Regisztráció  Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
,,Sose búcsuzz el minden új nap egy új remény.Van hogy elveszítesz mindent mégis élj a holnapért." Drót Erika
1966.11.04
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/26 oldal   Bejegyzések száma: 252 
Kakaós-cseresznyés sütemény
  2018-07-17 18:57:05, kedd
 
  Kakaós-cseresznyés sütemény


Hozzávalók

A tésztához:
4 db tojás
15 dkg cukor
1,5 dl tej
1,5 dl olaj
35 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 ek cukrozatlan kakaópor
30 dkg cseresznye (magozva)
A krémhez:
3 dl tej
3 ek cukor
4 dkg vaníliás pudingpor
1 tk vaníliaaroma
2 dl habtejszín
A tetejére:
10 dkg csokoládé
2 dl habtejszín
A díszítéshez:
5 dkg csokiforgács







Elkészítés

A tojásokat a cukorral felverjük, amikor már krémessé válik, hozzáadjuk a tejet és az olajat. Jól összekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is belekeverjük. A tésztát kettéosztjuk, az egyik adagba belekeverjük a kakaóport. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a fehér tésztát, erre kerül a kakaós változat. A cseresznyét lecsöpögtetjük és eloszlatjuk a sütemény tetején, kicsit bele is nyomkodjuk, majd 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
A tejet, a cukrot és a pudingport egy edénybe öntjük és a szokásos módon megfőzzük. Amikor elkészült, hozzáadjuk a vaníliaaromát, majd kihűtjük. A habot felverjük, és amikor a puding kihűlt, hozzáadjuk. A megsült piskóta tetején eloszlatjuk, és hűtőbe tesszük 15 percre.
A csokoládét felolvasztjuk és a habot is felverjük, a kihűtött csokoládét belekeverjük, és óvatosan eloszlatjuk a krém tetején. Csokoládéreszelékkel díszítjük.
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK  
Almás-fahéjas-vaníliás sütemény
  2018-07-17 13:52:27, kedd
 
  Almás-fahéjas-vaníliás sütemény


Hozzávalók

A tésztához:
3 db tojás
30 dkg cukor
30 dkg liszt
1 kis pohár tejföl (15-1,75 dkg)
1 csomag sütőpor
Valamint:
3-4 db alma
fahéj
porcukor
A krémhez:
6 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg vaj vagy margarin
25 dkg cukor
A tetejére:
15 dkg csokoládé
1 ek olaj







Elkészítés

A tészta hozzávalóit összekeverjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, kirakjuk az almaszeletekkel, rásimítjuk a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Ha megsült, kiborítjuk a tepsiből,óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, majd az így felülre került almaszeleteket megszórjuk fahéjas porcukorral.
A tejben megfőzzük a vaníliás pudingport, majd hagyjuk hűlni. Közben a vajat a cukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinghoz keverjük. Ezzel a vaníliakrémmel megkenjük az almás süti tetejét.
A csokit megolvasztjuk az olajjal, és bevonjuk vele a süteményt. Dermedés után szeleteljük és tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK  
Pudingos somlói kocka
  2018-07-17 13:49:04, kedd
 
  Pudingos somlói kocka

Hozzávalók

A sárga piskótához:
4 darab tojás
4 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
A barna piskótához:
4 darab tojás
3 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
1 evőkanál kakaópor
A vaníliás pudinghoz:
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
4 evőkanál cukor
A csokis pudinghoz:
1 csomag csokoládés pudingpor
4 dl tej
4 evőkanál cukor
A tetejére:
0,5 dl habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál cukor
2-3 evőkanál víz





Elkészítés

A sárga és barna piskóta hozzávalóit egy-egy tálban összekeverjük, majd sütőpapírral kibélelt, közepes tepsiben, 180 fokon külön-külön megsütjük a piskótalapokat.
Míg a piskóták sülnek, elkészítjük a vaníliás és a csokoládés pudingot a tejből, a cukorból és a pudingporból.
A habtejszínt felverjük a vaníliás cukrokkal.
A kakaós piskótára kenjük a vaníliapudingot, erre tesszük a sárga piskótalapot, amit megkenünk a csokipudinggal, majd végül rátesszük a habtejszínt.
2-3 evőkanál vizet felmelegítünk, hozzáadjuk a cukrot és a kakaóport, és egészen addig melegítjük, míg a cukor fel nem olvad, majd a habtejszín tetejére csorgatjuk. Hűtőben jól lehűtjük.
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK  
Málnás-túrós habos torta
  2018-07-16 19:08:09, hétfő
 
