Belépés
johannanna.blog.xfree.hu
A régi tan szerint van négy elem: A tűz, a víz, a föld s az ég. Az ötödikről megfeledkezék - Az ötödik a - SZERELEM!!!!!! Czeto Mirjam-Vivien
1947.02.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
A varázslatos 12. ház
  2012-09-21 08:50:33, péntek
 
  A varázslatos 12. ház
2012.09.20.

Asztrológiában a legrosszabb marketingje a 12. háznak van. Az összes vele kapcsolatos írás életfeladatokról, terhekről, áldozatvállalásról, bezártságról, magányról szól. Pedig van egy szebb oldala is, ahol a gondolatok valósággá válnak...

A 12. ház a Halak jegyével analóg - így a megfoghatatlan Neptunusz fennhatósága alá tartozik. A Neptunusz egyik hatása, hogy bizonyos dolgokat a semmiből, egyszerűen csak valóra vált. Fogalmazhatunk úgy is, hogy a gondolatokat teremtő erővel ruházza fel.

Mivel ugyanez történik a 12. házban is, ezért ez az a ház, ahol a gondolataidnak teremtő hatásuk van. Hogy miről lenne érdemes álmodoznod, azt a születési horoszkópod dönti el, pontosabban a 12. házad.


Lássuk!

A 12. házban kétféle valóra váltható álmot különböztetünk meg: amiről beszélsz és amit magadban tartasz.

Képletedben a 12. ház uralkodó bolygója jelzi azt az álmot, amiről a külvilág előtt is gyakran említést teszel. A házban lévő bolygók viszont azokat, amelyekről senkinek nem beszélsz.

A 12. ház uralkodó bolygója ott váltja valóra a gondolataid, ahol a képletedben áll. A házban lévő bolygók pedig az általuk uralt házakban:


12. ház - Asztropatika

A példa képletben jól látható, hogy a 12. ház a Bika jegy végén kezdődik. Vagyis a ház uralkodó bolygója a Vénusz: a 8. házban áll, így a képlet tulajdonosának álmai a 8. házzal kapcsolatba hozható területeken válnak jó esélyekkel valóra.

A házban egyetlen bolygó: a Hold áll, amely az I. ház ura. Ezért a képlet tulajdonosának a megjelenésével, az önbizalmával, egyszóval önmagával kapcsolatban lehetnek, illetve vannak is álmai.

Vagyis a képlet tulajdonosának két területen válhatnak - csodával határos módon - valóra az álmai: az I. és a 8. házban. (A többi, más házakkal kapcsolatos álmainál nem számíthat csodákra!)


Tehát,
ott tartunk, hogy kétféle álom létezik.


Hogy a CSODA veled is megtörténjen, először is nézd meg, hogy a 12. házad uralkodója melyik házban áll. (Ha a 12. házad a Skorpió jegyében kezdődik akkor csak a Plútót, ha a Vízöntőben akkor csak az Uránuszt, ha a Halakban akkor csak a Neptunuszt vedd figyelembe!)

Az érintett házzal kapcsolatos területeken fogalmazz meg minél több álmot. Ugyanezt kell tenned azokban a házakban is, amelyek uralkodói a 12. házadban állnak.

Álmaid elsősorban az érintett házakra korlátozd, itt ugyanis esélyed van arra, hogy közülük jó néhány valóra váljon.


“Több bolygó is áll a 12. házamban.."

A bolygók által uralt valamennyi házban érdemes álmodoznod! Már csak azért is, mert az érintett házak mindegyikében legalább egy-egy álmod valóra válik!


“Nincs bolygó a 12. házamban.."

Nehogy elkeseredj! Ebben az esetben a “varázserő" egyetlen házra koncentrálódik, méghozzá arra, ahol az uralkodó áll. Vagyis az adott területen igazán nagy CSODÁKAT érhetsz el!


“A 12. házam uralkodója a 12. házban áll.."

A teremtő gondolatok Kánaánja! Ebben az esetben az élet bármelyik területén álmodozhatsz.


Segítségként a 12 ház:Az I. ház a bemutatkozás háza. E házon keresztül mutatod meg a külvilágnak a képességeid, a karaktered, a megjelenésed, esetenként az álarcaid.

A 2. ház a pénz háza. Meghatározza miként viszonyulsz a biztonsághoz az anyagi és egyéb javakhoz. Minden olyat szimbolizál, amit önmagad tulajdonának tekintesz.

