Regisztráció  Belépés
nnpapszi.blog.xfree.hu
Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes. Nagy Lajosné
1953.05.12
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 79 
A 2010-es személyes év
  2009-11-22 12:57:51, vasárnap
 
  Ha valaki például bármely év november 16-án született, akkor a 2010. személyes éve a következő lesz: 2010+11+12=2+0+1+0+1+1+1+6=12, 1+2=3 vagyis az övé a 3-as számú személyes év.

Eszmecserére, másokkal való érintkezésre és a másoknak való mondanivalód kifejezésére legalkalmasabb ez az év. A 3-as kifejezőkészség különféle módon nyilvánulhat meg, aszerint, hogy milyen veleszületett adottságaid vannak, s hogy milyenek az életkörülményeid. Főleg az úgynevezett szóló művészetek jöhetnek számításba ilyen szempontból, ide sorolhatjuk a zenét és a táncot is.

Az irodalom is lehet egy ilyen alkalmas kifejezési eszköz, de csak akkor, ha megfelelő felkészültséged is van hozzá. Sok esetben politikai vagy közéleti szereplésben fog mutatkozni az életedben, továbbá egyesületi tevékenységben vagy intenzív társas életben. Baráti összejövetelek, mulatságok, estélyek és egyéb rendezvényekkel kapcsolatos tevékenység vagy ezeken való megjelenés, természetes elfoglaltságaid közé tartozik majd. Rádióban, televízióban vagy újságban való szereplésre is sor kerülhet.Link
Általában minden olyan tevékenységre nagyon alkalmas ez az év, ami egy bizonyos közösséggel való kapcsolatot jelent. Az nem lényeges, hogy néző, olvasó vagy hallgató közönséget találsz-e magadnak, és az sem fontos, hogy nagy számú legyen a közönség, vagy, hogy felnőttekből tevődjön össze. Néhány emberből álló közönség is megfelel a célnak, még akkor is, ha csupán gyermekekből vagy serdülőkorú fiatalokból kerül ki.

Ebben az évben lesz a legerősebb a személyi varázsod, és a vonzerőd. Ez az időszak a legalkalmasabb arra, hogy egy ,,hangadó" szerepet tölts be, akár a családban, akár a baráti körödben, akár a közéletben.

Mindegy, hogy a születés számod milyen szám, a 3. személyes év benned felerősíti most ezt a képességet. Ha amúgy is jó társalgó vagy, akkor most brillírozhatsz, ha máskor gátlásokkal küzdöttél, és félszeg voltál a nyilvánosság előtt, akkor most elmúlik a kisebbségi érzeted, legalábbis az elkövetkezendő 365 napban. Most nem szabad engedned, hogy mások háttérbe szorítsanak. Használd a humorérzékedet, és minden egyéb ilyen irányú képességedet.Link
Szerelmi ügyek bonyolítására is nagyon alkalmas a 3. személyes év, jól teszed, ha ilyen célokra is felhasználod. Most az sem lenne akadály, ha már házas vagy, és túl vagy az első nászúton. Kilencévenként csak egyszer van mindenkinek ilyen lehetősége.

Sajnos nem csak pozitív hatása van a 3. személyes évnek, hanem negatív is, mint mindennek, ennek is két oldala van. A negatív hatásoktól fokozottan óvakodnod kellene.

Hajlamossá tesz ez az év arra, hogy túlságosan belemerülj a másokkal való vitatkozásokba. Megtörténhetne, az is, ha nem figyelsz rá kellőképpen, hogy időd jelentős részét esetleg színvonal alatti rendezvényekre pazarolod el. Ennél már csak az lenne rosszabb, ha klubéletnek nevezett kártya partikban, sörözőkben élnéd ki a szereplés és társas élet felé irányuló tendenciákat.
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria,vallás  
Szerencsét hozó csecsebecsék
  2009-11-15 13:53:58, vasárnap
 
  Fogak, karmok, tollak és termések a nyakba, melyek erőt kölcsönöznek, vagy pusztán csak díszek, esetleg megvédenek az ártó ,,szellemektől". Talizmánok, amulettek és kabalák. Mit jelentettek régen, és milyen jelentést hordoznak a ma embere számára?Link
Az emberek ősidők óta aggatnak magukra különböző okokból állati vagy növényi eredetű ékszereket, jelvényeket, melyeknek csak egy része hordozott különleges jelentést, sokuk csupán díszként funkcionált. A tollak, a fogak, vagy a bőrök esetén őseink úgy hitték, hogy a legyőzött állat ereje, vagy más pozitív tulajdonságai beléjük száll - például okosságuk, ravaszságuk - illetve, hogy megvédik őket a ártalmas erőktől.

