Belépés
margit5.blog.xfree.hu
"Legyek én gyertya csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, ne tudjam soha kiért és kikért égek" (ismeretlen) Imre Margit
1950.07.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
"Szervóra"
  2011-05-23 19:40:30, hétfő
 
 

Link


A hagyományos kínai orvoslásnak már régóta része a "szervóra". Ennek az elméletnek az alapja, hogy az emberi szervek meghatározott időrendben működnek és pihennek.
Így a periódikusan váltakozó bioritmus szerint mindennek meg van a maga ideje, tehát a táplálkozásnak, az edzésnek és a pihenésnek is.


A lényeg, hogy tizenkét fő szervünk van, melyek kétórás időközönként váltják egymást a munkában, amikor is az éppen dolgozó szerv szinte az összes energiánkat leköti.

1-3 óra:
A szervezet teljesítőképessége ilyenkor a legalacsonyabb. Ebben az időszakban a máj dolgozik azaz végzi a méregtelenítést, így ilyenkor nem szabad tovább terhelni (az ilyenkor fogyasztott alkohol nehezebben bomlik le, tehát csak óvatosan a bulizással). Emellett a testhőmérséklet is ilyenkor a legalacsonyabb.

3-5 óra:
Ez a tüdő legaktívabb ideje, ugyanis ilyenkor készül fel az egész napos terhelésre. A férfiak nemi aktivitása is ilyenkor a legintenzívebb, mert ilyenkor termelődik a legtöbb nemi hormon is. A mellékvesék kortikoszteroid - termelése is most éri el csúcspontját, aki tehát a normális hormonális ingadozáshoz kíván igazodni, és szteroidokat kell szednie, az ekkor vegye be tablettáit, mert így jár a legkevesebb mellékhatással.

5-7 óra:
Ez idő tájt működik legaktívabban a vastagbél, így ez a székletürítés egészséges ideje is ez. Ugyanis, ezáltal megszabadítjuk szervezetünket a méreganyagoktól, amik így nem tudnak visszaszívódni és csökkenteni a teljesítőképességünket. A vércukorcsökkentő tabletták és a bétablokkoló hatású vérnyomáscsökkentők ekkor tudják maximális hatásukat kifejteni. Ezzel szemben a szervezet ilyenkor tolerálja legkevésbé az élvezeti szereket és a káros anyagokat: a reggeli kávé és cigaretta.

reggeli7-9 óra:
Ebben az időpontban terhelhető a leginkább a gyomor. Ilyenkor érdemes bőséges, vitaminokban és ásványi anyagokban gazadag reggelit enni, mert ekkor tud a gyomor a leghatékonyabban dolgozni.

9-11 óra:
Ilyenkor optimális a testhőmérsékletünk, valamint az idegrendszer ebben az időszakban a legnyugodtabb, tehát ilyenkor van a teljesítőképességünk csúcsa. Ilyenkor tanulunk a legkönnyebben, ám a tartós rögzülés kedvéért délután érdemes átismételni.

ebed11-13 óra:
Ekkor van a szívciklus csúcspontja, tehát ez az ideális időpont az edzésre. Dél körül erősödik a gyomorsav-, majd az epetermelődés, így ilyenkor állunk készen az ebédre. A szellemi teljesítőképesség zuhan, mert a szervezet az emésztésre összpontosít. Az epehajtó szerek ekkor fejtik ki legaktívabban hatásukat.

13-15 óra:

Ebben a periódusban lelassul a vérkeringés, az összes energia a vékonybélben összpontosul. Mivel, a végtagok és a bőr vérkeringése csökken, a fájdalomérzékelés is csökken.

edzes15-17 óra:
A délutáni órákban a húgyhólyag dolgozik a legintenzívebben, ezért ilyenkor fogyasszunk bőségesen cukor és persze alkohol mentes folyadékot. Mivel a kiválasztás során szervezetünk kiüríti a méreganyagokat, így ismét jó formába kerülünk, tehát ilyenkor lehet edzeni, tanulni, és dolgozni teljes intenzitással. A kitartást igénylő sportágakat ilyenkor sokkal eredményesebben lehet űzni, és a tréning is most a leghatásosabb, és ekkor edzhető legaktívabban az immunrendszer. A savkötő gyógyszerek hatása ilyenkor a legjobb.

17-19 óra:

Ebben az időszakban dolgozik a vesénk a legnagyobb intenzitással, így ne zavarjuk meg szervezetünk tisztító munkáját semmivel se, főleg ne zsíros, cukros, sós ételekkel és italokkal. Ilyenkor a vérnyomás is lecsökken.

