Belépés
dupalymaria.blog.xfree.hu
Szeresd embertársaidat mint Ön magad. Dupály Mária
1949.04.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Magyar Jánosné Ilonka üzenete.
  2013-06-05 23:31:43, szerda
 
 

Orvosság helyett napi négy liter folyadék

Az orvos, aki felvette a harcot a gyógyszermaffia ellen - sokan így emlegetik dr. Lenkei Gábor magyarországi orvost.


Az orvos, aki felvette a harcot a gyógyszermaffia ellen - sokan így emlegetik dr. Lenkei Gábor magyarországi orvost, aki kedden, Marosvásárhelyen telt ház előtt tartott, Betegségnek tűnő állapotok című előadásán bevallotta, valójában az a célja, hogy az embereket ráébressze arra, hogy bármilyen tünet esetén ne folyamodjanak azonnal orvossághoz, hanem figyeljenek arra, hogy fogyasszanak kellő mennyiségű folyadékot, és biztosítsák szervezetüknek a szükséges vitaminmennyiséget. A humorral fűszerezett előadásmódjáról híres szakember, aki első alkalommal jár Erdélyben, hangsúlyozta, a mai ember vészesen kevés folyadékot fogyaszt, nem mozog eleget, és a tévhitek miatt megvonja magától a sót, meg a zsírt. Emiatt jelentkeznek gyakran tünetek, amelyekre azonnal ráfogjuk, hogy betegség. Holott valamilyen hiány, amit legtöbbször orvosság nélkül is pótolni tudunk.

Dr. Lenkei Gábor 1986-ban szerezte meg az orvosi diplomát a Debreceni Orvostudományi Egyetemen, majd kutatóorvosként, belgyógyászként és szülész-nőgyógyászként szerzett tapasztalatot. Már az előadás elején szerette volna tisztázni, nem megrögzött gyógyszerellenes, ahogyan azt sokan gondolják. Elismeri, hogy vannak helyzetek, amikor az orvosság szedése indokolt és elkerülhetetlen, de úgy gondolja, manapság a gyógyszerhasználat elfajult, az esetek nagy részében elkerülhető lenne, és vele együtt a kár is, amit az emberek egészségében okoz.


- Mindez 100 évvel ezelőtt kezdődött, amikor az Egyesült Államokban az egészségügyi piacra beléptek befektetőként a gyógyszer- és vegyipar tulajdonosai. A gyógyszeripar érdekei egyértelműen ellentétben állnak az egészségre való törekvéssel, hiszen ha nem vagyunk betegek, nem lehet eladni a gyógyszereket. Kijelenthetjük, ma már gyógyszermaffiáról beszélünk. A magyarországi Egészségügyi Minisztérium adatai szerint Magyarországon 10 millió személyből 1 millió 200 ezer szed egyidejűleg több mint tízféle orvosságot. Romániai adataim nincsenek, de végigsétáltam Marosvásárhely főterén, és bőven láttam patikát. Az Európai Unióban évente 200 ezer ember hal meg a gyógyszerek mellékhatásaiként fellépő bántalmak miatt, Magyarországon évente 7-8 ezer. Az elhalálozás okai között a harmadik helyen az orvosságok mellékhatásai okozta esetek állnak. Azt hiszem, joggal állapíthatjuk meg, hogy ez már messze túllépett azon, ami józan üzleti érdeknek nevezhető - ismertette a borúlátó statisztikát a szakember, aki szerint sajnos az orvosok alávetik magukat a gyógyszergyártók érdekeinek, és figyelmen kívül hagyják a józan gyógyszerhasználat fő elvét, hogy ésszel gyógyítsanak és ne azonnal orvossággal.

