Belépés
moncsika77.blog.xfree.hu
Ne sírj azért, mert valami befejeződött, hanem nevess, mert úgy történt! Drimmer Mónika
1977.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Csirkés saláta
  2011-12-30 10:54:36, péntek
 
  Mártás
20 dkg majonéz
1 dl tejföl
2 ek almalé
só és őrölt bors
reszelt szerecsendió

És még
30 dkg főtt csirkehús
3 szál szárzeller
1 piros alma
2 szál újhagyma
1 kis fej piros fejes saláta
néhány fejessaláta-levél
8 dkg aprított, pörkölt dióbél
4 retek

Elkészítés:
1. A mártáshoz a majonézt, a tejfölt, az almalevet, egy kevés sót, az őrölt borsot és a szerecsendiót összekeverjük.
2. A csirkehúst lebőrözzük, kicsontozzuk, és csíkokra vágjuk. A zellerszárakat megmossuk, megtisztítjuk, és kis darabokra szeljük. Az almát forró vízzel lemossuk, negyedeljük, kicsumázzuk, és héjastól cikkekre vágjuk.
3. Az újhagymát megmossuk, megtisztítjuk, és karikákra szeljük. Az összes hozzávalót egy nagy tálba töltjük. A mártást ráöntjük, és az egészet jól összekeverjük.
4. A salátaleveleket megmossuk, leitatjuk, és 4 tányérra vagy egy nagy tálra terítjük. A retket megmossuk, késsel hosszában bevagdossuk, majd felszeleteljük. A csirkesalátát a salátalevelekre szedjük, és pörkölt dióval megszórjuk.
A retekszeleteket mellérakjuk, és azonnal tálaljuk.


Tipp
Majonézváltozatok 20 dkg majonézhez:
 2 ek frissen facsart citromlé és 1/2 kk reszelt citromhéj
 4 ek apróra vágott csemegeuborka és 1 ek felaprított kapor
 1 kis kockákra vágott paradicsom (mag nélkül) és 2 ek apróra vágott bazsalikomlevél
 1 nagyon vékonyra szelt újhagyma,
1 kk frissen reszelt gyömbérgyökér és 1 ek szójamártás
 1 kk tört fokhagyma, 1/2 zöld, kis kockákra vágott paprika és 1 kk friss, felaprított oreganolevél.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Tésztasaláta
  2011-10-24 21:14:51, hétfő
 
  hozzávalók:
1 cs masni tészta
1 tubus majonéz
1 nagy doboz tejföl
mustár
cukor
1 konzerv csemegekukorica
1 ü csemegeuborka
1 ü zölborsó
1 ü gomba


elkészítés:
A majonézt összekerjük a tejföllel, kicsi mustárral és ízlés szerint cukorral.
A csemegeuborkát és a gombát apróra daraboljuk.
A majonézes masszához hozzáadunk az uborka levéből egy keveset.
A kukorica levét lecsöpögtetjük.
Végül a majonézhez adjuk a lecsepegtetett kukorciát, a borsót, a feldarabolt uborkát és gombát.
Jól összekeverjük, és lehűtjük.

/NoSalty Webszakácskönyv Orosz Krisztina receptje
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Tejszínes ruszlisaláta
  2011-07-10 10:42:12, vasárnap
 
  Hozzávalók:
1 üveg ruszli
2 dl tejszín
2 dl majonéz
1 nagy alma

A díszítéshez:
salátalevél
1/2 citrom
2 keménytojás
petrezselyemzöld

Elkészítése:
A ruszlit hagyma nélkül kivesszük a levéből, 2 centis darabokra vágjuk, mélyebb tálba tesszük. A tejszínt kemény habbá verjük, óvatosan a majonézhez keverjük, cukorral, sóval, borssal és citromlével ízesítjük. A halhoz adjuk az apró kockára vágott almát, lazán összekeverjük az öntettel, letakarjuk, és tálalásig hidegen hagyjuk. Kisebb tálkát kibélelünk salátalevéllel, belesimítjuk a halsalátát, tetejét citromszeletekkel, karikára vágott keménytojással és petrezselyemzölddel díszítjük. Pirított kenyeret kínálunk mellé, előételként tálaljuk.

