Belépés
lenke1964.blog.xfree.hu
Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább. "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még a... Varga Lenke
1964.08.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/43 oldal   Bejegyzések száma: 425 
Hálát adok a mai napért. Kérlek, tedd magad első helyre
  2018-07-08 08:21:16, vasárnap
 
  Hálát adok a mai napért. Kérlek, tedd magad első helyre. Tedd azt, ami jó érzést okoz neked. Tedd félre mások véleményét, köszönd meg, és engedd tovább őket. Lehetetlen megfelelned mindenkinek. Az a fontos, hogy béke legyen benned. Szeresd magad. Tudd, hogy jó vagy.

Így szeretlek, Élet
 
 
0 komment , kategória:  Hála  
ELÉG HA CSAK ANNYIT MONDunk: KÖSZÖNÖM
  2018-06-22 19:31:46, péntek
 
  ELÉG HA CSAK ANNYIT MONDunk: KÖSZÖNÖM
A címben szereplő idézet Janikovszky Évától származik. Az írónő így vallott a hálaadó imáról:

Ne panaszkodjunk folyton a Jóistennek, őrangyalunknak, vagy annak, akiben hiszünk.
Vegyük észre, hogy vigyáz ránk, és legyünk hálásak neki.
Köszönjük meg, hogy ha már hülye fejjel felmásztunk a létrára, le is tudtunk jönni. Hogy sietve lelépve a villamosról, nem ficamítottuk ki a bokánkat. Hogy azt a ronda nagy dongót kergetve, úgy borítottuk fel a fikuszt, hogy csak a cserép tört el. A sor bárki által folytatható.
Nem kell nagy hálálkodás, elég ha csak annyit mondunk: köszönöm. Érteni fogják. És azt is értik, ha kérünk valamit, csak ne kezdjük jajgatással.

Fogalmam sincs, milyen frekvencián jutnak el a köszönetek és a kérések az illetékeshez, de eljutnak. Van, ami nem teljesíthető.
S befejezésül egy gyermeteg, ám hatékony javaslat. (Kipróbálva!) Azokban a pillanatokban, amikor jól érezzük magunkat- hazaértünk, hűvös a lépcsőház, a kinti hőséghez képest a lakás is elviselhető, levetettük a cipőnket, végre leültünk, ettünk egy falatot, ittunk is rá, sőt letusoltunk vagy beültünk a fürdőkádba - mondjuk azt, hogy ez jól esett. Hangosan. Csodálkozni fogunk, hogy naponta hány jó percünk akadt. Ha estig nem felejtjük el - ez memóriatréningnek is jó -, köszönjük meg az illetékesnek az elmúlt napot.
Lefekvés előtt nézzünk fel a csillagos égre. Mert kánikulában csillagos az ég. Itt nem kell semmit mondani, érezzük úgyis, hogy ott van, és szép. Mi meg itt."
 
 
0 komment , kategória:  Hála  
Adj hálát reggel az ébredő világnak
  2018-04-13 07:38:16, péntek
 
  Adj hálát reggel az ébredő világnak,
- örökbe kaptál egy újabb szép napot.
Engedd az érzést áradni szívedben,
szeresd hogy itt vagy, e föld az otthonod.

Hallgasd a dalt, mely apró madaraknak
hálával teli, reggeli éneke.
Engedd a nap tiszta fényét szobádba,
s ne kérdezd, ember nélküle élhet -e ?

Öltözz fel szépen, ünnepi ruhába,
a mosoly arcodon, ékszered legyen.
Tükrödön csillog szemed ragyogása,
hagyd, hogy a látvány boldoggá tegyen !

S ha tetszik mindez, mosolyogj magadra,
s érezd a lelked, magasabbra emel.
Tartsd ezt a mosolyt meg egy egész napra,
mert aki rád néz ennyit megérdemel.

Hagyd hogy a mosoly átterjedjen másra,
- jó érzésed csak fokozódni fog -
a szeretet ilyen, apró kis sugara
teheti szebbé a hétköznapot.
 
 
0 komment , kategória:  Hála  
VESSünk EL CSODA-MAGOKAT!
  2018-04-13 07:32:14, péntek
 
  VESSünk EL CSODA-MAGOKAT!

