Regisztráció  Belépés
eckerkata.blog.xfree.hu
Álmodtam magamnak egy kertet. ahol mindenkit szeretet vezérel... Fuchs Éva Eckerné Kata
2010.07.16
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Gesztenyés szelet
  2015-03-01 15:10:47, vasárnap
 
 



Gesztenyés szelet

Piskóta:

6 tojás sárgáját 20 dkg cukorral, habosra keverünk.
Hozzá adunk 15 dkg lisztet, 3 teáskanál kakaót, 1 csg sütőport.
Belekeverjük a 6 tojás fehérjéből felvert habot. 170 °C - on sütjük.

Krém:

25 dkg ráma margarint, 15 dkg porcukrot, 2 evőkanál kakaót,
1 csg gesztenyemasszát, habosra keverünk.
2 dl tej, 2 evőkanál liszt, sűrű krémet főzzünk.
Ha kihűlt, összekeverjük a két krémet.
Megtöltjük a piskótát.
 
 
0 komment , kategória:  Süteményeim  
Hájas
  2015-03-01 14:07:04, vasárnap
 
 




Hájas

Rétestészta:
45dkg liszt
1 evőkanál olvasztott zsír
3 tojássárgája
1 evőkanál pálinka
1 evőkanál ecet
Pici só, cukor, langyos víz
Könnyű rétestésztát készítünk, fél órát pihentetjük.

50dkg háj
25dkg liszt
1 evőkanál olvasztott zsír
1 evőkanál pálinka
2 evőkanál ecet
Összekeverjük a hozzávalókat.

A rétestésztát téglalap alakúra kinyújtjuk.
Rákenjük egyenletesen a liszttel és a hozzávalókkal összegyúrt hájat.
Feltekerjük, mint a bejglit, fél órát pihentetjük.
Először szimplán hajtjuk, ami a téglalapra nyújtott tészta három részbe hajtását jelenti. Utána duplán hajtjuk.
Ami már a kinyújtás után négy rétegbe hajtását jelenti.
Még kétszer megismételjük, szimpla, dupla hajtást, fél órát pihentetjük, minden hajtogatás után
3-4 mm- es vastagságúra nyújtjuk, négyzeteket vágunk, lekvárral, dióval tölthetjük.

Forró 230 fokos sütőben kezdjük sütni, kb 2-3 perc után 200 fokon sütjük tovább.


 
 
0 komment , kategória:  Süteményeim  
Herőke
  2013-02-17 10:52:49, vasárnap
 
 

Hozzávalók:

1 kg liszt
5 dkg élesztő
pici só
cukor
2 dl tej
12,5 dkg margarin
3 kanál olvasztott zsír
1 pohár tejföl
3 tojás sárgája

2 dl cukros tejben, felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet a margarinnal, elmorzsoljuk, hozzáadjuk a 3 evőkanál zsírt,
2 dl tejfölt, 3 tojássárgáját, pici sót, a felfuttatott élesztővel a tésztát jól eldolgozzuk./ se túl lágy se túl kemény ne legyen./
Lisztel, a tetejét megszórjuk, kb. 1 órát pihentetjük
Ki nyújtjuk, négyzet alakúra vágjuk, formázzuk, fél órát pihentetjük.
Majd forró olajban kisütjük. Tetejét vaníliás porcukorral meg szórjuk.


 
 
0 komment , kategória:  Süteményeim  
Citromos szelet
  2013-02-15 19:53:46, péntek
 
 



Tészta:

30 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 6 dkg zsír, fél csomag sütőpor, 1 db tojás, 2 evőkanál tejföl. Összegyúrjuk, két részre osztjuk. Gáz tepsi nagyságúra nyújtjuk és megsütjük.

Krém:

5 dl tejbe 4 evőkanál lisztet, és 1 evőkanál búzadarát elkeverünk, és sűrűre főzzük. 1 csomag vaníliás pudingot 4dl tejjel megfőzzük. A két krémet összekeverjük és hagyjuk kihűlni. 20 dkg vajat, 25 dkg porcukorral 1csg vaníliás cukorral habosra keverjük. 1 citrom héját lereszeljük, és a levével együtt a vajas krémbe keverjük. Ha teljesen kihűlt, a főzött krém, összekeverjük a vajas krémmel.

