Belépés
holdlany.blog.xfree.hu
Ellenállhatatlan varázs van abban, ha másnak a lelkében a magunkéval találkozunk. (Jósika Miklós) Sárközi Katalin
1949.07.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Gránátalma
  2011-10-17 13:40:19, hétfő
 
 











A gránátalmafát virágának szépsége és gyümölcsének üdítő íze miatt évezredek óta termesztik. Már az Ószövetség is említi több helyen is. Feltehetően Iránból vagy a Himalája nyugati lankáiról származó növény. A gránátalma lombhullató cserje vagy fa, 3-4 méteresre is megnő. Világosbarna ágai vékonyak. Március elején kezd kizöldülni a bokor: halványzöld keskeny levei üdén csillognak. A virágok általában a nyár derekán jelennek meg a levelek hónaljában vagy a hajtáscsúcson. Eleinte vaskos csészelevelek láthatók, és amint ezek felnyílnak, kibomlanak a kezdetben gyűrött, később kisimuló kárminvörös szirmok. Aranysárga porzók sokasága látható a virág közepén.
 
 
5 komment , kategória:  Egészségünk érdekében!!  
Kurkuma
  2011-10-17 13:04:57, hétfő
 
 

A fűszer kurkuma ( curcuma longa) Dél-Ázsiában honos fűszernövény a gyömbérfélék családjának tagja. Szárölelő, hosszúkás, csúcsban végződő levelei vannak. A levél színe és fonákja egyaránt sima és fényes, a levélerek párhuzamosan futnak rajta. Morzsolva fűszeres illatot áraszt. A növény méteres levélnyeleinek tövéből fejlődik a virágfüzér. A virág kb.50 cm-es szár csúcsán nyílik. A fellevelek közül fokozatosan válnak láthatóvá a sárga virágok. Trópusi és szubtrópusi vidékeken termesztik, különösen Indiában, Kínában és Indonéziában. Az évelő növény gyökerét használjuk fel. Magát a fűszert, a sárga színű gyökértörzsből nyerik, amit méregmentes sárga festékanyaga (kurkumin) miatt "indiai sáfránynak" is neveznek. Élénk sárgás színű, kesernyés-aromás pora a currypor egyik legfontosabb eleme. Ha mértékkel használják, kellemes narancsra és gyömbérre emlékeztető ízt kap az étel; töményen csípős és keserű az íze. A növény fiatal hajtásait és virágát zöldségként is fogyasztják. Színének köszönhetően gyakran használják a jóval drágább sáfrány helyettesítésére, ez azonban helytelen, mert ízanyaga meg sem közelíti a sáfrányét.
Étkezési felhasználásán túl a kurkuma fontos gyógynövénynek is számít a dél-ázsiai térségben. Levélpépjét kelésekre kenik, a gyöktörzs kivonatával az epilepsziát kezelik, és gyulladáscsökkentésre is használják.










 
 
2 komment , kategória:  Egészségünk érdekében!!  
Extrém gyógyszerár-változás ok
  2011-10-01 07:18:13, szombat
 
 



Érdemes tájékozódni a gyógyszerárakról, ugyanis a pirulák árai drasztikus változáson mennek keresztül október 1-jétől. Jó hír, hogy körülbelül 430 gyógyszer ára olcsóbb lesz a következő hónap beköszöntével, azonban rossz hír, hogy 700-ért többet kell fizetniük a betegeknek. Az egyik legextrémebb változáson egy eddig 300 forintos készítmény megy át, amit ezután 128.000 forintért vásárolhatnak meg a páciensek.

Október 1-jétől 1.400 darab, 300 forintért megvásárolható gyógyszer közül mintegy 580 darab kerül többe. Szűkül a térítésmentesen hozzáférhető szerek száma. Az eddigi 5.501 készítmény helyett a jövőben alig 800-ból választhat számunkra az orvos terápiát.

