Belépés
totherzsi.blog.xfree.hu
"Futnak a napok, S vele az élet. Most kell szeretnünk, Nincs másik élet.." "Üdvözöllek a Blogomban!! Tóth Erzsébet
1955.10.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
13 perces edzés videó
  2015-02-23 20:31:03, hétfő
 
  Rutina de 10 minutos de Tiffany Rothe para tónificar y adelgazar la cintura!

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért!!!  
Itt lehet Nátrium Cloridot igazi sót beszerezni!!
  2013-08-07 19:56:25, szerda
 
  "Köszönöm Papp Lajos professzor úrnak és Tejfalussy úrnak, hogy ma már az én és minden ismerősöm asztalára normális, tiszta NaCl só kerül, amit Baján csomagolnak! Több üzletben is megadtam ennek a bajai cégnek az elérhetőségét - azóta lakhelyemen is kapható és mindenki hozzáférhet - no persze, akikhez eljutnak a hírek!"

"Természetesen, itt a név és cím:
Dombszéli Vadgesztenye Kft.
6500 Baja, Zrínyi Miklós u. 8.
E-mail: dombszeli.vadgesztenye@gmail.com
A káliumos sótól állítólag a rendes, NaCl só UV fénnyel is megkülönböztethető: a KCl-os só “világít" az UV fényben (“kézi pénzvizsgáló"); a NaCl nem. Én csak a NaCl sót tudtam megnézni UV fényben - az tényleg nem világít. Nem tudom valaki próbálta-e már a KCl-t?"


Én tuti utána járok a dolgnak!!!! Totherzsi
 
 
1 komment , kategória:  Egészségünkért!!!  
A konyhasó mint lakossággyérítés
  2013-08-07 19:39:31, szerda
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért!!!  
Ismét a sóról és a káliumról – Dr. Papp Lajos szívsebé
  2013-08-07 19:33:27, szerda
 
  LinkPapp Lajos szívsebész beszél a káliummal mérgezett sóról. Érdemes figyelmesen meghallgatni. Az emberek nem törődnek ezzel, fel sem fogják és el sem hiszik....pedig mindannyian tanultuk anno az általános iskolában, hogy a só NaCl !!! Se több, se kevesebb !!!
Van még egy szabvány is erre (a sószabvány), ami kimondja, hogy közvetlen étkeztetés céljára használatos sónak minimum 97% tiszta NaCl-t kell tartalmaznia ! SEMMI KCl !!! Ezzel szemben szinte minden só KCL-el kevert ha nem 100%-ban az !!!!
mérgezett sóról.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért!!!  
Dr. Molnár György: Nyílt levél az egészségügyről az Új Medic
  2013-06-12 22:27:38, szerda
 
  Dr. Molnár György: Nyílt levél az egészségügyről az Új Medicina tükrébenAz ország egészségügyi ellátó rendszere a rendszerváltás óta folyamatosan válságban van. A különböző kormányok félve nyúltak az egészségügy átalakításához, pedig mindenki érzi, hogy nagy a baj. A vizit-díj, a hála pénz (para solventia), az orvosaink tömeges külföldi munkavállalása, a rezidensek képzése, bére hatalmas érzelmi hullámokat kavartak, de valójában elvonták a figyelmünket az igazi problémáktól.

A valódi kérdés az, hogy mi orvosok kire és mire esküdtünk, kinek az érdekeit képviseljük az egyetemi diploma megszerzését követően? Ez egy súlyos lelkiismereti kérdés a mindennapi gyakorlatban, amire mindannyian egyértelmű választ kell, hogy adjunk. Semmi áron nem árthatunk a ránk bízott betegeinknek, akik tőlünk várják a gyógyulásukat!

A gyógyítás szabadsága már a múlté, ma már elveszett illúzió. A gyógyszer lobbi “jóhiszemű" kollaboránsai a különböző szakmai kollégiumokon keresztül protokollokban előírják, megszabják, hogy egy orvos mit adhat, vagy mit alkalmazhat a betegének a gyógyulása érdekében. A több ezeréves Ayurvéda, Hagyományos Kínai Orvoslás, a népi gyógyászat, a fitoterápia, a több mint 200 éves homeopátia, a természetgyógyászat különböző ágazatai megtűrt, vagy tiltott kategóriákba kerültek, mert elhomályosítják a “bizonyítékokra épülő orvostudomány" szerény eredményeit.

