Belépés
anitahajdu.blog.xfree.hu
Minden ember lelkében dal van, És saját lelkét hallja minden dalban, s akinek szép a lelkében az ének, az hallja mások énekét is szépnek! H anita
1965.12.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 39 
Szendvics krémek ....
  2014-04-20 10:22:22, vasárnap
 
 

Szendvics krémek ... Link
 
 
0 komment , kategória:  Recept-EGYÉB-Szósz,szendvics,-  
Házi májkrém ...
  2014-04-20 10:14:44, vasárnap
 
 
Házi májkrém recept

Link



Hozzávalók:

300 g máj (liba)
150 g vaj
2 fej hagyma - vörös
1 evőkanál majoránna

bors - fekete (őrölt)


Leirás:

Nagyon finom házi májkrém, a bolti a nyomába sem ér.
Mi libamájból szeretjük, de bátran lehet próbálkozni sertés-, pulyka-, vagy csirkemájjal.
Nagyon finom friss kenyérrel, idényzöldségekkel.
Hűtőben, jól zárható edényben 5-6 napot biztosan eláll.


Elkészités: link alatt képekben



Link

 
 
0 komment , kategória:  Recept-EGYÉB-Szósz,szendvics,-  
Sós muffin receptek
  2013-01-20 04:34:44, vasárnap
 
 

Sós muffin receptek


Link



Sajtos muffin Morzsácska konyhájából Link





 
 
0 komment , kategória:  Recept-EGYÉB-Szósz,szendvics,-  
Párolt alma -- sültek mellé finom!
  2012-12-04 11:34:58, kedd
 
 

Párolt alma -- sültek mellé finom


Hozzávalók:

4 db savanykás alma
1 db téli ízesítésű tea filter
1 dl vörösbor
1 ek méz
1 db fahéj
4 ek somlekvár


Elkészítés :

Az almát meghámozom, közepét kiszúrom.
Magas falú hőálló tálba teszem, ráöntöm a bort és 1 dl vizet,
melléteszem a tea filtert és a fahéjat, majd alufóliával lefedve 30 percet párolom.

A fóliát leveszem és leöntöm a levet az almákról,
majd minden alma közepébe teszek 1 ek lekvárt, tetejükre mézet csurgatok.
További 15 percet sütöm, és a kész ragu mellé tálalom.

Jó étvágyat kívánunk!
 
 
0 komment , kategória:  Recept-EGYÉB-Szósz,szendvics,-  
alkoholos ital receptek
  2012-11-27 16:42:17, kedd
 
 
alkoholos ital receptek


Link



Link

 
 
0 komment , kategória:  Recept-EGYÉB-Szósz,szendvics,-  
májkrém receptek ...
  2012-11-27 16:09:57, kedd
 
  májkrém receptek

Link



Link




Csirkemájkrém házilag

Link



hozzávalók 4 főre

30 dkg csirkemáj
5 dkg füstölt szalonna
4 dkg zsír
1 fej közepes vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 púpos mk őrölt bors
2 mk morzsolt majoránna
0,5 tk só
1 ek tejföl


Elkészítés :

1. A májat megtisztítjuk az inaktól és a hártyáktól.

2. A hagymát megpucoljuk, felaprózzuk.

3. A füstölt szalonnát nagyobb kockákra vágjuk.

4. A hagymát a zsíron megdinszteljük.
Hozzáadjuk a májat, amivel tovább dinszteljük.

5. Amikor a máj világos rózsaszínű, rászórjuk a borsot és a majoránnát,
hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és egy evőkanál vizet.

6. Mikor a máj már nem ereszt levet, ha beleszúrunk,
zsírjára sütjük, megsózzuk és hűlni hagyjuk.

7. A teljesen kihűlt, megdermedt májat
a szaftjával és a szalonnával együtt húsdarálón ledaráljuk.
A tejföllel habosra keverjük.




Link

 
 
0 komment , kategória:  Recept-EGYÉB-Szósz,szendvics,-  
Gólyás szendvics ...
  2012-11-04 02:30:17, vasárnap
 
 
Gólyás szendvics

Link




Hozzávalók:

1 szelet kenyér
1 doboz májkrém
1 db főtt tojás
1 szelet sajt
olívabogyó
sárgarépa
petrezselyemzöld


Elkészítése:

A kenyeret májkrémmel megkenjük.
A főtt tojást kettévágjuk, egyik felét a kenyérre helyezzük.
A tojás alsó végét olívabogyóval kirakjuk,
a sajtból kivágjuk a gólya nyakát és elrendezzük a kenyéren.
Sárgarépából kivágjuk a lábait és a csőrét.
Egész borsszem a szeme.



