Regisztráció  Belépés
lenke1964.blog.xfree.hu
Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább. "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még a... Varga Lenke
1964.08.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/69 oldal   Bejegyzések száma: 680 
Pár tanács amely segít, hogy jobban szeresd önmagad:
  2017-11-27 21:16:31, hétfő
 
  Pár tanács amely segít, hogy jobban szeresd önmagad:
Hagyj fel minden bíráskodással.
A bírálat sosem változtat a dolgokon. Ne kritizáld magad. Úgy fogadd el önmagad, ahogy vagy. Minden ember változik. Ha bírálod magad, negatív irányú változáson mész át. Mikor pedig elfogadod magad, pozitív változások következnek be.
Bocsáss meg magadnak.
Engedd el a múltat. Minden tőled telhetőt megtettél a legjobb képességed és tudásod szerint. Most pedig fejlődsz és változol, életedet pedig másként éled majd.
Ne félemlítsd meg magad.
Hagyj fel az ijesztő gondolataiddal, így rettenetes élni. Találj olyan gondolati képeket, amelyek örömet szereznek és megnyugtatnak, amelyek segítenek kikapcsolni a vészjósló gondolatokat.
Légy gyengéd, kedves és türelmes.
Legyél gyengéd magaddal. Legyél kedves. Legyen magadhoz türelmed, amíg megtanulod az új gondolkodásmódot. Bánj úgy magaddal, mint azzal, akit nagyon szeretsz.
Légy kegyes elmédhez.
Az öngyűlölet nem más, mint saját gondolataidnak gyűlölése. Ne gyűlöld magad a gondolataidért. Inkább finoman változtass rajtuk.
Jutalmazd meg magad.
A bírálat lerombolja a belső szellemet, a dicséret pedig építi azt. Annyiszor dicsérd meg magad, amennyiszer csak tudod. Mondd magadnak, hogy milyen jól is csinálod minden kis dolgod.
Támogasd magad.
Találj módot arra, hogy támogatni tudd önmagad. Nyújtsd ki karjaid és engedd, hogy segítsenek. Erősnek kell lenned ahhoz, hogy segítséget tudj kérni, mikor szükséged van rá.
Szeresd a negatívumaidat.
Tudatosítsd, hogy te hoztad létre rossz szokásaidat, hogy kielégítsenek bizonyos vágyakat. Most pedig új és pozitív módokat fogsz találni e vágyak kielégítésére.
Vigyázz a testedre.
Informálódj a megfelelő táplálkozásról. Mire van szüksége a testednek ahhoz, hogy optimális energiamennyiséghez és vitalitáshoz jusson? Csinálj különböző gyakorlatokat. Találd meg, milyen típusú gyakorlatokat kedvelsz inkább. Ápold és tiszteld lényed templomát.
Végezz tükör-gyakorlatot.
Gyakran nézz a tükörbe. Fejezd ki magad előtt a benned levő, egyre növekvő szeretet érzését. Mikor tükörbe nézel, bocsáss meg magadnak. Beszélj szüleidhez, és nekik is bocsáss meg. Mondd, hogy ,,Szeretlek, igazán szeretlek!", legalább egyszer egy nap.
Szeresd magad. Most.
Ne várj addig, amíg jobban leszel, amíg lefogysz, amíg munkát kapsz vagy rálelsz egy társra. Kezdd el most - és tégy meg minden tőled telhetőt.
Szórakozz.
Emlékezz vissza azokra a dolgokra, amik gyerekként örömmel töltöttek el. Építsd be ezeket mostani életedbe. Találd meg a módját, hogy bármi amit teszel, szórakoztató legyen számodra. Engedd kifejeződni az élet örömeit. Mosolyogj. Nevess. Örvendezz. és az Univerzum megörvendeztet!
 
