Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / DoktorStrix / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/32 oldal   Bejegyzések száma: 316 
Hírmorzsák - Január
  2019-01-01 16:00:23, kedd
 
 HÍRMORZSÁK - JANUÁR


Mottó

"Mindig, mindent adjál oda hazádnak.
A világnak nincs semmiféle értelme hazád nélkül.
Ne várj jót a hazától, s ne sopánkodj, ha megbántanak
a haza nevében. Mindez érdektelen. Egyáltalán semmit
ne várj a hazádtól. Csak adjál azt, ami legjobb életedben.
Ez a legfőbb parancs. Bitang, aki ezt a parancsot nem ismeri."

(Márai Sándor, Füveskert


"A gonosz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak."

(Burke)
Napi migráns minden nap: Olvasd - terjeszd!


A migránsáradatról mindennap - Klikk a Linkre


LinkHirkereső

Link
2Bedurvult a helyzet a déli határnál, ez történt az év első éjszakáján

LinkSzilveszterezőket vertek migransok nemetorszagban kilenc ember korhazban a bunozoket elfogtak

LinkAfgán menekült bántalmazott egy párt a Keleti pályaudvarnál

LinkA Rothschild uralom 250 ev utan veget er?

Link3Jegyezzük meg ezt a napot: egymás mellett tett hitet Gyurcsány és a Jobbik

Link6Szánalmas műfetrengés - Nem verték meg Varju Lászlót az MTVA székházában

Link8Trollkodás a DK sajtótájékoztatóján

LinkMegkezdodott a mindent elsopro brusszeli ellenzeki tunti . Nezze eloben

Link9Apáti Bence nekimegy a Momentumnak - Leszerepelt a Momentum vezére

Link10,,Ez a dal a magyarok szívéből jön" - az Érd francia kapusa nekünk is énekelt

Link13Kunhalmi Ágnes ajtófutása és Vadai Ágnes sírástettetése - és amit még nem láttunk

LinkLink 
 
0 komment , kategória:  Média  
Nyílt levél Judith Sargentini, az Európai Zöld Párt EP-képvi
  2018-12-27 22:31:02, csütörtök
 
 
NYÍLT LEVÉL JUDITH SARGENTINI, AZ EURÓPAI ZÖLD PÁRT EP-KÉPVISELŐJE RÉSZÉRE


Kedves Képviselő Hölgy!


Ön a minap azon javaslattal állt elő, hogy az Európai Parlament (EP) zöldpárti frakciója vitát kíván kezdeményezni ,,a magyar helyzetről" az Európai Parlament 2019. januári plenáris ülésén, mivel Önök szerint a legfrissebb magyar fejlemények komoly aggodalomra adnak okot.

Abban akár egyet is érthetnénk, hogy a legfrissebb hazai történések komoly aggodalomra adnak okot, csak éppen mi, patrióta lelkületű magyar civilek, bizonyára egészen más szemszögből nézve s egészen másban találjuk ezen aggodalmunk alapvető okait. Hogy világosabb legyen Önnek: mi a barikád másik oldalán állunk!

Ön az újabb akciójával most azok oldalára állt, akik Magyarországon a jogállamiság működését nehezítő cselekmények sorát hajtották végre. Olyan felelőtlen, becstelen cselekmények sorozatát, amelyek akár ösztönzésül, bátorításul is szolgálhattak az utcai zavargók és erőszakos rendbontók számára. Ön a népszuverenitás legfőbb letéteményesének, az Országgyűlésnek a demokratikus működését ellehetetlenítő akaró - vagy a jogállami rendőrséggel s az egyes közintézmények dolgozóival szemben erőszakosan fellépő - szereplők oldalára állt. Ön a 2018. december 12-én, a magyar parlament ellenzéki performanszaiban megnyilvánuló, alkotmányos bunkóság oldalára állt!

Az Ön által jelszavakban rendszeresen védett jogállamnak éppen az a lényege, hogy a közhatalmat a jogszabályokban meghatározott eljárások keretében, arra feljogosított szervezetek és személyek gyakorolják. A közhatalom jogcím, amelynek alapján az arra felhatalmazottak törvényeket hoznak; Ön, ha valóban a demokratikus jogállam elkötelezettje, bizonyára tisztában lehet azzal, hogy törvényeket, jogszabályokat mindig a többség hoz: a jogállam így, egyben a békés többség uralmát is jelenti, nem pedig egy erőszakos kisebbségét, akiket most Ön is bátorít!

A 2018 áprilisában tartott demokratikus választáson ismét felhatalmazást nyerő kormányerő - a törvényalkotó - jogában áll, hogy törvényeket hozzon, és egyben kötelessége, hogy fenntartsa a jogállami rendet. Az ellenzéknek pedig joga, hogy részt vegyen a kulturált keretek között zajló, s meghatározott eljárások keretében történő jogalkotási vitákban, s ilyen módon a véleményének is hangot adhat. Az ellenzéknek azonban nem joga, hogy erőszakosan lépjen fel az alkotmányos intézmények működése ellen, s hogy ezáltal aláássa az ezen demokratikus intézményekbe vetett közbizalmat! Nem áll jogában, hogy veszélybe sodorja egy demokratikus jogállam működését, s hogy anarchikus állapotok előidézésével kísérletet tegyen a jogállam felszámolására!

Ön, akinek egyébként semmi köze ahhoz, hogy a magyar nép kiket ruház fel közhatalommal és a kormányzási felelősség gyakorlásának jogával, semmilyen jogon nem állhat a törvényalkotás rendbontóinak és az utcák zavargóinak oldalára! Semmilyen jogon nem bátoríthatja a társadalom szereplőit a demokratikus normák sárba tiprására, és semmilyen jogon nem uszíthat a közrendet és a jogállami működés céljait biztosító közhatalmat gyakorlók ellen!

Ön, miként azt az Európai Parlament szeptember 12-i ülésén elfogadott különjelentésben és annak vitái során is megmutatta, csak akkor érzi fontos védendő értéknek a demokratikus jogállam doktrínáját, s a többségi elven működő parlamentarizmust, amikor az Önök politikai ízlésének és céljainak megfelelő agendát képviselő kormányok vannak éppen hatalmon. Vagyis Ön valójában nem képvisel semmilyen hiteles és elvszerű meggyőződést, s nem az európai polgárok érdekeit tartja szem előtt! Önnek semmi köze Magyarországhoz, Ön csupán egy nemzetek felett álló s az egész világon működő hálózat, a Soros-birodalom érdekeit védi! Követeljük, hogy Ön és EP-beli elvtársai fejezzék be ezt a hazánk elleni támadássorozatot, s egyúttal követeljük, hogy Soros György azonnali utasítással hívja vissza politikai megbízottjait!

Az Ön dicstelen munkája azonban valójában már szeptember 12-én véget ért, amikor elfogadtatta a Magyarországot és kormányát nyíltan támadó EP-határozatot. Akkor, amikor afölötti örömét fejezte ki az Önök számára kedvezően zárult szavazás pillanatában, hogy egy ország demokratikus többsége ellen sikeres támadást végrehajtva, fontos csatát nyerhettek meg. Ön tulajdonképpen ugyanezt teszi most is: örömmel és látszólagos meggyőződéssel, egy demokratikus módon sohasem felhatalmazott hálózat nevében támad meg egy demokratikus országot, s akar és akarnak dicstelen eszközökkel újabb csatát nyerni.

Nagy Imre híres szavait ideidézve: azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy megdöntsék a törvényes magyar demokratikus kormányt. A mi csapataink azonban a hazai civilek támogatásával, harcra készek, a kormány a helyén van. Ha szükséges, megmutatjuk a békés többség erejét, mi ugyanis alkotmányos eszközökkel vívjuk harcunkat. Ezt közöljük most Önnel, a magyar néppel és a világ közvéleményével.

CÖF-CÖKA vezetősége


Aláírásokat a következőképpen várjuk:


Szellemi honvédők, egyéni támogatók
LinkAlapítványok, egyesületek

Link


 
 
0 komment , kategória:  Média  
Orbán összezúzta Bolgár György hazugságait
  2018-12-26 14:30:24, szerda
 
 
ORBÁN ÖSSZEZÚZTA BOLGÁR GYÖRGY HAZUGSÁGAIT
Horváth K. József


Karácsonyra Bolgár György ismét megfogalmazta - szívből jövő ajándékként - a maga rituális aljaskodásait. Bár az írásaira a 168 óránál egy ideje - nagyon is kétséges morális és valóságtartalma miatt - már nem tartanak igényt, a Népszava mégis úgy döntött, hogy nyakába köti Bolgár mélybe húzó ballasztját, mit sem törődnek saját színvonalukra, hitelességükre gyakorolt romboló hatásával. De hát lelkük rajta.

