Regisztráció  Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 135 
Ha találsz valakit
  2018-04-30 17:58:11, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Kapcsolatok  
Neveld meg az anyósodat
  2016-08-25 16:38:21, csütörtök
 
  Az anyós-házisárkány párhuzam mélyen beivódott a kultúrába, és inkább annak van hírértéke, ha valaki egy kedves, megértő és toleráns hölgyre tesz szert ebben a funkcióban. Az ilyen szerencsés embereket irigyelni szokás. Pedig egyáltalán nem törvényszerű, hogy anyósunk egyben az ellenségünk is legyen. Elképzelhető, hogy nem viselkedik kifogástalanul, de érdemes néhány pillantást vetni az ő szempontjaira is, és alkalmazni néhány egyszerű technikát, hogy megnyerjük a jóindulatát. Vannak persze szélsőséges esetek, akiknek Teréz anya sem lenne rokonszenves, ha köze van a fiacskájukhoz, de sokszor meglepő eredményeket lehet elérni egy kis odafigyeléssel. Ez pedig elemi érdekünk ugyebár, mert egy rosszindulatú anyós komoly feszültségeket képes gerjeszteni.

Ne vedd át a hatalmat!

Sok nő hajlamos megfeledkezni arról, hogy újonnan szerzett családjában bizony az anyós a főnök, és nem ajánlatos átvenni tőle ezt a szerepet. Vedd figyelembe, hogy mielőtt feltűntél a színen, ő gondoskodott mindenről és mindenkiről, és nem szereti megosztani a hatalmát, lemondani róla pedig végképp nem akar. Ha békességet akarsz, fogadd el ezt a hierarchiát. Kérd ki inkább a véleményét a főzésről, a legjobb beszerzési helyekről, kérdezgesd ki alaposan fia szokásairól és preferenciáiról, és úgy általában véve éreztesd vele, hogy fontos szerepet tölt be az életetekben, és számítasz a jó tanácsaira. Taktikának sem utolsó, de hamar rájössz, hogy rengeteget tanulhatsz tőle, ő pedig boldogan okít, és mire észbe kaptok, már példaértékű anyós-meny kapcsolattal büszkélkedhettek. Persze, nem árt egészséges határokat szabni a befolyásának.

Barátkozz!

Ne csak a hétköznapi problémákat beszéld meg vele, hanem csevegj vele olyan dolgokról is, amik foglalkoztatnak. Igyekezz megismerni, hogy milyen ember, és hagyd, hogy ő is megismerjen téged. Majdnem biztos, hogy találtok közös pontokat, hiszen a párod nem véletlenül választott téged. Ha sikerül kialakítanotok egy kellemes, baráti kapcsolatot, már nyert ügyed van.

Hagyd egyedül a fiával

Ne feledkezz meg arról, hogy párod éveken keresztül a világ közepe volt az anyja számára, és ha normális keretek között zajlott is a leválás, szükségük van egymás társaságára. Lehet, hogy csak azért undok veled a kedves mama, mert szeretne időnként eltölteni néhány órát kettesben a fiával, és úgy érzi, te szigeteled el tőle. Hagyd, hogy időnként nála vacsorázzon, átmenjen beszélgetni vagy elkísérje vásárolni, és legyen ez az idő csak az övék.

Segíts neki!

Szinte minden kapcsolatnak jót tesz, ha segítő szándékkal közeledsz a másik felé, de az anyósod különösen jó néven veszi, ha számíthat rád. Ajánld fel, hogy elviszed az orvoshoz, vásárolj be helyette vagy vállalj be olyan apró szívességeket, amikből érezheti a jó szándékodat. Látszólag jelentéktelen dolgok ezek, de tökéletesen alkalmasak arra, hogy megalapozz egy tartós, erős és boldog kapcsolatot.

 
 
0 komment , kategória:  Kapcsolatok  
Csak azt ne
  2016-08-24 09:43:22, szerda
 
  Higgy mindent csak azt ne hogy feledlek,
Feledj mindent, csak azt ne hogy szeretlek.
 
