Regisztráció  Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
,,Sose búcsuzz el minden új nap egy új remény.Van hogy elveszítesz mindent mégis élj a holnapért." Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/28 oldal   Bejegyzések száma: 271 
Túrós-barackos máktorta (liszt nélkül)
  2018-09-17 11:31:54, hétfő
 
  Túrós-barackos máktorta (liszt nélkül)







Hozzávalók

A barackos krémhez:
10 g zselatin
1 dl víz
25 dkg totu (tojástúró)
6 szem sárgabarack
3 ek kókuszkrém
1 ek folyékony édesítőszer
1 db citrom leve
1 tk vaníliakivonat
1 késhegynyi só
A tésztához:
10 dkg darált dió
10 dkg darált mák
1 tk sütőpor
3 db tojás
2 ek édesítőszer (négyszeres)
1 késhegynyi só
A barackzseléhez:
15 dkg baracklekvár
1/2 dl víz
10 g zselatin


Elkészítés


A krémhez a zselatint feloldjuk a felmelegített vízben, majd a többi hozzávalóval együtt turmixgépbe tesszük, és krémesre turmixoljuk, és a hűtőbe tesszük.
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Összekeverjük a többi hozzávalót, majd hozzáforgatjuk a felvert habot. Kibélelünk egy 20 cm-es tortaformát sütőpapírral, és belesimítjuk a tésztát. 150 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, kiborítjuk, és levesszük róla a papírt.
A barackzseléhez felmelegítjük egy lábasban a vizet, csomómentesre keverjük benne a zselatint, és 1-2 ek lekvárt. Amikor csomómentes, hozzákeverjük a maradék lekvárt, majd lehűtjük.
Kibéleljük a tortaforma oldalát sütőpapírral, és a tésztát visszarakjuk a formába. Rásimítjuk a barackos krémet, majd a barackzselét. Néhány órát hűtjük, majd tetszőlegesen díszítjük.

 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK  
Egyszerű szilvás pite
  2018-09-17 11:26:10, hétfő
 
  Egyszerű szilvás pite







Hozzávalók

50 dkg liszt
17 dkg vaj
1,5 dl tej
70 dkg szilva
1 kávéskanál só
1 db tojás + 1 db a kenéshez
3 dkg élesztő
fahéj
10 dkg cukor
zsemlemorzsa
darált dió


Elkészítés


A liszthez adunk egy csipet sót, majd belemorzsoljuk a vajat. A langyos tej ben felfuttatjuk az élesztőt egy kevés cukorral. Amikor kellően felfutott, hozzáadjuk a tojást, és az egészet összekeverjük, majd alaposan összegyúrjuk. Fél órára félretesszük pihenni.
A tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk. Az egyik felét egy kivajazott tepsibe fektetjük, megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával vagy darált dióval, hogy a szilva sütés közben ne áztassa el.
Ezután a félbevágott szilvákat sorban ráfektetjük, vágott felükkel lefelé. Megszórjuk a fahéjas cukorral, majd betakarjuk a második lappal. A tetejét megkenjük egy tojással, majd villával kissé beszúrkáljuk. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK  
Klasszikus hólabda
  2018-09-17 11:10:09, hétfő
 
  Klasszikus hólabda








Hozzávalók

A tésztához:
12,5 dkg liszt
2 dkg holland kakaó
12,5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tk sütőpor
4 db tojás (nagy)
A krémhez:
10 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
5 dkg liszt
3 dl tej
1 db tojássárga
1 csomag kókuszreszelék
A csokimázhoz:
5 dkg csokoládé
1,5 dkg vaj


Elkészítés

1.

A porcukrot és a vaníliás cukrot keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk az egész tojásokat. Ezután robotgéppel habosra keverjük, hogy legalább háromszorosára nőjön, majd állandó keverés mellett hozzácsorgatunk 3 ek forró vizet, és még 1-2 percig keverjük.
2.

A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd hozzászitáljuk a habosra vert cukros tojáshoz. Fakanállal óvatosan összeforgatjuk vigyázva, nehogy összeessen a hab. Egy 37 x 33 cm-es gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, majd ráöntjük a masszát, és egyenletesen elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből, és a tepsiben hagyjuk pár percig.
3.

