Regisztráció  Belépés
lenke1964.blog.xfree.hu
Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább. "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még a... Varga Lenke
1964.08.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/46 oldal   Bejegyzések száma: 458 
A boldogság kapuja
  2018-03-15 07:41:55, csütörtök
 
  Hol volt, hol nem volt egyszer egy templom, abban pedig egy terem, melynek minden falát tükrök borították. Történt egyszer, hogy egy kutya eltévedt ebben a templomban, és addig bolyongott, míg végül ebben a teremben találta magát. Ahogy hirtelen megpillantotta ezer tükörképét, morogni és ugatni kezdett vélt ellenfeleire. Ám ezek ezerszeresen vicsorogtak és ugattak vissza rá. Erre az eltévedt eb még dühödtebben reagált, míg végül belepusztult ádáz őrjöngésébe. Telt-múlt az idő, s egyszer egy másik kutya keveredett az Ezer Tükör Termébe. Őt is körülvette ezer tükörképe, csakhogy ez a kutya boldogan csóválni kezdte a farkát, mire az ezer tükör-eb szintén örömteli farkcsóválásba kezdett. Ez a kutya végül jókedvűen és megerősödve hagyta el a templomot.

Isten az éntudat nélküli létezés esszenciája, amely mindannyiunk eredeti (és most is létező) állapota. Amikor a földre megszületünk, úgy történik hogy éntudatot hasítunk ki az egységből, felvesszük az egó korlátait ezáltal, és mint kis vízcsepp elkülönülve látjuk magunkat a világmindenségtől. Felvesszük azokat a plussz korlátokat amik megtapasztalását éppen választjuk és így alkotjuk meg családunkat, életterünket.

Életünkben egyetlen személy, és egyetlen tér, semmilyen idő sem valós! Minden amit megtapasztalunk a mi kivetülésünkből fakad, a mi tapasztalásunkat szolgálja, tudatosságunkat erősíti. Az amilyen világot mi ismerünk mi alkottuk. A mi elkülönült éntudatunkból fakadt a világ létrejötte is, minden ami rajtunk kívül van az is hozzánk tartozik, csak mi kívülállónak éljük meg.

Minden ember aki rajtunk kívül létezőnek tűnik, a mi esszenciánkat hordozza, és csak arra vár hogy ezt felismerjük benne. A világon minden félelmünk alaptalan és minden fájdalom illúzió.

Minden ember körülöttünk a mi világunk szülötte, ezért érvényesek rá a mi tudatunk által alkotott törvények. Ezért egyetlen törvény létezik a világegyetemben, az hogy AZ UNIVERZUM MINDEN TÖRVÉNYÉT A MI TUDATUNK ALKOTJA, és ezért általános érvényű az egész világon, mindenkire vonatkozik, hiszen mindenki a mi kivetülésünk.
Nincs olyan törvény amihez nekünk kéne igazodni, hiszen minden törvényünk a saját tudatunk terméke.

A világot “megváltani" csak azzal a tudattal lehetséges hogy felismerjük, nincs rá szükség hogy megváltsák.hatalmat szerezni csak azzal lehetséges ha rájövünk hogy nem létezik annál nagyobb hatalom amivel rendelkezünk: a hatalom önmagunk legyőzésére és a boldogság megteremtésére.
 
 
0 komment , kategória:  Boldogság  
Szeretet, és a Boldogság mindennap csak Rád vár
  2018-03-09 07:56:25, péntek
 
