Belépés
roanna.blog.xfree.hu
Drága kincs a hit: Tűrni és remélni megtanít. /Arany/ Kovács Emilné Anna
2009.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Kefíres meggyes pite
  2010-01-18 16:40:47, hétfő
 
  Kefires meggyes pite

..Hozzávalók:

3 db tojás
1 kispohár kefir (a többi hozzávalót a kefires pohárral mérem)
2 pohár cukor
3 pohár liszt
1 pohár étolaj
1/2 csomag sütőpor

A tetejére:
magozott meggy

Elkészítés
A tojásfehérjét felverem habnak. A sárgáját összekeverem a többi hozzávalóval, majd amikor már habos, a felvert tojásfehérjét is hozzáadom óvatosan. Kikent, lisztezett tepsibe öntöm, a tetejét megszórom a meggyel, majd megsütöm. A meggy nem ül le a tészta aljára.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény receptek  
Júgó szelet
  2010-01-16 16:02:43, szombat
 
  Hozzávalók:
Az 1. tésztához:
5 db tojás,
4 evőkanál liszt,
5 evőkanál cukor,
fél csomag sütőpor,
lekvár.

Az 2. tésztához:
6 db tojás,
30 dkg cukor,
1,5 dl olaj,
0,5 dl víz,
2 evőkanál kakaó,
1 evőkanál szódabikarbóna,
30 dkg liszt.

A krémhez:
20 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
25 dkg sütőmargarin,
2 csomag vaníliás puding,
5 dl tej.

Az 1. tészta hozzávalóiból piskótatekercset sütünk. Lekvárral kenjük, majd feltekerjük.
A 2. tésztához a tojássárgákat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a vizet, a kakaót, a szódabikarbónával kevert lisztet, végül pedig a felvert habot. Megsütjük.

A krémhez a pudingot a tejjel sűrűre főzzük. Ha kihűlt, összekeverjük a cukros, vaníliás cukros margarinnal. A barna tésztát kettévágjuk, megkenjük a krém felével. A piskótatekercset felszeleteljük, majd ráfektetjük a szeleteket. A krém másik fele következik, majd befedjük a másik lappal. Tetejére csokimáz vagy porcukor kerülhet.

Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény receptek  
Boci szelet
  2010-01-12 09:19:30, kedd
 
  Boci szelet

Hozzávalók:

- 11 evőkanál kristálycukor,
- 11 evőkanál étolaj,
- 15 evőkanál tej,
- 15 evőkanál liszt,
- 2 evőkanál kakaópor,
- 4 tojás,
- 1 csomag sütőpor.

Elkészítés:

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalókat.
A legvégén a habbá vert tojásfehérjét. Zsírozott, lisztezett közepes nagyságú tepsibe tesszük.
Fél kg túrót elkeverünk 4 evőkanál grízzel, egy egész tojással 20 dkg kristálycukorral
és 1 csomag vaníliás cukorral. Kiskanállal gombócokban a tepsiben lévő tésztára rakjuk. Ami természetesen belesüllyed, és sütés után − ha kihűlt − felvágva tarka lesz, mint a boci.Tűpróbáig sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény receptek  
Nincs Cím
  2010-01-11 09:36:10, hétfő
 
 



Elkészítési idő: a piskóta kb 20 perc, torta töltés kb 45 perc + egy éjszaka pihenteté


A piskótához:

1 db 2 tojásból készült piskótalap

A krémhez:
5 dl 20%-os tejföl
5 dl tejszín
2 db nagyobb citrom
130 g cukor
10 g vaníliás cukor
14 db babapiskóta
15 g zselatin

A díszítéshez:
tejszínhab, citrom, citromfű levél


Elkészítés

1. A kész piskótalapot visszatesszük a 26 cm átmérőjű tortaformába. Ezután elkészítjük a krémet.

2. Lereszeljük a citromok héját, majd egy tálba öntjük a tejfölt, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, valamint a jól megmosott citromok reszelt héját, és átszűrt levét. Jól elkeverjük!


3. A zselatint kevés vízben beáztatjuk, majd mikrohullámú sütőben felforrósítjuk. Mikor langyosra visszahűlt, hozzákeverjük a citromos krémhez.

4. Ezután a jól behűtött tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal a krémhez keverjük úgy, hogy a hab ne törjön össze!

5. Ezután a krém felét a tortaformában lévő piskóta lapra kenjük, kirakjuk a babapiskótával, majd a krém másik felével betöltjük a tortát. Elsimítjuk a tetejét.

6. Fóliával lefedve, egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni. Ezalatt a babapiskóta megpuhul, a zselatin megköt. Másnap kivesszük a tortát a tortasütőből és a kész torta tetejét tejszínhabbal, citromkarikákkal, citromfű levelekkel díszítjük. Jól behűtve tálaljuk!


 
 
0 komment , kategória:  Sütemény receptek  
Csokis-Rumos Szelet
  2010-01-10 19:42:33, vasárnap
 
  Csokis-Rumos Szelet
Hozzávalók:

50 dkg darált keksz;
1 dl rum;
3 ek. kakaópor;
2 dl tej;
20 dkg margarin;
25 dkg porcukor

Elkészítése:

A cukrot, margarint, tejet, kakaót összefőzzük a margarin felolvadásáig, beleöntjük a rumot, és a kekszet. Folpackkal kibélelt tepsibe simítjuk, tetejére tortabevonót olvasztunk. Ha kihűlt, felszeleteljük.