A 3. ház határozza meg a kommunikációs képességeid - akár írásban, akár beszédben történjen is az. Alapfokú tanulmányaidon túl megmutatja kisebb utazásaid, testvéreidhez, szomszédaidhoz, illetve a közvetlen környezetedhez fűződő kapcsolataid.

A IV. házhoz tartozik az otthon, a család és többek között az eredet. Megvilágíthatja a szüleidről alkotott véleményed, szűkebb családi kapcsolataid, a múlthoz és az emlékekhez való viszonyod. Az ingatlan ügyeiden túl feltárja az idős korod jellegzetességeit is.

Az 5. ház szimbolizálja az életed örömeit. Beletartozik minden, ami örömet okoz neked, legyen az a gyermeked vagy akár a szerelmed. A kreativitás, a kockázatvállalás, a játékok (szerencsejátékok is), a szórakozások mind ebbe a házba tartoznak.

A 6. ház megmutatja egészségi állapotod, szerzett vagy öröklött betegségeid, valamint a tested ápolását. Egészséged mellett rávilágít a mindennapi kenyérkereső munkádra, munkakörülményeidre, tűrő- és alkalmazkodóképességedre. A kisállatokhoz való kötödésed is erre a házra vezethető vissza.

A VII. ház értelmezésénél az emberi kapcsolataid kerülnek a középpontba. Úgymint az első házasságod, a társulásaid, vagy akár a nyílt ellenségeid. Szerződéseid, szövetségeseid, valamint a bírósági ügyeid szintén ez a ház képviseli.

A 8. ház képvisel minden olyat, amiről nem szívesen beszélsz. Ilyen lehet az elmúlás vagy akár a szexualitás is. Mindezeken túl, e ház képviseli a komolyabb műtéteid, a más pénzét (öröklés), a nagyobb befektetéseid, egyszóval a titkaid.

A 9. ház a filozófiai nézeted mutatja meg. Életszemléleteden és a joghoz való viszonyodon túl, rávilágít a külföldi és a szellemi (könyvek) utazásaidra, főiskolai vagy akár egyetemi tanulmányaidra, esetenként a második házasságodra.

A X. ház a becsvágy, a törekvés, a pályafutás és a karrier háza. Általa feltérképezheted miként befolyásol téged a felelősség vagy akár a hatalom - ha azt rád ruházzák. Az elérhető céljaidon túl, megmutatja kapcsolatod a szüleiddel.

A 11. ház képviseli a pártfogóid, a barátaid, a vágyaid és a reményeid. Vagyis ez a ház képviseli a jövőbe vetett terveid.

A 12. ház a visszavonulások és a valóság elöli menekülés háza. A nyilvánosságtól való elszigetelődést, a valódi titkokat, a névtelenséget, az áldozatvállalást, a káros szenvedélyeket, a mások szolgálatát és a zárt intézményeket e ház képviseli. És...

most már tudod, hogy egyes álmaid - csodával határos módon történő - beteljesülését is!

Úgyhogy ne félj NAGYOKAT álmodni, - az érintett házaidban semmiképp!


 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria  
Csillag üzenete!
  2011-06-13 13:26:14, hétfő
 
  Link
 
 
1 komment , kategória:  Ezotéria  
Univerzális energia
  2011-05-24 08:46:34, kedd
 
  Univerzális energia


A fény a kezünkben van.
Ha ránézünk megvilágítja arcunk.
Ha hagyjuk, elménk is, és tudatra ébredünk,
hogy van fény és nincs sötétség.

Az életünk is a kezünkben van.
Ha ráérzünk, megerősíti lelkünk.
Ha hagyjuk testünk is, és tudatra ébredünk,
hogy az erő bennünk van és nem kívülünk.

Ha sötétséget látunk, még nem látjuk meg a fényt,
pedig hirdetjük másoknak, nekünk meg az angyalok.
Ha életünk mások kezében van, nem látjuk,
pedig naponta öltöztetjük szóval s ruhával önmagunk.

A fény a kezünkben van. Eszmevivők kezében is van fény,
kik érdekeikért emelnek fáklyát magasra,
s ha lángjuk elnyomja fényünk, magunkat vesztve
vakon követjük - szolgálva tudatlan - mások érdekét.