19-21 óra:
A napi ciklus ezen részében a szervezet már készül az éjszakai pihenőre, a szervek legtöbb funkciója fokozatosan lelassul. Az ilyenkor elfogyasztott vacsora nagy része már nem emésztődik meg, hanem elraktározódik reggelig.

21-23 óra:
Ezen éjszakai órák során a legpihentetőbb az alvás, tehát ilyenkor ne vége zzünk se fizikai, se szellemi tevékenységet. Tehát a vegetatív idegrendszer részéről a paraszimpatikus (nyugalmat, beépítést diktáló) funkciók kerülnek abszolút túlsúlyba.

23-1 óra:
Ilyenkor a legintenzívebb az epehólyag görcskészsége. A fájdalmat kiváltó anyagok pedig sokkal intenzívebben hatnak ilyenkor, tehát a fájdalom felerősödik, kevésbé csillapítható.

A mai világban sajnos nem lehet teljes mértékben követni a biológiai óránkat, de nem árt figyelembe venni étkezés és edzés kialakítás során. Íme néhány tipp, ha mégsem tudunk a lehető legjobb időben edzeni:
Edzés munka előtt:
Reggel még merevek az izmok és az izületek, hosszabb időt kell szánni a bemelegítésre. Hagyd felébredni a szervezetedet, és fokozatosan növeld az edzés intenzitását. Reggelre ajánlott sportok: fuspinnigtás, jóga, pilates, tai-chi.

Edzés ebédszünetben:
Iktasd ki a munkával kapcsolatos gondolatokat, és olyan sportot válassz, ami kikapcsol.
Közvetlenül ebéd után ne menj edzeni, a mozgást iktasd be inkább ebéd elé. Hatékony sportok napközben: tempós séta a szabadban, súlyzós edzés, stretching, közepes intenzitású kerékpározás, spinning.

Edzés az esti órákban:
Semmiképpen se kezdj neki teli gyomorral az edzésnek. Időzítsd az edzést legalább két órával az utolsó étkezés utánra. Válassz az összpontosítást igénylő sportok közül, amelyek segítenek elfeledni a napi gondokat.Hagyj elég időt sportolás után a levezetésre és nyújtásra. Estére ajánlott mozgásformák: fallabda, aerobik, koreografált aerobik, futás, tenisz, úszás.
(ismeretlen szerzőtől)


 
 
0 komment , kategória:  Mit üzen a betegséged ?  
Mit üzen a betegséged?
  2010-09-11 20:04:03, szombat
 
 
Testi, lelki egészség

"A legnagyobb hiba, amit az orvosok elkövetnek, hogy a testet anélkül próbálják meggyógyítani, hogy az elmét is gyógyítani próbálnák. Pedig az elme és a test egy, és nem szabadna külön kezelni." (Platon)

Minden testet öltött lélek, tapasztalatszerzés végett születik a Földre, hogy jobban megértse a dolgokat és tökéletesítse önmagát. Ha lelkünk nem végzi el a kijelölt és önként vállalt feladatot, a személyiséggel összetűzésbe kerül, aminek következménye a testi bajok megjelenése. Fizikai testünk betegségei negatív gondolataink, érzéseink, tetteink következménye. Amikor fellép a betegség a testben, a test energiaszintjét kell növelni. A nyugati orvostudomány csak a fizikai test gyógyításával foglalkozik, tüneti kezelés folyik, míg a keleti orvoslásnál, oki kezelés is van. Az embert testi, és lelki szinten gyógyítja. Úgy állítják helyre a test és a lélek egészséges harmóniáját, hogy figyelembe veszik a betegség okait és annak okozatait. Ami még nagyon fontos, hogy a megelőzésre is hangsúlyt fektetnek. Nyugaton a folyamatosan megjelenő új gyógyszerek, gyógyulás helyett, szinte tömeges rosszabbodást idéznek elő. A vitaminokban, ásványi anyagokban és nyomelemekben szegény táplálkozás, a mesterségesen előállított élelmiszerek fogyasztása, a gyógyszerek szedése, a mindennapos stressz, a mozgásszegény életmód, és az egyre szennyezettebb környezetünk, komoly egészségkárosodást eredményez.

Az egészségtudatos ember a megelőzést helyezi előtérbe. Ha pedig már kialakult a betegség, szakember segítségét kérve, helyreállító terápiával dolgozik gyógyítása érdekében. Akiben megvan az elhatározás a gyógyulásra, várom szeretettel.
"A gyógyulni akarás a gyógyulás része." (Seneca)

A betegségek lelki háttere...

