Belépés
m-irene.blog.xfree.hu
"Az élet szép, Tenéked magyarázzam." Molnár Irén
1955.05.20
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
Vigyázzunk magunkra!
  2013-02-28 18:30:36, csütörtök
 
 

Link

Vigyázzatok magatokra!!!

Új aszpirin - Nem kamu!

Hallgass a szívedre

Link
Amíg várod a mentőket, ne feküdj le! Tudtál erről?
Vásárolj egy doboz új fajta aszpirinkristályt, tarts belőle a kocsiban, a retikülben, a pénztárcában, az éjjeliszekrényen stb.
Jó tudni, hogy ha kell, segíthetünk magunkon.
A Bayer gyógyszergyár olyan kristályos aszpirint gyárt, amely a nyelv alatt sokkal gyorsabban feloldódik, mint a tabletták.
Miért ajánlatos az éjjeliszekrényen aszpirint tartani?
A bal kari fájdalmon kívül egyéb tünetei is lehetnek a szívrohamnak.
Szintén figyelni kell az állban érzett nagy fájdalomra, valamint a hányingerre és az erős izzadásra.
FONTOS tudni, hogy előfordul, hogy a mellkasban NINCS fájdalomérzet a szívroham folyamán.
Az álmukban szívrohamot szenvedetteknek kb. 60%-a nem ébred fel.
Csak a mellkasi fájdalom felébreszthet a mély álomból.
Ha ez történne, akkor azonnal oldj fel két kristályos aszpirint a szádban és nyeld le őket egy kis vízzel.

Ezután hívd a mentőket és mondd, hogy SZÍVROHAM!
MONDD, HOGY BEVETTÉL 2 ASZPIRINT
TELEFONÁLJ EGY SZOMSZÉDNAK VAGY A KÖZELBEN LAKÓ ROKONNAK!
Ülj le egy székre vagy pamlagra a bejárati ajtó közelében, a zárat nyisd ki!
De, LE NE FEKÜDJ!

Egy kardiológus szerint ha mindenki, aki megkapja ezt az emailt elküldi
tíz személynek, azzal valószínűleg egy életet ment meg!

Én részemről már megtettem ezt. És te?[/b

e-mailben kaptam a Network-ön---én is megtettem



Link


 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató dolgok  
Azok a csodás 80-as évek
  2013-01-09 18:57:00, szerda
 
 

Azok a csodás 80-as évek! Ha még emlékszünk rá...



Link

Ma olvastam, hogy akik a 80-as évek előtt születtek, azok valódi Hősök, olyan igazi hollywoodi ,mindent túlélő fenegyerekek. De tényleg! Gondolj csak bele...

Akik 1980 előtt születettek, azaz MI, kész csoda, hogy életben maradtunk. Nekünk még nem volt gyerekülésünk az autóban, sőt még biztonsági öv se nagyon, viszont bizton tudhattuk, hogy a gyerekágyak festékében akadt bőven ólom. A gyógyszeres és vegyszeres üvegek könnyedén nyithatóak voltak, nem volt semmi furfangos védelemmel ellátva, de még a fiókok és ajtók sem voltak felszerelve biztonsági nyitóval, és mikor bicajozni mentünk, nemhogy könyökvédőnk és sisakunk nem volt, de még rendes biciklink sem. Azért az nem volt semmi.

Mi még csapból ittuk a vizet, és azt se tudtuk, mit jelent pontosan az ásványvíz. Én speciel sokáig kevertem a szódavízzel. Azt hittem az ugyanaz. Szúr-szúr. Semmi különbség a kettő között, miért pazaroljak hát rá külön szót.

Mi nem nagyon unatkoztunk, ha tehettük kimentünk játszani. Igen, ki. Egész nap kint voltunk, a szüleink pedig csak sejtették, hogy élünk és megvagyunk, hiszen még Matáv telefon se nagyon volt, nemhogy mobil. Pláne nekünk! Nyáron a derékig érő fűben és a közeli kiserdőkben játszottunk, mégsem lettünk kiütésesek és nem tört ránk allergiás roham. Nem tudtuk mi az a pollen, és a parlagfűről azt hittük, hogy a sárkányfű egyenes ági rokona.

Ha elestünk, megsérültünk, eltört valamelyik végtagunk, vagy csak szimplán betört a fejünk, senkit nem pereltek be ezért. Egyszerűen mi voltunk a hibásak. Sőt! Ha az erősebb elgyepálta unalmában a kisebbet és gyengébbet, az is rendben volt. Ez így működött, és a szüleink nem nagyon szóltak bele ebbe sem.

(- Kisfiam, bemegyek az iskolába, az nem lehet, hogy téged mindenki Rambonak csúfol ! - Hagyd csak anya, ez az én háborúm!)