A fény a kezünkben van: szeretet - mozgásban lévő erő:
mert "adni jobb...", s ezért kapni úgy lehet, hogy kicsit
többet visszaadva, ettől újra kapva újra többet visszaadva,
folyamatos maradjon az erő

Könnyebb ütni is, mint elviselni, mert nem elviselni,
hanem visszaütni kell, ám tudni a szeretet okán
egyre, egyre kevesebbet, hogy újra méltóságot kapjon az,
ki önön jóságát nem ismerve ütni kényszerült.

Nyitott tenyerünk, nyitott lelkünk ünnepelni kész:
Adni s kapni jót egyre többet, bántást egyre kevesebbet.
S amint mozdul a gyertya lángja - előre hátra -
megérezzünk annak közepét. Kezünkben van a fény. 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria  
Mandala!
  2011-05-20 11:04:07, péntek
 
 
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria  
Mandala
  2011-04-07 14:54:41, csütörtök
 
 
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria  
A12 csillagjegy - vízöntő
  2011-03-16 07:46:16, szerda
 
  A 12 csillagjegy - vízöntő

A vízöntő jellemzői

Január 21. - Február 19.
Jelleg: levegő
Szín: zöld árnyalatok, és indigókék
Drágakő: opál, akvamarin, zafír
Szerencsenap: szombat
Szerencseszám: 1 és 6
Virág: Orgona, alpesi rózsa, pitypang
Uralkodó bolygó: Uránusz és Szaturnusz
Szerelmes: Ikrek és Mérleg

Én, önkifejezés

Néhány jellemző tulajdonsága címszavakban: kellemes a modora, művészi hajlamú, szellemi beállítottságú, éles szellemű, filozofikus gondolkodású, finom érzésű, meggyőző erejű, humánus, hűséges, szabad, nyitott, találékony, életmódjában független, különc, álmodozó, rajongó, barátságot ápoló.

A Vízöntő-jegy tárgyalásánál elkerülhetetlen, hogy említést tegyünk - hacsak néhány mondat erejéig is - egy nem személyes, nem egyedi területről. Az asztrológia szemlélete szerint egy nagy világkorszak küszöbén állunk. A Halak korszaka lezárult, és kezdődik az új, több mint kétezer éves szakasz, a Vízöntő korszaka. Mindaz a megújító, a régit összekötő erő, amit nap mint nem tapasztalunk, a tömegekből váratlanul, kiszámíthatatlanul, mélyről feltörő roppant céltudatos energia a Vízöntő-jelleg nyugtalan, változtatást akaró, elnyomást nem tűrő, szellemi megújulást követelő igényéről fakad.

Természetesen nem kell minden Vízöntő-hangsúlyos embernek forradalmárnak lennie. Ezzel a rövid kitérővel csak azt kívántam érzékeltetni, hogy az asztrológia ma megkülönböztetett figyelmet szentel a Vízöntő-jegynek, a Vízöntő-jellegnek.

Most lássuk a Vízöntő-szülöttek néhány tulajdonságát részletesebben. Az a fajta ember, aki önmagát háttérben képes tartani azért, hogy érvényesülhessen az eszme, az elgondolás, amiben hisz, amit képvisel. Éppen ezért vitapartnerének nehéz dolga van, mert nem érzi a személyes szembenállást, csak hideg, száraz tényeket és még inkább megcáfolhatatlan eszméket, hiteket, álmokat, ideológiákat. Mégsem ellenségeket, hanem barátokat szerez a Vízöntő ezzel a modorával, stílusával. Sokaknak imponál, hogy ezt az embert pillanatnyi dolgokkal, nekiszegezett érzelmekkel nem lehet kilendíteni önmagából. Ez a tényekhez való hűvös viszonya biztosítja számára, hogy derűsen, kicsit flegmatikusan szemlélje önmagát, környezetét, és vigyen végig párbeszédet, vitát egészen addig a pontig, ahol átvilágítja a tények mögött meghúzódó érzelmi gyökereket.

Azok a Vízöntő típusú emberek, akiknek életszemlélete központjában nem áll valamilyen nagy eszme, ideológia, vallási gondolat, hajlanak a nihilizmus felé, azonban ezt is igen szimpatikusan valósítják meg. Életszemléletükben az egyenlőség eszméje mindenre vonatkozó, elfogadott ténnyé válik, életük józan életszabályok pedáns követésével telik. A nehézségeket önmérséklettel, toleranciával oldják meg. Elfogadják, vagy elnézik a másik ember másságát. Mindezt derűsen, szellemi fölényük tudatában teszik, ami nem bántó, sőt igen gyakori, hogy kicsit fanyar, flegmatikus humoruk kimondottan kellemes és vonzó. Az ilyen Vízöntő-hangsúlyos emberben is mindig ott lappang a megváltoztatás lehetősége, de megmarad az elgondolás szintjén, és nem érez semmi kényszerítő erőt, hogy ezért cselekedjék is valamit.

