Belépés
naca1022.blog.xfree.hu
"..Leginkább a pillangóhoz hasonlítok. Ha megpróbálsz birtokolni, kisiklok a kezeid közül. Ám ha szabadon engedsz, örökké hozzád repülök majd.." . Naca
1969.10.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
A nő vágyai...
  2009-10-26 08:05:22, hétfő
 
  Egy nő vágyai kronológiai sorrendben...

*Milyen férfira vágyom - Az eredeti lista:*
* 1. Jóképű*
* 2. Elbűvölő*
* 3. Anyagilag sikeres*
* 4. Figyelmes hallgatóság*
* 5. Szellemes*
* 6. Jó kondícióban van*
* 7. Stílusosan öltözik*
* 8. Értékeli a minőségi dolgokat*
* 9. Tele van kellemes meglepetéssel*
*10. Fantáziadús, romantikus szerető*

* Milyen férfira vágyom - Átdolgozott lista (32 évesen)*
*
1. Kellemes kinézetű (előnyben azok, akiknek van haja)*
* 2. Kinyitja a kocsi ajtaját, kihúzza a széket*
* 3. Van elég pénze egy kellemes vacsorára**< /span>*
* 4. Többet hallgat, mint amennyit beszél*
* 5. Nevet a vicceimen*
* 6. Gond nélkül haza tudja cipelni a szatyrokat a közértből*
* 7. Van legalább egy nyakkendője*
* 8. Értékeli a jó házi kosztot*
* 9. Nem feledkezik meg a születésnapokról és az évfordulókról * *1 0.
Legalább hetente egyszer romantikus hangulatba kerül*

* Milyen férfira vágyom - Átdolgozott lista (42 évesen)*
* 1. Nem túl csúnya (kopasz fej rendben)*
* 2. Nem indul el, mielőtt még kiszállnék a kocsiból*
* 3. Van állandó munkája - időnként felvág azzal, hogy étterembe visz *
* 4. Bólogat, miközben beszélek hozzá *
* 5. Többnyire emlékszik a viccek poénjára *
* 6. Elég jó karban van ahhoz, hogy átrendezze a bútorokat*
* 7. Olyan inget visel, amiből nem lóg ki a hasa*
* 8. Tudja, hogy nem veszünk olyan pezsgőt, aminek csavaros kupakja van*
* 9. Nem felejti el lehajtani a WC
ülőkét
**10. Hétvégén általában megborotválkozik*

*Milyen férfira vágyom - Átdolgozott lista (52 évesen)*
* 1. Vágja az orr- és fülszőrzetét*
* 2. Nyilvános helyen nem böfög és nem vakarózik*
* 3. Nem kér túl gyakran kölcsön*
* 4. Nem bóbiskol el, miközben mondom a magamét*
* 5. Nem meséli el túl sokszor ugyanazt a viccet*
* 6. Elég jó karban van ahhoz, hogy hétvégenként felkeljen a kanapéról*
* 7. Általában két egyforma zoknit és tiszta gatyát visel.*
* 8. Értékel egy jó vacsorát a TV előtt *
* 9. Időnként beugrik neki a nevem*
*10. Van úgy, hogy hétvégén megborotválkozik*

* Milyen férfira vágyom - Átdolgozott lista (62 évesen)*
* 1. Nem ijednek meg tőle a kisgyerekek*
* 2. Emlékszik, hogy hol van a fürdőszoba*
* 3. Nem kell túl sok pénz a fenntartásához*
* 4. Alvás közben csak mérsékelten horkol*
* 5. Tudja, min nevet*
* 6. Elég jó karban van ahhoz, hogy egyedül felálljon*
* 7. Általában felvesz valami ruhát*
* 8. Szereti a puha ételeket*
* 9. Emlékszik rá, hol hagyta a fogsorát*
*10. Tudja, hogy hétvége van*

* Milyen férfira vágyom - Átdolgozott lista (72 évesen)*
* 1. Lélegzik*
* 2. Beletalál a WC-be*
 
 
0 komment , kategória:  4.X  
50 év felett
  2009-02-20 09:54:04, péntek
 
  Van élet 50 felett!


