Regisztráció  Belépés
lenke1964.blog.xfree.hu
Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább. "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még a... Varga Lenke
1964.08.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/70 oldal   Bejegyzések száma: 693 
Hinned kell újból Önmagadban
  2018-03-19 08:57:06, hétfő
 
 
Emlékezz arra, hogy a benned lévő erő, kitartás, és elszántság, ott van, a mindennapjaidban. Ez határozza meg, hogyan tudsz ,,boldogulni" az Életedben. A helyes döntéseid segítenek, olyan feladatot kapj, mely segíti, hogy előrehaladj. Lehet, most úgy érzed, csak egy helyben toporogsz, és előbbre még sem jutsz. De ne feledd! Minden cselekedeted egy -egy kis mag, mely, ha ápolod, szeretetben, és a sikerben, kifejlődhet. Éppen ezért, mosolyogj, légy odaadó ápoló, és higgy abban, hogy egy csoda lesz, mit a végén megláthatsz. Vigyázz minden kis magra, a tetteidre, hogy bánat az Életben, ne érjen. Rajtad múlik, mire használod az erődet. Emlékezz még arra is, milyen csodálatos ember vagy. Az, aki már tudott, a sikerben is megfürödni. Mond el minden nap, mikor felébredsz, hogy ez a nap is Boldog, és sikeres lesz, mert megérdemled. Tedd meg Magadnak, hogy az Életed jobbra forduljon, és köszönd meg, hogy szeretetben élheted, az Életed. Hinned kell újból Önmagadban, és hinned kell abban, hogy ma is jó dolgok történnek veled. Kívánom, váltsd valóra az álmaidat, és tartsd meg a pozitív gondolkodásodat. Légy biztató Önmagaddal szemben, és haladj előre, apró lépésekben. Hisz az Élet kis lépésekből áll, és napról, napra fejlődik a magból is, a kis virág. Engedd hát meg, hogy az Életedben, eljöjjön, az új boldog, napfelkelte.
 
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
Légy olyan,mint egy nyitott könyv
  2018-03-19 08:56:01, hétfő
 
  Légy olyan,mint egy nyitott könyv,ne rejts el semmit,hanem mutasd meg minden lapodat,hogy mindenki olvashassa őket.Amikor nincsen semmi rejtegetnivalód,akkor tudod igazán.hogy milyen érzés teljesen szabadnak lenni,bilincsek,béklyók nélkül élni.Oszd meg ami a szívedben van,és ne félj,hogy nevetség tárgya leszel.Állandóan gondolj Rám és az Én isteni jelenlétemre,és tégy mindent a kisgyermek egyszerűségével.Az egyszerűség jelenti ennek a spirituális életnek az ismérvét,semmi bonyolultság nincs benne.Ha mégis bonyolultnak érzed,az csak azért van,mert azzá teszed magadnak.Változtasd meg hát a hozzáállásodat,és figyeld mi történik.Ne vesztegess több időt a szivárványok kergetésével.Minden,amire szükséged van ott van mélyen benned,és arra vár,hogy feltáruljon,és felfedje magát.Csak annyit kell tenned,hogy csendesülj el,és szánj időt annak keresésére,ami bensődben van.Ha ezt teszed,biztosan megtalálod.A válasz ott van.Legyél nagyon türelmes,várjál Rám,és a megfelelő időben minden feltárul majd előtted.

Eileen Caddy: Nyisd meg lelked ajtaját
 
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
A választás lehetősége mindig a te kezedben van.
  2018-03-06 10:23:48, kedd
 
  Egyszerre csak egyféle gondolatod lehet. Ügyelj azért arra, hogy ez a gondolat, építő, pozitív és szerető gondolat legyen. Egy idő után azt látod majd, hogy építő jellegű dolgokat mondasz, és szeretően cselekszel. Tulajdonképpen teljes szemléleted pozitív lesz, életed szeretettel, örömmel, boldogsággal, egészséggel, sikerrel és harmóniával telik meg. Amikor mindenre érzékeny vagy, és negatív, romboló gondolataid vannak, azok aláássák egész lényedet. Szemléletmódod komorrá válik, kedélytelennek, sőt, fizikailag betegnek érzed magad. Próbáld megérteni, hogy ezt az állapotot te magad idézed elő a helytelen gondolkodásmóddal. Változtass gondolkodásodon, és ezzel megváltoztathatsz mindent. Elképzelheted, hogy nyakig ülsz a problémákban, és hogy csakis a helyzeted okolható a sanyarú lelkiállapotodért, de valóban így van ez?? A gondolataid vajon nem a te saját gondolataid? Nem vagy-e szabad, és nem fokozhatod-e a tudatosságodat, és nem lehetnek-e szerető, pozitív és konstruktív gondolataid, amelyek előidézhetik a jólétedet? A választás lehetősége mindig a te kezedben van.