Az előbbiekkel függ össze az is, hogy a Vízöntőt gyakran kapcsolatba hozzák a clownnal, a bohóccal. Ez nem véletlen. Mert mi is a bohóc legsajátosabb tudománya? Az, hogy kipellengérezve, élére állítva a szórakoztatás, a humor elfogadható köntösébe öltöztetve igen nagy igazságokat mond ki, éles visszásságokra utal, és nagy emberi gyengeségeket, visszaéléseket, gonosz hajlamokat leplez le. Ez a képesség lelhető fel a Vízöntőben. Élesen látja a visszásságokat, jól tudja, mi lenne helyes, másoknál tisztában érzi, hogy változtatni kellene, ugyanakkor ereje, energiája, kezdeményezőkészsége nincs erre, körülmények nem megfelelőek, nincs partnere hozzá. Ebből következik, hogy ezt a belső szellemi fölényét humorban oldja föl, feláldozva a saját komolyságát, tudatosan teszi nevetségessé önmagát. Sokszor csak így tudja kifejezni szabadságvágyát és belső függetlenségi igényét, aminek megvalósítására nincs lehetősége.

Egyetlen embertípus sem igényli annyira a civilizált környezetet, mint a Vízöntő-szülött. Ez a hajlama a városhoz való vonzódásában is megnyilvánul. Azonban azok is, akik nem városban élnek, előbb -utóbb megteremtik maguknak a civilizált arculatot mutató környezetet.

Ajánlás

Ha az Ön horoszkópjában hangsúlyos a Vízöntő-jegy, Ön előnyt élvez olyan időszakban, mint a mai, amikorra a megújulás, az átalakulás előtérbe kerül, mondhatni, központi kérdéssé válik. Ilyen helyzetben feltétlenül szót kapnak azok az emberek, akikben van újítóerő, akik tudnak szakítani a régivel és tudnak átalakítani, átalakulni, átalakítani. Ezt a képességüket jól ötvözhetik azokkal az érdeklődési tendenciákkal, amelyek a Vízöntő típusnál előtérbe kerülnek. Ha emberekkel kerül kapcsolatba, akár mint pedagógus, akár mint szervező vagy bármilyen foglalkozású, az életmód, a szokások megváltoztatásában, helyes útra terelésében, sokat segíthet másoknak. A technika iránt fogékony Vízöntő-szülöttek - márpedig ilyenek számosan vannak - működésüket, tevékenységüket önkéntelenül is abba az irányba viszik, ahol valami újat, jobbat, tökéletesebbet, az emberiséget szolgáló dolgot tudnak csinálni, feltalálni. A feltaláló majdnem Vízöntő-foglalkozásnak mondható. A Vízöntő embernek sokszor van valamilyen művészet iránti hajlama is. Ha a művészet fő hivatása lesz, előszeretettel keresi benne a kultikus, szakrális vonatkozásokat.

Problémák a gyermekkorban

Ha a gyermek horoszkópjában hangsúlyos a Vízöntő-jelleg, már kicsi korában kiütköznek azok a tulajdonságok, amelyek oly jellemzőek erre a jegyre: a tudásvágy, az újdonságszomj, az éles ész, mely jó ráérző erővel párosul, és az igényesség.

Ezeket a hajlamokat, tendenciákat a szülőnek, nevelőnek kell elsősorban támogatnia. Ha jó irányba halad a gyermek, akkor éppen igényessége következtében eljuthat oda, hogy bizonyos területeken és bizonyos vonatkozásokban többet tud szüleinél, esetleg tanítóinál is. A legjobb nevelési módszer, ha a szülők és a nevelők ezt a legtermészetesebb módon elfogadják, elismerik.

Természetesen rossz kinövések is jelentkezhetnek. A tudásvágyból eredhet, hogy túlságosan kotnyeles a gyermek, és ezzel pajtásai, társai körében ellenszenvessé válik. Ilyenkor helyénvaló a figyelmeztetés, a visszafogás ezen a területen.