Milyen érzés ötven felettinek lenni? Néhányan már tudjuk a választ. Hosszasan mesélhetnénk a tapasztalat, az önismeret értékéről, a testi változásokról, egészségi állapot alakulásáról. Most inkább koncentráljunk arra, mitől lehet jobb, szebb és hosszabb életünk második fele?
Szakemberek szerint az élethossz növelő faktorok a következők: öröm, mozgás, alvás, állandó testsúly, hormonális egyensúly. Ebben az életkorban már ne a fogyókúrára törekedjünk - kivéve, ha egészségi állapotunkat súlyosan befolyásoló többletsúlyról van szó -, hanem a súlygyarapodás megállítására, a megfelelő kondíció fenntartására, mozgással és helyes táplálkozással.
Persze, nem könnyű elkezdeni a mozgást, ne is testépítésre, vagy maratoni futásra gondoljunk - legalább is kezdetben -, hanem olyan egyszerű dolgokra, mint a séta, gyaloglás, kocogás, kerékpározás, úszás. Aki korábban is sportolt, az semmiképpen ne hagyja abba: nem baj, ha lassabban, nagyobb erőkifejtéssel, csak csináljuk. A mozgás nemcsak a vonalaink megőrzése miatt fontos, de a változókorba lépett nők életét megkeserítő csontritkulás elkerülésében is elengedhetetlen.
Mit együnk? Mindent, de mértékkel és kiegyensúlyozottan. Ebben a korban más tápanyagokra van szükségünk, mint tinédzserként. A csipszet, kólát, gyorséttermi kajákat nem is említem, ezeket már rég lapátra tettük. Kerüljük a túl zsíros ételeket és a cukrot.
Érdekes, de nem eszünk többet, mint régen, zsírpárnácskáink mégis évről évre nagyobbak lesznek! Mi lehet az oka? Igen, tudjuk, lassul az anyagcserénk... Harmincöt-negyvenéves korunk után szervezünk csökkent mértékben termeli az anyacsere-folyamatok működtetéséhez szükséges L-karnitint, Q10 koenzimet, CLA-t, kalciumot. Ez azt jelenti, hogy nem maradhatunk meg a jól bevált táplálkozási szokásainknál, változtatnunk kell. Márcsak azért is, mert bizonyos vitaminokból, ásványi anyagokból pedig emelt mennyiségre van szükségünk. Ilyen például az E, a C és a B vitamincsalád, polyfenolok, mennyiségre van szükségünk. Ilyen például az E, a C és a B vitamincsalád, polyfenolok, bioflavionidok, karotinoidok. Ezek megtalálhatók a gyümölcsökben, zöldségekben. Néhány nélkülözhetetlen anyag előfordulása:
120 mg C-vitamint = 3kg alma (1560 kcal)
10 mg E-vitamin =110 g mogyoró (700 kcal)
1500 mg kalcium = 6 pohár valódi (!) tej (581 kcal)
10 mg biotin = 12 darab tojás (1100 kcal)
Dietetikusok szerint, ha a napi tápanyag- és vitaminszükségletünket természetes forrásból akarjuk összeszedni, akkor így kb. 6000 kcal-át veszünk magunkhoz. Ennyi kalóriát 10 óra fallabdázással, 12 óra úszással, 15 óra sziklamászással vagy 25 óra házimunkával lehet elégetni. Valljuk be, ez elég rémisztően hangzik! Megoldást a korszerű étrendkiegészítő készítmények jelentenek.
Természetesen fontos, hogy napi 5-6 adag nyers zöldséget, gyümölcsöt együnk, de sajnos ezek tápanyag- és vitamintartalma oly mértékben csökkent, hogy a szükséges mennyiséget szinte lehetetlen bevinni a szervezetünkbe. A gödöllői agráregyetem adatai szerint 1966 és 1990 között az alma C-vitamin tartalma 80%-kal, a banán folsavtartalma 84%-kal, B6-vitamin tartalma 92%-kal, a búza tápanyagtartalma 51%-kal csökkent.
Érdemes elgondolkodni a számokon. A gondolatokat pedig kövessék a tettek! Előttünk a következő ötven!
 
