Belépés
naca1022.blog.xfree.hu
"..Leginkább a pillangóhoz hasonlítok. Ha megpróbálsz birtokolni, kisiklok a kezeid közül. Ám ha szabadon engedsz, örökké hozzád repülök majd.." . Naca
1969.10.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Szerelem örökkön örökké????
  2009-10-28 07:59:07, szerda
 
 
,,...a királyfi megcsókolta a királylányt, és boldogan éltek, míg meg nem haltak." Ugye, ismerős a mesék befejező mondata? Még alig pislákol az értelem egy gyermek fejecskéjében, máris megtanulja ebből, hogy a szerelem, a boldogság örök, a sírig tart. Kár, hogy a valóságban mást lát: elvált szülőket, magányos fiatalokat, veszekedő házaspárokat...

Gábor, Kati és Eszter élettörténete - bár nem ismerik egymást, soha sem találkoztak -, nagyon hasonlít egymásra. Volt egy ifjúkori nagy szerelmük, majd néhány rövidebb kapcsolat után házasságot kötöttek, aztán elváltak, és jelenleg egy új társsal élnek élettársi kapcsolatban. De hogy kapcsolataikat, szerelmeiket hogyan élték meg, az már teljesen eltérő! Gábor ugyanis ,,szerelem-függő" ember, Kati amolyan ,,időnként szerelembe eső", Eszter viszont ,,szerelem-mentes".

Gábor szinte nem is a partnereibe volt szerelmes, hanem magába a szerelemérzésbe, mindig a különleges, boldog lebegést kereste. Ha kellett, feláldozta aktuális kapcsolatát is, mert bármilyen jó is volt választottjával, ha elmúlt a nagy lángolás időszaka, továbbállt. Katiban időnként fellángolt a szerelem, ilyenkor belebonyolódott a kapcsolatokba, majd az érzés elmúltával egy ideig még igyekezett fenntartani a viszonyt, de általában nem túl nagy sikerrel. Esztert ezzel szemben szinte egyáltalán nem érinti meg a szerelem, kedvelte partnereit, szerette is őket - de szerelmes igazából soha nem volt.

Ez a három életút ma átlagosnak tekinthető. Az emberek kinőve az óvodáskorból hamar feladják az örök szerelemmel kapcsolatos elvárásukat, és a zord valóság sodrában szerelemből szerelembe - illetve kapcsolatból kapcsolatba - vándorolnak.

A nagy kérdés, hogy létezik-e örök szerelem, már régóta mozgatja az emberek fantáziáját. Például a görög mitológiából ismerjük Philémon és Baukisz történetét, akik szeretettel vendégül látták a vándorló Zeuszt. A főisten cserébe teljesítette kívánságukat: a két szerelmes embert hosszú élettel ajándékozta meg, s hogy soha ne kelljen elválniuk egymástól, egyszerre haltak meg. Haláluk után ikerfává változtak, a síron túl is ölelve egymást. Szép történet, csak éppen maga Zeusz képviseli az ellenoldalt: nála csapodárabb, szerelemvágyóbb istent még nem teremtett emberiség!

Korunk kutatói, bár ki nem ejtenék a szájukon, hogy nincs örök szerelem, mégis csupán az ellenérvekről beszélnek. Itt vannak például a biológusok és az evolúciókutatók. Mióta felfedezték az úgynevezett ,,szerelem-hormont", a sírig tartó szerelem mítosza megdőlni látszik. Ugyanis ez a hormon meghatározott időközönként, kábé tízévente termelődik az emberben, beszűkült tudatállapotot idézve elő - csakúgy, mint egyes kábítószerek -, és ezt élik meg az emberek szerelemként. Aztán az anyag lassan kiürül a szervezetből, és a szerelem elmúlik, majd évek múltán ismét fellángol.

Az emberi evolúcióval foglalkozó szakemberek szerint ez azért alakult így, mert ennyi idő alatt a szerelem gyümölcse - a gyermek -, már felnő, nincs többé szüksége a szülők állandó figyelmére. Bár egy tízéves gyermeket mi még ugyancsak kicsinek és védelemre szorulónak tartunk, ne feledjük, hogy a honfoglalás idejében a felnőttségi korhatár 10 év volt, és ez csak István idejében emelkedett meg 13 évre! Szóval, 10 év elteltével lehet új szerelmet és kapcsolatot kialakítani - vélik a kutatók.