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
Új év, új lehetőségek, tudatos tervezés
  2017-11-23 10:35:47, csütörtök
 
  Új év, új lehetőségek, tudatos tervezés
Amikor eljön az év vége, sokan gondolkodnak el, mi az amit meg fognak tenni a következőben, milyen fogadalmakat fognak megtenni az év elején, amit általában nem tartanak be. Én most nem a fogadalmakról fogok írni, sokkal inkább a visszatekintésről, a számvetésről, az elengedésről, és a tervezésről.
Amikor belekerülünk az élet mókuskerekében, észre sem vesszük, hogyan telnek a napok, a hetek, hónapok, az évek. Nagyon kevés ember teszi azt meg, hogy megáll, és visszatekint, akár a születésnapján az elmúlt éveire, akár újév előtt, hogy amennyire csak lehetséges tiszta lappal induljon a következő évben, hogy lehetőséget adjon valami új dolognak, amiben picit maga a tervezés is benne van.
Mindig várjuk a hétvégét, amikor pihenhetünk, a nyaralását ahol lazíthatunk, közben telik az idő, és észrevesszük, hogy megint itt a karácsony, az év vége. Egy ideje minden év végén meg szoktam osztani a közösségi oldalon egy rövid gyakorlatot, amit nevezhetünk befele fordulásnak, számvetésnek vagy elengedési gyakorlatnak is, kinek hogy tetszik. Minden évben történnek velünk események, dolgok, amelyek segítenek, ösztönöznek, próbára tesznek, de semmiképpen nem nevezhetjük őket közömbösnek főleg, ahogy reagálunk rájuk. Ahhoz, hogy a következő években az történjen, az amire vágyunk, amit szeretnék elérni, nem árt ,,edzéstervet" készíteni, és célokat kitűzni azzal kapcsolatban, hogy mit szeretnénk megvalósítani. És nem árt a tiszta lap, amivel a következő évbe n elindulhatunk.
Ezért fontos az, hogy még az év vége előtt szánjunk időt, lehetőséget, hogy egy kicsit elvonuljunk, és számvetést készítsünk, elengedhessük azt ami már nem szolgál minket, hogy ezek az új év indulásánál már ne befolyásoljanak minket. Az elengedés egy gyakorlat, egy lehetőség amely által letesszük azokat a terheket, sérüléseket, traumákat, fájdalmakat amelyeket nem akarunk cipelni magukkal ezáltal megadva az esélyt az új esztendőnek, hogy bemutassa számunkra az új lehetőségeket. A folyamat egy teli pohár vízhez hasonlít, és ha a pohár tele van, már nincs helye az új dolgoknak, mert tele van az előző évek zavaros vízével. Ki kell öntenünk a tartalmát, leltárt kell készítenünk, és lomtalanítanunk ahhoz, hogy mindaz, amire vágyunk bejöjjön az életünkbe.
A feladat egyszerű, de sokat segíthet: keress magadnak egy csendes zugot még szilveszter előtt, vegyél pár mély levegőt, csendesedj le. Amennyiben számodra megfelelő, vagy egyszerű, vegyél elő papírt, és írd fel azt amit el szeretnél engedni, ha nem tudod pontosan, csak add ki a szándékot az Univerzum fele, vagy Önmagad, segítőid fele (kinek hite szerint) hogy minden ami nem szolgálja a fejlődésedet, hajlandó vagy elengedni, megbocsájtani, letenni mintha egy ajtó előtt bedobozolnád a lomtalanításra szánt dolgaidat. Ha úgy érzed, akkor készíts egy másik lapot annak, hogy leírd mi az amit szeretnél a jövőben elérni. Milyen céljaid, elképzeléseid vannak, azokat írd le. Jól gondold meg, fontold meg mi az amit kérsz, és figyelj a szándékaidra, mert a szándék megfogalmazása nagyon fontos.
Ne arra koncentrálj hogy mit nem szeretnél, hogy megtörténjen veled, hanem arra hogy mi az amit szeretnél hogy megvalósuljon.
Amikor készen vagy a papírokkal, akkor gyújts egy gyertyát (de nem fontos), és hangosan olvasd fel azt amit szeretnél elengedni, feloldani. Amikor ezzel készen vagy akkor égesd el a papírt, azaz semmisítsd el, a tűz maga tisztító hatású ezért érdemes biztonságosan elégetni.
A mondatok között figyelj a légzésedre, hiszen a kifújással is segíted az elengedési folyamatot. Ha ezzel készen vagy, akkor vedd elő azt a listát amelyen az van amit szeretnél ha megvalósulna. Olvasd fel egyesével a céljaidat, terveidet, és figyeld az érzéseidet. Mit érzel amikor felolvasod, ha közben átjár az örömérzet, a pozitív érzelem, azt jelenti a megvalósításnak nincs akadálya. Amennyiben amit felolvasol kételyeket ébreszt, nem jó érzés akkor az azt jelenti, hogy amire vágysz, szeretnél ha megvalósulna annak megvalósítása ott benned akadályoztatva van, a saját korlátaid miatt, azt amit hiszel, ami tudat alatt gátol. Lehetőséged van ezen dolgozni, és feloldási gyakorlatokat csinálni, bővebben itt:

http://a-lelek-kertje.webnode.hu/news/kvantumszinkronizacio-bobe-modra/

Tisztában kell lenned, hogy te vagy életed teremtője, és nem a külső körülmények áldozata vagy!
Tehát ha valami nem valósul meg az életedben az azért van, mert a benned lévő gátat, gondolatok akadályoznak és ennek semmi köze a kinti világnak.

Amikor ezt a gyakorlatot befejeztük, kérjük meg az Univerzumot, önmagunkat, segítőinket (kinek hite szerint) hogy ezek a vágyak, célok, tervek valósuljanak meg, és földelődjenek le ebben a valóságban amelyben élünk, azaz keljenek ki az elültetett magok. Köszönjük meg magunkban hogy ezt a gyakorlatot megtettünk önmagunkért, és menjünk vissza főzzük tovább a szerencse és gazdagságot hozó lencsét!

Mindenkinek hasznos megtapasztalást kívánok.
Boldog Új Évet!


Olvass tovább: http://a-lelek-kertje.webnode.hu/news/uj-ev-uj-lehetosegek-tudatos-tervezes/
 
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
A jó érzések gyógyítanak!
  2017-11-19 09:00:27, vasárnap
 
 
Gondolataink hatalma

A jó érzések gyógyítanak!

A példám egyszerű, ami hatással van tudatalattinkra, lelki világunkra, így közvetetten az egészségünkre is :

Látok egy gyönyörű virágot, elmerülök a szépségében - az elmém képes néhány pillanatig minden mást kizárni, csak a jó érzés, feltétel nélküli öröm, csodálat, élvezet marad.
Ebben a pillanatban ez az érzés bekódolja magát a neki megfelelő helyre. Ekkor dől el, hogy melyik szervemet érinti az érzés ( konfliktus ).
Ha tartósan ennél az érzésnél tudok maradni, ez szolgálja az érdekeimet!
Sőt, később ahányszor előveszem ezt az emléket, annyiszor újra átélem.
Lelki világunknak ismeretlen az idő fogalma, így az emlék átélése olyan, mintha újra megtörténne. Így újra és újra az egészségünket szolgálja!

Egy beteg ember esetében ( bármilyen súlyos a betegség! ) ezek az elővett emlékek, jó érzések terápiában alkalmazva képesek gyógyítani is!