 
0 komment , kategória:  4.X  
Nincs Cím
  2009-02-20 09:36:53, péntek
 
 


A nők harmincas éveinek közepén érkeznek el szexuális teljesítő képességük csúcsára. A pasik a huszadik születésnapjuk után néhány évvel már túl is vannak e csúcson. A szerencsés az volna, ha együtt élnék át ezeket az éveket. Ami csak akkor sikerül, ha van köztük tíz-tizenöt év, a férfi javára.

Ez az elmélet nem tudományos megállapítás, így nem is a szex az egyetlen ok, amiért egyre több fiú keres, vagy talál nála jóval idősebb nőt. Mi lehet a titok?

A nagyon fiatal srácok, akik kezdők az ágyban, gyakran csak a szex-tanítónőt keresik a korosabb hölgyekben, akiktől lehet tanulni, mert tapasztaltabbak, türelmesebbek, mint egy korban hozzájuk illő lány. Ezek a fiúk esetleg unják a kortársaikat, vagy egyszerűen nem boldogulnak velük, nem tudják megközelíteni őket. Egy idősebb nő elnézőbb a lelkes, de kezdő fiúkkal, élvezi is a ,,tanítósdit". A mai lányoknak viszont nincs ideje megvárni, amíg a pasi megtanulja a testük működését. Persze ezek a randik csak a szexről szólnak, ritkán tartósak és intenzívek, hiszen egy harmincas-negyvenes nő nem ilyen kapcsolatról álmodozik, csak ritkán és rövidtávon élvezi ezt a szerepet.

Egy érett férfit már nem csak a testiség motiválja, ha vonzónak talál egy korosabb nőt. Mivel egy pasi harminchoz közeledve ismeri már a korabeli lányok nyűgjeit, igazán üdítő lehet számára egy kötöttségektől, felelősségtől mentes, gondoskodóbb és önzetlenebb kapcsolat. Negyvenen túl a nők olyan bölcsességek és tapasztalatok birtokába jutnak, amivel gyakran a hamvas feszes bőr sem képes versenyezni. Egy-két válással a hátuk mögött, kirepülni készülő önálló gyerekekkel nem kell attól tartani, hogy mindenáron férjhez akarnak menni.

A férfiak elmondása szerint a fiatal korosztályt - is - kedvelő hölgyek jól érzik magukat a bőrükben, tisztában vannak önmagukkal. Mivel elfogadják, ha egyedül kell élniük, nem magányosak, nem keresnek mindenáron társat maguknak. Kisugárzásukkal, egyéniségükkel kiemelkednek hasonló korú társaik közül. Nem vetik meg a szexet, könnyebben kommunikálnak az ágyban is, ami férfiszemmel különösen hálás jellemző.
A negyven körüli nők nem keresik már a tökéletes pasit, mert rájöttek: nem létezik. Így elfogadóbbak a fiatal lányok számára elviselhetetlen hibákkal szemben. Kevesebbet kérdeznek, szívesen hallgatják a fiatal történeteit, problémáit, engedékenyebbek, mert nem akarják elveszíteni a férfit.

Mindezek ellenére a különböző életkor és értékrend miatt ritka az ilyenfajta hosszú kapcsolat. Addig tart, amíg a férfi nem akar családot, mert bármennyire is nyitottak a fiúk, klasszikus családmodellben gondolkodnak. Ha nincs perspektívája egy kapcsolatnak, nem tarthat örökké. De ezzel tisztában vannak a nők, nem nyaggatják esküvőért a társukat, csak élvezik az együtt töltött idő minden pillanatát.

 
 
0 komment , kategória:  4.X  
Szeretem a testem?
  2009-01-20 09:39:06, kedd
 
  A Top Sante magazin kérdőíves kutatása során 2000 nőt kérdezett meg arról, mennyire elégedett a testével: a végeredmény szerint legtöbbjük elégedetlen a külsejével és vagy már volt plasztikai műtétje, vagy szeretne elvégeztetni. A válaszolók 70 százaléka próbálkozott komoly diétákkal és 58 százalékuk egészségtelen étkezési szokásokat vett fel ennek következtében.
A Top Sante magazin kérdőíves kutatása során 2000 nőt kérdezett meg arról, mennyire elégedett a testével: a végeredmény szerint legtöbbjük elégedetlen a külsejével és vagy már volt plasztikai műtétje, vagy szeretne elvégeztetni. A válaszolók 70 százaléka próbálkozott komoly diétákkal és 58 százalékuk egészségtelen étkezési szokásokat vett fel ennek következtében.


