Belépés
kati53.blog.xfree.hu
Blogom az általam talált, érdekesnek és hasznosnak vélt dolgok gyűjteménye.Jó olvasást. Boldog Karácsonyt. P. Kati
1953.06.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Karácsonyfadísz - flitteres
  2013-10-09 13:45:39, szerda
 
  Október van igaz,de már most hozom az ötleteket,hogy szépeket alkossunk
az Ünnepekre.
Mert ugye idő kell beszerezni,elkészíteni.





Hozzávalók :

flitter
lyukas kásagyöngy
rövid gombostű
hungarocell gömb
vékony aranyzsinór





A gombostűre felszúrunk először egy gyöngyöt , majd egy flittert .
Beletűzzük a hungarocell gömbbe .
Ezt a folyamatot ismételjük mindaddig amíg a gömböt teljesen befedjük a flitterekkel .





Az utolsó 3 tű beszúrása előtt hozzáillesztjük a vékony zsinórból készített hurkot
( ez lesz a dísz akasztója ) és a zsinórt átszúrva nyomjuk a flitteres tűt a hungarocellbe .

....Forrás: szerző: Tücsök Bogár - Link

Ezt az ötletet használva készíthetünk más díszítésű gömböket is.
Hogy milyet? azt a fantáziátokra bízom
Én már rengeteg ötletet látok benne.

...Jó munkát,kellemes készülődést
 
 
1 komment , kategória:  Karácsonyi ötletes !!  
Ötletek Karácsonyra
  2013-10-04 20:47:11, péntek
 
 
Parafa dugókból




Villanykörtéből




Hatalmasan ötletes és vicces








Forrás: .......Link - https://www.facebook.com/ATelVarazsa
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi ötletes !!  
Karácsonyi koszorú
  2011-12-27 15:38:50, kedd
 
  Tudom én hogy már nem kell,DE azért ötletnek eltehetjük jövőre.





Mert nagyon ötletes,Ugye van 1 csomó régi gömbünk és csak kidobáljuk.
Na most már nem kell.Vidd magaddal vagy gyere vissza 1 év múlva.
.......pá
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi ötletes !!  
Ünnepi dekor
  2009-12-16 08:53:28, szerda
 
  ...



...



... És egy kis mosolyt kérek,cicák éneklik a csendes éjt! :DDD)))

...... ..............Link-Csendes éj

...
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi ötletes !!  
Gyors süti ünnepre
  2009-12-08 16:13:28, kedd
 
  ...



... Hozzávalók

Tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg cukor
20 dkg margarin
2 tojás
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
5 dkg étcsoki

Szórni:
kristálycukor

Tölteni:
baracklekvár

... Elkészítés
1. A tésztához valókat jól összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik feléhez hozzágyúrjuk a reszelt csokoládét.

2. A tésztákat külön-külön félujjnyi vastagra kinyújtjuk, közepes méretű pogácsaszaggatóval köröket vágunk belőlük. A világos korongok tetejét kristálycukorral megszórjuk.

3. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, közepes tűznél világosra sütjük. Sütés után a kakaós korongok tetejét baracklekvárral megkenjük és rájuk tesszük a világos korongokat.


Forrás:Fincsi.hu

...


 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi ötletes !!  
Gyöngyös díszgyertyák
  2009-12-01 18:55:15, kedd
 
  ...



... Hozzávalók: sima, egyszínű gyertya, folyékony ragasztó,
apró, színes gyöngyök

Elkészítés: tervezzük meg a mintát vékony papíron, majd a papírt helyezzük a gyertyára és ezen keresztül finoman karcoljuk a gyertya oldalába.

A mintát követve a ragasztóval húzzuk meg a vonalakat. Először csak egy kisebb részletet rajzoljunk meg, majd hagyjuk egy kicsit megszáradni a ragasztót.

Szórjuk a gyöngyöket egy lapos tányérra és egyenletesen oszlassuk el rajta. Egy-egy motívumrészlet megrajzolása után forgassuk bele a gyöngyökbe a gyertyát.

TIPP: hobbiboltokban kapható speciális, kétoldalú ragasztós fólia is, amelyből csak ki kell vágni a kívánt mintát, felragasztani a gyertyára, majd belehengergetni a gyöngyökbe - ezzel a megoldással "tisztábban" és gyorsabban dolgozhatunk.


Forrás : Forrás: Praktika
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi ötletes !!  
A Bejgli
  2009-11-24 13:56:35, kedd
 
 
... A házi bejglinél nincs finomabb ! Érdemes vele vesződni !
... Én csak tudom,nem vagyok egy nagy sütős fajta,de ezt bizony ,
... megtanultam !
... És büszkén mondhatom nagyon finomra szokott sikeredni !
... Igaz sosem egyforma . Valami hibája mindig van. De ez van !

