Regisztráció  Belépés
aranyag.blog.xfree.hu
A világ olyan körülötted, amilyenné magad alakítod. Klári mami
2010.11.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 97 
kókusztekercs
  2015-07-18 06:15:29, szombat
 
  Konyhamánia Edit módra
Gyönyörű tekercseket kaptunk Ilikétől.
Köszönöm szépen.
Kókusztekercs
Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt
4 db tojássárgája
25 dkg Rama margarin
2 dkg élesztő
kevés tej
1 tk. cukor
A töltelékhez:
4 db tojásfehérje
30 dkg cukor
20 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:
Kevés cukros langyos tejbe az élesztőt belemorzsoljuk és felfuttatjuk.
A lisztet a margarinnal és a tojássárgákkal összedolgozzuk,majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt és rugalmas tésztává dolgozzuk
(ha szükséges,akkor egy kevés tejet adunk hozzá)
Két cipót formálunk belőle.
Letakarva kb. fél órát pihentetjük a tésztát.
Addig elkészítjük a tölteléket.
Vízgőz felett a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük(de nem főzzük meg).
Vízgőzről levéve a 20 dkg kókuszreszeléket bele keverjük.
A tésztánkat téglalap alakúra kisodorjuk,a töltelék felét rákenjük,majd feltekerjük.
1 cm-es szeletekre vágjuk és kivajazott sütőlemezre sorakoztatjuk.
A másik fele tésztával is így járunk el.
A sütőt bemelegítjük és sütjük.

Porcukorral meghintve tálaljuk.


 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Fasirtos karfiol torta
  2015-06-25 17:56:54, csütörtök
 
  Fasírtos karfiol torta

Hozzávalók:
1 kisebb karfiol

2 db erőleveskocka
A fasírthoz:
50 dkg darált hús
1 szelet szikkadt kenyér
1 db tojás
1 db vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma

őrölt bors
szerecsendió
Valamint:
20 dkg bacon a külső réteg beborításához
A körethez:
50 dkg krumpli

kakukkfű
Elkészítés:
Az egész karfiolt a leveskockával és sóval ízesített vízben főzzük félpuhára. Ezután óvatosan emeljük ki a vízből, majd alaposan csepegtessük le, tegyük félre, hogy kihűljön.
A szikkadt kenyeret áztassuk be tejbe, majd amikor már jól megszívta magát, alaposan nyomkodjuk ki.
A darált húst tegyük bele egy tálba, majd adjuk hozzá a kinyomkodott kenyeret, az apróra összevágott vöröshagymát, nyomjuk bele a fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk és fűszerezzük. Ezután alaposan keverjük össze. Végül adjuk hozzá az egész tojást, és jól dolgozzuk össze a masszát.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük el rajta kör alakban a felszeletelt bacont. Ezután helyezzük a bacon közepére a kihűlt, egész karfiolt, majd lapogassuk rá a fasírtot úgy, hogy mindenhol befedje. Ezután borítsuk be a kimaradt baconnel.
A krumplit vékonyan szeleteljük fel, majd ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg kakukkfűvel. Ezután helyezzük a tepsiben lévő becsomagolt karfiol köré, és locsoljuk meg 1-2 evőkanál olajjal, majd alufóliával fedjük le a tepsi tetejét.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, közepes hőmérsékleten pároljuk 45-50 percig. Ezután vegyük le a fóliát, majd vegyük magasabbra a hőfokot, és süssük szép pirosra (lehet,hogy a karfiol enged egy kevéske levet, ezt kanállal szedjük ki sütés előtt).
A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni mielőtt felszeletelnénk. Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a bundás karfiolt, majd a sült krumplival kínáljuk.



