Vitathatatlan, hogy a képalkotó diagnosztikai eljárások, a műtéti technikák, a szervátültetések, vagy a “hagyományos" orvoslás egyéb területein látványos fejlődéseknek lehetünk a szemtanúi. Ezzel együtt látnunk kell, hogy a forradalmi diagnosztikai fejlődéstől a terápiás lehetőségek, a szakmai ajánlások egyre jobban leszakadnak, tehát a betegek gyógyulási statisztikái jelentősen romlottak. Az egyetemi tankönyvek még az ismeretlen eredetű betegségek kezelésére is ismeretlen hatásmechanizmusú vegyszerek, mérgek tartós szedését ajánlják, amelyek a gyakori mellékhatásaik, szövődményeik miatt idővel újabb és újabb veszélyes mérgek szedésére kárhoztatják a kiszolgáltatott betegeket, akik már egyre kevésbé bíznak bennünk, mert közülünk sokan elárulták őket és nem az ő érdekeiket tartják szem előtt. Feltehetően sokan vannak, akik már eladták a lelküket a gyógyszer lobbinak.

A gyógyszer lobbi átgondolt, kíméletlen, emberiség ellenes propaganda hadjárata több évtizede mindent elkövet annak érdekében, hogy az emberiséget megfélemlítse, kiszolgáltatott helyzetbe sodorja, hogy a megbetegített emberek gyógyszer szedéséből extra profitot termeljen!

Egészen biztos vagyok abban, hogy valamikor az egészségügyben is lesz majd egy “nürnbergi per", ahol senki sem kap mentséget csak pusztán azért, mert úgymond “parancsra, szakmai előírásra" cselekedett! Minden bizonnyal a legtöbb vér az onkológiai intézetek dolgozóinak a kezéhez tapad, akik persze manipulált, megtévesztett voltuk miatt az egész tevékenységüket tévesen ítélik meg. A tragédia ott kezdődik, hogy a rendkívül költséges, alacsony hatásfokú kemo-és radioterápia teljesen felesleges és veszélyes élettani szempontból is, hiszen az evolúciónk során fejlődött ki az élő szervezetünknek az az adaptációs képessége, miszerint a szövetszaporulatokkal a különböző szerveink funkcióját képesek vagyunk fokozni, ami nélkül az emberiség feltehetően már régen kipusztult volna.

Hamer doktor több mint 30 évvel ezelőtt a ,,Rák Vastörvényében" rögzítette az emberiség szempontjából az egyik legjelentősebb élettani, orvostudományi felfedezését, az emberi lény párhuzamosan három szinten lezajló, értelmes élettani folyamatairól.

Dr. Ryke Geerd Hamer abszolút logikusan, tárgyilagosan, biológiai-élettani szemszögből írja le a testünk normál alapállapottól eltérő működését, konkrétan az érzelmi konfliktusok hatására kialakuló szervi elváltozásokat (régi nevén megbetegedéseket), beleértve minden elváltozást, ami bizonyítottan nem mérgezés, baleset, sugárzás, stb. következménye.

Hamer doktor nem az orvostudományi egyetemeken oktatott alapfeltételezésekből indult ki, miszerint a betegség a testünk meghibásodása, génhiba vagy a kórokozóknak kikiáltott mikroorganizmusok rosszindulatú támadása, hanem azt kereste, milyen összefüggés van a lelki konfliktusok, az agy és a szervi elváltozások között. Felismerte, hogy a korábban megbetegedésnek vélt folyamatok kivétel nélkül a szervezetünk értelmes biológiai válaszreakciói egy drámaian, váratlanul, felzaklatóan, elszigetelten megélt és megoldatlan lelki (érzelmi) konfliktusra.

Klinikailag, illetve CT-vel igazolt tény, hogy a szervi elváltozásaink érzelmi konfliktusok hatására alakulnak ki, és a szervezetünk átmenetileg célzottan fokozza vagy csökkenti az elváltozásban érintett szerv funkcióját. Az érzelmi konfliktus megoldásával az elváltozás fokozódása megáll, majd az illetékes mikroorganizmusok elvégzik a szükséges visszaállítási, helyreállítási folyamatokat. Amennyiben a bizonyítatlan orvostudományi feltételezésektől eltekintünk és következtetéseinket szigorúan csak a rendelkezésre álló tények alapján vonjuk le, akkor be kell lássuk, hogy a megbetegedéseket korábban félreértelmeztük. Ugyanakkor megnyugtató tény, hogy mindannyiunk szervezetében csodálatos REND uralkodik.