... Ime amit én találtam és szerintem jó lesz. Én így csinálom az idén !

... "" A Karácsony elképzelhetetlen bejgli nélkül, ám az aranybarna, jól szeletelhető, és sokáig eltartható süteményt nem olyan könnyű elkészíteni, mint gondolnánk. A hangsúly pedig sok esetben nem az összeállításon, sokkal inkább az alapanyagokon és a mennyiségi arányokon van. Fűrészporos bejglit a közértben is vásárolhatunk, de ha olyan süteményt szeretnénk sütni, ami után minden vendégünknek csomagolhatunk is belőle, nem árt olyan receptet választanunk, amelyben lédús, gyümölcsökkel kevert mákos vagy diós tölteléket találhatunk. Érdemes alternatív (szilvás, gesztenyés, csokis) bejgli recepteket is kipróbálnunk, amelyek különleges színfoltjai lehetnek az ünnepeknek.


...Mákos bejgli

- Hozzávalók:

- A tésztához:
1,2 dl tej, 8 dkg cukor, 4 dkg élesztő, 50 dkg liszt, 13 dkg vaj + a tepsihez, 2 tojás, 5 dkg darált mandula, 1 citrom reszelt héja

- A töltelékhez:
15 dkg darált mák, 10 dkg darált mandula, 10 dkg (barna) cukor, 2,5 dl tej, 2,5 dl tejszín, 5 dkg búzadara

- A mázhoz:
20 dkg porcukor, 4 evőkanál citromlé, 5 dkg citromlé

- Előkészítés:

A tej felét meglangyosítjuk, beleszórunk 1 mokkáskanál cukrot, beletördeljük az élesztőt, és megfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. Belekeverjük a maradék cukrot, egy csipet sót, a maradék tejet, a vajat, a tojást és az élesztős tejet is. Alaposan összedolgozzuk, és meleg helyen fél órát kelesztjük.

- Elkészítés:

A tésztához keverjük a mandulát, a reszelt citromhéjat, és addig keverjük, amíg a tészta hólyagos és fényes lesz.
Meleg helyen további fél órát kelesztjük.
A töltelékhez összekeverjük a mákot a mandulával, a cukorral, a tejjel és a tejszínnel, majd felfőzzük.
Beleszórjuk a grízt - a masszának össze kell állnia, de kenhető maradjon -, és citromlével ízesítjük.
A tésztát kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, rásimítjuk a mákos tölteléket, és a tésztát a két hosszabbik feléről feltekerjük a képzeletbeli felezővonalig.
A tepsit kivajazzuk, letakarjuk, és fél órát kelesztjük. A sütőt 200 fokra (gázsütő: 3. fokozat) előmelegítjük.
A tésztát az alsó rácson kb. 50-60 percig sütjük.
A mázhoz a porcukrot elkeverjük a citromlével, beleszórjuk a citromlé, és megkenjük fele a bejgli tetejét.


...Mákos bejgli, mandulával

- Hozzávalók:
- A tésztához:
-1,2 dl tej, 8 dkg cukor, 4 dkg élesztő, 50 dkg liszt, 13 dkg vaj + a tepsihez, 2 tojás, 5 dkg darált mandula, 1 citrom reszelt héja.

- A töltelékhez:
15 dkg darált mák, 10 dkg darált mandula, 10 dkg (barna) cukor, 2,5 dl tej, 2,5 dl tejszín, 5 dkg búzadara.

- A mázhoz:
20 dkg porcukor, 4 evőkanál citromlé, 5 dkg citromlé

- Előkészítés:

A tej felét meglangyosítjuk, beleszórunk 1 mokkáskanál cukrot, beletördeljük az élesztőt, és megfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. Belekeverjük a maradék cukrot, egy csipet sót, a maradék tejet, a vajat, a tojást és az élesztős tejet is. Alaposan összedolgozzuk, és meleg helyen fél órát kelesztjük.

- Elkészítés:

A tésztához keverjük a mandulát, a reszelt citromhéjat, és addig keverjük, amíg a tészta hólyagos és fényes lesz.
Meleg helyen további fél órát kelesztjük.
A töltelékhez összekeverjük a mákot a mandulával, a cukorral, a tejjel és a tejszínnel, majd felfőzzük.
Beleszórjuk a grízt - a masszának össze kell állnia, de kenhető maradjon -, és citromlével ízesítjük.
A tésztát kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, rásimítjuk a mákos tölteléket, és a tésztát a két hosszabbik feléről feltekerjük a képzeletbeli felezővonalig.
A tepsit kivajazzuk, letakarjuk, és a bejglit fél órát kelesztjük.
A sütőt 200 fokra (gázsütő: 3. fokozat) előmelegítjük.
A tésztát az alsó rácson kb. 50-60 percig sütjük.
A mázhoz a porcukrot elkeverjük a citromlével, beleszórjuk a citromlevet, és megkenjük vele a bejgli tetejét.