A ma embere folyadék- és oxigénhiányos
Dr. Lenkei rámutatott, semmiféle ördöngösségre, sem csodaszerekre nincsen szükség ahhoz, hogy egészségesek maradjunk, csupán három dolog kell ehhez: víz, oxigén és tápanyagok. Az emberi test 60 százaléka víz, 19% fehérje, 15% zsír, 5 százalékot az ásványi anyagok tesznek ki, 1 százalékot pedig a szénhidrátok. A ma emberére viszont az jellemző, hogy folyadékhiányos, zsírszegényen táplálkozik, mivel elhitetik vele, hogy a zsír káros, holott a zsír hiánya a szervezetben kifejezetten egészségtelen. Mindemellett a megfelelő mennyiségű oxigén, valamint a vitaminok elengedhetetlenek a szervezet egészséges működéséhez. Ennek ellenére a ma embere oxigénhiányos a rendszeres testmozgás elmulasztása miatt, ugyanakkor a vitaminszükségletünket sem elégítjük ki. - A hiányok közül a legnagyobb méretű a vitaminhiány, és ezt kell legelső lépésben megszüntetni. Egy embernek egyidejűleg 15-féle vitamint kellene szednie napi rendszerességgel. Egy ember napi C-vitamin-igénye a testsúly függvénye, 30 milligramm kellene jusson minden kilóra, B1-vitaminból pedig naponta legalább 100 milligramm kellene a szervezetünkbe jusson. Ha szervezetünk nem kap meg egyet vagy többet azokból az anyagokból, amelyek a működéséhez elengedhetetlenek, akkor jelentkeznek a betegségnek tűnő állapotok. Tehát az egyén valójában nem beteg, ezért a gyógyszerek kedvező hatásai nem tudnak érvényesülni, csupán a kedvezőtlenek. Emellett pedig hamis betegségtudat alakul ki az emberben, ami károsabb, mint a mellékhatások - figyelmeztetett a szakember.

Húsz kiló alma tízóraira
Rámutatott, a gyógyszergyártók a különféle reklámok útján megpróbálják elhitetni az emberekkel, hogy ha változatosan és gazdagon étkeznek, akkor biztosítják szervezetüknek a szükséges tápanyagokat, vitaminokat. Ezt azonban dr. Lenkei Gábor határozottan cáfolja. - Ha azt szeretnénk, hogy egy gyerek kizárólag a táplálékokból kapja meg a szükséges napi C-vitamin-adagot, akkor 4 kilogramm paradicsomot, vagy 2 és fél kiló citromot, vagy 20 kiló almát kellene csomagoljunk neki tízóraira. Gondoljuk el, minden szünetben elrághatna négy-négy kiló almát. Vagy ha egy várandós nő élelmiszer útján szeretné biztosítani a napi folsavszükségletet, akkor naponta 15 tányér spenótot kellene elfogyasszon. Hát ez bizony még Popeynek is túlzás lenne - fakasztotta mosolyra példáival a közönséget az orvos.

Naponta négy liter víz
A szakember szerint számos, betegségnek vélt állapot oka egyszerűen a kellő mennyiségű folyadék bevitelének a hiányára vezethető vissza. - Az emberek 95 százaléka nem iszik kellő mennyiségű folyadékot. A sokak által emlegetett napi két liter a minimumok minimuma. Az optimális mennyiség a napi 4-5 liter. Ekkora a szervezetünk folyadékigénye. Ebben természetesen benne van a leves, amit megeszünk, valamint a gyümölcsök által bejuttatott mennyiség is. Sokan mondják, hogy nem iszom, mert nem vagyok szomjas, viszont tény, hogy ha hosszú időn át megtagadjuk szervezetünktől a kellő mennyiségű folyadékot, akkor a szomjúságérzet lankad, viszont ha ismét kezdünk többet inni, akkor rövid időn belül helyreáll. Volt egy kísérlet, egy 70 kilós testsúlyú személyt egy napra beültettek egy szobába. Optimális volt a hőmérséklet, nem izzadt, nem mozoghatott, nem beszélhetett. Kiderült, hogy testmozgás végzése és izzadás nélkül is egy nap alatt fél liter víz párolgott el a szervezetéből, 350 milliliter csak azáltal, hogy lélegzett - hangzott el az érdekes példa.

Fejfájásra gyógyír: só+víz
A vízhiányra számos tünet vezethető vissza, többek között gyengeséget, fáradékonyságot, szédülést, fejfájást, izomgörcsöt, magas vérnyomást, valamint a koncentrálási képességnek a csökkenését is okozhatja. Sokan, akik rendszeresen szenvednek migrénes fejfájástól, kétségbeesetten keresik az okát, súlyos betegségekre gyanakszanak. Dr. Lenkei Gábor határozottan állítja, a fejfájások leggyakoribb oka a szervezetben fellépő folyadék-, illetve sóhiány. A közönség soraiban ülők közül valószínűleg sokan elraktározták magukban a szakember tanácsát, aki azt javasolta, ha nagyon fáj a fejünk, kapjunk be egy teáskanálnyi - 4-5 gramm - sót, majd igyunk rá egy liter vizet, és szinte teljesen biztos, hogy megszabadulunk a gyötrő érzéstől.