A 300 forintos dobozdíjas szerek árai extrém változásokon mehetnek keresztül, az egyik ilyen készítményért - egy prosztatadaganatos gyógyszerért - például az eddigi 300 forint helyett 128.000 forintot kell fizetni, míg egy emlőrákra ható készítményért is mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk a betegeknek, ugyanis 13.823 forintot kell a patikákban hagyniuk. Egy másik, ma még 300 forintos dobozdíjas, tudathasadásos betegeknek felírt gyógyszer a hatóanyag-tartalomtól függően havi 11.235 forinttól akár 43.000 forintba is kerülhet.

Az új intézkedéseknek köszönhetően a következő két éven belül a jelenlegi 300 milliárdos gyógyszerbüdzsét 180 milliárd forintra csökkentené az állam.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében!!  
Figyelem!!
  2011-09-12 07:31:36, hétfő
 
  Étel kiegészítők Düsseldorfi Orvosi Egyetem Gyermekklinika megállapításai:

1.Semlegesek:
E 100,101,103,104,105,111,121,122,126,130,132,140,151,152,160,162,163,170
E 174,180,181,200,201,236,237,238,260,261,262,263,270,280,281,282,290,300
E 301,305,306,307,308,309,322,325,326,327,331,332,333,334,335,336,337,382
E 400,401,402,403,404,405,406,408,410,411,413,414,420,421,422,440,471,472
E 473,474,475,480

2. Gyanúsak:
E 125,141,150,153,171,172,173,240,241,477

3.Veszélyesek:

E 102,110,120,124

4.Egészségünkre károsak
1. Bél károsodás E 220,221,222,223,224
2. Emésztési zavarok
E338,339,340,341,450,451,483,485,486
Eiscreme E 107, E 230,231,232,233
3. B12 vitamin semlegesítő E 200
4. Koleszterin E 320,321

5. Ideg túlérzékenység E 311,312

5. Fokozottan rákkeltő E 330 legveszélyesebb !!!
(tengeri rák húsában , BONBEL sajtban, dobozos gombában,

dobozos paradicsomban található)

6. Rákkeltők
E 131,142,210,211,213,214,215,216,217,239


Vigyázat! az E 123 erősen rákkeltő !!!
USA-ban és Oroszországban tiltott a használata !

Tessék ezt a listát használni !
Kerülje ezek használatát azzal, hogy gondosan kiválogatja a vásárolt
termékeket. Gondoljon az Ön saját és gyermekei egészségére.

Küldje el ezt a levelet minél több ismerősének, barátnak, hogy ezzel
óvja az ő egészségüket is!
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében!!  
Most kaptam,továbbadom
  2011-08-01 09:40:45, hétfő
 
 


Bükkszentkeresztről Gyuri bácsi a füves ember és Dr.Dávid Tamás
professzor, a Magyarok Házából ill.Lébényből üzeni tisztelettel:
Emberek!
Ébresztő!!
Gyógyítható a rák!!!
Mindig is gyógyítható volt!

Immunrendszer gyors tuningolásával, macskakarom és más
gyógynövényekkel, vitaminokkal, vörös szőlőmaggal, más
antioxidánsokkal, kezdeti stádiumban tökéletesen GYÓGYÍTHATÓ A RÁK!
Megelőzésre, az immunrendszer erősítésére törekedjetek!!!
Első legyen a méregtelenítés, béltisztítás, és a savtalanítás!!!
Néhány tipp: jól felszívódó cink, kalcium, szelén, fagyöngy, vérehulló
fecskefű+körömvirág, gyermekláncfű, tengeri algák, citrom,
ginkobiloba, máriatövis mag, a fent említett macskakarom, vörös szőlő
magja, töményen, stb.
Minden féle-fajta és színű zöldség, gyümölcs fogyasztása korlátlan mennyiségben!
A hús, és a stressz savasít! A zöldségek, gyümölcsök, a nevetés, lúgosít!
A lelki okokat is figyelembe kell venni, mint pl.: szeretet,
önszeretet fontossága, kimászni az érzelmi traumából, akarni megoldani
a problémát, és erősen hinni a gyógyulásban!!!
Egyéb terápiák minden betegség ellen:
- pozitív gondolkodás, derű, vidámság
- légzésterápia
- reflexzóna masszázs
- mozgás
és még sok más!