 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Pizza
  2015-06-23 19:17:07, kedd
 
  Pizza recept


Elkészítési idő:
35 perc

Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
45 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
1 tk só
3 evőkanál olaj
2,5 dl víz
Feltét:
Ízlés szerint


Elkészítése:

A hozzávalókat összegyúrjuk kb. 10-15 percig állni hagyjuk. Kiolajozott tepsibe nyújtjuk a tésztát, megkenjük pizzakrémmel majd ízlés szerint teszünk rá szalámit (téli szalámi, sonka, kolbász...), ananászt, gombát, kukoricát.

A végén megszórjuk reszelt trappista sajttal és magas hőfokon (200-250 fok ) kb. 10 perc alatt készre sütjük.



 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Darálós keksz
  2015-06-20 21:03:03, szombat
 
  Darálós - avagy gépi keksz Egy jól bevált régi recept...gyorsan megy, és egyszerűbb, mint formákat szaggatni,...

Darálós - avagy gépi keksz
Egy jól bevált régi recept...gyorsan megy, és egyszerűbb, mint formákat szaggatni, kiadós...csak kell egy húsdaráló és az ahhoz való keksz formázó.
Akkor pedig a recept- ami az alap, és ezt persze lehet ízesíteni a kedvünk szerint:
70 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 4 egész tojás, 25 dkg margarin, csipet só, 1teáskanál sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna.
A hozzávalókat jó alaposan eldolgozzuk, összegyúrjuk, és ledaráljuk...ízlésünknek megfelelő méretűre vágjuk...
Lehet ízesíteni kakaóval, fahéjjal, kókuszreszelékkel, mákkal, dióval, citrommal, naranccsal.....kinek.kinek ízlése szerint.
Forrás: www.facebook.com


 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
babos zauszka
  2015-06-12 18:26:57, péntek
 
  http://www.nosalty.hu/recept/babos-zakuszka  
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Jeges kocka
  2015-06-12 05:11:14, péntek
 
  Jeges Kocka recept

Nehézségi szint:
Haladóknak

Elkészítési idő:
70 perc

Mennyiség:
8 fő részére


Hozzávalók:

Tészta:
4 tojás
4 ek kristálycukor
4 ek liszt (finom, vagy rizsliszt)
2 ek holland kakaópor
1 tk sütőpor
1 csipet só

Szirup:
2 dl víz
8 dkg cukor

Krém:
6 + 2 dl tej
5 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 ek liszt
2 ek keményítő (vagy liszt)
1 ek vanília aroma, vagy kivonat
12 dkg margarin

Máz:
1 tábla jó minőségű étcsokoládé
1 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
Elkészítése:

Tészta készítése:

Egy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és a kakaóval, félrerakjuk. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét 2 evőkanál kristálycukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük. Ezután a maradék két evőkanálnyi cukorral a tojássárgáját is habosra (szinte fehéredésig) keverjük. A két masszát lassú mozdulatokkal összekeverjük, nem kell teljesen, elég lesz márványosra, de közben ügyeljünk rá, hogy a habot ne tőrjük össze. A lisztes- kakaós keveréket szitáljuk a tetejére és óvatosan, forgató mozdulatokkal keverjünk homogén, csomómentes piskótatésztát.

Kiolajozott és kilisztezett tepsiben egyenletesen eloszlatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 13-15 percig sütjük a tésztát. Tűpróbával ellenőrizzük!

Szirup készítése:

A vizet és a cukrot 4-5 percig forraljuk. A még meleg tésztát a sziruppal még meleg, de már nem forró állapotban kell megöntözni.

Krém készítése:

A 6 dl tejet felteszünk forrni. A tej tetejére szórjunk három evőkanálnyi cukrot, és hagyjuk az aljára lesüllyedni, ez garantálja, hogy a krém ne kapjon oda, ne égjen le. Ezután a maradék tejet (2 dl) csomómentesre keverjük a keményítővel (liszttel) és a vaníliával, majd ha tej felforrt, ezt a keveréket hozzáöntjük, és folyamatos keverés mellett (legjobb erre a célra a habverő) ,,puding állagú" krémet főzünk belőle.

