Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / DoktorStrix / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
Pataky Attila: Magányosan akarok meghalni
  2021-05-10 22:00:57, hétfő
 
 Pataky Attila: MAGÁNYOSAN AKAROK MEGHALNI


Nehéz éve volt Pataky Attilának. Átesett a koronavíruson, ami testileg-lelkileg megviselte, olyannyira, hogy végrendeletet írt. Máig vannak enyhébb poszt-covid tünetei, de úgy érzi, hamarosan újra a régi lesz.


Miután elkapta a koronavírust, voltak napok, amikor nem látta a fényt az alagút végén, és az egyik ilyen sötét, kilátástalan pillanatban Pataky Attila úgy döntött, megírja a végrendeletét. Annak ellenére, hogy korábban egy ismerősétől megtudta, hány éves koráig fog élni.

"Egy látó barátom mondta el, hogy nyolcvanéves koromig leszek itt a földön. Azt azért hozzá kell tennem, hogy ezek képlékeny dolgok. Azt is tudom, hogy 75 és 80 között lesz még egy ,,kapu", ahol kiléphetek"


Pataky Attila egyedül szeretne meghalni - Máté Krisztián

Tudja, hogyan szeretne távozni

Az énekes az elmúlt években többször is szembenézett a halállal. Ma már pontos elképzelése van arról, hogyan szeretne búcsúzni.

- Egy biztos, ha lejár az időm, akkor azt akarom, hogy méltósággal legyen vége. Nem szeretnék a családom terhére lenni. Nagyon szomorú, amikor valaki hosszas betegség és küzdelem után merül örök álomba, a szerettei pedig végignézik, végig asszisztálják a szenvedését. Ezért legszívesebben úgy mennék el, ahogyan az ausztrál őslakosok idős tagjai teszik: magányosan és félrevonultan szeretném örökre lehunyni a szemem. Emellett azt is én döntöm el, hogy meddig maradok. Bízom benne, hogy mielőtt ez bekövetkezne, vár még rám jó néhány tartalmas és boldog év. Addig is szeretnék a jelenben, a mának élni. Nem akarom az időmet elherdálni azzal, hogy a múlton rágódom, vagy a távoli jövőn merengek


Még mindig szerelmes

Az elmúlt egy év alaposan próbára tette a párkapcsolatokat, Attila szerint ez az időszak minden szerelmes számára vízválasztó volt.

- Azt mondhatom, hogy Orsi és köztem erőteljesen él még a kezdeti szikra. Ha valamit megtanultam a covidból, az az, hogy meg kell becsülnünk és vágyakoznunk kell arra, akink és amink van. Emellett mindig a boldogságra kell törekednünk. Nem lehet azt mondani, hogy majd teljes lesz az életem, ha ezt vagy azt elérem, megszerzem. Vagy ma is boldog vagy egy kicsit, vagy holnapután se leszel az.

Az EDDA frontembere egy zenei stúdióban nyilatkozott, ahol dübörgött a zene, jelezve, hogy másfél éves ,,koncertmegvonás" után a zenekar készül valamire. Az énekes a Bors olvasóinak elárulta a titkot: május 22-én online koncertet adnak. Egyelőre csak ezzel szerezhetnek örömet a közönségüknek, de erre is a legszigorúbb profizmussal próbálnak.

"Hiszem és tudom, hogy ez a nyár bevezetése. El sem tudom mondani, mennyire hiányzik az a fajta pezsgés, amit az élő közönség ad. Nagyon erős elvonási tüneteim vannak."Az EDDA frontembere elárulta, online koncertre készülnek - Máté Krisztián

Ontja magából a dalokat

Pataky Attila az elmúlt év megpróbáltatásai ellenére is elképesztően termékeny időszakot tudhat maga mögött.

- Nagy kutyaság ez, a vírusnak még mindig vannak utóhatásai, de lassan újra a régi önmagam leszek. Írtam 22 dalt, ebből 13-14 kerül fel az ősszel megjelenő új, 36. albumunkra, amelynek a Hírvivő címet adtuk. Nyáron jelenik meg a tavalyi Aréna bulink DVD-je, utána december 28-án az Arénában muzsikálunk egy nagyot. A hetvenedik szülinapomra pedig az lenne a legszebb ajándék a Jóistentől, ha mindenki felszabadulna.


Edda: Lelkünkből

Link

LinkEdda: A kör kozepén

LinkEdda Művek Legjobb Dalai

Link

 
 
0 komment , kategória:  Bulvár  
Egyszemélyes zárkába került Fekete Dávid
  2021-05-08 20:00:14, szombat
 
 
EGYSZEMÉLYES ZÁRKÁBA KERÜLT FEKETE DÁVID

Két hétig nem mehet közösségbe az előzetesbe került énekes


[Nehéz idők várnak az énekesre, aki a börtönben töltött első napjaiban alig hall majd emberi szót. A jelenleg hatályos rendelkezések szerint ugyanis elszeparáltan tölti majd az idejét, a többi rabbal nem találkozhat.


Az utolsó szavak, melyek ismerős szájából hangzottak el, szitkozódások és átkok voltak, ezzel az emlékkel indult csütörtök délután megbilincselve, rendőrségi autóval az előzetes letartóztatásba Fekete Dávid, a Megasztár egykori énekese. A közszereplő ellen, mint arról lapunk is beszámolt, több, mint 100 millió forintos csalás ügyében nyomoz a rendőrség, miután több egykori ismerőse is feljelentette őt.Fekete Dávidot bilincsben vitték a börtönbe - Móricz István

Fekete Dávid autókkal kereskedett, a károsultjai azonban vagy autót nem láttak vagy a gépjármű árát, ha Dáviddal kötöttek üzletet.


