Regisztráció  Belépés
dupalymaria.blog.xfree.hu
Szeresd embertársaidat mint Ön magad. Dupály Mária
1949.04.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 54 
Szuromi Esztike szép üzenete.
  2014-01-25 19:57:27, szombat
 
  Finom receptek!!



Link



 
 
0 komment , kategória:  Receptek.  
Szuromi Esztike szép üzenete.
  2013-12-28 12:56:43, szombat
 
 
KIFLIFELFÚJT - Melegen, hidegen egyaránt laktató, igen finom édesség


Hozzávalók

8 db kifli
10 dkg vaj
4 tojás
2 csomag vaníliás cukor
6 dl tej
10 dkg porcukor
15 dkg tejben áztatott mazsola

Elkészítés

A kifliket karikára vágjuk. Egyharmad részüket kivajazott tűzálló tál aljára sorakoztatjuk.
A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, a mazsolát,
a megmaradt vajat, és habverővel jól elkavarjuk.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és amikor a tej teljesen kihűlt, óvatosan hozzákeverjük. Egyharmadát ráöntjük az első réteg kiflire, betakarjuk újabb sor kiflikarikával, majd a massza megmaradt felével beborítjuk a második réteg kiflit.
A tetejére szórjuk a maradék kiflit, és rácsurgatjuk a maradék habos öntetet.
A sütőt 180 fokra melegítjük, és a felfújtat addig sütjük, míg a felső réteg is megszilárdul.



szponzorált linkek

Ügyeljünk arra, hogy ne üljön túl és ne tudjon kiszáradni.
Melegen, hidegen egyaránt laktató, igen finom édesség.




Link


 
 
0 komment , kategória:  Receptek.  
Finomságok paradicsoma
  2012-08-01 23:34:15, szerda
 
 





Finomságok paradicsoma


Húsgombóc csorba !
http://receptbazis.hu/receptek.tvn?cid=vp&recept=H%FAsgomb%F3c+csorba+%21+rec ept

Hozzávalók 4 főre
» 1 / 2 kg darálthús
» 1 tojás
» 1 fej hagyma
» só
» bors
» 2 db fehérrépa
» 3 db sárgarépa
» 1 kis darabka karalábé
» 1 kis darabka zeller
» olaj
» tejföl
» lestyánlevél
» ízlés szerint citromlé

Elkészítés:

A hagymát apróra vágom, kevés olajban megdinsztelem.
A darált húst, a tojással, a dinsztelt hagymával, sóval, borssal összekeverem.
Kis gombócokat formázom belőlük, egy nagyobb tányérra teszem őket, majd be a hűtőbe
A zöldségeket apró kockákra vágom, kevés olajban párolni teszem.
Sózom, fedő alatt, víz nélkül, kb 10 percet hagyom a tűzön. Felöntöm kb 4 liter vízzel, forralás után kis lángon főzöm, amíg félpuhák lesznek a zöldek benne.
Felcsavarom a lángot, hogy jól lobogjon a leves és beleteszem a hűtőből kivett gombócokat.
Ha megfőttek, savanyítom a citromlével és apróra vágott lestyán leveleket szórok a tetejére.
Tejföllel és csípős paprikával tálalom
 
 
2 komment , kategória:  Receptek.  
Finomságok paradicsoma
  2012-08-01 23:25:02, szerda
 
 




Finomságok paradicsoma
Tetszik · hétfő

http://relaxotour.blogspot.hu/2012/02/fokhagymas-csirkecomb.html
Fokhagymás csirkecomb
Hozzávalók: 6 csirkecomb, 4-5 cikk fokhagyma, só, bors
A mártáshoz: 50-60 g füstölt szalonna, 200 ml tejszín, 200 g füstölt sajt, 0,5 kg paradicsom, vagy 400 ml konzervparadicsom, 1 hagyma, oregáno, bazsalikom

Elkészítés:
A csirkecombokat ,,megtűzdeltem" fokhagymával, azaz egy éles késsel bemetszettem a combon lévő bőrt, és a bőr alá dugtam a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Az így előkészített csirkecombokat sütőedénybe helyeztem.
A mártáshoz egy serpenyőben a füstölt szalonnán üvegesre pirítottam az apróra vágott hagymát, hozzáadtam a kis kockára vágott paradicsomot, és 10 percig mérsékelt tűzön forraltam. Ha friss paradicsomot használok, akkor a héját előzőleg eltávolítom, a konzervparadicsom már héj nélküli. Ezután a mártáshoz kevertem a tejszínt, az előzőleg lereszelt sajtot, rászórtam a zöld fűszereket és az egészet még egyszer - amíg a sajt elolvadt - összeforraltam. A kész mártást a csirkecombokra öntöttem. A sütőedényt, alufóliával letakarva, 190°C fokra előmelegített sütőbe tettem és 35-40 perc alatt készre sütöttem.