A legvégén belerakjuk az apró kockára vágott margarint, és robotgéppel csomómentesre dolgozzuk a krémet. Ezután egyenletesen eloszlatjuk a tészta felületén, és hidegre rakjuk egy pár percet dermedni. Addig a csokoládémázat készítjük el.

Máz készítése:

A tejszínt majdnem forrásig melegítsük fel, majd adjuk hozzá a kockára tördelt csokoládét, és folyamatosan addig kevergessük, amíg szép homogén csokimázat nem kapunk. (Az elején úgy tűnhet, hogy túl híg a mázunk, ilyenkor nem szabad megijedni, kitartóan kell tovább kevergetni, és gyönyörű, sűrű csokoládé ganache-t kapunk majd belőle.) Ezután egyenletesen, kenőkés segítségével oszlassuk el a tejes krémen, és rakjuk újra a hűtőbe.

Akkor a legjobb, ha legalább egy éjszakát pihentetjük, így szépen összeérik a süteményünk.


 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Egy cukrász receptje
  2015-06-11 21:06:54, csütörtök
 
  Olajos piskóta: Itt a siker garantált


piskóta4
Dátum: 2015-03-11 / Írta: Budai István / Látták: 154800 /
Már többször megosztottuk kedvenc cukrász bloggerünk olajos piskóta receptjét, de annyira szuper, hogy egyszerűen nem tudunk betelni vele! Ízletesebb, tartalmasabb, kevésbé fojtós, mint a hagyományos verzió. Ha torta sütésre adod a fejed, ezt használd! Ennek nem esik be a közepe, sokkal jobban tartja a formáját és formázni is könnyebb.


Gyorsan szögezzük le, hogy aki hihetetlen titkokat keres, rossz helyen jár. Nincs titok, egyszerűen csak tökéletes. Nézzük is gyorsan az arányokat, különböző méretű tortaformákra lebontva.

Hozzávalók:

1 tojásos (kb. 14-15 cm átmérőjű)

50 g cukor + 20 g a tojásfehérjébe
90 g liszt
37 ml tej
37 ml olaj
1 tojás
1/4 csomag sütőpor
2 tojásos (kb. 21-22 cm átmérőjű)

100 g cukor + 40 g a tojásfehérjébe
175 g liszt
75 ml olaj
75 ml tej
2 tojás
1/2 cs sütőpor
3 tojásos (kb. 24-25 cm átmérőjű)

150 g cukor + 60 g a tojásfehérjébe
263 g liszt
1,15 dl tej
1,15 dl olaj
3 tojás
3/4 cs sütőpor
4 tojásos (kb. 27-28 cm átmérőjű)

200 g cukor + 80 g a tojásfehérjébe
350 g liszt
1,5 dl olaj
1,5 dl tej
4 tojás
1 cs sütőpor
5 tojásos (kb. 29-30 cm átmérőjű)

250 g cukor + 100 g a tojásfehérjébe
437 g liszt
187 ml tej
187 ml olaj
5 tojás
1 és 1/4 cs sütőpor
Ha kakaós piskótát sütünk, akkor a annyi evőkanálnyi lisztet cserélünk kakaóporra, ahány tojást használunk. Tehát a 4 tojásosnál 4-et.



Elkészítése:

Ennél a tésztánál is külön verjük fel a fehérjét kemény habbá. Azért kell a cukor egy részét a fehérjéhez adni ebben az esetben is, mert segít keményebb habbá verni a fehérjét, valamint jobban megtartja az állagát az így felvert hab.

Szóval a sárgájákhoz megy mindig a nagyobb mennyiségű cukor, amivel habosra keverjük, csak úgy, mint a hagyományos verziónál.

Aztán ugyanúgy mixerrel, csak kis fokozaton elkeverünk benne egy csipet sót is az ízek karakterizálása végett és a tejet, olajat.