Lehet választani a gyógymódok között!
Tehát van megoldás, csak jó helyen kell keresni!
És ez minden betegségre vonatkozik!

A szintetikus gyógyszerek az immunrendszer halálos ellenségei!!!
Amit a kemóval csinálnak, az pusztítás!!! Pont legyengíti az immunrendszert!!!
Az "Orvostudomány a feje tetején" c. könyv szépen elmagyarázza a rák
természetét.
Egyéb irodalom is segítségre lehet, csak keresni kell.
Leginkább természetgyógyász területen keressétek!

Pl.: Váradi Tibor: Népbetegségek I.;
Mária Treben: Gyógyteák, stb.
Ennyit megtehetünk értük.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében!!  
A dinnye
  2011-06-17 17:20:19, péntek
 
 


Pápai Ildikó: A dinnye

Hogyha mérem át sem érem,
Csak azt tudom mikor nézem,
Mézédes a közepe,
Rózsaszínű a leve,
Csónak forma egy szelete,
S mint kalózok ülnek benne
Százával a kis magok,
Amit kikapargatok.

Egyre csak azt képzelem,
Így teljes a győzelem,
Csatát nyertem, végre szabad,
Előttem egy tiszta falat,
S mi jöhet még? -semmi más,
Egy óriás harapás.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében!!  
Egy csodálatos gyümölcs ...
  2011-06-15 07:20:03, szerda
 
 


Mózes könyvében az áll, hogy az első szőlőskertet Noé gondozta. Ez azt támasztja alá, hogy ez a gyümölcs is már évezredes múltra tekint vissza.

A vitaminok, ásványi anyagok, rostok és a magas víztartalom teszi a szőlőszemeket pompás, ideális ,,kúragyümölccsé". Szőlő mindenütt terem a világon -- nemesítve és vadon is. Már a rómaiak is felismerték jótékony hatásait: testüket, szellemüket frissítették fel vele.

Link
Link
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében!!  
Drága a cukor?
  2011-04-19 08:01:29, kedd
 
 


Drága a cukor? Így cselezd ki a magas árakat!

Ha az egeket ostromolja a cukor ára, ez jó alkalom arra, hogy átgondold, vajon mennyire egészséges az a rengeteg cukor, amit manapság megeszünk. Ha úgy döntesz, semennyire, érdemes végignézned egyéb lehetőségeket, és kipróbálnod a finomított kristálycukor helyettesítésére szolgáló alternatív megoldásokat.

Édesítőszerek

Ezekkel kapcsolatban az a kérdés, hogy ha az egészségünk érdekében lemondunk a cukorról, mi értelme van helyette vegyszereket és adalékanyagokat bevinni a szervezetünkbe. A tudósok még vitatkoznak arról, a mesterséges édesítők okoznak-e betegséget, ám amíg megnyugtató választ nem találnak, tanácsosabb lemondani róluk.

Az is az édesítőszerek ellen szól, hogy ,,becsapják" az agyunkat. Az édes ízt érezzük ugyan, de a cukorral járó boldogságérzés elmarad, ezért az édesítőszerek nem tesznek igazán elégedetté. Sokan a hatásukra megéheznek vagy farkaséhség-rohamokat kapnak, ez pedig nem lehet a cél.

Méz

A méz csodálatos édesítőanyag, de több szempontból nem jobb a cukornál. Konzisztenciája miatt hozzáragad a fogakhoz, és még a cukornál is agresszívebben támadja meg őket. Ezenkívül hatóanyagai miatt a méz sokkal inkább gyógyszernek számít, mint élelmiszernek, a népi gyógyászat előszeretettel alkalmazza megfázás és sérülések ellenszereként.

