Belépés
sayuri.blog.xfree.hu
Önmagában a szeretet nem elég.Féltő gonddal kell őrködnünk az emberek felett,akiket szeretünk,sosem elég azt mondani ,szeretlek,hanem minden áldott nap ki is ke... cseresznyák brigitta
1972.01.23
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Gyermeksír
  2008-11-20 12:40:42, csütörtök
 
  GyermeksírSzánalomkönnyek áztatják a világot,

A fagyott égből hullik milliárdjuk.

Túl korán elmúló életeket sirat az égbolt,

Akiket gyermekként fogad be a sírbolt.Amikor feltekintek a megfagyott égre,

Gyermeklelkek táncolnak körbe.

Oly végtelen szomorú csöppnyi kis arcuk,

Hogy testem-lelkem legmélyéig belevacog.Ha felszáll egy ilyen csöpp kis lélek,

A fagyott égen egy új csillag éled.

Éles fénnyel akkor felragyog,

Jelzi, többen lettek az angyalok.E fénysugárral egy utolsót üzen,

Benne gyermekszíve minden szeretete.

Vigasztaló sugallata suhan a szélben,

S célba talál szülei összetört szívében.Meghasadt szívű szülők! Nézzetek az égre,

Mikor lelketek belesajdul az üzenetbe.

Keressétek a felragyogó csillagot,

Benne gyermeketek kis arca mosolyog!2006. 01. 23.Szerző:Pater
 
 
0 komment , kategória:  Forrás: Sky News  
Forrás: Sky News
  2008-11-20 09:08:04, csütörtök
 
  Megrázó igaz történet: “Könyörögtem, hogy ölje meg a fiam"
Egy szélhűdéssel szenvedő 5 éves kisfiú édesanyjának vallomása.

A héten gyilkosság következtében elhunyt értelmi fogyatékos fiú, James Hughes, története (http://5perc.hu/kulfold/3970.html) rengeteg sebet tépett fel Anglia és világ szerte. Az Angol Sky televízió producere, Claire Bates, csütörtökön saját szélhűdésben szenvedő gyermekével Noah-val (5) való küzdelmét jelentette meg a csatorna internetes oldalán.

“Szüleimnél a kandalló mellett ültem; a kandalló körül csodás családi képek kihelyezve. Noah egyfolytában bömbölt. Kicsit felkuporodtam a kandalló előtt elhelyezett szőnyegről és könyörögni kezdtem édesapámnak: Öld meg kérlek. Olyan egyszerű..csak használj egy párnát és kész!

Akármit tett is James édesanyja, teljesen együttérzek vele, amin keresztül mehetett és azt gondolom, senkinek sincs joga ítélkezni felette. Amíg nem jut el valaki abba a mélységbe, hogy őszintén azt nem gondolja a halál lenne a legjobb megoldás annak az embernek, akit a világon a legjobban szeret, addig ne ítélkezzen; nem indítson nyomozást, vagy kérje a családsegítő szolgálatot, és ne mondjon ilyen közhelyeket, hogy: hogyan volt képes ilyenre, ha igazán szerette a fiát? - csak próbáljon meg egy kicsit Heather lenni és a kép rögtön megváltozik.

Az én fiam, Noah 2002 karácsonyának másnapján egy teljesen problémamentes terhesség után érkezett meg a csupa nagybetűs VILÁGra. Végig imádtam a pocakom, sosem volt egy kis hányingerem sem, minden a nagykönyv szerint ment. Mivel férjemmel, Paullal tudtuk, hogy fiunk lesz a Noah nevet választottuk neki. Paul minden este hosszasan beszélgetett a pocaklakóval én meg arról álmodoztam, hogy majd az angol krikett csapat kapitánya lesz, Oxford-ba jár iskolába, mitöbb még azt is megálmodtam milyen csinos felesége lesz, egy csodás házban laknak majd szebbnél-szebb unokáimmal és egy kutyával. Minden meseszép volt!Óramű pontossággal Karácsony napján elment a magzatvíz és 25 órával később teljesen hangtalanul megérkezett a kisfiam. Mikor megszületett és nem sírt fel folyamatosan azt kérdezgettem a szülésznőtől miért nem sír? Miért nem sír? Tudtam, hogy valami nagy baj van, amikor anélkül, hogy egy pillantást is vethettem volna parányi arcára kirohantak vele a szobából.