A lisztet beleszitáljuk a sütőporral együtt, majd kikapcsolt robotgéppel annyira elkeverjük, hogy ha beindítjuk ne szálljon fel porfelhő, majd bekapcsolva a gépet 1-2 percen át csomómentesre keverjük a masszát. Ebbe forgatjuk bele több fázisban a kemény fehérjehabot.

Az így kapott tésztát ugyanúgy csak alul bélelt formába töltjük, ugyanúgy felhúzzuk a tésztát úgy egy centinyit a forma oldalára, majd 180 fokra előmelegített sütőben 45-60 percet sütjük. Sima alsó-felső sütésen. A teteje kissé púpos lesz, és meg is repedezhet, de ez nem baj.

Sütés vége felé ellenőrizzük többször. Ha a teteje tapintva még puha, de a tűt beleszúrva már nem ragad rá tészta, akkor készen is vagyunk. Ezt sütés után azonnal kilazíthatjuk a formából egy kés segítségével, majd fejjel lefelé egy rácsra borítva hagyjuk kihűlni.

Betölteni ugyanúgy töltjük, mint a rendes piskótát. Ami sütés közben a teteje, az kerül alulra, ha tortáról van szó.

piskótaEz nem fog összeesni, nagyon szép lesz a belseje és nagyon finom, akár magában is. Nem fojtogat úgy, mint a hagyományos piskóta és ez is legalább annyiféleképpen variálható. Plusz nem szárad ki sem másnapra, sem harmadnapra és a piskótánk is magasabb lesz.




Ezt a piskótát akkor vágjuk lapokra, ha már teljesen kihűlt. Gyönyörűen lehet szeletelni.

piskóta2

Remélem kedvet kaptatok a kipróbálásához és ha esetleg Nektek is meggyűlt a bajotok a hagyományos verzióval, adtok egy esélyt ennek az olajos finomságnak is. :)
Várom a véleményeiteket, tapasztalataitokat.

Jó sütögetést kíván: egy cukrász. ;)




 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Diós krémes sütemény
  2015-01-31 18:46:05, szombat
 
  Hozzávalók:
Tésztához:

* 5 tojás
* 30 dkg kristálycukor
* 12 dkg darált dió
* 1 cs. sütőpor
* 16 dkg finomliszt
* 10 evőkanál víz

Krémhez:

* 16 dkg darált dió
* 8 evőkanál tej
* 16 dkg vaj
* 25 dkg porcukor
* 1 vaníliás cukor
* 5 cl sütőrum

Bevonathoz:

* 1 tábla tej tortabevonó
* 2 ek étola

Elkészítés:
1. A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel.
2. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral és az előzőekhez adjuk.
3. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a krémhez keverjük.
4. Kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük.
5. A krémhez a diót megfőzzük a tejben. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral és a diós krémhez adjuk.
6. A megsült tészta tetejét meglocsoljuk a rummal és megkenjük a krémmel. 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, míg a tetején a krém meg nem szilárdul. Ekkor rákenjük az olajjal elkevert olvasztott tortabevonót.
7. Hűtőben tárolandó!

Forrás: http://www.gasztrokalandor.hu/receptek/dios-kremes-sutemeny.html






Én is elkészítettem már, utolsó alkalommal nem vajaskrémmel kevertem össze a tejben főtt diót, hanem vaníliapudidnggal. Nekünk ez jobban ízlett!
Reply · Like · 3 · Follow Post · December 14, 2014 at 6:38pm

Mónika Molnár · Works at Matches Fashion
Megírnád,hogy mennyi vaníliakrémet csinálsz a vajas krém helyett??
Reply · Like · January 25 at 11:19pm

Irma Zsigmond · Works at Kempinski Hotel Corvinus Budapest
Príma ! kevesebb cukorral ,légkeverésesen 150fok ,40 perc
Reply · Like · 3 · Follow Post · December 7, 2014 at 1:27pm

kommentek :

- Én is rendszeresen készítem,de liszt helyett zabpehelylisztet használok,a cukor mennyiséget felére csökkentettem !