A társadalom rejtélyeit fürkésző szakemberek sem sok jóval biztatnak. A nyugati kultúrák, köztünk hazánk is, különleges szerelem-mítoszt alakított ki. Világunkban szinte minden a szerelemről szól: a könyvek, az újságok, a filmek, a zenék. Mind azt sugallják, hogy a szerelem az egyik legfőbb érték, amit keresni kell, át kell élni. Akár a házasság, vagy egy jól működő kapcsolat rovására is! Így nem csoda, hogy az emberek inkább választják a válást, a szakítást, az új párkapcsolatot, és nem a már meglévő karbantartására, fenntartására törekednek.
 
 
0 komment , kategória:  Egy kis szerelem....  
Coelho
  2009-09-12 19:04:48, szombat
 
  "Ha most el kéne mesélni valakinek az életemet, megtehetném úgy is, hogy független, bátor és boldog nőnek gondoljon. De ez nincs így, mert megtiltottam magamnak, hogy kimondjam azt a szót, ami fontosabb, mint a tizenegy perc: szerelem.
Egész életemben úgy gondoltam, hogy a szerelem egyfajta önkéntes rabszolgaság. Ez a hazugság: csak akkor van szabadság, amikor szerelem is van.
Aki teljesen át tudja adni magát az érzésnek, aki szabadnak érzi magát, az szeret igazán.
És aki szeret, szabadnak érzi magát.
Ezért hiába minden élmény, tapasztalat, felfedezés, amit átélhetek - az egész nem ér semmit. Remélem, hogy ez az időszak hamarosan véget ér, és újra elkezdhetem keresni önmagam - egy férfi tükrében, aki megért, és nem okoz fájdalmat.
De micsoda ostobaságokat fecsegek? Hiszen a szerelemben senki sem bánthatja a másikat. Mindannyian felelősek vagyunk azért, amit érzünk, és soha nem hibáztathatjuk a másikat emiatt.
Sokszor éreztem magam megsebezve, amikor elvesztettem azokat a férfiakat, akikbe szerelmes voltam. De ma már biztos vagyok benne, hogy nem lehet elveszíteni senkit, mivel birtokolni sem lehet senkit.
Ez az igazi szabadság megtapasztalása: bírni a legfontosabb dolgot a világon, anélkül, hogy birtokolnánk."/Paulo Coelho: Tizenegy perc - részlet/
 
 
0 komment , kategória:  Egy kis szerelem....  
Álom
  2009-04-18 18:55:23, szombat
 
 


"Álmodj egy csillagot,mely megvilágítja előtted az utat,
és fényárban úszó angyalok rengetegébe repítik gondolatod.
Gyémánthintót szárnyaló fehér paripákkal,
mely a tejút bársonyszőnyegén suhan átall.
S e gyönyörű helyen,hol kacérkodsz a csoda világával,
angyalkák játszanak selymes,lágy hajaddal.
Ez jó neked,tovatűnik a fájó valóság,
s befele hulló könnyeidet felváltja egy különös vágy.
Álmodozás egy fényes ragyogó csillag után,
mely elvarázsol,és fogva tart egy szárnyas paripa hátán.
Ő odarepít,ahova szeretnéd egy álomkapun át,
megtalálni azt a tündért,ki veled álmodik egy életen át!"
 
 
0 komment , kategória:  Egy kis szerelem....  
Nincs Cím
  2009-04-05 06:42:16, vasárnap
 
 


Amikor a tested minden sejtje annyira jelen van, hogy élettől vibrálónak érzed őket, és amikor az élet minden pillanatában megéled a Lét örömét, akkor mondhatod el, hogy megszabadultál az időtől.


