Regisztráció  Belépés
lenke1964.blog.xfree.hu
Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább. "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még a... Varga Lenke
1964.08.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/129 oldal   Bejegyzések száma: 1281 
Amit gondolsz,amit teszel,és ahogy viselkedsz
  2018-03-20 08:44:53, kedd
 
  Amit gondolsz,amit teszel,és ahogy viselkedsz,az mind-mind óriási hatással lehet a világ sorsára. Éppen ezért most mindjárt kezdd el az életet a szebbik oldala felől szemlélni,és minden felmerülő helyzetben,a legjobbat keresd.Ha kellő mélységbe nézel,meg fogod találni ezt a szebbik oldalt.Ott van,de esetenként annyira elbújik,hogy úgy tűnhet,elveszett.Tudd,hogy minden dolog jól alakul azoknak a lelkeknek számára,akik igazán szeretnek Engem,és mindenben Engem tesznek az első helyre.Hitednek erősnek,és megingathatatlannak kell lennie.Erősnek kell lenned,ki kell tartanod,mindegy hogy milyen sötét,vagy komor helyzetben is vagy.Még talán arra is szükség lehet,hogy lásd a dolgok rosszabbra fordulását,mielőtt a helyzet javulni kezd.Egyszerűen tudd,hogy minden a maga valódi tökéletességében,a megfelelő időben ki fog alakulni,és hogy minden az Én kezemben van.Ismerd fel,hogy ÉN OTT VAGYOK mindenhol és mindenben,hogy nincs olyan hely,ahol nem VAGYOK OTT, és hogy a végső cél a tökéletesség.

Eileen Caddy: Nyisd meg lelked ajtaját
 
 
0 komment , kategória:  Csak pozitívan!  
Ugye te nem??!!
  2018-03-19 08:59:09, hétfő
 
  Vannak, akik megijednek attól, hogy másként is élhetnének, és attól, hogy a világ mégsem annyira szar. Vannak, akik úgy hozzászoknak a dolgokhoz - még a rossz dolgokhoz is -, hogy nem mernek változtatni. Az ilyen emberek feladják. És ha ők feladják, mindenki veszít." (A jövő kezdete)  
 
0 komment , kategória:  Csak pozitívan!  
Hinned kell abban, hogy Szeretve kell élni!
  2018-03-18 08:33:10, vasárnap
 
  Hinned kell abban, hogy Szeretve kell élni! A pozitív kisugárzásod az, ami igazán erőt ad. Mosolyogj a világra, és légy azokkal, akiket szeretsz. A boldogság benned van, az igazi csodák, pedig körülötted. Élvezd ezt a gyönyörű, havas téli napot, élvezd a dalokat, a színeket, az ízeket. .... és élvezd az Életet, mely számodra is, a legnagyobb kincs! Sosincs késő az újrakezdéshez. Mindegy hol vagy, mindegy, merre jártál, és hány utat feleslegesen bejártál. Az Élet, az újrakezdésekről szól. Az utazásról. Arról a szépségről, és lehetőségről, ami még előtted áll. Éppen ezért, ne rontsd el a kapott lehetőséget azzal, hogy későn ébredsz rá minderre. Ne nézz hátra, haladj inkább előre. Légy Önmagad, és légy az, aki igazán lenni szeretnél. Csak olyan kapcsolatokat alakíts ki, amik számodra is megfelelőek, mert nem másoknak, hanem Önmagadnak kell megfelelni. Találd meg, a pillanatok igazi örömét! Úgyhogy mosolyogj! Hadd tudja meg mindenki, hogy ma sokkal erősebb vagy, mint amilyen tegnap voltál. Járj emelt fővel, és nyitott szemmel, de a vereséget is fogadd méltósággal, hiszen az Élet a cselekvésről, a boldogságról, a szeretetről, és a talpra állásról is szól. Gyere, és élj végre! Élj úgy, ahogy mindig is akartál! Élj olyan Életet, ahol nemcsak adsz, de Te is boldogságot kapsz! Kívánom, tudj elkezdeni, egy boldog Életet élni.  
 
