Belépés
anitahajdu.blog.xfree.hu
Minden ember lelkében dal van, És saját lelkét hallja minden dalban, s akinek szép a lelkében az ének, az hallja mások énekét is szépnek! H anita
1965.12.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 69 
Fasirt sajttal töltve...
  2013-12-16 10:02:03, hétfő
 
 

Fasírt sajttal töltve


Link


Hozzávalók:

500 g darált sertéscomb
2 db tojás
2 db zsemle
1 közepes hagyma
1 gerezd fokhagyma
petrezselyem, kakukkfű, pirospaprika
házi vegeta
só, bors
Ha túl lágy a massza akkor zsemlemorzsával javítjuk fel.
6 db kockasajt


A vörös és fokhagymát apróra vágjuk és megdinszteljük
és ha kihült akkor a többi hozzávalóval összekeverjük.

Egy tűzálló tál aljába simítunk egy réteget és erre teszünk egy sor sajtot
(én a sajtokat félbevágtam, hogy laposabb legyen)
majd megint a húsos massza.
A tetejére nem zsemlemorzsát teszünk, hanem vizes kézzel megsimogatjuk,
vagy szilikon ecsettel vízzel átkenjük,
ami azért fontos mert így lesz szép piros, ropogós a teteje és a belseje sem szárad ki!
Fedő nélkül sütjük kb. 1 órát 200 fokos sütőben.

Jó étvágyat!


Link

 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Húsételek  
Gombás-tojással tt. pulykamell
  2013-12-16 07:56:31, hétfő
 
 

Gombás-tojással töltött pulykamell

egy közepes apróra vágott vöröshagymát olíva olajon megdinszteltem,
ráöntöttem a szeletelt gombát, sóztam borsoztam,
2 gerezd foghagymát nyomtam rá,
majd mikor a gomba megpuhult ráöntöttem a felvert tojást, megsütöttem,
mikor már langyosra hűlt, az előre ki klofolt pulykamellet megtöltöttem vele,
összetekertem, hústűvel bebiztosítottam, paníroztam és kisütöttem!
Fincsi lett nagyon!
A recept szerint mustárt még kellett volna beletenni, de én nem rontottam el vele!




Link

 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Húsételek  
fincsi pipihusi....
  2013-10-21 02:32:28, hétfő
 
 
Tejfölben pácolt csirkemell tepsis reszelt krumplival


Link




 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Húsételek  
Sült oldalas ...
  2013-01-19 06:15:43, szombat
 
 
Sült oldalas

Link




hozzávalók 6 főre

2 kg húsos sertésoldalas
1 nagy fej és 4 gerezd fokhagyma
8 dl ketchup
8 ek méz
15 szem bors
1 csapott kk őrölt bors
1 kk őrölt oregánó
1 kk őrölt rozmaring

2 ek Worchester-szósz



elkészítés

A húst feldaraboljuk, és 1 fej fokhagymával (egyben, pucolás nélkül),
sóval és szemesborssal ízesített vízben megfőzzük.

A kechupot, az őrölt borsot, a mézet, 4 gerezd préselt fokhagymát, az oregánót,
a rozmaringot és a Worchester-szószt egy tálban összekeverjük.

A húsokat alaposan megkenjük a páclével és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

A sütőt előmelegítjük 190 fokosra.

A húsokat a páclével együtt enyhén megolajozott tepsibe tesszük.
Az első 20 percben lefedve, majd kb. 20-30 percig fedő nélkül sütjük, amíg szép barna nem lesz.





Link

 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Húsételek  
Almás-hagymás pulykasült
  2012-12-13 18:46:48, csütörtök
 
 
Almás-hagymás pulykasült

Link


Hozzávalók:

1 egész pulykacomb (1-1,2 kg)
5 közepes fej hagyma
5 nagy alma
2 ek kacsazsír
2 rozmaring ágacska (vagy 2 tk szárított rozmaring)

bors



Elkészítés:

A pulykacombot megmossuk, szárazra töröljük. Sóval-borssal bedörzsöljük, a bőrét beirdaljuk.