Ha valamivel lelkileg nem tudunk megküzdeni, egészen biztosan megjelenik testi szinten, betegség formájában. A neurológiai betegségek hátterében kommunikációs problémák állnak, frusztráció, stressz, elfojtott, visszatartott vélemény. Gyermekkori lelki sérülések is megbújhatnak a háttérben. Az állandó feszített idegállapot túlterheli az idegrendszert, amely képtelen tovább működni, összeomlik. A depresszió oka lehet elnyomott agresszió, lelkiismeretfurdalás, aminek sokszor egyénen kívül álló okai vannak. Álmatlanság, alvásképtelenség, - stressz, vagy gyógyszerek szedése miatt is kialakulhat. Az álmatlanság, az ébren töltött éjszakák hátterében, halálfélelem is meghúzódhat. Candida, ekcéma, bőrproblémák rossz anya-gyermek kapcsolatra, elfojtásra vezethetők vissza. A gyulladások, a daganatok, a rák kialakulása mögött, hosszantartó vagy visszatérő lelki probléma áll. Amikor ez az állapot állandósul, az illető pszichikailag elszigetelődik, magába fordul, és testi síkon (sejt szinten) kialakul a betegség. A negatív érzelmek, a gyűlölet, a harag, az irigykedés, a stressz, jó táptalaj a gyulladás, a daganatok kialakulásához. Az egészséges szervezetben is vannak daganatos sejtek, de egy jól működő immunrendszer mellett nem kerülnek túlsúlyba. Ha a szervezetben a sejtek valami miatt nem tudnak megfelelően kommunikálni, akkor elszigetelődnek. Zárlat alakul ki. Az elszigetelődött sejtcsoport pedig szeretné létét kiteljesíteni, és burjánzásnak indul. A gyomorrák, a "megemésztetlen problémára" utal. A tüdőrák esetében, valami "nyomja a lelket". És még sorolhatnám... Tegyen valamit hogy egészséges, harmónikus életet élhessen újra.
A betegség arra figyelmeztet bennünket, hogy letértünk a helyes útról...
(forrás:gyógyitó 2009.)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Mit üzen a betegséged ?  
Betegségeink lényege
  2010-07-12 18:12:28, hétfő
 
 

BETEGSÉGEINK LÉNYEGE

Betegségeink a Lelkünk üzenetei az EGO erejének, (az Ész logikájának), amennyiben nem a dolgunkat végezzük, amely miatt a földi világba születtünk. Akkor nem a "dolgunkat" végezzük, ha a születésünk előtt elhatározott és a Lelkünk által jóváhagyott Feladattervünk helyett az EGO erejével, (pl. félelmeinkkel és vágyainkkal), e Feladattervvel ellenkező irányba nyomakodunk.

Jelzésként ekkor iktatja be Lelkünk a betegséget. A betegség a felnőtt világ "kiváltsága", döntéseink felelősségének egyik terhe, hiszen az Ember nem betegségre, s fájdalomra született. Betegségeink mértéke az eltévelyedésünk mérőszáma is; minél betegebbek vagyunk, annál egyértelműbb a jelzés, hogy eltértünk a születésünk előtt, általunk jóváhagyott Isteni Élettervünktől.
A gyermek még Angyal, vagyis Bűntelen. Minél kisebb, annál inkább igaz ez. Betegségei tehát elsődlegesen a hozzájuk legközelebb állók eltévelyedéseit jelzik, de ebből sokat tanul a felnőtt környezet és a társadalom is. Léteznek "hozott", karmikus betegségek is, melyek többszáz éves, nem megoldott problémák jelzésére utalnak.
Az orvos csupán a tüneteket tünteti el, a Lelkünk üzeneteit teszi láthatatlanná, (mintha a postás nem adná át nekünk a számunkra érkezett levelet).
Földi Ész azonban a Lelkiségünket képtelen kijátszani, mert ha orvoshoz és tablettához fordulunk, s a Lélek üzeneteit ezek "tönkreteszik", a Lelkünk előkészít egy másik betegségjelzést, s ismét érkezik az Üzenet.
De létezik gyógyító orvos is! Aki megmondja, hogy igazából bennünket az érzelmi, lelki problémák, "stresszek" tettek beteggé, s gyógyulni csak akkor fogunk, ha a lelki, érzelmi gondjainkat megoldjuk.