Eleinte úgy tűnt, hogy jól megy az üzlet - Fekete Dávid/Facebook

Van, akinek 55 millió forinttal tartozik az énekes... Az ügyészség lapunkat arról tájékoztatta: közokirat-hamisítással és tíz vagyon elleni bűncselekménnyel gyanúsítják a férfit.

Fekete Dávidot hétfőn délelőtt vette őrizetbe a rendőrség, a tárgyalására csütörtökig kellett várni, ahol elrendelték a letartóztatását. Úgy tudjuk, már az első éjszaka kiborult, a poklok poklát élte át a cellában, nagyon megijedt.Csütörtökön vezetôszáron vitték a bíróságra a Megasztár énekesét - Móricz István

A helyzete az információk szerint egy cseppet sem lesz könnyebb az elkövetkezendő időszakban, mivel a hatályos jogszabályoknak megfelelően a napjaiból legalább 23 órát egyedül tölt majd egy egyszemélyes zárkában.

"Az intézetekbe újonnan befogadott fogvatartottak a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően közegészségügyi és járványügyi vizsgálaton esnek át, közösségbe helyezésük kizárólag 14 nap elkülönítést követően történik meg." Az egészségügyi ellátást végző személyi állományunk az egészségügyi befogadások, vizsgálatok során fokozott figyelmet fordít a láz, illetve az esetleges felső légúti panaszok feltárására. Amennyiben a fogvatartottak panaszt jeleznek és/vagy tüneteket produkálnak, úgy minden esetben a Nemzeti Népegészségügyi Központ koronavírus fertőzéssel kapcsolatban kiadott szakmai eljárásrendnek megfelelő intézkedéseket léptetünk életbe, amely magában foglalja a PCR-teszt végzését is a fogvatartotton - tájékoztatta a Borsot a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának Kommunikációs Főosztálya.Első körben 30 napra helyezte a bíróság letartóztatásba Dávidot - Móricz István

Fekete Dávidnak természetesen, ahogy a többi fogvatartottnak is, lesz lehetősége arra, hogy tartsa a külvilággal a kapcsolatot, de személyesen az ügyvédjén kívül, senkivel sem találkozhat.
Nehéz napok várnak rá a börtönben

- Dávid lelkis srác, borítékolható, hogy súlyosan megszenvedi ezt az időszakot - mondja a Bors megkeresésére az énekes egyik közeli barátja, aki így folytatja: "Úgy gondolom, hogy talán nem is baj, ha most egy kicsit padlóra kerül. Számot kell adnia azokért a cselekményekért, amiket elkövetett, és itt nem csak a jogi, hanem az emberi oldalról is beszélek. Csúnyán elbánt a feleségével, a gyerekei jövőjével és azokkal az emberekkel is, akik bíztak benne, akik a barátjuknak hitték." Egy komoly tisztulási folyamat elé néz, ami nem lesz könnyű menet számára.

Fekete Dávid egy hónapig biztosan előzetesben lesz, a folytatásról a bíró dönt majd azon bizonyítékok alapján, melyeket a rendőrség az ügyészség elé tár. Lesz ideje gondolkodni.

F.Zs.


Forrás: Borsonline


LinkA 2008-as Megasztárban ismertük meg - Fekete Dávid nagyon megváltozott

LinkHamis festményekkel és futtatott arannyal is üzletelhetett Fekete Dávid

LinkFekete Dávid feleségének végleg elege lett

Link 
 
0 komment , kategória:  Bulvár  
Sokkot kapott az édesapa,aki egy szexpartin futott össze lán
  2021-03-29 20:15:25, hétfő
 
 
KÍNOS: SOKKOT KAPOTT AZ ÉDESAPA, AKI EGY SZEXPARTIN FUTOTT ÖSSZE FÉRJEZETT LÁNYÁVAL


Az édesapa sokkot kapott, amikor egy szexpartin saját lányába botlott bele, aki éppen egy vadidegen férfit részesített örömökben.


A lánya édesanyjától elvált, már egyedülálló férfi úgy gondolta, egy hölgy ismerősével ellátogat egy izgalmasnak ígérkező partiba.


Idegen férfival létesített intim kapcsolatot férjezett lánya - Twitter

Ártalmatlan bulinak indult

A hölgy ismerősömmel megbeszéltük, hogy

"még a klub előtt találkozunk, mivel egyedülálló férfiakat nem engednek be ezekbe a bulikba." Ittunk pár italt, majd bementünk a szexpartira

- mesélte a kínos szituációt megelőző pillanatokat az édesapa.

- Láttuk, hogy az egyik oldalon állnak férfiak, akiket nők különböző örömökben részesítenek. Gondoltam beállok én is a sorba. A sor végén viszont rettenetes sokk ért - tette hozzá.

Idegen férfival látta meg a lányát

"Megláttam a lányomat, aki ráadásul nem is a férjével volt ott a partin. sokkot kaptam, és olyan szinten zavarba kerültem, hogy hazamentem"

- mesélte az apa, majd aggódva kért tanácsot mit tegyen, lánya ugyanis azóta sem veszi fel neki a telefont.

