Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 89 
Epres joghurtos
  2019-04-20 06:59:33, szombat
 
  Hozzávalók:

1 cs. babapiskóta
folyékony édesítő vagy porcukor
2 cs. vaníliás cukor
5 dl natúr joghurt
2,5 dl habtejszín (állati eredetű)
2 dl növényi tejszín (Meggle vagy Hullala)
35 dkg + 40 dkg eper
1 cs habfixáló

Elkészítés:

A 35 dkg epret összeturmixoljuk, joghurthoz hozzáadjuk vaníliás cukrot,
édesítőt,vagy cukrot ízlésnek megfelelően. Jól összekeverjük. A kétféle
tejszínt egy edénybe öntjük jól felverjük és hozzáadjuk a habfixálót.
Hozzáadjuk az epres joghurtos keverékhez és összekeverjük.
A maradék epret kisebbekre feldaraboljuk .
Egy tálat kibélelünk folpackka, aljára összedarabolt epret teszünk, erre
jön a krém, eper következik, babba piskóta, ismét krém (amiből egy kicsit
hagyunk az aljára), eper, babapiskóta és erre kenjük a kevéske krémet,
hogy az alja is átpuhuljon teljesen.
Legalább egy éjszaka hűtőbe tesszük. Tálalásnál egy tálcát teszünk a
doboz tetejére és megfordítjuk. A dobozt lehúzzuk és a folpackot
levesszük róla.
Lehet szeletelni, de nem lesz kemény, mivel nincs benne zselatin.





 
 
0 komment , kategória:  Sütés nélkül  
Fekete szeder torta
  2018-12-25 20:11:57, kedd
 
  Hozzávalók

15 dkg szeder,
3 doboz natúr joghurt,
2,5 dl tejszín,
2 evőkanál triple sec,
1 db citromlé,
3 evőkanál porcukor,
1 zacskó vaníliás cukor

A natúr joghurtot elkeverjük a porcukorral, a triple sec-kel,
a vaníliás cukorral, a citromlével. A tejszínt kemény habbá
verjük fel.
Az egészet óvatosan összekeverjük a fagyasztott szederrel.
Pudingformába, vagy őzgerincformába töltjük, kifagyasztjuk.





 
 
0 komment , kategória:  Sütés nélkül  
Keksztekercs kókuszkrémmel
  2018-12-24 06:29:09, hétfő
 
  A süti amit nem lehet megunni! Ünnepi alkalmakon is megállja a
helyét, könnyű recept, amit nem lehet elrontani! Megéri elkészíteni!

Hozzávalók:

50 dkg keksz
5 dkg cukrozatlan kakaópor
2-3 evőkanál porcukor
4 dl tej

A krémhez:

20 dkg vaj
10 dkg kókuszreszelék
14 dkg porcukor
3 tasak vaníliás cukor

Elkészítése:

A kekszet ledaráljuk, a tejet, a cukrot és a kakaót egy edénybe tesszük,
összekeverjük és felmelegítjük. A kekszre öntjük a kakaós tejet és jól
összedolgozzuk, majd kettőbe osztjuk a masszát. Fóliára simítjuk mindkét
adagot, egyenletesen, hogy egyforma vastag legyen, majd hagyjuk hűlni.
Közben a kókuszos krém alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel
krémesre kavarjuk. A krémet elosztjuk a két kekszes alapon és jól elkenjük,
majd szorosan feltekerjük. A fóliába csomagolt kekszrudakat legalább
2 órára hűtőbe tesszük, ezután kibonthatjuk és ízlés szerint beleforgathatjuk
kókuszreszelékbe mielőtt szeletelnénk.





 
 
0 komment , kategória:  Sütés nélkül  
Málnás varázs
  2018-12-24 06:26:30, hétfő
 
  Nem kell sütni és nagyon krémes, ezt egyszerűen
mindenki imádja, nem lehet kihagyni!

