Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 200 
Pácolt rántott csirke
  2019-12-11 11:30:24, szerda
 
  A csirkehúsból készült rántott húst mindenki szereti és bármikor szívesen fogyasztja.
A háziasszonyok amikor rántott húst készítenek, előbb lisztbe, majd tojásba forgatják a
húst, mi ma szeretnénk bemutatni nektek egy ennél sokkal egyszerűbb módszert.

HOZZÁVALÓK:

4 db csirkemell filé,
30 g mustár,
50 g majonéz,
30 ml olaj,
40 g méz,
5 gerezd fokhagyma,
só,
pirospaprika,
őrölt bors ízlés szerint.

ELKÉSZÍTÉS:

Készítsük el a pácot: keverjük össze a mustárt, az olajat, a zúzott fokhagymát, a mézet
és a majonézt, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Keverjük jól össze. A csirke mell
filéket mossuk meg, töröljük meg papírtörlővel, vágjuk vékony szeletekre és klopfoljuk ki.





A kiklopfolt húst tegyük egy mélyebb tálba, öntsük rá az elkészített pácot és hagyjuk
állni 1 - 2 órát.





Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, tegyük rá a húsokat, a megmaradt páccal locsoljuk
meg őket, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük nagyjából 35 percig.





A sütési idő felénél meg is fordíthatjuk a húsokat.

Melegen tálaljuk, jó étvágyat!





 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 1.  
Hamburger
  2019-11-26 11:39:18, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 1.  
Reggeli
  2019-11-25 13:50:04, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 1.  
Fő az ebéd
  2019-11-24 06:26:06, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 1.  
Reggeli
  2019-11-23 17:42:41, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 1.  
Játékos szakács
  2019-11-10 10:59:37, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 1.  
Bundás karfiol sajttal összesütve
  2019-11-09 14:45:03, szombat
 
  Karfiolfalatok ropogós bundában, sajttal összesütve: sokkal finomabb, mint rántva
A karfiol ősszel és télen is olcsó, egészséges alapanyag, amiből jobbnál jobb ételeket
készíthetsz. Próbáld ki palacsintabundában és sok sajttal is!

Ideje újítani! A karfiolt legtöbbször morzsás bundában tálaljuk, pedig a sós, fűszeres
palacsintatészta is nagyon jól áll neki. Ráadásul kevésbé macerás elkészíteni. Minden
eddiginél finomabb lesz, ha sajttal megszórva összesütöd egy kicsit. A karfiol bundája
extrán ropogós, a sajt pedig nyúlós lesz.

Hozzávalók:

1 fej karfiol
15 dkg sajt
12 dkg liszt
5 dl tej
1 db tojás
1 gerezd fokhagyma

bors
olaj a sütéshez

Elkészítés:

A karfiolt alaposan mosd meg, szedd rózsáira, tedd forrásban lévő, sós vízbe és
főzd öt-hét percig. Vigyázz, hogy ne essen szét, akkor az igazi, ha még roppanós.
Szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, és csepegtesd le.

A bundához a tojást üsd egy tálba, keverd simára a liszttel és a tejjel, közben
ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Sűrű masszát kell kapnod. Szükség
esetén hígítsd tejjel vagy szénsavas ásványvízzel, sűríteni pedig liszttel tudod.
Mártsd a karfiolrózsákat a masszába, és forró olajban süsd aranybarnára minden
oldalukat. Szedd papírtörlőre, és itasd le róluk a felesleges olajat. Ezt követően
rendezd a karfiolokat vajjal kikent tűzálló tálba, és szórd meg a reszelt sajttal,
majd süsd össze 15 perc alatt, vagy amíg a sajt megolvad.





 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 1.  
Tükör tojás
  2019-11-05 07:20:10, kedd
 
 





 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 1.  
Tárkonyos gombás csirke ragu
  2019-11-04 14:58:42, hétfő
 
  Hozzávalók

1 nagy fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 db csirkemell
1 kis üveg szeletelt gomba
1 evőkanál tárkony
1 kis pohár tejföl
2 evőkanál liszt
olaj

Ekészítés

A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, kevés olajon megdinszteljük,
majd hozzáadjuk a felkarikázott zöldségeket, és lepirítjuk.
A csirkemellet csíkokra vágjuk, és ezt is a zöldségekhez adjuk.
Amikor a hús már fehéredik, megsózzuk, megborsozzuk.
Ráöntjük a lecsepegtetett gombát. Pár percig kevergetjük, amíg
elkezd levet engedni, majd ráöntjük a gomba levét.
Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a tárkonyt és egy kevés ételízesítőt.
Ha a hús megpuhult, a tejfölt kikeverjük a liszttel és egy kis lével,
a levesbe öntjük és összekeverjük.





 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 1.  
Reggeli
  2019-11-04 05:47:43, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 1.  
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 200 
2020.04 2020. Május 2020.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 216 db bejegyzés
e év: 1441 db bejegyzés
Összes: 28458 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 420
  • e Hét: 4283
  • e Hónap: 54171
  • e Év: 301029
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.