Sajnos azonban ezt az érzést a történés idejében nagyon könnyű átkódolni!
( ego! )

Lássuk ugyanezt a példát, más folytatással:

Látok egy gyönyörű virágot, elmerülök a szépségében - az elmém képes néhány pillanatig minden mást kizárni, csak a jó érzés, feltétel nélküli öröm, élvezet marad.
A következő pillanatban sajnálom, hogy nincs nálam fényképezőgép, bánkódok mert a virág holnapra elhervad.....göngyölítem tovább a kellemetlen gondolatokat és a pillanatnyi őszinte öröm érzése soha többet nem képes visszatérni!


Folyamatosan, milliószámra áramlanak a különböző információk felénk amelyeket érzékszerveinkkel fogadunk képek, hangok, ízek, szagok formájában.
Bőrünk a legnagyobb kiterjedésű érzékszervünk, így a bőrünkön keresztül többféle információt érzékelünk.

A beáramló információnak csak töredék része ami olyan módon érint, hogy foglalkozunk vele. Ha figyelmünket megnyitjuk a kellemes információk felé, ezeket érzékeljük.

Ha a kiszűrt kellemes információknál elidőzünk és képesek vagyunk arra, hogy ezt az érzést megtartsuk a következő kellemes érzékelésig, akkor a legjobb úton vagyunk az egészségünk fenntartásához vagy a gyógyuláshoz!

Hiába vagyunk azonban látszólag nyitottak a jó dolgokra, ha az érzékelés jó érzését rövid időn belül felváltja a vele kapcsolatos aggodalom, félelem!
Ez azt jelenti, hogy nem tudom elfogadni, bizonytalan vagyok a jövőt illetően.

Miért van ez?

Nincs megfelelő önbizalom, alacsony az önértékelés!
A tudat szintjén leértékelődés jelenik meg!
- Nem érdemlem meg, hogy jó dolog történjen velem!
Ez az információ rögzül testi szinten azokban a sejtekben, amelyek érintettek voltak a fenti példában említett örömnél.

Mi a megoldás?

Maradjunk meg a lehetőségekhez képest minél hosszabb ideig a pillanat adta örömnél!
Ez a ,, Most hatalma! "
Ha gondolataink más irányt vesznek, irányítsuk tudatosan vissza egészen addig amíg szokásunkká nem válik!
Gondoljunk arra, hogy most, ebben a pillanatban az adott helyzet miatt határtalan a jó érzésünk, örömünk!
Most, ebben a pillanatban nincs semmi probléma! Élvezzük ezeket a pillanatokat a lehető leghosszabb ideig!

Mindig szem előtt kell tartani, hogy egész életünk ilyen ,, MOST ,, pillanatokból tevődik össze!A HIT ÉS SZERETET SZEREPE A GYÓGYULÁSBAN

A természetes gyógymódok alapelve, hogy betegség esetén nemcsak a testet, hanem elsősorban a lelket kell gyógyítani!

Amikor valaki állandó szorongásban, letargiában él, és nem hisz a gyógyulásban, akkor a gyógyszer lehet akármilyen hatékony, nem segít sokat.
Amikor viszont az orvostudomány már tehetetlen, a természetgyógyász a hit és szeretet által még mindig képes egy utolsó szalmaszálat nyújtani a beteg felé!

A testi és szellemi dimenziót, térbeli kiterjedést összhangba kell hozni, mert akinek a lelke gyenge, annak a teste is sebezhető!

Bármelyik alternatív gyógyászati eljárást választjuk, a kezelő - segítség nyújtó hisz a pozitív gondolatok gyógyító erejében, amikor egy beteg áll velünk szemben, akkor lelki "gyógy - szert" is kell nyújtani.
A búskomorság, letargia, szomorúság, kilátástalanság, düh vagy irigység érzetével az emberek magukat taszítják a betegség kialakulása felé.
 
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
10 csodálatos lecke az életről Louise L. Haytől
  2017-09-08 08:32:27, péntek
 
 
10 csodálatos lecke az életről, melyet a nemrég elhunyt Louise L. Haytől tanulhattunk!