Étkezési szokásaink Schobert Norbi mércéjével mérve nap mint nap tartalmazták a halálos dózis többszörösét, de még egy Mc Donalds-on edződött átlagos amerikai elhízott kisgyerek is helyből nyomna egy hátra szaltót attól, amit mi leküldtünk kaja címszóval. Gondoljunk a zsíros kenyérre, a kolbászra, a disznósajtra (ki tudja mit tettek bele), az iskolai menzára (ki tudja mit NEM tettek bele) és mégis itt vagyunk. A kakaóban nem volt A,B,C,D és E vitamin, viszont "bedeko"-nak hívták és már ez is elég volt a boldogságunkhoz. Szobi szörpöt ittunk, ami hírből sem ismerte az édesítőszert, viszont tömény cukorból készült. A limonádét még magunknak kevertük és mosatlanul ettük a fáról a - gyakran éretlen - gyümölcsöt, a WC pereme alatt pedig a baktériumok ezreinek a kolóniái telepedtek meg a még háborítatlan nyugalomban, a preDomestos korban.

Volt néhány barát, aki már ismert olyat, akinek videója volt, vagy esetleg spectruma (az valami számítógép volt), de szó sem volt Playstationról, Nintendóról, X-Boxról, Videó játékról, 64 tévé csatornáról, műholdról és kábeltévéről, filmekről, DVD-ről, Surround Soundról, Internetről, Fitness-Club kártyáról vagy mobiltelefonról. Kicsit le is maradtunk, bevallom már háromszor vettem ki egyik kedvenc filmem DVD-n a tékából, de még nem nagyon sikerült lejátszanom. Mindig lengyelül indul el, én meg egy negyedóráig nézem, aztán inkább visszaviszem.

Viszont voltak barátaink! Olyanok, akikkel találkoztunk kint az utcán, a focipályán vagy a pingpong asztaloknál, vagy ha mégse, akkor egyszerűen becsengettünk hozzájuk és beengedtek. Nem kellett megkérdezni a szülőket. Sem a miénket, sem az övékét! Nem vittek és nem hoztak a szülők. Mégis itt vagyunk.

Nyakunkban lógott a lakáskulcs mikor játszani mentünk, és nem ritkán fadarabokkal, botokkal harcoltunk, labdával dobáltuk egymást, mégis itt vagyunk. Nem ütöttük ki egymás szemét, a többi seb pedig begyógyult. Focizni is csak az állhatott be, aki tudott. Akkor még volt egy íratlan szabály, amit ma nehezen értünk már meg mi is: azt csináld, amihez értesz. Aki pedig nem értett a focihoz, pláne nem tudta rendesen kirúgni az ellenfél bokáját, az csak csalódottan nézhette a játékot a rácson túlról, vagy odébb állhatott, és más játékot, más játszótársakat kereshetett magának.

A szerelmet nem brazil sorozatokból tanultuk, csak egyszerűen megéltük. Boldogan szaladtunk végig az utcán az első csók után, úgy, mintha már sohasem akarnánk megállni. Nekünk a szexhez nem kellett pornófilm és szex újság, de még szálloda sem. Akkor és ott csináltuk, ahol lehetőség volt rá, és ha valamit rosszul csináltunk, vállaltuk a következményeket, és újra próbálkoztunk. Ha egy tanár nyakon vágott, nem szúrtuk le egy késsel és nem pereltük be, és nem sírtunk otthon a szülőknek. Sőt! Ha lehet el se mondtuk. Ismertük a törvényt, és ha vétkeztünk, szüleink nem álltak mellénk. Megtanítottak úgy élni, hogy tudjuk, mit jelent a kötelesség, a bűntudat, a jóérzés, a felelősség. Ismertük ezeknek a szavaknak a mélységét. Ezek voltunk mi.

Hősök?
Talán.
Hősei egy letűnt kornak, amelyen a mostani fiatalok értetlenül mosolyognak.


katt a linkre, hogy képekben is lásd azokat az időket, és relikviáit



Link

Köszönet Kiss Tiborné Klárikának, hogy elküldte ezt a linket



Link

Retro csokik


Link


 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató dolgok  
ÚJ ALKOTMÁNY??? De minek???
  2012-05-11 21:08:10, péntek
 
 

E-mailben kaptam tovább adom:

EZ VÉGKÉPP AZ A PILLANAT, AMIKOR NAGYON KELLENE AZON GONDOLKOZNI, MERRE SZALADJUNK, A NAGYVILÁGNAK MELY SZEGLETÉBE.

Szó szerint drága kormányunk 365 törvényt fogadtat el évente, erőltetett menetben, ami követhetetlen. EZ A KORMÁNY NAGY TAKTIKÁJA!!!