Éppen ezért érdemes csak takarékosan bánnod vele. Ne vásárolj viszont mézzel ízesített kekszeket, csokikat és süteményeket, mert valódi méz helyett mézport használnak hozzájuk, amelyhez maltodextrint is adnak, ez pedig megint csak cukor, hiába hirdeti a csomagolás a varázsszót: méz!

Barna cukor

A barna cukor sajnálatos módon ugyanúgy rombolja az egészséget, a fogakat és az alakot, mint fehér társa. A különbség annyi, hogy kevésbé feldolgozott variáció, ám ásványi anyagok és vitaminok csak igen kis mennyiségben fordulnak elő benne. Néhány barna cukor úgy készül, hogy a finomított fehér cukorhoz melaszt és színezéket kevernek, ennek vitamintartalma pláne nagyjából nulla.

Agavészirup

A déligyümölcsökből készült szirupok manapság nagyon divatosak. A legjobb a kék agavé leve, mert a benne lévő nagy mennyiségű inulin nevű poliszaharid serkenti bizonyos bélbaktériumok szaporodását, és ezzel az egészséges bélflóra fennállását. A kék agavét azonban Közép- és Dél-Amerikában főként tequilagyártáshoz használják, ezért nem könnyű hozzájutni. Ha mégis sikerül kék agavé szirupot vásárolnod, takarékosan használhatod édesítőszerként.

Gyümölcscukor

A gyümölcscukor természetes formájában számos gyümölcsben megtalálható. Az iparilag előállított gyümölcscukor azonban szintén szaharózból, azaz teljesen normális cukorból készül, és semmi köze a gyümölcsökhöz. Por és szirup formájában kapható, és más édesítőszerekhez hasonlóan csak mérsékelt adagolása javasolható.

Stevia

A steviáról mostanában egyre többet hallani, sokan mégsem ismerik. Dél-Amerikában őshonos növény, amelyet Brazíliában és Paraguayban már évszázadok óta ismer és alkalmaz a népi gyógyászat. A leveleiből származó kivonat rendkívül édes, körülbelül 200-300-szor édesebb a cukornál. Édes íze a benne lévő glikozidoknak köszönhető, amelyeknek az a különleges tulajdonságuk, hogy a szervezet anyagcseréje nem hasznosítja őket, azaz nincs bennük kalória.

Ha a stevia csak úgy természetesen és kalóriamentesen édesítene, az már önmagában nagyszerű dolog volna. Ám ez a csodálatos növény ennél sokkal többet tud. Az édes anyagok általában lebontják a C-vitamint, a stevia ellenben megakadályozza az értékes vitamin lebomlását. A cukorbetegeknél Dél-Amerikában már évszázadok óta alkalmazzák a steviát. Ráadásul harmonizáló hatással van a vércukorszintre. Japánban szintén évek óta használják, az ipar minden évben több száz tonnát használ fel belőle. Arrafelé még egy közkedvelt őszibarackitalt is édesítenek steviával, ez az üdítő azonban sajnos csak Japánban kapható.

Hizlalnak a diabetikus élelmiszerek - betiltják őket
A régi vicces mondás szerint diétás élelmiszerektől is meg lehet hízni, csak sokkal többe kerül. Mára kiderült, hogy ez a kijelentés egyáltalán nem vicc, hanem a valóság. A német hatóságok éppen ezért úgy döntöttek, 2012-től betiltják azoknak az élelmiszereknek a gyártását, amelyeken a ,,cukorbetegek is fogyaszthatják" felirat szerepel. Ezek a termékek 2011 végéig még gyárthatók, és 2012 végéig forgalmazhatók is. Mihelyt azonban a meglévő csoki-, keksz- és lekvárkészlet kifut, a gyártás leáll Németországban.