0 komment , kategória:  Csak pozitívan!  
Az Ezer Tükör Terme
  2018-03-17 15:17:00, szombat
 
 
Hol volt, hol nem volt egyszer egy templom, abban pedig egy terem, melynek minden falat tükrök borították.Történt egyszer,hogy egy kutya eltévedt ebben a templomban, és addig bolyongott, míg végül ebben a teremben találta magát.Ahogy hirtelen megpillantotta ezer tükörképet, morogni és ugatni kezdett vélt ellenfeleire:Ám ezek 1000szeresen vicsorogtak és ugattak vissza rá.Erre az eltévedt eb meg dühödtebben reagált, míg végül belepusztult az őrjöngésbe.

Telt múlt az idő, s egyszer egy másik kutya keveredett az Ezer Tükör Termébe.Őt is körülvette ezer tükörképe, csak hogy ez a kutya boldogan csóválni kezdte a farkát-mire az ezer tükör-eb szintén örömteli farkcsóválásba kezdett.Ez a kutya végül jókedvűen és megerősödve hagyta el a templomot.

Senki nem fogja megtudni, de Te azért tedd fel magadnak a kérdést: az elsőre vagy a másodikra hasonlítasz inkább?

A tudatosság fokát, nem a vágyott, valós vagy vélt képességek mutatják, hanem a hétköznapi cselekedetek és teremtő gondolatok hatása.
 
 
0 komment , kategória:  Csak pozitívan!  
Örülj az egész világnak!
  2018-03-17 09:20:42, szombat
 
  Örülj az egész világnak!
Hiszen annyi jó és szép van, aminek örülhetsz,
Örülj, ha valakivel törődhetsz!
Lásd meg mások örömét, örülj, ha bárkit öröm ér!
Örömöt adj minden kicsi örömért!
Az öröm az egy jó dolog,
akik örülni tudnak, azok boldogok.
Te is az lehetsz, ha akarod.,,

Rajki Miklós: Bíztató
 
 
0 komment , kategória:  Csak pozitívan!  
Az időd nincs korlátozva, bármikor, bármit megtehetsz,
  2018-03-17 09:12:33, szombat
 
  Az időd nincs korlátozva, bármikor, bármit megtehetsz, vagy, újra kezdhetsz. Volt már olyan pillanat, amikor úgy érezted, hogy: Igen! ...ez az, amit annyira vártál, hogy a boldogságra rátaláltál? Olyat éreztél, mint addig még soha? .....sőt érezted, hogy ez a pillanat maga a Csoda? Csak rajtad múlik, hogy ezek a csodák, mikor, és hol kezdődnek, vagy, véget sem érnek. Tanuld meg szeretetből, és boldogságból építeni az utad, hogy a nehézségeket magad mögött hagyhasd. Öleld, szeresd, csókold, akit szívből szeretsz,....és lépj túl, élj túl, minden más egyebet. Felejteni mindent nem lehet, de az elkövetkező éveket boldoggá teheted. Tudom, nem mindég lehet élni azt az Életet, amit szeretnél, de ne add fel: Indulj, és tégy ellene, hogy az első kudarcok, és negatív élmények ne szegjék kedvedet. Hinned kell Önmagadban, a tudásodban, abban, hogy jó úton haladsz. Tudod, az első ,,bukások" még nem a világ végét jelentik. Állj föl. Keresd azokat, akik segítenek, és utad során melletted lesznek. Mikor tele vagy kétségekkel, és nem találod a helyed, mindig lesz melletted egy Barát, aki erősíti Hited, és megfogja a kezed. Ő lesz az, aki buzdít, hogy rátalálhass Önmagadra. Hisz Te vagy az, akinek szüksége van a belső békére, a lelki egyensúlyra, a Nap fényére, a szerelme szeretetére, és a csillagra, mely a helyes utat mutatja. Igen, és Ő az, aki most is segít, hogy tudj, és kezdj el végre élni! Kívánom, ne vesztegesd az Időt, mert az Élet szép, és gyönyörű, akárcsak Te, aki még boldogabbá teheted, az Életed!  
 
