Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/18 oldal   Bejegyzések száma: 170 
Amerikai palacsinta
  2020-05-27 07:23:54, szerda
 
  Hozzávalók:

200 g liszt,
1 db tojás,
150 ml joghurt,
2-3 evőkanál cukor,
1 kiskanál szódabikarbóna,
150 ml tej,
késhegynyi só,
olaj.
Hozzávalók a díszítéshez:
porcukor,
erdei gyümölcs (fagyasztott is jó).

Elkészítés:

Egy tálban kavarjuk össze a lisztet, a sót, a szódabikarbónát és a cukrot,
adjuk hozzá a joghurtot, a tejet és a tojást. Dolgozzuk jól össze, egy sűrű
tésztát kell kapnunk. Egy palacsintasütőbe tegyünk egy kevés olajat
egyenként süssük ki a palacsintákat. Az amerikai palacsintát érdemes
vastagabbra sütni, tegyünk bátran több tésztát a palacsintasütőbe.
Vegyünk elő egy tálcát és rakjuk egymásra a palacsintákat szórjunk
porcukrot mindegyik darabra, a tetejét pedig díszítsük erdei gyümölccsel.
Jó étvágyat!





 
 
0 komment , kategória:  Sütemény  
Hólabda torta
  2020-04-26 14:29:21, vasárnap
 
  Hozzávalók

Tészta:

6 tojás
3 dl cukor (25 dkg)
4 dl liszt (20 dkg)
1/2 csomag sütőpor
7 evőkanál olaj
1 vaníliás cukor
1 evőkanál kakaópor

Krém:

1 cs vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
fél liter tej
25 dkg vaj
20 dkg cukor

Máz:

3 evőkanál cukor
3 evőkanál víz
3 evőkanél kakaópor
5 dkg vaj

Díszítéshez:

kókuszreszelék

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból piskótatésztát készítünk, majd kikent tortaformába
(22 cm) öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt készre
sütjük /tűpróbát végezzünk/. Ha kihűlt 3 lapba vágjuk.

A krémhez először a szokásos módon megfőzzük a pudingot, hagyjuk hűlni.
Közben a vajat kikeverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinggal elegyítjük.

Az így kapott krémet kenjük a lapok közé. Pici krémet hagyva a felső lapra
és a torta oldalára. A torta oldalát meghintjük kókuszreszelékkel.

A mázhoz a cukrot, kakaóport, vizet felforraljuk, míg a cukor elolvad, majd
melegen a tűzről levéve, belekeverjük a vajat. Ezt csorgatjuk a torta tetejére.

Másnapig hűtőben tároljuk.

Eredeti recept: Niethné Meggyesi Ildikó.





 
 
0 komment , kategória:  Sütemény  
Kókusz szelet
  2020-04-25 08:22:07, szombat
 
  Tészta:

40 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
pici só
1 csomag sütőpor
3 evőkanál kakaópor
1 tojás
tejföl (annyi, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk)
6 tojásfehérje
15 dkg kristálycukor
6 evőkanál víz
25 dkg kókuszreszelék

Krém:

4 tojássárgája
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
12 dkg margarin

Máz:

15 dkg csokoládé
kevés olaj
kókuszreszelék





 
 
0 komment , kategória:  Sütemény  
Rizskoch
  2020-01-28 14:32:30, kedd
 
  HOZZÁVALÓK

1 l tej
1 bögre rizs
8 db tojás
8 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
A tepsi kikenéséhez:
5 dkg vaj
1 marék búzadara

ELKÉSZÍTÉS

A tejet egy fazékban feltesszük főni, és amikor forr, beleöntjük a rizst.
Ha közben elforr a tej, vízzel pótoljuk. Kb. 30 perc múlva levesszük a
tűzről, és lefedve hagyjuk még egy kicsit puhulni.

A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgájába belekeverjük a kétféle
cukrot, majd kézi mixerrel felverjük. A tojásfehérjét kemény habbá
verjük.

A tejberizsbe keverjük a cukros tojássárgát, majd beleforgatjuk a tojás
habot. Kivajazott és grízezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben,
180 fokon 30 perc alatt megsütjük.

Kakaóporral megszórva vagy lekvárral tálaljuk.





 
 
0 komment , kategória:  Sütemény  
Túrótorta
  2019-12-25 09:21:18, szerda
 
  Hozzávalók

50 dkg félzsíros túró,
12,5 dkg vaj,
20-25 dkg porcukor,
3 evőkanál tejföl,
1 csomag vaníliás cukor,
1 citrom leve és héja,
3 teáskanál zselatin,
1,5 dl tej,
1 csomag gyümölcskocsonyapor (piros vagy színtelen),
tetejére gyümölcs ízlés szerint

Elkészítése

A vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot jól kikeverjük.
Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét. Ha a
túró apró morzsás, akkor azt is hozzákeverhetjük a vajas
keverékhez. Ha nagyon darabos, nyomjuk át krumplinyomón.

A kapcsos tortaformát kivajazzuk, és a masszát beleöntjük.
Hűtőbe tesszük, és mielőtt teljesen megdermedne, rátesszük a
gyümölcsöt. A gyümölcskocsonyaport előírás szerint elkészítjük
és a tortára öntjük. Hűtőben tároljuk.





 
 
0 komment , kategória:  Sütemény  
Puha mézeskalács
  2019-12-21 11:00:42, szombat
 
  Hozzávalók:

50 deka méz
2 egész tojás
2 tojássárgája
6 deka cukor
50 deka liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
késhegynyi fahéj
vágott mandula

Elkészítése

Az 50 deka mézet meglangyosítunk összekeverjük, 2 egész tojással,
2 tojássárgájával, 6 deka cukorral, 50 deka liszttel, 1 kávéskanál
szódabikarbónával, késhegynyi fahéjjal és jól összedolgozzuk.

Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, tetejét meghinthetjük vágott
mandulával és egyenletes, de nem nagy tűznél 30 percig sütjük.

Kihűlés után szeletekre vágjuk.




 
 
0 komment , kategória:  Sütemény  
Almás
  2019-12-20 06:27:58, péntek
 
  HOZZÁVALÓK

3 tojás,
150 g liszt,
200 g cukor,
4 nagy alma.

ELKÉSZÍTÉS

A tojásokat habverővel verjük fel, keverjük hozzá a cukrot és verjük tovább.
A lisztet is öntsük hozzá és habverővel keverjük össze. Az almát mossuk
meg, ha szeretnénk meg is hámozhatjuk, vágjuk vékony szeletekre.

Egy 23 cm átmérőjű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, kenjük ki vajjal és
öntsük bele az almaszeleteket. A tésztát öntsük rá és egy kicsit keverjük
össze, hogy mindenhova jusson belőle.

180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 40 percig süssük.
Ellenőrizzük, hogy átsült, majd vegyük ki a sütőből, hagyjuk
kicsit hűlni, kapcsoljuk le a tortaformát és porcukorral
megszórva kínáljuk.





 
 
0 komment , kategória:  Sütemény  
Diókrémes
  2019-12-15 08:17:42, vasárnap
 
 



Hozzávalók:

11 dkg vaj
15 dkg cukor
2 tojás
1 vaníliás cukor
20 dkg liszt
1,5 teáskanál sütőpor
csipetnyi só
2,5 dl joghurt/tejföl

Töltelék:

4 alma
2 teáskanál fahéj
10 dkg dió
10 dkg (barna) cukor

Elkészítése:

Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk,
a cukorral és fahéjjal összekeverjük.

A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd
egyenként hozzáadjuk a tojásokat, azután lassan a többi hozzávalót is.

Egy közepes tepsit, vagy egy kb. 26 cm-es tortaformát kizsírozunk és a
fele tésztát beleöntjük. Rászórjuk az almát, majd a diós keverék felét.
Mehet rá a tészta másik fele és a tetejére a maradék diós keverék.

180 fokos, előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.





 
 
0 komment , kategória:  Sütemény  
Vanília krém
  2019-12-14 08:00:26, szombat
 
  Hozzávalók:

350 g vaj
2 tojássárgája
300 g cukor
200 ml tej
2 tasak vaníliás cukor
1 teáskanál rumaroma

Elkészítés:

A tejet öntsük egy edénybe és adjuk hozzá a felvert tojássárgáját,
tegyük bele a cukrot és a vaníliás cukrot, lassú tűzön kezdjük el főzni.
Folyamatosan kavargassuk, nagyjából 3 percig főzzük. Folyékony lesz,
de mikor összekeverjük a vajjal, megdermed. Fontos, hogy ne főzzük
tovább, mint 3 perc, különben a cukor miatt darabos lehet. Vegyük le a
tűzhelyről, takarjuk le alufóliával és hagyjuk hűlni, amíg szoba hőmérsékletű
lesz. A vajat kavarjuk habosra és öntsük hozzá a krémet, adjunk hozzá
1 teáskanál rumaromát és keverjük össze. Már kész is a krém.





 
 
0 komment , kategória:  Sütemény  
Mézes grízes krémes
  2019-12-08 09:33:31, vasárnap
 
  A tésztához:

50 dkg finomliszt
15 dkg cukor
1 tojás
4-5 evőkanál méz
6 dkg sertés zsír
1 teáskanál szódabikarbóna
3-4 evőkanál tej

A krémhez:

1 liter tej
6 evőkanál búzadara
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 evőkanál vanília aroma
30 dkg sárgabarack lekvár

A tetejére:

15 dkg étcsokoládé
3 evőkanál olaj

A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, hozzáadjuk a cukrot, mézet, tojást és a
tejjel összedolgozzuk a tésztát. Lisztezett deszkára borítjuk, négy egyforma
cipóra osztjuk, kinyújtjuk körülbelül 25 x 30 centiméteres lapokra és a tepsink
hátulján vagy sütőlemezen egyesével megsütjük, 180 °C-on, körülbelül öt-hat
perc alatt. Vigyázzunk, mer nagyon gyorsan sülnek és a méztől hamar
barnulnak. A lapokat sütőpapírra csúsztatjuk és hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejet a búzadarával és a vanília aromával sűrűre főzzük és félre
tesszük hűlni. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt grízes
krémhez keverjük.

Egy lapot megkenünk a grízes krém felével, ráhelyezzük a második lapot, ezt
megkenjük a baracklekvárral. Újabb lapot teszünk rá, erre kenjük a maradék
grízes krémet, majd befedjük a negyedik lappal. A csokit az olajjal gőz felett
felolvasztjuk majd a sütink tetejére kenjük.

A süteményünket csak másnap szeleteljük, addigra a tészta meglágyul és
könnyebben vágható.





 
 
0 komment , kategória:  Sütemény  
     1/18 oldal   Bejegyzések száma: 170 
2020.05 2020. Május 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 42 db bejegyzés
e hónap: 302 db bejegyzés
e év: 1527 db bejegyzés
Összes: 28544 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1078
  • e Hét: 1078
  • e Hónap: 60923
  • e Év: 307781
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.