- Azóta hiába kerestem, írtam neki, nem reagál és nem hív vissza. Tartok tőle, ítélkezik felettem, pedig ő is ugyan azt tette, amit én. Most tudtam meg, hogy várandós. Félek, nem láthatom majd az unokámat sem. Pedig nagyon jó kapcsolatban voltunk, a válás után is. Mit tegyek? - fogalmazott kétségbeesetten a férfi.

 
 
0 komment , kategória:  Bulvár  
Szükégünk van egy fináléra
  2021-03-20 21:45:04, szombat
 
 SZÜKSÉGÜNK VAN EGY FINÁLÉRA - KÓBOR


Félévnyi gyász után, májusban dönt Kóbor János zenésztársaival az Omega sorsáról. Az énekes úgy érzi, hat évtizedes karrierjüknek nem lehet egy pillanat alatt véget vetni, így a hatvanadik évfordulójukról jövőre méltón megemlékeznek.

Tavaly év végén súlyos csapások érték az Omega zenekart. November 18-án Benkő Lászlót, három nappal később Mihály Tamás basszusgitárost, december második hetében pedig legendás technikusát, Erdei Istvánt veszítette el a csapat.


Jövőre ünnepli a hatvanadik születésnapját az Omega - Ripost

- A napokban múlt három hónapja, hogy szegényeket az utolsó útjukra kísértük. Decemberben volt mindhármuk temetése, ugyan eltelt negyed év, de a gyász időszaka minimum fél év szokott lenni.

"Úgy gondolom, május közepére tehető ennek a vége, remélem, addigra tényleg minden úgy alakul, hogy akkor már tudunk gondolkodni a hogyan tovább kérdésről"

- mondta el lapunknak Kóbor János.

- Ebből a szempontból a járvány jót tett, mert alaposan át tudjuk gondolni, egyáltalán szabad-e tovább csinálni. Kaptunk erre időt, és egyre inkább úgy érzem, így ad-hoc mégsem szabadna véget vetni egy ilyen karriernek. És ahogy a nagy zeneművekben mindig van egy finálé, az Omegának is nagy szüksége lenne rá.

Mivel jövőre ünnepli a csapat a hatvanadik születésnapját, talán nem kegyeletsértő gondolat, hogy egy nagyon jól összerakott, méltó megemlékezést nyújtsunk erről a hat évtizedről.

Az énekes nem túl derülátó, úgy gondolja, az Omegának már nem sok alkalma lesz színpadra lépni.


2019 novemberében volt az utolsó koncertjük - Németh Levente/Somogyi Hírlap

- Az utolsó koncertünk 2019 novemberében volt az Arénában, lassan másfél éve, hogy az Omega lételeme, az élő zenélés megszűnt. Ahogy a jelenlegi helyzet mutatja, nem kizárt, hogy még két évre is kitolódik. Legjobb esetben 2021 utolsó harmadában van esély rá, hogy újra színpadra állhassunk - mondta megtörve Kóbor, aki májusban tölti be a 78. évét, mégsem tart a járványtól.

"soha nem voltam beteges. A Jóistennek köszönhetően jó géneket és erős immunrendszert kaptam, ami eddig megvédett mindentől."

Igaz, hogy közel vagyok már a nyolcvanhoz, mégsem érzem magam különösen veszélyeztetettnek. De tudom, hogy ezt csak a szerencsémnek és az ellenálló képességemnek köszönhetem.


Omega - Gyöngyhajú lány

LinkOmega - Gyöngyhajú lány, Hősök tere, 2014.06.16.

LinkOmega - Napot hoztam, csillagot, Hősök tere, 2014.06.16.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Bulvár  
Patakokban folytak a könnyeim
  2021-03-10 22:30:01, szerda
 
 

Nagy Feró: PATAKOKBAN FOLYTAK A KÖNNYEIM


Kedd délelőtt sírva kereste a szavakat Nagy Feró, ugyanis megérkezett harmadik unokája. A koronavírus azonban nem teszi lehetővé, hogy azonnal karjaiba vegye a babát, de büszkén mesélte, videótelefonon már láthatta Nimród Zalánt, aki felismerte a nagypapája hangját.

Hatalmas a boldogság Nagy Feró családjában ugyanis 2700 grammal és 55 centivel tegnap megszületett kisebbik fia, Hunor második gyermeke. A boldog nagypapa a Borssal osztotta meg elsőként az örömét.

"Már láthattam az újszülött unokámat"
- mondta a zokogástól alig kivehetően a Beatrice frontembere.

- Nagyon vártuk őt, a Nimród Zalán nevet kapta. Viberen hívtak Hunorék kedden délelőtt, így az internet segítségével már láthattam is a gyönyörű csöppséget.

"Ahogy beszéltem hozzá, szerintem megismerte a hangomat, bár még csak fintorgott rám. Nagyon megható pillanat volt számomra, patakokban hullott a könnyem. "

- Elmondhatatlanul boldog vagyok, alig várom, hogy hazaérkezzenek, mert sajnos a koronavírus-járvány miatt nem látogathatom meg őket a kórházban. Csak a fiamat engedték be, pedig az első gyermeküknél még bent is aludhatott a kis családjával. Most mindent felülírt a járvány, az új szabály szerint a szülés utáni szokásos 2-3 napra sem maradhatnak bent az anyukák újszülött babájukkal - mesélte az izgatott nagypapa.