0 komment , kategória:  Csak pozitívan!  
Építeni, alkotni minden ember tud.
  2018-03-17 09:00:34, szombat
 
  Építeni, alkotni minden ember tud. Az emberi lélek természetes képessége a kreativitás, az alkotás, és az a vágy, hogy a semmiből hozzon létre valamit. Ez a teremtés folyamata, amihez teremtő erőt, teremtő energiákat kaptunk a Jó Istentől. Ha kéred, angyalaid ma is segítenek neked abban, hogy kibontakoztathasd ezt a nagyszerű teremtő energiát magadban.
Mit szeretnél felépíteni? Egy projektet, egy ötlet megvalósítását, egy előadást, egy megszólalást, egy bemutatót? Mit szeretnél kreatívan megalkotni? Egy munkát, egy ételt, a hobbidat, egy tárgyat, egy beszélgetést? Sokféle helyen és sokféle módon megnyilvánulhat a kreatív teremtő erőd, engedd meg az angyalaidnak, hogy megmutassák neked ezeket a módokat, és engedd meg magadnak, hogy a kreativitásod kiáradhasson. Ne felejtsd el: bármire is van szükséged az itt és most pillanatában, azt megalkothatod, megteremtheted magadnak.
 
 
0 komment , kategória:  Csak pozitívan!  
Olyat kívánj másnak, amit magadnak is szeretnél!
  2018-03-16 11:08:11, péntek
 
  A karma törvénye: olyat kívánj másnak, amit magadnak is szeretnél!

A szavak ölni tudnak!" - egyike Buddha sok ezer igaz gondolatainak. És valóban, pár perces harag véget vethet egy sok éve tartó barátságnak. Hiába a spirituális fejlődés, melyet az évek során esetleg bejárunk, elég egy rossz gondolat, netán szócsata valaki irányába és a karma törvénye működéses lép: mindazt, amit mondtunk a másiknak haragunkban, önmagunk felé fordul.

Hogy is működik valójában a karma törvénye?
Az ayurvédikus felfogás szerint, minden embernek vigyáznia kell arra, milyen szavak hagyják el az ajkait, ugyanis a szavaknak erős energiájuk, teremtő erejük van.

A statisztikai adatok azt mutatják, hogy a veszekedések 90%-a abból fakad, hogy mi emberek szeretünk véleményt formálni másokról és ennek hangot is adunk. A mindig kritizáló, személyeskedő emberek általában kudarcukat próbálják leplezni, mely az élet valamely területén rendszerint éri őket. Megfigyelték, hogy azokban az országokban, mint Japán vagy Németország, ahol az emberek a kommunikáció felsőbb szintjeit birtokolják, az életszínvonal sokkal magasabb, mint máshol.

Tudnunk kell azt, hogy amikor valakit kritizálunk, ez által magunkra vesszük ezen személy minden negatív tulajdonságát. És el is érkeztünk a karma törvényéhez. Ha viszont valakit dicsérünk vagy elismeréssel szólunk róla, a pozitív energia is mind a miénk lesz. Ezért tartják fontosnak az ayurvédában, hogy mindenkiről csak jót mondjunk vagy inkább semmit. De minél több irigység és egoizmus van bennünk, annál nehezebben tudunk pozitív gondolatokat megfogalmazni embertársainkról.

A nyugat nagy pszichológusai is azt javasolják, hogy többnyire gondolkodjunk és beszéljünk pozitívan és a sikeres emberek legyenek a példaképeink.

Meg kell tanulnunk nem kritizálni!
Azt tartják, hogy az, akit kritizálunk, a feléje megfogalmazott kritika révén átadja az ő negatív energiáit a kritikusainak és pozitív energiával töltődik helyette.

És végül egy örökérvényű igazság: ,,Sok beszéd szegénység!"

Minél többet beszélünk egy adott dologról, a megfigyelések azt mutatják, hogy

Igyekezzünk tehát csendben, minél kevesebb energiát veszítve megvalósítani azokat a dolgokat, melyeket célul tűztünk ki magunk elé.
 
 
0 komment , kategória:  Csak pozitívan!  
Így működik a Vonzás Törvénye!
  2018-03-16 11:05:58, péntek
 
  5 lépés, amivel örökre megváltozhat az életed!

Olvasd el az alábbi 5 titkot és tanácsot, ha úgy érzed, hogy már nem vagy többre képes, ha nem értenek meg mások, és ha minden összeesküdni látszik ellened.

1. Minden nap, egy hónapon keresztül tégy valami jót az emberekkel
Elég, ha csak rámosolyogsz a szomszédodra, kedvesen beszélsz a postással, a testvéreddel, a szerelmeddel, vagy megdicsérsz valakit. Beszélj a szívedből, a lelkedből, legyen az a célod, hogy terjeszd az örömet, a jókedvet, a boldogságot a világon.

