Regisztráció  Belépés
sarkadykati.blog.xfree.hu
Az élet szép . . . tenéked magyarázzam? - Minden napot új lappal kezdek! Sarkady-Nagy Béláné
1956.06.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/26 oldal   Bejegyzések száma: 250 
Vasárnap a pihenésé . . .
  2014-03-23 07:24:00, vasárnap
 
 
Tűzsivatag (Deserto di fuoco)


színes, magyarul beszélő, olasz-német kalandfilm, 270 perc, 1997

rendező: Enzo Castellari
forgatókönyvíró: Faliero Rosati
zeneszerző: Stefano Mainetti
operatőr: Giancarlo Ferrando
vágó: Alfredo Muschietti

szereplő(k):
Franco Nero (Marcel Duvivier)
Claudia Cardinale (Leila)
Anthony Delon (Ben)
Giuliano Gemma (Tafud)
Virna Lisi (Christine Duvivier)

A három részes sorozat története 1962-ben kezdődik. A Tűzsivatag szívében, Wadi Bashirban lezuhan egy helikopter. A gép dúsgazdag tulajdonosának, Marcelnak csak a kisfia, René marad életben. A fiút a sivatagi ország uralkodója megtalálja és elviszi a házába. Az emir Ben néven saját fiaként felneveli és országa jövendő uralkodójának tekinti. A baleset után 25 évvel az ifjú herceg megtudja származásáról az igazságot. Egyetlen célja, hogy kiderítse, ki és hol él az édesanyja. Megszökik és Montecarlóba megy, ahol a hatalmas vagyonnal rendelkező Christine második férjével él.
Link

YouTube

Link << Tűzsivatag 1. rész

Link << Tűzsivatag 2. rész

Link << Tűzsivatag 3. rész

 
 
0 komment , kategória:  Film, Színház  
Vasárnap a pihenésé . . .
  2014-03-16 07:53:02, vasárnap
 
  Link << Feltétel nélküli szeretet 
 
0 komment , kategória:  Film, Színház  
Csütörtök van
  2014-02-27 03:02:07, csütörtök
 
  2014. február 27., csütörtöktől az alábbi filmeket mutatják be a magyar mozik:

Non-Stop (Non-Stop)
Bill Marks egy repülőjáraton teljesít szolgálatot, ő a felelős légi marsall. Az általában eseménytelen út helyett most azonban váratlan események zavarják meg az utazást. Minden azzal kezdődik, hogy egy sms-t kap, mely szerint 20 percenként meghal egy utas... (folytatás és további információk a filmről, + trailer (filmbemutató)..Link

Csajkeverők (That Awkward Moment)
A három barát híres a hosszú éjszakába nyúló Manhattani kicsapongásaikról. Ez az életvitel mindhármójuknál megváltozik, amikor rájuk talál a szerelem. Már éppen kezdenek hozzászokni a párkapcsolat nyújtotta kényelemhez, amikor egy közös régi barátjuk... (folytatás és további információk a filmről, + trailer (filmbemutató)...)Link

Texas hercege (Prince Avalanche)
A 80-as évek Amerikájában járunk, de erről a kertésznadrágokon és bajuszviseleteken kívül nem sok minden árulkodik. A végtelen texasi erdőkben, egy pusztító erdőtűz után két fiatal férfi festi az utat teljes elszigeteltségben. Alvin megfontolt, komoly és... (folytatás és további információk a filmről, + trailer (filmbemutató)...)Link

Apáim története (Stories We Tell)
A film különleges családi tabló, melyben Sarah Polley meséli el saját maga és családja fordulatokban gazdag életét. (folytatás és további információk a filmről, + trailer (filmbemutató)...)Link

Gyermekeink (Á perdre la raison)
Murielle és Mounir szenvedélyesen szeretik egymást. A férfi gyermekkora óta Pinget doktornál él, aki anyagi jólétet biztosít számára. A fiatalok összeházasodnak és gyermekeik születnek, azonban érzelmileg és egzisztenciálisan egyre jobban ki vannak... (folytatás és további információk a filmről...)Link

A jövő heti mozibemutatók:
A FilmKatalogus.hu oldalon akár már a jövő heti mozibemutatókat is megtekintheted:
Link

Nem mintha most el szeretnék menni moziba, de egyszer csak megjelenik vagy a tv-ben, vagy a YouTube-on . . . , vagy a gyerekeket kérem meg, hátha megtalálják nekem valahol . . .
 
 
0 komment , kategória:  Film, Színház  
Könyvben ugyan olvastam
  2014-02-23 05:55:59, vasárnap
 
  Charlotte Brontë halhatatlan romantikus szerelmi történetét a Jane Eyre-t, de most megtaláltam a filmre vitt legújabb változatát, melyet most meg is nézek.

Link << Jane Eyre 01 (magyar szinkronnal)

Link << Jane Eyre 02 (magyar szinkronnal)

Link << Jane Eyre 03 (magyar szinkronnal)

Link << Jane Eyre 04 (magyar szinkronnal) 
 
2 komment , kategória:  Film, Színház  
Jávor Pál
  2014-02-01 07:41:42, szombat
 
  Link << Jávor Pál mulat

Részlet a ,,Férfi mind örült" c. filmböl.