Ha meghallgatjátok Juszt minapi műsorát, abból világosan kiderül, hogy MINDÖSSZE 10-15 ember tudta, amikor megszavazta az új alkotmányt, hogy

KIVETTÉK BELŐLE A TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁS JOGÁT!!!!
Ez azt jelenti, hogy bármikor csökkenthetik, tetszés szerint a nyugdíjadat, és az egészségügyi ellátáshoz sincs alkotmányos jogod. Ezért van az, hogy életmentő ultrahangos és egyéb vizsgálatokra IS hónapos előjegyzések vannak.
Addig szenvedjen, és haljon meg a beteg, legalább kevesebb az éhes száj. Vagy mehetsz a méregdrága magánszektorba gyógyulni.

Tudom, hogy nem hiszitek, ezért szájbarágósan megismétlem:
A lényeg TEHÁT, hogy az új Alaptörvényből kivették az alkotmányos jogok közül a Társadalombiztosítást, ami azt jelenti, hogy adó formájában fizetünk nyugdíjadót és egészségügyi adót, de ezért cserében

NEM JÁR semmi, sem nyugdíj, sem ingyenes egészségügyi ellátás.
A kormány biztosít valamit, amennyit éppen kedve tartja és simán megvonhatja bármikor és hozzányúlhat az eddigi nyugdíjakhoz is. Nincs alkotmányos garancia semmire, nincs kihez fordulni, mert törvénysértést nem követ el a kormány, hiszen az Alkotmányból kivették ezt a jogot.
Ergo a teljes kiszolgáltatottság állapotában teljesen védtelenek az állampolgárok, különösen a 4,5 millió nyugdíjas.

NAGYON FONTOS!!!!
Ezt bizony nem elég látni, de terjeszteni kell!!!

katt a linkre
Link
Link
A 2. rész kijelző 10.percétől nézd a műsort! (a számláló hátralévő időt mutat, tehát az utolsó 10 percet keresd!) De nem árt végighallgatni mind a két részt.


Ha felocsúdtál a döbbenetből, továbbítsd minél több embernek!



Link
Dr. Mihályi Péter (1953) közgazdász, az MTA doktora, a Veszprémi Egyetem Pénzügytan Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára, a Közép-Európai Egyetem vendégprofesszora. Kutatásai szorosan kapcsolódnak a rendszerváltás gazdaságpolitikai feladataihoz (privatizáció, nyugdíjreform, egészségügyi reform, euró bevezetése). Mihályi 1997/98-ban a Pénzügyminisztérium társadalmi közkiadásokért felelős helyettes-államtitkára, előtte a privatizáció területén különböző állami beosztásokban játszott jelentős szerepet. 1983 és 1993 között az ENSZ Európai Gazdasági Bizottsága főmunkatársa volt Genfben. Pályáját az MTA Közgazdaságtudományi Intézetében kezdte 1977-ben. Angolul, németül, oroszul és franciául beszél. Hét tudományos szakkönyv és kb. 150 cikk szerzője.



 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató dolgok  
Mit is takar az e-mail cím megvédése?
  2012-01-14 20:25:31, szombat
 
 

Sziasztok!

Sok levél alján olvasom, hogy védd meg ismerőseid e-mail címét de nem tudják hogyan is tegyék ezt mert pont ők azok akiknek a leveleiben vadászni lehet a mailokat...

íme egy kis segítség.
Amennyiben továbbküldesz egy levelet, előtte töröld ki a levélben szereplő többi címet. Az előzmények törlése segít megakadályozni a Spammereket az adathalászatban és a vírusok szétküldésében.
Mindig titkos másolatként küldd a levelet, hogy a többi címzett ne lássa az e-mail címeket!...sok levelet kapok aminek az aljára alig jutok le a sokszor továbbküldött és bent hagyott e-mail címek miatt, na ezeket szedik ki a cégek, a neten dolgozók a spammerek és próbálkoznak akár a postaládád feltörésével is, hátha könnyű a jelszó...jártam így és zárolták a ládámat a másik gépről történt belépés miatt, ugyanis ott más az IP cím...ezért fontos, hogy a fentieket tartsátok be.
Köszönet érte!


 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató dolgok  
A Dalai Láma gondolata-igaz!??
  2011-10-25 21:05:02, kedd
 
 

Link

/Kiss Tiborné Klárika osztotta meg velem ezt a gondolatot./
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató dolgok  
Gyom vagy gyógynövény?
  2011-10-16 15:56:53, vasárnap
 
 

Parlagfű kiirtása megvezetés !!!

Gyógyszerhatalom áll a parlagfű, mint GYÓGYNÖVÉNY kiirtása mögött.

A parlagfű hasznos növény, az emberiség számára is ehető, s azóta
rendszeresen fogyasztható, az év minden napján. Ilyenkor, amikor még
zsenge, összevágom apróra egy kis petrezselyem, vagy zeller zölddel,
vagy önmagában, és rászórom a szendvicseimre, a kiszedett ételeimre
(leves, kása, tészta, főzelék, barna rizs). Ebben a zsenge korban
nagyon sokat leszedek és leszárítom, majd szárítva tárolom, s így
egész évben tudom az ételeimbe, ételeimre tenni a szárított, megőrölt
porát.

