Belépés
csalogany13.blog.xfree.hu
Te rongyos élet.... Huszák Erika
1952.02.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/16 oldal   Bejegyzések száma: 155 
Zöldséges töltött dagadó
  2011-10-07 21:57:21, péntek
 
 



Hozzávalók: 1 kg dagadó, 2 db zsemle, 2 db tojás, 1 csomag petrezselyem, 1 db vöröshagyma, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg gomba, 5 dkg paprika, 5 dkg kukorica, 10 dkg sárgarépa, só, borsikafű, fokhagyma, étolaj.

Elkészítés: A felszúrt dagadót megsózom, a hagymát apróra vágom és megdinsztelem. A sárgarépát kockára vágva, a gombát a zöldpaprikát felszeletelve , a leszűrt kukoricával, és a borsóval együtt a hagymára teszem. Együtt párolom, amíg a zöldségek már majdnem egészen megpuhulnak. Közben megsózóm, rakok bele borsikafüvet, reszelt fokhagymát ízlés szerint, megszórom az apróra vágott petrezselyemmel. Amikor kihűl a zöldséges keverék, hozzáadom a megáztatott és jól kicsavart zsemlét. A keveréket a dagadóba töltöm és hústűvel összetűzöm. Kiolajozott tűzálló tálba téve, előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig fólia alatt párolom, majd leveszem a fóliát, és pirosra sütöm. Sütés után egy kicsit hűlni hagyom, és szeletelem. Burgonyával vagy salátával melegen és hidegen is remek!
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Kelkáposzta-főzelék tojáspörkö
  2011-10-07 21:55:09, péntek
 
 



Kelkáposzta-főzelék tojáspörkölttel

Hozzávalók:
Főzelék:1 kg kelkáposzta, 25 dkg burgonya, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, köménymag, fehér bors, só

Tojáspörkölt: személyenként 2 tojás, egy fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, pirospaprika, só, bors.

Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát megpirítom az olajon. A megmosott, meghámozott, kockákra vágott burgonyát is hozzárakom. Pár percig együtt pirítom a hagymával majd vízzel felöntöm. Amikor megpuhult a burgonya, kiszedem, felét összetöröm, a másik felét félreteszem. A főzővízben körülbelül 15-20 perc alatt megfőzöm a csíkokra vágott kelkáposztát; az összetört krumplival besűrítem a főzeléket, megfűszerezem és visszarakom az egészben hagyott főtt krumplit is. A tojásokat megfőzöm, negyedekre darabolom. Pörköltalapot készítek: az olajon üvegesre párolom az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát. Ebbe rakom a tojásokat, sózom, borsozom. A tálaláskor kész tojáspörköltet, a kelkáposzta tetejére szedem.
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Sárgabarackos cobbler (kóbler
  2011-10-07 21:52:40, péntek
 
 



Hozzávalók: 50 dkg sárgabarack (én barackbefőttből, aszalt sárgabarackból és vegyes erdei gyümölcsből készítettem), 10 dkg mazsola, 3/4 csomag vaníliás pudingpor, 1 evőkanál kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor
A tésztához: 25 dkg liszt, 5 dkg cukor + 2-3 evőkanál a szóráshoz, 1 csomag sütőpor, 10 dkg sütőmargarin, 1 db tojás, 1,5 dl tejszín, pici só, fahéj, 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés: Egy tűzálló tálat kikenek margarinnal, és a gyümölcsöket a mazsolával együtt belerakom. Ezután megszórom a vaníliás cukorral elkevert cukorral, végül a vaníliás pudingporral. A tésztához valókat robotgéppel csomómentesre kikeverem. Amikor kész, kanállal kis halmokat rakok a tésztából a gyümölcs tetejére, de nem baj, ha nem érnek össze, mert úgyis nőni fognak, és sülés közben betakarja a tészta a gyümölcsöt. A 2-3 evőkanál kristálycukrot összekeverem a fahéjjal és a vaníliás cukorral, majd a kis tésztagombócokat jól megszórom vele. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 30 perc alatt készre sütjük. A sütési idő felénél szórtam rá szeletelt mandulát is. Egyébként vanília vagy csoki öntettel is kínálhatjuk, bármilyen gyümölcs felhasználásával elkészíthető. Melegen is hidegen is fogyasztható édesség.
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Sonkás-tojásos lepény
  2011-10-07 21:50:21, péntek
 
 



Hozzávaló: 1 csomag kész, leveles tészta, 15 dkg rukkola, 10 dkg füstölt sajt, 5 tojás, 1.5 dl tejszín, só és frissen őrölt bors, fokhagyma, 15 dkg sonka

Elkészítés: Kiolajozok egy kisebb, kb. 20x30 centis kerámia sütőtálat vagy tepsit. Kinyújtom a leveles tésztát, és a tepsibe terítem, úgy, hogy pereme is legyen. A rukkolát szűrőbe rakom, és forró vízzel leöntve leforrázom, alaposan lecsöpögtetem. Keverőtálba felütöm a tojásokat, hozzáadom a reszelt sajtot, beleöntöm a tejszínt, sózom, borsozom, reszelt fokhagymával, szerecsendióval fűszerezem, majd az egészet alaposan elkeverem. A megszárított rukkolát a leveles tésztán elegyengetem, majd ráöntöm a sajtos keveréket. A lepényt megszórom a vékony csíkokra vágott szárított sonkával. 200 fokos sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütöm
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Téliszalámis sajttekercs
  2011-10-07 21:48:34, péntek
 
 



Hozzávalók: 40 dkg trappista sajt, 20 dkg krémsajt, 5 dkg vaj, 10 dkg téliszalámi, 2 db tojás, 1 evőkanál mustár, só, őrölt bors, olívabogyó,