...Diós bejgli

- Hozzávalók:

- A tésztához:
60 dkg liszt, 30 dkg főtt áttört burgonya, 25 dkg margarin, 20 dkg cukor, csipetnyi só, 1 dl tejföl, 1 dl meleg tejben futtatott 1 dkg élesztő

- A töltelékhez:
60 dkg dió, 45 dkg cukor (melyet citrom- vagy narancshéjjal, mazsolával, vaníliás cukorral, rummal ízesíthetünk)

- Elkészítés:

A tésztához az összes hozzávalót összegyúrjuk, majd három adagra osztjuk. A töltelékhez a cukrot kevés vízben felfőzzük, összekeverjük az ízesítőkkel, és 3 részre osztva megtöltjük vele a tésztát. Kizsírozott tepsibe tesszük, tojássárgával megkenjük, fél órát hideg helyen szikkasztjuk, majd másodszor is bekenjük tojássárgával. Előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig sütjük.


Almás-diós bejgli

Hozzávalók:

- A tésztához: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj és porcukor, 2 tojássárgája, 2 dl tej, 2 dkg élesztő, csipet só, 1 tasak vaníliás cukor, reszelt citromhéj és narancshéj

- A töltelékhez: 1,5 kg savanykás alma, 30 dkg dió, cukor, reszelt citromhéj és narancshéj, fahéj

- Elkészítés:

A langyos tejben felfuttatott élesztőt összedolgozzuk a tészta hozzávalóival.
Mély tálba tesszük, letakarjuk, és meleg helyen megkelesztjük.
Amikor a tészta megkelt, alaposan átgyúrjuk, majd az előbbiekben leírtak szerint újra megkelesztjük.
Az almát lereszeljük, a diót ledaráljuk.
Az almát megcukrozzuk, megpároljuk, elfőzzük a levét.
Hagyjuk kihűlni, citrom és narancshéjjal, fahéjjal (és ha szükséges, cukorral) ízesítjük, majd óvatosan hozzákeverjük a darált diót.
A tésztát két vagy három részre osztjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd a töltelékkel megtöltjük és felcsavarjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és megkenjük a tetejét tojássárgával.
Meleg helyen a letakart tepsit további 30 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.


...Nutellás bejgli

Tészta recept
3 rúdhoz: 50 dkg liszt, 5 dkg porcukor, 22 dkg margarin, 1 kávéskanál só, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojás sárgája, 2 dkg élesztő, 1,3-1,4 dl hideg tej

Töltelék anyagai:
kb. 12-15 dkg darált háztartási keksz, kb. 25-30 dkg őrölt pörkölt mogyoró, kb. 45-50 dkg Nutella

- Elkészítés:

Tészta készítése:

A hideg tejben feloldjuk az élesztőt, a cukrot és a tojás sárgáját.
A többi anyagot egymással alaposan összemorzsoljuk.
Ha a tészta rögösre áll össze, a tejet két részletben hozzágyúrjuk.
A készre gyúrt tészta akkor jó, ha nem túl kemény, de nem is ragacsosan lágy.
A tésztát három részre osztjuk, gömbölyítjük, hűtőben letakarva pihentetjük.

Töltelék készítése:

A feltüntetett anyagokból képlékeny, nem túl lágy tölteléket keverünk.

Bejgli összeállítása:

A három tésztából egyenként, liszt nélkül téglalapokat nyújtunk.
A 30 dkg tölteléket a tésztákra terítjük úgy, hogy a szélein ujjnyi tészta kilátsszon.
A téglalapok rövidebbik oldalait visszahajtjuk, hosszabbik oldalról pedig feltekerjük. 1 egész és 2 tojássárga elegyével vékonyan megkenjük a bejgliket, és száradni hagyjuk.
A száraz tojásrétegre újabbat kenünk, majd langyos helyen, lassan (1-1,5 óráig) kelesztjük a tésztát.
Ha a tészta felületén egyenletes repedések keletkeztek, először forró (220°C-os), majd ha szép barna kérge van, kicsit lehűtött (200°C-os) sütőben készre sütjük.
Ha kihűlt, szeletelve tálaljuk.


...Gesztenyés-aszalt szilvás bejgli

Hozzávalók:
A tésztához: 60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 2 tojássárga,
1-2 evőkanál tejföl, só

A töltelékhez:
50 dkg édes gesztenyemassza, 40 dkg édes vörösborban párolt, kimagozott aszalt szilva (vagy nem túl savanyú meggy), 10 dkg porcukor, 4 evőkanál zsemlemorzsa, 3 evőkanál rum és ízlés szerint fahéj

Elkészítés:

A liszttel összedolgozzuk a margarint, a porcukrot és a tojássárgát, majd hozzáadjuk a tejfölt és egy kevés sót.
A tésztát alaposan összegyúrjuk, és egy órára befóliázva, a hűtőbe tesszük.
A töltelék hozzávalóit egy mély tálban összekeverjük.
Kivesszük a hűtőből a tésztát, félbe vágjuk és lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra nyújtjuk.
A töltelék felét a tésztára kenjük, majd feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
A tészta másik felét ugyanígy megtöltjük és a tepsibe tesszük, majd mindkét rudat tojássárgával megkenjük.
Előmelegített sütőben 200 fokon 50 perc alatt megsütjük... ""

- (nana.hu)


...



