Regisztráció  Belépés
aranyag.blog.xfree.hu
A világ olyan körülötted, amilyenné magad alakítod. Klári mami
2010.11.16
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 84 
Csirkés rizottó
  2014-08-30 10:28:14, szombat
 
  Csirkés rizottó a sütőből, finom étel és nagyon könnyen elkészül!

Különleges íze lesz a sütéstől, érdemes kipróbálni, nagyon fincsi és egyszerűen tökéletes az ízharmónia.

Hozzávalók:
6 csirkecomb
20 dkg rizs
15 dkg zöldborsó (mirelit)
só, bors
teáskanálnyi curry
olívaolaj

Elkészítése:
A rizst a szokásos módon megfőzzük egy kis sós vízben, majd mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a borsót is. Közben a csirkét sózzuk és borsozzuk és kevés olajon sütni kezdjük. Olajjal kikenünk egy hőálló edényt és belekanalazzuk a rizst, majd hozzákeverjük a curryt és a tetejére halmozzuk a húsokat. Pár csepp olajjal meglocsoljuk és 180 fokon sütjük 15 percen át.



 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Bögrés lángos
  2014-08-30 07:37:53, szombat
 
  Tallóztam !!

Bögrés lángos dagasztás nélkül - nem szívja meg magát olajjal!


És hogy mi az, ami bizonyítja, hogy ez a kívül finoman roppanós, belül pihe-puha lángos nem szívja meg magát olajjal? Hát az, hogy a nagyobbik lányom letette az övét a szobájában a laminált parkettára, és nyoma sem maradt, pedig jó néhány percig ott időzött, mielőtt ráleltem :-) A tésztáját pedig inkább összeállítjuk, és nem dagasztjuk, szóval nem nagy kunszt előállítani...

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
- 5 bögre liszt
- 1 csomag porélesztő
- 3 pohár Danone joghurt, 140 g-os (összesen bő 3 dl joghurt), ha valami hígabb fajtával dolgozunk, akkor 4 pohár (összesen 4 dl)
- 2 tojás
- 2 teáskanál só
- fél deci langyos víz
- olaj a sütéshez
P1030638
És a strandhangulatot idéző fokhagymás kencéhez 4 gerezd fokhagymát, 4 evőkanál olajat, 1 púpos mokkáskanál sót és három-négy evőkanál vizet keverünk össze. Ezzel kenjünk majd meg a kisült lángosokat :-)
1. Egy feles pohárban, kevés meleg vízben feloldjuk az élesztőt.
2. Az összes többi hozzávalót beleöntjük egy nagyobb műanyag tálba.
3. Aztán jöhet az élesztő is a tálba, majd egy villával nagyjából összeállítjuk a tésztát. Ezután kézzel összegyúrjuk.
4. Hagyjuk meleg helyen megkelni.
5. Ezután kisebb, nem egészen öklömnyi bucikat szaggatunk belőle, kicsit meggömbölyítjük őket, majd hagyjuk őket ismét kelni, míg fel nem dagadnak (15-20 perc).
6. Egy fazékban olajat hevítünk.
7. Egy lapos tányért bekenünk étolajjal, majd beleteszünk egy bucit, széthúzgáljuk és már mehet is az első lángosunk a forró olajba, ahol mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Az olajos tányérra azért van szükség, hogy könnyen tudjuk nyújtani a tésztát.
Jó étvágyat! :-)

forrás:rupanerkonyha.cafeblog.hu



 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Fokhagymás rakott karfiol
  2014-08-29 21:26:39, péntek
 
  Hozzávalók:
1 nagy fej karfiol
2 db 120g-os zacskós rizs
5 dl főzőtejszín (20%-os )
25 dkg reszelt sajt
2 db tojás
3-4 gerezd fokhagyma
1 db nagy sárgarépa
1 db paradicsom
petrezselyem
Ráma margarin a kenéshez és a rizshez
prézli
só, bors, vegeta
Elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk, a répát nagyobb hasábokra vágjuk. Feltesszük főni vegetás vízben és hagyjuk kicsit megpuhulni (ne főzzük sokáig).

Eközben a zacskós rizst sós vízben megfőzzük. A fokhagymát pici sóval, borssal, vegetával összetörjük. Egy jénai tálat kivajazunk és megszórunk prézlivel. A megfőtt rizst az összetört fokhagyma felével és fél evőkanálnyi Rámával összeforgatunk és félretesszük. A karfiolokat és a répát kivesszük a vízből.