Sokan nem hitték el, hogy jómagam eszem a parlagfüvet, ezért rám
küldték a különböző tv-s társaságokat is, akik felvették, ahogy a
parlagfüvet fogyasztom. Veterán dobóatléta vagyok, és sokszor vannak
olyan monstre versenyek, ahol több órán keresztül kell dobálni
különböző súlyú nehéz kalapácsokat. Ilyenkor szoktam a teljesítményem
fokozása céljából a verseny színhelye körül

talált parlagfűből fogyasztani, önmagában és nyersen. El is neveztek a
sporttársaim fűevőnek.. Aztán megdöbbentette őket, hogy a
parlagfű-evésem után kb. 20 percen belül egyre javultak az
eredményeim. Néhány követőm is akad majdnem mindig és náluk is hasonló
teljesítményjavulásokat lehetett tapasztalni.

Pár évvel ezelőtt el akartak adni nekem egy gyufásdoboznyi zöld port
több tízezer forintért. Kérdeztem, hogy mi van a dobozban és miért
olyan drága? Erre azt felelték, hogy a szervezet őssejt termelését
fokozza a zöld por és ezáltal minden betegséget helyrehoz a
szervezetben.

Nem vettem meg a port pedig tudtam, hogy egy keletet, nyugatot is
megjárt, neves magyar orvostól származik, inkább megízleltem s
megszagoltam. Kellemes volt a meglepetésem, ugyanis a zöld por a
parlagfű pora volt, amelyet jómagam már régóta napi szinten
fogyasztok!

Lajos Atya nekem is beszélt arról, hogy a parlagfű minden betegséget
helyrehoz a szervezetben, de nyilván azt Ő sem tudta, hogy ezt a
szervezet őssejt-termelésének fokozásával éri el.

Szerintem sem baj, ha nem ismerjük az elméletet, hanem csak az adott
növény hasznosságáról győződünk meg a fogyasztása során. Az is igaz,
hogy akiket eddig meg tudtam győzni arról, hogy a parlagfű rendszeres
fogyasztása milyen hasznos, bármilyen betegségük is volt,
meggyógyultak belőle, még a rákból is, vagy a parlagfű allergiából is.

A fentiek ismeretében merül fel a kérdés, hogy akkor miért irtatják
velünk a parlagfüvet? Ráadásul még büntetés kiszabását is kilátásba
helyezik, ha nem irtjuk azt!

Nekem erre is meg van a válaszom! A Földünk túlnépesedése már
napjainkban is veszélyezteti a Föld valamennyi élőlényét és lakóját
is! Ez ellen a Világkormánynak (én csak háttérhatalomnak nevezem)
tennie kell valamit. Nos, a világunk ezen urai fő részvényesei a
gyógyszeriparnak is. Ha a világon mindenki megtudná azt, amit az
indiánok közöltek a franciákkal, jelesül, hogy a parlagfű, mintegy
csodaszer minden betegségnél visszafordítja és normalizálja a
szervezetben zajló rendellenességeket, azaz a betegségeket, akkor
senki nem venne gyógyszert, és akkor nem lenne óriási bevétele a világ
urainak, s még így a Föld is túlnépesedhetne. Ezért a világ urai,a
fizetett bértollnokaikkal és bértudósaik által úgy rendelkeztek, hogy
első számú közellenségnek kiáltották ki a parlagfüvet, ezt az embernél
is intelligensebb, több földtörténeti katasztrófát is átélt csodálatos
ősi növényt, hogy a tudatlan és megtévesztett embereknek még
véletlenül se jusson eszébe, hogy a kötelező irtás mögött egy más
célja van ezen uraknak. Ez a cél pedig a lakosság gyérítése, a Földünk
megóvása a túlnépesedéstől. A gyógyszerek mellékhatásai következtében
ugyanis, csak Magyarországon minden órában meghal egy ember, de sokkal
többen halnak bele abba, amit a patológusok már régóta tudnak, hogy
minden második felboncolt embert tévesen diagnosztizáltak és tévesen
gyógyszereztek, mivel nem az volt a halál oka, amivel kezelték a
betegségüket!


Weil-Várhegyi László

feltaláló, mérnök-radiesztéta, bioenergetikus, fitoterapeuta, életmód-
és táplálkozási tanácsadó és terapeuta, természetgyógyász, a Magyar
Természetgyógyászok Szövetsége, a Magyar Természetgyógyászok és
Életreformerek Tudományos Egyesület tagja, a Tudományos Rendőrség
alapító tagja és szóvivője




Link

 
 
1 komment , kategória:  Elgondolkodtató dolgok  
Barátság??!!!
  2011-09-05 18:31:13, hétfő
 
 

Egy kedves történet a szeretetről és a barátságról

Egyik napon, az iskolából hazafelé menet - még elsős gimnazista koromban - felfigyeltem egy srácra, ő is hazafelé tartott. Kyle-nak hívták.