A fájdalomcsillapító nem csillapít!
- Hazugság, hogy a fájdalomcsillapító csillapítja a fájdalmat - jelentette ki határozottan dr. Lenkei. - A reklámokban látjuk, hogy jönnek az orvosságban lévő molekulák, megkeresik a fájdalom helyszínét, majd hatnak rá. Ez nem igaz, a fájdalomcsillapító valójában elvágja a fájdalom helyszíne és az agy közötti kapcsolatot, azaz a fájdalomérzékelésünket tompítja, de a fájdalmat kiváltó okot nem szünteti meg - állította a szakember, aki helytelennek tartja, hogy a mai betegség- és gyógyszerközpontú társadalomban az orvosok bármilyen panaszra azonnal gyógyszerek sokaságával halmozzák el a hozzájuk fordulókat.
- Ha ma egy embernek székrekedése van és orvoshoz fordul, azonnal hashajtót írnak fel neki. Egészségközpontú orvostudomány esetén azt mondaná az orvos, hogy ennek az embernek jóval több folyadékot kellene fogyasztania, hiszen a vízhiányos szervezetben felléphet a székrekedés, és kellő folyadékbevitellel rövid időn belül megoldódhat. Egy másik példa: ha valaki véreset köpik, azonnal csodafogkrémet, vagy gyógyszert ajánlanak neki. Pedig ennek a hátterében az áll, hogy a C-vitamin-hiányos szervezetben az erek fala meggyengül, és fogmosáskor a kefe hatására könnyen megsérül. Nem orvosságot kell adni, hanem C-vitamint. Mint ahogyan egy ideges, alvászavarokkal küszködő személytől sem kérdezi meg az orvos, hogy mennyi B1-vitamint fogyaszt, hanem azonnal nyugtató, depresszió elleni orvosságok szedésére szólítja fel. Holott köztudott, hogy a B1-vitamin elengedhetetlen az idegrendszer normális működéséhez, és hiánya ingerlékenységet, szorongást, alvászavarokat, de akár depressziót is okozhat - sorolta a tüneteket dr. Lenkei Gábor.

A gyógyszergyártók bizonyos káros készítményeket egy ideig ,,altatnak"
Az orvosságok kártékony hatásának az illusztrálása végett a magyarországi szakember elmesélte, évekkel ezelőtt volt a piacon egy gyógyszer, amit olyan hölgyeknek ajánlottak, akik fogyni szerettek volna. A benne lévő hatóanyagról kiderült, hogy káros, ezért kivonták a forgalomból. Pár év múlva, más néven ismét piacra dobták, ezúttal hiperaktív gyerekeknek szánták. - A benne lévő hatóanyag szerepel a nemzetközi kábítószerek listáján. A gyógyszergyártó ipar így jár el, egy ideig ,,altatnak" egy bizonyos hatóanyagú orvosságot, majd újra piacra dobják, más néven és más célcsoportnak - világított rá az aggasztó jelenségre a szakember.

A koleszterin nem káros!
A hallgatóság koleszteringondokkal küszködő tagjait is megnyugtatta a magyarországi orvos. Bár sokan rémülten veszik tudomásul, hogy orvosuk szerint túl magas a koleszterinszintjük, és azonnal elkezdik szedni a kiírt pirulák sokaságát, dr. Lenkei Gábor azt állítja, nem káros a koleszterin. Sőt! - A koleszterinből állítja elő a szervezet a D-vitamint, valamint a stresszhormont, ami arra szolgál, hogy a stresszes időszakokban ne omoljunk össze. A koleszterin létfontosságú tápanyag, és valójában senki sem tudja, hogy mennyi a megengedett szint, a normál érték. A gyógyszergyártók számára az egyik legnagyobb nyereséget a koleszterincsökkentő orvosságok jelentik, ezért a gyógyszeripar létrehozta az úgynevezett célértéket, amit egyre lennebb tolnak, és ha ezt meghaladja az egyén szintje, akkor orvosságot írnak fel neki. De, hangsúlyozom, ez nem normál érték, hanem a gyártók által felállított célérték - adott hangot nézeteinek az orvos, aki úgy véli, maga a páciens szó jelentése is azt a kiszolgáltatott helyzetet tükrözi, amiben az emberek vannak, azaz türelmesen (patientia - türelem) állják, hogy bizonyos életvitelre, viselkedésre kényszerítsék őket.

