Regisztráció  Belépés
sarkadykati.blog.xfree.hu
Az élet szép . . . tenéked magyarázzam? - Minden napot új lappal kezdek! Sarkady-Nagy Béláné
1956.06.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/26 oldal   Bejegyzések száma: 255 
Nekem ez a kikapcsolódás
  2014-07-27 08:44:11, vasárnap
 
  Link << Trója - Háború egy asszony szerelméért Helen of Troy 2003 Custom DVDRip Xvid HUN

Trója - Háború egy asszony szerelméért
(Helen of Troy, 2003)


Heléna, a mükénei királyfi, Meneláosz kiszemelt felesége, s Pollux tragikus halála után a spártai trón várományosa. Ő azonban Paris-ba, a széparcú, nemes királyfiba szeret bele. Együtt szöknek Trójába, ahol Paris apja, Priamosz király biztos menedéket ad nekik. Ezzel beteljesedik a jóslat. Meneláosz könyörtelen fivére, Agamemnón az egyesült mükénei és spártai hadakkal útra kel, hogy visszaszerezze fivére becsületét és asszonyát, no meg magának Tróját. Tíz évnyi ostrom után a görögöknek sikerül bejutniuk a megerősített városba a legendás trójai faló segítségével, és ekkor veszi kezdetét a végső küzdelem, mely eldönti a két ellenség sorsát.

Nemzet: amerikai, görög, máltai
Stílus: kaland
Hossz: 167 perc

Link
 
 
0 komment , kategória:  Film, Színház  
Ráérő időmben
  2014-07-24 03:10:14, csütörtök
 
  ezt a filmet néztem meg >> Link << BÁTHORY 1Link << BÁTHORY 2Báthory - A legenda másik arca (Bathory)

színes, szlovák-cseh-angol-magyar-amerikai filmdráma, 138 perc, 2008 (16)
Dolby Digital

rendező: Juraj Jakubisko
forgatókönyvíró: Juraj Jakubisko
zeneszerző: Simon Boswell
operatőr: Ján Duris
jelmeztervező: Patkós Júlia
producer: Mike Downey, Deana Horváthová, Thom Mount
vágó: Chris Blunden

szereplő(k):
Anna Friel (Báthory Erzsébet)
Karel Roden (Thurzó György)
Hans Matheson (Caravaggio)
Vincent Regan (Nádasdy)
Franco Nero (II. Mátyás király)
Bolek Polívka (Petr barát)
Jiří Mádl (barát)

A hírhedt 16. századi grófnő, Báthory Erzsébet hátborzongató történetét sokan feldolgozták már: történészek, írók, költők, drámaírók, zeneszerzők, festők és filmesek próbálták leírni és megjeleníteni az elképzelhetetlent. Báthory Erzsébet az emberiség legvéresebb gyilkosaként szerepel a Guinness Rekordok Könyvében. A legenda szerint többnyire nők estek áldozatul a grófnő kegyetlenségének: megkínozta és megalázta őket, kiontott vérükben fürdött, fogaival tépte szét az áldozatok eleven húsát, majd végzett velük. De valóban ez történt a grófnő várában? Az eltelt négy évszázad alatt semmilyen történelmi dokumentum nem került elő, ami mindezt egyértelműen igazolná. A film a hagyományos elképzelésektől eltérő módon ábrázolja a grófnő alakját. A történet egy védtelen özvegyről szól, aki gazdagabb és sokkal nagyobb vagyonnal rendelkezik, mint maga a király. Báthory Erzsébet modern gondolkodású, reneszánsz asszonyként szerepel a filmben, aki egy összeesküvés áldozatává válik.

