Regisztráció  Belépés
schuro.blog.xfree.hu
Mondd el és elfelejtem; mutasd meg és megjegyzem; engedd, hogy csináljam és megértem. schuro ...
2011.11.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/84 oldal   Bejegyzések száma: 832 
Freddie Mercury igaz szerelme
  2017-11-11 21:47:24, szombat
 
  A Queen frontembere, a felejthetetlen Freddie Mercury 1946. szeptember 5-én látta meg a napvilágot Zanzibáron, Farrokh Bulsara néven.

Freddie Mercury
Gyermekkorának nagyrészét Indiában töltötte, már 7 évesen zongorázni tanult, 12 évesen pedig megalapította első saját bandáját a Hectics zenekart.

Freddie Mercury
The Hectics
17 évesen tért vissza családjához, ám a zanzibári forradalom miatt menekülniük kellett, így Angliába költöztek. Miután művészeti szakon lediplomázott, összeköltözött akkori szerelmével, Mary Austinnal. Igen, egy nővel. 1976-ban, 30 évesen szakított a lánnyal, ekkor jött rá, ő tényleg a férfiakat szereti.

Mary Austin és Freddie Mercury
Freddie és Mary szétváltak ugyan, de az énekes életének végéig nagyon közeli barátságot ápoltak. Freddie gyakran emlegette őt élete szerelmeként és legjobb barátjaként.

"A szeretőim mindig megkérdezték, miért nem tudják helyettesíteni Maryt. Mondtam nekik, hogy azért, mert ez egyszerűen lehetetlen. Ő az egyetlen igaz barátom. Számomra ő a feleségem, a kapcsolatunk pedig házasság volt" - mondta 1985-ben egy interjúban.

Mary Austin és Freddie Mercury, 1987
Freddie Mercury életében később egy másik nő is megjelent, Barbara Valentinnal egy darabig együtt járt.

Barbara Valentin és Freddie Mercury
Élete utolsó éveiben egy Jim Hutton nevű fodrásszal élt, ő ápolta, és ő volt mellette a halálakor. Freddie Mercury 1991. november 24-én hunyt el.

Jim Hutton és Freddie Mercury 
 
0 komment , kategória:  Zenevilág  
Robert Johnson aki eladta a lelkét az ördögnek
  2017-09-16 21:12:06, szombat
 
  Robert Leroy Johnson (1911. május 8. - 1938. augusztus 16.) amerikai bluesgitáros volt, az egyik leghíresebb delta blues zenész. Az 1936-37-ben kiadott dalai figyelemre méltó ének- és gitár-tudásról, továbbá dalszerzői képességről tesznek tanúbizonyságot. Mindössze 27 évet élt, így elég kevés dokumentum maradt róla, ami igazi legendává tette őt.

Stúdió portré (kb. 1935), Johnson két vagy három igazolt fényképének egyike
Robert Johnson a Mississippi állambeli Hazlehurst mellett, egy farmon született. Születési idejét nem lehet biztosan megállapítani. Az iskolai papírok, valamint halotti bizonyítványa 1909-et és 1912-t teszik meg születési évének, egyik sem említi az általánosan elterjedt 1911-et. Állítólag gyerekkora óta szenvedett attól, hogy a rasszista délen feketének született. Először Son House és Charlie Patton játékát próbálta utánozni, 1930 körül játszott is Son House-zal. További partnerei: Johnny Shines, Howlin' Wolf, Sonny Boy Williamson, Elmore James.

Robert Johnson
Csak 29 dalt vettek fel tőle, tizenhármat kétszer, így ma 42 dala ismert. A felvételek két alkalommal, 1936 novemberében, a Texas állambeli San Antonióban (egy hotelben), valamint 1937 júniusában, Dallasban (egy iroda hátsó szobájában) készültek. Köztük volt a "Come on in My Kitchen", a "Love in Vain", a "Sweet Home Chicago", a "Cross Road Blues", a "Terraplane Blues" és az "I Believe I'll Dust My Broom"; ezeket sokan feldolgozták.

Egy népszerű legenda szerint Johnson whiskeyébe egy féltékeny férj sztrichnint kevert. Ám a mérgezésből felépülhetett, és talán tüdőgyulladásban halt meg 1938. augusztus 16-án, a Mississippi állambeli Greenwoodban. Vannak feltételezések, melyek szerint szifiliszt kapott. Halálának valódi oka azonban mindmáig ismeretlen, halotti bizonyítványa szerint holttestét egyetlen orvos sem látta.