Cikkünkben a pár nappal ezelőtt elhunyt Louise Hayről emlékezünk meg, aki motivációs írásain és publikálásain keresztül számos ember életét reformálta meg. A hölgy augusztus 30.-án távozott az élők soraiból, 90 éves volt. Karrierje igencsak példaértékű, hiszen vállalkozását a nappalijából indította, majd hosszas és kemény munka árán könyveinek millióit értékesítette világszerte, irodákat létrehozva Kalifornia, New York, London, Sydney és Új-Delhi területén is.


Első könyve a ,,Gyógyítsd meg a tested" címet viseli, melyet 1976-ban publikált. Írói munkáján kívül a vizualizáció, az öntisztítási folyamatok, valamint a fizikoterápia nagymestere is volt, így a rákot is sikeresen leküzdötte.

Most pedig szemezgessünk a szép számban lévő tanító és sorsváltoztató üzenetei közül:

,,A szeretet egy varázslatos gyógymód. Csodákat művelhet az, ha szeretjük önmagunkat."
Teljes mértékben igaza volt a hölgynek, hiszen a szeretet az, ami minden egyben tart. Ha teljes mértékben képes vagy elfogadni önmagad, hihetetlen dolgokat tapasztalhatsz meg. Saját magunk elfogatása és szeretése mások szeretetére is felkészít, így hozva létre egy boldogabb életet.

,,Képes vagyok elengedni azt az érzést, hogy méltatlan vagyok néhány dologra. A legjobbat érdemlem az élettől, és önzetlenül hagyom önmagamnak, hogy éljek is ezekkel a jó dolgokkal."
Igen, itt jön a képbe az a fránya önértékelés. Ahelyett, hogy önmagadat marcangolod mindenért és magadban keresed a hibát, inkább arra koncentrálj, ami jó az életedben. Amin nem tudsz változtatni, azon nincs amiért fennakadj, persze ha tudsz tegyél ellene, de semmiképp se ostorozd önmagad.

,,Minden egyes gondolatunkkal meghatározzuk a jövőnket."
Kísérd figyelemmel milyen gondolatok cikáznak a fejedben a nap folyamán. A pozitív gondolatok jó dolgokat, míg a negatív gondolatok rossz dolgokat szülnek. Miért pazarolnánk az időnket aggodalmakra, szorongásra, amikor teremthetünk magunknak egy szebb életet is? Mi teremtjük meg azt, amiben élünk.

,,Nyitott vagyok a külvilág ajándékaira."
A jó és szép dolgok mindenhol jelen vannak körülöttünk, csak nyitott szemmel kell járnunk. Az aggódás semmi jót nem hozhat, ne stresszeljünk felesleges dolgokon, mert elűzzük magunk mellől a pozitív dolgokat.

,,Észrevettem, hogy az Univerzum szereti a hálás embereket. Minél hálásabb vagy, annál több jóval van dolgod."
Lélegzel? Ideje hálásnak lenned érte! Olvasás útján képes vagy ezt a cikket elolvasni? Csodás dolog, légy hálás érte. Emberek vesznek körül, akik szeretnek? Mondj köszönetet értük. Mindenért, amid van hálásnak kellene lenned.

,,Merd megtenni az első lépést, nem számít, hogy apró lépés."
A legjobb dolgok az életben váratlanul és spontánul történnek. Ha egy új és remek lehetőség kopogtat az ajtódon, merj élni vele. Ha nem is úgy sül el, ahogyan te azt szeretnéd, rengeteget tanulhatsz általa. És ez a legfontosabb: tanulni és tapasztalni. Ettől válhatsz bölcs emberré.

,,Többek vagyunk, mint egy-egy test vagy személyiség. A belső szellem az ami gyönyörű és szerethető, minden külsőség nélkül."
A belső értékek sokkal nagyobb erővel bírnak, mint hinnéd. Benned van a fény és az Univerzum energiája. Feledkezz meg a médiából áradó szépségideálokról, te is gyönyörű vagy, úgy ahogy vagy!