Link
 
 
1 komment , kategória:  Film, Színház  
Örök pillanatok
  2014-07-13 07:42:30, vasárnap
 
  (Maria Larssons eviga ögonblick, 2008)

Svédország az 1900-as évek elején a szociális válság és nyugtalanság éveit éli. Maria Larsson, a meggyötört, sokgyermekes munkásnő egy fényképezőgépet nyer a lottón. Bár megtartja, nem tud vele mit kezdeni. A kamera sok évig használatlanul hever a sarokban, mígnem egy napon beviszi azt a helyi fényképészhez, Sebastien Pedersenhez eladni, hogy a költségeit ki tudja fizetni. Így kezdődik az a szenvedélyes kapcsolat, melynek révén egy egészen új világ tárul fel Maria szeme előtt. Kapcsolatukat azonban rossz szemmel nézi az asszony alkoholista, csapodár férje.

Nemzet: norvég, dán, finn, svéd, német
Stílus: dráma
Hossz: 131 perc

Link
 
 
0 komment , kategória:  Film, Színház  
Egy éjszakai program június 16-ra
  2014-06-09 09:25:11, hétfő
 
  Link <<

Kóbor János: "Előbb az Omega fog mintegy egy órát játszani"

Csaknem négy évtizede kötött barátságot egymással az Omega együttes és a hard rock német sztárzenekara, a Scorpions. Június 16-án a Hősök terén az ingyenes Szabadságkoncert jegyében mindkét csapat fellép.

A koncert kapcsán Kóbor János hangsúlyozta: a június 16-ai Hősök terei estet nem úgy kezelik, mint egy koncertet, inkább egyfajta eseményként. Előbb az Omega fog mintegy egy órát játszani, majd a Scorpions jön, végül néhány számot közösen fognak előadni. Leszögezte: nem előzenekarként játszanak a Scorpions előtt, mint ahogy négy évtizeddel ezelőtt, a hetvenes évek közepén a német hard rock csapat sem az akkor ismertebb Omega előzenekara volt közös nyugat-európai turnéjukon . . .
 
 
1 komment , kategória:  Film, Színház  
Bel Ami
  2014-06-04 19:39:38, szerda
 
  A szépfiú (Bel Ami, 2011)

Egy szegény fiú, Charles Duroy megpróbál sikert faragni a nők körében. Találkozik egy régi katonatársával, aki beajánlja maga mellé újságírónak. Charles segítsége a barátja felesége lesz, Madeleine Forestier, aki másban is segít neki. Végül Madeleine Charles felesége lesz, de a kapcsolat nem hosszú életű. Charles szeretőt tart, akivel hol együtt van, hol nincs, és aki mellesleg Madeleine barátnője. Végül meglepő fordulatot vesz élete, mikor a főnöke családjába kezd el beépülni hódításai révén...

Egyéb címek: A szépfiú
Nemzet: francia, brit, olasz
Stílus: dráma


A film címe: Bel Ami - A szépfiú
- HBO2 - 2014. június 5. csütörtök, 01:30
Bővebb információk a filmről >> Link


 
 
0 komment , kategória:  Film, Színház  
Vasárnap a pihenésé . . .
  2014-03-23 07:24:00, vasárnap
 
 
Tűzsivatag (Deserto di fuoco)


színes, magyarul beszélő, olasz-német kalandfilm, 270 perc, 1997

rendező: Enzo Castellari
forgatókönyvíró: Faliero Rosati
zeneszerző: Stefano Mainetti
operatőr: Giancarlo Ferrando
vágó: Alfredo Muschietti

szereplő(k):
Franco Nero (Marcel Duvivier)
Claudia Cardinale (Leila)
Anthony Delon (Ben)
Giuliano Gemma (Tafud)
Virna Lisi (Christine Duvivier)

A három részes sorozat története 1962-ben kezdődik. A Tűzsivatag szívében, Wadi Bashirban lezuhan egy helikopter. A gép dúsgazdag tulajdonosának, Marcelnak csak a kisfia, René marad életben. A fiút a sivatagi ország uralkodója megtalálja és elviszi a házába. Az emir Ben néven saját fiaként felneveli és országa jövendő uralkodójának tekinti. A baleset után 25 évvel az ifjú herceg megtudja származásáról az igazságot. Egyetlen célja, hogy kiderítse, ki és hol él az édesanyja. Megszökik és Montecarlóba megy, ahol a hatalmas vagyonnal rendelkező Christine második férjével él.
Link