Veszélyt jelenthet még, ha a gyermek akár fantáziájában, akár érzelmi világában túl messzire kerül. Mindkettő nehezen észlelhető, de éber szemmel és kellő tapintattal követhető. Ha ezen a területen tapasztalható szélsőséges túlzás, első teendő, hogy ezt helyes mederbe tereljék, és ott is tartsák. Ugyanakkor tanácsos hivatott szakember tanácsát is kikérni.

Ha bohókás a gyermek, és az a tulajdonság nem jellemző a családra, ezen ne csodálkoznak a szülők, hozzátartozik az ő kifejezésmódjához 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria  
Számmisztika!
  2010-11-02 07:59:05, kedd
 
  Arra születtél, hogy egy missziót tölts be!

A sorsszámod a 9-esAnti, te arra születtél, hogy másokat szolgálj. Ez a szám nem a pénz száma, nem ígér hatalmas anyagi sikereket. Azonban az is előfordulhat, hogy egyszer csak olyasvalamiből keresel majd sok pénzt, ami addig csupán hobbid volt. Az életedet, inkább a mások, vagy a közjó érdekében végzett szolgálat jellemzi, mint az egyéni érvényesülés keresése. Érdeklődésed is inkább szellemi, mint anyagi.

Szívesen foglalkozol vallási, spirituális és filozófiai kérdésekkel. Sok élettapasztalaton mész keresztül. Általában mások által elkezdett, folyamatban lévő munkákat viszel sikerre. Érdeklődésed globális, az egész világ sorsát a magadénak érzed. Előfordulhat, hogy egy nemzetközi szervezethez csatlakozva végezel karitatív tevékenységet.

Érzékenyen reagálsz mások gondolataira, zenére, színekre. Hatalmas lelki és empatikus érzékkel áldott meg az élet. Idealisztikus a gondolkodásod, fontos hogy ideáidat megvalósíthasd. Ügyelned kell arra, hogy ideáid mellet hangsúlyt fektess a hétköznapi élet dolgaira is, vagy legyen melletted valaki aki kézben tartja, az olyan dolgokat, mint a számlák kifizetése és a pénzügyek bonyolítása, ellenkező esetben komoly nehézségekbe ütközhetsz.


Mindez csupán egy lehetőség! Ugye nem szeretnél elmenni mellette?

Nézz körül csak a legszûkebb környezetedben és láthatod, hogy a legtöbben csak a sült galambot várják, anélkül, hogy tudnának arról, hogy minden lehetőség csak annyit ér, amennyit hasznosítani tudsz belőle.

Te más vagy, Te már a kezedbe vetted a sorsodat azzal a lépéssel, hogy elolvastad ezt a rövid elemzést. Az emberek többsége arra sem hajlandó, hogy kilépjen a szokásai rabságából és legalább a legminimálisabb erőfeszítést tegye annak érdekében, hogy változtasson az életén.

Ahhoz, hogy a lehetőségeidet a magad boldogságára válthasd komoly munkát kell végezned, amihez segítségre is szükséged lesz. Az önismeret egy komoly munkát igénylő nehéz feladat. Újra és újra szembe kell nézned Önmagaddal és fel kell ismerned mik azok a területei az életednek, ahol sürgő változásra van szükség. 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria  
Arra születtél . . . .
  2010-10-31 12:38:51, vasárnap
 
  Arra születtél, hogy megtanulj együttmûködni más emberekkel!

A sorsszámod a 2-es

Marika, te arra születtél, hogy megtanulj diplomatikusan együttmûködni másokkal Önuralom, önfegyelem, kedves megnyerő viselkedés, ezek a szavak jellemzőek rád. Ideális segítőtárs vagy, aki céljait legfőképpen ügyes taktikával, segítőkészsége kimutatásával érheti el. Távol áll tőled az agresszív könyöklő magatartás, mások érdekeinek sárbatiprása.

Akkor válhatsz igazán sikeres emberré, ha másoknak segítesz a gyakorlatban kivitelezni ötleteiket. Boldogságodnak egyik alapfeltétele, a békés, harmonikus környezet.
Különösen érzékeny lelkületed miatt ki nem állhatod a veszekedést, a békétlenséget. Minden ilyen helyzetet igyekszel diplomatikus magatartással elsimítani. Kellemes békés környezetben azonban csodákra vagy képes.
Kiváló az intuíciód, nyugodtan hallgathatsz a belső hangodra, mint az első felmerülő gondolatra, mely soha nem hagy cserben. Amennyiben figyelmen kívül hagyod a megérzéseidet, úgy könnyen döntésképtelenné válhatsz vagy kétségbe eshetsz. Kiváló érzéked van ahhoz, hogy mindig az éppen megfelelő pillanatban tegyél valamit, vagy jelenjen meg valahol, amikor arra legnagyobb szükség van.Mindez csupán egy lehetőség! Ugye nem szeretnél elmenni mellette?