Később a törzsi varázslók, illetve gyógyítók felismerni vélték bizonyos tárgyak spirituális erejét, így váltak a kövek, kristályok szimpla díszekből gyógyító tárgyakká. Ezeket a tárgyakat ,,személyre kellett szabni", ezt azonban csak kevesen tudták, viszont ez a tudás volt az alapja az amulett-készítésnek is.

Az ókori görögök és egyiptomiak meg voltak győződve arról, hogy talizmánok és amulettek vonzzák a pozitív energiákat és taszítják a rosszakat, hogy egyfajta védőburkot vonnak köréjük. Ezek az amulettek sokfélék lehetettek, ábrázolhattak állatokat, égitesteket, de lehetettek zsákocskába rejtett szárított növények is. Maga az amulett szó arab eredetű és azt jelenti, hogy viselni valamit, de ma már minden mágikus erővel felruházott dolgot így hívnak. Készíthetjük mi magunk is - bár a ,,szakemberek" szerint ehhez bizonyos tudásra van szükség, ami nem mindenkinek adatott meg -, de akár meg is vásárolhatjuk őket jó pénzért.Link
Manapság sokféle tárgyhoz, nyúllábhoz, titkos szimbólumokkal díszített vagy szenteket ábrázoló ékszerekhez kapcsolódnak babonák, elképzelések, hogy milyen hatással lesznek arra a személyre, aki magával hurcolja őket. Akik tényleg hisznek abban, hogy ezek a tárgyak segítik viselőjüket, úgy gondolják, hogy egyre kevesebben tudnak valódi amuletteket készíteni, helyüket az olcsó tömegáru veszi át, amik viszont inkább csak divatékszerek, mintsem valódi talizmánok. A mostanság kapható divatos amulettek ugyanis sorozatgyártott termékek, még akkor is, ha valóban nemes alapanyagokból készültek, ráadásul az emberek sincsenek tisztában azzal, hogy a jel, amit a nyakukban hordott medálon szerepel, mit is jelent.Link
Manapság igen divatos a pentagramma, az egyetlen ággal megrajzolt öt ágú csillag, melyet évszázadokon át a démonok távoltartására használtak, illetve a jin-jang életszimbólum. Ez a talizmán a lélek és a test harmóniáját segíti elő, azt jelképezi, hogy az egymással ellentétes erők egymás kiegyenlítésére törekszenek. A jang a férfiasságot, a fényt, a nappalt, az életet jelképezi, a jin a nőiesség, a sötétség és az éjszaka, a befogadás és a halál. Az ókori Egyiptomban sokan viseltek szkarabeuszt ábrázoló amulettet, mely állítólag távol tartja a betegséget, őrzi az életerőt és meghosszabbítja az életet.Link
Ahhoz, hogy használatba vegyünk egy talizmánt néhány szabályt figyelembe kell venni. Miután megszereztük hideg folyóvízzel le kell mosni, majd pedig 24 órán keresztül a ruha alatt viselni, hogy ne lássa senki, később már nem muszáj viselni, hordhatjuk kulcstartón, zsebben is.

Hogy a szerencséhez mennyi közük van a kabaláknak, amuletteknek, azt nem tudni, mindenesetre sokan hisznek mágikus erejükben. A hit pedig már fél siker, sőt sokan azt feltételezik, hogy az egész hiedelemnek a nyitja a hitben rejlik, mely mint tudjuk hegyeket mozgathat meg.
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria,vallás  
Pentagram, vagy egy szimbólum
  2009-10-26 12:51:26, hétfő
 
  Persze a fogalom eredetmagyarázata előtt nem árt pontosítani miről is beszélünk. A pentagram a görög pentagrammon szóból származik, s szabályos ötszög átlói által alkotott ötágú csillagot jelent. Kevésbé ismert neve pentalfa, magyarul boszorkányszögként említik. Korábban Pythagoras-féle jelvénynek is hívták, ugyanis a nagy filozófus, matematikus tanítványainál, a pythagorikusoknál fontos vallási szerepet töltött be, sőt, a testi- és lelki egészség talizmánjának tartották, mely csodás hatalommal bír.Link
Legkorábban az időszámításunk előtti 3000-3500-as években, mezopotámiai írásokban tettek róla említést. Érdekesség, hogy még ugyanezekben az évszázadokban feltűnt Egyiptomban is, mint a hatalom, az uralkodás jelképe. A pentagram megítélése, és a neki tulajdonított jelentés ezt követően is civilizációnként és korszakonként változott.