A piacon a jégkrémtől a süteményeken és kekszeken át a csokoládéig, lekvárokig és italokig jóformán minden élelmiszernek megtalálható a speciális, diabetikus változata. Közülük jónéhányon kimondottan olyan felirat szerepel, hogy "fogyókúrázóknak és cukorbetegeknek". Mivel azonban némelyik, például bizonyos kekszek vagy a lekvárok túl sok zsírt és kalóriát tartalmaznak, és általában véve már nem felelnek meg a német táplálkozási ajánlásoknak, az illetékes hatóságok úgy döntöttek, a termékeknek legkésőbb két éven belül el kell tűnniük a német piacról.

Egy előnnyel sok hátrány áll szemben

A hírt a gyártók nem fogadták kitörő örömmel, hiszen diétás termékekkel sok pénzt lehet keresni, mivel a normál termékeknél általában többe kerülnek. Az élelmiszeriparnak 2009-ben egyedül Németországban évi 138 millió eurós bevételt hoztak a diabetikus élelmiszerek, és ehhez jön még 380 millió euró cukorszegény italokból. Az ilyen ennivalókat ugyanis nemcsak a valóban cukorbajban szenvedők vásárolják és fogyasztják, hanem sok fogyókúrázó is, abban a reményben, hogy megspórolják a cukor jelentette extra kalóriákat. Holott a német döntés hátterében is az áll, hogy az érintettek éppen az ellenkező hatást érhetik el.

A diabetikus élelmiszerek ,,normál" társaiktól annyiban különböznek, hogy a gyártók a rendes háztartási cukrot olyan cukorhelyettesítőkkel váltják ki bennük, mint például a gyümölcscukor vagy a szorbit. Ezeknek az anyagoknak az anyagcseréje a szervezetben inzulinfelhasználás nélkül játszódik le. A látszólagos előnnyel azonban, miszerint a gyümölcscukor anyagcseréje teljesen inzulintól függetlenül játszódik le, egy sor hátrány áll szemben. A gyümölcscukorban például nagyjából ugyanannyi a kalória, mint a normál cukorban, a szorbitban, a maltitban vagy az izomaltban körülbelül egyharmaddal kevesebb. Mivel azonban a legtöbb cukorpótló (kivéve a gyümölcscukrot, a xylitet és a maltitot) kevésbé édes, többet kell belőlük használni, ami megnöveli a kalóriabevitelt.

A nagy mennyiségű gyümölcscukor fogyasztása ezenkívül serkenti a zsírsavak szintézisét, és növeli a testsúlyt, továbbá megterheli a vérzsírokat, és elősegíti a zsírmáj kialakulását. További hátrány, hogy a cukorhelyettesítőkben semmiféle vitamin vagy ásványi anyag nem található, viszont növelik a vér húgysavszintjét, ami köszvényes hajlam esetén problémás lehet. A gyümölcscukor számtalan élelmiszerben megtalálható, nemcsak a diabetikus ennivalókban. Ez azt jelenti, hogy akkor is fogyasztjuk ezt az anyagot minden hátrányával együtt, ha nem is tudunk róla.

Rejtett cukrok mindenhol

A szakemberek szerint akár cukorbeteg, akár nem, senkinek sem tanácsos 50 gramm cukornál többet fogyasztania egy nap, ez nagyjából a napi energiaszükséglet 10 százalékának felel meg. Ebbe bele kell számítani a rejtett cukrokat is, amelyek a legkülönfélébb neveken szerepelnek az élelmiszerek összetevőinek listáján: szacharóz, glukózszirup, dextróz, maltóz, fruktóz.