...


 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi ötletes !!  
Karácsonyfadísz készités...
  2009-11-24 13:11:24, kedd
 
  ...



... Hozzávalók:

Hungarocell gömbök, piros selyempapír, arany dekorfesték, arany üvegkontúrfesték, apró aranyszínű gyöngyök, vékony piros szaténszalag, dekupázsragasztó (ragasztólakk), univerzális ragasztó

Elkészítés:

A selyempapírt apró cafatokra tépkedjük, egyenként bekenjük ragasztólakkal, majd a hungarocell gömbökre ragasztjuk, hogy fedjék egymást. Lassan vonjuk be az egész gömböt, de az egyes rétegek között hagyjunk száradási időt.

A szaténszalagból vágjunk le egy kb. 10 centis darabot. A gömb tervezett tetején valamilyen hegyes eszközzel - például dugóhúzó hegyével - fúrjunk egy kis lyukat, nyomjunk bele univerzális ragasztót, hajtsuk félbe a szaténszalagot, egy hurkapálca segítségével nyomkodjuk bele a szalag két végét, majd hagyjuk megszáradni.

Az egyik gömböt egy kis darab, aranyfestékbe mártott szivacs segítségével "pamacsoljunk be" arany színnel, majd univerzális- vagy pillanatragasztóval ragasszuk rá a gyöngyöket, tetszőleges minta szerint.

A másik gömbre az aranykontúrral rajzoljunk kacskaringós vonalakat -puha ceruzával elő is rajzolhatjuk őket -, végül ragasszunk fel néhány gyöngyöt díszítésnek.


Forrás: delmagyar.hu

...



...


 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi ötletes !!  
Érdekes dekoráció...
  2009-11-24 12:54:18, kedd
 
 
... Hozzávalók: kb. 1,5 méter magas, sötét színű, vékony vesszők, apró izzósor

- Elkészítés: fogjuk és kötözzük össze az ágakat.
- Csavarjuk körbe az izzókkal; ha lecsúszna az izzósor, egy-egy vékony drótdarabbal rögzítsük néhány ponton!
- Figyeljünk rá, hogy az izzók konnektorba dugható vége legalulra kerüljön.


Forrás : delmagyar.hu

...



...


 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi ötletes !!  
Pulyka melle jóasszony módra
  2009-11-18 12:26:33, szerda
 
  ...Én ezt a receptet fogom használni - Karácsonykor - és nem melle husival
... hanem pulyka combbal ! Szerintem az finomabb !


...



... Pulyka melle jóasszony módra

... Hozzávalók 4 személyre:

* 1 csokor petrezselyem zöld
* 2 dl marhahúsleves
* 2 dkg finom liszt
* 5 dkg zsír
* 5 dkg vaj
* ízlés szerint só
* ízlés szerint őrölt bors
* 1 db tojássárgája
* 1 dl tejszín
* 15 dkg gomba
* 10 dkg húsos füstölt szalonna
* 1 adag pulykamell

... A pulykamellet szalonnával megtűzdeljük, és egy nagy serpenyőbe tesszük.
Megsózzuk, leöntjük forró zsírral, és a sütőben szép világosra sütjük.
Félidőben mellé tesszük a megmosott és vékony szeletekre vágott gombát, kevés sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük, így sütjük a pulykát puhára.
Ezután a húst kiemeljük a serpenyőből (a gomba benne marad), és elkészítjük a mártást.
A pecsenye zsírját leöntjük, csak az alján hagyunk benne egy kevés levet.
Hozzáadjuk a vajat, felforrósítjuk, megpirítjuk benne a lisztet és feleresztjük a húslevessel.
Ha felforrt, hozzáadjuk a tejszínnel elkevert tojássárgáját, és jól összekeverjük.
A pulyka mellét lefejtjük a csontról, szépen felszeleteljük, majd a szeleteket visszahelyezzük a csontra, és melléöntjük a tejszínes gombamártást. Tálalás előtt petrezselyem zöldjével díszítjük. Pirított burgonyával és idénysalátával tálaljuk.


Forrás:Karácsonyi étkek
 
 
2 komment , kategória:  Karácsonyi ötletes !!  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 2297 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 116
  • e Hét: 355
  • e Hónap: 8727
  • e Év: 257421
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.