A sütőpapírral együtt átemeljük egy rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni. Egy 5 cm-es pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki a tésztából.
4.

A krémhez a vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd félretesszük. A lisztet egy kevés tej jel simára és csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a maradék tej et is. Gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ezután tálba öntjük, és folyamatos keveréssel teljesen kihűtjük.
5.

A vajas-cukros keverékhez keverjük apránként a krémet, majd 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen. A kókuszreszeléket kiöntjük egy tálcára. Az egyik kiszúrt tésztakorongot megkentük 1 tk krémmel, majd ráhelyezünk egy másik tésztakorongot. Ezután óvatosan körbeforgatva szintén körbekenjük a krémmel. Végül a kókuszreszelékben meghengergetjük, majd tálcára helyezzük. A többi korongot is elkészítjük.
6.

A csokimázhoz a csokoládét egy tálba tördeljük, hozzáadjuk a vajat, majd gőzfürdő felett megolvasztjuk. Az elkészült sütemények tetejét bevonjuk a csokimázzal, majd hagyjuk, hogy a csoki megdermedjen.
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK  
Hólabda
  2018-09-17 11:08:19, hétfő
 
 



Hólabda
Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg porcukor
8 evőkanál forró víz
8 tojás
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó
A krémhez:
1/2 l tej
5 evőkanál liszt
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
kókuszreszelék

Elkészítés: A porcukrot kikavarjuk a forró vízzel, egyenként hozzáadva a tojások sárgáját. A liszttel elkeverjük a sütőport és a kakaót, majd a cukros masszához adjuk, végül óvatosan beleforgatom a tojásfehérjékből vert habot. Zsírozott tepsibe simítjuk, és mint a piskótát, tűpróbáig sütjük.
Krém: A tejből és lisztből pépet főzünk, kihűtjük, majd hozzáadjuk a porcukorral habosra kavart vajat. A tésztát két lapba vágjuk, majd egy fánkszúróval korongokat szúrunk belőle. Kettőt-kettőt a krémmel összeragasztunk, majd bevonjuk a krémmel, és kókuszreszelékbe forgatjuk.
Tetejére csokimázat tesszünk
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK  
Francia mákos pirított dióval
  2018-08-09 19:08:26, csütörtök
 
  Francia mákos pirított dióval


Hozzávalók

Hozzávalók:
A piskótához:
6 tojás
4 dl kristálycukor
6 evőkanál víz
4 dl rétesliszt
2 kávéskanál sütőpor
3 dl mák - nem kell megdarálni
A tésztalapokhoz:
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
5 dkg margarin
1 evőkanál folyós méz
1 tojás
1 tojássárgája
1 kávéskanál szódabikarbóna
kevés tej
A krémhez:
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
2 csomag vaníliás puding
7 dl tej
A tetejére:
10 dkg darabos dió
1 evőkanál margarin
2 evőkanál kristálycukor






Elkészítés

Elkészítés: A piskóta hozzávalóit összedolgozzuk, majd előmelegített sütőben megsütjük.

A tésztalapok hozzávalói kevés tejjel összegyúrjuk, majd 2 lapban kisütjük tepsi hátulján.

A krémhez a pudingot a tejben megfőzzük, húlni hagyjuk. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinggal is elkeverjük.

Az egyik tésztalapra rákenjük a krém felét, rátesszük a mákos piskótát, ezt is megkenjük krémmel, majd befedjük a másik tésztalappal /a krém alá kenhetünk egy kis baracklekvárt is/. A tészta tetejére is hagyunk egy kis krémet, rákenjük.

Egy lábasban a darabos diót 2 evőkanál cukorral és a margarinnal megpirítjuk, majd ha kihűlt, rányomkodjuk a krémes tészta tetejére.