Létjoga " ideiglenesen "csak a "prompt", hirtelen bekövetkező balesetek, életet veszélyeztető sérülések gyógyításának lenne. Az operációk millióinak erőltetése hatalmas üzlet, akárcsak a gyógyszeripar.
Az átlagorvos sajnos egy erőltetett, de igen keresett piacgazdasági termék (és ezért pénzforrás) kereskedősegédje, de lehet, hogy mesterembere. Ez a termék: a "gyógyszer". Vakmerő, Égbekiáltó, aljas módszer gyógyszeripari termékeket, mint a "legjobb jót", reklámozni.
A régebbi korok pápaszemes "doktorbácsija" legalább úgy tett, mintha tenne valamit. Az idő gyorsulása miatt, ma ezt már mellőzik, s immár az emberi világ is eléggé be van csapva; a többség már nem is óhajt gondolkodni.
Kínjában "a falat kaparja" a Lélek, amikor mi reménykedve lessük egy egy "szövetmintavétel" eredményét. Tudjuk mi ez? Az orvostudomány az Élet Metamorfózisának Goethe szerint megfogalmazott áldásos megfigyelése helyett a Halál tanulmányozására rendezkedett be.
S mi Boldogok Vagyunk, ha a "Szövetmintavétel" eredménye optimális, azaz; ha a belőlünk kivágott, kivett Élő Sejteket a mikroszkópi vizsgálatokhoz már megölték, s azok váltig hasonlítanak egy hullából kiszedett hasonlóan halott sejtállomány sajátosságaihoz, akkor mindenki boldog. Figyelj! Nem furcsa ez?

Ha EZ a személyes betegség, akkor mi a járvány?

Személyes "betegségünk": a Lelkünk üzenete, az EGO - nk erejének.
A járvány egy következő SZINT; egy komolyabb megnyilvánulás, egy átfogóbb tudatosság jelzése:
A járvány a Föld - Anya, s az Élő Bioszféra - Lény üzenete, minden embernek.
Ha az Élő Bioszféra üzen, mert "nem jól" végezzük emberi dolgainkat a Földön, akkor az Üzenete: erdőpusztulás, zúzmara fagykár, időjárási anomáliák, járványok, stb.
Amennyiben Föld - Anyánk üzen, (mert valamely nagy hibát, emberi mulasztást vagy túlkapást követtünk el), akkor Üzenete: földrengés, tengerrengés, szökőár, vulkánkitörés, stb.
S az Ember ezeket az Üzeneteket vagy megérti, s változni, változtatni próbál, (viselkedésén), amennyiben pedig nem; akkor egyre súlyosbodó földi körülmények között találja magát.


CSAK ÓVATOSAN!
Ha bárki is úgy érezné, hogy ő már elindult a lelki fejlődés és átváltozás útján, ezentúl igen elnézőnek és felettébb körültekintőnek kell lennie másokkal szemben. Mert akik esetleg még nem érzik eme átváltozás szükségességét, azok feltehetően sokkal többen vannak, s mivel övék a Föld, ők irányítják a törvényt.
Van arra száz írott példa a múltból, hogy mire képes a "többség", ha "felfigyel" a lélekben törekvő kevesekre.
Amennyiben a többség felfigyel a valóban törekvő kevesekre, nehogy azt gondoljuk, hogy fel fognak nézni ez utóbbiakra, és azonnal követik a jó példát!
Nem!
A történelem folyamán eddig mindig az történt,hogy a többség felfigyelt erre a törekvő kisebbségre, s ezt követően az utóbbiakat gyorsan eltették láb alól. Mert ez kevésbé fárasztó megoldás, mintha ők maguk változni kezdenének.

Olvassuk együtt, hogy 2500 évvel ezelőtt mit jegyzett fel erről Salamon király-, mi a többség véleménye a lélekben törekvő emberről:
"ÉLETMÓDJA ELTÉR MÁSOKÉTÓL ÉS SZOKATLANOK AZ Ő ÚTJAI, HAMIS PÉNZNEK NÉZ, S VÁDOL BENNÜNKET A GONDOLATAINKÉRT, MINT SZEMETET, KERÜLI ÚTJAINKAT, S MÉG RÁNÉZNI SEM JÓ".
(forrás:Szőke Lajos extra.hu)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Mit üzen a betegséged ?  
Lelkünk üzenete
  2010-04-13 10:20:38, kedd
 
 
Lelkünk üzenete

A tudattalanunk szimbolikus jelekkel üzen nekünk, legtöbbször az álmainkban. A problémáinkat, gondjainkat saját nyelvére fordítja, és megsúgja, hogy baj van. Akár meg is betegít, csak hogy észhez térítsen.