Eileen Caddy: Nyisd meg lelked ajtaját
 
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
Szeresd, és vigyázz Önmagadra
  2018-03-06 08:17:24, kedd
 
  Van valami, amire nagyon vágytál, de meg, soha nem kaptál? Mit tettél érte, hogy álmod, vágyad, beteljesülhessen? Halogattál, lépegettél, ide-oda nézegettél? Vártad, hogy más megoldja, és ezüsttárcán, eléd tolja? Vagy mentél Te, és csináltad a dolgod, hogy a terved, megvalósuljon? Van-e még időd, vagy kifogytál abból is, és van-e még erőd, hogy ne add fel az álmaid? Van-e még küzdőszellem benned, és akarod-e, hogy az Életed jobb legyen? Ugye nem adod fel az álmaid, most, hogy már a Boldogság, és a siker közelít? Hidd el, senki, és semmi nem pótolja azt az érzést, mit szíved vár, hogy Önmagad, saját Magadnak, a vágyaid beteljesítsd. Teljes, és Boldog Életet szeretnél élni? Akkor nézz bele a tükörbe, és lásd meg, az igazi, küzdő éned. Azt, aki eléri a céljait, és örül a sikereknek, bármilyen kicsik is. ...és lásd meg azt az értékes embert, aki Te vagy, akit az Önbecsülése, és Önbizalma cserben, sosem hagy. Látod, meg van benned minden, csak fedezd fel, és nézd a tükörképed, a szeretet szemével. Légy örömmel teli, és ne akarj mindég, mindenkinek megfelelni. Ha kell, tudj nemet mondani, mert nem kell egymagadban, a Világot megváltani. Törődj Magaddal, kívül, és belül, mert észre sem veszed, és az Élet elrepül. Ne hagyd hát, hogy az álmod is elrepüljön, és ne hagyd, hogy a vágyad, soha be ne teljesüljön. Kívánom, legyenek mindég Boldog álmaid, és haladj azon az úton, merre a szíved visz. Szeresd, és vigyázz Önmagadra, hogy az Út végére, ne maradjanak, beteljesületlen vágyaid.  
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
Megbocsátás
  2018-03-06 07:46:25, kedd
 
  Engedd el a dühödet, a sértettségedet, és érezd Magad gyógyultnak. Nem kell elfelejtened a tettet, de bocsáss meg az embernek - így békében élhetsz.
Az Angyalok azt szeretnék mondani ezzel a kártyával, hogy engedd el a dühödet és a megbántottságodat. Tisztában vannak azzal, hogy dühöd jogos is lehet, mégis arra kérnek, hogy lásd be, a haragnak túl nagy az ára. A megbocsátás nem jelenti azt, hogy "amit tettél velem, az helyénvaló volt". Inkább csak azt jelenti: "A tettedért cserébe nem akarom tovább cipelni a fájdalmat." Ha nem tudsz szívből megbocsátani, azzal csak Önmagadat bünteted. Az Angyalok segítenek megszabadulni ettől a nehezteléstől - de csak, ha megkéred Őket.
 
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
Szeresd magad, és nem leszel önző
  2018-02-27 09:03:13, kedd
 
  SZERESD MAGAD, ÉS NEM LESZEL ÖNZŐ...
Szeresd magadat, mint embertársaidat.
Szeresd magadat, mint ahogy Istent szereted. Nagylelkűen és mélyen és önfeláldozással, és ne sajnáld magadtól azt, ami a legnagyobb. Nincs szíved önmagad iránt. Mindig attól félsz, hogy önző leszel.
Ez a legnagyobb vétek.
Szeresd magad, és nem leszel önző..."

(Hamvas Béla)
 
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
A boldog ember nem bánt...
  2018-02-27 08:51:34, kedd
 
  Egy boldog ember nem érez késztetést, hogy bántsa, megalázza, megszégyenítse vagy bírálja a másikat. Aki nincs kibékülve saját életével, másokéval foglalkozik. Mindig tudja, kinek mi a jó, hogyan kellene cselekednie. Sőt! Meg is sértődik, ha nem eszerint cselekszel. Személyes visszautasításnak veszi, ha nem hallgatsz rá.

Az ember lelkéből feltörnek időnként legmélyebbre elásott félelmei, a múlt fájdalmai, berögződései. Sokan ezt tapasztalatnak nevezik.