Tegnap, 112 éve született JÁVOR PÁL.

Jávor Pál feleségével


eredeti neve: Jermann Pál Gusztáv
(Arad, 1902. január 31. - Budapest, 1959. augusztus 14.)
minden idők egyik legismertebb és legkedveltebb magyar színésze, az első magyar férfi filmsztár.

Népszerűségét kezdetben jó megjelenésének, tucatfilmekben eljátszott erős karakterű figuráinak köszönhette. Később ismerték fel drámai tehetségét, mély jellemábrázoló képességét, de ezért meg kellett küzdenie.
1918-ban beiratkozott a Színművészeti Akadémiára. De oklevelet már az Országos Színiegyesület színiiskolában szerzett, 1922-ben.

Először a Várszínházban, majd 1922 és 1924 között a Renaissance Színházban játszott, 1924 és 1926 között Székesfehérváron, 1927 és 1928-ban Szegeden. Ekkor a Magyar Színházhoz szerződött, 1929-ben fellépett a Belvárosi Színházban és a Fővárosi Operettszínházban is. 1934. július 24-én házasságot kötött Landessman Olgával, egy gyermekeit egyedül nevelő asszonnyal. 1930-tól 1935-ig a Vígszínház, 1935-től 1944-ig a Nemzeti Színház tagja volt. (Közben 1938-ban és 1943-ban fellépett az Erzsébetvárosi Színházban és 1944-ben a Vígszínházban is. 1945-ben a Magyar Színházban, 1946-ban a Művész Színházban kapott egy-egy szerepet.

1950-ben és 1951-ben kisebb filmszerepeket kapott Hollywoodban. Az amerikai életszakasza egészében véve azonban sikertelen volt, és honvágyát sem tudta leküzdeni. 1957-ben hazatért, és először a Petőfi Színházban, majd a Jókai Színházban játszott.
"A közönség tökéletes kiszolgálást kapott. Azt kapta, amit akart: ideálképet és vágyteljesülést. Akár grófot, akár mezei gazdát játszott Jávor Pál, a ruhája tökéletes szabású volt, csizmája fényes, autója és bajsza elegáns, ő maga snájdig, a legszebb nőkkel csókolózott, sokat énekelt, és akár búsongva, akár szilajul, mindig példás szakértelemmel cigányozott - írja róla Lukácsy Sándor.

Több, mint 70 filmben játszott, nemcsak hazánkban, hanem külföldön is. Rengeteg filmdalt, filmslágert énekelt. Vele végződött a magyar némafilmgyártás (Csak egy kislány van a világon... - 1929), vele kezdődött a magyar hangosfilmgyártás (Hyppolit, a lakáj - 1931) és a háború után meginduló "új" magyar filmgyártás (A Tanítónő - 1945).

Gyakran volt partnere a filmekben Karády Katalin (hét filmben játszottak együtt, legendás volt a ,,Karády-Jávor páros") például a Szörényi Éva rendezésű filmekben: A Tanítónő, Madách, Halálos tavasz, Igen vagy nem, A Noszty-fiú esete Tóth Marival, de játszott a kor legnagyobbjaival: Szeleczky Zita, Simor Erzsi, Muráti Lili, Turay Ida, Tolnay Klári sok filmben voltak partnerei.

1959. július 24-én feleségével betegszobájában tartják ezüstlakodalmukat barátaik körében. 1959 augusztusában a János kórház kertjének egy félreeső zugában egy hófehér klinikai asztal mellett Jávor Pálnak utoljára húzták legkedvesebb nótáit a budapesti muzsikus cigányok. Az egykori filmsztár utolsó kívánsága volt, hogy halála előtt még egyszer mulathasson úgy, ahogyan azt éveken át tette a székesfőváros ezüst tükrös kávéházaiban. Betegsége valószínűleg gyomorfekély volt.
1959. augusztus 14-én hunyt el Budapesten, 57 éves korában.

Wikipédia >> Link
 
 
1 komment , kategória:  Film, Színház  
Lehuppantam egy kicsit . . .
  2014-01-31 16:24:49, péntek
 
  Link << Az AJTÓ . Teljes film

Az ajtó (2012)

Magda, az írónő bejárónőt keres. Megismeri Emerencet, a meglehetősen öntörvényű, nyers asszonyt. A kezdetben egymás iránt érzett gyanakvás és közöny helyét, lassanként átveszi az elfogadás és a bizalom. Ahogy Emerencről leválik a ridegség máza, úgy tárul ki egyre jobban a közöttük lévő ajtó...

Nemzet: magyar
Stílus: dráma
Magyar mozibemutató: 2012. március 8.
 