A tejszínt a reszelt sajt felével és 2 tojással összekeverünk, a maradék fokhagymát is hozzáadjuk, picit tehetünk hozzá a karfiol főzőlevéből is és ízesítjük sóval, borssal, vegetával, petrezselyemmel. A rizs 2/3-át a jénai aljára simítjuk, majd ráhelyezzük a karfiolt és a répát, ráöntjük a tejszínes öntetet, majd a rizs másik felével beborítjuk.

Egy paradicsomot felkarikázunk, ízlésesen ráhelyezzük a tetejére, végül a maradék sajtot összeforgatjuk egy kis prézlivel és rászórjuk. 190 C fokos sütőben pirosra sütjük.



 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Fűszeres göngyölt csirkecomb
  2014-08-29 21:22:45, péntek
 
  Tallóztam

Fűszeres göngyölt csirkecombok, mennyei sült hagymával és paprikával, ez maga az álom!

Könnyebben elkészíthető csirkés étel nincs is. A fincsi zöldségeknek és fűszereknek köszönhetően remek finomság! Mindenki rajong érte :)

Hozzávalók:
8 csirkecomb
16 szelet bacon
4 paprika
2 sárgarépa
2 nagy hagyma
4 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
0,5 dl sör
olívaolaj
1 evőkanál balzsamecet
friss rozmaring
zellerlevél
só, bors

Elkészítése:
A húsokat átkenjük a fűszerekkel, majd két szelet baconnel betekerjük mindegyiket. A zöldségeket megtisztítjuk és csíkokra vágjuk, kivajazott tepsibe tesszük. Ráhelyezzük a göngyölt csirkéket és mellészórjuk a babérlevelet, a fokhagymát, a rozmaringot és a zellerlevelet. A sörbe keverünk 3 evőkanál olívaolajat és a balzsamecetet, ezzel leöntjük a húsokat. 40-50 perig sütjük 180 fokos sütőben. Néha megforgatjuk a húsokat, hogy jól átsüljenek.
- én is megfogadtam a tanácsot, 17 kg-ot adtam le ezzel a módszerrel éhezés nélkül! FIGYELEM! Aki eredményesen és biztonságosan szeretne jó alakot magának az mindenképpen olvassa el ezt a cikket ››› http://goo.gl/xVr9XJ



 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Hókifli
  2014-04-13 20:44:40, vasárnap
 
  Finom,omlós kínálós sütike!

Hozzávalók
1 Ráma margarin,
1 kis doboz tejföl,
40 dkg liszt
csipet só
Elkészítése

A tésztát összeállítjuk a fenti alapanyagokból, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval “köröket" gyártunk, majd sütésálló lekvárt vagy mák, dió stb..tölteléket teszünk a közepére. Ráhajtjuk az egyik felét a másikra és az oldalát lenyomkodjuk. Zsírozott tepsiben rövid ideig sütjük. A kifliket nem kell lekenni semmivel és akkor kész, ha nagyobbak és “csörgősek" lettek .
hókifli

A teteje nem lesz barna és még melegen vaníliás porcukorral megszórjuk.



 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Csirkemájas rizottó
  2014-03-27 07:04:44, csütörtök
 
  A dietetikus véleménye

A barna rizs fogyasztása még nem került be a hazai használatba, bár már egyre többen vásárolják. Ezt a receptet ajánlom mindenkinek, érdemes kipróbálni!

Hozzávalók
15 dkg csirkemáj
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1 kis csomag zöldborsó
2 adag barnarizs
tengeri só
édesnemes paprika
barnacukor

ReceptkönyvbeMegfőztem!

Elkészítés
Az apróra vágott hagymát üvegesre párolom egy kis vajon, majd beleteszem a szintén apróra vágott csirkemájat, és megszórom 1 csapott kiskanál pirospaprikával, felöntöm 2 dl vízzel. Közben felteszem főni a rizst, ha nem előfőzött, akkor több idő kell neki, és teszek bele egy kiskanál sót. Majd a zöldborsót is elkezdem párolni, egy kevés vajon, és vízen, egy kis kanál sóval. Közben a máj már megpuhult, és ízlés szerint sózzuk. A zöldborsóra pedig a végén teszek egy teáskanál cukrot, és megszórom apróra vágott petrezselyemmel. Ha minden kész, összeöntöm, és tálalásra kész. Jó étvágyat kívánok hozzá!