Azért kell észhez térítenie, mert olykor magunk sem vagyunk tisztában vele, hogy valami nem úgy működik az életünkben, ahogyan működnie kéne. Reggel felkelünk, este lefekszünk, közben tesszük a dolgunkat, és észre se vesszük, hogy nem mosolygunk, nem örülünk, tele vagyunk feszültséggel. Ha pedig nem tudatosodik bennünk a probléma, megoldást se tudunk találni rá. És ha a probléma marad, jön a pszichés vagy testi betegség.

A betegség oka megfejthető

Bizonyos irányzatok szerint (Simonton, Tepperwein) a betegségeink is jelek, hogy szenved a lelkünk. Minden szerv megbetegedésének megvan a szimbolikus jelentése, ezek legtöbbször összefüggnek a szerv funkciójával. A fejfájás például gondot jelöl, a szem és a fül megbetegedése azt, hogy valamit nem akarunk látni, hallani. Ha a torkunk fáj, elhallgattunk valamit, vagyis nyelünk. Ha a fogainkkal bajlódunk, túl sokat rágódunk. A női mell az anya-gyerek kapcsolatra utal, a nemi szervek pedig a szexualitásra, a partnerral való kapcsolatra.

És jön az öngyógyulás

Hogy milyen lelki tényező hozta létre a vészjósló betegséget, rájöhetünk, ha ismerjük testünk szimbolikáját. A betegséget ugyanaz az érzelem hozza létre, amit a meglétekor érzünk. Ha például csalánkiütést kaptunk, ami egyfajta allergia, idegesítő érzés tör ránk, mindahányszor viszketést érzünk. Tehát valami idegesít a környezetünkben, ezt szimbolizálja a csalánkiütés. Ha azt is tudjuk, hogy a bőrünk, ahol a kiütések megjelentek, testünk szimbolikájában a külvilágtól való elszigetelődést jelöli, akkor a betegségünk kiváltója az, hogy valaki vagy valami ,,túl közel jött hozzánk", belépett az intim szféránkba.

Csodával határos módon, amikor az ember tudatosítja magában betegsége kiváltó okát, és elkezd tevékenykedni az ok felszámolása érdekében, a baj néhány napra rá megszűnik.
(forrás:groszmadel.hu)

Link
 
 
0 komment , kategória:  Mit üzen a betegséged ?  
Mit üzen a betegséged?
  2010-01-11 11:26:09, hétfő
 
  Az ősember ma öt percig bírná.

Nem az allergiát, hanem az allergiás embert kell gyógyítani vallja a természetgyógyász. A testi-lelki egyensúly megteremtése a cél. Ez azonban napjainkban nem könnyű. Mit tehetünk mégis egészségünkért?

Az allergiás ember gyakran teszi fel a kérdést: talán gyenge az immunrendszerem? Vagy amikor a heves tüneteket tapasztalja túlságosan is erős? Mindkettő igaz, az immunrendszer hibásan működik. Dr. Kellermann Aranka Terézia orvos-természetgyógyász meggyőződése ő maga is évekig szenvedett az allergiától hogy az ember egész életmódját gyökeresen kell megváltoztatni, és önmagának, tudatosan kell cselekednie egészségéért.

Lelki harmónia
A test gyógyulását a lelki bajok feltárásával lehet a legeredményesebben elősegíteni. Ebben a harcban az ember nincs egyedül, bátran támaszkodhat a szervezet természetes védekező mechanizmusára. Immunrendszerünket meg lehet edzeni: erőnlétünk mozgással, a szervezet megtisztításával, megfelelő táplálkozással javítható. A lelki harmónia elérésére pedig tudatosan kell törekedni mindenkinek.

Méregtelenítés
Ha az ősember feltámadna, csak néhány perc esélye volna az életre. Napjainkban rengeteg mérget, szén-monoxidot, kéndioxidot lélegzünk be, kilószámra esszük a klórt, tartósítószereket, mesterséges színezékeket, növényvédő szereket és antibiotikumokat. Testünk természetes méregtelenítő funkciói során a vizelettel, széklettel, verejtékkel, kilégzéssel eltávozhatnak a számunkra nemkívánatos, káros anyagok. Értelemszerű, e folyamatokat kell segítenünk, hatékonyabbá tennünk.