YouTube

Link << Tűzsivatag 1. rész

Link << Tűzsivatag 2. rész

Link << Tűzsivatag 3. rész

 
 
0 komment , kategória:  Film, Színház  
Vasárnap a pihenésé . . .
  2014-03-16 07:53:02, vasárnap
 
  Link << Feltétel nélküli szeretet 
 
0 komment , kategória:  Film, Színház  
Csütörtök van
  2014-02-27 03:02:07, csütörtök
 
  2014. február 27., csütörtöktől az alábbi filmeket mutatják be a magyar mozik:

Non-Stop (Non-Stop)
Bill Marks egy repülőjáraton teljesít szolgálatot, ő a felelős légi marsall. Az általában eseménytelen út helyett most azonban váratlan események zavarják meg az utazást. Minden azzal kezdődik, hogy egy sms-t kap, mely szerint 20 percenként meghal egy utas... (folytatás és további információk a filmről, + trailer (filmbemutató)..Link

Csajkeverők (That Awkward Moment)
A három barát híres a hosszú éjszakába nyúló Manhattani kicsapongásaikról. Ez az életvitel mindhármójuknál megváltozik, amikor rájuk talál a szerelem. Már éppen kezdenek hozzászokni a párkapcsolat nyújtotta kényelemhez, amikor egy közös régi barátjuk... (folytatás és további információk a filmről, + trailer (filmbemutató)...)Link

Texas hercege (Prince Avalanche)
A 80-as évek Amerikájában járunk, de erről a kertésznadrágokon és bajuszviseleteken kívül nem sok minden árulkodik. A végtelen texasi erdőkben, egy pusztító erdőtűz után két fiatal férfi festi az utat teljes elszigeteltségben. Alvin megfontolt, komoly és... (folytatás és további információk a filmről, + trailer (filmbemutató)...)Link

Apáim története (Stories We Tell)
A film különleges családi tabló, melyben Sarah Polley meséli el saját maga és családja fordulatokban gazdag életét. (folytatás és további információk a filmről, + trailer (filmbemutató)...)Link

Gyermekeink (Á perdre la raison)
Murielle és Mounir szenvedélyesen szeretik egymást. A férfi gyermekkora óta Pinget doktornál él, aki anyagi jólétet biztosít számára. A fiatalok összeházasodnak és gyermekeik születnek, azonban érzelmileg és egzisztenciálisan egyre jobban ki vannak... (folytatás és további információk a filmről...)Link

A jövő heti mozibemutatók:
A FilmKatalogus.hu oldalon akár már a jövő heti mozibemutatókat is megtekintheted:
Link

Nem mintha most el szeretnék menni moziba, de egyszer csak megjelenik vagy a tv-ben, vagy a YouTube-on . . . , vagy a gyerekeket kérem meg, hátha megtalálják nekem valahol . . .
 
 
0 komment , kategória:  Film, Színház  
Könyvben ugyan olvastam
  2014-02-23 05:55:59, vasárnap
 
  Charlotte Brontë halhatatlan romantikus szerelmi történetét a Jane Eyre-t, de most megtaláltam a filmre vitt legújabb változatát, melyet most meg is nézek.

Link << Jane Eyre 01 (magyar szinkronnal)

Link << Jane Eyre 02 (magyar szinkronnal)

Link << Jane Eyre 03 (magyar szinkronnal)

Link << Jane Eyre 04 (magyar szinkronnal) 
 
2 komment , kategória:  Film, Színház  
Jávor Pál
  2014-02-01 07:41:42, szombat
 
  Link << Jávor Pál mulat

Részlet a ,,Férfi mind örült" c. filmböl.


Tegnap, 112 éve született JÁVOR PÁL.

Jávor Pál feleségével


eredeti neve: Jermann Pál Gusztáv
(Arad, 1902. január 31. - Budapest, 1959. augusztus 14.)
minden idők egyik legismertebb és legkedveltebb magyar színésze, az első magyar férfi filmsztár.