  Málnás-túrós habos torta







Hozzávalók

Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg liszt
12 dkg margarin
0,5 dl joghurt
6 dkg cukor
fél csomag sütőpor
1 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
pici só
A túrótöltelékhez:
25 dkg túró
1 marék arany mazsola
3 tojás sárgája
5 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
fél csomag főzős vaníliás pudingpor
A tetejére:
20 dkg málna (fagyasztott)
3 tojás fehérje
7 dkg porcukor
pici ecet



Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrom, és egy kikent tortaformába nyomkodom úgy, hogy egy kis pereme is legyen.

A sütőt előmelegítem 180 C fokra, és a tésztát elősütöm 10 perc alatt.

Ezután az összekevert túrós tölteléket rákanalazom és a málnaszemekkel megszórom, mehet vissza a sütőbe légkeveréssel 160 C fokon (vagy normál 180 C fokon), és 35 perc alatt készre sütöm.

Ezután a keményre vert fehérjehabot habzsákba töltöm és körben feldíszítem a sütit, lehetne rácsosan is. Majd a hőmérsékletet visszaveszem 90 C fokra, és légkeveréssel a habot 35 perc alatt megszárítom rajta.

Kihűlés után veszem le róla a karimát és szeletelem.

 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK  
Málnazselés-tejfölhabos torta
  2018-07-16 19:04:27, hétfő
 
  Málnazselés-tejfölhabos torta







Hozzávalók

A tésztához:
6 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
3 db tojás
3 dkg vaj (+ a kenéshez)
6 dkg liszt (+ a szóráshoz)
A málnazseléhez:
50 dkg málna
3 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
1/2 dl édes fehérbor
1 mk őrölt fahéj
1/2 db citrom reszelt héja
2 dkg porzselatin
A tejfölös habhoz:
30 dkg tejföl
15 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
2 dl habtejszín (vagy Hulala)


Elkészítés

A tésztához a porcukrot és a vaníliás cukrot egy keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk tojásokat, és robotgéppel jó habosra keverjük. A vajat felolvasztjuk, lehűtjük, majd állandó keverés mellett a cukros-tojásos habhoz csorgatjuk. Ezután hozzászitáljuk a lisztet, majd robotgéppel alaposan összekeverjük.
A tésztát egy kivajazott, kilisztezett 26 cm-es tortaformába simítjuk, majd 150 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
A málnát a cukorral, a vaníliás cukorral, a borral, a fahéjjal és a citromhéjjal kb. 10 percig főzzük. Ezután egy szitán átpasszírozzuk, hogy a magok ne kerüljenek bele a zselébe.
Az átpasszírozott málnát forráspontig melegítjük, majd levesszük a tűzről, és állandó keverés mellett lassan beleszórjuk a zselatint, és addig keverjük, amíg a zselatin teljesen feloldódik.A teljesen kihűlt tésztára ráöntjük a langyosra hűtött málnát, és 1-2 órára hűtőbe tesszük.
A tejfölt egy szűrőbe tesszük, majd hagyjuk állni 1-2 órán át, hogy a felesleges savó kicsepegjen belőle. A lecsepegtetett tejfölhöz ezután hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, majd egy kanállal összekeverjük (vigyázzunk, nehogy sokáig keverjük, mert különben túl híg lesz).
A habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a cukros tejfölhöz keverjük. A torta tetejére kanalazzuk a tejfölös habot, majd néhány órára visszatesszük a hűtőbe.
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK  
Málnás-tejfölös piskóta
  2018-07-16 18:58:50, hétfő
 
  Málnás-tejfölös piskóta







Hozzávalók

Hozzávalók:
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg porcukor
10 dkg vaj
3 dl tejföl
1 csomag sütőpor
30 dkg liszt
30 dkg málna (friss)


Elkészítés

A tojásokat a vaníliás cukorral, a porcukorral és a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és a sütőporral elkevert lisztet. 23×34 cm-es, szilikonos, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, elsimítjuk, megszórjuk málnával, majd letakarjuk alufóliával, hogy meg ne égjen.
Előmelegített, 200 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük. Amikor kihűlt, enyhén megszórjuk porcukorral, majd felszeleteljük.
Link
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK  
Ilyen könnyen elkészíthető a csodás tejszínes joghurttorta!
  2018-07-04 18:42:30, szerda
 
  Ilyen könnyen elkészíthető a csodás tejszínes joghurttorta!