Az ókorban a csillag öt ága még öt különböző bolygót jelentett, így a Jupiter, Mars, Merkúr, Szaturnusz és Vénusz együttest. Ugyanekkor Babilóniában feltételezhetően az öt irányt: elöl, hátul, balra, jobbra és felül. Aztán a középkorban az öt őselemet, mint a víz, a levegő, a föld, a tűz és az ötödik csúcs pedig valamely misztikus szimbólumot; egyes kutatók szerint a fény és megvilágosodás angyalára, Luciferre való utalás ez. Paracelsus szerint - korának kiemelkedő orvosa, aki mindamellett okkultista vezető is volt -, a pentalfa a leghatalmasabb jel.

A későbbiek folyamán még olyan jelentéseket is tulajdonítottak neki, mint az öt érzék: látás, hallás, ízlelés, szaglás, tapintás; az egészség; vagy Jézus öt sebhelye. Egyik csúcsát megnyújtva pedig a Hajnalcsillag ábráját kapjuk. Meglepő módon a pentagram a betlehemi csillag jelképe is.Link
Mai, negatív tartalommal bíró jelentését az újkorban nyerte el. Amikor ugyanis néhány nevesebb tagnak köszönhetően a szabadkőműves mozgalmak jelentős része megismerhetővé vált, akkor alapította meg pár volt tag a hírhedt Golden Down titkos rendet. Ők vezették be a pentagram-rituálét, amely során egy lefelé fordított ötágú csillagba - amely önmagában még nem bír negatív tartalommal -, egy Baphomet-fejet, azaz egy kecske fejét rajzolták, ezt Sátáncsillagnak nevezve. A rituálé célja, hogy kapcsolatba léphessenek a levegő mágikus lényeivel. Tanításuk szerint olyan mitikus lények vesznek körül bennünket energia formájában, mint a slyph-ek (kicsi, szárnyas tündér-szerű lények), gnómok, sellők, szalamandrák, eme teremtmények különböző formát és alakot tudnak ölteni. Ezen rituálék után terjedt el a rend tagjairól, hogy Baphomat imádói, s ez volt az egyik ok, ami a fordított ötágú csillag mai negatív megítéléséhez vezetett.

A másik, LaVey tiszteletes. Baphomet és az Ördög között semmilyen kapcsolat nem volt, egészen a 20. századig, amikor Anton LaVey megalapította a Sátán Egyházát, melynek egyben főpapja is volt. Megírta a Sátáni Bibliáját, s az ő nevéhez köthető a sátánizmus vallásként való elismertetése. A keresztény egyház több ízben is fellépett a szimbólum ellen, melyet időről időre kapcsolatba hoztak az ördögökkel és a boszorkányokkal. De a Sátán Egyháza tevékenységének ,,hála", amely a Golden Down által kitaposott ösvényen haladt, s egyik jelképéül a fejtetőre állított ötágú csillagot választotta, a pentagram hivatalosan is össze lett kapcsolva a keresztény hitvilág ördögképével. Ezért gondolják sokan - tévesen -, hogy a felfelé mutató pentagram a jó, a lefelé fordított pedig a rossz, a gonosz szimbóluma.Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria,vallás  
Mandala
  2009-10-23 15:41:53, péntek
 
 


Link
 
 
1 komment , kategória:  Ezotéria,vallás  
Mandala
  2009-10-23 15:40:36, péntek
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria,vallás  
Mandala
  2009-10-23 15:38:59, péntek
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria,vallás  
Mandala
  2009-10-23 15:37:04, péntek
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria,vallás  
Miért pont velünk történik ez?
  2009-10-15 12:37:32, csütörtök
 
  Sokan vagyunk úgy, amikor valami rossz történik velünk, igazságtalannak érezzük azt. Feltesszük magunknak az a tipikus kérdést, amit sokan mások is emlegetnek: miért pont velem történik ez? Megfordul a fejünkben, hogy miért érdemes jót cselekedni, ha rossz történik a jó emberekkel, és a ,,rosszakat" miért nem veri meg a sors?