Ültessük őket termékeny talajba és öntözzük rendszeresen! Gondozzuk, ápoljuk ezeket a magokat és gyönyörködjünk abban, ahogy növekednek és az életünk virágba borul!

1. magocska: a Hála

Amikor hálát érzünk, egyszerűen képtelenek vagyunk közben keserűek, boldogtalanok lenni! Mindent, amit tiszta szívvel meg tudunk köszönni, az Élet megsokszorozza számunkra!

2. magocska: a Szeretet

A Szeretet a legnagyobb erő és minden, ami felé szeretettel fordulunk, megmutatja valódi önmagát! Bárhol is állsz most, szeresd! Bármit szeretnél elérni, szeresd!

3. magocska: az Áldás

Áldd meg és meggyógyul! Minden, amit megáldunk, amire áldást kérünk, csodálatos átalakuláson megy keresztül. Próbáld ki, alkalmazd a múltra, a jelenre, a jövőre, egy konkrét helyzetre, önmagadra, a szeretteidre, a kellemetlen emberekre! Figyeld meg, mi történik, ha rendszeresen ezt teszed!

4. magocska: a Hit

A hit minden - mondta egy bölcs gondolkodó. Minden, mert ami gyökeret vert a tudatalattinkban, ami a hitrendszerünk része, kihatással van a dolgaink alakulására! Kutatások bizonyítják, hogy az erős hit sokkal többet számít, mint azt gondolnánk mind egészségünk, mind pedig jólétünk szempontjából!
Higgy önmagadban, higgy a sikeredben, higgy az Életben!

5. magocska: a Béke

A belső békéhez az út a megbocsátáson át vezet. Annyi sérelmet raktározunk - állítólag jobban emlékszünk rájuk, mint a dicséretre! A megbocsátással önmagunkat szabadítjuk fel, végsősoron semmi köze a másik emberhez. Így engedjük el őt, ahelyett, hogy magunkhoz kötnénk a rossz érzésekkel (mely bizonyítottan összeláncol!) és magunkat pedig visszavezetjük egy kiegyensúlyozott, egészséges lelkiállapotba.

6. magocska: az Öröm

Vágyaink megvalósulásukkor az öröm folyosóján haladnak át - ahogy Abraham-Hicks csodálatosan megfogalmazta. Keresd az örömöd, kövesd azt, amiről érzed, hogy belül boldogsággal tölt el! Kérd, hogy az Öröm legyen társad a mai napon, örülj az Életnek és nevess sokat!
 
 
0 komment , kategória:  Hála  
Hálát adok a mai napért.
  2018-03-29 08:15:20, csütörtök
 
  Hálát adok a mai napért. Hálát adok a levegőért, mellyel együtt belélegezhetem a Szeretetet. Hálát adok a Vízért, amely testem nagy részét alkotja és amely a Szeretet frekvenciáján rezeg. Hálát adok a táplálékomért, amibe Isten mindig a számomra tökéletes és megfelelő elemeket helyezi el. Csak annyit kell mondanom:

Köszönöm. Szeretlek
... és oltalmazva vagyok.
 
 
0 komment , kategória:  Hála  
Ezt értsd meg, és adj hálát
  2018-03-29 08:14:03, csütörtök
 
  Néha nem is vesszük észre, milyen szerencsések vagyunk. Kérlek, állj meg egy percre, nézz az égre, egy fára, vagy egy gyermek mosolygós arcára. Élvezd a rózsák illatát! Áldás jön az életedre, amint elkezded értékelni azt a szépséget, ami körülvesz. A kulcs abban van, hogy koncentrálj arra, amid van. Mindannyian törekszünk arra, hogy elfelejtkezzünk a hálaadás hatalmas erejéről, és mindent természetesnek tartunk, mert túlságosan el vagyunk foglalva
azzal, amink nincs, ahelyett, hogy hálát adnánk azért, amink igenis van. Ezt értsd meg, és adj hálát azért, hogy szabad lehetsz.
 