 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK  
Francia mákos szelet grillázs mogyoróval
  2018-08-09 19:03:34, csütörtök
 
  Francia mákos szelet grillázs mogyoróval


Hozzávalók

Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás
35 dkg kristálycukor
6 evőkanál víz
25 dkg liszt
10 dkg mák (egészben, nem darálva!)
2 csomag sütőpor
A 2. laphoz:
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
5 dkg margarin
1 evőkanál méz
1 tojássárgája
1 kávéskanál szódabikarbóna
kevés tej
A krémhez:
3 tojás sárgája
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
13 dkg margarin
2 vaníliás pudingpor
7 dl tej
A tetejére:
10 dkg grillázs mogyoró




Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit, mint a piskótát elkészítjük. Nagy gáztepsiben megsütjük.

A lapok hozzávalóit összegyúrjuk. 2 lapot sütünk belőle.

A krémhez a 3 tojássárgáját, a vaníliás cukrokat, a porcukrot a margarinnal jó habosra keverjük. 2 vaníliás pudingport 7 dl tejben felfőzünk. Ha kihűlt, a két krémet összekeverjük.

Megtöltjük a süteményt: 1 lap, krém, mákos piskóta, krém, a másik lap. A krémből annyit hagyjunk, hogy a tetejét is megkenhessük. A tetejére gazdagon szórunk a grillázs mogyoróból.

 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK  
Almás-habos reszelt sütemény
  2018-08-09 14:19:41, csütörtök
 
  Almás-habos reszelt sütemény


Hozzávalók

A töltelékhez
1 kg reszelt alma
cukor, vagy méz ízlés szerint
citrom reszelt héja és leve
fahéj
A tésztához és a habhoz:
5 db tojás
15 dkg porcukor
1/2 kg rétesliszt
1 csomag sütőpor (12 g)
25 dkg margarin






Elkészítés

A tölteléket elkészítjük: a reszelt almát megpároljuk ízlés szerint hozzáadott cukorral vagy mézzel, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével, valamint fahéjjal, majd kihűtjük a tölteléket.
A tojásokat szétválasztjuk. Az 5 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
A réteslisztet a sütőporral összekeverjük. A tojássárgákat a margarinnal habosra keverjük és hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tészta 2/3 részét a tepsi aljába nyomkodjuk, rásimítjuk az almát, majd erre simítjuk a keményre vert habot. Végül a maradék tésztát ráreszeljük a tetejére és kb 20 perc alatt megsütjük.
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK  
Krémes jeges szelet
  2018-07-26 16:33:12, csütörtök
 
  Krémes jeges szelet







Hozzávalók

Tészta:

7 db tojásfehérje
7 ev. kanálkristálycukor
7 ev. kanálrétesliszt

Töltelék:
7 db tojás sárgája
10 ev. kanálkristálycukor
1 l tej
2 csomag vaníliapuding
4 ev. kanál búzafinomliszt
250 g vaj
500 ml habtejszín


Elkészítés menete

A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd beledolgozzuk a cukrot és a lisztet. Az így elkészült tésztát tepsire tesszük, 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a 200 ml tejben elkevert pudingport és lisztet. Csomómentesre keverjük, és hozzáöntjük a maradék, 800 ml forró tejhez. Felforraljuk, közben folyamatosan kevergetjük, Sűrű krémet főzünk, majd kihűtjük. A kissé kihűlt krémbe beledolgozzuk a vajat.
A megsült tésztára rákenjük a krémet, a tetejét felvert tejszínhabbal kenjük meg. Mandulaszirmokkal díszítjük, majd a süteményt legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A hideg süteményt felszeleteljük és tálaljuk.

Jó étvágyat!

 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK  
Kókuszos szelet tojássárgás krémmel
  2018-07-26 13:56:14, csütörtök
 
  Kókuszos szelet tojássárgás krémmel







Hozzávalók
Tészta:
250 g finomliszt
125 g vaj
100 g porcukor
20 g kakaó
1 csomagsütőpor
1 db tojássárga
100 ml tej
Kókuszos töltelék:
200 g kókuszreszelék
5 db tojásfehérje
120 g porcukor
1 csomag vaníliacukor
Krém:
4 db tojássárga
300 ml tej
150 g kristálycukor
2 csomag vaníliacukor
200 g vaj