A félretájékoztatás, a krónikus hazudozás Bolgárnál (képünkön) olyan becsípődés, ami már szakorvosi konzíliumok tudományát is meghaladja (Fotó: nyugatifeny.hu)
A félretájékoztatás, a krónikus hazudozás Bolgárnál (képünkön) olyan becsípődés, ami már szakorvosi konzíliumok tudományát is meghaladja (Fotó: nyugatifeny.hu)

Tudjuk azonban, hogy minden rosszban van valami jó. A francia Libertex nevű libertárius kutatóintézet felmérése szerint ugyanis Magyarország a szólásszabadság szempontjából az USA, Dánia és Nagy Britannia után a negyedik helyen van a világon, míg Franciaország pedig, az oroszokkal együtt a sereghajtók között. Erről a felmérésről persze mélyen hallgat a ,,független" sajtó, mindez azonban a Magyarország számára nagyon is kedvező tényeken semmit nem változtat. Megvan ennek a diszkrét bája, hogy éppen egy francia libertárius cég veri képen a magyarországi sajtódiktatúráról ordítozó hazai balliberális médiumokat, benne személyesen Bolgár Györgyöt.

Mi több, ehhez a kutatási eredményhez Bolgár György rendszeres, továbbra is szabadon megjelenő félretájékoztatása is nyilván hozzájárul. Erre akár még büszkék is lehetnénk, ha Bolgár igazat mondana. Neki azonban ez nem megy. A félretájékoztatás, a krónikus hazudozás nála olyan becsípődés, ami már szakorvosi konzíliumok tudományát is meghaladja.

Legutóbb a miniszterelnök Kossuth rádióban elmondott nyilatkozatának túlórákkal kapcsolatos részén próbálta köszörülni a nyelvét.

Bolgár sem emelkedett feljebb a rendőrök elleni erőszaktól sem visszariadó ellenzéki politikusok és az általuk manipulált huszonéves csürhe rabszolgázásától. Noha Bolgár maga elismeri, hogy a törvénymódosítás a munkavállalóknak is jó, mert többet tudnak keresni, ha akarnak. Ergo szó sincs rabszolgai kiszolgáltatottságról. Már csak azért sem, mert a rabszolgákat nem kérdezték meg, akarnak-e dolgozni, bért meg sose fizettek nekik.

Azt is felemlegeti az interjúból ez a nagyon okos ember, hogy a munkaerőhiány miatt mostanában gyakran lasszóval kell fogni a munkásokat. Majd hozzáteszi rá jellemzően, hogy a rabszolgatörvénnyel most a kormány adta a lasszót a munkaadók kezébe. A 'lasszó' és a 'rabszolga' kifejezés tudatos használata Bolgárnál nyilvánvalóan a kormány elleni lázítás eszköze, amivel azt sugallja, hogy a kormány erőszakosan akarja a dolgozókat a munkahelyekre begyömöszölni. Mintha ez igaz lenne. Mintha nem az lenne a kabinet feladata, hogy annyi munkahelyet teremtsen, hogy mindenki dolgozhasson, aki akar. 2010-ben Orbán Viktor erre is vállalkozott, Bolgárék kiröhögték. Most, hogy teljesítette, most lasszózással igyekszik negatív színben feltüntetni a pozitív folyamatokat. Bolgár továbbá elismeri azt is, hogy a túlmunkát végzők a hónap végén valóban megkapják a plusz díjazást. Bár másik mondatában igyekszik ezt hagymázas okfejtésével cáfolni, ám erről maguk a munkavállalók mondták ki, hogy hazugság, amikor közülük senki nem jelent meg az állítólag a nevükben és felhatalmazásukkal megszervezett tüntetéseken. Ahol nevüket ezúttal csak eszközként használták a valójában kormánybuktatási céllal erőszakoskodó brigantik.

A lényeg azonban a lényeg. Papírunk van róla, hogy kiemelkedő minőségű Magyarországon a szólásszabadság annak ellenére is, hogy Bolgár rendszeresen - kart karba öltve a magukat függetlennek hazudó médiumokkal - ennek az ellenkezőjéről akarja meggyőzni a magyarokat. Legnagyobb bánatukra, sikertelenül.

S ennek sem az az oka, hogy a hazánkban kétségtelenül erősödő konzervatív médiatábor elnyomná a hangjukat, hiszen maga a Libertex jelentése erre az élő cáfolat. Sokkal inkább az, hogy plurális tájékoztatásban a magyarok már nemcsak a liberálbolsik fülsiketítő ordítását hallhatják meg, hanem a kormányoldalét is. És láss csodát! A magyarok képesek eldönteni, hogy melyiket tekintik igaznak és melyiket hazugnak. Képesek eldönteni, hogy mi neki a jó és mi neki a rossz. Lám, a bolgárizmus szagos csomagja három ciklus óta akkor sem kell nekik, ha szép karácsonyi dizájnja van a fa alá téve, vörös masnival átkötve.
 
 
0 komment , kategória:  Média  
A világ adóssága minden idők legmagasabb szintjén áll!
  2018-12-26 13:30:33, szerda
 
 


A VILÁG ADÓSSÁGA MINDEN IDŐK LEGMAGASABB SZINTJÉN ÁLL!

184,000,000,000,000$ - A világ GDP-jének 225%-a!

Itt az igazság, kinek tartozunk pontosan!


A világ globális államadóssága átlépte az egy főre eső 86.000$-t (22,5 millió Ft) a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerint. Az USA, Kína és Japán állnak a legeladósodottabb országok listájának dobogóján, mely három ország Föld teljes adósságának 50%-át jelenti valójában. Az IMF kikalkulálta a kibocsátás mértékét és az adatokban teljesen új fejlemény Kína megjelenése.

Az ezredforduló óta Kína részesedése a globális adósságból kevesebb mint 3 százalékról több mint 15 százalékra emelkedett, ami hangsúlyozza a 2008-as globális pénzügyi válság utáni gyors hitelemelkedést és eladósodást.A cikk sem és 'természetesen' a főáramú média pedig végképp soha nem meri megkérdezni és nem teszi fel a kérdést:


Akkor mégis ki a fenének tartozik a Föld lakossága?


Erre csak akkor tudunk viszont válaszolni, ha az elmúlt 6-8 évben tájékozódtunk az Alternatív Médiából vagy netán Drábik János előadásaiból, kutatásaiból.

Akkor azonnal megértjük, hogy az elmúlt 100 évben hogyan szerezte meg egy szűk pénzhatalmi elit, egy szervezett magánhatalom a pénzkibocsátás jogát és hogyan tartja ellenőrzése alatt az egész emberiséget, hogyan alakítja a történelmet, hogyan dönt háborúról és békéről attól függően, hogy érdekei mit kívánnak éppen terveik valóra váltásához! (SBG Buddha - VilagHelyzete)

Ezeket a mondatokat azért kell mindig hozzáfűznöm, mert sehol máshol nem fogtok hallani erről! Próbálja csak meg bárki feltenni a kérdést, vagy megfogalmazni ezt egy főáramú műsorban!......

Drábik János cikkek és előadások a VilagHelyzete oldalon

Drábik János cikkek és előadások az Alternatív Hírek oldalon


"Egyvilágrend" - Dr. Drábik János előadása

LinkAz IMF szerint a globális adósság nominálisan 184 billió (184 ezer milliárd) dolláros rekordot ért el. Ez 2017-ben a világ GDP-jének 225 százalékát teszi ki.

Az adósságállomány 2 billió dollárral magasabb, mint az alap által októberben kiadott becsült szám, mivel több ország adósságait is tartalmazza, akik korábban nem jelentették be frissített adataikat.A globális hitelfelvétel szuverén és privát oldalainak bevonásával a GDD (Globális Adóssági Adatbázis) soha nem látott képet nyújt a globális adósságról a második világháború utáni korszakot illetően" - mondta az IMF.

A GDD egy átfogó adatkészlet, amely az 1950-es évek óta a világ 190 országából származó állami és magánadósságot fedi le.


Visszatérve a valós összefüggésekre és az igazság kimondására:


Ma két független, elsődleges hatalom létezik Magyarországon:

1. az egyik a szervezett közhatalom - az egyre szegényebb, egyre kevesebb hatáskörrel rendelkező állam -, amelynek anyagi forrása az adó,

2. a másik az egyre erősödő szervezett magánhatalom, amelynek az anyagi forrása a magán-ellenőrzés alá vett pénzrendszer, a hitelnyújtás és kamatszedés magánmonopóliuma.