Egy tepsit kikenünk kacsazsírral, beletesszük a pulykát, mellé a rozmaringgallyakat,
öntünk alá egy ujjnyi vizet, lefedjük, és előmelegített sütőbe téve 1 órán át sütjük.

A hagymákat megpucoljuk, és nyolcadokra vágjuk.

Egy óra elteltével kihúzzuk a madarunkat a sütőből, kanalazunk rá egy kicsit a saját szaftjából,
és mellétesszük a felszeletelt hagymanyolcadokat.
Ha szükséges, egy pici vizet önthetünk alá, hogy a hagyma ne kapjon oda.

Lefedjük, és fél órára visszatoljuk a sütőbe.

Az almákat megmossuk, és cikkelyekre vágjuk, vagy felkarikázzuk.

Fél óra elteltével kihúzzuk a tepsit, locsolgatjuk kicsit a pulykát a lével,
és a hagymákra tesszük az almát.

Visszafedjük, és újabb fél órát sütjük az egészet.

Fél óra elteltével kivesszük a sütőből.
Akkor jó, ha a húsba könnyen beleszalad a villa, a hagyma és az alma pedig összeesett,
és összesült.
Ha ilyen állapotban van, akkor a pulykacomb tetejét lekenjük egy pici mézzel,
és 10 percre fedő nélkül visszatoljuk, hogy szépen megpiruljon.





 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Húsételek  
Sült csirke brokkolival és sütőtökkel ....
  2012-12-07 10:48:55, péntek
 
 


Sült csirke brokkolival és sütőtökkel



Hozzávalók:

5 egész csirkecomb
1 fej vöröshagyma
fél póréhagyma
olívaolaj
só, bors
1 kisebb brokkoli
2-3 szelet sütőtök
2 nagy krumpli


Így készítettem:

1. A csirkecombokat megmostam, megsóztam, borsoztam.

Egy nagy sütőtál alját meglocsoltam olajjal, erre sorakoztattam a csirkéket,
amiket bőven megraktam a karikára vágott hagymával és póréhagymával.


2. A sütőtök szeleteket, a vastag karikára vágott krumplit és a brokkolirózsákat
a combok közé raktam, ezeket is megsóztam, és olajjal meglocsoltam.

3. A tetejét alufóliával fedtem, és 200 fokos sütőben addig sütöttem, míg a csirke megpuhult.

Levettem a fóliát, a zöldségeket tányérra szedtem,
a combok mindkét oldalát ropogósra sütöttem.

Házi vegyes savanyúsággal kínáltam.






 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Húsételek  
Borzaska ...
  2012-10-14 19:30:26, vasárnap
 
 
Borzaska

Hús krumplis köntösben



Hozzávalók:

(2 személyre)

2-3 szép szelet sertéskaraj

3 szem nagyobb burgonya

Liszt

1 db tojás

2 dl tejföl

Reszelt sajt

4-5 gerezd fokhagyma

Só, frissen őrölt bors

Olaj a sütéshez.



Elkészítés:

A husikat kiklopfoltam, sóztam, borsoztam.
Közben a burgonyát meghámoztam, és nagy lyukú reszelőn lereszeltem.
Sóztam, kicsit állni hagytam, majd kinyomtam a levét.
Hozzáadtam 1 db egész tojást, és annyi lisztet (kb. 3-4 evőkanálnyit),
hogy se nem túl híg, se nem túl sűrű massza lett.
Borsot őröltem rá, belereszeltem pár gerezd fokhagymát és jól összekevertem.
A húsokat először lisztbe forgattam, majd a krumplis masszát tapasztottam rá. Kb. 1,5 ujjnyi,
nem túl forró olajban szép pirosra sütöttem meg.
(Időt kell hagyni, amíg átsül a krumpliréteg és a hús is).


Tálalásnál
1 pohár tejfölt ízesítettem reszelt fokhagymával, ezzel locsoltam meg a húst már a tányéron,
és reszelt füstölt sajtot szórtam rá. Nagyon finom, és mégsem rántott hús.
Mexikói zöldségkörettel, és céklasalátával kínáltam.