Úgy tűnt, mintha az összes könyvét magával cipelte volna. Elgondolkodtam magamban, "Mi értelme van hazavinni valamennyi tankönyvünket az iskolából péntek délután? Biztosan egy különc, stréber alakról van szó" - véltem.

Már a zsúfolt hétvégi programom járt az eszem (találkozások a haverokkal és egy rögbi meccs a srácokkal holnap délután), így hát megvontam a vállam, és mentem tovább az úton hazafelé.

Észrevettem, hogy váratlanul, iskolás fiúk egy csoportja iramodott utána. Nekirontottak, kilökték a kezéből a könyveit, és menekülés közben még el is gáncsolták őt. Így elesett a sáros úttesten, még a szemüvege is elrepült. Láttam, amint az legalább két méterre tőle kötött ki egy pocsolyában.

Ő felnézett rám, és én ekkor borzasztó elkeseredést pillantottam meg a szemeiben. Nagyon megsajnáltam őt. Odaugrottam hozzá, miközben ő a földön mászva, szemüvege után kutatott, és láttam, hogy a szemeiben megjelentek az első könnycseppek.

Felvettem és odaadva neki a szemüvegét, azt mondtam, "Ezeknek a srácoknak teljesen elment az eszük ! Nem tudják, hogyan viselkedjenek!"

Ő rámnézett és csak annyit mondott, "Hé, köszi szépen!" Szélesen elmosolyodott. Az a fajta mosoly volt ez, amelyik valóban őszinte hálát sugároz.

Miközben segítettem neki összeszedni az úton szétszóródott könyveket, megkérdeztem, hogy merre lakik. Kiderült, hogy nem messze tőlünk. Ezért rákérdeztem, hogyan lehet az, hogy eddig még soha sem találkoztunk? "Ezelőtt egy magániskolába jártam" - válaszolta. Én korábban még soha sem találkoztam magániskolába járó gyerekkel.

Együtt tettük meg az utat hazafelé, és segítettem neki vinni a könyveit. Elég belevaló srác benyomását keltette bennem. Meg is kérdeztem tőle, hogy lenne-e kedve szombaton eljönni a barátaimmal együtt rögbizni egyet. Ő igent mondott.

A hétvégét együtt töltöttük el, és minél jobban kezdtem megismerni Kyle-t - ez volt a neve -, annál inkább megkedveltem őt. A barátaim is hozzám hasonlóan vélekedtek róla.

Eljött a hétfő reggel, és megláttam az úton Kyle-t, ismét a nagy halom könyvvel a kezében. "Nocsak fiú, te valóban komoly karizomépítő programba kezdesz, ha minden nap cipelni fogod ezeket a könyveket!" - mondtam neki. Ő csak nevetett, és megfelezte velem a hóna alatt lévő könyvcsomót.

A következő négy év alatt Kyle és én, egymás legjobb barátai lettünk. Az érettségi előtt tervezgettük, hogy majd egyetemre megyünk. Kyle a Georgetown-ba én pedig a Duke-ba szándékoztam beadni a jelentkezésemet. Tudtam, hogy örökre barátok maradunk, és mindig örömöt fog jelenteni, ha egymással találkozhatunk majd a jövőben.

Ö orvosnak készült, én pedig közgazdásznak. Osztályunkban mindig Kyle volt a tanévzárók alkalmával beszédet mondó diák. Gyakran szoktam ugratni őt ezért a kivételes megbízatásáért.

A mi ballagásunk alkalmával is őt kérték fel, hogy beszéljen a búcsúzó diákok nevében. Annyira megörültem, hogy nem énrám esett a tanárok választása.

Elérkezett a nevezetes nap: Ballagás!

Kyle remekül nézett ki. Azon srácok közé tartozott, akik igazán magukra találtak a középiskolai évek alatt. Jól kifejlett, arányos testalkata volt, és a szemüveg is nagyon jól állt neki. Az osztályban jóval többet randizott, mint én, és a csajok odavoltak érte! Hát igen, néha őszintén irigyeltem őt.

Jelentős volt ez a nap. Láttam, hogy mennyire izgult a beszéde miatt. Ezért, jól hátba vágtam őt, és azt mondtam neki, "Hé, nagyfiú, meglátod, milyen remek leszel !" Ő egy pillantást vetett rám (olyan őszinte, hálát tükrözőt), majd elmosolyodott. "Köszi szépen" mondta.

Az emelvényre felérve, még megköszörülte a torkát, majd elkezdte a beszédét.