 
0 komment , kategória:  Kapcsolatok  
Élet a válás után
  2016-04-21 16:06:39, csütörtök
 
  A szomorú statisztikai adatok azt mutatják, hogy a csonka családban
nevelkedett gyermekek közül sokan tévednek rossz útra, lesznek gyenge
tanulók. Ennek egyik oka nyilvánvalóan a válás okozta lelki megrázkódtatás,
másrészt a keserves anyagi körülményekkel vívott mindennapi harcok.
Aki nem élte át a házasság felbomlásának krízisét, talán nem is sejti,
mekkora terhet jelent mindez.

 
 
0 komment , kategória:  Kapcsolatok  
Rózsa
  2016-04-01 16:31:59, péntek
 
  Ha egy pasi csak szurkál a rózsával, ahelyett, hogy azt óvatosan
a kezedbe adná, lépj. A rózsa nem játék. Nem arra találták ki, hogy
bántsanak vele. Ha egy kapcsolatban kényelmetlenül érzed magad,
köszönj el. Köszönd meg neki, amit adott, mert biztosan tanultál tőle
is valamit, de ne maradj tovább. Nincs értelme. Minden kapcsolatnak
addig van értelme, amíg jól érzed magad benne, amíg tanulsz belőle.
Ha már nem jó, mert nem becsülnek meg, akkor minek maradnál?


 
 
0 komment , kategória:  Kapcsolatok  
Óvakodj
  2016-02-24 14:16:15, szerda
 
  Óvakodj attól a férfitól, aki nem királynőnek lát. Nem látja, igazi arcodat,
mert nem szeret. Aki szeret, és amíg szeret: fölfelé néz rád. Óvakodj attól,
aki benned a szolgát, az anyukáját, önzésének eszközét, vagy birtokát
látja csupán, és nem az önérzetes nőt keresi. Óvakodj attól, aki tart a
méltóságodtól és az öntudatodtól, mert kisebbnek érzi magát melletted.
Élni talán tudsz egy ilyen emberrel, hiszen az élet a kompromisszumok
művészete is, de boldog nem lehetsz vele. Hogy szeret-e valójában, vagy
csak érzelmileg, vagy más okból függ tőled, onnan tudod tévedhetetlenül
megállapítani, hogy mennyire érzed magad szabadnak mellette.

A rossz kapcsolatok elkerülhetők, ha az ember tisztában van saját értékeivel.
Nagyon fontos, hogy tudjuk, kik vagyunk, ne higgyük el a hazugságokat, ne
üljünk fel a manipulációnak.

Aki szeret minket, az elfogadja hibáinkat és elfogadja teljes lényünket is.

(Müller Péter)

 
 
0 komment , kategória:  Kapcsolatok  
Jó tippek
  2016-02-24 14:12:50, szerda
 
  Ha egy nő lefekszik lábtörlőnek, ne csodálkozzon, hogy annak is használják.- mondta mindig Nagy Zsóka, a mediátor tanárom. Nagyon fontos, hogy kijelöljük a saját határainkat, de ha egyszer kijelöltük, akkor mi magunk is betartsuk azokat. Legyünk hitelesek! Állítsuk fel a saját értékrendünk által diktált alapelveinket és tartsunk ki saját belső igazságunk mellett.

Nézzük meg, hogy melyek azok a viselkedések, amiket, ha elkövetünk, joggal fognak minket semmibe venni és ,,lábtörlőként" kezelni :

1.Következetlenség

Nem csak anyaként, a gyermeknevelésben, de az élet más területein is fontos, hogy következetesek legyünk. Ha valaki ultimátumot ad, aztán nem teszi, amit beígért, vagy olyan dolgokkal fenyegetőzik, amit sosem tesz meg, akkor éppúgy elveszti a másik előtt a hitelét, mint az, aki ígérgeti, hogy változtat valamilyen viselkedésén. Akinek a viselkedése és a szavai nincsenek összhangban, azt egy idő után nem lehet komolyan venni.

2.Függőség a másiktól

Ha a valaki nélkül létezni sem tudok, nem tudok elmenni nélküle szórakozni, nincsen életem rajta kívül, akkor a másik számára ez hamar terhessé válik. Ha nem a saját életemet élem - aminek ő is része, - hanem az ő életét, akkor azzal azt mondom: magamban nem érek semmit. Ha a másik részévé válok, beleolvadok, akkor hogy is találhatna vonzónak, hiszen nem szoktunk beleszeretni a kezünkbe.