Nézz körül csak a legszûkebb környezetedben és láthatod, hogy a legtöbben csak a sült galambot várják, anélkül, hogy tudnának arról, hogy minden lehetőség csak annyit ér, amennyit hasznosítani tudsz belőle.

Te más vagy, Te már a kezedbe vetted a sorsodat azzal a lépéssel, hogy elolvastad ezt a rövid elemzést. Az emberek többsége arra sem hajlandó, hogy kilépjen a szokásai rabságából és legalább a legminimálisabb erőfeszítést tegye annak érdekében, hogy változtasson az életén.

Ahhoz, hogy a lehetőségeidet a magad boldogságára válthasd komoly munkát kell végezned, amihez segítségre is szükséged lesz. Az önismeret egy komoly munkát igénylő nehéz feladat. Újra és újra szembe kell nézned Önmagaddal és fel kell ismerned mik azok a területei az életednek, ahol sürgő változásra van szükség.

Vidám és napsütéses napokat kívánok Neked!

Baráti Üdvözlettel:

Schilling Péter

 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria  
Miért születtem!
  2009-06-25 15:03:29, csütörtök
 
  Ön arra született, hogy megtanuljon együttműködni más emberekkel!

Az Ön sorsszáma a 2-esMária Magdolna, Ön egy született diplomata. Önuralom, önfegyelem, kedves megnyerő viselkedés, ezek a szavak jellemzőek Önre. Ideális segítőtárs, aki céljait legfőképpen ügyes taktikával, segítőkészsége kimutatásával érheti el. Távol áll Öntől az agresszív könyöklő magatartás, mások érdekeinek sárbatiprása. Ön akkor válhat igazán sikeres emberré, ha másoknak segít gyakorlatban kivitelezni ötleteiket.

Boldogságának egyik alapfeltétele, a békés, harmonikus környezet. Különösen érzékeny lelkülete miatt ki nem állhatja a veszekedést, békétlenséget. Minden ilyen helyzetet igyekszik diplomatikus magatartásával elsimítani. Kellemes békés környezetben azonban csodákra képes.

Kiváló az intuíciója, nyugodtan hallgathat belső hangjára, mint az első felmerülő gondolatra, mely soha nem hagyja önt cserben. Amennyiben figyelmen kívül hagyja megérzéseit, úgy könnyen döntésképtelenné válhat, kétségbe esik. Kiváló érzéke van ahhoz, hogy mindig az éppen megfelelő pillanatban tegyen valamit, vagy jelenjen meg valahol, amikor arra legnagyobb szükség van.

I. A születés hét titka

A születés hét legfontosabb törvénye, olyan egymásra épülő, de külön külön is meghatározó területei az emberi életnek, melyek a születésnél fogva adottak, és alapvetően meghatározzák az emberi sorsot. Ez a hét törvényt hét különálló terület határoz meg az Ön születési számmisztikai képletben.Az Ön sorsát meghatározó hét legfontosabb törvény
A születés hét titka, hét egymásból következő szellemi törvény. A gondolkodás törvénye létrehozza az érzelmeket, ami bizonyos viselkedési törvényszerűségekben nyilvánul meg.

E három törvény meghatározza az Ön sorsának az útját, vagyis azt a lelki utat, amelyet bejár élete során. A sors útjának törvényéből következik a sors törvénye, ami megmutatja, hogy mi az a legalapvetőbb tényező ami az egész életét alapvetően befolyásolja. A hét törvény közül a sors törvénye a legerősebb és a leginkább meghatározó, az Ön életében.
Létezik még két törvény, ami segít megtartani az egyensúlyt az életében, az egyik a támogatás törvénye, ami megmutatja önnek, hogy melyek azok a kiemelt életterületek, ahol Ön a legtöbb lehetőséget, támogatást és erőt kapja. A másik meghatározó törvény a tanulás törvénye, ami megmutatja Önnek, hogy mely életterületeken kell a leginkább fejlesztenie saját magát, hol vannak, az Ön gyenge pontjai.