Has, comb, csípő, felkar

A kutatás alapján kialakult kép szerint a 40-es nők szeretnének karcsúbbak lenni, mint amilyenek 20 éves korukban voltak: az átlagosnak számító 70 és fél kiló helyett 62 kilós testsúlyt tartanának ideálisnak. Tizes skálán többnyire három és fél pontra értékelték a testüket, és különösen a hasukkal, csípőjükkel, combjukkal és felsőkarjukkal voltak elégedetlenek.
A folyamatos fogyókúra csapdájában

A kutatás résztvevői arról is beszámoltak, hogy 40 felett sokkal nehezebben fogynak, és több mint harmaduk úgy fogalmazott, hogy tulajdonképp folyamatosan diétázik: elhagyják a reggelit, nassal váltják ki az ebédet, csokoládéval és borral helyettesítik a vacsorát, és mindezt azért, hogy megpróbáljanak karcsúnak maradni. Több mint 30 százalékuk fogyasztótablettákat és hashajtót szed, de van aki böjtöl, vagy hipnózissal próbál fogyni. Legtöbbjük mindeközben kétségbeesetten irigyli a jóalakú kortársnőiket, és a szülést, az öregedést és a menopauzát hibáztatja saját testének állapotáért.
Egyre többen szabatnak

Ezzel összefüggésben nem meglepő, hogy az Angol Plasztikai Sebészek Szövetségének 2005-ös adatai szerint a kozmetikai műtétek egyre népszerűbbek. Míg 2004-ben 15 019 műtétet hajtottak végre a szigetországbeli nőkön, 2005-ben ez a szám már 19 601. Ezen belül az öregedést leplező beavatkozások, azaz az arcfelvarrás és a szemhéj-korrekció a legnépszerűbb beavatkozások.
A megoldás változatlanul csakis a mozgás

A Táplálkozási Zavarok Szövetségének szóvivője szerint ez azért különösen aggasztó, mert a nők ennek következtében hajlamosak elveszíteni a kontrollt önnön étkezési szokásaik felett és egészségtelen diétákba menekülni. A súlyproblémák miatti aggodalmak minden korcsoportra jellemzőek, és a gyorsdiéták, valamint a fogyasztószerek használata nemhogy nem vezet eredményre, de súlyos problémákat is okozhat. "A mai társadalomban túlzott hangsúlyt kap a külső, és sokan esnek ennek csapdájába. Azt gondolják, hogy fogyással vagy a testük tökéletesítésével meg tudják oldani érzelmi problémáikat. Egészségügyi szempontból pedig sokkal hasznosabb és fontosabb volna a megfelelő diéta mellett a mozgás" - mondta el a szóvivő.

A kutatás alapján kialakult kép szerint a 40-es nők szeretnének karcsúbbak lenni, mint amilyenek 20 éves korukban voltak: az átlagosnak számító 70 és fél kiló helyett 62 kilós testsúlyt tartanának ideálisnak. Tizes skálán többnyire három és fél pontra értékelték a testüket, és különösen a hasukkal, csípőjükkel, combjukkal és felsőkarjukkal voltak elégedetlenek.


A folyamatos fogyókúra csapdájában

A kutatás résztvevői arról is beszámoltak, hogy 40 felett sokkal nehezebben fogynak, és több mint harmaduk úgy fogalmazott, hogy tulajdonképp folyamatosan diétázik: elhagyják a reggelit, nassal váltják ki az ebédet, csokoládéval és borral helyettesítik a vacsorát, és mindezt azért, hogy megpróbáljanak karcsúnak maradni. Több mint 30 százalékuk fogyasztótablettákat és hashajtót szed, de van aki böjtöl, vagy hipnózissal próbál fogyni. Legtöbbjük mindeközben kétségbeesetten irigyli a jóalakú kortársnőiket, és a szülést, az öregedést és a menopauzát hibáztatja saját testének állapotáért.