,,A boldogságot és az örömöt helyezd életed középpontjába!"
Egy nevetés nélkül eltelt nap elfecsérelt idő. Élj a mában, éld meg a pillanatokat és nevess annyit, amennyit csak bírsz! Louis szerint: ,,Emlékezz vissza milyen boldog voltál, mikor még gyerek voltál. Tégy így most is, éld át azokat a boldogságokat a jelenlegi életedben is."

,,Amikor megbocsájtunk és elengedjük a problémát, nem csak egy óriási súlytól könnyebbül meg a vállunk, hanem saját magunkat is jobban el tudjuk fogadni."
Nincs is jobb érzés, amikor valakinek képesek vagyunk megbocsájtani. Ilyenkor a lélek újra szárnyra kaphat és megszabadulhatunk a negatív érzelmektől.

,,Az erő mindig a jelen pillanatban rejlik."
Sose becsüld le a jelen pillanat erejét! A múltnak már vége. A jövő még ismeretlen. A jelen egy ajándék, ami számtalan lehetőséget kínál, csak élnünk kell vele.

Eme csodálatos gondolatokkal búcsúzunk Louis Haytől, írásaiban továbbra is fennmarad emléke. Nyugodjon békében!
 
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
"Ami a virágoknak a napfény, az az embereknek a mosoly
  2017-06-15 08:28:57, csütörtök
 
  "Ami a virágoknak a napfény, az az embereknek a mosoly. Igaz, apróságról van szó; ám az életünk ösvénye mentén elszórt mosolyok értéke felbecsülhetetlen."
Joseph Addison
 
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
Oriah : Meghívó
  2017-05-28 12:42:57, vasárnap
 
  Nem érdekel, hogy miből élsz.
Azt akarom tudni, mire vágysz, és
hogy mersz-e találkozni szíved vágyakozásával.

Nem érdekel, hogy hány éves vagy.
Azt akarom tudni, hogy megkockáztatod-e,
hogy bolondnak néznek a szerelmed miatt,
az álmaidért, vagy azért a kalandért, hogy igazán élj.

Nem érdekel, hogy milyen bolygók állnak együtt a holdaddal.
Azt akarom tudni, hogy megérintetted-e bánatod középpontját,
hogy ejtett-e sebet rajtad valaha az életben az árulás,
és hogy további fájdalmaktól való félelmedben
összerándultál és becsukódtál-e már?

Azt akarom tudni, hogy együtt tudsz-e lenni a fájdalommal,
az enyémmel, vagy a tiéddel, anélkül, hogy megpróbálnád
eltakarni, elhomályosítani, vagy megjavítani azt.

Azt akarom tudni, hogy együtt tudsz-e lenni az örömmel,
az enyémmel, vagy a tiéddel;
hogy tudsz-e táncolni vadul, és hagyni, hogy az extázis
az ujjad hegyéig megtöltsön, anélkül, hogy óvatosságra intenél,
vagy arra, hogy legyünk realisták,
vagy hogy emlékezzünk az emberi lét korlátaira.

Nem érdekel, hogy a történet, amit mesélsz, igaz-e.
Azt akarom tudni, hogy tudsz-e csalódást okozni valakinek,
hogy igaz légy önmagadhoz;
hogy el tudod-e viselni az árulás vádját, azért, hogy ne áruld el a saját lelkedet.
Azt akarom tudni, hogy tudsz-e hűséges lenni és megbízható.

Azt akarom tudni, hogy látod-e a szépet, még akkor is, ha az nem minden nap szép,
és, hogy Isten jelenlétéből ered-e az életed.

Azt akarom tudni, hogy együtt tudsz-e élni a bukással, az enyémmel, vagy a tiéddel,
és mégis megállni a tó partján, és az ezüst teliholdnak kiáltani:
IGEN!