  Gondolom, veled is előfordult már, úgy érezted, ha valami nem sikerül, vagy nem jó, azért Te vagy a hibás?.. és innentől kezdve, csak rágtad Magad, hogy mit tettél rosszul, vagy, mit nem tettél meg? ... miért voltál rossz időben, rossz helyen? Nos, ne gyötörd Magad: nincs olyan, hogy csak Te légy, a felelős mindenért. Te egy kedves, megértő, szerethető ember vagy, aki senkit, meg nem bánt,...akkor, Önmagaddal szemben, miért nem tudsz ugyanolyan lenni? Másokat negatívan nem kritizálsz, és hibáikat lazán kezeled, bár lehet, hogy Neked, bánatot szereznek. Magad ugyanakkor mardosod, és az Önbecsülésed, ezzel együtt, egyre jobban, és jobban, fogy. Tudod, mit kell tenned? ...rendet tenni az Életedben. Érezned kell, hogy szereted Önmagad, és megérdemled a Boldogságot, mit az Élet ad. Csak Te tudsz tenni azért, hogy tisztán lásd a tetteidet, és azokat igazságosan megítéld. Tisztában vagyok vele, hogy nem tökéletes nekem sem minden tettem, és napom, de lehet, hogy nem is azt akarom. Miért ne tehetném, és meg is teszem, hogy megbocsátok Magamnak azért, ha valamit elvétettem. De nem abból fog állni az egész Életem, hogy mindenért én vezeklek, bár a hibákat más vétette. Ne hagyd, hogy megtépázzák az Önbizalmad, és ne Te légy az, akit mások, mindennap ugratnak, és ugráltatnak. Ha szereted Önmagad, azt, akiről tudod, hogy Te vagy, akkor add az erőt ennek a szerethető emberkének, hogy kikerüljön, az önvád csapdájából végre. Kívánom, a szereteteddel, mi benned van, alakítsd úgy az Életed, hogy érezd, Te egy Boldog, kiegyensúlyozott ember vagy. Tekintsd a problémákat feladatnak, mit könnyedén megoldhatsz. Ha nem vagy görcsös, és magabiztosan veszed a kihívásokat, meglátod, az Élet örömei, beragyogják a mindennapjaid. Tudnod kell, ez a rohanó Világ, miben élsz, nem csak harcból, és küzdelemből áll, hanem ott van a Szeretet, és a Boldogság, mi mindennap csak Rád vár.  
 
0 komment , kategória:  Boldogság  
A boldog ember nem bánt másokat
  2018-03-05 08:57:18, hétfő
 
  A boldog ember nem bánt másokat

És persze magát sem, éppen ezért nem tart fenn mérgező kapcsolatokat.Aki boldog, békében él a múltjával, elégedett a jelenével és bízik a jövőben.A boldog ember szereti az életet és megbecsüli az örömöket.Tud örülni és mer sírni, ezért nincs szüksége vallásra, politikára, másokra vagy másságra ahhoz, hogy meg(ki)élje az érzelmeit.A boldog ember nyitott, kíváncsi, szeret tanulni, fejlődni. Ugyanakkor - mivel kisebb a késztetése az önámításra- hajlandó olyannak látni a dolgokat, embereket, helyzeteket, amilyenek. A boldog ember szívesen és örömmel tevékenykedik, cselekvő, kreatív ember, és mivel figyel magára, eleget és megfelelő módon pihen. A boldog ember stabil és mert önmagában megtalálta önnön forrását, ezért kevésbé hozzák ki egyensúlyából a világban történt események. Elfogadja és szereti a testét és lelkét, szellemét egyaránt. És végül, aki boldog öntudatlanul is felhatalmaz másokat a boldogságra.
 
 
0 komment , kategória:  Boldogság  
Egy nagy igazság
  2018-03-05 08:43:46, hétfő
 
  A boldogság egy olyas valami, ami megsokszorozódik, amikor osztoznak rajta.

(Paulo Coelho)
 
 
0 komment , kategória:  Boldogság  
Boldogság ABC
  2018-02-13 07:39:12, kedd
 
  Boldogság ABC

Állj készen és előre számíts rá,
hogy hamarosan megint széles,
önfeledt nevetésben fogsz kitörni.

Bízvást bízzál önmagadban!

Célszerű egyszerre több szemszögből is megvizsgálni mindent.

Dönts mindjárt jól, jobbára a jókedv javára!
Az öröm illékony,félő halogatni!

Élvezd a mát! A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem.
A ma az az ajándék, ami megragadható,
s amit épp emiatt neveznek jelennek.

Fedezd föl a rejtett értékeket családod és barátaid körében.
Bennük eleddig ismeretlen kincsekre lelhetsz,
ha kitartóan kutatsz!

Gyűlöleted éppen téged pusztít a leginkább,
mert belülről károsít.A harag rossz tanácsadó.

Hagyd egyszerűen figyelmen kívül,
ha valaki el akarná venni,
vagy rontani a kedved.

Illatszerszerű a szertehintett boldogság;
neked akkor is jut belőle elég, ha másokra szórod.

Jókedv + Jó kedély + Jovialitás + Derű + Vidámság =
Örömteli élet + Boldogság!

Kár lenne bármikor is félbehagyni az okulást.
Élted végéig tanulj, minden nap valami újat.

Leld meg mindig, ami humoros,
akár még a leghétköznapibb helyzetekben is.

Mosollyal fakassz másokat mosolyra!

Nem éri meg sohasem hazudni,
se csalni, se lopni.
Saját érdekedben törekedj a tisztességre.

Odafigyelni úgy érdemes, hogy nyitott szemmel járva
a természet nyújtotta összes szépséget észre tudjuk venni.