Bő folyadékfogyasztással fokozható a veseműködés. Méregteleníthetünk gyógyteákkal, frissen készített gyümölcs- vagy zöldséglevekkel, melyeknek rostanyagai serkentik az emésztést, ráadásul vitaminok, ásványi anyagok gazdag forrásai. A verejtékezés során is méregtelenítünk, ezért legalább hetente egyszer szaunázzunk. (Szívbetegek, magas vérnyomásban szenvedők konzultáljanak előbb orvosukkal!) A szaunázás utáni pihenés, ellazulás segít a lelki harmónia megtalálásában is. Böjttel is hozzájárulhatunk a szervezet tisztulási folyamataihoz; kiválóan regenerálja az immunrendszert.
(forrás: nana.hu)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Mit üzen a betegséged ?  
Mit üzen a betegséged?
  2009-08-29 20:16:56, szombat
 
  A rák betegség okai

"Egy ideje jól tudjuk, hogy a feszültség növekedésével megnő a rákkockázata. Bizonyíték van rá, hogy a hidegnek, vagy a folyamatos nagy hőségnek való kitettség növeli a rákveszélyt. Haragosan, elégedetlenül, féltékenyen, irigykedőn, hosszú gyásszal s más rossz érzelmekkel folytatott élet gyöngíti az ember ellenállását a fertőző betegségekkel szemben, ideértve a rákot is.

Érzelmi tényezők, s a feszültség gyöngítik védelmi berendezésünket. Egy kutatás kimutatta, hogy a kedvezőtlen kilátás, a magunkról való kedvezőtlen vélemény és a reménytelenség érzete erősen kapcsolatra hozható a szívbetegséggel és a rákkal. A levert hangulatú emberek közt nagyobb a tüdőrák kockázata.
Idült ingerültség, harag vagy fertőzés, vírusos megbetegedés, korai nemi élet vagy veseátültetés, mind növelik a rákveszélyt. A váltakozó partnerekkel folytatott túlzott nemi élet növeli a méhnyak-és előbőrrákot.
Akik feszültség idején magukba fojtják érzelmeiket, valószínűbb, hogy rákot kapnak, míg a haragvó és támadó szelleműeknek nagyobb a szívroham kockázata."
Dr. Calvin Thrash és Dr. Agatha M. Thrash: Reménység rák esetén (A rák okai c. fejezetből)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Mit üzen a betegséged ?  
Mit üzen a betegséged?
  2009-08-09 17:15:22, vasárnap
 
  Lelkünk üzenete

A tudattalanunk szimbolikus jelekkel üzen nekünk, legtöbbször az álmainkban. A problémáinkat, gondjainkat saját nyelvére fordítja, és megsúgja, hogy baj van. Akár meg is betegít, csak hogy észhez térítsen.

Azért kell észhez térítenie, mert olykor magunk sem vagyunk tisztában vele, hogy valami nem úgy működik az életünkben, ahogyan működnie kéne. Reggel felkelünk, este lefekszünk, közben tesszük a dolgunkat, és észre se vesszük, hogy nem mosolygunk, nem örülünk, tele vagyunk feszültséggel. Ha pedig nem tudatosodik bennünk a probléma, megoldást se tudunk találni rá. És ha a probléma marad, jön a pszichés vagy testi betegség.

A betegség oka megfejthető

Bizonyos irányzatok szerint (Simonton, Tepperwein) a betegségeink is jelek, hogy szenved a lelkünk. Minden szerv megbetegedésének megvan a szimbolikus jelentése, ezek legtöbbször összefüggnek a szerv funkciójával. A fejfájás például gondot jelöl, a szem és a fül megbetegedése azt, hogy valamit nem akarunk látni, hallani. Ha a torkunk fáj, elhallgattunk valamit, vagyis nyelünk. Ha a fogainkkal bajlódunk, túl sokat rágódunk. A női mell az anya-gyerek kapcsolatra utal, a nemi szervek pedig a szexualitásra, a partnerral való kapcsolatra.

És jön az öngyógyulás

Hogy milyen lelki tényező hozta létre a vészjósló betegséget, rájöhetünk, ha ismerjük testünk szimbolikáját. A betegséget ugyanaz az érzelem hozza létre, amit a meglétekor érzünk. Ha például csalánkiütést kaptunk, ami egyfajta allergia, idegesítő érzés tör ránk, mindahányszor viszketést érzünk. Tehát valami idegesít a környezetünkben, ezt szimbolizálja a csalánkiütés. Ha azt is tudjuk, hogy a bőrünk, ahol a kiütések megjelentek, testünk szimbolikájában a külvilágtól való elszigetelődést jelöli, akkor a betegségünk kiváltója az, hogy valaki vagy valami ,,túl közel jött hozzánk", belépett az intim szféránkba.