 
0 komment , kategória:  Film, Színház  
De jó linket találtam!
  2014-01-26 06:08:52, vasárnap
 
  Moll Flanders >> Link

Moll Flanders börtönben született. Miután az anyját tolvajlásért kivégezték, zárdába került, ahol hidegszívű apácák nevelik. Az egyik pap zaklatását megelégelve megszökik, majd Londonba megy. A szerencse azonban elpártol mellőle, így kénytelen egy nyilvánosházba elszegődni Mrs. Allworthyhez. Itt találkozik Hibble-vel, Allworthy szolgájával, aki érdeklődést mutat sorsa alakulása iránt. Azután megismerkedik a konvenciókkal szakító művésszel. Tragikus szerelmük és az újabb megpróbáltatások tovább erősítik Moll életbe vetett hitét . . .

színes, magyarul beszélő, amerikai történelmi kalandfilm, 118 perc, 1996

rendező: Pen Densham
író: Daniel Defoe
forgatókönyvíró: Pen Densham
zeneszerző: Mark Mancina
operatőr: David Tattersall
vágó: Neil Travis, James R. Symons
adaptáció: Pen Densham

szereplő(k):
Robin Wright (Moll Flanders)
Morgan Freeman (Hibble)
Stockard Channing (Mrs. Allworthy)
Aisling Corcoran (Flora)
John Lynch (Jonathan Fielding)
Geraldine James (Edna)
Brenda Fricker (Mrs. Mazzawatti)
 
 
1 komment , kategória:  Film, Színház  
Vasárnap a pihenésé . . .
  2014-01-19 03:52:56, vasárnap
 
  Vörös kutya (Red Dog, 2011)

Red Dog, az ausztrál pásztorkutya összebarátkozik egy kietlen bányatelepen élő kis kolóniával. A telepen szinte mindenki magáénak tekinti a négylábút, ám ő igazából senkihez sem tartozik, mindaddig míg egy szép napon gazdát választ magának John Grant személyében. Egy szerencsétlen baleset azonban elszakítja őket egymástól, és Red Dog elindul földön, vízen, levegőben, hogy körbeutazza fél Ausztráliát, gazdáját megkeresni...

Nemzet: ausztrál
Stílus: családi, vígjáték
Hossz: 92 perc

Link << Vörös kutya [Teljes Film] HUN (2011) 
 
0 komment , kategória:  Film, Színház  
Majd csak megjelenik egyszer . . .
  2014-01-16 05:49:02, csütörtök
 
 Örök pillanatok
(Maria Larssons eviga ögonblick, 2008)


Svédország az 1900-as évek elején a szociális válság és nyugtalanság éveit éli. Maria Larsson, a meggyötört, sokgyermekes munkásnő egy fényképezőgépet nyer a lottón. Bár megtartja, nem tud vele mit kezdeni. A kamera sok évig használatlanul hever a sarokban, mígnem egy napon beviszi azt a helyi fényképészhez, Sebastien Pedersenhez eladni, hogy a költségeit ki tudja fizetni. Így kezdődik az a szenvedélyes kapcsolat, melynek révén egy egészen új világ tárul fel Maria szeme előtt. Kapcsolatukat azonban rossz szemmel nézi az asszony alkoholista, csapodár férje.

Nemzet: norvég, dán, finn, svéd, német
Stílus: dráma
Hossz: 131 perc
 
 
0 komment , kategória:  Film, Színház  
Csütörtök van
  2014-01-16 05:38:52, csütörtök
 
  A film címe: Everwood
- M1 - 2014. január 17. péntek, 01:25
A következő időpontokban szintén láthatod a filmet:
- M2 - 2014. január 17. péntek, 03:30
- M1 - 2014. január 18. szombat, 02:15
- M2 - 2014. január 18. szombat, 03:35

Link


Everwood (2002)
- sorozat -


Dr. Andrew Brown világhírű idegsebész, azonban munkája a családi élete rovására megy. Fiától: Ephram-től teljesen elhidegült, és feleségével sem olyan már a kapcsolta mint annak előtte. Egy végzetes estén azonban felesége egy autóbalesetben életét veszti, és ettől kezdve minden megváltozik. Egy hirtelen felindulástól vezérelve családjával a Colorado állambeli Everwoodba költözik, ahol megnyitja magánrendelőjét. A kisvárosnak már van egy doktora: Dr. Abbott, aki nem nézi jó szemmel, hogy Andy el akarja lopni a pácienseit, ezért egyből nagyon ellenszenvesen kezd viselkedni. Ephram azonban már az elso találkozásuk alkalmával teljesen beleesik Amy Abbott-ba, Dr. Abbott lányába, akinek úgy látszik szintén szimpatikus a fiú. A lány bátyja azonban nem nézi ezt jó szemmel, s ez az indulat tettlegességig fajul...

Nemzet: amerikai
Stílus: sorozat
 
 
0 komment , kategória:  Film, Színház  
     1/26 oldal   Bejegyzések száma: 250 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 18 db bejegyzés
e év: 235 db bejegyzés
Összes: 16743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3551
  • e Hét: 27860
  • e Hónap: 74979
  • e Év: 524809
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2010 TVN.HU Kft.