 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Lusta lángos
  2014-02-08 18:25:53, szombat
 
 
Lusta lángos

Tökéletes ropogós, nem zsíros, alig érezni az élesztőt, pillanatok alatt megsül az olajban, szinte hozzá sem ér és már kész is.

Hozzávalók:
3 dkg élesztő, fél liter tej, 1 kg liszt, 2 dl tejföl, 1 evőkanál só

Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük.


Ezután a tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és tetszés szerint formára kiszaggatjuk. Forró olajban, frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy. A maradékot kiolajozott zacskóba téve, 1 héten keresztül akkor sütünk belőle, amikor akarunk. Hűtőben (nem a fagyasztóban) tároljuk.
Sajttal, fokhagymával, tejföllel megszórva nagyon finom.




 
 
3 komment , kategória:  Receptek  
Nudli készítése
  2014-01-30 11:39:22, csütörtök
 
  Sokan nem szeretnek maguk nudlit készíteni, pedig nem egy ördöngösség, feltéve, ha néhány "titkot" ismerünk. Én most a legegyszerűbbet készítettem, mákos nudlit, de természetesen bárhogy folytathatjuk a kifőzése után.
Az első szabály a krumpli-liszt arány. 1 kg tisztított krumplihoz 25 dkg lisztet vegyünk, ehhez adunk még 1 tojást.
A második szabály: használjunk réteslisztet.
Harmadik szabály: a nudlit mindig összeállítás után rögtön főzzük meg, a krumplis tészta ugyanis minél többet áll, annál nyálkásabbá, folyósabbá válik.
Negyedik szabály: egyszerre 2 adagnál többet ne főzzünk ki. A kész nudlikat szűrőkanállal szedjük szűrőbe, és a vízbe mehet az újabb 2 adag.
Ötödik szabály: a szűrőbe szedett nudlit hagyjuk állni egy kicsit mozgatás nélkül. A frissen főtt nudli ugyanis nagyon puha, és a rázogatással deformálódik, a külseje szétmállik. 2-3 perc után lehet átönteni egy tálba, mert ekkorra rugalmassá válik, és egy kis zsiradékkal meglocsolni (vaj, oliva a további rávaló függvényében), és a rávalóval megszórni.
Ha marad elkészült nudlink, akkor alacsony fokozatú mikrózással pár óra múlva langyosra melegítsük.
Ha így járunk el, akkor egy jól kezelhető, nem ragadós tésztát kapunk, amely kifőzés után formás és vajpuha.



Hozzávalók:
1 kg hámozott krumpli
250 g rétesliszt
1 tojás
2 csipet só
zsiradék






Elkészítés:
A krumplit kockára vágom és só nélküli vízben puhára főzöm. A vizet leöntöm róla, és forrón krumplinyomón áttöröm. Hagyom langyosra hűlni. Ha kézmeleg, rászórom a lisztet, csipet sót, elkeverem, majd a közepébe ütöm a tojást, és fakanállal egyneművé keverem. Nem kell dagasztani, csak könnyedén keverni.







A tésztából vastag rudakat sodrok. Egy nagy lábosban vizet teszek fel forrni.








Egy-egy rudat egy vágódeszkán késsel eldarabolok, ...






...majd a darabokat legörgetem, lesodrom a gyúrólapra. Ez gyorsan megy, nem kell formázgatni, a lesodrással szép duci nudlikat kapok.








Ha az összes kész, és a víz is felforrt, akkor kifőzöm őket, több részletben. Ezt a mennyiséget kb. 3 részletben érdemes kifőzni. A nudlikat a lobogó vízbe rakom, és felforrástól számítva 1-2 percig főzöm.
Egy szűrőlapáttal az odakészített, tányérra rakott szűrőbe szedem őket, és hagyom állni.







Nem kell leöblíteni, és nem szabad rázogatni, keverni. A gőzölgéssel a forró nudliról a víz elpárolog, a nudli hűl és rugalmassá válik.
Ezután kifőzöm a második adagot is. A szűrőből a nudlit egy tálba átöntöm, evőkanálnyi olvasztott vajjal (oliva olajjal) meglocsolom (és én most mákkal megszórtam).