A cukorbetegeken nem segít, ha pusztán lecserélik a cukrot, ezek az élelmiszerek viszont éppen ezt sugallják, és azt a hamis képzetet keltik az érintettekben, hogy ebből aztán annyit ehetnek büntetlenül, amennyit csak akarnak. A diabetikus élelmiszereknek ezen kívül számtalan további hátrányuk van: magasabb zsírtartalmuk miatt akár tíz százalékkal is több kalóriát tartalmazhatnak, mint hagyományos társaik. Ha valaki eleve túlsúlyos, akkor tehát különösen nem valók neki a diabetikus készítmények. Ráadásul ezekben a termékekben nemritkán olyan egészségtelen hozzávalók találhatók, mint a fehér liszt vagy keményített zsírok.

Csalóka volt a csomagolás

- A diabetikus élelmiszerek pusztán csalóka csomagolást jelentettek. Azt sugallták, hogy különösen jó táplálékok, ami egyáltalán nem felelt meg a valóságnak - nyilatkozta Thomas Danne professzor, a Német Diabétesz Társaság elnöke. A cukorbetegeknek is tanácsos egyszerűen az egészségeseknek ajánlott táplálkozási szokásokat követniük, azaz kiegyensúlyozott, teljes értékű vegyes kosztot fogyasztaniuk.

Mivel számtalan vizsgálat bebizonyította, hogy a diabétesz nemcsak a vércukorszintet befolyásolja, hanem a fehérje- és a zsíranyagcsere zavarát is előidézi, az ,,olyan terápia, amely csak a cukorháztartást szabályozza, többé nem elegendő" - hangsúlyozta a német Szövetségi Kockázatértékelő Intézet egyik munkatársa.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében!!  
Igyunk vizet üres gyomorra
  2011-04-17 15:51:04, vasárnap
 
 



IGYUNK VIZET ÜRES GYOMORRA




Japánban manapság népszerű, hogy minden reggel, közvetlenül ébredés után vizet isznak.

A vízkúrát nagyon sikeresnek találta egy japán orvosi társaság, mintegy 100 százalékos gyógyulás az alábbi betegségekre

Fejfájás, testi fájdalom, szív,- és érrendszer, reuma, gyors szívverés, epilepszia, túlsúly, asztma, tbc,

Agyhártyagyulladás, vese és vizelési betegségek, hányás, gyomorpanaszok, hasmenés, aranyér, cukorbetegség, székrekedés, mindenfajta szembetegség, méh, rák, mens.

Rendellenesség, orr-fül gége betegségek.



Kezelési módszer:


1. ahogy reggel felébred, mielőtt fogat mosna, igyon meg 4 x 1,6 dl vizet (kb 6,5 dl)

2. mosson fogat, de legalább 45 percig semmi ne igyon vagy egyen

3. 45 perc eltelte után ehet, ihat, mint normálisan szokott

4. A reggeli, ebéd vagy vacsi elfogyasztása után 2 óra hosszat semmit ne egyen, vagy igyon

5. Azok, akik idősek vagy betegek és képtelenek egyszerre 4 pohár vizet meginni, akkor az elején kezdjék kis mennyiséggel és fokozatosan érjenek el a 4 pohár víz megivásához naponta.

6. A fentiekben felsorolt gyógymód kigyógyítja a betegeket bajaikból, és mindenki egészségesen élhet.

7. A reumás betegek a fenti kezelést az első héten csak 3 napig csinálják, és a második héttől már minden nap csinálhatják.

Ennek a kezelésnek nincsenek mellékhatásai, legfeljebb az elején gyakrabban kell pisilni.

Az a legjobb, ha folytatjuk ezt a kúrát, és mindennapi életünk szerves részévé tesszük


IGYON VIZET, MARADJON EGÉSZSÉGES ÉS AKTÍV


A kínaiak és japánok forró teát isznak étkezéskor - mi hidegvizet.

Itt volna az ideje, hogy mi is megváltoztassuk ivási szokásainkat étkezés alatt. Semmit sem veszítünk, csak nyerünk.