Ördögien gonosz, hogy a gyógyszer lobbi közvetítői eszközként azokat a kiváló, lelkiismeretes, szorgalmas fiatalokat szemelte ki, akik többnyire őszinte hivatástudatból a beteg emberek gyógyítására esküdtek fel, és fáradságot nem ismerve, egész életükön át folyamatosan képezik magukat, igyekeznek lépést tartani az analitikus elvekre épülő orvostudomány rohamos fejlődésével. Egyik orvos sem hitte volna, hogy a gyógyszer lobbi logikusnak tűnő globális “agymosásának, manipulációjának" az áldozataivá válnak.

Az orvos kollégáim körében egyre gyakrabban szembesülök azzal a kétségbeejtő tendenciával, hogy az orvosaink leszoktak a gondolkodásról, vagyis már néhányan a “józan paraszt" eszüket sem használják. A gyógyszergyártók a saját legújabb generációjú “csodaszerük" bevezetéséhez nemzetközileg is elismert kiváló szakembereket igyekeznek megnyerni, akik megfelelő honorárium ellenében a készítmény iránti bizalmat hivatottak felépíteni. Bizonyított, hogy több esetben is a vezető szaktekintélyek úgy adták a nevüket a gyógyszergyártók által összeállított “tudományos" kutatási publikációkhoz, hogy a vizsgálatokban egyáltalán nem vettek részt. Ugyanakkor részt vehettek rekreációval egybekötött több napos nemzetközi tudományos konferenciákon, utazásokon!

Tény, hogy a gyógyszer lobbi kampányai ellenére világszerte nagyon sokan felismerték Hamer doktor fantasztikus felfedezésében rejlő lehetőségeket az egyén és az emberiség egészségének megóvása érdekében. A “szellem" már végérvényesen kiszabadult a palackból, ezért már egyre többen tudjuk, hogy a csoda bennünk van, vagyis képesek vagyunk saját magunkat meggyógyítani. Tehát nem kell tovább indokolatlanul félnünk a betegségektől, hiszen hagyományos értelemben véve betegségek valójában nincsenek, csupán az érzelmi kilengéseinkre produkálunk elváltozásokat.

A Biologika Szabadegyetem weboldalán a ,,GNM global" menüpontban összegyűjtötték a nemzetközi, interneten is fellelhető GNM linkeket, információforrásokat, hogy bennünket megkíméljenek az időigényes kutatásoktól. Az alábbi linket küldjék el minél több barátjukhoz, családtagjukhoz, belföldön és külföldön egyaránt, amíg nem késő! Hívják fel kezelőorvosuk, gyógyszerészük figyelmét a GNM-re, a biológiai természettörvényekre!http://www.biologika.hu/orvostudomany/gnmglobal.html

Az általam 2007-ben megismert GNM tőlem is, a belgyógyásztól, megrázó paradigmaváltást követelt, hiszen sokáig egy elkötelezett hagyományos orvoshoz méltóan, szkeptikus módjára, hitetlenkedve védtem a “mundér" becsületét. Végül a gyógyult daganatos betegek egyre sokasodó esetei engem is “térdre kényszerítettek". Ugyanakkor hazánk évek óta romló, riasztó egészségügyi statisztikái minden jóérzésű, lelkiismeretes orvost el kell, hogy gondolkoztassanak a hivatalos, akadémikus orvoslás szemléletének a hiányosságairól, amely az emberek lelki konfliktusait, a különböző betegségek kialakulásánál szinte alig vizsgálja, vagy, ha igen, akkor túlságosan általánosan fogalmaz, és nem vizsgálja azokat a szervi elváltozásokkal összefüggésben.

Engem kizárólag a gyógyulni vágyó betegek érdeke vezérel, és arra kérek mindenkit, hogy hozzám hasonlóan szenteljenek kellő figyelmet a biológiai természettörvényeknek, ismerjék meg az Új Medicinában leírt bio-logikus összefüggéseket. A csodás gyógyulás természetes dolog, bárki számára elérhető, aki ismeri a mechanizmusát és képes a folyamatokat irányítani. Természetesen kritikus helyzetekben, életmentő beavatkozásoknál továbbra is nagy hasznát vesszük a modern orvosi technológiáknak, kemikáliáknak.