 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Jamie Oliver tésztasalátája
  2011-07-10 10:38:05, vasárnap
 
  Hozzávalók:
30 dkg kis kagylótészta
3 gerezd fokhagyma
25 dkg sárga koktélparadicsom
25 dkg piros koktélparadicsom
1 marék kimagozott olajbogyó
2 ek friss metélőhagyma
1 marék friss bazsalikom
1/2 uborka
4 ek fehérborecet
7 ek extra szűz olívaolaj
tengeri só
frissen őrölt fekete bors

Elkészítése:
A tésztát a fokhagymával együtt sós vízben "al dente" megfőzzük. Ha megfőtt, egy nagy tálba tesszük.
A zöldségeket nagyon apró kockára vágjuk. A bazsalikomot és a metélőhagymát is felaprítjuk. A tésztához keverjük.
A fokhagymát mozsárban megtörjük.
Az öntethez az ecetet, az olívaolajat, a sót, az őrölt borsot és a kipréselt fokhagymát jól összekeverjük és ráöntjük a tésztára.

 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Kuszkusz saláta
  2011-07-10 10:34:30, vasárnap
 
  Hozzávalók:
3 dl (instant) húsleves
15 dkg kuszkusz
1 tk olívaolaj (vagy vaj)
10 dkg sült hús (maradék)
1 kis fej lilahagyma
1/2 kígyóuborka
10 db fekete olajbogyó (mag nélkül)
1 édes piros paprika (kaliforniai)
4 ek fehérborecet
1 ek olívaolaj
só, bors

Elkészítése:
A lilahagymát vágjuk nagyon apróra, tegyük az ecet, 1 ek olaj, só és bors keverékébe. Hagyjuk ebben állni, amíg a többi hozzávalót előkészítjük, így a hagyma íze lágyabb lesz.
A levest forraljuk fel, vegyük le a tűzről, tegyük bele a kuszkuszt és 1 tk olajat. Lefedve (ez nagyon fontos) hagyjuk állni kb. 5-7 percig, amíg a kuszkusz megdagad.
Az uborkát vágjuk negyedekre, a magos részét kaparjuk ki, és szeleteljük apró kockákra. Az olajbogyókat kockázzuk fel. A sült húst szintén kockázzuk vagy csíkokra szeljük.
A puha kuszkuszt villával lazítsuk fel. A kuszkuszt, uborkát, kockára vágott sült hús maradékot és az olajbogyót keverjük össze az ecetes hagymával.
Tálalás előtt fontos, hogy hagyjuk az ízeket érni.

 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Káposztasaláta (light)
  2010-05-23 18:11:24, vasárnap
 
  Hozzávalók:
1 kisebb újkáposzta
2 sárgarépa
1 közepes hagyma
1 adag főzött majonéz
tárkonyecet

Elkészítés:
A káposztát félbevágom, majd vékony csíkokra szeletelem. A sárgarépát a reszelő durvább részén lereszelem, a hagymát apróra vágom és mindezt egy keverőtálba szórom. A főzött majonézhez egy kevés tárkonyecetet keverek (ha nincs, egy kis ecetet és szárított tárkonyt), majd a zöldségekre öntöm és összekeverem.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Csirkés tésztasaláta
  2010-02-15 10:33:20, hétfő
 