Hozzávalók:

20 dkg mascarpone
1 csomag instant vaníliapuding
3 evőkanál cukor
5 dl tej
3 dl habtejszín
2 tasak habfix
15 dkg málna (fagyasztott is jó)

Elkészítése:

A pudingot a cukorral és a tejjel krémesre keverjük.
A mascarponét hozzáadjuk. A habot felverjük és
belekeverjük a habfixet, majd a pudingos krémhez
kavarjuk. A málnát megmossuk és a krém három-
negyedéhez keverjük, majd egy lekapcsolható oldalú
sütőformába kanalazzuk. A maradék krémet amiben
nincs málna, elkenjük a tetején és 3-4 órára hűtőbe
tesszük. Hidegen tálaljuk.





 
 
0 komment , kategória:  Sütés nélkül  
Habos finomságok
  2018-12-24 05:58:58, hétfő
 
  A dió teszi különlegessé ezt a finomságot, a krém maga a csoda!

Hozzávalók a laphoz:

20 dkg háztartási keksz
10 dkg apróra tört dió
10 dkg vaj
2 evőkanál cukor
2 evőkanál tejszínhab

A középső réteghez

10 dkg vaníliás keksz
2 tasak vaníliás cukor
0,5 dl tej

A krémhez:

1 tejszínes pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej
4 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor
2 tasak habfix

A tetejére:

5 dkg csokoládéreszelék, vagy kakaópor

Elkészítése:

A háztartási kekszet apróra törjük és a vajjal, tejszínhabbal, dióval és cukorral
együtt egy tálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk. Lekapcsolható oldalú
sütőformába nyomkodjuk. Közben a pudingport összekeverjük a cukorral és a
tejjel, megfőzzük és kihűtjük. A habot felverjük, hozzákeverjük a cukrot és a
habfixet, majd a kihűlt pudingot is belekeverjük. A fele krémet rákenjük a
kekszes alapra és 15 percre hűtőbe tesszük. A vaníliás cukrot feloldjuk a
tejben és ebbe áztatjuk a vaníliás kekszet, majd ráhelyezzük a krémre.
A maradék krémet ráhalmozzuk, majd megszórjuk a reszelt csokoládéval,
vagy a kakaóporral. Lehűtjük és szeletelhetjük is. Vizes késsel szeleteljük,
mert a krém megszilárdul, de ettől még mázolódhat!





 
 
0 komment , kategória:  Sütés nélkül  
Meggyes álom
  2018-12-23 17:23:39, vasárnap
 
 



hozzávalók 6 főre

2 ü magozott meggy
2 cs vaníliás puding
1 kk vanília aroma
1 cs babapiskóta
1 l tej
35 dkg búzadara
0,5 l tejszín (Hulala)
cukor ízlés szerint

Egyszerű kis meggyes recept, mindenkinek csak ajánlani tudom.

elkészítés

Leszűrjük a meggy levét, egy literre hígítjuk (én két üveg meggybefőttet
vettem, ennek 7,5 dl leve volt), majd újra összeöntjük a meggyel egy
nagyobb edénybe, és forrásig melegítjük.
A forrásban lévő meggybe belefőzzük a búzadarát (pár percig).
A sűrű pépet egy nagyobb tepsi aljára terítjük, és még forrón rárakjuk
a piskótát.
Megfőzzük a két csomag pudingot, majd a piskóta tetejére öntjük.
A felvert habot a kihűlt süti tetejére rakjuk, és pár órára betesszük a
hűtőbe.




 
 
0 komment , kategória:  Sütés nélkül  
Vaníliás túrótorta sütés nélkül
  2018-12-23 17:13:06, vasárnap
 
  Hozzávalók az alaphoz:

25 dkg kakaós keksz
1 evőkanál vaj
1 evőkanál porcukor
3 evőkanál baracklé
5 dkg mazsola

A töltelékhez:

1 vaníliás pudingpor
4 evőkanál barna cukor
4 dl tej
40 dkg tehéntúró
1 evőkanál natúr joghurt
2 tasak vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja

Elkészítése:

A kekszet összetörjük és a vajjal, cukorral és baracklével együtt robotgéppel
összedolgozzuk. Mikor összeállt, hozzáadjuk a mazsolát is és tortaformába
tesszük. Jól meg kell nyomkodni, hogy összeálljon. A pudingport és a cukrot
összekeverjük a tejjel, majd megfőzzük a pudingot. A túrót és a joghurtot
összekeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a kihűtött pudingot, majd a
kekszes alap tetejére halmozzuk és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
Ezt követőn szeletelhetjük is.