Az ő szemüket szeretné felnyitni előadásaival dr. Lenkei Gábor, hogy ismeretek birtokában, tudatosan döntsenek arról, igent vagy nemet mondanak-e az ajánlatoknak, amivel kecsegtetik őket.
 
 
0 komment , kategória:  Természetgyógyászat.  
A karalábé gyógyító hatása
  2011-01-30 16:10:09, vasárnap
 
 Karalábé (Brassica cavolorapa)
A karalábé kétségtelenül közép- európai zöldség. Felhasználási lehetősége nem annyira bőséges, mint maga a zöldség minősége. A karalábé akkor legértékesebb, ha friss és kisebb mint az öklünk. Ha ezt a nagyságot meghaladja, már nem élvezhető, mert fás. Ha a saját kertünkből használjuk, néha ezt a nagyságot sem várjuk meg, hiszen ez az első zöldségféle termés a kertünkből a tavaszi saláta után. Míg zsenge, főleg levesnek használjuk, később azonban csak az izéért tesszük a levesbe. Fogyaszthatjuk nyersen, mint a sárgarépát, vagy kicentrifugázott levét. A karalábé értéke a zsengeségében van. Minél fiatalabb a növény, annál nagyobb a vitamin és az ásványtartalma.

Tartalmaz:
A karalábé mindazt tartalmazza, ami egy kora-tavaszi zöldségre jellemző. Legtöbb benne a kálium, de jó az elosztás aránya a kalciummal és a magnéziummal, hogy egymás felszívódását segítsék. Tartalmaz még számos ásványt, valamit jelentős mennyiségű A és B vitamint.

Gyógyhatása:
Gyógyhatását ugyan a vitamin és ásvány anyagoknak köszönhetjük, de értékük növeléséhez hozzájárulnak a benne levő enzimek is, amelyek elősegítik az emésztést.

Vértisztító:
A benne levő nagymennyiségű kálium teszi lehetővé, hogy a tavaszi nagytakarításból alaposan kivegye a karalábé a részét. A tél folyamán savasba hajló vért kiegyensúlyozza, lúgosabbá teszi. Ezzel válik lehetővé, hogy kissé felszabadul a máj is a teher alól és ellenállóbbá válik az egész test a tavaszi betegségekkel szemben.

Antibiotikum hatása:
A karalábéval sikeresen harcolhatunk mindazon betegségek ellen, melyek leküzdéséhez antibiotikumok szükségesek. Ezek a gyulladásos betegségek, melyekkel szemben a leghatásosabbak a természetes gyógyszerek. Karalábé többek között a benne levő ásványoknak és az A vitaminnak köszönheti ezt a tulajdonságát.

Kinyitja a légutakat:
A karalábéval hatunk a légzőszervekre. Mint tudjuk, az A vitamin jótékonyan hat a légzőszervi nyálkahártyákra, valamint az allergikus megbetegedésekre. A benne levő kálium a vért tisztítja meg, azzal is segítve azok zavartalan működését.

Nehezen gyógyuló sebek gyógyítására:
(Ide sorolhatjuk a cukorbajból eredő nyitott sebet, a lábak visszereiből eredő szivárgó sebet vagy egyéb gennyesedő és gyógyulni nem akaró sebeket is.) Két fontos ásvány találkozásának, és az abból eredő hatalmas gyógyító erőnek lehetünk tanúi, amikor a kálium és a kén elemek adagolását kezdjük meg a gyógyíthatatlannak tűnő sebek gyógyítására. Természetesen, a többi ásványra és vitaminra is szükség van, ami található a karalábé lében. A kálium és a kén enzimje valamint a C és az A vitamin találkozása olyan erős antibiotikum hatást vált ki a szervezetben, amely sikeresen és folyamatosan hajtja ki a fertőző baktériumokat. Természetesen ilyen helyzetben külsőleg és belsőleg is használni kell a karalábét. Hogy minél hatékonyabb gyógyító hatást érjünk el, naponta fogyasszuk el a lét, esetleg adhatunk hozzá egy negyed pohár sárgarépa-lét, külsőleg azonban a seb lemosáshoz tisztán használjuk a karalábé lét, esetleg péppakolást is tehetünk a sebre.