2 órával később, egy inkubátorban, zsinórokkal, lélegeztető készülékkel tele egy inkubátorban tolták be és elmagyarázták, hogy valamilyen eddig ismeretlen okból Noah tüdeje a szülés után nem nyílt meg, ezért nem sírt fel, és az oxigén hiány következtében parányi agyacskája komoly és visszafordíthatatlan károsodást szenvedett.Agykárosodás, értelmi fogyatékosság, szélhűdés szavakkal dobálóztak; de tökéletesen lényegtelen minek is nevezzük, hisz mindegyik egyet jelentett: a kisbabám agykárosodást szenvedett és még él szüksége lesz rám, hogy etessem és pelenkázzam.

Ez egy nagyon kemény sors feladat: türelmet, kitartást, odaszánást, erőt és véghetetlen szeretet kíván nem csupán tőlem, de férjemtől, családunktól és még a barátainktól is, hogy ezt az elsőre lehetetlennek tűnő utat, amely Noah számára már 5 esztendőt jelentett képesek legyünk megtenni.

Viszonylag korán világossá tették, hogy sosem fog járni, ahogy beszélni, a kezét felemelni, tárgyakat megérinteni, ízeket ízlelni, de még csak arra sem lesz képes, hogy megismerjen engem, mint édesanyját. A közel teljes agykárosodás mellé epilepszia és csaknem teljes vakság is társult. Mivel nyelni is képtelen egy gyomrába vezetett szondán keresztül tápláljuk, amit 2 bátyja bionikus köldöknek nevezett el. Ezek mind teljesen természetesek számára - és most már számunkra is azzá váltak - de a nehéz napok mindig borzalmasan nehezek maradnak: amikor a létezés legalapvetőbb problémáival kell szembenéznünk és sok borzalmasan fájdalmas pillanattal, mely neki és nekünk is nagyon megerőltető. Ezt én bátorságnak, mások a természet törvényének nevezik.

Újságíró lévén készítettem már interjút miniszter elnökökkel, gyilkosokkal, piszok kemény mozi sztárokkal; még Bill Clinton elé is odafutnék 1-2 kérdéssel, ha besétálna a szobába, de mindez egy percig sem hasonlítható ahhoz a napi 24 órás kegyetlen szolgálathoz, ami Noah kezelésével együtt jár. Azzal egyszerűen képtelen voltam/vagyok versenyre kelni.

A legborzalmasabb és legfárasztóbb az első 10 hónap volt, ami érzelmileg és fizikailag is teljesen kimerített és tönkretett. Az oxigén hiány következtében kialakult epilepsziás rohamok nem hagyták őt napi 2 óránál többet aludni, így Paullal 4 órás váltásban voltunk éjjel-nappal. Még 5 évesen sem alussza végig az éjszakát soha. Kisbabaként - és utána is - sosem mosolygott és hacsak nem sírt, még a szemét sem nyitotta ki. Aludt, majd sikított, majd ordított 6-7-8 órán keresztül míg végül teljesen ki nem merült és újra álomra szenderült - aztán 2 óra elteltével kezdődött ugyan ez elöről. Három ilyen borzalmas hónap után érkeztünk el ahhoz az estéhez, mikor a szüleimnél voltam és édesapámnak könyörögtem, hogy nyomjon egy párnát az arcára és vessen véget ennek az őrületnek, egyrészt Noah miatt, másrészt miattam. Mivel minden éber pillanatában folyamatosan sírt és sikított úgy véltük ezt azért teszi, mert borzalmas fájdalmai vannak. Anyaként ezt képtelen voltam elviselni. Sokszor azt gondoljuk, hogy pl. a gyantázás stb elviselhetetlen, de nem, ha valamit az elviselhetetlen jelző illet hát akkor ez az. Teljesen megbénított a sírása és végül mikor már én sem bírtam tovább és sírvafakadtam, olyan volt, mintha nem is sírnék, hanem jajveszékelnék. Ez az őrületbe kergetett és annyira szerettem volna ennek a szenvedésnek véget vetni. Ez volt az a pillanat, amikor valóban átéreztem mi is az, amikor egy anya valóban szereti a gyermekét. Azonban azt is tudtam, hogy én képtelen lennék megtenni, hiszen az élet nélküle legalább annyira elviselhetetlen lenne, mint vele. Aztán persze elkezdtem gyűlölni magam, amiért nem voltam elég erős ahhoz, hogy véget vessek ennek a fájdalomnak, és túl önző voltam ahhoz, hogy magam mellett akarjam tudni, habár tudtam, neki sokkal könnyebb lenne a másvilágon. Nincs egyetlen könyv, egyetlen orvos, szakértő az egész világon, aki képes lenne leírni azt az érzést, ami egy szülőt eláraszt és kitölt, mikor igazán ráébred, hogy gyermeke értelmi- és fizikai fogyatékossággal szenved.