Az önálló civil társadalom, mint független harmadik tényező azért nem tud megerősödni, és hatékonnyá válni, mert nincs saját anyagi bázisa, csak igen korlátozottan tudja finanszírozni saját tevékenységét. Ha a közhatalom tartja el a civil szervezetet, akkor attól válik függővé, ha a szervezett magánhatalom pénzeli, akkor annak lesz előbb-utóbb a kiszolgálója.

A szervezett magánhatalmat nem könnyű beazonosítani, mivel soha nem jelenik meg nyíltan a saját neve alatt. Legfőbb működési elve annak az elhitetése, hogy nem is létezik. Mindig valamilyen álcázó intézmény, fedőszervezet mögé rejtőzik.

Ezt az immáron nemzetközileg megszervezett magánhatalmat arról lehet felismerni, hogy - így vagy úgy -, de kétpólusú társadalom létrehozására törekszik a világ országaiban.

E céljának az eléréséhez a háttérerők szerteágazó hálózata, és rejtett struktúrái állnak a rendelkezésére. Eszmerendszere a liberalizmus, amely mind jobboldali, mind baloldali változatában elsősorban az ő érdekeit szolgálja.

A liberalizmus lényege, hogy a pénzügyi- és gazdasági hatalom, - és vele együtt a politikai döntéshozatal is - elsősorban a szervezett magánhatalomé legyen, és ne a szervezett közhatalomé, az államé.A szervezett magánhatalom NEM az értéktermelő munkán alapuló gazdasági egyenjogúságot és esélyegyenlőséget, vagyis a társadalom többségének az érdekeit képviseli, hanem a pénzrendszert kisajátító, azt a saját magánmonopóliumaként működtető pénzoligarchia, azaz egy elenyésző kisebbség ellenőrizetlen hatalmát testesíti meg.

A társadalomnak a privatizált pénzrendszer függőségébe került többsége - kamatjáradék formájában - évről-évre hatalmas privát-adót fizet a pénz szervezett magánhatalmával rendelkező kisebbségnek.

A pénzoligarchia a többséget képviselő demokratikus államot is legyőzendő riválisának tekinti, és ezért folyamatosan törekszik a gyöngítésére.
Még ma is további közhatalmi jogosítványokat igyekszik a “bürokrata vízfejnek" becsmérelt államtól megkaparintani.

A társadalom félrevezetésére tudatosan egybemossa az egykori pártállami elit vezette kommunista államot, egy elenyésző kisebbség diktatúráját, a demokratikusan legitimált és ellenőrzött állammal, a társadalom többségének az egyedüli érdekképviseletével.Mindezt a pénzoligarchia uralmi törekvései érdekében...

A szervezett magánhatalom kialakítója, működtetője és haszonélvezője tehát a pénzoligarchia, amely nemcsak a bankokat és a pénzpiacokat, - a globálissá növekedett pénzkartellt - ellenőrzi, hanem a reálgazdaság kis- és nagy szereplőit is.

A pénzoligarchia monetáris hatalma révén élősködik a termelőtőke és az értékelőállító reálszféra egésze felett. A termelést végző vállalkozók munkája által megtermelt haszon jelentős része a hitelezési monopóliummal rendelkező pénzoligarchiához kerül kamatjáradék formájában. Ezért az értékelőállító vállalkozók nem a szervezett pénzhatalom részének, hanem az alávetettjének tekinthetők, akiket ez a hatalom kamatjáradék formájában folyamatosan megsarcol. A parazita pénzoligarchia piócaként élősködik az értékelőállító vállalkozókon.

A kétpólusú társadalom kialakítására törekvő szervezett pénzhatalom csak megtűri, kihasználja és kizsákmányolja a kis- és közepes vállalatokat, a független középosztály anyagi bázisát, mivel végső célja ennek az önálló akaratképzésre képes középosztálynak a felszámolása. Amíg létezik egy erős, cselekvőképes középosztály, addig nem érezheti teljesen biztonságban magát a pénzoligarchia.

A pénzoligarchia szervezett magánhatalmának ugyanis az értékelőállító termelőtőke és az önálló középosztály az igazi versenytársa, ez veszélyezteti uralmát, a társadalom felett gyakorolt hegemóniáját.

A háttérhatalom vezérkara ezért a magyar társadalmat is minél előbb pénzügyi-gazdasági-politikai-szellemi vezetőkből álló integrált hatalmi elitre - amelyben a pénzoligarchiáé a döntő szó -, másrészt bérből- és fizetésből élő függőhelyzetű alkalmazottakra és segélyezett eltartottakra kívánja felosztani, azaz kétpólusúvá átalakítani, a középosztály folyamatos gyengítésével és minél előbbi felszámolásával. (Drábik János)

Forrás: RT News
(Fordította és kiegészítette: SBG Buddha - VilagHelyzete.com)


Link

 
 
0 komment , kategória:  Média  
Így hozták létre hamis okokkal a közel-keleti háborúkat
  2018-12-26 11:45:43, szerda
 
 ÍGY HOZTÁK LÉTRE HAMIS OKOKKAL A KÖZEL-KELETI HÁBORÚKAT


"Új amerikai évszázad (háborús) projekt" - "Háborúra készülve" című film


Hogyan vezetett hamis titkosszolgálati információkra alapozva a közel-keleti háborúk megindításához, Irak megszállásához, majd Afganisztán, Szíria, Líbia megtámadásához az a TERV, amit "Új Amerikai Évszázad Projektnek" neveznek és amiről a világ közvéleménye és ismerőseid 99%-a mai napig semmit sem tud.

Pedig 2001.szeptember 11-el vette kezdetét és Donald Trump 2018.december 20-i kijelentésekor sem ért még véget! Még akkor sem ha az amerikaiak Szíriából való hazahozataláról és az afganisztáni haderő létszámának csökkentéséről döntött!Összeállítottam egy kis videót a "Háborúra készülve" című filmből, hiszen számtalan területen kapcsolódik a VilagHelyzete 2011 óta megjelent igazságfeltáró cikkeihez.

Ha már tényleg kivonulnak az amerikaiak végre Szíriából... az aktuális eseményekhez is kapcsolódik. Mára sokan elfelejtették, sőt nem is ismerik azt a tervet, aminek részeként háborút indítottak Irak, Afganisztán, Szíria, Líbia, Jemen ellen...


Mindezt hamisított információkra, az ENSZ és a világ megtévesztésére alapozva...


"Háborúra készülve"- Így hozták létre hamis okokkal a közel-keleti háborúkat
Link


2001. 9/11 létrehozása csak a kezdet volt..., sőt Iraknak és Saddam Husseinnek soha nem voltak tömegpusztító fegyverei, Líbia és Kadhaffi még ma is békében élhetne, Szíriában soha nem robbant volna ki az egyik legpusztítóbb háború és Jemen nem lenne jelenleg a Föld legsúlyosabb humanitárius katasztrófája... A mostani bevándorlási invázió nem is létezne... De létezik, mert ez volt a terv!


Részletek a friss Shock & Awe c. filmből... Cikkekkel mellékelve...


"Új amerikai évszázad (háborús) projekt"


Abban a hónapban, amikor Szaddám bejelentette, hogy leváltja a dollárt, a ,,Projekt egy új amerikai évszázadért" elnevezésű szervezet, aminek történetesen tagja volt Dick Cheney, ,,Amerika védelmi stratégiáinak, erőinek és erőforrásainak újjáépítése az új évszázadra" címen dokumentumot bocsátott ki.Miként manipulálja a láthatatlan hatalom a politikát és a fősodratú médiumokat? Ismertető F. William Engdahl A gondolatgyárak című kötetéről.


F. William Engdahl - A gondolatgyárak című könyvéből részlet - Miként manipulálja egy láthatatlan hatalom a politikát és a fősodratú médiát


A szerző könyvének 8. fejezete ismerteti a demokrata párti Új Amerikai Biztonság Központja (Center for New American Security) nevű gondolatgyárat. Ennek léte, írja Engdahl, bizonyítja, hogy a demokrata pártiak is lehetnek héják.

A fejezet első alfejezetének címe: Változás...?

A 2008. novemberi elnökválasztáson Barack Obama a két nagy amerikai párt egyikének első fekete bőrű jelöltje legyőzte republikánus kihívóját, John McCaint. Obama választási kampánya egyetlen szóból állt: Változás!

Nyolcévnyi Bush- és Cheney-kormányzás után az amerikaiaknak láthatóan teljesen elegük lett az Egyesült Államok agresszív háborújából Afganisztánban és Irakban. Elegük lett a terror elleni háborúból. Változást akartak.