Egyre többen szabatnak

Ezzel összefüggésben nem meglepő, hogy az Angol Plasztikai Sebészek Szövetségének 2005-ös adatai szerint a kozmetikai műtétek egyre népszerűbbek. Míg 2004-ben 15 019 műtétet hajtottak végre a szigetországbeli nőkön, 2005-ben ez a szám már 19 601. Ezen belül az öregedést leplező beavatkozások, azaz az arcfelvarrás és a szemhéj-korrekció a legnépszerűbb beavatkozások.A megoldás változatlanul csakis a mozgás

A Táplálkozási Zavarok Szövetségének szóvivője szerint ez azért különösen aggasztó, mert a nők ennek következtében hajlamosak elveszíteni a kontrollt önnön étkezési szokásaik felett és egészségtelen diétákba menekülni. A súlyproblémák miatti aggodalmak minden korcsoportra jellemzőek, és a gyorsdiéták, valamint a fogyasztószerek használata nemhogy nem vezet eredményre, de súlyos problémákat is okozhat. "A mai társadalomban túlzott hangsúlyt kap a külső, és sokan esnek ennek csapdájába. Azt gondolják, hogy fogyással vagy a testük tökéletesítésével meg tudják oldani érzelmi problémáikat. Egészségügyi szempontból pedig sokkal hasznosabb és fontosabb volna a megfelelő diéta mellett a mozgás" - mondta el a szóvivő. 
 
0 komment , kategória:  4.X  
A negyvenes nők és a szex
  2009-01-20 09:19:45, kedd
 
 
A tizenéveseket a kíváncsiság és a tomboló hormonok, a huszonéveseket az érzelmek és a párválasztás izgalma, a harmincasokat pedig a meghitt testi kapcsolat iránti vágy készteti arra, hogy ágyba bújjanak. De mi a helyzet a negyvenes nőkkel?

Régóta tartja magát az a mondás, hogy a nők igazi virágzása negyvenéves korukban kezdődik. Az érett nő, akár a szépsége teljes pompájában tündöklő bársonyos szirmú vörös rózsa, titkait felfedve őszinte nyíltsággal hódítja meg környezetét. Ennek az évtizednek a szabadság lehetne a jelmondata. A legtöbb nő negyven éves korára végképp felszabadul a belénevelt ,,jókislány" hatása alól, már nem csak érzi, tudja, hogy mit akar, mire vágyik, hanem meg is meri tenni. Bátran, lelkiismeret-furdalás nélkül lép a minőség és a mennyiség arany középútjára.Néhány évtizede a nők szabadsága abból táplálkozott, hogy a negyvenes éveikre nagyjából felnevelték gyerekeiket, így ,,letudva az anya szerepet", végre önmagukra is fordíthattak időt, energiát. A mai negyvenesek jó részének kicsi gyereke van, sőt nem ritka, hogy a gyerekvállalás is erre az életkorra tolódik ki. A szabadság iránti vágy mégis megnyilvánul: új tevékenységeket, új munkát, hobbit keresünk, és az ágyban is szívesen újítunk. Új technikákat vagy új partnert keresünk - ki-ki ízlése és vérmérséklete szerint.

Egyes vélemények szerint szexuális energia szempontjából a negyven-húsz párosítás a nyerő, azaz negyvenes nőhöz huszonéves szerető passzol leginkább.Pszichológusok és, szexológusok is egyet értenek azzal, hogy negyven éves kora körül a legtöbb nő eljut abba a lelkiállapotba, amikor mérlegre teszi az addigi életét, mit tett jól és mit rontott, mulasztott el. A szakkifejezéssel élve, életközepi krízisből két kiút vezet: marad minden a régiben, leszámolunk a be nem teljesült vágyakkal, vagy ellenkezőleg esélyt teremtünk azok megvalósítására. Sokan úgy érzik, még elég fiatalok és energikusak ahhoz, hogy megfeleljenek a kihívásoknak az élet minden területén. Így elég vonzók és szexisek, hogy új élményeket szerezzenek a szexben is. Most van itt az ideje, hogy megéljük mindazt, amire még negyven év múlva is szívesen emlékezünk vissza....

,,Jó tanítónőtől öröm tanulni. A negyvenes nőben az a jó, hogy már mindent tud, de még nem felejtett el semmit!"
 
 
0 komment , kategória:  4.X  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 474 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6
  • e Hét: 76
  • e Hónap: 594
  • e Év: 594
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.