De be kell látnunk, hogy mindenki más megtapasztalásokkal rendelkezik, így nem tudhatja senki, nekünk mit kell felülírni, meggyógyítani, "kijavítani" magunkban. Éppen ezért a lelkünk lehet az egyetlen tanácsadónk.
Mások felébreszthetnek bennünk érzéseket, és segíthetnek döntéseket hozni azzal, hogy megerősítenek, vagy rávilágítanak arra, amit belül érzünk.
Vannak olyan helyzetek, amikor az ember egész egyszerűen késztetést érez arra, hogy olyat tegyen, amit később megbán. Már a döntés pillanatában tudja, hogy helytelenül cselekszik, mégis megteszi. Ez általában olyankor történik, amikor valaki a múltban (akár elmúlt életeinkben) sérülést okozott nekünk, és tudatalatt igyekszünk "visszaadni" neki. A kiegyenlítődés megtörténhet azáltal is, hogy megbocsátok, felismerem a tanítást, és legközelebb tudatosan figyelek arra, hogy kiállok magamért ezekben a helyzetekben.
Éppen ezért a boldog és tudatos ember nem bírál, nem aláz és nem bánt. Nem fogja a karmára cselekedeteit. Tudja, hogy minden pillanatban ott a lehetőség a döntésre.
Választhatjuk mindkét utat. Nem nekem kell eldönteni, hogy ki mit érdemel cselekedeteiért. Az én feladatom az, hogy boldog legyek a saját világomban.

Az elégedett ember a boldogsának szenteli a figyelmét, nem pazarol éveket a bosszúra, nem vár éveket senkire, nem a múlton rágódik és a jövőn aggódik. A boldog ember a jelen pillanatnak él, és megtalálja azt, amiben pont most, és pont itt örömét leli.

Hálás az életéért, bármilyen is legyen, hiszen tudja, hogy minden eseményt Ő hívott életre, így lehetősége van bármikor másik jövőt választani. Ugyanakkor nem halogat, hanem cselekszik, amikor sorsa hívja.
A boldog ember hagy másokat élni, elfogadja a szabad akaratot. Nem akar megmenteni senkit Önmagától.
A saját világában él, önfeledten, saját maga hozzájárulásával...

Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.hu)


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts
 
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
Belső békéd elérésének 7 pontja: 1, Békülj ki a múltaddal,
  2018-02-23 07:21:56, péntek
 
  Belső békéd elérésének 7 pontja:

1, Békülj ki a múltaddal, így nem teszi tönkre a jelenedet!
2, Amit mások gondolnak Rólad, az nem a Te gondod!
3, Az idő mindent megold. Adj időt magadnak!
4, A boldogságot ne másoktól várd, hanem önmagadtól!
5, Ne hasonlítsd másokéhoz a Te életed, az övéket nem ismered!
6, Ne gondolkodj folyton, nem baj, ha nem tudod mindenre a választ!
7, Mosolyogj! Az a legjobb megoldás a problémákra!

Élet Öröm: A Testi, Lelki és Szellemi jóllétért!
 
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
Mosolyogni tessék!
  2018-02-23 07:21:05, péntek
 
  Mosolyogni tessék! Persze nem szüntelenül, nem reggeltől estig, de bujkáljon bennünk a mosoly - minden eshetőségre készen -, hogy bármikor felragyoghasson. Mert a mosoly meggyőződésem szerint mindig egy kis fényt hoz az életünkbe, meg a máséba is. Kicsike fényt, de sok kicsi, mint tudjuk, sokra megy."
Janikovszky Éva
 
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
Soha ne légy szomorú
  2018-02-20 17:03:30, kedd
 
 

Soha ne légy szomorú, ha a valóság túl rideg,
s ne keseredj el, ha nem találod helyed.
A valós élet olyan, mint a csörgedező patak,
előfordul néha, hogy nehezebben halad.
Ha nem találod céljaid, ne gyötörd magad,
idővel majd alakul, mi e percben csak gondolat.
Kérdezhetnéd, miért élünk, de senki nincs, ki választ ad,
minden napunk küzdelem, mely mindhalálig megmarad.
Ha csalódott vagy, s úgy érzed, hogy minden hullám összecsap,
gondolj bele, mennyi ember vállalná sorsodat.
Mindig csak a jóra figyelj, s hibáidat elfeledd,
ha önmagadat elfogadod, könnyebb lesz az életed.
Ha nem látod a fényt, a napot, nyisd ki jobban szemed,
gondjaid közt tartogat még csodákat az életed.
Mindig csak a mának élj, s az örök szabályt ne feledd,
A holnap mindig tiszta, mivel nem szennyezi semmi tett.
/Ernest Hemingway /
 
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
     1/70 oldal   Bejegyzések száma: 693 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 3 db bejegyzés
e hónap: 220 db bejegyzés
e év: 401 db bejegyzés
Összes: 31131 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1639
  • e Hét: 4726
  • e Hónap: 63301
  • e Év: 255601
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.