A döntés mindig az elváltozásban érintett személy kezében van. Nem mindegy mit mondunk, nem szabad bennük félelmet kelteni, és nem erőszakolhatjuk rá egyik alternatívát sem. Az egészségügyi törvényben rögzített kötelességünk a beteg megfelelő, időben történő, tárgyilagos, elfogulatlan, korrekt tájékoztatása állapotáról, gyógyulási lehetőségeiről.

Ma már nincs bennem kétség Hamer doktor felfedezését illetően, de elismerem, hogy egyes területeken még bővítésre, finomításra szorul, amit elsősorban nekünk orvosoknak kellene elvégeznünk.

Sajnos, ma még kevés az olyan orvos, aki a praxisában az Új Medicina elveit az ajánlott szakmai irányelvekkel szemben be merné vállalni. Ennek következtében viszont nagyon sok rászorult beteg, a gyógyíthatatlannak minősített betegségének a csapdájában vergődve, időben nem ismerheti meg ezt a humánus gyógyulási utat.

Ezért arra kérek mindenkit, hogy töretlen hittel, lelkesedéssel, elszántsággal népszerűsítsük Hamer doktor által felfedezett biológiai természettörvényeket, hogy mindazok, akikre rásütik a gyógyíthatatlannak tartott malignus tumor, rosszindulatú daganat stigmáját, még időben tájékozódhassanak az emberséges öngyógyítás lehetőségéről! A beteg ember lelkét, lelki konfliktusait figyelmen kívül hagyni nem csak szakmai hiba, hanem bűn is! Sajnos, gyakorló kollégáim közül sokan még ma is kétségbe vonják a pszichoszomatikus kórképek létezését, mert ők ,,lelketlenek".

Reménykedjünk, hogy egyszer végre eljön az igazság pillanata!

“Az nem lehet, hogy annyi szív hiába onta vért!"

Együtt az egészségesebb, félelem- és füstmentes jövőért!Dr. Molnár György Budapest, 2012.

belgyógyász, konzulens
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért!!!  
Dr. Molnár György véleménye az új medicináról
  2013-06-12 21:57:05, szerda
 
  Dr. Molnár György véleménye az új medicináról

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért!!!  
Tudatos lények vagy robotok, ez a kérdés válasszatok
  2013-06-12 21:53:11, szerda
 
  Tudatos lények vagy robotok, ez a kérdés válasszatok

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért!!!  
Barnai Roberto - Az immunrendszerről
  2013-06-12 21:47:16, szerda
 
  Az immunrendszerről, hagyományos és biologikus szemmel
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért!!!  
Homeopátiától Hamerig
  2013-06-12 21:43:52, szerda
 
  A VNTV Viva Natura sorozata, műsorvezető: Jakab István, vendég: Dr. Gelléri Julianna.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért!!!  
Cseresznye A frissesség, a tavasz, az ifjúság jelképe,
  2013-06-06 00:00:31, csütörtök
 
 


Cseresznye

A frissesség, a tavasz, az ifjúság jelképe, nem véletlen, hogy Japánban a cseresznyevirágzás idején az egész ország ünnepel, gyönyörködik.

Őse az apró szemű madárcseresznye, mely már időtlen idők óta terem a Közel-Keleten. Socrates tanítványa, Xenophon közel 400 évvel időszámításunk előtt már arról számol be, hogy a vesztes kunakszai csatából visszavonuló görög sereg katonái dús levű, finom cseresznyével enyhítették szomjúságukat. Az ókorban a görög orvosok cseresznyét írtak elő az epilepszia gyógyítására. Magyarországon már a honfoglalás előtt őshonos volt a vadcseresznye.