A 61-es, és a 49-es út találkozása Clarksdaleben (MS, USA). A legenda szerint itt adta el Johnson a lelkét az ördögnek.
Egy másik legenda szerint Johnson eladta a lelkét az ördögnek a 61-es és a 49-es út kereszteződésében, a Mississippi állambeli Clarksdale-ben; sokan ezzel magyarázták, hogy nagyon rövid idő alatt vált nagyon rossz gitárosból nagyon jó gitárossá. A kereszteződés, amelyre Johnson hivatkozik, eléggé közel van ehhez. A történetet először Son House mesélte, de ezt Johnson egyetlen dala sem erősíti meg, a beszédes címek ellenére sem: "Me and the Devil Blues" (Én és az ördögi blues), vagy a "Hellhound on My Trail" (Nyomomban a pokol kutyája).

Robert Johnson feltételezett sírja Quito (Mississippi)Quitóban (MS, USA)
Johnsont gyakran nevezik minden idők legnagyobb blueszenészének, vagy a 20. század legfontosabb zenészének, de azok, akik először hallják felvételeit, némiképp csalódnak. Ez azért lehet, mert idegen tőlük az érzelmek ilyen fokú kifejezése, ami a Delta blues sajátossága, vagy mert a felvételek minősége nem mérhető a maiakéhoz. Johnson gitárjátéka nagyon ügyes, hangja viszont kissé éles volt.

Sokan kérdőjelezik meg Johnson eredetiségét. Nem ő találta ki a bluest, mivel már majd' ötven évvel azelőtt készültek blues-felvételek. Példaképe az utánozhatatlan Son House volt, aki mindenkinél (kivéve barátjánál, Charlie Patton-nél) többet tett a Delta blues stílusának meghonosításáért: száraz hangja és slide-os gitározása egy fémtestű gitáron egyedivé tette. De Johnson ehhez hozzáadta Skip James szeszélyességét és Lonnie Johnson jazzes stílusát. Néhány dalában csak névrokonát utánozza. Ismerte Leroy Carrt, aki akkoriban a legismertebb férfi bluesénekes volt, és néhány dalának ("Sweet Home Chicago", "I Believe I'll Dust My Broom") forrása a városi blues volt (Kokomo Arnold, Peetie Wheatstraw).

Johnson L-1 Gibson gitárja, amit később újra kiadott a Gibson, Johnson tiszteletére
Johnson ezekből egy új hangzást dolgozott ki, ami közvetlen volt és ravasz. A "Sweet Home Chicago"-n hallható, ahogy a mély húrokon egy guruló, biztos kíséretet ad a dalnak. Előszeretettel játszott különleges dallamokat a magasabb húrokon, ahogy ez a "Walking Blues"-on is hallható. Együtt játszott a fiatal Howlin' Wolffal és Sonny Boy Williamson II-vel (aki állítólag ott volt a végzetes éjszakán, amikor Johnson megitta a mérgezett whiskeyt, és figyelmeztette is, hogy ne igyon a nyitott üvegből). Johnson saját mostohafiát, Robert "Junior" Lockwood-ot is tanította. Elmore James és Muddy Waters is mentorának vallotta őt. Ezek a zenészek és mások, akik az 1950-es években kialakították a Chicagoi bluest, mind az ő dalait játszották, csak elektromos erősítéssel.
 
 
0 komment , kategória:  Zenevilág  
Híres zenészek és kedvenc állataik
  2017-08-28 21:16:51, hétfő
 