Álmainkban a valótlan világ a miénk,
bármit tehetünk,amit szeretnénk.
Boldogság,szépség,megannyi szeretet,
megtapasztalunk ezernyi szépeket.
Valóra válik,mit szivünk csak kiván.
Örömteli érzés a mosolyok láttán,
angyalok száza repked körbe-körbe,
meghatározzák életed,talán örökre.
Álmodozhatsz rosszat,álmodozhatsz szépet,
elárulják álmaid,eltitkolt énedet.
Éjszaka mikor álomra hajtod a fejedet,
álmodhatsz rosszat,álmodhatsz szépeket...
 
 
0 komment , kategória:  Egy kis szerelem....  
Nincs Cím
  2009-04-02 07:50:13, csütörtök
 
 


Megbocsájtottam a megbocsájthatatlant, megpróbáltam pótolni a nélkülözhetetlen embereket és elfelejteni az elfelejthetetleneket. Sokszor cselekedtem indulatból. Okoztam csalódást és csalódtam olyanokban, akiktől sosem vártam volna.Szerettem és szerettek, de sokszor el is utasítottak. Néha elég volt egy mosoly, hogy szerelmes legyek. Sokszor éreztem meghalok a vágytól és féltem elveszítek valakit, aki nagyon fontos számomra ...... .........
 
 
0 komment , kategória:  Egy kis szerelem....  
Nincs Cím
  2009-04-02 07:47:46, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Egy kis szerelem....  
Nincs Cím
  2009-04-02 07:28:09, csütörtök
 
 Erdélyi József:
Néma imák...

Legszebbek a néma imák...
Imádkozik minden virág;
kék imát mond a kék katáng,
kék virága kék Miatyánk.

Gyalogútak, dűlők fele
két katánggal van most tele;
mélyült keréknyomok között
milljó kék Miatyánk köszönt.

- Ki itt jársz, légy jó emberünk
s néma imát mondj mivelünk;
tekints némán az égre fel, -
egy pillantást megérdemel.

Minden tövön száz kék katáng
mondja némán hogy ,,Mi Atyánk''
s hervad hamar és boldogan,
benne mert új élet fogan.

Mert küllőkkel bár töretünk,
kocsikenőcs a kenetünk;
mig az égre felnézhetünk,
örök élet az életünk...
 
 
0 komment , kategória:  Egy kis szerelem....  
Nincs Cím
  2009-04-02 07:26:22, csütörtök
 
 HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!
 
 
0 komment , kategória:  Egy kis szerelem....  
Nincs Cím
  2009-04-02 07:22:02, csütörtök
 
 

Azt mondják, a szerelem költővé tesz. Gyakran. A barátság az életet teszi költőivé és költészetté. A szerelemből a költészet hamar kivész, mert a szerelemnek minden csak eszköz, hogy a világegyetem két legnagyobb ellentétét, a férfit és a nőt egybeolvassza. A barátság maga ez a poétikus kapcsolat. És a verseket nem írjuk, hanem éljük.
Hamvas Béla 
 
0 komment , kategória:  Egy kis szerelem....  
Nincs Cím
  2009-02-20 10:42:29, péntek
 
  ...amikor egy Nő igazán, mély szerelemmel szeret egy Férfit, akkor lelkének összes titka megmutatkozik mindenben ahogyan a Férfival viselkedik... egyszerre lesz Szerelmes, Társ, Szerető, Anya, és Barát... és a különböző helyzetekben mindig ezek egyike mutatkozik meg csak ... és mégis ... a szíve szakad meg, amikor a Férfi könnytől csillogó szemébe néz ... mert nem tudja, hogy hogyan vigasztalja meg ... talán egy Szerelmes ölelésével ... vagy egy Anya szívszakító kínjával és türelmével, vagy egy Társ ölelésével, esetleg a Barát néma hallgatásával, amikor csak az számít, hogy vele van???... De ... egy kihagyott pillanat után a Szerelmes NŐ mégis tudja hogyan cselekedjen ... mert a szíve-lelke minden kis dobbanása benne van az ölelésben ... a hallgatásban ... a kimondott és ki nem mondott szavakban ... minden mozdulatában ... mert SZERET ... IGAZÁN ... ÖRÖKKÉ ...

 
 
0 komment , kategória:  Egy kis szerelem....  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 474 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10
  • e Hét: 94
  • e Hónap: 692
  • e Év: 27683
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.