Finom tejszínhabos csoda, annyira ízletes, hogy nem lehet megunni ezt a fenséges ízt!
Hozzávalók

a tésztához

10 dkg finomliszt,
4 tojás,
8 dkg porcukor;

a krémhez

2 dl joghurt,
4 dl tejszín,
6 dkg porcukor,
1 tojássárga,
1 dkg zselatin,
1/2 citrom leve;

a töltelékhez

30 dkg kemény sárgabarackbefőtt;

a tetejére porcukor.

Elkészítés

A tésztához a tojássárgákat a porcukor felével habosra keverjük. A fehérjékből a maradék cukorral kemény habot verünk, és a sárgákhoz adjuk. Végül a lisztet is beleszórjuk, és egy papírral bélelt közepes nagyságú, lekapcsolható oldalú tortaformába töltjük. Előmelegített sütőbe tolva, öt percig erős lánggal sütjük, de a sütő ajtaját egy gyufaszállal kitámasztjuk, hogy a gőznek utat engedjünk. Ezután a lángot mérsékeljük, és a tésztát tűpróbáig sütjük. Még melegen deszkára borítjuk, és a papírt lehúzzuk róla. Ha a tészta kihűlt, kettévágjuk, és az egyik tésztakorongot a tortaformába visszafektetjük. A jól lecsöpögtetett sárgabarackbefőttel szorosan kirakjuk. A krémhez a tojássárgát a cukorral habosra keverjük, a joghurtot meg a habbá vert tejszín háromnegyed részét beleöntjük, és a citromlével ízesítjük. A zselatint másfél deci vízben kéz-melegre langyosítjuk, és a krémbe keverjük. A sárgabarackbefőttel kirakott tortalapot bevonjuk vele, és a másik tésztalappal óvatosan befedjük. Hideg helyre állítjuk, és megvárjuk, amíg a krém megdermed. A tortaformát lekapcsoljuk, bevonjuk a megmaradt tejszínhabbal a tésztát és barackszeletekkel díszítjük.
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK  
A világ legfinomabb diótortája
  2018-07-02 19:36:29, hétfő
 
  A világ legfinomabb diótortája, annyira ínycsiklandó, hogy rögtön két szeletet tegyél belőle a tányérra!







Ma egy olyan finomság receptjét mutatjuk meg nektek, amiből rögtön érdemes két szeltet vágni, mert egy nem lesz elég!
Hozzávalók a tortalaphoz:

12 db tojás,
16 evőkanál cukor,
12 evőkanál liszt,
6 evőkanál darált dió,
4 evőkanál szénsavas üdítő,
1 csipetnyi só,
2 evőkanál kakaó,
1 tasak sütőpor.

Hozzávalók a krémhez:

500 ml tej,
1 tasak vanília ízű pudingpor,
6 evőkanál cukor,
2 tasak vaníliás cukor,
300 g margarin,
150 g darált dió,
50 g csokoládéreszelék.

Elkészítés:

Készítsük el az első lapot. Verjük fel a 6 tojás fehérjét egy csipetnyi sóval majd adjunk hozzá 8 evőkanál cukrot. Amikor a cukorral is felvertük, tegyük bele a darált diót és a 6 evőkanál lisztet. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, öntsük bele az elkészített masszát és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt süssük meg.

Készítsük el a második lapot. Verjünk fel 6 tojás fehérjét, adjunk hozzá 8 evőkanál cukrot, az üdítőt és a 6 kanál lisztet, amelyben elkavartuk a kakaót. Végül kavarjuk bele a 6 tojás sárgáját és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe Süssük kb. 25 percet 180 fokos sütőben.

Készítsük el a krémet. Főzzünk fel 400 ml tejet. Egy tálban keverjük el a vaníliás pudingport a tojások sárgájával (6 db. amelyek az első tortalaptól maradtak) és 100 ml tejjel, kavarjuk bele a felfőzött tejbe, adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot. Amikor megfőtt vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk hűlni. A margarint kavarjuk habosra, majd adjuk a krémhez, a darált dióval együtt.

Tegyük egy tálcára a kakaós tortalapot és kenjük meg az elkészített krém felével, a krémre tegyük rá a dióval készített lapot és kenjük rá a megmaradt krémet. Az összeállított torta tetejét szórjuk meg csokoládéreszelékkel és hagyjuk egy napot állni, hogy megpuhuljon. Másnap szeleteljük.

Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK  
Mindössze 5 evőkanál mák, 1 tábla étcsokoládé...
  2018-07-02 19:33:27, hétfő
 
  Mindössze 5 evőkanál mák, 1 tábla étcsokoládé, egy kis kókuszreszelék szükséges és már készülhet is a finomság!






A mákos süteményeknek senki sem tud ellenállni, de ha még egy kis kókusz is kerül a tésztába, akkor egy igazán különleges és fantasztikus süteményt kapunk. A finom krém és a csokoládémáz teszi még csodálatosabbá ezt a süteményt!

Hozzávalók a tésztához:

6 db tojásfehérje,
3 evőkanál kókuszreszelék,
3 evőkanál cukor,
vaníliaaroma,
5 evőkanál darált mák,
10 evőkanál liszt,
15 g sütőpor,
5 evőkanál tej.

Hozzávalók a krémhez:

4 db tojássárgája,
vaníliaaroma,
1 tasak vaníliás pudingpor,
500 ml tej,
6 evőkanál cukor,
250 g vaj.

Hozzávalók a mázhoz:

100 g étcsokoládé,
1 teáskanál olaj.

Elkészítés:

Készítsük el a tésztát, a tojásfehérjéket tegyük egy mélyebb tálba, verjük fel kézi mixerrel, kemény habbá. Adjuk hozzá a cukrot. Lassanként öntsük bele a mákot, a kókuszreszeléket, a vaníliaaromát, a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. Óvatosan keverjük, lentről - felfelé a masszát. Egy 24×30 cm-s tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a tésztát és süssük kb. 20 percig 190 fokos sütőben. Amikor megsült hagyjuk kihűlni, majd vágjuk el 3 egyenlő részre.

Készítsük el a krémet: keverjük ki a tojássárgáját, a cukorral krémes állagúvá, majd adjuk hozzá a vaníliás pudingport, a vanília aromát és a tejet. Keverjük össze jól a hozzávalókat egy habverővel, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg besűrűsödik.

Ha elkészült, hagyjuk hűlni. Amikor kihűlt kavarjuk hozzá a kockákra vágott vajat, majd amikor a krém jó habos lesz osszuk el 2 egyenlő részre. Készítsük el a mázat: törjük kisebb darabokra a csokit és gőz fölött olvasszuk fel, majd adjuk hozzá az olajat és keverjük össze.

Állítsuk össze a süteményt: tegyük az első lapot egy tálcára, kenjük rá a krém felét, helyezzük rá a krémre a második lapot, majd kenjük rá a megmaradt krémet és tegyük rá a harmadik lapot. Kicsit nyomkodjuk meg az ujjainkkal a süteményt, majd vonjuk be a tetejét a mázzal. A mák mellett még tehetünk a tésztába mazsolát vagy aszalt gyümölcsöt is.

Jó étvágyat!
Link
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK  
Ettől a citromos piskótától mindenkinek eláll a lélegzete!
  2018-07-02 15:52:27, hétfő
 
  Ettől a citromos piskótától mindenkinek eláll a lélegzete!






Egy sima olajos piskótát sütöttem, de mindenki elkészítheti, a jól bevált piskótáját, amit megkenhet ezzel a csodás krémmel.

Hozzávalók a piskótához

6 tojás,
25 dkg liszt,
25 dkg cukor,
1 teáskanál sütőpor, vagy szódabikarbóna,
6 evőkanál olaj.

A krém

2 cs vaníliás puding,
fél liter tej,
2 citrom levét és 1-nek a héja,
porcukor,
20 dkg vaj,
2 dl felvert tejszín.

Elkészítés

Piskóta: a tojásfehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, a habhoz keverjük. A lisztet és a sütőport beleszitáljuk, az olajat lassan belecsorgatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, 180 fokos sütőben készre sütjük.

A krém: 2 cs vaníliás pudingot megfőztem fél liter tejbe. 2 citrom levét és 1-nek a héját beletettem. Mikor kihűlt, ízlés szerint tettem hozzá porcukrot és 20 dkg vajjal felhabosítottam és 2 dl felvert tejszínnel lazítottam.
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK  
     1/26 oldal   Bejegyzések száma: 252 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 11 db bejegyzés
e hónap: 1022 db bejegyzés
e év: 8727 db bejegyzés
Összes: 12425 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 507
  • e Hét: 6448
  • e Hónap: 29812
  • e Év: 235973
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.