- Az első unokámat már tizenöt perccel a születése után a kezemben tarthattam. Erre most egy picit még várnom kell. De nem baj, mert amint haza érnek, biztosan belebújok a pici pocakjába - mondta a zenész, majd hozzátette, a járvány miatt sem várnak sokáig a személyes, első találkozásig.


Hunor második gyermeke a Nimród Zalán nevet kapta

- Védett vagyok, hiszen egyrészt már voltam koronavírusos, másrészt egy hete megkaptam az első oltásomat is, pár nap múlva a másodikon is túl esek. Természetesen ettől függetlenül betartunk majd minden szabályt, maszkot fogunk viselni, csak láthassuk a babát.

Hunorral is madarat lehetett volna fogatni a boldogságtól.

"Bevallom férfiasan, hogy sokkal jobban könnyeztem a kisfiam érkezésekor, mint az első gyerekem születésekor. Mindkettőjük császárral született, az üvegfal mögül nézhettem az eseményeket."- Amikor Alíz megérkezett, még megszeppenve figyeltem, hogy mi történik körülöttünk, de most Nimródnál valahogy sokkal mélyebben megérintett az az érzés, hogy ismét apuka lehetek. A kedvesem most kissé kimerült, de szépen gyógyul és szerencsére a kisfiam is makkegészséges. Talán most abból a szempontból nehezebb a helyzetünk, hogy csupán két órát tölthettem bent a kórházban a covid-szabályok miatt, de már alig várom, hogy hazavihessük a kisfiunkat. Reményeink szerint hétvégére már otthon is lehet velünk - nyilatkozta a Borsnak a büszke apuka.Feró tavaly októberben árulta el, hogy kisebbik fia, Hunor újabb unokával ajándékozza meg szüleit. A zenész különleges módon tudta meg, hogy családjuk ismét bővül.

- Egy üzenetet kaptam a fiamtól és a menyemtől, melyhez egy ultrahangos fotót is mellékeltek. Majdnem elájultam, és elsírtam magam boldogságomban. Akkor még nem fordult úgy a baba, hogy látható legyen kislány vagy kisfiú, de nem sokkal később megmutatta magát. Nagy volt a leleplezés, mert összehívták a családot, és úgy árulták el: egy újabb férfival bővült a család - emlékezett vissza Feró, majd hozzátette, hatalmas érzés számára, hogy három csodálatos unokával büszkélkedhet.

- Mindig azt mondták nekem, hogy más szülőnek és nagypapának lenni. Tényleg így van. Engedékeny nagypapa vagyok, és egy pillanat alatt az ujjuk köré tudnak csavarni. Biztosan Nimród Zalánnal sem lesz ez másképp. Ennek így is kell lennie, szükségük van egy olyan helyre, ahova minden problémájukkal oda tudnak menekülni.


Beatrice - Azok a boldog szép napok

Link
 
 
0 komment , kategória:  Bulvár  
Addig énekelek, amíg a közönség tapsol!
  2021-03-05 20:00:21, péntek
 
 

ADDIG ÉNEKELEK, AMÍG A KÖZÖNSÉG TAPSOL!
Demjén megkönnyebbült az oltás után


Beoltották Demjén Ferencet

LinkReményekkel telve tervezi életét az oltakozás után a legendás énekes: újra lóra akar pattanni, na és persze zenélni mindhalálig. A Demjén 75 koncertsorozatot májustól decemberig tervezi.


A legendás énekes megkapta a COVID elleni első védőoltását és végre fellélegezhetett. Ismét energikus, reményekkel teli, lovagolni akar és persze zenélni mindhalálig. Gőzerővel készül a Demjén 75 jubileumi koncertsorozatra.

Demjén Ferenc feleségével, Rebeccával kézen fogva érkezett a Szigetvári Városi Kórház elé csütörtök reggel, hogy megkapja a koronavírus elleni első védőoltását. A Bors is jelen volt a zenész által oly régóta várt napon, akinek meg sem kottyant az injekció.


Az inzulin-injekció kellemetlenebb - magyarázza Rózsi, aki szerint nincs okunk tartani a vakcinától

- Nagyon vártam már ezt a napot, meg sem éreztem a szúrást. Bevallom, az otthon, magam által beadott inzulin-injekcióimat sokkal jobban érzem. Na az, kellemetlen. Ez ahhoz képest semmi sem volt, nagyon megkönnyebbültem - magyarázta kollégánknak a zenész, aki boldog, hogy megkapta az oltást és szeretne másokat is erre bátorítani. Rózsi ugyanis májusra 15-re kitűzte az idei első, margitszigeti koncertjének dátumát, és szeretné, ha ott már hömpölygő tömeg előtt énekelhetne.

- Mindenkit szeretnék arra buzdítani, hogy minél előbb oltsa be magát, ugyanis ez az egyetlen lehetőségünk, hogy újrainduljon az életünk. Látjuk, hogy aki még nincs beoltva és megkapja a vírust, mennyire súlyos dolgokon megy át, senki ne akarja ezt magának, és másnak se! Nem beszélve arról, hogy nagy valószínűséggel a koncertekre is csak oltási igazolással lehet majd bejutni!


A zenészlegenda igazolni is tudja: túl van az első oltáson Dombóvári Tamás

A Bors a zenészlegendát a kényszerpihenőről és a mindennapjairól is faggatta. Színpad nélkül ugyanis számára is 180 fokot fordult az élet...