A választási kampányban Obama megígérte, hogy hazahozza Irakból a katonákat, és Kubában bezárja a CIA guantánamói kínzótáborát. Magabiztosan azt is megígérte, hogy az ország gazdaságát talpra állítja az 1930-as évek depressziója óta bekövetkezett legnagyobb összeomlás után.

Mielőtt még elnökként nyugodtan elrendezkedett volna az ovális irodában, a norvég parlament bizottságától megkapta a Nobel-békedíjat. Úgy tűnt, hogy Amerika végre visszatér a demokratikus értékekhez, a béke és a fejlődés megvédéséhez. Egy rövid időre a világ örömmámorban látszott úszni.

2015 elején, Obama elnökségének hatodik éve után a dolgok teljesen máshogy néztek ki. Ő lett az újabb kori amerikai történelem legnépszerűtlenebb elnöke, azaz még George W. Bushnál is népszerűtlenebb volt.

Gazdaságpolitikáját ugyanazon Wall Street-i bankárok diktálták, akik felelősek voltak a 2008-as pénzügyi válságért, kezdve a Citigroup és a Goldman Sachs emberével, Robert Rubinnal. Obama csapata, ahelyett hogy az adófizetők pénzét a felújítást igényelő infrastruktúrába fektette volna, azaz autópályákba, hidakba, expresszvonatokba, a vízellátásba vagy az elektromos hálózatba, mindent elkövetett, hogy azt a Wall Street bankjainak adja ,,segítségként".

Hat évvel a válság és Obama hivatalba lépése után az amerikai gazdaság még mindig nem érte el a 2006-os szintet. 2014 decemberében egy független közgazdász, John Williams a valódi munkanélküliséget, vagyis azokat is beszámítva, akik már feladták a munkakeresést, 23 százalékra becsülte. Mint hangsúlyozta, a munkaügyi minisztérium politikai nyomás hatására mindenfajta definíciós trükkökkel alacsony értéken tartotta a tényleges munkanélküliségi arányszámot. Amerikában a harmincas évek nagy depressziója óta még soha nem volt 23 százalékos munkanélküliség, ami azt jelentette, hogy csaknem minden negyedik munkavállaló állás nélkül volt.

Engdahl ezután rátér Obama külpolitikai rejtélyére. A szerző már kezdő mondatában leszögezi, hogy az Obama-kormány legveszélyesebb kudarca a külpolitika volt.A Nobel-békedíjas elnök világszerte még több háborút indított meg, mint elődje, George W. Bush.


Elsőként a meglepő afganisztáni ,,surge"-re, azaz ,,felszökkenésre" került sor, amely kifejezést arra értették, hogy az Afganisztánban lévő katonák számát további 30 ezerrel megnövelték.

Ezt Pet­raeus tábornok és a demokrata párti háborús héják tanácsolták neki, mégpedig azzal, hogy sürgősen hajtsa végre. Amikor Petraeus tábornok az Irakban állomásozó amerikai haderők parancsnokaként a felkelés leverésének olyan stratégiáját választotta, amelyet ,,alacsony intenzitású háborúzásnak" neveztek, Obama ezt azzal viszonozta, hogy Petraeust az Afganisztánban állomásozó amerikai csapatok főparancsnokává tette, és ő volt az, aki felügyelte a ,,surge"-öt. 2011-ben Petraeust a CIA főnökévé tették, mígnem egy évvel később belekeveredett egy szexbotrányba, és ezért távoznia kellett.Arab tavasz és terroristák kiképzése


Obama elnöksége idején az amerikai titkosszolgálatok - a titokban az amerikai kongresszus által engedélyezett finanszírozással, valamint szaúd-arábiai és katari pénzekkel - megindították az úgynevezett ,,arab tavaszt".

Ez utóbbi 2010 decemberében, Tunéziában kezdődött. 2011 elején Washingtonból kiképzett kádereket vittek az egyiptomi felkelésekhez és tüntetésekhez.

Egy 2011. február 4-én Kairóban, zárt ajtók mögött tartott találkozó alkalmával a NATO megszervezte Líbiában és Szíriában a véres arab tavasz megindítását. Ezek eredményei katasztrofálisak lettek, és nemcsak a világbéke, hanem az Egyesült Államok hosszú távú nemzeti érdekei szempontjából is.


Link


Azt követően, hogy több kísérlet után kudarcot vallott az a próbálkozás, hogy Bassár el-Aszad szíriai elnököt erőszakkal űzzék el hivatalából, Washington elhatározta, hogy a későbbi Iszlám Államot Irakban és Szíriában titokban finanszírozza, dzsihadistáit kiképzi. Őket amerikai és izraeli speciális egységek gerillaharcra és borzalmas terrorcselekmények elkövetésére képezték ki titkos török támaszpontokon, majd pedig az Iszlám Állam csapataihoz küldték őket.De az Obama-kormány nem csak a Közel-Keleten fejtette ki illegális tevékenységét. Amikor Ukrajna demokratikusan megválasztott elnöke, Viktor Janukovics 2013 novemberében bejelentette, nem a társult EU-tagságot fogadja el, hanem egy jobb ajánlatot Oroszországgal és az Eur­ázsiai Gazdasági Unióval történő együttműködést, az Obama-kormány néhány órán belül színes forradalmat robbantott ki, amelyet ezúttal az Euromajdan-tiltakozásnak neveztek. (Részletesen ITT Link)

Victoria Nuland, az amerikai külügyminisztérium Európáért felelős államtitkára és Geoffrey R. Pyatt kijevi amerikai nagykövet a szó szoros értelmében egy Washington által megtervezett puccs feltételeit vetették papírra 2014 februárjában.[/]

Néhány órával korábban még Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter a konfliktus diplomáciai megoldását követelte. Washington és az Obama-kormányban helyet foglaló háborús héják viszont hallani sem akartak a békéről, hanem polgárháborút akarta kirobbantani Ukrajnában. A németek, teszi hozzá Engdahl, egyértelműen a program rossz oldalán álltak. Sokan várták azt, hogy a háborúbarát neokonzervatívok - vagy neokonok, ahogyan röviden ellenfeleik nevezték őket - Obama 2009. januári elnökké válásával eltávoznak a kormányból.

Bush elnökségének katonapolitikája messzemenően egy befolyásos republikánus gondolatgyár, a Project for a New American Century (Új Amerikai Évszázad Projekt - PNAC) munkája volt.A PNAC kinyilvánított célja a globális vezetés biztosítása Amerikának, valamint a katonai erő és az erkölcsi egyértelműség politikája.

Ahogyan David Rockefeller trilaterális bizottsága Carter elnök hivatala idején a hetvenes években az Egyesült Államok kül- és biztonságpolitikáját szó szerint irányította, ....
ugyanazt tette Bush elnök idején a PNAC Dick Cheney-n, Donald Rumsfelden, Paul Wolfowitzon és Richard Perle-en át az elnökség minden fontos politikai posztján.


A PNAC-hoz tartozott még a vezető republikánus háborús héja John McCain szenátor és későbbi amerikai elnökjelölt. >>>>>>

A PNAC azt a feladatot tűzte ki maga elé, hogy lobbista munkájával elérje a Pentagon hadi kiadásának igen jelentős növelését.
A 2001. szeptember 11-i támadások tökéletes hátteret szolgáltattak mindehhez. Később derült ki, hogy a PNAC-tagok az elnöknek és a nyilvánosságnak hamis titkosszolgálati ismereteket mutattak be, amelyekkel az USA-t háborúba csalták Szaddám Huszein ellen.

Szaddám Husszein mindig is Oszama bin Laden elszánt ellenségének számított, és azt a vádat, hogy Iraknak tömegpusztító fegyverei vannak, sohasem bizonyították.

A PNAC-nak az anyagiakat elsősorban két adómentes alapítvány nyújtotta,
és mindkettő szorosan kapcsolódott az amerikai hadiiparhoz: a Lynde és Harry Bradley Alapítványon és a John M. Olin Alapítványon át.

Mindkét alapítvány ezenkívül számos más washingtoni neokonzervatív gondolatgyárat finanszíroz, amit a szerző könyvének kilencedik fejezetében ismertet részletesebben.

Írta és szerkesztette: SBG Buddha - VilagHelyzete.com


LinkKapcsolódó VilagHelyzete és Alternatív Hírek Cikkek:


Kegyetlen igazság milliárdosok háborús játékáról

Link

Megdöbbentő videó az igazságról - A "terrorizmus elleni háború" valódi oka

Link


Az ISIS fedősztori titkos története - Kik kreálták és használják a rettegett Iszlám Államot

Link


Globális hadviselés - Irán van az USA-Izrael és a NATO célkeresztjében a III.világháborúra készülődve - Hatalmas átfogó elemzés a Global Research oldaláról magyarul

Link


Kötelező tananyag: Az USA stratégiájának nyílt beismerése felfedte a háborúk és a mostani válság okait!