 
0 komment , kategória:  Hála  
Légy Hálás egy jó szóért, légy Hálás,Életed minden percért
  2018-03-15 09:33:06, csütörtök
 
  Légy figyelmes, és nyitott, mert a kérdéseidre, a válaszokat, Önmagadban találhatod. Hidd el, sokkal többet tudsz, mint amit Magadnak is bevallasz. Válj a saját Életed vezetőjévé, és haladj a gondolataid szerint, a célod felé. Fedezd fel, mire vagy igazán büszke, mi az a tett, mi a szívedet melegséggel tölti be. Mikor érezted azt, hogy elégedett vagy?...és mikor érezted újra, és újra, jól tetted, hogy elindultál, erre az új útra? ...és érzed-e már, hogy mi az, mi előtted van, és Rád vár? ...és tudod-e, hogy mit kell tenned, ahhoz, hogy elmondhasd: ,,Helyesen cselekedtem." Talán, most úgy érzed, hogy belecsöppentél, a változás mély tengerébe,... előfordulhat. De mindezt, a Sorsod akarta, ezáltal erősödsz, az új feladatok között megedződsz. Mert tudnod kell, az új utadon is vannak dolgok, mikkel szembe kell nézned, csak az nem mindegy, hogy ezt hogyan éled meg. Mozgathatsz az energiáddal hegyeket, vagy beletörődsz:... mindegy, hogy a továbbiakban, mi lesz veled. Bátorítsd Önmagad, és tápláld, a szeretet magvakat. Őrizd mindvégig a szabadságodat, de légy ott, ha segítségért, Téged hívnak. Eljött az idő, mikor adhatsz, és a rászorulóknak, vigaszt nyújthatsz. Ne légy magányos, hisz itt vannak veled, azok, kik az utad során, elkísérnek. Bízz Önmagadban, és bízz abban, mi a szívedben, eddig, csendben megpihent. Találd meg végre, arra a választ, mi az, ami a múltad árnyékában tarthat. Aztán engedd végleg el, ne nézz hátra, hanem határozottan, indulj előre el. Kívánom, találd meg a kapcsolatot Önmagaddal, és a környezeteddel. Cselekedj helyesen, és foglald el a helyed, az Életben. Légy Hálás egy jó szóért, és légy Hálás, az Életed minden percéért. Míg élsz, alkoss, ha teheted maradandót, hogy érezd, Te vagy az, aki kemény munkával, és kitartással, bármit, az Élete felszínére hoz  
 
0 komment , kategória:  Hála  
Hálát adok a mai napért. Az élet ajándék
  2018-03-05 08:44:29, hétfő
 
  Hálát adok a mai napért. Az élet ajándék, az Univerzum ajándéka. Ha én boldog vagyok, mindenki boldog körülöttem. Jó ideje tudom, hogy minden bennem van. Ha én mosolygok, a világ mosolyog velem. Ha én békében vagyok, mindenki békében van körülöttem. Ennyire egyszerű. Mint azt mondani:

Köszönöm. Szeretlek
 
 
0 komment , kategória:  Hála  
Adj hálát reggel az ébredő világnak
  2018-03-02 08:51:05, péntek
 
  Adj hálát reggel az ébredő világnak
-örökbe kaptál egy újabb szép napot.
Engedd az érzést áradni szívedben,
Örülj hogy itt vagy,e föld az otthonod."
/Aranyosi Ervin/
 
 
0 komment , kategória:  Hála  
Hála
  2018-03-02 08:30:29, péntek
 
  Látod? A virág megtalálja módját,
hogy ott is éljen, ahol nem lehet.
De hidd el, nem küzd, csak egyszerűen nyílik,
s képes megélni egy csodás életet.
Az álma ott volt, egy cseppnyi magba zárva,
s Ő Napról, vízről, szépségről álmodott.
Egy vágy volt csak, ami táplálta lelkét,
s örült a létnek és hálálkodott. (Aranyosi Ervin)
 
 
0 komment , kategória:  Hála  
     1/43 oldal   Bejegyzések száma: 425 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 1016 db bejegyzés
Összes: 31746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 586
  • e Hét: 586
  • e Hónap: 17645
  • e Év: 919577
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.