  Patti Smith amerikai énekesnő, író és képzőművész.
Iggy Pop vagy eredeti nevén James Newell Osterberg, Jr amerikai szólóénekes.
Joey Ramone eredeti nevén Jeffrey Ross Hyman amerikai énekes és dalszövegíró.
Tupac Amaru Shakur, művésznevén 2Pac és Makaveli amerikai rapper és színész.
Björk izlandi énekesnő, zeneszerző.
Laurie Anderson amerikai művész, zenész.
Frank Zappa amerikai zeneszerző, gitáros, producer és filmrendező.
Jim Morrison eredeti nevén James Douglas amerikai énekes, dalszövegíró és költő.
Laura Marling angol zenész és dalszerző.
Robert Plant, angol énekes, dalszövegíró.
Syd Barrett angol énekes, gitáros, zeneszerző.
Steve Marriott angol énekes, gitáros, billentyűs, zeneszerző.
Davy Jones angol énekes, dalszerző.
Joan Baez ír-mexikói származású amerikai folkénekesnő.
John Lennon eredeti nevén John Winston Lennon a 20. század egyik legnagyobb hatású énekese, zeneszerzője, költője.
Bob Dylan amerikai énekes, dalszerző, zenész, költő.
Paul McCartney brit zenész, zeneszerző.
Keith Moon angol dobos.
Elvis Presley amerikai énekes, zenész.
Kurt Cobain amerikai énekes, szövegíró és gitáros.
Eric Clapton brit gitáros, énekes és zeneszerző.
David Bowie angol zenész, színész, zenei producer és zeneszerző.
Billie Holiday eredeti nevén Eleanora Fagan Gough amerikai jazz énekesnő.
Freddie Mercury eredeti nevén Farrokh Bulsara párszi indiai származású brit énekes és zenész.
Ozzy Osbourne eredeti nevén John Michael Osbourne angol énekes.
Steven Patrick Morrissey angol énekes-szövegíró. 
 
0 komment , kategória:  Zenevilág  
Híres rockerek a 90-es években és most
  2017-07-31 20:29:49, hétfő
 
  Red Hot Chili Peppers 1999-ben és 2013-ban


Keith Flint (The Prodigy) 1996-ban és 2015-ben
Shirley Manson (Garbage) 1996-ban és 2012-ben
Kortni Lav és Frensis Bin Cobain 1994-ben és 2017-ben
Bjork 1995-ben és 2012-ben
James Hetfield (Metallica) 1991-ben és 2017-ben
Sinead O'Connor 1991-ben és 2015-ben
Alanis Morissette 1999-ben és 2015-ben
Aerosmith 1994-ben és 2017-ben


Natalie Imbruglia 1998-ban és 2015-ben
Depeche Mode 1990-ben és 2013-ban


Dolores O'Riordan (The Cranberries) 1995-ben és 2012-ben
Jon Bon Jovi 1991-ben és 2016-ban
Iggy Pop 1997-ben és 2017-ben
Shania Twain 1998-ban és 2014-ben
Skin (Skunk Anansie) 1996-ban és 2011-ben
A-ha 1999-ben és 2016-ban


Roxette 1991-ben és 2012-ben
Dexter Holland (The Offspring) 2002-ben és 2013-ban 
 
0 komment , kategória:  Zenevilág  
Fekete rapperek gyerekkorukban és most.
  2017-06-08 22:48:55, csütörtök
 
  Kanye West - Hároméves korában szülei elváltak, édesanyja pedig magával vitte Kanyét Chicagóba, ahol először a helyi művészeti iskolába járt, majd később megpróbálkozott az egyetemmel is, ám onnan rossz jegyei miatt kirúgták.


50 Cent - 50 cent a South Jamaicában, Queens környékén, New Yorkban nőtt fel, apa nélkül. Anyja, Sabrina nevelte fel, aki 15 évesen szülte meg őt. Anyját 1983-ban meggyilkolták. 50 Cent 12 évesen kezdte a drogdílerkedést az 1984-1990 közötti amerikai crack-láz idején. Miután kiszállt a kábítószerüzletből a zenei karrier kedvéért, 2000-ben meglőtték, 9 golyó találta el, de túlélte.


Jay-Z - New York város Brooklyn városrészének Bedford-Stuyvesant nevű kerületében nőt fel a Marcy lakótelepen. Jay-Z a brooklyni Eli Whitney Középiskolába járt addig, amíg azt be nem zárták. Ezek után átiratkozott a George Westinghouse Career and Technical Education Középiskolába, ahova más jövőbeli rapperek is jártak, mint The Notorious B.I.G vagy mint Busta Rhymes. Annak ellenére hogy kiváló tanuló volt nem fejezte be tanulmányait. Zenéjében sokszor utal arra hogy részt vett drogok eladásában.


Snoop Dogg - Snoop Dogg a tagja volt a Crips nevű utcai bandának középiskolás korában. A középiskola elvégzése után letartóztatták kokain birtoklásáért és hat hónapot kapott a Wayside megyei börtönben.