Link


Igazságok a Nyugat közel-keleti beavatkozásai és a párhuzamos társadalmak kialakítása mögött

Link


9/11 Teljes áttekintés - 15 éve hazudnak 2001.Szept.11-ről, de mi az, amit mára tudhatunk a terrortámadás hazugságairól

Link


A halálos beteg CIA-ügynök bevallotta: "Mi robbantottuk fel a világkereskedelmi központot" és követtük el 9/11-et a CIA ,,Új évszázad" műveletében

Link


Hát ennyi volt: nyilvánosan bejelentették az Új Világrend létrehozását, a jelenlegi világ felszámolását!

Link
 
 
0 komment , kategória:  Média  
Vissza a csatornába
  2018-12-25 16:00:38, kedd
 
 
VISSZA A CSATORNÁBA


Megérkezett Soros György karácsonyi ajándéka.


Fekete-Győr András füstbombát dob a rend­őrökre, alelnöke, Donáth Anna meggyújt egy másikat. A Facebook arctalan népe vért akar látni, öljétek meg a rendőröket, dugjátok vissza Orbánt az anyjába, gyújtsatok fel mindent, szólnak az utasítások. A randalírozók rátámadnak a rendőrökre, sőt a Parlament előtti karácsonyfára is rázúdítják frusztrációjukat. Az ellenzéki sajtó lelkesen gazsulál mindehhez, szítja az indulatokat, tömegnek hazudja a maroknyi provokátort, lelkesít, fenyegetőzik, átkokat szór.

A történteket a már említett Fekete-Győr András summázta roppant beszédesen. Szerinte a törvénytelen, be nem jelentett tüntetésen szabad füstbombát dobálni, hiszen az emberekben akkora a düh, hogy ,,vannak eszközök, amikkel élni kell". Kommunista nagyfaterja, a Heves megyei párttitkár szeme csillogna a meghatottságtól: a kisunoka hajszálpontosan ott folytatja, ahol ő abbahagyta. Mindent szabad. Tilos tiltani. Törvénytelen, erkölcstelen, erőszakos eszközökhöz is szabad folyamodni, ha a gyűlölt állam és annak törvényes kormánya a célpont. Senki és semmi nem állhat a proletár internacionalizmus, az osztályok nélküli társadalom útjába.

Mi történik itt?

Semmi különös, csak megérkezett Soros György karácsonyi ajándéka.

Mert nehogy azt gondoljuk, hogy mindez véletlenül történik. Hogy valóban a túlóra körüli politikai vita gerjesztette az adventi patkányforradalmat. Valójában pontos forgatókönyv szerint zajlanak az események. Kezdődött a parlamentben, folytatódik az utcán, de a lényeg, hogy az elmúlt fél évben kiképzett ellenzéki politikusok, zsúrforradalmárok, hülye gyerekek dáridója zajlik. Céljuk utcáról megdönteni a rendszert, mert az már többször bebizonyosodott, hogy országgyűlési választáson nem tudják.

Csakhogy a szervezők néhány apróságról elfeledkeztek.

Az egyik, hogy akik advent idején kint tomboltak az utcán, nem öntudatos polgárok, hanem az örök csőcselék. Velük értelmes politikai programot véghez vinni képtelenség, ők haragosak, frusztráltak, dühösek, éppen ezért a boltok kirakatainak betörése a fő profiljuk. Ugyanarról a sokaságról van szó, akikből hetven évvel ezelőtt a nyilasok és a kommunisták verbuválódtak. Ők azok, akik a polgári társadalomban elégtelenre vizsgáztak, Szamuely és Kun Béla utódai, egy maroknyi szerencsétlen idióta. Ezt az ötszáz embert, akit a külföldi és a hazai sajtó egy része öntudatos tömeggé duzzaszt, a törvényes rend törvényes eszközeivel kell megítélni tetteiért. Felbujtó politikusaikat úgyszintén meg kell büntetni a felfordulásért, amit okoztak. Minden tettnek következményei vannak, és a rend lényege éppen az, hogy bűn nem maradhat büntetlen.

A másik oldalon ott vagyunk mi, több millióan. A békés polgárok, akiknek a száma napról napra gyarapodik, hiszen a felfordulást, a káoszt, az erőszakot a többség nem tűri. A parlamenti és utcai provokátorok, Soros tanítványai nem vetettek számot azzal, hogy ha a valódi Magyarország mozgásba lendül, akkor az ő kis lázadásuknak nagyjából és egészében vége is. Ha mi megjelenünk az utcán, ha mi megmutatjuk magunkat, akkor nincs olyan erő ebben az országban, amely akár csak versenyre is kelhet velünk.

A magyar társadalom gondolkodó része elsőrendű leckét kapott az elmúlt napokban. Láthatjuk, kik és hogyan vezetnék az országot, ha a jelenlegi ellenzéknek lapot osztanának. Ha ezt a csürhét helyzetbe hozzák, akkor embereket fognak meggyilkolni, felgyújtanak mindent, fosztogatnak, rabolnak. Hiszen elhangzott, kimondatott, hogy ,,vannak eszközök, amikkel élni kell". Itt már nem jobboldalról és baloldalról, hanem életről és halálról van szó. Ha eljön az idő, ennek megfelelően kell majd választ adnunk a történtekre, úgy, ahogyan szoktuk: méltósággal, nyugalommal, de elpusztíthatatlan erőnket demonstrálva. Vigyázva, hogy még véletlenül se üljünk fel a provokációknak, hiszen a cél éppen az, hogy vércseppeket hazudjanak vértengernek. Valamit azonban mondanunk, válaszolnunk kell, mert még véletlenül az a látszat keletkezik, mintha a hangoskodók volnának többen.

Elvégre ez az ország a hazánk, és semmi más nem történik, mint hogy ismét birtokba vesszük, ami a miénk. Mi képviseljük a rendet, a törvényt, az emberséget és a nemzeti jövőt. Ami pedig őket illeti, hamarosan a helyükre kerülnek, annak rendje és módja szerint, vissza a csatornába, a közéleti pöcegödörbe, ahonnan érkeztek. Demokratikus berendezkedésünk és erkölcsi érzületünk komoly próbája, hogy az anarchista csőcseléket engedjük elburjánzani vagy visszaszorítjuk. A válasz nem kétséges: most mi következünk.

Szentesi Zöldi László - www.demokrata.hu


LinkAz ellenzék szabad szemmel nem különböztethető meg a Kossuth téren romboló csőcseléktől

Link
Gyomorforgató pofátlanság

Most aztán már tényleg jobban tennétek, ha végre befognátok a szátokat! Mert mi is történt ezelőtt másfél héttel? Tán mi voltunk azok, akik nekimentek az ország karácsonyfájának? Mi loptunk szánkót? Mi gyaláztuk minősíthetetlen stílusban a kereszténység egyik legszentebb ünnepét? Mi tartjuk talán kibeb@szott jászolnak Jézus első bölcsőjét?

NEM, DRÁGÁIM! HATALMAS TÉVEDÉSBEN ÉLTEK!

Ti csináltátok mindezeket, amikor aztán elküldünk benneteket emiatt olyan helyre, ahogy megérdemlitek, ti sírtok a leghangosabban! Úgyhogy majd akkor firkáljatok majd bármit is nekünk, ha közületek néhány szenteskedő "firkász" a nemzet karácsonyfáját megrongálóknak is küldenek olyan leveleket, amelyben leírják, hogy mennyire felháborító a keresztény gyalázás!

Elképesztő, gyomorforgató pofátlanság kell ahhoz, hogy valaki, aki nyálcsorgatva tapsikol a karácsonyfa rongáló, kereszténygyalázó csürhének, ezután leüljön és erkölcsi prédikációt tartson olyan embereknek, aki keresetlen szavakkal ítélik el mindazt, ami a hónap közepén a Kossuth téren történt!

Már csak ezért is ássátok el magatokat jó nagyon mélyre!
 
 
0 komment , kategória:  Média  
Terroristák a Parlamentben
  2018-12-13 18:56:12, csütörtök
 
 

TERRORISTÁK A PARLAMENTBEN
Profile picture for user Stoffán György
2018.12.12 13:47


Már értem és világosan látom, hogy a proli gőg, a hatalomvágy és a gyűlölet, a butaság, a magyarság elleni gyilkolási vágy hová vezeti a nép által választott törvényhozást, s milyen úton jut el egy ország a vérontáshoz, a kommunista és liberális hazudozás következtében. Már világos előttem az is, hogy Kun Béla páncélvonatából milyen arccal léphetett ki Szamuely egy-egy akasztás előtt, s milyen önhitt és önelégült lehetett, amikor a katolikus pap, az egyszerű paraszt, a hivatalnok vagy a rabbi utolsó vonaglását látta a kötélen.