- Én is elkészítettem már, utolsó alkalommal nem vajaskrémmel kevertem össze a tejben főtt diót, hanem vaníliapudidnggal. Nekünk ez jobban ízlett!

 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Recept
  2015-01-05 19:37:50, hétfő
 
  Kinder pingui receptje


szerkesztette Mindenegyben Blog
2014. március 15. (szombat), 19:14

Hozzávalók 6 személyre:
A tésztához:


6 db tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál meleg víz
6 evőkanál liszt
2 evőkanál keserű kakaópor
1 csomag sütőpor

A tejszínes krémhez:

5 dl tejszín (édes, növényi készítmény)
1 evőkanál zselatin
0.5 kávéskanál vanília aroma

Csokoládés krém:
10 dkg margarin vagy vaj 1 evőkanál víz 15 dkg csokoládé

Bevonat:

1 evőkanál víz 10 dkg margarin vagy vaj 20 dkg étcsokoládé

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk ki, külön-külön, mert vékony lapokat kapunk. Legjobb, ha a hozzávalókat elfelezve, külön keverjük ki a lapokhoz a masszát.

Ehhez a tojások sárgáit keverjük fehéredésig a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, és keverjük bele a sütőporos lisztet.

A végén a kakaóport szitáljuk bele, és lassan elegyítsük el a masszával, mert így jó sötét színű tésztát kapunk, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá.

Előmelegített sütőben, 200 °C-on süssük ki. Hamar elkészül, nem kell neki sok idő.

A krém hozzávalóit felezzük el, és ezt is külön-külön készítsük el. A zselatint készítsük el. Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, 2-3 kanálnyit keverjünk a zseléhez, és így adjuk a teljes mennyiségű habhoz, így biztos nem csomósodik meg.Verjük kemény habbá.

Az alsó lapot visszatesszük a tepsibe, egy adag krémet egyenletesen simítsuk rá, és tegyük hűtőbe.

Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét és amikor már felolvadt, adjuk hozzá a margarint és az olajat, és jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik.

Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre. Ismét tegyük hűtőbe dermedni!

Amikor a csokis réteg megdermed, keverjük ki a tejszín másik felét, és azt is kenjük rá. Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be.

A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.Tálalásig tartsuk hűtőben, és könnyebb lesz szeletelni, ha már megdermedt és a vékony kést is meleg vízbe mártjuk.
Én a tetejére szórtam egy kis kókuszreszeléket

Karácsondi Erzsébet receptje





 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Alma rózsa
  2014-12-24 19:24:18, szerda
 
 
Almarózsa recept.....


Hozzávalók:
1 cs leveles tészta
3 alma
cukor
őrölt fahéj
fél citrom
vaj
lekvár

Elkészítése:

Az almákat félbevágjuk, kimagozzuk, majd felszeleteljük. Fél citrommal meglocsoljuk a szeleteket, majd annyi vízben feltesszük főni, amennyi ellepi. 3 ek cukorral és 2 tk fahéjjal ízesítjük a vizet. Kb. 2 percig főzzük, vigyázva, hogy ne törjenek szét, de meg is puhuljanak kissé. Lecsöpögtetjük, ha kész van.

Közben a tésztalapot kinyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk cukor és fahéj keverékével, és pizzaszeletelővel kb. 3 centis csíkokra vágjuk. Az almaszeleteket ráfektetjük a tésztára, majd feltekerjük kicsit szorosan. 180 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük.

Lekvárral forrón vékonyan megkenjük, majd tálaláskor egy kis porcukorral megszórjuk.




 
 
1 komment , kategória:  Receptek  
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 97 
2015.07 2015. Augusztus 2015.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 51 db bejegyzés
e év: 833 db bejegyzés
Összes: 6949 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 973
  • e Hét: 2807
  • e Hónap: 55990
  • e Év: 588851
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2010 TVN.HU Kft.