"Ballagásunk alkalmával eljött az ideje annak, hogy köszönetet mondjunk mindazoknak, akik segítettek bennünket a nehéz időszakok leküzdésében: a szüleinknek, a tanárainknak, a testvéreinknek, esetleg az edzőnknek ... de leginkább a barátainknak.

Azért vagyok most itt, hogy elmondjam nektek, valaki barátjának lenni, az a lehető legértékesebb ajándék, amit az ember valaha is adhat egy másik személynek. Most pedig, egy történettel szeretném folytatni."

Elképedt arccal néztem a barátomra, miközben ő elkezdte mesélni a megismerkedésünk napján történteket. Azon a hétvégén az volt a szándéka, hogy véget vet az életének. Elmondta, hogyan ürítette ki az iskola folyosóján lévő szekrényét, hogy ne okozzon gondot az anyjának a holmija hazavitelével.

Keményen rám pillantott, majd kissé elmosolyodott, és folytatta. "Szerencsére megmentettek! A barátom akadályozta meg, hogy elkövessem azt a kimondhatatlan cselekedetet." A jelen lévők lélegzetüket visszafojtva hallgatták, amint ez a jóképű, nagy népszerűségnek örvendő srác, élete legnehezebb pillanatairól apró részletességgel beszámolt.

Észrevettem, amint Kyle szülei felém pillantva, hálásan rám mosolyogtak. Az életemben eddig még soha sem tapasztalt érzés kerített ekkor a hatalmába!

Soha sem szabad lebecsülni a cselekedeteinkben rejlő, emberi sorsokat befolyásoló hatalmat. Egyetlen apró gesztussal, emberek életét változtathatjuk meg. Csodákat művelhetünk, vagy akár, teljesen tönkre is tehetjük azt.

A Teremtő jóvoltából olyan adottságokkal vagyunk megáldva, hogy - szép csendben - hatással lehetünk a körülöttünk élőkre...

... különösen egy ilyen személyes kapcsolattartáson alapuló tevékenységet végezve, számtalan alkalom nyílik arra, hogy ehhez hasonló élményekben részesüljünk.

Nem tudom milyen hatással van rád kedves olvasóm ez a történet. Én hasonló helyzetben voltam, mentettem meg elkeseredett barátot, így teljesen átéltem a történetet, és úgy döntöttem mindenkinek közzé teszem. Számomra nagyon fontos a barátság.




Link

 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató dolgok  
A történelem ismétli önmagát??
  2011-05-23 21:51:04, hétfő
 
 

Valóban túl nagy az egyezés. Vajon a mai magyar népnek lesz bátorsága lépni a "széllkakas" ellen?????


Link
Ady Endre és Széll Kálmán

....Ady a jövőbe látó, avagy a történelem ismétli önmagát :(


Ady Endre írta

Debreczen, 1899. augusztus 14-én:
"- Széll Kálmán úr, a magyar politikai élet
Neukomja, eljátszotta immár kis játékait. A hipnózis nehéz
álmából ébredni kezd a magyar közvélemény,
s a miniszterelnök úr be fogja ide s tova látni,
hogy a rátóti tehéngazdálkodás elvei nem válnak be a
miniszterelnöki székben.
Nem titkoljuk, hogy annak idején mi is tápláltunk
reményeket a miniszterelnök úr szép ígéretei felől,
de ugyancsak mi voltunk azok, kiknek nagyon hamar be
kellett látnunk, hogy a Széll-éra nem egy jobb korszakot jelent,
s a nagyhangú ígéretek csak ígéretek maradnak. Széll
Kálmán a legnagyobb mértékben nélkülözi az igazi államférfi
tulajdonait.
Ő, aki büszkén hirdette magát a Deák Ferenc elvei
letéteményesének, éppen olyan messze esett a minden hibája
dacára is tiszteletreméltó Deák Ferenctől,
akár a korrupció atyamestere, Tisza Kálmán vagy a
korlátolt eszű volt főispán-miniszterelnök.
Deák Ferencben is erős volt a megalkuvási készség,
de ellensúlyozta erős magyar egyénisége s a politikai morál
iránti érzéke.
Széll Kálmán paktummal került a miniszterelnöki
székbe, beváltatlan ígéretekkel vezette félre a közvéleményt,
egyéni érdekek kielégítésével némította el az
ellenőrzés kritikáját, s ami a politikai morált illeti,
a Széll Kálmán eddigi kormányelnöksége nem nagyon
igazolta híres teóriáját a politikai becsületről.
Példa nélkül való az az eset, hogy egy
miniszterelnök ennyi ideig sütkérezzék a népszerűség
fényében, anélkül, hogy erre legkevésbé is méltónak mutatta
volna magát.
Pártja megnövekedett a húsosfazék varázsától, a
diadalmas ellenzék pedig paktumba göngyölte a győzelmi
pálmát, s hódolattal tette le a miniszterelnök úr lábai elé.
Tulajdonképpen ellenzék sincs, mióta Széll úr hinti
a port a magyar politikusok szemébe.
Az ő dicsőségét zengi a magyar sajtó is - alig
néhány független lap kivételével.
A nemzeti jogok Türtaioszai ma már csak ódákat
írnak. Vészi József mandátumot kapott, Ugron Gábort
egyhangúlag választották meg Sz.-Somlyón.
Csak nem lehet kívánni Bartha Miklós úrtól, hogy a
szeretett barátnak adott elégtétel után is ellenzéki maradjon?
S ilyenformán nyert magának nagyon sok barátot
Széll Kálmán úr. Ezek után ígérhetett, bolondíthatott tovább.
Minden ígéretét vívmánynak vették, s minden
megalkuvását államférfiúi bölcsességnek.
Az ő miniszterelnöksége alatt nyugodtan verhették
arcon a magyart, avathatták fel nagy ünnepséggel a
Hentzi-szobrot.
Máskor az egész magyar sajtó egyként tiltakozott
volna e galád merénylet ellen, most alig egy-két magyar lap
emelte fel szavát.
És mégis a Hentzi-ünnep leplezte le a maga
valóságában Széll Kálmánt. Most már kezd látni a magyar
közvélemény.
Széll Kálmán kormánya alatt 'törvény, jog és
igazság' nevet nyertek a megalkuvás s a nemzeti becsület
sárbatiprása.
Itt az ideje leszámolni e politikai szédelgéssel s
ennek fő alakjával, a rátóti államférfival.
Sem jogcíme, sem képessége nincs a magyar politika
vezetésére, s rövid uralma csak megerősítette a politikai
vásár piacát.
Ha pedig a nép képviselői elfelejtik kötelességüket,
megmozdul maga a nemzet, s oda juttatja Széll Kálmánt, ahová
való: a rátóti tehéngazdaságba."