Elkészítési mód:
Mossuk meg alaposan a teljes növényt, a gyökér eltávolítása után. Daraboljuk össze és centrifugázzuk ki a levét. Keverhetjük sárgarépa lével, vagy petrezselyem lével. Fontos, hogy a leveleket is felhasználjuk, ugyanis abban található a kalcium nagyobb része, ami a sebgyógyuláshoz fontos, valamint a vér számára a klorofil. Ha gyógyíthatatlannak hitt, régóta nyitott sebünk van, a napi táplálkozásunkkal is segíthetjük a seb gyógyulását. Minél több zöldlevű zöldséget fogyasszunk, annál jobban lúgosítjuk a vért, ami elősegíti a seb tisztulását. 
 
0 komment , kategória:  Természetgyógyászat.  
Öt gyógynövény a sikeres fogyó
  2010-06-30 23:48:58, szerda
 
  Öt gyógynövény a sikeres fogyókurához!

Gyermekláncfű: Más néven pitypang.Rendkivül jó hatással lehet szervezetünkre és fogyókuránkra.

A népi gyógyászok régóta ajánják gyökerét a máj és az emésztési rendszer panaszaira.

Citromfű: Csökkenti a belső feszültséget,ezést jó hatással van a szivpanaszokra is.Javitja a bélműködést,segiti az epe munkáját is.

Medvehagyma: Tulajdonságai lényegében megegyezik a fokhagymáéval,ám gyógyereje sokkal nagyobb.Igen kedvezően hat a gyomorra és a bélrendszerre.

Csipkebogyó: Emésztést javitó hatása közismert ezért kiválóan alkalmas fogyókúrára.Gyenge vizelethajtó tulajdonságu.

Édeskömény: Méregtelenitő hatásának köszönhetöen segit megszabadulni a felgyülemlett méreganyagoktól. 
 
0 komment , kategória:  Természetgyógyászat.  
A gyógyító hagyma
  2010-06-15 23:28:53, kedd
 
  A gyógyító hagyma Sebők Anna
.
A hagyma a légkör gyógyító vitaminja. A matuzsálemek naponta fogyasztottak egy fej vöröshagymát


A vöröshagyma ősrégi fűszerünk. A magyar konyha ízeit el sem képzelhetjük nélküle. A jelenlegi hagyma nagy valószínűséggel Közép-Ázsiából került hozzánk, és rendkívül gyorsan népszerű is lett. Már a XVII. században exportáltunk is belőle. A makói hagymánknak van a legjobb híre szerte e világon, különlegesen finom aromája miatt.

100 g hagymának az energiatartalma mindössze 40 kalória; található benne zsír, szénhidrát, víz, rostanyag, B1-, B2- és C-vitamin, nikotinsav, kálium, kalcium, vas és foszfor is. Jellegzetes ízét és illatát ként tartalmazó illatolaja adja.A hagyma a gyógynövények között előkelő helyen áll. Több ezer éve ismerjük, mint házi gyógyszert. Már az Egyiptomban dolgozó piramisépítők is kaptak vöröshagymát és fokhagymát is. Az ókori görögöknél a legnagyobb tekintélye a hagymaárusoknak volt, de a rómaiak asztaláról sem hiányozhatott.

A tudósok kutatásaik során felfedezték, hogy a vöröshagyma közelében 35-40 másodperc múlva elpusztulnak a mikroorganizmusok, sőt elpusztulnak annak a gombának a spórái is, amiből a penicillint készítik.

A kísérletek folytatása során rájöttek arra is, hogy ezek az illó vegyi anyagok a levegőn keresztül is hatnak, így tulajdonképpen a légkör gyógyító vitaminjainak is nevezhetjük őket.