Miért fogyasszuk?
A cseresznye minden része gyógyszer: a húsa, a magja és a szára is. Tisztító hatását nemcsak a vérben, hanem az emésztő- és kiválasztószervekben is kifejti. Savtartalma miatt a kövek oldására is képes. Magja és a nedve a szívizomzatot erősíti. Önmagában fogyasztva képes helyreállítani a szervezet savbázis-egyensúlyát. A cseresznye lúgosító hatású, így képes semlegesíteni a vér savasságát. A cseresznyeszárból teát készítenek, aminek használata amellett, hogy igen erős vízhajtó hatással is rendelkezik, gyomor- és tüdőbaj esetén ajánlatos. Az arcra és a nyakra helyezett cseresznyemasszából álló pakolás tonizálja a fáradt bőrt, a homlokra helyezve pedig a migrén ellen hat. Mivel káliumban igen gazdag, ezért képes a szervezetben felesleges nátrium kiürítésére, képes a felesleges víz kihajtására. Ezen tulajdonságainak következtében a köszvény egyik legkitűnőbb gyógyítója. A magból sajtolt olajat az infarktus megelőzésére használják.A gyümölcs teljes értékű tápláléknak tekinthető. A cseresznye rendszeres fogyasztása enyhíti az ízületi és köszvényes fájdalmakat, csökkenti a fogszuvasodás veszélyét is. Izom- és idegerősítő, idegnyugtató hatású, a máj és a gyomor működését szabályozó hashajtó, így székrekedésnél nagyon ajánlott a fogyasztása. Fokozza a szervezet természetes ellenálló képességét, serkenti az immunrendszer működését. Lékihozatalát tekintve egy kg cseresznyéből 4-5 dl lé készíthető. Önmagában fogyasztva akár egy reggelit is nyugodtan helyettesíthetünk vele. Fogyasztása a cukorbetegeknek is nagyon ajánlott, ugyanis kevés a szénhidráttartalma és a cukortartalom nagy része cellulóz. Az egy-két napos cseresznyekúra a szezonban kitűnő tisztítókúra lehet, elősegíti a salakanyagok és mérgek eltávolítását a szervezetből.
100 g cseresznye tápanyag-összetétele:

266 kJ energia (63 kcal) - mely 82%-ban vizet, 13%- ban szénhidrátot tartalmaz -, szervessav- és fehérjetartalom 1- 1% , mely mind a 10 esszenciális aminosavat tartalmazza, 0,4 mg A-vitamin, és kb. ugyanennyi B- és C- vitamin. Emellett tartalmaz folsavat és nitokinsavamidot (PP- vitamint) és számos ásványi anyagot, nyomelemet is, mint például vasat, kalciumot, foszfort, magnéziumot, nátriumot, káliumot, ként, cinket, rezet, mangánt és kobaltot.

Tápérték 100 g fogyasztható cseresznyében

Fehérje 0,9 g
Zsír 0,4 g
Szénhidrát 15 g
Vitaminok

E, B1, B2, B6, C
Ásványi anyag

490 mg
Energia (Joule/ kalória) 282/67

Magyarországi termelés
Magyarországon kitűnő, különleges adottságú cseresznye-termőtájak fekszenek. Külföldi versenytársakkal szemben versenyelőnyt jelent a jó hússzilárdság és a kitűnő ízharmónia.
Termesztésében fokozatosan teret hódít az alacsony fájú, magasabb tőszámmal művelt intenzív termesztés, mely az egyenletesebb színeződés előnyével bír. Figyelemre méltók a magyar nemesítés és klónszelekció eredményei, melyek mind a gyümölcsök méretében, mind színeződésében különlegességet jelentenek, és Magyarországon a második cseresznye-héttől kezdődően különleges árukat kínálnak egészen a 8-9. hétig.

Fajták
Bigarreau Burlat - Igen nagy, belapult gömb alakúélénkpirostól sötétpirosig terjedő színű, bőlevű, édes, kellemes ízű fajta.
Germersdorfi Óriás - Német származású fajta, június harmadik dekádjában érik. Gyümölcse nagy alakú, húsa kemény, ropogós, íze finom, édes-savas.
Katalin - Július első hetében érik. Gyümölcse igen nagy, sötétbordó, húsa kemény, ropogós, kellemes ízű.
Hedelfingeni Óriás - Július elején érik megnyúlt szív alakú, sötétvörös, pontozott gyümölcse.
Pomázi Hosszúszárú - Május vége felé érik. Gyümölcse nagyon sötét, bordópiros, festőlevű, zamatos. Talán a legjobb ízű korai fajta.
Szomolyai Fekete - Június első felében érik. Egészen sötét liláspiros, feketébe hajló színű gyümölcsei festőlevűek, félkemények, nagyon ízletesek.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért!!!  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47590 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 169
  • e Hét: 4963
  • e Hónap: 10008
  • e Év: 10008
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.