Sosem fogom elfelejteni édesapám arcát, miután megkértem ölje meg a gyermekem. Fogalmam sincs milyen érzés lehet, amikor az ember gyermeke egy ilyen borzalmas tettre kéri meg. Kísértetiesnek tűnt, de lehet, hogy pontosan ugyan úgy érzett, mint én - teljesen tehetetlennek érezve magát, hogy az általa legjobban szeretett ember fájdalmának véget vessen.

Ha Heather Wardle valóban képes volt véget vetni fia szenvedésének őszintén csodálom érte. Én nem tudtam Noah életének véget vetni. Nem volt hozzá elég erőm, és nem voltam 100%-ig biztos benne, hogy ez lenne a legjobb neki. Abban az időszakban menthetetlenül elkeseredett és összezavart voltam, aki semmit nem tudott és borzalmas állapotban volt.

Noah állapota sajnos még mindig nagyon kegyetlen: egy egyszerű meghűlés vagy nátha is azonnal tüdőgyulladássá növi ki magát és azzal egyidejűleg az a kis elégedettség (sosem nevezné boldogságnak) amit nyugodt időszakokban kapunk tőle azonnal eltűnik.

De amit mindezzel mondani szerettem volna, az csupán annyi, hogy én nem tudtam véget vetni az életének, mert annyira véghetetlenül szeretem és mikor még csak 1 perces volt és még csak a hangját sem hallottam már akkor tudtam, hogy nem bírnék nélküle élni.

Önző dög? - meglehet.

Az a néhány drága pillanat, amikor nem szenved vagy ahogy az orvosok sokszor azt mondják élvezi, hogy “szélmentes" és parányi arcocskája csak egy kicsit elmosolyodik, a mindent jelenti nekünk. Amit az emberek elfelejtenek, amikor Noah-ra néznek és azt mondják “Sajnálom", hogy mi egyáltalán nem. Nekünk a mi fiunk, akit szeretünk és mégha az élete más is, mint az átlagos igen is élet, méghozzá egy értékes.

Lehet, hogy Heather erősebb volt, mint és, de az is lehet, hogy nem. Lehet, hogy több segítségre lett volna szüksége - sokunknak sokszor jól jönne. Elszomorító, hogy az állam mennyire alul és leértékeli azokat az elszánt anyákat és apákat, akik odaszánják magukat egy ilyen feladatra és ahelyett, hogy segítenék őket sok feleslegesen elszórt milliót rajtuk spórolnak meg.

Biztosan sok dolgot kellene, vagy lehetne másképp, jobban csinálni, de ami tény: senki felett nincs jogunk pálcát törni.

Forrás: Sky News
 
 
0 komment , kategória:  Forrás: Sky News  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 903
  • e Hét: 8575
  • e Hónap: 18926
  • e Év: 18926
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.