3.Tisztelet kierőszakolása

Gyakran, ha egy nő megérzi, hogy nem kap tiszteletet egy kapcsolatban, akkor ahelyett, hogy tiszteletre méltóan kezdene viselkedni, követelni kezdi a tiszteletet. A tiszteletet viszont éppúgy, ahogy a szeretetet nem lehet kierőszakolni, sőt az ilyen viselkedés inkább ellenkezőleg hat. Nem igazán vált ki tiszteletet, ha valaki dühöngve követeli azt, sokkal inkább, ha a viselkedése tiszteletre méltó.

4.Rossz mérték használata

Amikor átgondoljuk, hogy mennyit érünk a másiknak, fontos, hogy megfelelő mértékegységet használjunk. Ha egy nő a kapott ajándékok értékét tekinti saját értékének, akkor figyelmen kívül hagyhat ennél sokkal fontosabb dolgokat, mint például a férfi viselkedését. Leegyszerűsítve akkor érek többet, ha néhány pofon mellé gyémántgyűrűt is kapok, vagy akkor, ha a párom mindig tisztelettel bánik velem? Fontos, hogy átgondoljuk, hogy mi az, ami igazán fontos.

5.Saját viselkedésünk figyelmen kívül hagyása

Amilyen sokat elemezzük a másik viselkedését, gondolkodunk szándékain, vagy szapuljuk, amiért szerintünk nem helyesen viselkedett, olyan keveset foglalkozunk saját magunkkal. Egy kapcsolat működése mindig két ember viselkedéséből áll össze, vagyis a saját motivációink, gondolataink és viselkedésünk hatásai a másikra ugyanannyira fontosak és ezért legalább annyi figyelmet érdemelnek, mint a másik viselkedése. Különösen, mert a saját viselkedésünket vagyunk képesek közvetlenül befolyásolni, a másikét csak közvetetten.

6. A felelősség nem vállalása

Amikor a másik viselkedésével vagyunk elfoglalva a sajátunk helyett, akkor gyakran a rossz helyzetért való felelősséget sem vállaljuk. Ha például a párunk mindig ledobja a zokniját a szennyes mellé és sehogyan sem tudjuk rávenni arra, hogy beledobja, de mi mégis mindig összeszedjük és kimossuk helyette, akkor hiába siránkozunk, hogy nem változik, mert a viselkedésünkkel valójában elfogadjuk a helyzetet. Ha azonban ott hagynánk, ahol hagyta, és nem mosnánk ki, akkor már kénytelen lenne elgondolkodni, hogy változtatnia kell, mert a tettének kellemetlen következményei lesznek. Sokszor hallom, hogy elvált házastársak még együtt laknak és a nő feszült, mert a férfi nem akar elköltözni. Aztán kiderül, hogy mos és főz a férfira. Miért is költözne el a férfi, ha ingyen házvezetőnője van?

7.Tűrhetetlen dolgok eltűrése

Vannak dolgok, amelyek minden határon túl mennek. Ha a partnere megüti vagy rendszeresen és nyíltan megcsalja, az mindenkinek fáj. Mégis sokan eltűrik az ilyen viselkedést. Komoly hibákat is meg lehet persze bocsátani egymásnak, de vajon megbocsátás-e ha a másik nem bánja, amit tett. Márpedig, aki bocsánatkérés után ugyanott folytatja, ahol abbahagyta, az csak a szavaival kért bocsánatot és a tetteivel nem. Ha ilyenkor mégis megbocsát neki a párja, azzal tulajdonképpen beleegyezést ad arra, hogy a dolog újra és újra ismétlődjön, hiszen egy bocsánatkéréssel elintézhető.

