Belépés
moncsika77.blog.xfree.hu
Ne sírj azért, mert valami befejeződött, hanem nevess, mert úgy történt! Drimmer Mónika
1977.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Alkoholmentes puncs
  2011-03-20 20:09:11, vasárnap
 
  Hozzávalók:
1 l almalé
1 bögre narancslé
1 dl citromlé
1 ízlés szerint fahéj
6 darab szekfűszeg
3 ek kristálycukor

Elkészítés:
Lábasba öntjük az alapanyagokat, ízesítjük (cukor, szekfűszeg, fahéj), és forrásig főzzük.
Forró italkéntt kínáljuk.
Nagyon egyszerű, ízletes ital, akár szülinapi zsúrokra is készíthetjük!

 
 
0 komment , kategória:  Téli Italok  
Adventi puncs
  2010-01-06 16:41:03, szerda
 
  Hozzávalók:
1 l száraz vörösbor
1 l narancslé
250 g kristálycukor
8 tojássárgája
0,5 - 1 dl rum (ízlés szerint)
1 tk fahéj
1 tk szegfűszeg
1/2 csillagánizs


Elkészítés:
A tojássárgákat vízfürdő felett egy tálban a cukorral habosra keverjük. Legyünk óvatosak, ne legyen túl forró a víz, épp csak gyöngyözzön. Dolgozzunk kézi robotgéppel.
Pár perc után, amikor már szépen krémesedik, adjunk hozzá apránként egy kis vörösbort, amíg kicsit le nem hűl.
Ekkor öntsük át az egészet egy olyan edénybe, amiben összefőzhetjük az egészet. Adjuk hozzá az összes vörösbort, narancslevet, rumot és a fűszereket.
Főzzük 4-5 percig lassú tűzön, óvatosan. Közben folyamatosan keverjük a robotgéppel.
Kész. Szedjük poharakba, és fogyasszuk mosolyogva. :-)
Akik erősebben szeretik érezni a fűszereket, főzzék fel előtte a vörösbort forralt bornak, majd ezután adják a tojásos keverékhez.
 
 
0 komment , kategória:  Téli Italok  
Almáspite-koktél
  2010-01-06 16:39:10, szerda
 
  Hozzávalók:
8 dl 100%-os almalé (szűrt)
1 vaníliarúd
1/2 citrom leve
1 dl vodka

fahéjsziruphoz
5 dkg kristálycukor
3 nagyobb fahéjrúd


Elkészítés:
A fahéjsziruphoz a cukrot 1 dl vízben, a fahéjrudak társaságában feloldjuk. Hűlni hagyjuk, majd a fahéjrudakat kivéve, hűtőben tároljuk felhasználásig.
Az almalevet a vaníliarúd kikapart magjaival és az üres rudakkal felforraljuk.
Belefacsarjuk a citromlevet, hozzáöntjük a vodkát, a fahéjszirupot, egyet forralunk rajta és kész is a finom lélekmelegítő.
 
 
0 komment , kategória:  Téli Italok  
Az örök fiatalság itala
  2010-01-06 16:37:36, szerda
 
  Hozzávalók:
2 paradicsom
fél érett papaja
1 sárgarépa
két és fél narancs
1 citrom
4 ek fehérjepor (elhagyható)
1 tk hidegen sajtolt olívaolaj
2 tk almasűrítmény (nálam fél reszelt alma volt)
késhegynyi aszkorbinsav (patikából)


Elkészítés:
A paradicsom héját lehúzzuk, negyedeljük, kimagozzuk, húsát kis kockákra vágjuk.
A papaját meghámozzuk, a magjait kiskanállal kivájjuk, a gyümölcshúst felkockázzuk.
A megtisztított sárgarépát lereszeljük.
Mindezt turmixgépbe tesszük, hozzáöntjük a narancsok és a citrom kifacsart levét,15 másodpercig turmixoljuk.
Hozzáadjuk a fehérjeport, az olívaolajat, az almasűrítményt és az aszkorbinsavat, még egyszer alaposan összeturmixoljuk.