A mártás készíthető paradicsom helyett 2-3 ek ketchuppal vagy bbq-szósszal, akkor a hagyma és a zöldfűszerek el is hagyhatók, mert ezek eleve tartalmaznak fűszereket. Kitűnő köret hozzá a hajdina.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek.  
Finomságok paradicsoma
  2012-08-01 23:14:29, szerda
 
 





Finomságok paradicsoma


http://www.hotdog.hu/erika-sutijei/edes-sutik/kijevi-kremes-4
Kijevi krémes
Hozzávalók tésztához: -40 dkg liszt
-20 dkg kristálycukor
-1 cs. sütőpor
-4 tojássárgája
-1 ek. tejföl
-25 dkg margarin

Összegyúrom, 3 lapot nyújtok belőle.

Tetejére:-4 tojásfehérje
-15 dkg porcukor
-10 dkg durvára darált dió

A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verem, megkenem vele a még nyers lapokat.
Tetejüket megszórom dióval és sütöm.

Krém:-2 cs. vaníliás pudingpor
-5 dl tej
-2 tojássárgája
-25 dkg margarin
-25 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor

A tejet a pudinggal és a tojássárgájával sűrű krémmé főzöm. A margarint a porcukorral kihabosítom. Ha kihűlt a főzött krém összekeverem a kettőt és beleteszem a vaníliás cukrot. Összetöltöm a kihűlt lapokat. A tetejére nem kell krém. Másnap szeletelem.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek.  
Zöldséges burgonyalepény
  2012-08-01 21:44:35, szerda
 
  Nagyon finom könnyű étel és olcsó is .Jó étvágyat.




http://www.mindmegette.hu/zoldseges-burgonyalepeny.recept
Zöldséges burgonyalepény
Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 szál sárgarépa
10 dkg sárgaborsó
1/2 konzerv kukorica
1 hagyma
1 evőkanál vaj
3-4 evőkanál étkezési keményítő
kevés olaj

ételízesítő
Elkészítés:
A burgonyát sós, ételízesítős vízben megfőzzük. Közben a kis kockákra vágott sárgarépát a zöldborsóval együtt szintén megfőzzük, a hagymát üvegesre pároljuk. Ha minden kész, akkor összetörjük a burgonyát, hozzáadjuk a kukoricát, a zöldborsót, a sárgarépát, a hagymát, a vajat és a keményítőt. Még lehet ízlés szerint fűszerezni. Jól összekeverjük, és közepes méretű lapos lepénykéket formázunk, majd forró olajba tesszük, és barnára sütjük. Fontos, hogy ne legyen túl puha, mert akkor szétesik sütés közben. de nem is kell sokáig sütni, mert már nem nyers benne semmi, csak egy picit barnuljon. Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Receptek.  
Sajtos rúd
  2012-04-20 21:16:23, péntek
 
 

Sajtos rúd
Dr. Jeneiné Molnár Enikő receptje.




Finom, omlós
Hozzávalók:
35 dkg liszt, 15 dkg rétesliszt, 1 Ráma, 10 dkg teavaj, 2,5 dkg élesztő, 1 kis pohár tejföl, 1 csapott ek. só, 1 tojás, 5-6 dkg reszelt sajt
Elkészítés módja:
A tejfölt és az élesztőt simára keverem, félreteszem. A kétféle lisztet a Rámával és teavajjal elmorzsolom, beleteszem a tojás sárgáját, a tejfölös élesztőt, a sót. Mindezt simára dolgozom, kicsit lágyabb tészta lesz belőle. Folpackba csomagolva, hűtőben 1 napig állni hagyom.
Másnap fél cm vastagra nyújtom, megkenem a tojás fehérjével, megszórom reszelt sajttal, és derelyemetszővel rudakra vágom. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütöm.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek.  
Sajtos pogácsa.
  2011-12-28 00:30:21, szerda
 
  Sajtos pogácsa

4 csésze liszt
10-12dkg vaj
2 evőkanál száraz élesztő
1/2 evőkanál só (lehet picit több ha a sajt nem nagyon sós)
10dkg + 10dkg reszelt sajt
2+1 tojás szobahőmersekleten
1 csésze tejföl

Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 220 C fokra.