8.Határok bizonytalansága

Amikor nagyon rosszra fordul egy kapcsolat, gyakran nehéz eldönteni, mikor elég. Ez arra utal, hogy a belső határok abban, hogy meddig vagyok hajlandó elmenni áldozat hozatalban, sértések eltűrésében vagy alkalmazkodásban, valójában bizonytalanok. Márpedig ha nem tudom, hol kell elkezdenem magamat megvédeni, azt mondani, hogy ezt már nem, akkor a másik szabadon tologathatja az én határomat. Mindig csak még egy esélyt kérve. Fontos, hogy megfogalmazzuk magunknak honnan nem vállalható számunkra egy kapcsolat. Ha egy kapcsolat rombolja, és nem építi a személyiségemet, ha árt nekem, akkor azt észre kell venni és lépni kell!

9.Önmagunkkal való őszinteség

A fenti hibák nagy részében szerepe van annak, hogy magunkhoz sem vagyunk őszinték. Ahhoz, hogy egy kapcsolatot mérlegre tegyek, őszintének kell lennem magamhoz. Ha nem fogalmazom meg, hogy félek egyedül maradni vagy félek, hogy jobb nem jut nekem, mert nem vagyok elég jó, akkor ezek az érzések a háttérből fogják irányítani a viselkedésemet. Ha a háttérben megbújó motivációk irányítanak, akkor könnyen elbizonytalanodunk és feladjuk az önértékelésünket.

10.Kevés önbizalom

Ahhoz, hogy mások tiszteljenek, először magunkat kell tisztelnünk. Ha elhiszem, hogy jobb nem jár így is lesz. De, ha elhiszem, hogy nekem is jár egy olyan partner, aki tisztel, és akit tisztelni tudok, akkor meg fogom találni. Az önbizalom pedig akkor fejlődik, ha megméretünk. Ha például ki merem próbálni, hogy egyedül maradjak és kiderül, hogy nem is olyan rossz.
 
 
0 komment , kategória:  Kapcsolatok  
Véget ért egy fejezet
  2016-02-24 13:28:06, szerda
 
  Minden csak addig tart, amíg tartania kell. Megpróbálhatod a lehetetlent,
ragaszkodhatsz egy kapcsolathoz vagy egy emberhez foggal-körömmel, de
rövidesen belátod majd, hogy értelmetlen. Úszhatsz az áramlattal szemben
egy ideig, de rövidesen kegyetlenül fog fájni mindened.
Nem szabad megerőszakolni az érzéseket és nem szabad megpróbálni
lefagyasztani a pillanatot. Semmi és senki sem marad ugyanolyan.
Ha megszakadt valami, akkor azt el kell engedni.
Véget ért egy fejezet, hagyni kell, hogy elkezdődjön egy másik!


 
 
0 komment , kategória:  Kapcsolatok  
Az vagyok
  2016-02-23 15:40:35, kedd
 
  Az vagyok, akitől mindig az igazat kapod, nyersen, tömören,
akkor is ha fáj.
Az vagyok, aki dinamizmust, színt visz az életedbe és nehezen
felejthető emlékeket őrzöl majd utánam.
Az vagyok, akire nem tudsz haragudni, mert egy mosolyommal
leveszlek a lábadról.
Az vagyok, aki mindig figyel Rád, akivel bármit megoszthatsz,
és aki addig nyughatatlan míg nem segít rajtad, és újra
mosolyogni nem lát.
Az vagyok, aki mélyen, tiszta szívvel, önzetlenül, önmagadért
fog szeretni, de aki csak akkor fogja mondani Neked, amikor
ezt valóban így érzi.
Az vagyok akit, soha nem fogsz megérteni igazán, de akit pont
emiatt fogsz csodálni és végtelenül szeretni.
Ilyen vagyok, mert én tudom, hogy egy nap sem jön vissza az
életből, hogy újraélhesd.

 
 
0 komment , kategória:  Kapcsolatok  
Védtelenül
  2016-02-02 14:58:21, kedd
 
  Védtelenül megyek utánad,
A gyengémet régen kitaláltad.
Megbabonáz a szemedben a hatalom,
Ördögöd van, angyalom.


 
 
0 komment , kategória:  Kapcsolatok  
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 135 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 76 db bejegyzés
e hónap: 534 db bejegyzés
e év: 3263 db bejegyzés
Összes: 20575 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 946
  • e Hét: 946
  • e Hónap: 32925
  • e Év: 495453
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.