Elkészítés: A vajat kikeverem simára a krémsajttal. A két főtt tojást
villával összetöröm, a téliszalámit apróra feldarabolom. A kikevert vajhoz és krémsajthoz adom a tojást, az aprított téliszalámit, a kanál mustárt és megsózom, borsozom. A sajtot egy darabban megolvasztom a ,,mikróban", addig, amíg formálható puha lesz. Akkor kinyújtom, rákenem a szalámis keveréket, a közepére egy sor olívabogyót rakok. Feltekerem, és egy pár órára hűtőbe teszem. Elkészítem a tálat: A rukkolát megmosom, jól lecsepegtetem. Megsózom, borsozom és frissen csavart citromlével ízesítem. A tálra halmozom a salátát, tetejére sorakoztatom a felszeletelt sajtot.
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Milánói sertésborda
  2011-10-07 21:46:29, péntek
 
 




Hozzávalók:
30 dkg gomba, 20 dkg sonka, 20 dkg trappista sajt, 50 dkg makaróni vagy spagetti, 3 dkg vaj, 1 db vörös hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olívaolaj, 1 db sűrített paradicsom, 1 db konzerv hámozott paradicsom, ízlés szerint só, olívabogyó, oregánó, bazsalikom, kakukkfű.

Elkészítés: 60 dkg sertéskarajt bepanírozok és kisütöm. A tésztát sós vízben kifőzöm és leszűröm. Apróra vágom a hagymát, olívaolajon megpirítom, rárakom a sonkát és a gombát, megdinsztelem, és hozzáadom az olívabogyót, a hámozott paradicsomot és a sűrített paradicsomot. Közben sózom, borsozom, megszórom oregánóval, bazsalikommal, kakukkfűvel. Készre főzöm, összeforgatom a tésztával, és reszelt sajttal megszórva forró sütőbe rakom. 10 perc alatt megsül, a húst a tészta tetejére rakva tálalom.
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Narancsos palacsinta
  2011-10-07 21:44:17, péntek
 
 



Hozzávalók: 6 db palacsinta, 2 db narancs, 2 dl narancslikőr, 10 dkg kristálycukor, 5 dkg szeletelt mandula, vanília fagylalt.

Elkészítés: A palacsintákat háromszögre hajtogatom. Egy serpenyőben kristálycukrot karamellizálok. A narancs kicsavart levét ráöntöm, a héját belereszelem. Az egészet felöntöm narancslikőrrel. Ebbe a narancsos szószba alaposan beleforgatom a palacsintákat. Amikor a tányérra rakom, még merek rá a szószból. A tetejére előre megpirított mandula szeletekbe forgatott fagyi gombóc kerül.
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Frankfurti leves
  2011-10-07 21:42:18, péntek
 
 



Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 2 nagyobb gerezd fokhagyma, 4 hosszú frankfurti virsli, 1 nagy pohár tejföl, ételízesítő, 2 leveskocka, só, 1 evőkanál majoranna, 1 kiskanál köménymag, 1/2 evőkanál törött paprika

Elkészítés: A kelkáposztát csíkokra vágom, és 1 nagy pohár vizet hozzáadva a fűszerekkel (paprika kivételével) és a fokhagymával puhára párolom. Ezután megszórom a paprikával, felöntöm még (kb.) 1 liter vízzel, belekarikázom a virslit, és készre főzöm. A végén rakom bele a tejfölt, és összeforralom.
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Pestos tészta spárgával
  2011-10-07 21:40:16, péntek
 
 



Hozzávalók: 25 dkg széles metélt, 2 ek. olívaolaj, 1 ek. pesto, 8 db zöld spárga, só, bors, parmezán

Elkészítés: A tésztát megfőzöm, majd lecsepegtetem. Közben a spárgát megmosom, megtisztítom. A spárga fejeket levágom, a szárát vékonyra felcsíkozom. Serpenyőben forrósítom meg az olajat, rádobom spárgacsíkokat és fejeket. Kb. 5 percig pirítom. Ha kész van, sózom és borsozom. A meleg és lecsepegtetett tésztát összekeverem a pestoval, tetejére rakom a spárgacsíkokat. Tálaláskor megszórom parmezánnal és őrölt fekete borssal.
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Zabpelyhes hús
  2011-10-07 21:36:38, péntek
 
 



Hozzávalók: A rántott ételekhez szükségünk van: sóra, lisztre, tojásra és valamilyen bevonó anyagra, általában zsemlemorzsára. Most csirkecombot rántottam ki, úgy hogy a zsemlemorzsához zabpelyhet kevertem. Az így panírozott húst a szokásos módon kisütöttem. A zabpehely helyett kipróbálhatjuk szezámmagot, kukoricapelyhet, mandula darabokat.

Egy másik panírozási forma, a párizsi panír. Ilyenkor kihagyjuk a prézlit a panírozásból. A lisztből, sóból, és tojásból sűrű, palacsinta tészta jellegű masszát készítünk. Először lisztben forgatom meg a húst, vagy zöldséget ezután a sűrű a masszába mártom. A tojásos masszát tovább ízesíthetjük friss, apróra vágott fűszerekkel (bazsalikom, kapor). A párizsi panír változata lehet, ha adunk hozzá még reszelt nyers burgonyát is. Ízlés szerint tálalhatjuk bármilyen körettel.
Rántott húst mindenki tud készteni. Talán sokan már unják is picit ezt a gyakori, magyar ételt. Ezzel a módszerrel azonban új ízt vihetünk eddigi menüsorunkba,
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
     1/16 oldal   Bejegyzések száma: 155 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16200 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 140
  • e Hét: 717
  • e Hónap: 3541
  • e Év: 3541
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.