Ez azért is remek, mert a saját boldogságodon túl a többi ember boldog energiája is visszahat rád.

2. Képzeld el, hogy egy email-ben leírod az Univerzumnak a kívánságaidat
Összegezd a kívánságaidat, majd írj egy képzeletbeli emailt az Univerzumnak, ahol biztos lehetsz, hogy számba veszik azt, amire vágysz. Ne feledd, ahhoz, hogy teljesüljön egy álmod, kérned és tenned is kell érte. Azzal, hogy megkéred az Univerzumot, hogy segítsen teljesíteni a vágyadat, még nem követsz el semmi rosszat.

3. Nyugtasd meg az elmédet meditáció segítségével
Helyezkedj el kényelmesen egy fotelban, ágyban, csukd le a szemed, és koncentrálj a gondolataidra. Felügyeld azokat, ahogy jönnek-mennek az elmédben. Törekedj arra, hogy a rossz gondolatokat már a keletkezésük pillanatában leállítod, nem engeded tovább haladni. Ha kitartóan gyakorolsz, akkor képes leszel jelentősen javítani az életminőségeden, közérzeteden.


4. Írj le mindent, amit szépnek látsz
Ha észrevettél egy szép virágot az út szélén, menj haza és írd le a füzetedbe, mert ez egy nagyszerű dolog. Légy boldog, mosolygós, bárhová is csöppenj. A háláról se feledkezz meg, hiszen ezáltal képes leszel megváltoztatni az életedet.

5. Készíts hála-listát
És ha már szóba került a hála, minden este lefekvés előtt írd le mindazokat a dolgokat, észrevételeket, amelyekért hálás vagy. Lehet az egészséged, a lakásod, a gyümölcs, amit éppen eszel, bármi, a lehetőségek korlátlanok. Győződj meg róluk.

Forrás: http://filantropikum.com/igy-mukodik-vonzas-torvenye-5-lepes-amely-megvaltoztatha tja-az-eleted/
 
 
0 komment , kategória:  Csak pozitívan!  
A Siker 10 Törvénye
  2018-03-16 11:02:36, péntek
 
  A Siker 10 Törvénye, melyek a te életedet is megváltoztathatják!

A siker tudomány, ha adottak a feltételek eléred a célod!" - Oscar Wilde.

Mi lehet a Siker Törvénye? - ez teljesen rajtad múlik, és főleg azon, hogy milyen a hozzáállásod, és hogyan gondolkodsz.

A ,,siker" sokértelmű szó, hiszen mindenkinek mást és mást jelent a siker. Van, aki a pénzben, van aki a birtoklásban, van aki a vagyonban látja a sikert. Mások a családban, barátokban, karrierben.

Alfred Nobel svéd kémikus, mérnök, feltaláló és filozofikus hitvallása szerint: ,,Az elégedettség az egyetlen és igazi vagyon."

Winston Churchill ezzel szemben úgy tartotta, hogy ,,A siker azt a képességet takarja, mely segítségével képes vagy egyik-másik bukásodon túljutni, úgy, hogy nem veszíted el a lelkesedésed."

Vegyük akár Nobel, Churchill, vagy Wilde filozófiáját alapul a siker ,,titkos hozzávalója" mindmáig ismeretlen, de mégis van a sikernek 10 olyan törvénye, melyeket ha megismerünk jobban átvehetjük sorsunk felett az irányítást:

1. A cselekvés törvénye
Az egyik legfélreértettebb dolog a sikerrel kapcsolatban az, hogy csupán a gondolat/az elképzelés már elegendő. Hát nem így van. Cselekvés nélkül nem érhetünk el eredményeket. Befektetett erőfeszítésekre van szükség ahhoz, hogy megkaphassuk azt, amit szeretnénk.

2. A rejtett képesség törvénye
Dr. Deepak Chopra olyan fogadalmat tett, mely szerint minden reggel, és minden este 30-30 percet meditálással tölt. Legyen az akár a naplemente bámulása, egy virág csodálása, vagy az óceán morajlásának hallgatása, ezekkel a technikákkal olyan tudatossá vált, hogy mindenben felfedezte a potenciált.