Link
Dukai és szentgyörgyvölgyi dr. Széll Kálmán (Gasztony, 1843. június 8. - Rátót, 1915. augusztus 16.) politikus, miniszterelnök, pénzügyminiszter, a Magyar Tudományos Akadémia tagja.

 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató dolgok  
Öregség??!!
  2011-05-02 19:52:50, hétfő
 
  Megfontolandó szavak az öregségről

Egy nap, egy fiatal barátnőm azt kérdezte tőlem, milyen érzés öregedni. Meghökkentem kérdésén, mert én sosem gondoltam arra, hogy én öreg lennék. Az ifjú hölgy, látván reakciómat, rögtön zavarba jött, de megmagyaráztam neki, hogy számomra ez egy érdekes kérdés, elgondolkodom
rajta és majd később válaszolok neki.

Végül is úgy döntöttem, hogy az öregség egy ajándék.

Tulajdonképpen életemben most lehetek először az, aki mindig is szerettem volna lenni. . Persze, nem a testem! Időnként én is kétségbeesem a ráncaim, a táskás szemem, a megereszkedett fenekem miatt. És gyakran meghökkenek azon az öreg nőn, aki visszanéz rám a tükörből /aki pont
úgy néz ki, mint az anyám/, de nem sokáig gyötrődöm ezek felett.

Sosem cserélném el az én nagyszerű életemet, a szerető családomat, az én csodálatos barátaimat a kevésbé ősz hajért vagy egy feszes hasért. Ahogy korosodtam, egyre kedvesebb lettem a magam számára és kevésbé kritikus magammal szemben. A saját barátommá váltam. Nem tolom le magam, ha több süteményt eszem a kelleténél, vagy nem vetem be az ágyat, vagy
megveszem azt a virágtartót az erkélyre, amire semmi szükség nincs, de jól néz ki. Felhatalmazva érzem magam, hogy élvezkedjek, hogy rendetlen legyek, hogy extravagáns legyek.

Annyiszor megéltem, hogy legkedvesebb barátaim idő előtt elmennek; mielőtt még megérték volna azt a szabadságot, amit az öregség hoz magával.

Ki törődik azzal, hogy hajnali 4 -ig olvasok, vagy játszom a computeren? Táncolhatok a régi muzsikára, ha úgy tartja a kedvem és sírhatok a régi szerelem emlékén..és meg is teszem.

Sétálok a vízparton egy olyan fürdőruhában, amiben kidomborodnak a testrészeim, és önfeledten vetem bele magam a hullámokba, ha jól esik, és nem törődöm a motorcsónakokból rám vetett sajnálkozó pillantásokkal.

Ők is lesznek öregek. Tudom, persze, azt is, hogy időnként feledékeny vagyok.

És hát van is néha mit, elfelejteni az életből. De azért a legfontosabb
dolgokra emlékszem.