- Szerencsénk van, mert itt nem messze Szigetvártól van egy szép birtokunk, és a járvány kezdetekor a fővárosból leköltöztünk ide. Itt egy paradicsomban vagyunk rengeteg fával, állattal, s persze feladat is akad számunkra bőven a nejemmel, ugyanis nem egyszerű mindezt rendben tartani. Ha tehetem, kora délutánig szoktam aludni, mert éjszakai bagoly vagyok, és sokáig tévézek, híreket böngészek vagy zenélek - mesélte Rózsi, aki úgy érzi, az elmúlt évtizedek fáradalmait is kipihente már az elmúlt évben, s már hiányolja a barátait is.

- Mi nagyon jól elvagyunk a nejemmel, Rebeccával kettecskén, de azért már jó lenne összeülni a kollégákkal, barátokkal is és egy jót beszélgetni, nemcsak folyton telefonálni.

"Hiányoznak az önfeledt pillanatok, ugyanis én még egyáltalán nem érzem öregnek és fáradtnak magam. S ameddig a közönség tapsol, s én a színpadon jól érzem magam, nem fáj semmim, addig énekelni fogok! De ha először megérzem, hogy nem kellek, vagy már nevetséges öreg vagyok, akkor lassítok"- morfondírozott az énekes, aki nem tűzött ki maga elé évszámot, most úgy érzi: még jó pár év zenélés benne van a pakliban.


Demjén már nagyon szeretne színpadon állni: célja, hogy május közepén már koncertet adhasson Dombóvári Tamás

Optimizmusa pedig nem csoda, hiszen egy váll és egy csípőműtétből is sikeresen felépült az elmúlt években.

- Már teljesen jól vagyok. Fém implantátum van a karomban és a csípőmben is, de már nagyon jól működöm. S ha most még kell is egy kis idő, a terveim közt van még két lovat venni a közeljövőben, és a későbbiekben lóhátra ülni - tette hozzá Rózsi, aki addig is türelemmel várja az április eleji, második oltását.

Ön már jelentkezett?

Az oltás önkéntes és ingyenes, de csak az kaphatja meg a vakcinát, aki regisztrál a vakcinainfo.gov.hu internetes oldalon vagy visszaküldi postai úton a regisztrációs levelet.
 
 
0 komment , kategória:  Bulvár  
Micsoda pech:minden lottószámot eggyel mellé húzott,74 milli
  2021-02-24 19:37:22, szerda
 
 MICSODA PECH: MINDEN LOTTÓSZÁMOT EGGYEL MELLÉ HÚZOTT, 74 MILLIÁRD FORINTIT NYERHETETT VOLNA


Az év legbalszerencsésebb emberének díját már előre kioszthatjuk a 19 éves lánynak.

Az Euromilions nevű lottójátékon nemrég 178 millió font, azaz több mint 74 milliárd forint volt a főnyeremény, és egy 19 éves angol lány kis híján meg is ütöttte a jackpotot.

Pechjére azonban mind a hét számot pontosan eggyel sikerült melléikszelnie, így végül a szelvénye nulla találatos lett.

Tayla Octave először nem is akart hinni a szemének, amikor meglátta a pénteki sorsolás nyerőszámait, hiszen ha az egy sorral fentebb lévő számsort húzza be, akkor ma már milliárdos. Egyébként a nyertes kombinációra az esély 1 a 139 millióhoz.The Sun
EU WHAT! Britain's unluckiest woman misses out on £178m Euromillions jackpot as every number just ONE out

Britain's unluckiest woman misses out on £178m Euromillions jackpot as every number just ONE out
BRITAIN'S unluckiest woman lost out on the £178mil Euromillions jackpot - because each of her numbers was just one digit away from the winning seven balls. Tayla Octave, 19, could not believe it wh...
The Sun | febr. 23.


LinkTayla számai az 5, 13, 24, 45, 49 voltak, a 6, 11 pótszámokkal, míg a nyerőszámok listája így fest: 4, 12, 25, 46, 48, 7 és 12.

"Le vagyok sújtva. Tudom, hogy lottót nyerni nem túl egyszerű, de hogy ilyen közel legyek hozzá, egyszerűen döbbenetes. Először csak azt láttam, hogy nem nyertes a szelvényen, de amikor összehasonlítottam a számaim a nyertesekkel, kiborultam"

- mesélte a Sun napilapnak Tayla, aki természetesen még a szelvénye feladása előtt elgondolkodott azon, hogy mire is költötte volna a mesés összeget.

- Biztos, hogy elmentem volna valami meleg helyre nyaralni, például a Maldív-szigetekre egy olyan kis bungalóba, ami a tengerben áll. Egy autót is vásároltam volna első körben és minden családtagom kapott volna egy házat is tőlem - folytatta a lány.

Szerencséje a szerencsétlenségben, hogy a múlt pénteki sorsoláson senki nem nyert, így a következő alkalommal még nagyobb összegért (75 milliárd forint) szállhatott harcba. Sőt, mivel úgy érzi, hogy valóban közel áll a kaszáláshoz, azóta már több másik lottójátékra is benevez.

A Sun által megkérdezett professzor szerint annak az esélye, hogy valaki minden számot eggyel mellé húzzon a brit lottón, 1 a 1 092 486-hoz.
 
 
0 komment , kategória:  Bulvár  
Pártüdülőből NER-üdülő, a Balaton a magyaroké!
  2021-02-16 21:45:40, kedd
 
 TOVÁBBRA IS ELÉRHETŐ MARAD A CLUB ALIGA STRANDJA


PÁRTÜDÜLŐBŐL NER-ÜDÜLŐ, A BALATON A MAGYAROKÉ!


