Regisztráció  Belépés
gigi55.blog.xfree.hu
"Szelíd legyél, derűs és hallgatag és bölcs mosollyal tűrd, ha bántanak legyél folyó, ha támad majd a tél páncélod lesz, kemény és hófehér." Kerepesi Jánosné
1963.06.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Puncsfagyi
  2011-04-18 21:18:45, hétfő
 
  2 pohár tejszín, 3 tojás sárgája, 15 dkg cukor, késhegynyi piros ételfesték por (vagy pár cseppnyi piros ételfesték), 2 ek mazsola, 2 ek rum, 1 csomag vaniliáscukor.
A mazsolát előző napon beáztatom a rumba. Összekeverem a tojássárgáját, a cukrot, az ételfestéket, a vaniliáscukrot a tejszínnel. Kis lángon állandó keverés mellett felfőzöm. Időnként megkeverve hűlni hagyom, belekeverem a mazsolát a rummal együtt, majd fagyasztom.
 
 
0 komment , kategória:  fagylaltok  
Vaníliás grillázs fagylalt
  2011-04-18 21:15:23, hétfő
 
 
Nekem nagyon régről van egy kiválló fagyi alapreceptem. Tulajdonképpen ezt használom minden íz alapjául (sztracsi, csoki, puncs, kókusz, túró, stb.), csak kevesebb vaníliával, más ízesítéssel.


3,5 dl tej /hedonizmus a keblemre, a legzsírosabb tejet használnom/
1,5 dl tejszín /nem növényi cucc, oké habtejszín/
2 tojás sárgája
10 dkg cukor /soha nem teszek bele ennyit, mert nem vagyunk, a oda dominánsan édes élményekért, de egy normális izlésű ember tegyen bele ennyit/
1 rúd vanilía / no én ezt most kapásból helyettesítettem két zacskó bourbon vaníliára, mert elfogyott a kivonatom, és nem volt szívem feláldozni a rúdjaimat, amikor jön a húsvéti süteményezés/
1,5 dl tejszín kemény habbá verve

Van egy hivatalos fagylaltkészítő módszer. Keverd kis a sárgákat a cukorral fehéredésig. Majd forrald a tejet a tejszínnel és a vaníliával 2 percig. Ekkor öntsd a cukros keverékre lassan, és tedd vissza főzni kavargatva, amíg be nem sűrősödik.

Én soha, de soha nem teszek így. Ehelyett a lábosba beküldöm a tojások sárgáját (a fehérjét gyűjtögetem a fagyasztómban egy giga habcsókhoz), cukrot és vaníliát. Picit elkavarom, de 4-5 mozdulatnál nem teszek többet. Ekkor lassan hozzáöntöm a tejet és a tejszínt és lassan főzni kezdem. Takarékon.

Amikor kezd gőzölögni a tej, feljebb veszem a lángot és állandóan kevergetve addig főzöm, amíg nem sűrűsödik be. Ez nálam összesen 15 perc és még soha nem égett oda, mindig finom lett. Mondjuk kavargatom és nem hagyom ott egy percre sem. Mindenki döntsön kedve szerint. A végeredmény szerintem ugyanaz.

Amikor lehűl, habbáverem a maradék tejszínt és lazán hozzá keverem a fagyimasszához. Majd a hűtőben csücsülve várja, hogy a gépem lehűljön annyira, hogy megdolgozhassam.

Amikor a fagyi kezd összeállni a gépben, beleszórom a grillázs darabokat, így szépen ösvényekben keveri bele a fagyiba.

Van, aki fehérjét is tesz bele. Mi nem szeretjük édességekben a tojás ízét érezni, ezért hagyom ki.
forrás:Link
 
 
0 komment , kategória:  fagylaltok  
Főzött csokifagyi
  2011-01-22 18:11:51, szombat
 
 


Hozzávalók:
1,5 dl tej
5 dl tejszín
20 g keményítő
20 g kakaópor
100 g porcukor
1 vaníliarúd
1 kávéskanál sütőrum
csipet só

Elkészítés:
1/2 dl tejben csomómentesen elkeverem a keményítőt és a kakaót. Hozzáadom a tejszínt és közepes lángon, folyamatos keveréssel besűrítem. Leveszem a lángról és keverés közben beleadom a porcukrot, a rumot és a sót. Végül hozzáöntök még 1 dl hideg tejet és elkeverem. Hűtőben 5 fokosra hűtöm, majd fagyigéppel elkészítem (30 perc). Fagyasztóba teszem még fél-egy órára, ekkor remekül gombócozható. Selymes, finom fagyi lesz belőle.
forrás:Link
 
 
0 komment , kategória:  fagylaltok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 1216 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 140
  • e Hét: 794
  • e Hónap: 3533
  • e Év: 69486
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.