Nem érdekel, hogy hol élsz, vagy, hogy mennyi pénzed van.
Azt akarom tudni, hogy fel tudsz-e kelni a gyász és kétségbeesés éjszakája után
fáradtan és csontjaidig összetörten, és megtenni, amit kell, gyermekekért.

Nem érdekel, hogy ki vagy, és hogy jutottál ide.
Azt akarom tudni, hogy állsz-e velem a tűz középpontjában
anélkül, hogy visszariadnál.

Nem érdekel, hogy hol, mit, és kivel tanultál.
Azt akarom tudni, hogy mi tart meg belülről, amikor minden egyéb összeomlott már.

Azt akarom tudni, hogy tudsz-e egyedül lenni saját magaddal, és
hogy igazán szeretsz-e magaddal lenni az üres pillanatokban.

Oriah Mountain Dreamer (1999)

 
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
Légy olyan, mint a gyermek
  2017-04-23 20:14:18, vasárnap
 
  Légy olyan, mint a gyermek, aki képes észrevenni és élvezni az élet látszólag jelentéktelen apró csodáit: egy virág szépségét, egy madár dalolását, a napkelte ragyogását, az ablaküvegen lepergő esőcseppeket. Mennyire egyszerűek, és mégis mennyire igaz szépségűek mindezek a dolgok, ha olyan szemmel nézed őket, amelyek képesek valóban látni, és ha felhagysz az állandó rohanással, ami miatt nem vagy képes észrevenni az apró csodákat.

Eileen Caddy
 
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
Olvassátok Ell!!!
  2017-04-23 20:11:47, vasárnap
 
  Múlt héten egy lelkész autóval utazott valahova, amikor megpillantott egy öregembert az út szélén. Felvette, és miközben mentek, az öreg a lelkészhez fordult és így szólt: Fiam, hallottad, mi történt a Mennyben tegnap este?

A lelkész megdöbbent a kérdésen, leparkolt az autóval és megkérdezte: Valami baja van, uram? Honnan tudhat ön arról, mi történik a Mennyben?
Az öregember ekkor így szólt: tegnap este a Mennyben Isten nagyon dühös lett az emberekre, és megparancsolta angyalainak, hogy fújják meg a trombitáikat. Az angyalok felvették a trombitákat és már meg akarták fújni, amikor Jézus térdre esett Isten előtt és könnyek között kezdett esedezni. Kezéből és testéből friss vér folyt ki. Azt mondta Istennek, hogy nem lehet, hogy halála hiábavaló legyen.
Isten nem nézhette Szentje fájdalmait, de a gonoszok romlottságát sem, ezért ezt mondta: MÉG EGY

UTOLSÓ ESÉLYT ADOK NEKIK!
Akkor Jézus odafordult az angyalokhoz és megparancsolta nekik, hogy szálljanak le nagy számban a Földre és mondják el az embereknek: A VÉG KÖZEL, JÉZUS NAGYON HAMAR VISSZAJÖN!
A lelkész leizzadva és sírva ezt kérdezte az öregembertől: Uram, honnan tudja ön ezt? Az öregember így válaszolt: Én egyike vagyok azoknak az angyaloknak, akik elküldettek a Földre. Használd a rendelkezésedre álló csatornákat, hogy minél többekhez eljusson ez az üzenet. Nincs vesztegetni való idő! Kérlek!
Azzal az öregember eltűnt a szeme elől.
 