- hangzottak a politikai kampánymondatok a Club Aliga tulajdonosváltása kapcsán. Amikor a nagyszabású fejlesztést nemzet gazdaságilag kiemelt fontosságú beruházásnak nyilvánította a kormány, sokan még a település lakóinak parthoz jutását is veszélyeztetve látták. A beruházók úgy tűnik, minden tamáskodót megcáfolnak. Ahogy a fejlesztők korábban már többször is hangoztatták: nem cél a terület lezárása, sőt komplett településfejlesztésbe kezdenek.


Balatonvilágos virágzása és hanyatlása


A harmincas években az állandó lakosok és az üdülőtulajdonosok közötti harmonikus kapcsolatnak köszönhetően, együttműködéssel a település gyorsan fejlődött. Majd ez megtorpant és a kiváltságosok üdülőhelyére koncentrálódott.

A Club Aliga virágzott, míg a település súlyos anyagi gondokkal küzdött. A mai Balatonvilágos 1961. március 1-én alakult meg (Balatonaliga, Balatonvilágos és Dióstelep egyesítésével). A hatvanas évek végétől nyaralótelek-kialakítások kezdődtek, majd a helyi Petőfi Termelőszövetkezet alakított ki tagjai számára lakótelkeket.

A hetvenes években nagyarányú telekkialakítások folytán nyaralóingatlanokat értékesítettek a takarékpénztár közreműködésével. A rendszerváltást követően megnyitotta kapuit az 1948-1952 között kiépült MSZMP-pártüdülő, a jelenlegi Club Aliga területe. Ez volt a kommunisták kedvenc helye a Balatonnál. Ezt követően Szilvásy György illetve Gyurcsány Ferenc mint szakértő foglalkozott a terület hasznosításával.

A terület eladásáról 2004-ben az éppen megalakult Gyurcsány-kormány döntött. Végül egy izraeli érdekeltségű vállalat szerezte meg a vagyonkezelést 49 évre.

A területen ezt követően sem történt fejlesztés. A vagyonkezelők grandiózus terveket publikáltak, de sem kivitelezési előkészítés, sem pedig a terület geológiai felmérése soha nem kezdődött meg.

Ha valaki ma körbenéz a balatonvilágosi Club Aligában, úgy érzi, hogy a Csinibaba II. díszletei között sétálgat. Az épületek a múlt rendszert idézik, és láthatóan senki sem költött egy fillért sem a területre az elmúlt harminc évben. A Balaton legértékesebb partszakaszának fenntartása vagyonokba került volna, így erre senki nem költött. Az itt élők és a nyaralótulajdonosok végig nézték az egykori pártüdülő teljes pusztulását. A színvonalra nem panaszkodtak, mert az előző vagyonkezelő hangzatos tervekkel kecsegtette őket. A Pro-Mot Hungária Kft. új tulajdonosai azonban nemcsak hangzatos ígéreteket és mesés látványterveket prezentálnak, hanem meg is valósítják a balatoni régió legnagyobb fejlesztését.


Az új beruházók itt teremtik meg a balatoni régió legnagyobb fejlesztését - MTI

A beruházó cég ügyvezetője, Budvári Róbert szerint a közel 50 hektáros terület fejlesztése nem kizárólag turisztikai értékeket teremt, hiszen egy új településrész születik, amely az év 365 napján bevételt és munkahelyeket teremt a településnek.

- Balatonaligát felhelyezzük Magyarország turisztikai térképére - kezdte a beszélgetést a cégvezér, aki az elmúlt időszakban az önkormányzat illetéke­seivel, a helyi civil szervezetekkel, tervezőkkel, dendrológus, talajmechanikus, geodéta és erdész szakértőkkel egyeztetett, hogy a fejlesztés minden érintett igényei szerint a jogszabályoknak megfelelően valósulhasson meg.


Az aligai kikötôt is fejleszteni fogják - MTI

- A településfejlesztés azt jelenti, hogy integráljuk a partszakaszt a településhez. Természetesen a szállóvendégek is megfelelő körülmények között pihenhetnek majd, de ez csak egy az attrakciók hosszú sorában.

"A kikötőt is bővíteni és fejleszteni kívánjuk, hiszen idővel szeretnénk bekapcsolni a települést a balatoni menetrend szerinti hajózási útvonalba"

- nyilatkozta Budvári, aki leszögezte, a megújuló strand az itt élők számára a jövőben is elérhető marad. Nem valósak az ezzel kapcsolatos hangulatkeltések.

A település önkormányzatával folyamatos a közös munka annak érdekében, hogy a létrejövő településrész maximálisan szolgálja az ott élők érdekeit és igényeit.

- Kezdetben sokan tartottak attól, hogy a Club Aliga csak egy szűk réteg számára lesz majd nyitva. Mostanra azonban azt látom, hogy egyre többen támogatják a beruházást.

"Több munkalehetőséget és fejlettebb, gazdagabb települést vízionálnak. Túl a harmadik egyeztetésen osztom ezt a bizakodó hozzáállást" - nyilatkozta Ta­kács Károly, Balatonvilágos polgármestere, aki szerint az előzetes tervek megvalósulása esetén a település újra pozí­cionálódik a balatoni idegenforgalomban.