Morzsold össze a vajat és a lisztet. Add hozzá a sajtot, sót, száraz élesztőt és keverd össze. Add hozzá a tejfölt és a tojásokat. Addig dagaszd, amíg ruganyos tésztát kapsz, és nem ragad. Pihentesd meleg helyen amíg megduplázódik.

Újra dagaszd a tésztát, de ne pihentesd utána. Nyújtsd ki kb. 2 ujjnyi vastagra. Vágd be a tetejét átlósan mindkét irányba, és szaggasd ki a pogácsákat.
A tetejét kend be felvert tojással, tegyél rá reszelt sajtot.
Lehet pihentetni újra .

15-20 percig süsd, amíg aranybarna lesz a teteje és a sajt elolvad.

JÓ ÉTVÁGYAT.
 
 
1 komment , kategória:  Receptek.  
Finomságok
  2011-10-26 20:37:08, szerda
 
 
Sajtos pogácsa - nagyon egyszerűen




Hozzávalók:

fél kg liszt
negyed kg margarin
1 ek só
1 tojás
1 pohár tejföl
reszelt sajt




Flickr by dorywithserifs


Elkészítés:

A sajt kivételével az összes hozzávalót összedolgozzuk, de a tojásnak csak a sárgáját használjuk csak fel. Az így kapott tésztát kinyújtjuk, kiszaggatjuk, a tojásfehérjét rákenjük, sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 15-20 percig sütjük.


 
 
0 komment , kategória:  Receptek.  
Egy kis finomságok
  2011-02-28 00:37:34, hétfő
 
  Hogyan készítsünk mézeskalácsot 10 perc alatt?

A mézeskalács készítése feltehetőleg egyidős a méz használatával. Hazánkban az Árpád - házi királyok idején a kolostorokban készítettek mézes süteményeket. Mára szinte összefonódott a téllel és ahogy a szaloncukor, úgy a mézeskalács is a karácsonyi időszakban a legkedveltebb. Lássuk, hogyan készíthetjük el olcsón és gyorsan!




Hozzávalók:
1 dl méz, 1,5 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 1 zacskó mézeskalács fűszer, (ha nincs, akkor 1/2 evőkanál gyömbér, 1/2 evőkanál szegfűszeg és 1/2 evőkanál fahéj) 1/2 evőkanál szódabikarbóna, 45 dkg liszt, 12 dkg cukor

A mézeskalács tésztájának elkészítése:

Egy lábasba 1 dl mézet, 1,5 dl tejet, 1 csomag vaníliás cukrot, 1 csomag mézeskalács fűszer keveréket, vagy fél evőkanál gyömbért, szegfűszeget valamint 5 dkg vajat összekeverünk.
A tűzhelyen fölmelegítjük, amíg a méz és a vaj fel nem benne.

Egy tálban összekeverünk 45 dkg lisztet, 12 dkg cukrot, fél evőkanál szódabikarbónát (levegőssé, könnyűvé teszi a tésztát), majd hozzáöntjük a felmelegített vajas-mézes fűszerkeveréket.
Összedolgozzuk a fűszeres tésztát. Igény szerint tehetünk hozzá rumaromát is, így az íze az intenzívebb lesz.
A tészta akkor jó, ha jól formázható állagúra összeáll, ezért ,ha szükséges igény szerint öntsünk hozzá egy kis tejet, miközben gyúrjuk.
Ezután a kész tésztát csomagoljuk fóliába és tegyük a hűtőszekrénybe egy napra pihenni.

Másnap - a mézeskalács formák kiszaggatása

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A tésztát kinyújtjuk, kb 3 mm vastagságúra, és mintákat szaggatunk belőle.
Tipp: a maradék tésztából kis puszedliket készíthetünk, amit cukormázzal, dióval, mogyoróval díszíthetünk.

A kiszaggatott formákat a sütőpapírral kibélelt tepsibe rendezzük - szellősen, mert a tészta térfogata sülés közben megnövekszik.
A sütőben 180 C-on 8-10 percig sütjük.
Amint kihűlt, tetszés szerint színes cukormázzal, bevonattal díszítjük.

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ;;
 
 
0 komment , kategória:  Receptek.  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 54 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 5851 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 15
  • e Hét: 1020
  • e Hónap: 3612
  • e Év: 80458
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.