Elkészítés menete

A lisztet a sütőporral és kakaóval elkeverjük, majd egy nagyobb tálba szitáljuk. Belereszeljük a vajat, eldolgozzuk. A cukrot a tojássárgával és 50 ml tejjel eldolgozzuk, ezt is hozzáöntjük. A hozzávalókból elasztikus tésztát gyúrunk. Ha kell, a maradék tejjel javíthatunk a tészta állagán.
A kakaós tésztát két egyenlő részre osztjuk, mindegyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk (35 x 27 cm).
A tésztát magas falú tepsibe tesszük, ami előtte sütőpapírra kibéleltünk. Az alsó tésztára rákanalazzuk a kókuszos krémet, majd lefedjük a másik lap tésztával.
Kókuszos töltelék: a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Mielőtt a tojáshab tökéletes lenne, hozzáadjuk a vaníliacukrot és porcukrot, ezzel együtt verjük tovább. Utolsó lépésben belekeverjük a kókuszreszeléket.
A tepsit a tésztával és töltelékkel 160 fokra előmelegített tepsibe tesszük és aranyszínűre sütjük. Sütés közben ,,buborékok" is keletkezhetnek a tészta feszínén, ettől nem kell megijedni, hanem csak ki kell őket szúrni.
A tojássárgát a vaníliacukorral és kristálycukorral elkeverjük, hozzáadjuk a tejet és kis lángon elkezdjük főzni.
A vajat habosra verjük és ehhez adjuk hozzá adagokban a tojássárgás krémet.
A kész krémet a megsült sütemény tetejére tesszük, elegyengetjük, pár órára hűtőszekrénybe tesszük. Közvetlenül a tálalás előtt kókuszreszelékkel megszórjuk.
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK  
Finomság luxuskivitelben – SZEX a tányéron
  2018-07-26 13:53:27, csütörtök
 
  Finomság luxuskivitelben - SZEX a tányéron







Hozzávalók
Tésztához:
250 g apróra vágott pekándió
3 ev. kanálkristálycukor
125 g vaj
250 g rétesliszt
Túrós töltelékhez:
250 g lágy túró
250 g porcukor
250 ml habtejszín
Vaníliás töltelékhez:
1 csomag vaníliapuding
400 ml félzsíros tej
125 g tejföl
4 ev. kanálcukor
Csokoládés töltelékhez:
1 csomag csokoládépuding
400 ml félzsíros tej
125 g tejföl
4 ev. kanálcukor
Öntethez:
2 db habtejszín
cukor - elhagyható
reszelt/aprított csokoládé

Elkészítés menete

A tésztához, mely a sütemény alsó rétegét alkotja, minden hozzávalót egy tálba tesszük, és kezünkkel alaposan összekeverjük, majd egy sütőforma aljára rakjuk. A tésztát a forma alján lenyomkodjuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük és 20 perc alatt készre sütjük.
Közben elkészítjük a töltelékeket: a vaníliás és csokoládés pudingot a csomagoláson található útmutató szerint elkészítjük: tejben a pudingport feloldjuk, hozzáadjuk a cukrot és kellő sűrűségűre főzzük. Ha sűrűbb krémet szeretnénk, kevesebb tejet használjunk. Ha a puding elkészült, hozzákeverjük a tejfölt.
Egy tálban a krémtúrót elkeverjük a cukorral, vagy kézi botmixerrel alaposan összeturmixoljuk. Egy másik tálban az egyik habtejszínből kemény habot verünk, és hozzáadjuk a cukros túrókrémhez.
A megsült diós tésztát kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni. Erre a tésztára kerülnek a töltelékek.
Először a túrós krém, erre jön a vaníliás töltelék, majd a csokoládés töltelék, végezetül a második doboz habtejszínt is kemény habbá verjük, és ez kerül a sütemény tetejére.
A kész süteményt reszelt vagy apróra vágott csokoládéval díszítjük. A süteményt kockákra vágjuk, és már tálalhatjuk is.
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK  
     1/28 oldal   Bejegyzések száma: 271 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 931 db bejegyzés
e év: 11840 db bejegyzés
Összes: 15535 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1186
  • e Hét: 8910
  • e Hónap: 33918
  • e Év: 342575
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.