  25 dk apró szemű tésztát sós vízben megfőzök. (Legjobb hozzá a kiskagyló.)
Egy fél csirkemell filét befűszerezek, vajban, teflonban gyorsan megsütöm, és ha kihűlt, csíkokra vágom. (Ha van grillcsirke maradék az is jó hozzá.) Egy kaliforniai paprikát és 2-3 db paradicsomot szintén kockára vágok, és a hússal együtt a kihűlt tésztához keverem. 1 csokor újhagymát (ha nincs, akkor egy kis fej hagymát) felaprítok és kb. 3 dl tartármártásba belekeverem. Jön bele még annyi ketchup, hogy kicsit rózsaszínű legyen és 2-3 gerezd átpréselt fokhagyma vagy fokhagymapor. Legfinomabb, ha Erős Pistával kicsit csípősre ízesítem. Ezzel a szósszal összekeverem a zöldséges, húsos tésztát és egy napra behűtöm.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Görög halsaláta
  2010-01-21 15:35:11, csütörtök
 
  Hozzávalók:
30 dkg tonhalfilé
1 fej hagyma
4 salátalevél
2 paradicsom
6 fekete olajbogyó
10 dkg koktélrák
1 citrom
1 dl olívaolaj
1,5 dl tejföl
1 tojássárga
2 babérlevél
majoranna
Cayenne bors
frissen őrölt bors



Elkészítés:
A koktélrákot sós vízben megfőzzük (éppen csak felforraljuk), leszűrjük, lehűtjük.
A hagymát negyed szeletekre vágjuk.
A halszeleteket lapos lábasba fektetjük.
Rászórjuk a hagymát, hozzáadjuk a babérlevelet, a majorannát, két karika citromot, borsot darálunk rá, megsózzuk.
Ráöntjük az olívaolajat és annyi vizet, ami éppen ellepi.
Felforraljuk, 8- 10 percig főzzük, míg a halszeletek megfőnek.
A halszeleteket kiemeljük, hűlni hagyjuk.
A levet tovább főzzük, sűrítjük.
A tojássárgát a Cayenne-borssal és egy fél citrom levével összekeverjük.
Kiemeljük a léből babérleveleket, a citromkarikákat és állandó keverés mellett a léhez adjuk a citromlével és Cayenne-borssal kevert tojássárgát, besűrűsödik.
Tovább keverve hozzáadjuk a tejfölt, még egyet rottyan, levesszük a lángról és jól lehűtjük.
Tálra terítjük a laskára vágott salátaleveleket.
Ráfektetjük a halszeleteket, köré a cikkekre vágott paradicsomot, a koktélrákot.
A halszeleteket áthúzzuk a mártással, a félbevágott olajbogyókat rászórjuk.
Tálalás előtt legalább két órán át hűtőszekrényben pihentetjük.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Camembertes saláta csirkehússa
  2010-01-21 15:33:07, csütörtök
 
  Hozzávalók:
25 dkg csirkemellfilé
25 dkg camembert sajt
2 alma
1 cs újhagyma
1 ek citromlé
1 ek főzőtejszín
1 kk cukor
2 ek metélőhagyma

2 ek olívaolaj
2 dl tejföl
fél fej jégsaláta


Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra vágjuk, megsózzuk, borsozzuk és kevés olajon megsütjük.
A sajtot, az almát és a salátát szintén felcsíkozzuk. Az újhagymát vékony karikára vágjuk.
A tejfölt összekeverjük a tejszínnel és a citromlével. Sózzuk, borsozzuk, cukorral ízesítjük. A metélőhagymát finomra vágjuk.
A hozzávalókat összekeverjük a tejfölös mártással.
Hűtőbe tesszük 1-2 órára és hidegen tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Savanyú káposzta saláta
  2010-01-21 15:31:20, csütörtök
 
  Hozzávalók:
1/2 kg savanyú káposzta
3 db alma
1 fej lilahagyma
fél dl olaj
1 citrom leve
köménymag


Elkészítés:
Az almát négybe vágjuk, kivágjuk a magházat és a negyedeket szeleteljük.
A lilahagymát durvára vágjuk.
A káposztát tálba tesszük, rá az almát, hagymát.
Köménymaggal szórjuk, olajjal és citromlével locsoljuk, lazán összekeverjük.
Legalább 3 órát pihenni hagyjuk.
Befaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 2 db bejegyzés
Összes: 4149 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 8
  • e Hét: 230
  • e Hónap: 510
  • e Év: 60359
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.