Egy érdekes vélemény szerint a sors mindig és mindenkivel szemben megfelelő mércét alkalmaz. Ez azt foglalja magába, hogy mindegyikünkre testre szabott élet vár, amit mi irányíthatunk, de mindennek meg van az oka. A célja a rossz dolgok bekövetkeztével nem az, hogy büntessen bennünket, hanem ezzel a lépéssel - bármily meglepő - segíteni akar, hogy megváltozzon a világhoz való viszonyulásunk. Nehézségeivel, és megpróbáltatásaival erősít, és terelget minket, és egy-egy ilyen lépéskor lehetőséget kapunk átértékelni eddigi életünket, hiszen ki az, aki ha minden jól megy, leül és átgondolja annak leforgását. Ebben az állapotban általában csak sodródunk a sok jóval, de amint valami baj van, elgondolkodunk.Link
Az úgynevezett jó és rossz emberek esetében jellegzetes különbség rajzolódik ki. A rossz ember nem gondolkodik cselekedetein, csak ösztönösen hajtja végre a belülről kapott utasításokat, míg a jók táborát erősítő emberek minden apró dolgot tüzetesen átrágnak. Eredményképp vagy bele sem vágnak első gondolataikba, vagy egy átformált cselekedetet visznek véghez. A két embernél tehát a kiemelkedő különbség az ítélkezésben rejlik, mivel a jó folyamatosan azt vizsgálja, hogy az egyes cselekedetei jók-e vagy rosszak, óhatatlanul elítéli azokat az embereket, akik rosszat, meggondolatlanságot tesznek. Sőt - és ezt teszi a legtöbb betegség kiváltó okává - önmagát is folyamatos ítélkezés alá veti, hiszen szeretne eleget tenni saját magával szemben felállított elvárásainak, és mások szemében is csillogni akar, így aztán folytonos őrlődés tornádójába löki bele saját magát.

Mivel senki sem született tökéletes embernek, ezért mindegyikünk életében vannak kisebb-nagyobb rossz cselekedetek, melyet pont mi magunk ítélünk el a legszigorúbban. Ezeket az ítéleteket önmagunkban gyűjtögetjük, és egyre jobban telik az a bizonyos karma edény.Link
A ,,rosszak" viszont egy percet sem szánnak önítélkezésre, sőt úgy érzik, mások felett is ítélkezhetnek. Ez a hozzáállás, hogy lazábban viszonyulnak mindenhez, furcsa módon, de megmenti őket a karmikus vétkek nagy részétől. Nem foglalkoznak azzal, hogy a cselekedeteik jó vagy rossz irányba orientálódnak-e, csak a ,,mának élnek", ezáltal kevesebbet ítélkeznek a világról, s önmagukról. Korábbi bűneik miatt magukat nem ítélik el, még úgy is szoktak gondolni rossz énjükre, hogy ez is én vagyok, egyszóval elfogadják a cselekedeteiket. Ezáltal nincs min őrlődniük, és nem emésztik magukat minden nap az élet dolgain, így az ő karma edényük nem fog olyan intenzíven növekedni.

Ebből kiolvasható, hogy a két ember közti különbség kibővül az ítélkezésen felül még a gondolatok és tettek összehangolásával. Nos, alapvetően ebben rejlik a magyarázat, tehát a két embernek a külvilághoz, és saját magához való különböző viszonyulásában. Az tehát a végkövetkeztetés, hogy legyünk rosszak? Nem! Erről szó sincs, hiszen a szándékos rossz, a pusztítás, a felelősség fel nem vállalása stb. ugyanúgy karmikus vétkek, ez az út nem képezheti a jó szívvel választható lehetőségeket. Az a fontos, hogy a megtörtént dolgokon ne rágódjunk, vállaljuk be tetteinket, és hallassunk az első megérzésünkre!
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria,vallás  
A titokzatos szerencsesüti
  2009-10-15 12:33:16, csütörtök
 
  A szerencsesüti még a 13-14. századból maradt ránk, amikor Kína a mongolok fennhatósága alá tartozott. Ebben az időszakban még hagyományos elkészítés jellemezte ezt a süteményt, nevezetesen lótuszdiópasztából készült. Nálunk ilyesmit kicsit körülményes beszerezni, de hazai anyagokból is előállítható ilyen kis édességcsomag, amiben akár titkos üzenetet is elrejthetünk kedvesünknek.