Azoknak, akik hideg vizet szeretnek inni, szól ez a cikk. Jó érzés egy pohár hideg víz étkezés után.

Habár a hidegvíz az elfogyasztott ételben levő zsiradékot megkeményíti.

Ez lelassítja az emésztést.

Amint a megkeményedett anyag savra reagál, szétbomlik és a belekben gyorsabban, felszívódik, mint az elfogyasztott étel maga.

Ez nagyon hamar zsírrá változik, és rákhoz vezet.

Jobb lenne, ha meleg levest, vagy meleg vizet inna étkezés után.

Komoly figyelmeztetés szívrohamokkal kapcsolatban.

A nőknek tudniuk kell, hogy nem minden szívroham a bal karban jelentkező fájdalommal kezdődik.

Figyeljem az álkapocsban jelentkező fájdalomra.

Nem feltétlenül mellkasi fájdalommal jelentkezik a szívroham.
Hányinger, erős izzadás szintén gyakori szimptoma. Azoknak az embereknek a 60 %-a akiket alváskor ér a szívroham, már a többet nem ébrednek fel.

Az álkapocsban jelentkező fájdalom azzal felébreszt még mély álomból is.

Figyeljünk önmagunkra, minél többet tudunk, annál nagyobb esélyünk van a túlélésre.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében!!  
A fahéj ,mint népi gyógymód
  2011-04-14 15:33:02, csütörtök
 
  A 40 napon át rendszeres fahéj tartalmú tabletta szedésének köszönhetően a
vérben lévő triglicerid és a glükóz, illetve a káros LDL koleszterin szint
egyaránt közel 30 százalékkal csökkent a résztvevők körében.
A fahéj tartalmaz antioxidánsokat. Azonban nincs elegendő bizonyíték annak
alátámasztására, hogy nagy dózisú fahéj fogyasztásával olyan kedvező hatást
érhetnénk el, mint például a szív- és érrendszeri betegségek elleni védelem.
A fahéj segíti a vírusok, baktériumok és gombák elpusztítását.
Alkalmazásával azonban megfontoltan kell bánnunk, mivel testünkön kívül és

szervezetünkön belül is számos baktérium él egymással harmóniában, egészségünket őrizve. Ezeket, vagyis a jó, és rossz baktériumokat egyaránt kiirtva természetes egyensúlyunk felborulna, s ez betegségek kialakulásához vezetne. Gondoljunk csak a bélszakaszban élő hasznos baktériumokra, melyek immunrendszerünk megfelelő működését is segítik.

Kétségtelen tehát, hogy a fahéjban található, hatóanyagok segítik egészségünk megőrzését, azonban a pontos részletek feltárásához további vizsgálatok szükségesek. A fahéj hatását befolyásolhatja például az adott növény összetétele, melyből a gyógyszer készül, s ezt a termőhelytől kezdődően számos egyéb tényező is meghatározhatja.


Az amerikai National Center for Complementary and Alternative Medicine
(NCCAM) szervezet törekvései közt szerepel, hogy a hatóanyagok pontos besorolást nyerjenek, s a természetes gyógymódok palettája tovább bővülhessen. A fahéj egészségre gyakorolt hatásának vizsgálatához tehát számos további kutatás szükséges.

A kanadai World News hetilap egyik számában jegyzéket készített azokról a
betegségekről, amelyek mézzel és fahéjjal kezelhetők. Többek között
felerősíti az immunrendszert, megvéd a vírusoktól, baktériumoktól, erőssé,
munkabíróvá tesz...


Szívbetegség:

A mézet keverje össze törött fahéjjal, és lekvár helyett ezt kenje a kenyérre. Fogyassza rendszeresen. Csökkenti a koleszterinszintet, és véd az infarktus ellen. Akik már átestek infarktuson, és rendszeresen fogyasztják ezt a keveréket, nagy az esélyük arra, hogy következő roham nem, vagy csak később következik be. Ezen kívül könnyíti a légzést és erősíti a szív munkáját. Amerikában és Kanadában ezzel gyógyítják azokat a betegeket, akiknek koruk miatt ereik már nem annyira rugalmasak. A méz és a fahéj visszaadja az erek rugalmasságát.