A lapot megkened a krémmel, ráteszed a másik lapot, Vársz, amíg megpuhul. Majd vágd össze, és porcukrozd meg!


 
 
1 komment , kategória:  Süteményeim  
Hideg csokis kocka..
  2012-11-26 17:53:59, hétfő
 
 



Hideg csokis kocka..

Piskótához:
5 tojás, 5 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor,
3 evőkanál étolaj, 3 evőkanál kakaó,

Cukorsziruphoz:
6 evőkanál víz, 6 evőkanál cukor

Krémhez:
5 dl tej, 4 evőkanál cukor, 2 csomag vaníliás pudingpor
12,5 dkg ráma margarin,1o dkg porcukor

A piskótához habosra keverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk az étolajat, a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót.
A masszát beleöntjük a kikent sütőformába és 180 °C --ra előmelegített sütőben kb. 17 percig, sütjük.
A cukorsziruphoz 10 percig főzzük a vizet a cukorral. A még meleg piskótalapot félbevágjuk és leöntjük a lehűtött cukorsziruppal.
A tejből, pudingporból és a cukorból kissé sűrűbb pudingot főzünk.
Hűlés közben néhányszor megkeverjük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lehűlt pudingot, és sima krémmé keverjük.
A krémet rákenjük a piskóta alsó részére, majd a felső piskótalappal betakarjuk.
Tetejét csokoládéval bevonjuk.
Hűtve tálaljuk.

/ 40 x 42 cm-es sütőformához/
 
 
2 komment , kategória:  Süteményeim  
Gesztenyés krémes
  2012-01-02 13:37:16, hétfő
 
  Piskóta:

20 dkg liszt, 20 dkg porcukor,, 5 db tojás, 1 dl tej, 1 dl olaj, 1 tasak sütőpor.
A felvert egész tojáshoz keverjük a tejet, olajt, majd a porcukrot. Végül hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet.
180°C-os sütőben sütjük.

Krém:

9 tojás fehérjét / pici só/ 15 dkg k. cukorral kemény habbá verünk.
4 csomag vaníliás pudingport, 1 csomag vanília cukor, kevés vízzel elkeverünk.
12 dl vizet, 12 evőkanál k. cukorral felteszünk forrni.
A forró cukros vízbe belekeverjük a vízzel elkevert pudingot.
Állandó keveréssel addig főzzük, még jól besűrűsödik.
/szép áttetsző lesz/
Ha kész levesszük a tűzről és belekeverjük a tojáshabot, gyorsan és folyamatosan kell keverni.
Az előre elkészített piskótára, öntjük a krémet, elsimítjuk a tetejét.
5dl tejszínt kevés porcukorral habbá verjük és rákenjük, a hideg krémre.
Tetejére gesztenye masszát reszelünk.





 
 
0 komment , kategória:  Süteményeim  
Mézeskalács
  2011-12-11 14:03:06, vasárnap
 
 




Mézeskalács

Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 tk. szódabikarbóna
3 tojás
20 dkg porcukor
fél zacskó mézes fűszerkeverék (Kotányi)
reszelt citromhéj
12,5 dkg vaj
12, 5 dkg méz

A díszítéshez:
1 tojás fehérje
kb. 10-15 dkg porcukor
csipet só

A mézet és a vajat kis lángon összeolvasztjuk. A lisztben elkeverjük a fűszerkeveréket, a szódabikarbónát és a reszelt citromhéjat. A tojásokat és a porcukrot habosra keverjük. Kanalanként összevegyítjük a hozzávalókat, összegyúrjuk a tésztát. Ragacsos masszát kapunk, amit lefedve a hűtőben pihentetünk egy éjszakán át. Másnap lisztezett deszkán átgyúrjuk, kb. 3 mm vastagra kisodorjuk, tetszés szerinti formákkal szaggatjuk, 180 fokos sütőben 7-8 perc alatt megsütjük. Ne süssük túl, ha elkezd pirulni a teteje, már jó. Finom puha süteményt kapunk, kihűlés után lehet díszíteni.
 