Népszerűségét kezdetben jó megjelenésének, tucatfilmekben eljátszott erős karakterű figuráinak köszönhette. Később ismerték fel drámai tehetségét, mély jellemábrázoló képességét, de ezért meg kellett küzdenie.
1918-ban beiratkozott a Színművészeti Akadémiára. De oklevelet már az Országos Színiegyesület színiiskolában szerzett, 1922-ben.

Először a Várszínházban, majd 1922 és 1924 között a Renaissance Színházban játszott, 1924 és 1926 között Székesfehérváron, 1927 és 1928-ban Szegeden. Ekkor a Magyar Színházhoz szerződött, 1929-ben fellépett a Belvárosi Színházban és a Fővárosi Operettszínházban is. 1934. július 24-én házasságot kötött Landessman Olgával, egy gyermekeit egyedül nevelő asszonnyal. 1930-tól 1935-ig a Vígszínház, 1935-től 1944-ig a Nemzeti Színház tagja volt. (Közben 1938-ban és 1943-ban fellépett az Erzsébetvárosi Színházban és 1944-ben a Vígszínházban is. 1945-ben a Magyar Színházban, 1946-ban a Művész Színházban kapott egy-egy szerepet.

1950-ben és 1951-ben kisebb filmszerepeket kapott Hollywoodban. Az amerikai életszakasza egészében véve azonban sikertelen volt, és honvágyát sem tudta leküzdeni. 1957-ben hazatért, és először a Petőfi Színházban, majd a Jókai Színházban játszott.
"A közönség tökéletes kiszolgálást kapott. Azt kapta, amit akart: ideálképet és vágyteljesülést. Akár grófot, akár mezei gazdát játszott Jávor Pál, a ruhája tökéletes szabású volt, csizmája fényes, autója és bajsza elegáns, ő maga snájdig, a legszebb nőkkel csókolózott, sokat énekelt, és akár búsongva, akár szilajul, mindig példás szakértelemmel cigányozott - írja róla Lukácsy Sándor.

Több, mint 70 filmben játszott, nemcsak hazánkban, hanem külföldön is. Rengeteg filmdalt, filmslágert énekelt. Vele végződött a magyar némafilmgyártás (Csak egy kislány van a világon... - 1929), vele kezdődött a magyar hangosfilmgyártás (Hyppolit, a lakáj - 1931) és a háború után meginduló "új" magyar filmgyártás (A Tanítónő - 1945).

Gyakran volt partnere a filmekben Karády Katalin (hét filmben játszottak együtt, legendás volt a ,,Karády-Jávor páros") például a Szörényi Éva rendezésű filmekben: A Tanítónő, Madách, Halálos tavasz, Igen vagy nem, A Noszty-fiú esete Tóth Marival, de játszott a kor legnagyobbjaival: Szeleczky Zita, Simor Erzsi, Muráti Lili, Turay Ida, Tolnay Klári sok filmben voltak partnerei.

1959. július 24-én feleségével betegszobájában tartják ezüstlakodalmukat barátaik körében. 1959 augusztusában a János kórház kertjének egy félreeső zugában egy hófehér klinikai asztal mellett Jávor Pálnak utoljára húzták legkedvesebb nótáit a budapesti muzsikus cigányok. Az egykori filmsztár utolsó kívánsága volt, hogy halála előtt még egyszer mulathasson úgy, ahogyan azt éveken át tette a székesfőváros ezüst tükrös kávéházaiban. Betegsége valószínűleg gyomorfekély volt.
1959. augusztus 14-én hunyt el Budapesten, 57 éves korában.

Wikipédia >> Link
 
 
1 komment , kategória:  Film, Színház  
     1/26 oldal   Bejegyzések száma: 255 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 41 db bejegyzés
e év: 439 db bejegyzés
Összes: 16942 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2419
  • e Hét: 34470
  • e Hónap: 100300
  • e Év: 988080
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2010 TVN.HU Kft.