Artritisz:

Az ízületi kopásban szenvedő betegek reggel, délben és este egy pohár meleg
vízbe tegyenek két kanál mézet és egy kanál törött fahéjat. A krónikus
artritisztől is megszabadulhatnak, ha rendszeresen fogyasztják. A copenhaveni egyetemen végzett felmérés szerint 200 beteg közül az ital fogyasztása után 73 beteg teljesen megszabadult a fájdalomtól, és azok, akik nem tudtak járni, fájdalom nélkül közlekedtek.


Hólyagfertőzés:

Egy pohár langyos vízbe tegyen két kanál mézet és egy kanál törött fahéjat.
Megszünteti a húgyhólyag és a húgyutak fertőzését.


Fogfájás:

Öt kanál mézet keverjen össze egy kanál törött fahéjjal, naponta háromszor
tegyen a masszából a fájós fogra. A fájdalom elmúlik.




Koleszterinszint:

Két kanál mézet és három teáskanál törött fahéjat keverjen öszsze 2 dl
forró vízzel. Két órán belül 10 százalékkal csökkenti a koleszterinszintet.
Ha naponta háromszor alkalmazza, a krónikus magas koleszterinszint
lecsökken. Ha naponta fogyaszt mézet, megakadályozza a koleszterinszint
emelkedését.


Megfázás:

Ha gyakran megfázik, három napon keresztül naponta háromszor egyen egy
kanál mézet és negyed kanál törött fahéjat. Gyógyítja a megfázást, a
krónikus köhögést és megtisztítja a légcsövet.


Gyomorpanaszok:

A méz és a törött fahéj keveréke gyógyítja a gyomorfájdalmat és megakadályozza a gyomorfekély kialakulását.


Az immunrendszer erősítése:

A méz és a fahéj rendszeres fogyasztása erősíti az immunrendszert, védi a
szervezetet a vírusok, baktériumok ellen. A mézben nagyon sok vitamin és vas
van. Rendszeres használata erősíti a fehér vérsejteket a baktériumokkal és a vírusokkal folytatott harcban.


Nehéz gyomor:

Egy kanál fahéj 2 kanál mézzel keverve megakadályozza a gyomorsav túlzott
termelődését.


Nátha:

Spanyol tudósok rájöttek, hogy a méz olyan természetes anyagokat tartalmaz,
amelyek megölik a nátha baktériumtörzseit.


Pattanás:

Három kanál mézet és egy kanál fahéjat keverjen össze. Lefekvés előtt kenje
be vele a pattanásokat, majd mossa le meleg vízzel. Ha naponta elvégzi ezt a
műveletet, egy héten belül eltűnnek a pattanások.


Bőrfertőzés:

A méz-fahéj páros gyógyítja az ekcémát, az övsömört és a bőrfertőzés minden
formáját.


Fogyás:

Reggel éhgyomorra fél órával a reggeli előtt, este pedig lefekvés előtt
igyon meg egy mézes fahéjas italt. Rendszeres fogyasztása csökkenti a súlyt
a rendkívül kövérek esetében is. Még akkor is megakadályozza a zsír
lerakódását, ha nagyon zsíros ételeket fogyaszt.


Krónikus fáradtság:

A testi erőt legjobban, a mézben lévő cukor regenerálja. A mézet és fahéjat
fogyasztó idős emberek erősebbek és mozgékonyabbak. Ha délután három óra
körül fogyasztunk el ilyen italt, egy héten belül helyreáll a szervezet
 
 
1 komment , kategória:  Egészségünk érdekében!!  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 1272 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 8
  • e Hét: 39
  • e Hónap: 456
  • e Év: 2204
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.