A hagymában található anyagok elősegítik az emésztést, javítják a szívműködést, tágítják az ereket, csökkentik a magas vérnyomást. Rendszeres fogyasztásanyomán csökken a vér koleszterinszintje.

Több gyógyszert is készítenek hagymából, melyek alkalmasak a szív és érrendszeri, valamint a gyomor és bélrendszeri betegségek gyógyítására.

Érdekes kísérleteket végeztek a vöröshagyma friss levével. A legjobb hatást a sértetlen héjú hagymafejekből kivont lével érték el.

A természetgyógyászok jól ismerik a hagyma élettani hatásait. Meghűléses betegségek esetén a vöröshagymát szeleteljük fel, és a beteg egy percig jó mélyen szívja be a vöröshagyma illatát. Így érvényesül baktériumölő hatása.

Idősebbeknek és gyermekeknek különösen ajánlott a hagyma gyakori fogyasztása, mert szervezetüket ellenállóbbá teszi a meghűléses betegségekkel szemben.

Készíthetünk belőle hagymateát.

Két-három fej jól megmosott hagymát héjával együtt vágjunk össze, és egy liter vízben néhány percig főzzük. Tehetünk bele egy mokkáskanálnyi teafüvet vagy egy evőkanál kamillát. Három evőkanál kristálycukrot pirítsunk meg és öntsük fel a leszűrt hagymafőzettel. Édesíthetjük ezt a teát mézzel. Ha egész nap ezt kortyoljuk, akkor siettetni tudjuk a gyógyulásunkat.

Így tavasz közeledtével szinte legelső vitaminforrásunk az újhagyma. Vitamin- és kéntartalma segíti a téli időjárási viszonyoktól megviselt bőrünk megszépülését, tavaszi felfrissülését.

A főzésnél a hagyma héját lehetőleg ne dobjuk el. Mossuk meg és alaposan szárítsuk meg. A hagyma héjából készítsünk teát, és ezzel mossuk meg a hajunkat, majd öblítsük le. A hagymatea nagyon szép színt kölcsönöz a hajnak, és elősegíti a növekedését is.

Egy finom recept újhagymából:

Két-három csomag újhagymát apró karikákra vágunk. Zsírszegény tejfölt mustárral, sóval, egy tojás sárgájával, személyenként egy kemény tojás sárgájával és fél deciliter fehérborral jól összedolgozunk. A feldarabolt újhagymát a mártáshoz adjuk. Néhány órát tegyük a hűtőszekrénybe. Asztalra kerülése előtt díszítsük finomra vágott kemény tojás fehérjével és petrezselyemmel.


.
--------------------------------------------------------------------------------

 
 
3 komment , kategória:  Természetgyógyászat.  
A természetgyógyász javaslatai
  2010-05-18 16:33:55, kedd
 
  Mit tegyünk, ha fizikai problémáink adódnak, de természetes gyógymódot szeretnénk? Mielőtt lefoglalnád a sírhelyet...

Kötőhártya-gyulladás gyanúja esetén...

Kerülj el mindent, ami a szemedet izgatni tudná. Nyáron vegyél fel jó minőségű napszemüveget. Ha viszket a szemed vagy bevörösödött, akkor nyugtatóan fog hatni rá, ha egy hideg vízbe mártott gézlappal betakarod, és lefekszel fél órára. Lehetőleg zuhanyozáskor kerüld el, hogy megmosd a szemed, inkább kamillateával tisztítsd. Ha a szemgyulladásod két-három nap alatt nem múlik el, mindenképpen keresd fel a szemorvost.

Lehetséges, hogy epeproblémád van?

Ha görcsöl a hasad, tegyél rá meleg vízzel telt palackot vagy melegvizes borogatást. Ez csökkenti a fájdalmat. Ahhoz, hogy meg tudd előzni az epekő képződését, mindenképpen át kellene alakítanod az étkezésedet. Egyél zsírszegény ételeket, mellőzd a koleszterint. Legjobb, ha hidegen sajtolt növényi olajokat használsz. Nagyon hasznos lenne, ha több articsókát, retket, pitypangot is fogyasztanál. Ha arra gyanakszol, hogy valamilyen fertőzésed van, azonnal fordulj orvoshoz, mert a forró vizes palack ilyenkor már nem segít a fájdalmak ellen.