Kanyarodjunk vissza kicsit a készítés előtt még a régmúlthoz. A már említett lótuszdiópasztából készült sütiben régen nem cserfes sorok, vagy jóslatok lapultak, hanem a megszállók elleni szervezkedés titkos üzenetei. A hold alakú süteményt, mint titkos üzenetek vivőjét, a lelkes hazafi és forradalmár Csu Jüan Csang terjesztette el és, hogy ne ismerjék fel, taoista papnak álcázta magát, majd így járta a városokat. Rafinált volt, mert tudta, hogy a mongolok nem kedvelik a lótuszdiópaszta ízét, így nem esett abba a kellemetlen csapdába, hogy az ellenség kezébe kerüljön e titkos csemege. Ezekkel az üzenetekkel szított felkelései sikerrel zárultak, és innen indult el a szerencsesüti hírneve.Link
1964-ig kézzel készítették ezt az édességet, azonban San Francisco kínai negyedében annyira elterjedt a sütemény iránti vágy, hogy kénytelenek voltak sütigyárat nyitni. Onnantól kezdve a kínai éttermekből nem hiányozhatott az étkezések végéről, úgymond annak lezárásként szolgáló szerencsesüti, amik feltörése után egy kis darab papírral találkozhat az ember, melyen üzenetek, néha jóslatok állnak. A választásunk joga abban kimerül, hogy melyik sütit emeljük le a tányérról, mert a benne lévő üzenetet, vagy jövendölést elcserélni már nem szabad. Ezt a kínaiak nagyon komolyan veszik, és sértésnek tekintik, ha valaki nem veszi komolyan a sütiben rejlő üzenetüket. Tehát ha kínai étteremben járunk, és az étkezés végén úgymond grátiszként kínálnak nekünk egy ilyen csemegét, udvariasan fogadjuk el, és ne utasítsuk vissza, akár hiszünk benne, akár nem.Link
Eredetileg ez a süti nem édes, csak az amerikai ízlésvilágnak való megfelelni akarás gyanánt édesítették meg, de Kínában még mindig inkább semleges ízű ez a hold alakú üzenethordozó. Elkészítése nagyon egyszerű, 15darab sütihez: 20dkg., vaj, 15dkg. liszt, 5 tojás, 2dl víz, 5dkg kristálycukor, valamint a papírokra feljegyzett üzenetekre van szükség.

Felforraljuk a vizet a vajjal és a cukorral. Hozzátesszük a lisztet és fakanállal simára keverjük., ha elválik az edény falától, levesszük a tűzről. Amikor kihűlt, egyenként beleütjük a tojásokat, jól összekeverjük, habzsákból a tepsibe nyomjuk a tésztahalmocskákat. Az összetekert papírcsíkokat (amire már ráírtuk az üzenetet) belenyomjuk a nyers tésztahalmokba. Forró sütőben (200 C) kb. 15 percig sütjük, amíg szép aranysárga nem lesz, és nem kell félnünk attól, hogy a papír kigyullad a sütőben, mert ha rendesen belenyomjuk a tésztába, akkor az védőburokként szolgál majd. Fahéjjal összekevert porcukorral meghinthetjük.Link
Ha van rá lehetőségünk, hívjunk össze egy spontán baráti találkozót, és erre az alkalomra elkészített szerencsesütikkel kedveskedjünk vendégeinknek, akik biztosan meg fognak lepődni a saját készítésű félholdacskákon. Üzenetek gyanánt pedig válasszunk elgondolkodtató idézeteket, amelyek esetleg meghatóak, vagy még igazak is. Ha jól ismerjük a barátainkat, akkor sikerülhet egyénre szabott üzeneteket is kitalálni, és mi szebb van annál, amikor a szívünknek kedves embereket egy jól sikerült este után ilyen kedves ajándékkal engedjük útjukra?
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria,vallás  
Fractal mandala
  2009-10-12 18:25:51, hétfő
 
 


Link
 
 
1 komment , kategória:  Ezotéria,vallás  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 79 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 9783 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 31
  • e Hét: 31
  • e Hónap: 5423
  • e Év: 146943
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.