Regisztráció  Belépés
aranyag.blog.xfree.hu
A világ olyan körülötted, amilyenné magad alakítod. Klári mami
2010.11.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 90 
Diós krémes sütemény
  2015-01-31 18:46:05, szombat
 
  Hozzávalók:
Tésztához:

* 5 tojás
* 30 dkg kristálycukor
* 12 dkg darált dió
* 1 cs. sütőpor
* 16 dkg finomliszt
* 10 evőkanál víz

Krémhez:

* 16 dkg darált dió
* 8 evőkanál tej
* 16 dkg vaj
* 25 dkg porcukor
* 1 vaníliás cukor
* 5 cl sütőrum

Bevonathoz:

* 1 tábla tej tortabevonó
* 2 ek étola

Elkészítés:
1. A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel.
2. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral és az előzőekhez adjuk.
3. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a krémhez keverjük.
4. Kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük.
5. A krémhez a diót megfőzzük a tejben. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral és a diós krémhez adjuk.
6. A megsült tészta tetejét meglocsoljuk a rummal és megkenjük a krémmel. 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, míg a tetején a krém meg nem szilárdul. Ekkor rákenjük az olajjal elkevert olvasztott tortabevonót.
7. Hűtőben tárolandó!

Forrás: http://www.gasztrokalandor.hu/receptek/dios-kremes-sutemeny.html






Én is elkészítettem már, utolsó alkalommal nem vajaskrémmel kevertem össze a tejben főtt diót, hanem vaníliapudidnggal. Nekünk ez jobban ízlett!
Reply · Like · 3 · Follow Post · December 14, 2014 at 6:38pm

Mónika Molnár · Works at Matches Fashion
Megírnád,hogy mennyi vaníliakrémet csinálsz a vajas krém helyett??
Reply · Like · January 25 at 11:19pm

Irma Zsigmond · Works at Kempinski Hotel Corvinus Budapest
Príma ! kevesebb cukorral ,légkeverésesen 150fok ,40 perc
Reply · Like · 3 · Follow Post · December 7, 2014 at 1:27pm

kommentek :

- Én is rendszeresen készítem,de liszt helyett zabpehelylisztet használok,a cukor mennyiséget felére csökkentettem !

- Én is elkészítettem már, utolsó alkalommal nem vajaskrémmel kevertem össze a tejben főtt diót, hanem vaníliapudidnggal. Nekünk ez jobban ízlett!

 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Recept
  2015-01-05 19:37:50, hétfő
 
  Kinder pingui receptje


szerkesztette Mindenegyben Blog
2014. március 15. (szombat), 19:14

Hozzávalók 6 személyre:
A tésztához:


6 db tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál meleg víz
6 evőkanál liszt
2 evőkanál keserű kakaópor
1 csomag sütőpor

A tejszínes krémhez:

5 dl tejszín (édes, növényi készítmény)
1 evőkanál zselatin
0.5 kávéskanál vanília aroma

Csokoládés krém:
10 dkg margarin vagy vaj 1 evőkanál víz 15 dkg csokoládé

Bevonat:

1 evőkanál víz 10 dkg margarin vagy vaj 20 dkg étcsokoládé

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk ki, külön-külön, mert vékony lapokat kapunk. Legjobb, ha a hozzávalókat elfelezve, külön keverjük ki a lapokhoz a masszát.

Ehhez a tojások sárgáit keverjük fehéredésig a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, és keverjük bele a sütőporos lisztet.

A végén a kakaóport szitáljuk bele, és lassan elegyítsük el a masszával, mert így jó sötét színű tésztát kapunk, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá.

Előmelegített sütőben, 200 °C-on süssük ki. Hamar elkészül, nem kell neki sok idő.

A krém hozzávalóit felezzük el, és ezt is külön-külön készítsük el. A zselatint készítsük el. Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, 2-3 kanálnyit keverjünk a zseléhez, és így adjuk a teljes mennyiségű habhoz, így biztos nem csomósodik meg.Verjük kemény habbá.

Az alsó lapot visszatesszük a tepsibe, egy adag krémet egyenletesen simítsuk rá, és tegyük hűtőbe.

Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét és amikor már felolvadt, adjuk hozzá a margarint és az olajat, és jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik.

Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre. Ismét tegyük hűtőbe dermedni!

Amikor a csokis réteg megdermed, keverjük ki a tejszín másik felét, és azt is kenjük rá. Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be.

A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.Tálalásig tartsuk hűtőben, és könnyebb lesz szeletelni, ha már megdermedt és a vékony kést is meleg vízbe mártjuk.
Én a tetejére szórtam egy kis kókuszreszeléket

Karácsondi Erzsébet receptje





 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Alma rózsa
  2014-12-24 19:24:18, szerda
 
 
Almarózsa recept.....


Hozzávalók:
1 cs leveles tészta
3 alma
cukor
őrölt fahéj
fél citrom
vaj
lekvár

Elkészítése:

Az almákat félbevágjuk, kimagozzuk, majd felszeleteljük. Fél citrommal meglocsoljuk a szeleteket, majd annyi vízben feltesszük főni, amennyi ellepi. 3 ek cukorral és 2 tk fahéjjal ízesítjük a vizet. Kb. 2 percig főzzük, vigyázva, hogy ne törjenek szét, de meg is puhuljanak kissé. Lecsöpögtetjük, ha kész van.

Közben a tésztalapot kinyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk cukor és fahéj keverékével, és pizzaszeletelővel kb. 3 centis csíkokra vágjuk. Az almaszeleteket ráfektetjük a tésztára, majd feltekerjük kicsit szorosan. 180 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük.

Lekvárral forrón vékonyan megkenjük, majd tálaláskor egy kis porcukorral megszórjuk.




 
 
1 komment , kategória:  Receptek  
Legpuhább linzer recept
  2014-12-23 19:13:39, kedd
 
  Hozzávalók:

30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tojás sárgája
1 csomag vaniliás cukor
fél citrom reszelt héja
1 teáskanál sütőpor
baracklekvár


Elkészítése:

A száraz hozzávalókat: liszt, porcukor, vaníliás cukor, citrom reszelt héja, összekeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Ezután hozzáadjuk a tojás sárgáját és ezzel jól összedolgozzuk. A kapott cipót fóliába csomagoljuk és hűtőben 1 órát pihentetjük (nagyon fontos!!).

A tésztát fél cm vékonyra nyújtjuk lisztezett deszkán. Linzerkiszúróval formára szaggatjuk, majd sütőpapírral ellátott tepsire sorakoztatjuk.

Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb 10 percig sütjük. Lekvárral összetapasztjuk őket. A legvégén vaníliás porcukorral megszórjuk a tetejüket.
Tipp:

Sütés után fémdobozban tárolva vagy folpackal letakarva, másnapra tökéletesen megpuhul.



 
 
2 komment , kategória:  Receptek  
Gumi cukor készítés házilag
  2014-11-23 15:38:54, vasárnap
 
  Gumicukor készítés házilag, fincsi és alig kell hozzá néhány dolog!


A gyerekek nagyon szeretik ezt a fincsi nasit, könnyen összedobható és sokkal egészségesebb mint a bolti, mivel nem tartalmaz káros anyagokat. Érdemes kipróbálni, fincsi és olcsó! A házi gumicukor a legfincsibb :)

Hozzávalók:
2 dl frissen facsart gyümölcslé
1,5 evőkanál zselatin por (langyos folyadékban oldódó)
2 evőkanál friss citromlé
3 evőkanál méz

Elkészítése:
A gyümölcslé feléhez keverjük a zselatint, jól összedolgozzuk, hogy ne legyen csomós. A másik felét felmelegítjük és lassan hozzádolgozzuk a zselatinos gyümölcslevet. Mikor már jó meleg, hozzákeverjük a citromlevet és a mézet is, főzni nem szabad, csak melegen tartani, amíg csomómentesre keverjük. Majd ezután szilikonformába, vagy jégkockatartóba töltjük és hagyjuk kihűlni, ezt követően 1 órára hűtőbe tesszük és kínálhatjuk is
forrás: ketkes.com



 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Omlós almás pite
  2014-10-27 18:28:25, hétfő
 
  Ha a család valami finomat akar, ami könnyű és mégis tartalmas ez a régi csodás recept mindig előkerül és mindig minden helyzetben nyerő!! :) S nem utolsó sorban a gyerekkorom csodálatos perceit idézi fel bennem. :)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