Önkorlátozó hiedelmeinkkel mi magunk rövidítjük meg saját magunkat.
Játssz csak bátran! Nem azért hagyunk fel kedvenc játékainkkal,
mert megöregedtünk, hanem pont fordítva!
Azért öregszünk, mert egyre inkább elhanyagoljuk a játékot.

Pihenj meg időnként! Csendes percek is kellenek,
hogy helyre tudjon állni az egyensúly.

Rájössz hamar, hogy mennyire megéri,
ha frissen tartod érdeklődésedet.
Minden napra jusson valami újféle ismeret.

Stop! Állj meg minden alkalommal, ha virág akad utadba,
hogy élvezhesd ajándék illatát.

Talán elég csak annyit a saját irányításod alá vonni,
amivel valóban képes vagy megbirkózni.
A többit jobb, hogyha ráhagyod a Teremtőre.

Úgy tudjuk megértetni jól magunkat,
ha előbb mi próbálunk megérteni másokat.

Vizualizálni a szép emlékeket érdemes.
Kellemes képek képzeletbeli idézése
már magában is képes boldog jövőt teremteni.

Zsinórkereszted középpontját célra tartva
figyelmedet irányítsd állandóan a legközelebb
soron következő vidám nevetésre!
Megcélozva találd is telibe,
mennél többször, annál jobb.
 
 
0 komment , kategória:  Boldogság  
A boldogságot csak az bírja el, aki elosztja
  2017-12-28 12:49:25, csütörtök
 
  A boldogságot csak az bírja el, aki elosztja. A fény csak abban válik áldássá, aki másnak is ad belőle. Mert, amikor bennünket elküldtek, az útra bocsátó Hatalom így szólt: Rád bízok minden
embert külön, kivétel nélkül mindenkit. Segíts, adj enni, adj ruhát, mindenkire vigyázz úgy, mint magadra és ne hagyd a sötétségben elmerülni. Amit szerzel, amit elérsz, amit tudsz, amit átélsz oszd meg. Az egész világ a tiéd. Szabad vagy a kövektől az éterig. Ismerd meg, hódítsd meg, senki nem tiltja, de jaj Neked, ha magadnak tartod. Amiből másnak nem adsz, legyen az arany, iszappá válik, legyen szent fény, átokká válik, legyen gyönyör, halállá válik. Elbocsátunk Téged is, mint mindenkit: Felelős vagy minden emberért, aki veled él és el kell számolnod minden fillérrel, amit magadra költesz, minden örömmel, amit magadba zártál és minden boldog pillanattal, amit magadnak tartottál meg. Most eredj és élj, mert a világ a tiéd." / Hamvas Béla /
 
 
0 komment , kategória:  Boldogság  
Fogadd el úgy a világot, ahogy van!
  2017-12-21 18:54:38, csütörtök
 
  Fogadd el úgy a világot, ahogy van! A világot nem lehet megváltani. (...) Magadat teheted csak olyanná, amilyenné akarod. Sőt, ez az egyetlen, végső és utolsó tanácsom: a rendet csakis és kizárólag magadban kell megteremtened! Ha ez sikerül, eléred az örök boldogságot."

(Gaál Viktor)
 
 
0 komment , kategória:  Boldogság  
Nevelned kell magad a boldogságra
  2017-07-28 09:54:12, péntek
 
  Nevelned kell magad a boldogságra.
Az önkéntes száműzetés ellenében.
Hogy fogékony legyél rá.
Hogy megéld az apró dolgokban is.
Hogy ne csak mélységekbe süllyedj,
hanem magasságokig is emelkedhess."
(Tisza Kata )
 
 
0 komment , kategória:  Boldogság  
A boldogság tízparancsolata
  2017-06-16 15:30:19, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Boldogság  
A boldogságod attól függ,TE minek tulajdonítasz jelentőséget
  2017-04-18 14:56:25, kedd
 
  Ha az örömöd attól függ, hogy valaki mit tesz, illetve mit nem tesz; akkor csapdába estél, mert azt nem tudod irányítani, hogy mások mit gondoljanak vagy tegyenek. De ha felfedezed, hogy az örömöd senki mástól nem függ, csak magadtól, akkor felfedezed a legnagyobb szabadságot, ami lehetséges, és ami még legvadabb álmaidat is felülmúlja. A boldogságod attól függ, hogy TE minek tulajdonítasz jelentőséget."  
 
0 komment , kategória:  Boldogság  
     1/46 oldal   Bejegyzések száma: 458 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 18 db bejegyzés
e hónap: 217 db bejegyzés
e év: 398 db bejegyzés
Összes: 31128 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2959
  • e Hét: 2959
  • e Hónap: 61534
  • e Év: 253834
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.