Wiz Khalifa - A hadseregben dolgozó szülei elváltak amikor Khalifa 3 éves volt. A szülők hadseregben való részvétele miatt gyakran kellett költöznie. Élt többek között: Angliában, Németországban és Japánban mielőtt letelepedett Pittsburghben.


Drake - Drake kezdetben csak színészként mutatta meg tehetségét, egy tinisorozat keretein belül: Degrassi: The next Generation-ben, a 2000-es évek elején.


Lil Wayne - Wayne mielőtt rímeket faragott, és egy rappelő géppé vált volna, 11 éves korában találkozott Bryan Williams rapperrel, aki egyben a Cash Money Records tulajdonosa. Wayne felmondott egy freestyle-t Williams üzenetrögzítőjére, így lett Williams a fiatal rapper mentora, és ettől kezdve a Cash Money Records adja ki a szövegeit.


Tyga - Comptonban nőtt fel, Lil Wayne-t, Cam'ront és Eminemet hallgatva. Akkor kezdett el rappelni, amikor Travie McCoy felfedezte egy sportboltban, és Tyga odaajándékozta neki a mixtape-jét.


Kendrick Lamar - 16 évesen készítette el első demo lemezét akkor még K-Dot néven, amire felfigyelt egy helyi kiadó, a Top Dawg Entertainment (TDE), így ide szerződött már a kezdetekben. Ezután az évek alatt készített különböző mixtape-eket, ezekkel egyre nagyobb hallgatóságot maga köré gyűjtve. Az első nagy áttörést a 2010-ben megjelent Overly Dedicated lemez hozta meg, még többen felfigyeltek rá, köztük a west coast hip-hop legenda, Dr. Dre is

 
 
0 komment , kategória:  Zenevilág  
2000-es évek rocksztárjai akkor és most.
  2017-06-08 22:47:55, csütörtök
 
  Bill Kaulitz, a Tokio Hotel együttes énekese
Pete Wentz, Fall Out Boy együttes basszusgitárosa
Ville Valo, a HIM együttes énekese
Marilyn Manson, a Marilyn Manson együttes énekese
Gerard Way, a My Chemical Romance együttes énekese
Joel Madden énekes és Benji Madden gitáros a Good Charlotte együttes tagjai
Till Lindemann, a Rammstein együttes énekese
Lauri Ylönen, a The Rasmus együttes énekese
Avril Lavigne pop-rock énekes
Fred Durst, a Limp Bizkit együttes énekese
Billie Joe Armstrong énekes, Mike Dirnt basszusgitáros és Tré Cool dobos a Green Day együttes tagjai


Amy Lee, az Evanescence együttes énekesnője
Chester Bennington, a Linkin Park és a Dead by Sunrise frontembere. 
 
0 komment , kategória:  Zenevilág  
Rocksztárok Japánban az 1970-80-as években.
  2017-05-22 21:58:45, hétfő
 
  A Van Halen együttes, Osaka, 1979. szeptember.
David Bowie, Tokió, 1973. április 5.
A Kiss együttes, Tokió, 1977. március.
The Police, Kurashiki, 1981. január.
A Led Zeppelin együttes, Hiroshima, 1971. szeptember.
Carlos Santana, Dazaifu, 1973. június 26.
Rod Stewart, Ronnie Wood és Ian McLagan, Tokió, 1974. április.
John Fogerty, a Creedence Clearwater Revival zenekar énekese, Tokió, 1972. február.
A Led Zeppelin együttes, Hiroshima, 1971. szeptember 26.
Johnny Rotten, a Sex Pistols punkegyüttes énekese, Tokió, 1983. június.
Kate Bush énekesnő, Tokió, 1978. június.
A Queen együttes, Tokió, 1975. április 22.
A Queen együttes, Tokió, 1976. március-április.
A Kiss együttes, Tokió, 1978
Suzi Quatro és Len Tuckey, Tokió, 1978.
Talking Heads együttes, Kyoto, 1981.
A Queen együttes, Tokió, 1975. április 22.
Andy Summers, a The Police együttes gitárosa, Tokió, 1981.
John Fogerty, a Creedence Clearwater Revival zenekar énekese, Tokió, 1972.
Carlos Santana, Kamakura, 1974.
A Led Zeppelin együttes, Hiroshima, 1971. szeptember.
Steven Tyler az Aerosmith együttes énekese, Kyoto, 1977.
A Queen együttes és Misa Watanabe, Tokió, 1981. február 13.
U2 együttes, Tokió, 1983. november. 
 