Csodával határos módon, amikor az ember tudatosítja magában betegsége kiváltó okát, és elkezd tevékenykedni az ok felszámolása érdekében, a baj néhány napra rá megszűnik.
(forrás:groszmadel.hu)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Mit üzen a betegséged ?  
Allergiám meghökkentő tört....
  2009-07-27 20:37:04, hétfő
 
  Allergiám meghökkentő története

Öt évvel ezelőtt kezdődött. Azon a nyáron még csak az tűnt fel, hogy megugrott a pézsé-felhasználásom, sűrűn fújkálom az orrom, mintha permanens náthám lenne. Ekkor még nem tudtam, mi lehet ez, de hamar kiderült. A következő nyáron tüneteim alapján egyértelmű volt a diagnózis: allergia!
Magam sem hittem, hogy komoly lehet, gondoltam hamar elmúlik. A nyarat végigszenvedtem, ősszel valóban elmúlt, és a következő év májusáig szinte eszembe sem jutott. Az első tüsszentésekkel tarkított nap, az elhasznált 100-as papírzsebkendő, a csiklandozó érzés a szájpadlásomon és az álmatlan-levegőtlen éjszaka azonban hamar elvitt az orvoshoz, mi több:orvosokhoz. Jó tanácsból és gyógyszerből is kaptam bőven, de annyit sem használtak, mint élettelen testnek a puszi.

A legjobb gyógyszer annyit segített, hogy tudtam az orromon át levegőt venni, ezáltal aludni, a legjobb tanács pedig - amit sajnos nem fogadtam meg -, hogy költözzek háromezer méterrel a tengerszint fölé, ott tiszta a levegő, nincsenek pollenek. Beletörődtem a sorsomba, menthetetlen vagyok: júniustól októberig szenvednem kell.

A reményt a gyógyulásra egy éjszakai rádióműsor hozta, amelyben természetgyógyászok segítették gyógyuláshoz a hallgatókat, a legkülönfélébb nyavalyákból. Gondoltam, megkérdezem, hátha tudnak gyógyírrel szolgálni nekem is. Mi sem egyszerűbb, jött a válasz Béky Lászlótól és Dr. Török Szilvesztertől. Egy kis tisztító tea és három hónapig a legszigorúbb állati fehérjétől mentes diéta, ha ezt betartom, el is felejthetem az allergiámat!

A szénanátha ugyanis nem azért alakul ki, mert allergiásak vagyunk a parlagfűre, hanem azért, mert rosszul működik az immunrendszerünk, vagyis minden irritációra túl hevesen reagál. Szegény parlagfű, nem az ő pollenjei váltják ki az allergiát, csak a szervezetünk reagál hevesebben az irritációra, és mivel a parlagfű pollenjei terjednek a legjobban, hát arra reagálunk, de nem ez a kiváltó ok!

Immunrendszerünk hibás működését a helytelen táplálkozás, és ennek következtében a vastagbél nem megfelelően kialakult flórája okozza. Mindez pedig az állati eredetű termékeknek, főként a tejnek, a tejtermékeknek köszönhető. Tehát a megoldás annyi, hogy az allergiás időszakot megelőzően három hónapig ne együnk állati terméket! Ha lehet - és meg tudjuk állni - utána se, de ha nagyon hiányzik, csak fokozatosan, a napi adagot folyamatosan emelve együnk újra húst vagy tejterméket.

Persze senki nem bízott benne, hogy ez segíteni fog. "Hülyeség, mi köze lenne az allergiának a vastagbélhez!", "biztos, hogy júniustól újra előjön a szénanáthád" mondták, és ha véletlenül mégsem, akkor is csak késik, de biztos, hogy nem a táplálkozás miatt!

Örömmel jelenthetem, hogy ma már csak e pár sor emlékeztet arra, hogy tavaly nyáron milyen beteg voltam. Kimegyek a nyári mezőre, teleszívom a tüdőmet kellemes szénaillattal, és eszembe sem jut, hogy tüsszögjek. Szóval elmúlt, és egyetlen egy tablettát nem kellett bevennem, nem kellett injekciókúrára járnom, sőt a parlagfüvet sem kell miattam kiirtani. Azelőtt sem nagyon ettem húst, de most teljesen leszoktam róla, és ami hihetetlenebbnek tűnt, a tej, tejtermék sem hiányzik, egész jól vagyok! Ajánlom mindenkinek!
( astronet.hu Varga István)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Mit üzen a betegséged ?  
Mit üzen a betegséged?
  2009-07-07 22:19:13, kedd
 
  Gyógyulás a pozitív gondolkodás ereje által

Az ember testből, lélekből és szellemből álló egység. Az okok a betegségnél, hibás emberi magatartásban, helytelen gondolkodásban és életben gyökerezik.