Ma megismertem a terrorista arcát, amikor Brüsszelben vagy Párizsban öl, vagy gyermeket erőszakol egy félreeső kapualjban... Mert ami ma történt a magyar Parlament épületében, az nem volt más, nem más (hisz még folyik a terror), mint terrorizmus egy nemzet ellen, milliók ellen, a haza és a nép jövője, jelene ellen...

Látom ezeken az arcokon a Gyímesbe berontó oláh gyilkosok ábrázatát, és látom Avram Jancut, amikor magyar asszonyokat gyilkoltak emberei Zalatnán, és látom a délvidéki szerbek vérbenforgó szemét, miként magyarok ezreit gyilkolják Tito véreskezű kommunista bandái...

Mert ez a söpredék éppen úgy viselkedik, éppen olyan tekintettel takarja el a magyar címert egy uniós ronggyal, és ölni is képes, ez a söpredék amely belesípol Európa legnagyobb politikusa, Orbán Viktor arcába, s erővel akadályozza meg, hogy a Ház elnöke feljusson a pulpitusra. Igen, ez 1919. mai levonata. Egy másik logika szerint működő gyűlölethullám, ami mindent megenged magának, hiszen félremagyaráz, hazudik, és állítja, hogy a Ház elnöke bujkál a nép elől, mert nincs a pulpituson, amit ők zártak le, hogy fel ne juthasson.

És az örök dilemma miatt nem is lesz rend. Mert állandóan a nemlétező demokráciát emlegetjük mi, itt a jobboldalon, bármilyen rendbontás, hazaellenes megnyilvánulás történik. Ha megütik a Miniszterelnököt, az sem baj, mert demokrácia van... s a másik dilemma, hogy ki, mit szól majd, ha rendet teszünk... És félünk, mert még nem próbáltuk ki a gyurcsányi rendteremtést: Katonaság, rendőrség... szemkilövés, viperahasználat...

Az 1%-os söpredék pedig, nagy hangon, nagy és nagyon idegen pénzért vért kíván. És ha nem lépünk nyomatékosan, nem összecsinálva magunkat Európától és a hazai szellemi fogyatékosok sokaságától, és nem vágunk oda végre ennek a hazaáruló bandának, akkor végünk lesz, mert az történik majd, ami 1919-ben és 1948-tól történt. Háború van, amelyben ellenségeink hadserege benyomult a mi hátországunkba, sőt, a parlamentbe is.

Ha hagyjuk, megérdemeljük a jövőt. Ha nem hagyjuk, akkor is megérdemeljük a jövőt... csak nem mindegy milyen és melyik jövőről beszélünk...

Stoffán György


Terroristák a Parlamentben

LinkLökdösődés, kiabálás, sípszó, így fogadták el a "rabszolga törvényt?"

Link


Agresszió és kereszténygyűlölet

LinkAnarchisták tomboltak a parlamentben, a követőik tomboltak a városban

LinkIlyen volt a csűrhe a tegnap este!

LinkKarácsonyi gyűlölet Budapest utcáin

LinkMost kaptuk: Minden, amit a túlóratörvényről, “rabszolgatörvényről" tudni szeretnél - Íme

Link
Dologtalan élősködő paraziták!... Na, véreim! Ezek bontottak tegnap karácsonyfát! Ezek, akikkel normális, magára valamit is adó ember soha, sehol, semmilyen kulturált társaságban nem keveredik! És nem, ezek nem a honfitársaink! Ez csak a dologtalan, élősködő csürhe, amelyiknek csajozás/pasizás helyett maradt a Pornhub, meg a szexpartner keresők, a drog, az alkohol vagy éppen mimdkettő egyszerre! A károkért pedig a számlát ki kell küldeni! A kedves szülők, esetleg azok a politikusok fizessék, akik utcára hívták ezeket az undorító elemeket, aztán közéjük dobva a gyeplőt 9 óra után angolosan távoztak!


Elfogadhatatlan az ellenzék viselkedése!


Szégyenletes események helyszíne volt tegnap a parlamenti szavazás ideje alatt az Országház. A politikailag erőtlen ellenzék fizikailag próbálta megakadályozni, hogy az Országgyűlés elvégezhesse tervezett munkáját.

Nem engedték a levezető elnököt a pulpitusra és megengedhetetlen stílusban kiabáltak, miközben anarchista módon zavarták az ülést. Ez ma a teljes magyar ellenzék. Hazudnak és hisztériát keltenek.

Az ellenzék ezzel is bebizonyította, hogy nem hisz a politikai vitában és kultúrában, az érvek ütköztetésében, hanem csak az agresszív fellépésben és az anarchiában. Nem a választók támogatását kívánják kiérdemelni, hanem meg nem engedhető eszközökkel meg kívánják akasztani a többség akaratának érvényesülését. Talán, ha komolyan vennék munkájukat, többet is elérhetnének. Tetteikkel most is önmagukat minősítették!!!
Legtöbb embernek fogalma sincs erről...


Nem tudom miért nem beszélünk a megtörténtekről?

De azt se értem,hogy a Magyar Lobbi miért nem áll ki legalább olyan mértékben a nemzeti vagyon elherdálásának a megvédésében mint a Paks ll mellett ?
Egyre jobban lehet megérteni, miért nem lehet felelősségre vonni azokat akik az adófizetők pénzét mai napig és még 15- 17 éven keresztül lopni fogják!
Ez a kár amit a nemzetnek okoznak több mint két és félszerelése a Paksi atomerőmű bővítésének .
Továbbá az is érthető ezek után, hogy azok a baloldali vezetők ( nem annyira a szimpatizánsaik) miért támogatják az EU bevándorlási politikáját!
Ezt a témát napi renden kell tartani!
Gy.Á.

LEGTÖBB EMBERNEK ERRŐL FOGALMA SINCS - DE IGAZ!!!

Az ország legnagyobb kiárusítója, Gyurcsány Ferenc olyan szerződéseket kötött külföldi gigavállalatokkal, amelyek árát mind a mai napig nyögjük.
Kik is voltak a szerződő (kedvezményezett) cégek?
Az M6 Duna Autópálya Koncessziós Zrt. koncessziós társaságot 2004-ben a PPP (köz- és magán-együttműködés) projektek területén vezető német Bilfinger Berger BOT GmbH, az osztrák piacon több mint 125 éve jelen lévő Porr Infrastruktur GmbH, és a főként Közép-Európában tevékenykedő Swietelsky International Baugesellschaft.

2002-2010-közti beruházásait a fenti cégek vitelezték ki. A beruházásoknak 90%-át. egy jól kitalált PPP -konstrukcióban valósították meg.

Mi ennek a lényege?

Ezzel a PPP -konstrukcióval mindenki jól járt csak az állam fizetett rá de keményen.
Az építőipari cég megépíti a beruházást. Átadás után az építő cég tulajdonába kerül a megépített létesítmény. Az építményt a tulajdonos bérbe adja az államnak.

Bármennyire is meglepő, Gyurcsányék még az autópályákat is eladták a külföldi befektetőknek.

Az autópálya-matrica októbertől 500 forinttal, januártól pedig az e-útdíj 5,8 százalékkal emelkedik majd.

Jogosan vetődik fel a kérdés, hogy hová kerülnek az útdíjrendszerbe befizetett összegek?

Nos, a válasz nagyon egyszerű.

A közutak használata pénzbe kerül, a múlt évben összesen 216 milliárd forintot jelentett mindez.
Az útdíjrendszer 2018-ban pedig nettó 187 milliárdot termelt az állami költségvetésnek.

Azaz termelne, de a bevételek jelentős része elmegy Gyurcsány előnytelen szerződéseire.
Többek között az is kiderült, hogy a közutak fenntartása megközelítőleg 80-90 milliárd forintba kerül, de emellett az államnak évente ki kell fizetnie egy 110 milliárdos koncessziós díjat az autópályák tulajdonosainak.

Így az M5-ös és az M6-os autópályák, hidak és egyéb létesítmény építési költségeit többszörösen fizethetik ki az adófizetők 2031-ig és 2038-ig, hiszen ekkor járnak le a gyurcsányi szerződések nagy része.