 
0 komment , kategória:  Süteményeim  
Vendégváró sós kifli....
  2011-12-09 11:28:35, péntek
 
 

Vendégváró sós kifli

Hozzávalók: 70dkg liszt, 2 tojás, 1 kefir,1dl olaj, 1dl tej, 5dkg élesztő, 1csg margarin, 2 evőkanál cukor, 1 evőkanál só, 1 tojássárgája a kenéshez.

Először a margarint jó habosra keverem egy evőkanál sóval. Azután felfuttatom az élesztőt a tejjel és a cukorral. A lisztet egy tálba mérem, és összeállítom a tésztát az élesztővel, kefirrel, olajjal, tojással. Só nem kell bele! Rugalmas pogácsatésztát kapok. Ha szükséges, a kefirből többet teszek vagy pótolom tejföllel. A tésztát 8 egyenlő részre vágom, Egyet tányér nagyságú, kerek lappá nyújtok, és kiteszem oldalra, a gyúródeszka szélére. Megkenem a sós margarin egynegyed részével. Egy másik kerek lappal beborítom. Négyfelé vágom, és minden cikket még háromfelé. Szorosan feltekerem, és ritkásan tepsibe teszem. Tojássárgájával megkenem, tetejére tetszés szerint reszelt sajtot vagy szezámmagot lehet szórni. Egy óra hosszat pihentetem. Utána nem előmelegített sütőben,200 fokon, 25-30 perc alatt zsemleszínűre sütöm.
 
 
0 komment , kategória:  Süteményeim  
Diós kifli
  2010-10-02 19:38:37, szombat
 
 
Hozzávalók..

..1 kg liszt
..50 dkg ráma margarin
..1 pohár tejföl
..10 dkg porcukor
..1 egésztojás
..fél csomag sütőpor
.. 2,5 dkg élesztő
.. pici só
..kb. 2 dl tej

Diótöltelék..
30 dkg darált dió, 20 dkg kristálycukor, ízlés szerint reszelt citromhéj+ leve
Vaníliás cukor, pici tej.

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, bele tesszük a többi hozzá valót.
2 dl langyos tejben, kis cukorral, 2,5 dkg élesztőt felfutatjuk.
Jól összegyúrjuk, kb. félórát pihentetjük.
Majd nem túl vékonyra kinyújtjuk. Négyzet alakúra vágjuk.
Egyik sarkába tesszük a diós tölteléket, és feltekerjük.
Tetejét tojással megkenjük. /Sütés kb. 180-200 fokon/

Ui.: Tölthetjük, mákkal, túróval. lekvárral.





 
 
0 komment , kategória:  Süteményeim  
Mézes krémes
  2010-10-02 18:35:17, szombat
 
  15 dkg k. cukrot, 3 evőkanál tejet,3 dkg zsírt, 4-5 evőkanál mézet, kis lángon összeégetünk.
50 dkg lisztet, 1 kávéskanál szódabikarbónával, 1 tojással, és a félig kihűlt masszával összegyúrjuk.
4 lapot sütünk.

Krém..

2 evőkanál lisztet, 2,5 dl tejjel sűrű krémé főzzük.
15 dkg rámát, 15 dkg porcukorral, 1csomag vaníliás cukorral, habosra keverünk.
Hozzá adjuk a kihűlt, főzött krémhez, és jól elkeverjük.
Alsó lapot megkenjük a krém felével, a második lapot baracklekvárral, a harmadik lapot a maradék krémmel, a negyedik lapot csokival vonjuk be.
Másnapra megpuhul, és összevághatjuk.






 
 
0 komment , kategória:  Süteményeim  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 11 db bejegyzés
e hónap: 86 db bejegyzés
e év: 866 db bejegyzés
Összes: 12575 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 427
  • e Hét: 6563
  • e Hónap: 22744
  • e Év: 379190
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.