 
 
0 komment , kategória:  Téli Italok  
Forró karamellás tej
  2010-01-06 16:35:57, szerda
 
  Hozzávalók:
1 ek nádcukor
2 dl tej


Elkészítés:
A cukrot lassú tűzön egy kis lábasban karamellizáljuk.
Amikor folyós, óvatosan hozzáöntjük a tejet.
Addig melegítjük, míg a megkeményedett karamell elolvad benne.
Azonnal elkortyolgatjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Téli Italok  
Aszalt szilva-likőr
  2010-01-06 16:34:31, szerda
 
  Hozzávalók:
40 dkg aszalt szilva
20 + 20 dkg méz
1 vaníliarúd
2 fahéjrúd
2,5 dl víz
1/2 l vodka


Elkészítés:
A szilvát 20 dkg mézzel egy nagy, jól zárható (pl. csatos) befőttes üvegbe rétegezzük.
A félbevágott vaníliarudat és a darabokra tört fahéjat akkor tesszük bele, mikor a rétegzés felénél tartunk.
Az "ágyat" leöntjük a vodkával, lezárjuk az üveget, és 3-4 napra hűvösre helyezzük.
Mikor eszünkbe jut, összerázzuk (mondjuk naponta kétszer).
Amikor a vodka már szép aranyszínű, a másik 20 dkg mézet összeforraljuk 2,5 dl vízzel.
A mézes szirupot ráöntjük a szilvás vodkára, és az egészet jól összekeverjük.
Szűrőbe orvosi gézlapokat helyezünk, s ezen át szűrjük kis üvegekbe a likőrt.
7-8 dl lesz belőle.
 
 
0 komment , kategória:  Téli Italok  
Forró csokoládé
  2010-01-06 16:33:13, szerda
 
  Hozzávalók:
100 g 70 %-os étcsokoládé
500 ml zsíros tej


Elkészítés:
A csokoládét darabokra vágjuk, a tejet lassú tűzön néhány percig melegítjük, majd beletesszük a csokidarabokat.
Épphogy felforraljuk, közben folyamatosan keverjük, hogy a csokoládé felolvadjon a forró tejben.
A végén habosítjuk.

 
 
0 komment , kategória:  Téli Italok  
Kávés narancslikőr
  2010-01-06 16:31:32, szerda
 
  Hozzávalók:
három szép narancs
20-30 szem pörkölt kávészem
almapálinka
barna nádcukor
5l befogadóképességű befőttesüveg
4 hét türelem


Elkészítés:
Fogok egy ötliteres befőttes üveget. Kisebbel nem érdemes, mert eléggé fogy. Az üveg aljára nagyjából egy ujjnyi vastagon barna nádcukrot szórok, abból az igazi, kávésan melaszos fajtából.
Ezt követően gondos mérlegelés után kiválasztok három akkora narancsot, ami még egészben átfér majd az üveg száján. Az egyiket megtűzdelem olyan 25-30 szem kávéval, a többit néhány helyen finoman bemetszem, de úgy, hogy a héját ne vágjam át teljesen. Egyébként akár az összes narancsot megtűzdelhetjük kávéval attól függően, hogy inkább a kávé, vagy inkább a narancs ízét szeretnénk hangsúlyozni.
Ha kész, mehetnek az üvegbe, amit utána feltöltök az almapálinkával.
Végül ezárom az üveget, és négy hétig elfelejtem, hogy össze tudjanak érni az ízek.
Amikor beért, akkor átköltöztetem egy szép üvegbe. A narancsokat eldobom, vagy a nagyon bátrak meg is ehetik, de akkor utána már nem nagyon kell programot tervezni.
 
 
0 komment , kategória:  Téli Italok  
Grog téli estékre
  2010-01-06 16:29:59, szerda
 
  Hozzávalók:
erős fekete tea , fél liter vízből
1 dl rum (pl. Bacardi) (vagy whisky)
5-6 szegfűszeg darabka
fahéj (ízlés szerint)
kb. 3 tk barna cukor

pohár díszítéséhez:
2-3 ek fehér cukor
fél citrom leve

Elkészítés:
Készítsünk egy jó erős fekete teát, fél liter vízből.
Adjuk hozzá a rumot vagy whisky-t, a fűszereket és a cukrot.
Készítsük elő a poharakat: a fél citrom levét öntsük egy kávés kistányérra, és a poharak száját mártsuk bele, majd a nedves poharat forgassuk meg egy másik kistányérra kiszórt fehér cukorban.
Kis lángon kezdjük melegíteni az italt, de ne forraljuk fel.
Óvatosan (lehetőleg tölcsérrel) töltsük a grogot a poharakba, hogy a cukormáz ép maradjon.
 
 
0 komment , kategória:  Téli Italok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 2 db bejegyzés
Összes: 4149 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 42
  • e Hét: 331
  • e Hónap: 611
  • e Év: 60460
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.