Az egész kozmosz rezgésen, energián alapszik,
minden energia : úgy az anyag, a fény, a gondolatok és az érzések. Nem csak a külső behatások váltanak ki fizikai változásokat testünkben, hanem a gondolatok, érzések, befolyásolják szervezetünkben a biokémiai folyamatokat.

A negatív gondolatok megbetegítik az embert, a pozitív gondolatok által ismét egészséges lesz. Gondolatok, érzések, a lelki rezdülések formálják viselkedésünket, szavainkat és cselekedetünket, melyek még erősebb energiák. A belső befolyásolja a külsőt, ami azért lehetséges, mert az energiák állandóan cserélődnek és áramlanak. A bennük lévő erők állandóan kölcsönhatásban vannak és kommunikálnak egymással.
Ez lehet felépítő, erősítő és éltető, vagy romboló és végül betegséget okozó.

A pozitív gondolatok építőek, konstruktívak. Gondolatok melyeket az önzetlen szeretet érzése lelkesít, amelyek :a szeretet, jóság, szelídség, jóakarat, szolgálat. Ezek a béke és az egység gondolatai, itt a tőlünk jövő energia önzetlenül áramlik másokhoz és gazdagabban tér vissza hozzánk. Az önzetlen szeretet gondolatai, isteni energiák, mivel Isten a Szeretet, és aki szeret, az Istenben van, és Isten benne van. S Ő azt akarja, hogy egészségesek, erőteljesek szabadok legyünk.

(részletek)
(Forrás: Egyetemes élet)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Mit üzen a betegséged ?  
Mit üzen a betegséged?
  2009-06-04 22:09:02, csütörtök
 
  Csoda vagy tudomány?

Az egészség akkor jön létre, ha helyreáll az egész-ség, vagyis a szervezet egyensúlya. A kezelés kívülről jön, a gyógyulás mindig belülről fakad.
Az orvoslás leglényegesebb feladata azoknak a természettörvényeknek a fölfedezése és tanítása, amelyek azután ép testben ép lelket biztosítanak az ember számára.
A szervezet azért képes önmagát meggyógyítani, mert saját gyógyító rendszere van. A legegyszerűbb példa: tegyük fel, hogy megvágjuk az ujjunkat egy késsel. Közvetlen reakciónk a fájdalom és a vérzés. A fájdalom gyorsan alábbhagy, hiszen nem egyéb, mint a perifériás idegek jelzése az agynak: sérülés történt. A vérzés hamarosan eláll, vagyis alvadt vérré alakul, amely utóbb védő varrá keményedik. Ha eléggé figyelünk, észrevehetjük, hogy a seb szélei körül huszonnégy órán belül begyullad a bőr: enyhe sajgás, pirosság, duzzanat és hő keletkezik. Ez a gyulladás nem más, mint a behatoló baktériumok ellen, védelemképpen, illetve az elpusztult sejtek eltávolítása végett a területre özönlő fehérvérsejtek immunválasza a veszélyre. A seb szélein megkezdődik az ép felszíni sejtek szaporodása, kialakul, megvastagszik az új bőr.
Gyógyító rendszerünk állandóan működőképes, és azonosítani tudja a bajt. A sérült sejtet, szövetet ép sejtekkel, szövetekkel képes pótolni. Természetes, a DNS-molekulákban kódolt folyamat, az élet elválaszthatatlan képessége ez.

Miért leszünk mégis betegek?

Azért, mert gyógyrendszerünk kiegyensúlyozó kapacitásánál adott esetben többet nyomhatnak a latba az egyensúlyt felborító erők, körülmények. Hiszen nap mint nap számtalan veszélynek vagyunk kitéve: az állandó sugárzás károsíthatja DNS-ünket, ami genetikai balesethez vezethet. Mérgező és irritáló anyagok számtalan molekulája kerülhet szervezetünkbe, vírusok, baktériumok és más kórokozók fenyegetnek bennünket. Idegeinket, elménket bombázza a felgyorsult élet, a káros, sokszor kikerülhetetlen stressz.
Valóságos csoda az is, hogy élünk!
(forrás: nana.hu)

Link
 
 
0 komment , kategória:  Mit üzen a betegséged ?  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 987 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 43
  • e Hét: 298
  • e Hónap: 1456
  • e Év: 3260
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.