40 dkg liszt
10 dkg zsír
1 db tojás
2.5 dkg élesztő
1.5 dl tej
1 csipet só
1 ek zsír (a tepsi kikenéséhez)
A töltelékhez

1.5 kg alma (savanyú)
1 ek cukor (ízlés szerint)
5 dkg mazsola
1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
1 csomag vaníliás cukor
fahéj ízlés szerint (őrölt)
4 ek sárgabaracklekvár
A tetejére

1 db tojás (a kenéshez)
1 csomag vaníliás cukor (a szóráshoz)
ajánlat

Tálaláskor meghintjük vaníliás cukorral. Jó étvágyat kívánok!

elkészítés

Az almát megtisztítjuk, csumáját kivágjuk, majd lereszeljük. Cukorral ízlés szerint ízesítjük, puhára pároljuk. A megmosott mazsolát, citrom reszelt héját, vaníliás cukrot, őrölt fahéjat a párolt almához keverjük.
Amíg hűl az alma, addig elkészítjük a tésztát. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt pici cukorral. A zsírt a lisztben elmorzsoljuk.
Hozzáadjuk az egyik tojást, csipet sót és az élesztős tejet. Jól össze dolgozzuk, ½ órát pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük. Megfelelő nagyságú tepsit zsírral kikenünk, majd liszttel megszórjuk.
A tésztát két felé osztjuk, kinyújtjuk, és az egyiket a tepsibe helyezzük. Tetejét baracklekvárral megkenjük, és az almatölteléket elosztjuk rajta, majd rákerül a másik tészta lap.
A másik tojást a tetejére kenjük, több helyen villával megszurkáljuk, készre sütjük. Tűpróba szükséges.
Ha kihűlt, szeleteljük.




 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Csirkés rizottó
  2014-08-30 10:28:14, szombat
 
  Csirkés rizottó a sütőből, finom étel és nagyon könnyen elkészül!

Különleges íze lesz a sütéstől, érdemes kipróbálni, nagyon fincsi és egyszerűen tökéletes az ízharmónia.

Hozzávalók:
6 csirkecomb
20 dkg rizs
15 dkg zöldborsó (mirelit)
só, bors
teáskanálnyi curry
olívaolaj

Elkészítése:
A rizst a szokásos módon megfőzzük egy kis sós vízben, majd mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a borsót is. Közben a csirkét sózzuk és borsozzuk és kevés olajon sütni kezdjük. Olajjal kikenünk egy hőálló edényt és belekanalazzuk a rizst, majd hozzákeverjük a curryt és a tetejére halmozzuk a húsokat. Pár csepp olajjal meglocsoljuk és 180 fokon sütjük 15 percen át.



 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Bögrés lángos
  2014-08-30 07:37:53, szombat
 
  Tallóztam !!

Bögrés lángos dagasztás nélkül - nem szívja meg magát olajjal!


És hogy mi az, ami bizonyítja, hogy ez a kívül finoman roppanós, belül pihe-puha lángos nem szívja meg magát olajjal? Hát az, hogy a nagyobbik lányom letette az övét a szobájában a laminált parkettára, és nyoma sem maradt, pedig jó néhány percig ott időzött, mielőtt ráleltem :-) A tésztáját pedig inkább összeállítjuk, és nem dagasztjuk, szóval nem nagy kunszt előállítani...

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
- 5 bögre liszt
- 1 csomag porélesztő
- 3 pohár Danone joghurt, 140 g-os (összesen bő 3 dl joghurt), ha valami hígabb fajtával dolgozunk, akkor 4 pohár (összesen 4 dl)
- 2 tojás
- 2 teáskanál só
- fél deci langyos víz
- olaj a sütéshez
P1030638
És a strandhangulatot idéző fokhagymás kencéhez 4 gerezd fokhagymát, 4 evőkanál olajat, 1 púpos mokkáskanál sót és három-négy evőkanál vizet keverünk össze. Ezzel kenjünk majd meg a kisült lángosokat :-)
1. Egy feles pohárban, kevés meleg vízben feloldjuk az élesztőt.
2. Az összes többi hozzávalót beleöntjük egy nagyobb műanyag tálba.
3. Aztán jöhet az élesztő is a tálba, majd egy villával nagyjából összeállítjuk a tésztát. Ezután kézzel összegyúrjuk.
4. Hagyjuk meleg helyen megkelni.
5. Ezután kisebb, nem egészen öklömnyi bucikat szaggatunk belőle, kicsit meggömbölyítjük őket, majd hagyjuk őket ismét kelni, míg fel nem dagadnak (15-20 perc).
6. Egy fazékban olajat hevítünk.
7. Egy lapos tányért bekenünk étolajjal, majd beleteszünk egy bucit, széthúzgáljuk és már mehet is az első lángosunk a forró olajba, ahol mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Az olajos tányérra azért van szükség, hogy könnyen tudjuk nyújtani a tésztát.
Jó étvágyat! :-)