Nagyon hasznos a talpmasszázs!

Alapvetően majdnem minden betegséget lehet a láb reflex zónáinak masszírozásával kezelni. Különösen jó eredményeket a következő egészségügyi problémáknál érhetünk el: idegi zavarok, feszültség, hátfájás, álmatlanság, migrén, menstruációs panaszok . A masszázs többek között a keringést és a veseműködést is segíti.

Fáj a tarkód?

A tarkófájásnak különböző okai lehetnek. Legtöbbször a nyak merevsége okozza. A tarkófájást megelőzheted, ha rendszeresen gerinctornát végzel. Ha nagyon fáj már, akkor egészen biztosan segít egy forró, rozmaringos vagy árnikás borogatás. Egy speciális lazító technikát is meg kellene tanulnod egyik gyógytornásztól, a hátizomzat számára különösen hasznos lehet ez krónikus panaszok esetén.

Ha gyakran vérzik az orrod

Az orrvérzés megelőzésénél arra kell ügyelned, hogy az orr nyálkahártyáid ne száradjanak ki. A fűtött helyiségeket ezért mindig megfelelően párásítani kell. Erős orrvérzésnél a fejedet hajtsd előre, és az orrod első részét a hüvelyk és a mutató ujjad között erősen nyomd össze. Ezzel egyidőben tegyél a nyakszirtedre hideg vizes borogatást vagy jeget. Mindenesetre jobb a kiváltó okot egy orvossal megvizsgáltatnod.

Ha azokon a bizonyos napokon nagyon fáj a hasad

Kamilla cseppekkel gyorsan úrrá tudsz lenni a menstruációs fájdalmakon. Önts egy jól zárható üvegbe két és fél deciliter brandyt és egy evőkanál szárított kamillavirágot. Ezt a keveréket hagyd 14 napig ázni, és tárold lehetőleg hűvös és sötét helyen. Szűrd át a folyadékot, és az aktuális napokon, étkezés után 20 cseppet vegyél be ebből.

Hogyan erősíthetjük a bélflóránkat?

Egy károsodott bélflóra kiváltó oka lehet a helytelen étkezés is, a túl kevés ballaszt anyag, az élelmiszerekben található tartósítószerek, de a gyógyszerek is, mint pl. az antibiotikumok. A megzavart bélflórát ismét rendbe tudjuk hozni, ha bio-joghurtot fogyasztunk és tejsavat tartalmazó ételeket, pl. tejsavót hosszabb időszakon át . Álljunk át ballasztanyagban gazdag étrendre, fogyasszunk sokkal több gyümölcsöt, főzeléket, búzacsírát és több kölest tartalmazó ételt.

Ha a száraz, meleg széltől fáj a fejed

Cseppents 5 csepp levendulaolajat egy darab kockacukorra, és engedd a szádban lassan felolvadni.

Ha görcsöl a vádlid

Ha görcsöl a vádlid, akkor húzd óvatosan felfelé a lábfejedet. Ha sokszor kínoz ilyen görcs, feltétlenül kérd meg háziorvosodat, készítsetek egy ásványi anyagokra vonatkozó vérvizsgálatot. Használ még lábgörcsök esetén, ha egy jéghideg vízzel átitatott kendőt kötsz a térdhajlatodba. Átmenetileg használ a kinint tartalmazó gyógyszer, a kalcium, és a magnézium. Idősebb embereknél jót tehet egy B-vitamin kúra.

Mit tehetünk a renyhe bélmozgás ellen?

Készítsünk teát kamillából, mentából egyenlő arányban. Hagyjunk egy pohár vizet éjszaka állni, és reggeli előtt éhgyomorra igyuk meg. Nyomjunk ki egy fokhagyma gerezdet, a levét és a tört húsát keverjük el egy pohár langyos vízzel, és egy hajtásra igyuk ki. Gondoskodjunk arról, hogy elegendő ballasztanyagot fogyasszunk, ezek felélénkítik a bélmozgást.

-Németh Ágnes-

A természetgyógyász javaslatai
 
 
0 komment , kategória:  Természetgyógyászat.  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 5851 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 28
  • e Hét: 509
  • e Hónap: 1194
  • e Év: 4749
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.