3. A rezgések törvénye
Tudtad, hogy Alexander Graham Bell, a telefon feltalálója már évszázadokkal azelőtt megjósolta a telepátiát, mielőtt a neurológusok feltárták annak lehetőségét? ,,Az agyunk bevonzza azokat a dolgokat, amelyeket gondolunk. Ezek a vonzások hozzák életünkbe az embereket, a különböző erőket, körülményeket olyan módon, hogy az hasonlóak legyenek az agyunkban elgondoltakkal."

4. Az adás törvénye
Az értékes dolgokat nem pénzben mérik, hanem figyelemben, gondoskodásban, törődésben, szeretetben. A legszegényebb ember is lehet lelkiekben gazdag. Minden csak nézőpont kérdése. Adni egy egyszerű gesztus, de nagyon nagy jelentőséggel bír.

5. Az karma törvénye
A karma törvénye nélkül semmi sem működik, minden ok és okozat összefüggése. Az Univerzum is az Ősrobbanásból született, azért, hogy létrejöhessen ez a bolygó, amelyet ma otthonunknak hívunk. Mi is okkal jöttünk a világra, csak rá kell jöjjünk a célunkra.

6. A célok törvénye
Minden emberi lény rendelkezik valamiféle különleges adottsággal, akár tudatában van az adott személy ezzel, akár nem. Ha célul tűzzük ki, hogy ezeket az adottságokat és tehetségeket az emberiség javása fordítjuk, akkor fejlődhetünk igazán. Ha mindig is az nyomasztott, hogy valami jobbra vagy hivatott, akkor az úgy is van! Ne add alább annál, mint amit megérdemelsz!

7. Az elkülönülés törvénye
Látszólag az elkülönülés egyfajta izolációval asszociálható, de sokkal több ennél. Az elfogadás, felelősségvállalás, tolerancia elengedhetetlen alapját képezik az Univerzum törvényeinek. Szabadon azok lehetünk, akik vagyunk és másokat is hagyhatunk úgy élni, ahogyan azt ők szeretnék.

8. A szándék törvénye
Az emberiség azzal a jelentős képességgel van felruházva, mi szerint képesek saját gondolatokat létrehozni, tenni a céljaikért és megvalósítani vágyaikat. ,,Amit az agy elgondol és hisz benne, azt képes megvalósítani." Szándékok és ambíció nélkül az élet értelmetlen, de ezzel a tudással és képességekkel, melyekkel rendelkezünk szinte minden lehetséges."

9. Az erkölcs törvénye
Tudtad, hogy a homo sapiens az egyetlen olyan faj, amely meg tudja különböztetni a jót és a rosszat. Van bennünk egy belső hang, ami meg tudja mondani nekünk, hogy ,,hogyan" csináljunk dolgokat. Az erkölcs egy segítő útmutató az utunk során, amelyre ha hallgatunk helyesebb döntéseket hozhatunk. Meg kell különböztessük a jót a rossztól és aszerint cselekedni.

10. A spiritualitás törvénye
Még a legszarkasztikusabb és legkételkedőbb embernek is szüksége van valamire, amiben hihet. Kell valamiféle szellemi táplálék, amely megtanít az adakozásra, az önzetlenségre, az áldozatkészségre. Mindegy, hogy miben hiszel, mert a hitedért senki sem ítélhet el, a lényeg, hogy szeretettel fordulj embertársaid felé és hidd, hogy egy jobb és szebb felső világ vezet bennünket.

Végkövetkeztetésképp csak ismételni tudjuk önmagunkat: a sikert nem lehet anyagi javakban mérni. A siker egyénfüggő. Mindent a legjobb tudásunk szerint tegyünk, és a törvényeket alkalmazva hozzuk meg döntéseinket, mert így elindulhatunk a siker útján.

Forrás: http://filantropikum.com/a-siker-10-torvenye-melyek-a-te-eletedet-is-megvaltoztat hatjak/

 
 
0 komment , kategória:  Csak pozitívan!  
     1/129 oldal   Bejegyzések száma: 1281 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 223 db bejegyzés
e év: 404 db bejegyzés
Összes: 31134 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1230
  • e Hét: 7087
  • e Hónap: 65662
  • e Év: 257962
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.