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
Elpocsékolt idő, mondjátok sokan! Ez nem igaz!
  2017-04-19 09:45:13, szerda
 
  Nem szabad és nem is kell sajnálni az időt, főleg nem a múltbéli események miatt! Azokra is szükségünk van, ahhoz, hogy arra a szintre fejlődjek, amin épp a jelent élem. Ez vagyok, ez lettem! Ez mögött pedig az van, hogy azért lehettem ez, mert a múltamban ott vannak azok a dolgok, amik ezzé tettek. A múltbéli döntéseimet a jelenem igazolja vissza és majd a jövőm alakításában már mindkettő aktívan vesz részt.
Elpocsékolt idő, mondjátok sokan! Ez nem igaz! Ebben az időben is éltetek meg szépet, jót és közben fejlődtetek vagy előre vagy vissza szellemi síkon! De, akkor ott arra volt szükségetek! Az idő kérdése! Relatív! Az az egy dolog, amit nem tudok befolyásolni csak alkalmazkodni hozzá! És az is nagy igazság, hogy az idő mindent megold! Sebeket gyógyít be, kérdésekre válaszol, visszaigazol, és meggyötör. Mindent kapunk és választunk valamiért! Mindennek idővel lesz jelentősége az ember életében, még egy negatív döntésnek is! És semmit sem teszünk fölöslegesen még akkor sem, ha a jelenben épp annak tűnik, mert a múlt fogja visszaigazolni, hogy miért kellett annak akkor úgy lennie!
Az idő képes megszépíteni dolgokat és olyanná alakítani embereket, akik jól érzik magukat a saját bőrükben. Nincs elpocsékolt idő, csak elpocsékolt energia, de még az sem, mert minden jó valamire és a mi életünket szolgálja, teszi jobbá vagy rosszabbá!
Semmit sem szabad sajnálni a múltból! De, tanulni már annál fontosabb a múlt eseményeiből, és addig, míg meg nem oldod az akkori feladatodat, mindig és mindig visszakapod feladatként azt az embert vagy eseményt, amit meg kellene oldanod! Szánj időt és energiát, hogy ne elbújj, elmenekülj, vagy nyitva hagyd a dolgaidat! Az csak időhúzás, ami nem fog semmit megoldani, de arra jó, hogy úgy érezd, hogy elpocsékolt idő volt! Az idő olyan relatív és szubjektív fogalom, melyek az embernek az anyaghoz való konkrét viszonyát és annak az agyban történő megnyilvánulását jelenti, vagy is az idő fogalmára nekünk embereknek van szükségünk!
 
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
Gyenge voltam...
  2017-04-19 09:44:38, szerda
 
  Gyenge voltam... és akkor még nem is sejtettem, hogy amit a nyakamba zúdított az ég, még csak az első lapát föld volt! Hosszú időnek kellett eltelnie, s én mindannyiszor megráztam magam... magam alá söpörve a földet... hogy aztán egy hirtelen elrugaszkodással kijuthassak a gödörből. A mélypontok és a megpróbáltatások hada volt az, mi végül feltette az i- re a pontot... és elhatároztam, hogy nem akarom a kesergők életét élni, aki állandóan viaskodik a sorsával! Ott álltam önmagam előtt és el kellett ismernem, hogy nálam sokkal rosszabb helyzetben lévő emberek fényévekre járnak előttem. Csak ültem a romjaim alatt, majd teljesen elölről kellett építenem önmagam... mindazt a hitvilágot és énképet, mely maradéktalanul porba hullt! Aztán lassan... lassan megváltozott a világ... teljesen új értelmet nyert egy- egy mondat, egy zebrán áthaladó ember, egy kedves szó, az éjjeli lepke a lámpa körül... sőt egy monoton, átlagos és sietős hétfő is képessé vált arra, hogy a csillagok közé emeljen! Hosszú idő telt el azóta... de rájöttem, hogy a csoda bennem van... és ma már abban a jóleső bizonyosságban élek, hogy tudom: A sorsom általam válik csodálatossá, lenyűgözővé, meseszéppé, nagyszerűvé... avagy szenvedéssé!  
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
     1/69 oldal   Bejegyzések száma: 680 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 95 db bejegyzés
e év: 2224 db bejegyzés
Összes: 30620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2727
  • e Hét: 18179
  • e Hónap: 44995
  • e Év: 1033767
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.