Link

 
 
0 komment , kategória:  Recept-EGYÉB-Szósz,szendvics,-  
Friss puha császár zsemlye ...
  2012-11-02 00:50:31, péntek
 
 

Link



Hozzávalók:

350 gramm liszt
1 teáskanál só
125 ml víz
110 ml növényi tej (mi zabitalt használtunk)
25 gramm vaj (laktózérzékenyeknek liga)
1 teáskanál szőlőcukor
10 gramm élesztő


A langyos vízbe morzsoljuk bele az élesztőt, keverjük hozzá a cukrot, és hagyjuk felfutni.
Közben szitáljuk át a lisztet, keverjük bele a sót, mérjük ki és kockázzuk bele a vajat,
majd morzsoljuk össze a liszttel.
Jöhet hozzá a felfuttatott élesztő és a tej is. Keverjük jól össze, és jöhet a dagasztás.
Nekem - nem géppel dolgozva, hanem két kezi gyúrással :)
- kb. negyed óra vagy húsz perc volt, míg tökéletes lett a tészta.
Nem ragadt az edény falához, kicsit hólyagos volt, de puha és lágy maradt.

Rakjuk meleg helyre, és hagyjuk a duplájára kelni.
Majd az enyhén lisztezett felületen formázzunk hat kis gombócot, és hagyjuk 10 percet pihenni.

10 perc után sodorjunk rudakat a gombócokból,
közben hagyjuk is pihenni, hogy ne szakadjon el a tészta.



Eredeti recept : Link


Hozzávalók:
70 dkg BL 80 liszt (én a Stahl.hu-n kaphatót használtam)
2 tk. só
csipet aszkorbinsav (én ezt kihagytam)
250 ml víz
220 ml tej
5 dkg vaj
1 tk. cukor
2 dkg friss élesztő


Pár dologban eltértem Limarától:
az első, hogy aszkorbinsav híján ez az összetevő nem került bele a tésztába.
A másik: a fent megadott vizet és cukrot alaposan összekevertem, majd az élesztőt ebbe morzsoltam és hagytam kicsit felfutni. Majd így adtam a többi összetevőhöz.
Szóval, vettem a konyhagépem hatalmas keverőtálját
és beleöntöttem a lisztet, a sót, a tejet, a cukros vízben felfuttatott élesztőt
és az apró kockákra vágott hideg vajat.
Majd beindítottam a gép dagasztókarját,
ami 20 perc alatt meghozta a várt eredményt: Limara által leírt állagú tésztát kaptam.
Kelesztőtálam nem volt, így a sütőt bekapcsoltam a legalacsonyabb hőfokon,
így az elég meleget árasztott ahhoz, hogy a közelébe téve a tésztát, hamar a duplájára kelt.

Ezután az enyhén lisztezett munkaasztalon 12 kis gombócot formáztam
és hagytam 10 percet pihenni a tésztagolyókat.
10 perc után egyenként kezdtem nyújtani, sodorni őket kb 45 centis rúddá.
Közben hagytam kicsit pihenni, ahogy Limara javasolta (hogy a sikérszálak nyúljanak,
így a tészta nem fog szakadni a további sodrástól)
Majd az alábbi varázslatot végeztem rajtuk :


Link





Link





Link

 
 
0 komment , kategória:  Recept-EGYÉB-Szósz,szendvics,-  
Kókuszos tejberizs ...
  2012-10-21 23:02:15, vasárnap
 
 
Kókuszos tejberizs

Link






Hozzávalók:

30 dkg. rizs
6 dl. tej
10 dkg. cukor
10 ek. kókuszreszelék
2 ek. reszelt citromhéj
csoki reszelék



Elkészítése:

Forrásban lévő 1,4 l. vízbe a rizst fedő nélkül 10-15 percig főzzük, míg a víz el nem párolog. Ezután ráöntjük a tejet, beleszórunk 8 ek. kókuszreszeléket és a cukrot,
majd ujabb10-15 percig főzzük, míg a rizs meg nem puhul.
Végül belekeverjük a reszelt citromhéjat.

Hideg vízzel kiöblített edénybe öntjük, amit kis hűlés után kiborítunk.
Tetejét reszelt csokival, és kókuszreszelékkel díszítjük.





Link

 
 
0 komment , kategória:  Recept-EGYÉB-Szósz,szendvics,-  
Egyszerű tárkonyos szósz ...
  2012-10-15 09:56:23, hétfő
 
 
Egyszerű tárkonyos szósz

Link


hozzávalók 4 főre

4 dl tejszín (nem főző!)
1 kis fej hagyma
4 dkg vaj
2-3 púpos ek tárkony

bors
kevés borecet (kihagyható)


Elkészítés

1. A hagymát jó apróra vágjuk, Vajon megfuttatjuk.

2. Rádobjuk a tárkonyt és 1-2 percig kis lángon sütjük.

3. Felöntjük a tejszínnel és pár percig forraljuk.
(Ha nem sűrűsödne, fél ek keményítőt fél dl vízzel elkeverve sűríthetjük.)

4. Fűszerezzük, ha úgy szeretjük, citrommal vagy borecettel savanyíthatjuk.

Sültek, húsok mellé tálaljuk kísérőnek.




Link

 
 
0 komment , kategória:  Recept-EGYÉB-Szósz,szendvics,-  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 39 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 2760 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 184
  • e Hét: 184
  • e Hónap: 10359
  • e Év: 203271
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.