 
 
0 komment , kategória:  Sütés nélkül  
Rumos gesztenyetorta sütés nélkül
  2018-12-23 17:05:12, vasárnap
 
  Hozzávalók:

50 dkg darált keksz
15 dkg vaj
4 evőkanál kakaópor
4 evőkanál porcukor
1,5 dl főtt kávé
50 dkg gesztenyemassza
5 cl rum
5 dl tejszín
2 dkg étkezési zselatin

Elkészítés:

A kekszet, a vajat, a kakaóport, a cukrot és a kávét összegyúrjuk,
és egy kivajazott tortaforma aljába nyomkodjuk.

Lereszeljük a gesztenyemasszát, majd összekeverjük a rummal.
A tejszínt felverjük, egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a
többit a gesztenyéhez keverjük. A zselatint felfőzzük, és hagyjuk
egy kicsit kihűlni, ezután ezt is a masszához adjuk.
Ezt ráegyengetjük a kekszalapra, 2-3 órára behűtjük.





 
 
0 komment , kategória:  Sütés nélkül  
Kekszes krémes
  2018-04-17 08:46:32, kedd
 
  A kekszes krémes nagy előnye, hogy nem kell sütni és mégis nagyon finom.
Ha vendégeket vársz, akkor is jó választás, mert mindenki szereti.
A finom vaníliás íze egyszerűen varázslatos!

Hozzávalók:

400 g háztartási keksz
9 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
10 evőkanál cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 teáskanál reszelt citromhéj
10 dkg vaj

Elkészítés:

A pudingot a szokásos módon főzzük meg a tejjel és a cukorral, majd hagyjuk kihűlni.
Tegyük egy tálba és mixerrel keverjük krémesre a vajjal. Ízesítsük a vaníliás cukorral
és a reszelt citromhéjjal. Egy kisebb tepsi, vagy tál aljára rakjunk le egy réteg kekszet,
szorosan egymás mellé, majd kenjük meg egy réteg krémmel. Addig rétegezzük a
hozzávalókat, amíg el nem fogynak, a tetejére keksz kerüljön. Ha szeretnénk olvasztott
csokoládéval is bevonhatjuk a tetejét. Tegyük hűtőbe legalább 2 órára, hogy a keksz
megpuhuljon, majd kínáljuk. Jó étvágyat!





 
 
0 komment , kategória:  Sütés nélkül  
Csokis bonbon
  2016-08-31 17:13:08, szerda
 
  Hozzávalók

1 dl habtejszín
10 dkg étcsokoládé
10 dkg tejcsokoládé
keserű kakaópor


Elkészítés

Felforrósítjuk a tejszínt, majd kevergetve megolvasztjuk benne
a felaprított ét- és tejcsokoládét. Ezután lehúzzuk a tűzről, és
hagyjuk kihűlni. Habverővel átkeverjük a csokis masszát, majd
teáskanál segítségével adagolunk belőle egy keveset a hideg
tenyerünkbe, és gyors mozdulatokkal gombócot formázunk
belőle.
Azután meghempergetjük egy kevés kakaóporban.
Ugyanígy készítjük el a többi bonbont is, végül a hűtőbe
tesszük mindet, hogy megdermedjenek.

DÖMÖTÖR VIOLA
Szerkesztő

Vízgőz fölött olvasszunk meg

13 dkg felaprított étcsokit
2 evőkanál puha vajjal és
4 evőkanál porcukorral.

A tűzről levéve keverjük simára, majd dolgozzunk bele

2 db tojássárgáját és
2 evőkanál rumot.

Rakjuk a masszát a hűtőbe fél napra, végül formázzunk
belőle dió nagyságú golyókat, és forgassuk meg azokat
némi keserű kakaóporban.

Forrás: Mindmegette.hu





 
 
0 komment , kategória:  Sütés nélkül  
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 89 
2019.03 2019. április 2019.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 144 db bejegyzés
e év: 2111 db bejegyzés
Összes: 24740 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 411
  • e Hét: 6344
  • e Hónap: 22526
  • e Év: 152597
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.