Így épül egymásra a hét törvény
Támogató erők
|
Gondolkodás -> Érzelmek -> Cselekedetek - > A Sors útja - > Sors
|
Tanító erők


Ezek a törvények a születési képlet számítása során kapott eredmények. A születési képlet számítását, az alábbiakban részletesen is bemutatom Önnek.
A Születési képlet számítása

Az Ön számmisztikai születési képlete úgy áll elő, hogy az Ön születési dátumában, minden egyes számban külön-külön (Évszázad, Évtized, Hónap, Nap) szereplő összes számjegyet összeadjuk egymással egészen addig, amíg egyjegyű számokat nem kapunk. Az így kapott egyjegyű számokat (Évszám, Hónapszám, Napszám) szintén összeadjuk egymással, így megkapjuk a sorsútszámot, ami az összeadásokból eredő kétjegyű szám, és a sorsszámot, ami az sorsútszám számjegyeinek összeadásából eredő egyjegyű szám. 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria  
Müller Péter szerint!
  2009-06-24 20:13:46, szerda
 
  Müller Péter: - Az ezotéria eredeti jelentése - görög szó - azt jelenti: belső. Valami, ami belül van. A titok. Ennek ellentéte az exotéria, tehát, ami kívül van. Minden szent hagyományban létezik ez a kettősség, a mindenki számára elérhető, és a kiválasztottaknak fenntartott tudás. A zsidó vallás titkos tanítása a kabbala, az iszlám ezotériája a szufi, a kereszténységé - többé-kevésbé - a gnózis. A titok, a beavatottak tudása - részben - megismerhető, de nem ellopható, mivel a valódi ezotériához csak a tudáson túli tapasztalatokkal lehet eljutni. Olvashatsz róla, tanulmányozhatod, értheted, de a tied csak akkor lesz, ha megvalósítod, teljes mértékben átéled azt. A haszidok azt mondják, légy magad a Tóra. Ugyanerről szól a Pál apostoli mondat: a betű öl, a lélek megelevenít. A zen-buddhista tanítások szerint, amikor a tanítványok rengeteg ismerettel megjelennek a tanító előtt, hogy végre megtudják, mi az igazság, a megvilágosodott mester azt mondja: hozzám felejteni jöttök.

Így működik az ezotéria.

Mesterhiány

- Olyan embert, aki az ezotériával foglalkozott, és azt magában meg is valósította, akiben ez vérré vált, egyet ismertem személyesen, Szepes Máriát. Nyilván vannak mások is, de én csak vele találkoztam. Miért nincsenek többen?

- Az újkori emberiség a realitás, realizálás szó alatt nem önmagának, a lelkének fejlesztését érti, hanem külső dolgokat. Tízévente több technikai változást élünk át, mint amennyi hagyományos időkben akár ezer esztendő alatt zajlik le, de a személyiség és lélek fejletlen marad.

Ez a folyamat nagyon régen elkezdődött. A kínai jóskönyv, a Ji King, 2500 évre tekint vissza. Már akkor tudták, hogy sötét kor jön. Így keletkezett a kínai írás. Az első képjelek azért születtek meg, hogy a Ji Kinget rögzíthessék, hogy ,,elvermelhessék" a tudást.

Krisztus előtt öt-hatszáz évvel jelentek meg az utolsó nagy tanítók: Lao-ce, Konfucius, Buddha, a Zarathusztrák. Ekkor éltek azok a görög filozófusok, akik még visszaláttak az igazi ezotériára, de - akár Platón, aki még pontosan tudta, mi van Egyiptomban - már nem voltak ,,megvilágosodott, szent" emberek.

A modern ember nem tud magával bánni

- Nagy bajban van a mai ember, és nemcsak akkor, amikor ezoterikus tanokat kéne vérré változtatnia, de akkor is, amikor egy átlagos, hétköznapi lelki gubancot kellene megoldani.

A modern ember képtelen magától elvonatkoztatni, pedig e nélkül semmivel sem képes bánni. Legkevésbé önmagával. Amilyen könnyen megtanulunk autót vezetni, olyan nehezen sajátítjuk el, sokszor egy életen át sem jövünk rá, hogyan a saját sorsunkat is kormányozni kell.