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény receptek  
Kekszes almás
  2010-01-02 14:04:15, szombat
 
  HOZZÁVALÓK: 1 kg alma 30 dkg cukor, vagy méz 3 csomag pudingpor 1 liter víz 2 csomag háztartási keksz őrölt fahéj, ízlés szerint.

ELKÉSZÍTÉSE: Az almát kis darabokra vágjuk, s fél liter vízben megpároljuk, melyben a cukor is már benne van. A pudingot a többi vízzel feloldjuk, majd állandó kevergetés közben az almához adjuk, és addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik. A tepsit kirakjuk kekszlapokkal, és ráöntjük a masszát. Majd a tetejére is kekszet teszünk, amit leöntünk csokimázzal. Érdemes este elkészíteni, mert a keksz másnapra megpuhul.

--------------------------------------------------------------------------------


 
 
0 komment , kategória:  Sütemény receptek  
Csokoládámousse narncsos
  2009-12-26 05:35:56, szombat
 
  Villámdesszert: Narancsos csokoládémousse

Hozzávalók 4 személyre:

•10 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
•4 dkg vaj
•4 tojás
•1 csipet só
•3 evőkanál cukor
•1 narancs reszelt héja
Elkészítése: A tojás sárgáit és fehérjét válaszd szét, és a sárgák közül kettőt keverj jó habosra a cukorral. Egy lábosban forralj vizet, majd helyezz fölé egy kisebb lábost úgy, hogy az alja ne érjen a vízhez. A lobogó vízgőz felett olvaszd össze a vajat és a kockákra tört csokoládét. Mind a négy tojásfehérjét verd nagyon kemény habbá egy csipet sóval. A felolvadt csokit hagyd kihűlni, majd keverd el a tojássárgájával, a narancshéjjal és a tojáshabbal. Öntsd szép üvegpoharakba vagy tálkákba, és tedd a hűtőbe minimum 5 órára.


 
 
0 komment , kategória:  Sütemény receptek  
Karácsonyi mézes figurák
  2009-12-14 11:39:33, hétfő
 
  Karácsonyi mézes figurák:

76 dkg. lisztet, 34 dkg porcukrot, 1 evőkanál szódabikarbóna, 1 cs. mézeskalács füszerkeveréket, összekeverünk. Adunk hozzá 4 egész tojást, 5 dkg. margarint, 4 evőkanál mézet és az egészet jól összedolgozzuk. Hagyjuk hideg helyen pihenni, majd 3 mm. vastagságura kinyujtjuk, többféle figurát szaggatunk belőle és világos barnára sütjük.
Mikor mind kisült é szét szoktam rakni és 1 tojásfehérjéhez 12 dkg. pocukor és pár csepp citromlé. Ezt kell keverni 25-30 percig és utána ezzel lehet disziteni a kész figurákat.
Kellemes sütkérezést!!!!!!!!!!







 
 
0 komment , kategória:  Sütemény receptek  
Almás csokis fahéjas rumos ...
  2009-12-13 22:23:13, vasárnap
 
  Almás csokis fahéjas rumos muffin

Hozzávalók: 3 kisebb alma, 2 narancs, reszelt citromhéj, vagy narancshéj , fahéj, 4 csomag vaníliás-cukor, ízlés szerint kristálycukor/kb 5 evőkanál) , 1 pohár natúr joghurt, sütőpor, szódabikarbóna 3 kk bármilyen aroma, rum, vanília, mandula, citrom/de legjobb a rum), étcsokoládé, liszt ízlés szerint/kb 3-4 pohár), 1dl olaj, 3 tojás .

Elkészítés: Az almákat héjastól lereszelem, hozzáadom a vaníliás-cukrot a fahéjat és a felkockázott narancsot, belereszelem a citromhéját. A tojásokat a cukorral robotgéppel elkeverem hozzáadom a joghurtot és az aromát , elkeverem majd végén jöhet bele az olaj. A lisztbe szórom a sütőport és a szódabikarbónát és a felkockázott csokit. Én először az almás keveréket adom a liszthez összekeverem, majd jöhet a tojásos aromás keverék. Fakanállal elkeverem, a sütőt előmelegítem és 180 200 fokon 15-20 percig sütöm, vagy addig míg a villára nem ragad tészta.

Bármilyen gyümölccsel finom, barack, banán, meggy, csak a fantáziánk szab határt. Egy nagyon finom muffint kapunk.nyam nyam...:)))) jó étvágyat!!!! és az elkészítés 10 perc plusz sütési idő 20 perc



 
 
1 komment , kategória:  Sütemény receptek  
Citromos álom..
  2009-12-11 10:29:08, péntek
 
  25 dkg cukrozott tetejű babapiskóta ( mert ez jobban puhul ), 0.50 l tejföl, 0.50 l tejszín, 2 db citrom, 12 ek. cukor, 1 cs. vaniliás cukor

A tejfölt habosra keverjük a kétféle cukorral, belekeverjük a citromok reszelt héját és levét. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a citromos krémbe. Egy jénai tál alját kirakunk babapiskótával, rákenjük a fele krémet, majd ismét egy sor piskóta jön és a tetejére simítjuk a maradék citromos krémet. Citromgerezdekkel és levélkével díszítjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Nagyon finom, könnyen elkészíthető sütés nélküli sütemény.





 
 
0 komment , kategória:  Sütemény receptek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 5 db bejegyzés
Összes: 1418 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 60
  • e Hét: 218
  • e Hónap: 1355
  • e Év: 51124
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.