forrás:rupanerkonyha.cafeblog.hu



 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Fokhagymás rakott karfiol
  2014-08-29 21:26:39, péntek
 
  Hozzávalók:
1 nagy fej karfiol
2 db 120g-os zacskós rizs
5 dl főzőtejszín (20%-os )
25 dkg reszelt sajt
2 db tojás
3-4 gerezd fokhagyma
1 db nagy sárgarépa
1 db paradicsom
petrezselyem
Ráma margarin a kenéshez és a rizshez
prézli
só, bors, vegeta
Elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk, a répát nagyobb hasábokra vágjuk. Feltesszük főni vegetás vízben és hagyjuk kicsit megpuhulni (ne főzzük sokáig).

Eközben a zacskós rizst sós vízben megfőzzük. A fokhagymát pici sóval, borssal, vegetával összetörjük. Egy jénai tálat kivajazunk és megszórunk prézlivel. A megfőtt rizst az összetört fokhagyma felével és fél evőkanálnyi Rámával összeforgatunk és félretesszük. A karfiolokat és a répát kivesszük a vízből.

A tejszínt a reszelt sajt felével és 2 tojással összekeverünk, a maradék fokhagymát is hozzáadjuk, picit tehetünk hozzá a karfiol főzőlevéből is és ízesítjük sóval, borssal, vegetával, petrezselyemmel. A rizs 2/3-át a jénai aljára simítjuk, majd ráhelyezzük a karfiolt és a répát, ráöntjük a tejszínes öntetet, majd a rizs másik felével beborítjuk.

Egy paradicsomot felkarikázunk, ízlésesen ráhelyezzük a tetejére, végül a maradék sajtot összeforgatjuk egy kis prézlivel és rászórjuk. 190 C fokos sütőben pirosra sütjük.



 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Fűszeres göngyölt csirkecomb
  2014-08-29 21:22:45, péntek
 
  Tallóztam

Fűszeres göngyölt csirkecombok, mennyei sült hagymával és paprikával, ez maga az álom!

Könnyebben elkészíthető csirkés étel nincs is. A fincsi zöldségeknek és fűszereknek köszönhetően remek finomság! Mindenki rajong érte :)

Hozzávalók:
8 csirkecomb
16 szelet bacon
4 paprika
2 sárgarépa
2 nagy hagyma
4 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
0,5 dl sör
olívaolaj
1 evőkanál balzsamecet
friss rozmaring
zellerlevél
só, bors

Elkészítése:
A húsokat átkenjük a fűszerekkel, majd két szelet baconnel betekerjük mindegyiket. A zöldségeket megtisztítjuk és csíkokra vágjuk, kivajazott tepsibe tesszük. Ráhelyezzük a göngyölt csirkéket és mellészórjuk a babérlevelet, a fokhagymát, a rozmaringot és a zellerlevelet. A sörbe keverünk 3 evőkanál olívaolajat és a balzsamecetet, ezzel leöntjük a húsokat. 40-50 perig sütjük 180 fokos sütőben. Néha megforgatjuk a húsokat, hogy jól átsüljenek.
- én is megfogadtam a tanácsot, 17 kg-ot adtam le ezzel a módszerrel éhezés nélkül! FIGYELEM! Aki eredményesen és biztonságosan szeretne jó alakot magának az mindenképpen olvassa el ezt a cikket ››› http://goo.gl/xVr9XJ



 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 90 
2015.03 2015. április 2015.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 303 db bejegyzés
Összes: 6419 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 11557
  • e Hónap: 3420
  • e Év: 199795
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2010 TVN.HU Kft.