Amúgy ezeket a szerződéseket az állam nem tudja felmondani, tehát a költségvetésbe befolyt összegeket magánkézben lévő külföldi cégeknek kell kifizetnie. Ezen beruházásokat egy jó-pár év múlva a szerződések lejárta után az állam megvásárolhatja a piaci áron a tulajdonostól.

De honnan vette a külföldi építő a beruházáshoz szükséges pénzt?

Mivel a beruházás az ország területén épül ezért az országnak járó EU-s támogatásokat igénybe vette.

Így épült meg mintegy 3500-milliárgos beruházás 2002-2010-közt. A mai napig fizeti az állam a több száz milliárdos évi bérleti költséget.

Ezekből a beruházásokból a nemzeti kormány 2018-ig mintegy 1250-milliárdos létesítményt megvásárolt.
A maradék több mint 2250-milliárdos értékért tovább kell fizetni a bérleti díjat mindaddig míg a a szerződés le nem jár és akkor állam
megvásárolhatja ezeket a létesítményeket is.

Sajnos a lakosság ezekről a zseniális üzletekről mit sem tud.

,,Az a baj a szocialistákkal, hogy előbb-utóbb kifogynak a mások pénzéből."
(Margaret Thatcher )Választói vélemény Szabó Tímea képviselő asszonynak


Szabó Tímea Képviselő Asszony!

Amikor Juhász Péter és bandája belesípolt a Himnuszba egyik nemzeti ünnepünkön, azt hittem, hogy ennél már nincs lejjebb. Hát van!

Ez pedig az, amit Önök ma műveltek a Magyar Nemzet Történelmi Parlamentjében! Nem minősítem kedvem szerint ezt az egész szégyenletes bohózatot, mert még meg találnék feledkezni magamról. De kifejezetten kikérem magamnak, hogy Ön engem sértegessen a nagy nyilvánosság előtt!

Márpedig ha az általam is megválasztott 2/3-os keresztyén-demokrata jobboldal demokratikusan megválasztott, nagyra becsült és szeretett Miniszterelnökét, Orbán Viktort ilyen tiszteletlen, pimasz és bicskanyitogató módon megsérti azzal, hogy az arcába fütyül, ezzel engem és a velem választó nagy többséget, sok millió komoly embert, súlyosan megbántotta!!!

Pedig Ön az, akinek tudnia kell, hogy nem is lenne helye a Parlamentben, ha nem vetemedett volna arra a burkolt választási csalásra, hogy 20 évvel fiatalabb kori és jól kikozmetikázott arcképét minden villanyoszlopra kirakatja Óbudán, hogy a felületesen ítélő, az esztétikára viszont nem érzéketlen óbudai választók egy részét megtévessze, és így nyerjen el méltatlanul egy értékes képviselői helyet az arra sokkal méltóbb jobb oldali jelölt elől. Ráadásul úgy, hogy Önt Óbudán jóformán senki sem ismerte!

Nyugodjon meg, ha most lenne választás, Ön már nem jutna be Óbudáról a Parlamentbe, hiszen egyetlen életképes javaslatot sem tett eddig a Képviselőházban, annál inkább játszott arra az oldalra, mely pl. a migráns-kérdésben az Európa halálos ítéletét jelentő határozatokat vagy éppen a hitvány és hazug fércmunkát jelentő Sargentini jelentést is támogatta.

Ön szégyent hozott Óbudára! Ezért méltatlan a képviselői helyre!

Egyedüli érdeme ez alatt az idő alatt, hogy gyermeket szült a hazának.

Jó lenne, ha a felnevelését választaná főhivatásának. Erre nem kizárható domináns EQ-ja és alig sugárzó IQ-ja mellett sokkal inkább alkalmas lehet, mint a HAZA nagy léptékű ügyeivel foglalkozni! Mely utóbbira nem elég a verbális intelligencia, bölcsesség is szükséges lenne. Aminek láthatólag nincs birtokában!

Én nem vagyok közszereplő, engem nem lehet sértegetni, Ön pedig ezt tette Orbán Viktor miniszterelnök úr tiszteletlen provokálásával, aki már több évtizeden át hazai és nemzetközi viszonylatban bizonyította alkalmasságát erre a felelős posztra, aláhúzva választói, így az én választásom helyességét is. Ön megérdemli, hogy általános negatív politikai magatartásáért és ezért a maiért is elnyerje azt, ami ezekért jár! Ha majd ennek eljön az ideje, emlékezzék a szavaimra!

Őszintén elmondtam a véleményemet. Nem a megbántás, csupán a jogos bírálat szándékával. Ha mégis megbántottam volna, tűrje méltósággal.

Mint ma tette Önnel Orbán Viktor miniszterelnök úr is, aki bölcs ember, s tudja, hogy mit kell és mit nem kell elviselnie. Mert ő valódi közszereplő a szó legmélyebb értelmében is.

Egy óbudai, nem Önt választó nyugdíjas Választópolgár.

N. S., dr.tech.
 
 
0 komment , kategória:  Média  
Hírmorzsák - December
  2018-12-01 17:30:53, szombat
 
 HÍRMORZSÁK - DECEMBER


Mottó

"Mindig, mindent adjál oda hazádnak.
A világnak nincs semmiféle értelme hazád nélkül.
Ne várj jót a hazától, s ne sopánkodj, ha megbántanak
a haza nevében. Mindez érdektelen. Egyáltalán semmit
ne várj a hazádtól. Csak adjál azt, ami legjobb életedben.
Ez a legfőbb parancs. Bitang, aki ezt a parancsot nem ismeri."

(Márai Sándor, Füveskert


"A gonosz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak."

(Burke)
Napi migráns minden nap: Olvasd - terjeszd!


A migránsáradatról mindennap - Klikk a Linkre


LinkHirkereső

Link
(Nézze élőben!) Óriási csata folyik Párizsban a sárga mellényesek és a rendőrség között

LinkMacron diktatúrája: Már kora reggel óta könnygázfelhők szállnak Párizs felett (FRISSÍTVE!!!)

LinkKurz egy áruló! Ausztria mégis aláirja az ENSZ menekültjogi egyezményét

LinkPutyin szerint Magyarország és Románia határait is felül kell vizsgálni!!!

Link5Soros beismerő vallomása migráns-ügyben! - Exkluzív interjú a társdalmat átformáló milliárdos spekulánssal.

LinkBayer Zsolt - Brüsszel a régi Moszkva

LinkBRÜSSZEL NEM BÍRJA A KRITIKÁT...

LinkKik felelosek nagy devizahitel átverésért?

LinkKártyavárként dőlhet össze a Brüsszeli elit hatalma. Franciaorszag már ma eleshet

LinkBayer Zsolt - Brüsszel a régi Moszkva 2.

LinkMerkel, Macron és Kurz - ők osztanák szét leginkább a saját bevándorlóikat Európában

LinkRound 4: Yellow Vests protest in Paris

Link10Macron-ellenes gigatüntetés: itt vannak a rendőrség legdurvább visszaélései

Link,,Miért hazudott az MSZP?" - Kunhalmi az ATV-ben járt

LinkOroszország támogatja az ENSZ bevándorlási paktumát

LinkHogyan lehet kordában tartani az elszabadult indulatokat a parlamentben? Összeszedtük Kövér László házelnök legfrappánsabb mondatait az Országgyűlés mai plenáris ülésről.

LinkIgy néz ki, amikor a baloldal ráront a nemzetére

LinkTERRORISTÁK A PARLAMENTBEN

LinkAgresszió és kereszténygyűlölet

LinkAnarchisták tomboltak a parlamentben, a követőik tomboltak a városban

LinkKarácsonyi gyűlölet Budapest utcáin

Link14Hoppá! - Nem szavazta meg az ellenzék az otthonápolási díj emelését és a devizahitelesek megsegítését

LinkKunhalmi heftijét telenyomták gázzal - élő adásban haldoklott
LinkFidesz: a bevándorláspárti Soros-hálózat szervezi az erőszakos tüntetéseket Budapesten

Link20Juhász Zoltán ellenzéki politikai aktivista (alias Sheperd) gyilkolni akart a Kossuth téren - Mutatjuk

LinkAz egész egy hatalmas öngól volt

LinkMilyen törvény? Rabszolga? Csak kerülnétek öregapám keze alá!