Hát igen, életem során azért megtört néhányszor a szívem. Hogyne tört volna meg, amikor elveszítesz valakit, akit szerettél, amikor egy gyerek szenved, vagy elüti a cicádat egy autó? De a megtört szív az, ami erőt ad és megértést és részvétet kelt. Egy olyan szív, mely sosem
szenvedett, érzéketlen maradt minden iránt, az sosem fog örömöt érezni a
tökéletlenség felett.

Én nagyon boldog vagyok, hogy elég soká éltem ahhoz, hogy megőszülhessek, hogy a fiatalos nevetésem mély ráncokat mart az arcomra. Oly sokan vannak, akik soha nem nevettek és oly sokan, akik nem érték meg, hogy ősz hajszálaik legyenek.

Ahogy múlnak az évek, úgy egyre könnyebb pozitívnak lenni.

Egyre kevesebbet kell törődni azzal, mit gondolnak mások. . Én nem teszek
fel magamnak se kérdéseket. Ráadásul fenntartom magamnak a jogot, hogy ne
legyen igazam.

Nos, válaszolva ifjú barátnőm kérdésére, elmondhatom, hogy nem bánom, hogy öregszem. Szabaddá tesz. Szeretem azt, akivé váltam. Nem akarok örökké élni, de amíg itt vagyok, nem fecsérlem olyanra az időmet, mint, hogy mi lett volna ha vagy azon izgassam magam, mi lesz majd. És minden áldott nap eszem édességet /már ha kedvem van hozzá/

Mindig mosolyogj és a szívből fakadó igaz barátságokra nagyon vigyázz!
És ajánlom még, hogy mindig nevessetek a saját hülyeségeiteken, mert a nevetés az élet legnagyobb adománya és a kínaiak szerint erősíti az immunrendszert.



Link

E-mailben kaptam Czakóné Ágitól - igaz minden szava köszi
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató dolgok  
Ismerjük fel a Strokot!!!
  2011-01-12 18:11:13, szerda
 
  E-mailben kaptam ezt a levelet, és úgy gondolom, hogy van értelme tovább küldeni, hiszen, ha csak egy embert tudunk megmenteni,már akkor is megérte .

Stroke - Agyvérzés, agyi érelzáródás, szélütés ÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷

Egy kerti-partin, egy barátnőm kissé megingott, el is ejtette a tányérját, de
ezután, mindenkit megnyugtatott, hogy jól van (ugyanis a többiek orvost akartak
hívni). Ő azt állította, hogy csak az új cipője miatt ...tovább »csúszott meg
egy téglán. Felsegítették, kapott egy másik tányér ételt és bár egy kissé gyengének
tűnt, tovább szórakozott. Később felhívott a férje, hogy elmondja, a feleségét
kórházba vitte, ahol el is hunyt. A parti során STROKE-ja volt. Ha tudták volna,
hogyan kell beazonosítani a stroke jeleit, talán ma is velünk lehetne. Mások nem
halnak meg, de reménytelen, tehetetlen helyzetbe kerülnek.

Egy neurológus azt állítja, hogy ha a stroke áldozatát 3 órán belül elkezdheti
kezelni, teljesen visszafordítható az állapot. TELJESEN! Azt mondja, hogy a stroke
felismerésének és diagnosztizálásának egyszerű a trükkje, azután pedig 3 órán belül
el kell kezdeni a kezelését.

A stroke felismerése. (Néha nehéz beazonosítani a stroke jeleit. Sajnos, a
tudatosság hiánya katasztrófát okozhat. A stroke áldozata súlyos agykárosodást
szenvedhet, ha a környezete nem ismeri fel a stroke jeleit.)

Az orvosok szerint bárki felismerheti a STROKE-ot, ha három egyszerű kérést mond az
illetőnek: M..... B......E......

1. M: Meg kell kérni az illetőt, hogy MOSOLYOGJON.

2. B: Meg kell kérni, hogy BESZÉLJEN, mondjon egy egyszerű mondatot (összefüggően:
pl. Szép napunk van.).

3. E: meg kell kérni, hogy EMELJE FEL mindkét karját.

Ha az illetőnek a három kérés teljesítésének bármelyikével nehézsége van, azonnal
hívd a mentőket és mondd el a tüneteket!

Még egy jel: Mondd az illetőnek, hogy ÖLTSE KI A NYELVÉT.

Ha a nyelv kicsavarodott, ha egyik vagy másik oldalra megy a nyelv, ez is a stroke
jele lehet.


Egy kardiológus szerint, ha mindenki, aki megkapja ezt az e-mail-t és elküldi 10
embernek, akkor azzal legalább egy életet meg lehetne menteni."
Én továbbküldtem, és te?



Link
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató dolgok  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 23925 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 88
  • e Hét: 844
  • e Hónap: 2114
  • e Év: 250716
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.