A mexikói zöldségkeveréket
(kockázott sárgarépa, kukorica, zöldborsó) kevés vajon fedő alatt megpároltam
(sóztam, borsoztam, rozmaringgal és kakukkfűvel fűszereztem).

Jó étvágyat hozzá!


Link

 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Húsételek  
Mézes-csípős csirkeszárny ....
  2012-09-16 23:44:28, vasárnap
 
 
Mézes-csípős csirkeszárny


Hozzávalók (10-12 cs.szárnyhoz )

csirke szárny
4 gerezd fokhagyma
3 ek chillikrém
2 ek szójaszósz
2 ek méz
2 tk barna cukor
2 ek olaj
1 teáskanál pirosarany
pici só



Elkészítés :

A csirkeszárnyakat a porcoknál elvágjuk.
A végét nem használjuk fel, csak a combját és a közép részt.

A pácoláshoz a hozzávalókat összekeverjük, a csirkeszárnyakat jó megforgatjuk benne
és pár órára benne hagyjuk és hűtőben tároljuk.

Előmelegítjük a sütőt. Hőlégkeverés 190-200
Sütési idő 1 óra /ropogósra sütjük./
Tálaljuk édes chiliszósszal vagy ketchuppal.


 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Húsételek  
Kukoricapelyhes ropogós csirkemellfalatok
  2012-04-18 23:46:04, szerda
 
 

Kukoricapelyhes ropogós csirkemellfalatok

Link



Hozzávalók 2 főre

25 dkg filézett csirkemell
15 dkg összetört kukoricapehely
2-3 ek kukoricaliszt
2 tojás



A csirkemell fűszerezéséhez:


1 gerezd fokhagyma
1 ek olívaolaj
1 kk őrölt pirospaprika


A sütéshez:

2-3 ek olaj és 3 dkg vaj



Elkészítés
1. A csirkemelleket kb. 5 X 3 cm nagyságú darabokra vágjuk
és sóval, zúzott fokhagymával, őrölt pirospaprikával és olívaolajjal összekeverjük,
majd kukoricalisztbe, felvert tojásba és az összetört kukoricapehelybe forgatjuk.

2. Amíg panírozzuk a csirkemellet, addig előmelegítjük a sütőt 200 fokra.

3. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és 2-3 evőkanálnyi olajjal átkenjük.

4. A panírozott csirkemelldarabokat a sütőpapírra fektetjük
és mindegyik hús tetejére egy pici vajdarabkát fektetünk.

5. 200 fokon 10-12 percig sütjük az egyik oldalukat,
majd megfordítjuk a húsokat, és további 10-12 percig sütjük.






 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Húsételek  
Sült csirke - joghurtos szósszal ...
  2012-04-12 23:25:46, csütörtök
 
 
SÜLT CSIRKE JOGHURTOS SZÓSSZAL

Link




Hozzávalók:

1,2 kg-os csirke, (de vehetünk csak combokat, szárnyat, amit szeret a család )
1 fej vöröshagyma
3 dkg vaj
2 evőkanál olaj
1 kakukkfűág
1 dl édes fehérbor
2 dl joghurt
1,25 dl tejszín
1 citrom
2 evőkanál liszt
őrölt bors



Elkészítése:

A csirkét feldaraboljuk
(mondjuk én inkább csak csirkecombból, alsó-felső együtt szoktam csinálni).
A hagymát megtisztítjuk,apróra vágjuk.
A csirkét az olaj-vaj forró keverékében, serpenyőben megforgatjuk,
majd hozzáadjuk a hagymát, a kakukkfüvet, és sóval, borssal ízesítjük.
A borral meglocsoljuk, újra fűszerezzük, lefedjük és időnként megkeverve puhára főzzük.
(Ha túlságosan elfőne a leve, adhatunk még hozzá kevés bort vagy vizet.)

A csirkét kivesszük, tepsibe tesszük.
A joghurtot a tejszínnel, a citromlével és a liszttel simára keverjük.
A boros lével a csirkét meglocsoljuk, ráöntjük a joghurtos szószt,
és meleg sütőben pirosra sütjük.


 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Húsételek  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 69 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 2760 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 147
  • e Hét: 634
  • e Hónap: 10809
  • e Év: 203721
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.