LinkEgy francia felmérés szerint Magyarország a szólásszabadság éllovasai között van

LinkEgy szakszervezeti tag leplezi le a szakszervezet hazugságait a túlóra törvény kapcsán


Link


22Az ellenzék szabad szemmel nem különböztethető meg a Kossuth téren romboló csőcseléktől

LinkGagyi ellenzék: Magyarázkodni kényszerül több ellenzéki politikus

LinkMérlegen az ellenzék és a kormány

LinkNyolc éve ért véget a megszorítások korszaka

Link25A Jobbik ünnepgyalázó magatartással indít - O1G mézeskalácsokat gyártanak

LinkVissza a csatornába

LinkLepenykepu Szargentini nem az ep ben folytatja tovabb europa tonkretetelet

Link30Nagy Imre a szoborathelyezesi balhe csak eszkoz a kormanybuktatasi harcban

Link31Exkluzív szilveszteri Soros-kabaré az Origón - videók

LinkJanuár elsején 7.674.575.000-en fognak élni a földön Afrika szaporodik legdurvabban

Link

 
 
0 komment , kategória:  Média  
Egyre durvább a Macron-ellenes lázadás Franciaországban
  2018-11-24 22:50:05, szombat
 
 EGYRE DURVÁBB A MACRON-ELLENES LÁZADÁS FRANCIAORSZÁGBAN
Origo, MTI2018.11.24. 12:46


Ime Macron Franciaországa

LinkSzombaton is óriási tömegek vonultak utcára, hogy tiltakozzanak Emmanuel Macron elnök dilettáns gazdaságpolitikája ellen. A tüntetés előzmény az üzemanyagárak emelése volt, azonban ez csak az elégedetlenséget kirobbantó utolsó lépés volt. Eddig két halottja van a tüntetéssorozatnak.

Tovább folynak a tüntetések Franciaországban Emmanuel Macron megszorításai és dilettáns gazdaságpolitikája ellen. A lázadás olyan komoly mértéket öltött, hogy könnygázzal oszlatták szombaton a francia rendőrök a sárga mellényeseket a párizsi Champs-Elysées sugárúton.

A hírek szerint a tüntetők feltörték az utcaköveket és barikádokat kezdtek építeni az úton, illetve feldöntötték a biztosítókordonokat is.


Tüntetés Franciaországban - Kattintásra galéria nyílik!Forrás: AFP/Francois Guillot

A pártoktól és szakszervezeti támogatásoktól mentes, a közösségi oldalakon spontán szerveződött tiltakozó mozgalom egy hete kezdett útblokádokkal tüntetni országszerte az üzemanyagokra kivetett környezetvédelmi adó január 1-jére tervezett emelése ellen.

Fontos megemlíteni, hogy ez a tüntetéssorozat azért robbant ki,


mert a bukott szocialista gazdasági miniszterből lett elnök kapkodó, dilettáns gazdaságpolitikával akar reformokat csinálni.

Megszorító döntéseivel gyakorlatilag minden társadalmi rétegnek veszteséget okozott, ezzel olyan csoportokat állított egymás mellé (és szembe a kormánnyal), amelyek eddig soha nem voltak hajlandóak együtt tüntetni.


Egyre nagyobb az elégedetlenség Macronnak szemben - Kattintásra galéria nyílik!Forrás: AFP/Lucas Barioulet

Bár a párizsi városvezetés csak az Eiffel torony-előtti Mars-mezőn engedélyezte a megmozdulást, délelőtt már több ezren gyülekeztek a Champs-Elysées-n.

Egy héttel ezelőtt délelőtt 124 ezren, estig csaknem 290 ezren vonultak az utcákra.


LinkPárizs élőben MA - 2018.11.24!!! Videó 3:11:46 / 3:54:18

LinkVízágyúval és könnygázzal oszlatja a francia rendőrség a tüntetőket Párizsban

Link
 
 
0 komment , kategória:  Média  
Hírmorzsák - November
  2018-11-01 17:00:29, csütörtök
 
 HÍRMORZSÁK - NOVEMBER


Mottó

"Mindig, mindent adjál oda hazádnak.
A világnak nincs semmiféle értelme hazád nélkül.
Ne várj jót a hazától, s ne sopánkodj, ha megbántanak
a haza nevében. Mindez érdektelen. Egyáltalán semmit
ne várj a hazádtól. Csak adjál azt, ami legjobb életedben.
Ez a legfőbb parancs. Bitang, aki ezt a parancsot nem ismeri."

(Márai Sándor, Füveskert


"A gonosz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak."

(Burke)
Napi migráns minden nap: Olvasd - terjeszd!


A migránsáradatról mindennap - Klikk a Linkre


LinkHirkereső

Link1Bejelentettek! Menekültek százait fogadnák be a szlovákok

LinkHat afgán férfi erőszakolta meg a 15 éves lányt Münchenben

Link"A migránsok nem fognak bejönni az országba" - igéri Trump! 15 ezer oka van rá

LinkHihetetlen minek alcazva probaltak a migransok bejutni magyarorszagra/

Link2Többfrontos támadás Orbán Viktor ellen

Link3Wilders: Orbán Viktor egy hős

Link4Putyin már jó előre tudta, mi fog történni, ha Európa rengeteg menekültet fogad be kontrollálatlanul: kitálalt!

LinkMarine Le Pen pártja legyőzné Macronékat

LinkNyomorba taszitott emberiseg: a multik es a bankok altal eladositott vilag

LinkHatalmas kínai autóipari beruházás jön Magyarországra

LinkNégyszázmillió eurót húzna ki az illegális migránsok alól Salvini

LinkTeljes kudarc lett Macron új propagandafilmje, amelyben Orbán Viktor kormányfővel riogat

Link5A bevándorláspárti európai liberálisok óriásplakátokon uszítanak Orbán Viktor ellen

LinkJé, az amerikai elnök Magyarországgal példálózik

LinkAz ellenzék nem tudott hatalomra kerülni, akkor az RTL Klub csinál nekünk "Nyugat-Európát"

Link7Medián: A Fidesz visszaszerezte elveszített szavazóit

Link8Elsöprő, még nagyobb fölényben a Fidesz!

Link9Döntöttek: nem kaphat menedéket az, aki illegálisan lép Amerikába

Link10Trump helyretette a háborúskodni akaró Macront

Link11Veszélyes tangó Párizsban

Link?Marine Le Pen nekiment Junckernek Magyarország miatt és helyretette Merkelt: videó, amit akár Orbán is mondhatott volna

Link14Idős embereket tartott fogva egy ügyvédekből is álló bűnözői csoport

Link15Nigel Farage: Angela Merkel kérjen bocsánatot Európától

Link17Agyhalál! Görögország szomszédos Magyarországgal! Valóvilag műveltségi vetélkedő video

Link21A Jobbik szerint Juncker bandájának kellene eldöntenie, kinek adhat menekültstátuszt Magyarország

Link24Párizs élőben MA délben - 2018.11.24!!!

Link25Marokkoiak leromboltak a karacsonyi piacot Brusszelben

LinkMesterházy Attila frakcióvezető lett a NATO-ban

Link26A primitív Jobbikos Jakab Pétert bunkósága miatt kizárták a Parlamenti munkából - Videó

LinkHeller Ágnes megint beszólt Orbán Viktornak: ,,Orbán faji alapon kormányoz"

LinkAz agyhalott ellenzék ott folytatja, ahol abbahagyta: Dolgoznak a Fidesz következő kétharmadán

Link27Áttörés Olaszországban! Salvini totális győzelme: elfogadták a migrációs törvénycsomagját

LinkAz ukranok hazudtak az uticeljukrol figyelmen kivul hagytak a felszolitasokat es a figyelmezteto loveseket de persze megint moszkva a fogonosz?

LinkMerkel rendíthetetlenül kiáll az ENSZ migrációs csomagja mellett

LinkSoros György ismét tárgyalt az uniós elittel

Link28Timmermans tegnap Sorossal, ma már az MSZP vezetőivel tárgyalt

LinkSeehofer: A muszlimok hozzatartoznak Nemetorszaghoz

LinkMegvan, ki az a jobbikos parlamenti képviselő, aki zsidóveréssel büszkélkedett

Link

Link


A bíróság szerint kimondható: Kunhalmin keresztül pénzelte az MSZP-t Czeglédy Csaba

Link“Aki a kormányt támogatja, az ostoba" - Így tanítanak az ELTE-n

Link29Soros gimnáziumában kormányellenes tüntetésre buzdítottak

LinkA gyermekek elleni nemi eroszak resze a kulturanknak mondja az iszlam predikátor Dániában

LinkTörténelmi léptékű döntést hoztak Orbánék

Link30Lángokban Brüsszel, erőszakba torkollott a sárgamellényesek tüntetése

Link
 
 
0 komment , kategória:  Média  
     1/32 oldal   Bejegyzések száma: 316 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 22 db bejegyzés
e év: 22 db bejegyzés
Összes: 3791 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 52
  • e Hét: 2314
  • e Hónap: 14280
  • e Év: 14280
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.