Titok olcsón eladó

- A kereskedelmi ezotéria arról szól, hogyan lehet valami gazdagot, értékeset, nagyot aprópénzre váltani. Kézzelfogható példával: ha szerelmes vagy, megfejthetetlen lelkiállapotba kerülsz, melyben a szerelmed tárgyát titokzatosnak látod, gyönyörű és szenvedéssel teljes pillanatokat élsz át. Csoda részese vagy. Amikor pedig szexújságban nézegetsz egy meztelen testet, szó sincs titokról, szenvedésről, valódi gyönyörűségről, legföljebb kisebb-nagyobb erotikus kíváncsiság munkálkodik. Ha az ember ezt a kétfajta érzést összeméri, azonnal megtudja, mi a különbség a vásári és a valódi belső élmény közötti.

Vacak dolog, hogy az emberiséget elöntötte valamiféle piacorientált, híg, álezoterikus érdeklődés, de ez korántsem akkora baj, mint a nukleáris rakéták építése, a háborúk, az abszolút környezetszennyezés.

Mit tegyünk?

- Egyet tehetünk, ez mindenre vonatkozik, nemcsak az ezotériára, hanem a párkapcsolatra, szeretetre, könyvre, képre, zenére, bármilyen munkára, az egész létezésre is: az igazit kell keresnünk! Mindenki képes erre. Nincs nagy és nincs kicsi. Kodály Zoltán mondta Seress Rezső és Zerkovitz Béla dalairól, hogy ezek a kis virágok még akkor is virágozni fognak a zene országútján, amikor már körös-körül nagy szimfóniák dögtetemei hevernek.

Kodály Zoltán és Bartók Béla, ezek a korszakos zsenik, nem véletlenül fordultak a ,,tiszta forrás", a népdalok felé. A népművészet sokat megőrzött az ezoterikus hagyományokból. A magyar népdalokban, népmesékben, a népművészetben megtalálható az ősi asztrológiai tudás, a beavatás összes stációja. A magyar kultúra, a népművészet, maga a nyelvünk is ezoterikus. Olyan titkokat rejt magában, amelyek arról árulkodnak, hogy őseink pontosan ismerték a lényegi összefüggéseket. Mi, akik ezt a nyelvet beszéljük, ma is mágiát használunk, akkor is, ha fogalmunk sincs erről.

Tudomány és ezotéria

- Személyes vallomást teszek: még vagy hatvan évig kéne élnem. Miért? Mert mostanában derült ki, hogy a genetika és a káoszelmélet egy az egyben megismétli a több mint hétezer éves Ji King filozófiai rendszerét. Továbbá, hogy a DNS-ben ugyanúgy hatvannégy minta rejlik - nem több, és nem kevesebb -, mint ahány sorsképlet létezik a Ji King tanítása szerint. Ennek a hatvannégy képletnek a variációi alkotják a legújabb kutatások szerint a genetikus kódrendszerünket is. Hatvannégyes alapja volt a Neumann-féle őskomputernek is. Az egész számítástechnika a jin-jang játékán alapul. Ezeket nekem mind meg kéne tanulnom, nem barkácsszinten, hanem hitelesen.

Mindez nem mond ellent annak, amit korábban a megtanulható és az átélt tudásról mondtam. Az olyan nagy személyiségek, mint Albert Einstein, vagy a Nobel-díjas fizikus, Wolfgang Pauli - aki együtt dolgozott Junggal, s összehozták az elméleti fizika és a lélektan eredményeit - és a többiek, mély ezoterikus tudású, megvalósult, nagy szellemek voltak, akik más úton, de ugyanahhoz az ősi igazsághoz jutottak, amelyet a tradicionális ősi mesterek ismertek.

Van rá szó

- Az őstudás mindenkiben ott él, de már kevesen képesek arra, hogy előhívják. Óriási áldozat kell hozni hozzá, nem adják ingyen. Meg kell halni hozzá. Hogy szükség van-e a tudásra, ilyen áron? Igen. A beavatottak, a végső tudás birtokosai nélkül az emberiség nem lenne több, mint hánykolódó csónak a viharos tengeren. Minden kor addig marad fenn, amíg az őstudás irányítja - akár láthatatlan csatornákon keresztül is. Ilyen ősi, valódi tudás például az, hogy a szeretet az élet legfontosabb szava. Arról, hogy mit jelent ez a szó, egy egész könyvet írtam, de amit a fogalom valójában magában rejt, az csak töredékesen szerepel a lapokon. Minden erőfeszítésem ellenére sem tudtam pontosan leírni, mert betűkkel nem lehet. Mi az ezotéria? Titkok, mint a szeretet.

 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 23072 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 74
  • e Hét: 74
  • e Hónap: 6778
  • e Év: 14060
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.