0 komment , kategória:  Zenevilág  
Híres rock zenészek ritka fotói - 2. (30 kép).
  2017-05-18 21:42:03, csütörtök
 
  Kurt Cobain, 1993.
Kurt Cobain
Rolling Stones, 1965.
Eric Clapton és Ron Wood.
Beatles, 1967.
Black Sabbath.
Debbie Harry, London, 1980.
Red Hot Chili Peppers, New York, 1985.
Ringo Starr és a felesége Maureen Starkey Tigrett és a gyerekük, 1960
Arnold Schwarzenegger, Slash és Axl Rose, 1990.
Queen, Tokyo, Japán, 1975. április 22.
Freddie Mercury az utolsó videofelvétellel előtt, 1991. október.
The Doors, 1969. december.
Iron Maiden, 1984.
James Hetfield és Kirk Hammett, 1983
James Hetfield és a családja.
Debbie Harry, 1978.
Debbie Harry, 1979.
Scorpions, 1974.
Paul McCartney és George Harrison.
Jane Birkin és George Harrison.
Mick Jagger, 1973.
Keith Richards, New York, 1992.
Led Zeppelin, 1969.
Yoko Ono és John Lennon, New York, 1972.
David Bowie, Paul Simon, Art Garfunkel, Yoko Ono és John Lennon, 1975.
John Lennon, 1966.
John Deacon, Roger Taylor és Freddie Mercury, 1974.
Phil Collins, 1973.
Ozzy Osbourne. 
 
0 komment , kategória:  Zenevilág  
Híres rock zenészek ritka fotói - 1. (30 kép).
  2017-05-18 21:40:35, csütörtök
 
  AC / DC, London, 1976.
Beastie Boys és Billy Idol, 1986.
Tony Iommi és Ozzy Osbourne, 1977.
Kurt Cobain, 1990.
Red Hot Chili Peppers, New York, 1985.
Jimmy Page, 1970.
AC / DC, Ipanema Beach, Brazília, 1985.
Pink Floyd, 1967.
Thom Yorke, New York, 1993.
Dimebag Darrell és Jenna Jameson
The Runaways koncert, 1976-ban, Angliában.
Ramones, 1976.
Rolling Stones, 1963.
George Harrison, 1966.
Debbie Harry, 1968.
Debbie Harry az USA-ban, 1978.
Rainbow, 1977.
The Beatles, Hamburg, 1962.
George Harrison, 1960.
Jim Morrison, 1971.
The Doors
Steven Tyler, 1988.
Wilfrid Brambell és John Lennon.
Elton John és John Lennon.
John Lennon és Chuck Berry, 1972.
Bob Dylan és Patti Smith.
Led Zeppelin, 1970.
Kurt Cobain és Krist Novoselic.
Kurt Cobain egy Bryan Adams plakátban, Stockholm, 1991.
Kurt Cobain az Advocat magazinban, Seattle, 1993. január 1. 
 
0 komment , kategória:  Zenevilág  
A Beatles tagjainak nyaralása 1963-ban.
  2017-05-14 22:22:07, vasárnap
 
  A világraszóló sikerű zenekar tagjai 1963 áprilisában még nyugodtan nyaralhattak anélkül, hogy bárki felismerte volna őket a rajongók közül. Amíg McCartneyék a San Telmo Lido környékén lazultak, addig John Lennon a menedzserükkel, Brian Epsteinnel Torremolinosban nyaralt. A fennmaradt képeket a hamburgi fotóművész, Klaus Voormann készítette, akit 1960-ban ismertek meg és a csapat jó barátja volt. Az Egyesült Királyságba való visszatérésük után, 1963 május 11-én jelent meg a The Beatles első albuma, Please Please Me címmel, és egyből bomba siker lett. A szőken nő a srácokkal Astrid Kirchherr, a The Beatles híres fotósa és stylista, mellesleg a zenekar korábbi dobosának, Pete Bestnek a barátnője.

 
 
0 komment , kategória:  Zenevilág  
     1/84 oldal   Bejegyzések száma: 832 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 103 db bejegyzés
e év: 1743 db bejegyzés
Összes: 37000 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4457
  • e Hét: 84499
  • e Hónap: 377853
  • e Év: 4778694
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.