A lepusztult épületek a múlt rendszert idézik, láthatóan senki sem költött a területre egy fillért sem az elmúlt harminc évben - MTI

Nőni fognak a település adóbevételei, és olyan munkahelyek jönnek létre, amelyek egész évben megélhetést biztosítanak az itt élő családoknak.


A megújuló aligai strand az ott élőknek továbbra is elérhető marad - MTI

Takács Károly hangsúlyozta, a strand partszakaszának elérhetősége a legfontosabb szempont, amihez megfelelő garan­ciákra van szükség a vagyonkezelő részéről. A fejlesztők szeretnék, ha a kivitelezés időtartama alatt folyamatosan, a lehetőségekhez képest zavartalanul pihenjenek a strandra látogatók.


LinkÍgy nyaralt Kádár János Balatonaligán

LinkCsak nézünk, mint a moziban
Elindult a balatonvilágosi Club Aliga felújítása
 
 
0 komment , kategória:  Bulvár  
CSOK-ból vett házat az MSZP elnöke
  2021-02-12 19:45:16, péntek
 
 CSOK-BÓL VETT HÁZAT AZ MSZP ELNÖKE


Hogy is van ez Berci?
A baranyai megyeszékhely egyik legszebb részén, csodálatos környezetben, panorámás telken vásárolt magának új otthont Tóth Bertalan, a szocialista párt elnöke, aki ehhez 10 millió forintnyi otthonteremtési támogatást is igénybe vett az államtól. A szocialisták és a baloldal korábban folyamatosan támadta a CSOK-ot.

Néhány évvel ezelőtt még dzsumbuj nőtte be annak a teleknek a bejáratát, ahol immár egy szürke fémkapu zárja el a kíváncsiskodók szeme elől a szocialista pártelnöki házat Pécsett, a Donátusban. A Mecsek oldalra felkúszó, egykor szőlőkkel teletűzdelt városrész a megyeszékhely egyik legfelkapottabb lakóövezete, sorra épülnek itt a szebbnél szebb otthonok, társasházak. Nem véletlenül, hiszen szinte karnyújtásnyira van innen a Mecsek, miközben a belvárost is néhány perc alatt el lehet érni autóval, sőt még buszjárat is szolgálja azokat, akiknek esetleg a bérelt Volkswagen Sharanjuk - mint amilyen Tóth Bertalannak is van - meghibásodna a hegymenetben. Tóth által választott telek ráadásul - ahogy ezt kívülről megítélni lehet - kitűnő panorámával is szolgálja birtokosát: részben a Mecsekre, részben a városra is kiváló kilátás nyílhat onnan, illetve esténként a fényjátékot játszó TV-toronyban is gyönyörködhet a pártelnök.

A csokos vásárlás

Tóth Bertalan vagyonbevallása szerint egy 154 négyzetméteres ingatlannal rendelkezik, amit rendeltetése szerint lakóháznak és udvarnak jelölt meg, de a jogi státusza szerint családi ház, írja a bama.hu. A politikus tavaly július 15-én vásárolta meg az ingatlant - ami felerészben az övé - , és a vételhez a földhivatali dokumentumok, illetve a vagyonbevallása szerint is 10 millió forintos állami otthonteremtési támogatást vett fel úgy, hogy a szocialist párt folyamatosan támadta a csokot, különböző kifogásokat emelve a rendkívül népszerű - amelyet maga tehát Tóth is igazolt tettével - program ellen.A szocialista politikus igencsak jó anyagi helyzetnek örvend a 2020-as vagyonnyilatkozatának tükrében Fotó: MH/Papajcsik Péter

A pécsi családi ház egy olyan területen található, aminek közös bejárata van több lakóingatlannal is és vélhetően több ezer négyzetméteres területet ölelhet fel együttesen, aminek köszönhetően odabent nyugodtabb lehet a lakóközösség élete kissé elszeparáltan másoktól. Az Ingatlanbazar.hu-ról rövid kutakodás alapján az derült ki egyébként, hogy egy 140-160 négyzetméteres új építésű ingatlan 70-90 millió forintba kerül a környéken, a Mecsek oldalon.

Voltak házai, de Tóthnak vannak még további beépítetlen területei, illetve erdeje is. Érdekesség, hogy a pártelnök a 2018-as vagyonnyilatkozata szerint akkor még egy 59 négyzetméteres társasházi lakás felét birtokolta, illetve Orfűn is volt egy hétvégi háza. Az időben kicsit még vissza menve pedig a 2014-es nyilatkozatából az is kiderül, hogy ezeken kívül még egy 130 négyzetméteres családi ház felét is magáénak tudhatta és volt még egy 107 négyzetméteres lakóháza is. Az utóbbi házaktól azóta megszabadult, jelenleg csak a 2020 nyarán vett új ingatlan van a birtokában.

Szocialista kapcsolat

A történet pikantériája az, hogy a földhivatali dokumentumok szerint az ingatlan előző tulajdonosa a Castrum-Pécs Kft. volt, amelyik több szálon is kötődik a szocialistákhoz. Egyik tulajdonosa ugyanis az a Lusztig Péter, egykori szocialista országgyűlési képviselő, aki a kommunizmusban a Belügyminisztérium alkalmazottjaként volt operatív tiszt, alosztályvezető, főkapitány-helyettes és baranyai főkapitány is.

Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára szerint elvégezte a KGB Központi Hírszerző Főiskola tanfolyamát, dolgozott a III-II/A, a III/II.-es és a III/I.-es osztálynak is. Neve akkor került be a köztudatba, amikor barátnője belekeveredett az elhíresült, Tribuszerné nevével fémjelzett milliárdos, a vád szerint 24 ezer rendbeli csalást megvalósító piramisjátékba, és a nőt másodrendű vádlottként elítélték. Lusztig az MSZP-s Lamperth Mónika belügyminisztersége alatt a kabinet munkatársa is volt.

Lusztig cége néhány éve egy pécsi üzletet is nyélbe ütött az MSZP-vel. A Castrum-Pécs Kft. volt az, amelyik - az azóta sem cáfolt sajtóhírek szerint - 2016-ban megvásárolta a szocialista párt pécsi székházát.

A vételár ismeretlen maradt, mert Tóth Bertalan akkor a Pécsi Újság.hu-nak azt állította, hogy az adásvételi szerződés részletei bank- és üzleti titkot képeznek. Mondta ezt annak ellenére, hogy az ingatlant egykoron közpénzből húzták fel. Az egykori mozgalmi házat jelenleg bontják.CSOK-ból vett házat az MSZP elnöke

LinkTények

LinkAz MSZP elnöke úgy vette fel a CSOK-ot, hogy pártja kritizálta azt

Link


Az átláthatatlan kerítés Fotó: bama.huA csokból vett házat Tóth Bertalan, az MSZP elnöke


 
 
0 komment , kategória:  Bulvár  
Egy nap alatt megkeres egyhavi fizetést
  2021-02-10 20:00:05, szerda
 
 

EGY NAP ALATT MEGKERES EGYHAVI FIZETÉST


A Gáspár lány pár óra tévés szerepléssel annyit keres, mintha egy hónapon keresztül napi nyolc órában dolgozna. Evelin szerint nem csak a civil munka tud megterhelő lenni.

Sokak elképedtek a kijelentésén.

Győzike nagyobbik lánya, Evelin egy interjúban elárulta: 26 éves korára pár órai tévés szerepléssel annyi pénzt zsebel be, mintha napi nyolc órában dolgozna. - Nekem ez a munkám - mondja a show műsorok sztárja.

Tízéves kora óta a nyilvánosság előtt éli az életét Gáspár Evelin, aki fiatalkora ellenére régóta önellátó életet él. A huszonhat éves egykori valóságshow-sztár az első a Gáspár családban, akinek
felsőfokú végzettsége, pénzügyi diplomája, sőt két nyelvvizsgája is van, ennek ellenére Evelin mégis a televíziózást és az influenszerkedést választotta, amelyből elmondása szerint igencsak jól él.

A fiatal véleményvezér bevallotta: egynapi tévés szerepléssel annyit keres, mintha egy hónapon keresztül napi nyolc órát dolgozna.

- A pénzkérdés érdekes dolog... Lehet, nagyképűnek hangzik, de "ha elmegyek egy hónapban egyszer tévéműsorba szerepelni és keresek ,,x" összeget, akkor az körülbelül annyival ér fel, mintha egy hónapig nyolc órában dolgoznék - vallotta be az Este nyolckor Lakatos Leventével című interjúsorozatban Gáspár Evelin,"

aki nem tagadja: nap mint nap kérdőre vonják őt az emberek, hogy miért nem dolgozik?

- Ezzel szoktak támadni, hogy nem dolgozom, meg minden, de ez nem igaz, mert dolgozom! Közszereplőként elvárt, hogy mindig toppon legyél testileg, az arcod, a hajad, a kinézeted, és ezért nagyon sokat kell tenni. Főleg nekem, aki inzulinrezisztens és nagyon hízékony. Ha elhívnak egy műsorba, meg kell felelnem, nehogy a kommentelők, meg az újságírók szétcinkeljenek, hogy ,,már megint hogy nézek ki". Erre oda kell figyelni... Ez a munkám! - mondta a 26 éves közszereplő, aki
ugyan a diplomája megszerzése után próbált civil munkát vállalni, ám elmondása szerint a származása és ismertsége miatt sehol sem akarták alkalmazni.

Drága szelfik

Gáspár Evelin sok munkát fektet önmaga menedzselésébe, s több éve aktív és igencsak népszerű tagja az Instagram-közösségnek. A fiatal véleményvezért csaknem 160 ezren követik a legnagyobb közösségi oldalon, ami a Social Guru alapítója, tulajdonosa, Szabó András "Csuti" szerint nem keveset hozhat a fiatal sztár konyhájára.

- Egy százezres követőtáborral rendelkező influenszer esetében, ha heti egy fizetős posztot, valamint egy sztoriszettet (négyszer tizenöt másodperces videó - a szerk.) tesz közzé, az nagyjából havonta három-, négyszázezer forintnyi bevételt jelenthet egy véleményvezér számára - mondja lapunknak a közösségi marketing- szakember, aki szerint azonban influenszer és influenszer között is óriási különbségek vannak, így a véleményvezérek éves bevétele a pár száz­ezer forintos fizetéstől a több tízmillióig is terjedhet.

- A cégünk nemzetközi példákat vesz górcső alá, s nemcsak a követők száma, hanem az átlagkattintás, megtekintés, látogatottság is nagy jelentőséggel bír. Konverziókból állapítjuk meg a véleményvezérek bérezését, amelyek között óriási eltérések lehetnek.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Bulvár  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
2021.04 2021. Május 2021.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 135 db bejegyzés
Összes: 4124 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 70
  • e Hét: 3589
  • e Hónap: 19859
  • e Év: 248257
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.