Kiszedem a szűrőre a második adagot is, állni hagyom, utána főzöm a harmadikat. A szűrőből kiöntöm a tálba, vajjal meglocsolom, és így tovább, amíg az utolsó is kész. S aztán tálalom




 
 
2 komment , kategória:  Receptek  
Ételízesítő házilag
  2014-01-26 19:43:11, vasárnap
 
  Manapság már a delikát és a vegeta sem az, ami régen volt. Arányaiban nézve már túl sok benne a só, tele van tartósítókkal, ízfokozókkal, színezékekkel és egyéb vegyi anyagokkal . Mondhatni, majdnem hogy csak szemét, és mégis háztartások millióiban használják még ma is (néha mi is), holott egy jó fajta ételízesítőt magunk is könnyedén elkészíthetünk házilag. Ha valaki ez ügyben böngészik a világhálón, akkor számtalan receptet találhat. Mindegyik más valamiben. Van ahol az összetevők változóak, van ahol az arányok mások. Van, ahol szárított változatot mutatnak be, van ahol sósat. Mi most nem szárítottuk ki, mert bérlakás lévén nincs erre alkalmas helyünk. Az arányokat jómagam találtam ki, de természetesen ettől egyéni ízlés alapján el lehet térni. A feleségemmel ketten készítettük el, és a zöldségek megpucolásától az üvegekbe töltésik mindössze két-két és fél órába tellett, azonban legalább jövő őszig - ha nem tovább - megvan az ételízesítőnk, amiben csak zöldségek és só van. Azt hiszem, ennyit megért...

Hozzávalók az ételízesítőhöz:
- 10-12 db sárgarépa
- 10-12 db fehérrépa
- 3 db karalábé
- 3 db zeller
- 3 db paradicsom
- 4 db paprika (kápia, kaliforniai, tölteni való, stb. - vegyesen a legjobb)
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 30 dkg kelbimbó
- 30 dkg karfiol
- 30 dkg káposzta
- 2 csomag petrezselyem zöld
- 2 csomag zeller zöld
- natúr só

Ételízesítő elkészítése:

A paradicsomokat merítsük forró vízbe, majd hámozzuk meg. A zöldségeket tisztítsuk meg, majd vágjuk akkora darabokra, hogy a turmixgép elbírjon velük. Aki akarja, húsdarálóval is ledarálhatja a zöldségeket, én a turmixgépet választottam. Aprítsuk fel vele a zöldségeket, majd az őrleményt mérjük meg, és annak súlyával arányosan adjunk hozzá sót 5:1 arányban, azaz minden kiló őrleményhez 20 dkg sót. Nekem a végére (sóval együtt) 3 kiló ételízesítőm lett, ami három darab 800 ml-es üveget töltött meg. Ezzel a mennyiséggel jó ideig elleszünk. :-)
Tartósítószert felesleges hozzáadni, mert a só tartósít. csak be kell tenni a spájzba, és amikor kell, elő kell venni. Nem kell hűtőben sem tartani. Teljesen természetes, és nem csak só, ízfokozó és tartósító van benne, mint a bolti ételízesítőkben.
Forrás:osszesrecept.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Kijevi krémes
  2014-01-14 04:56:04, kedd
 
  Kijevi krémes

Hozzávalók

40 dkg liszt
15 dkg cukor
2-3 ek tejföl
20 dkg Rama
4 tojássárgája
1 sütőpor
Habhoz4 tojásfehérje
15 dkg cukor
25 dkg darált dió
Krémhez2 cs vaníliás puding
1/2 liter tej
25 dkg Rama
25 dkg kristálycukor

Elkészítés

1. A lisztet a cukorral, a tejföllel, a Ramával, és a tojássárgával, valamint a sütőporral összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk.
2. A tésztát egyenként kisodorjuk, majd a diós habbal megkenjük, és megsütjük.
3. A vaníliás pudingot a tejjel összefőzzük, majd a Ramát a kristálycukorral kikeverjük.
4. Ha kihűlt a puding, összekeverjük a két masszát, majd a 3 lap közé töltjük az így kapott krémet.

 
 
4 komment , kategória:  Receptek  
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 84 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 927 db bejegyzés
Összes: 5977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1169
  • e Hét: 5884
  • e Hónap: 1169
  • e Év: 521676
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2010 TVN.HU Kft.