Regisztráció  Belépés
mosoj9.blog.xfree.hu
Dombi Ferenc A HANG könyvek írója 2004. május 1-jén hajnalban meghalt. 76 éves volt. t Ibolya
1970.03.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Vallásal kapcsolatos álmok
  2009-09-27 20:34:30, vasárnap
 
  Vallásos álmok


Álmok

Kérdező: 1. Álmomban rávettek arra, hogy szakadjak el a földtől.
2. Küldj nekem irányítót!
HANG: 1. A földi élet útvesztőiben csak az találja meg a helyes irányt, aki a hangsúlyt nem arra teszi, hogy itt és most hogyan lehetne egyre több lehetőséget találni a mulandó javak megszerzésére, hanem arra, hogy a jelenben meglévő mulandó javakat itt és most hogyan lehetne eszköznek felhasználni az örök boldogság felé vezető úton való maradásra.
Álmod arra akarja felhívni figyelmedet, hogy rajtad kívül lévő szempontokat is ennek érdekében kell kezelned. 19 / 1833


Kérdező: 3. Három álomról kérnék magyarázatot. ...
II./ Valaki adott nekem egy gyermeket, melyre vörös palástot tettek, és azt mondták, ő a pápa, akit meg akarnak ölni, s nekem kell vigyáznom rá. Üldöztek, szaladtunk, de megmenekültünk.
HANG: ... A második álmod arról tudósít, hogy az a keret, melyet intézményes egyháznak neveztek, a te életedben is nagy veszélynek van kitéve, de általad, ott ahol élsz, át tudja vészelni a nehézségeket.6 / 492


Kérdező: 1. Álmomban a házunk felé futottam, majd egy fényes gömb jelent meg és azt mondta, hogy mindig velem lesz. Mit jelent ez? 2. Miért nem nyílik ki a harmadik szemem? 3. Nem tudok ellazulni.
HANG: Álmod a következőt tudatja veled: Lelked mélyén nagyon belekapaszkodsz abba, ami e világon otthonodat jelenti. De már megjelent tudatalatti világodban az a FÉNY, aki a te igazi otthonod. Benned még sok az elégedetlenség amiatt, mert nem úgy alakulnak körülötted a dolgok, ahogyan szeretnéd. Te még ezekbe kapaszkodsz. A FÉNY pedig már beléd kapaszkodott! Ő jobban vigyáz rád, mint te a mulandó dolgaidra. Ő jobb kísérőd, mint ahogy te kíséred életeddel azt, azokat, akik hozzád tartoznak.
Álmod arra figyelmeztet, hogy szíved nyugalma abban a szabadságban van, amely még azt sem tartja fontosnak, hogy kinyíljék a harmadik szeme. Azt sem, hogy látó legyen, sőt még azt sem, hogy ellazuljon. ... 10 / 782


Kérdező: 3. Álmaimról szeretnék véleményt kapni.
HANG: 3. Álmaid nem a jövődről akarnak informálni, hanem a tudatalatti világodból olyan képeket vetítenek eléd, amelyek a Tőlem kapott kegyelmi életre, és ennek az életnek táplálására utalnak.
Okosan teszed, hogy olvasót imádkozol, misét mondasz, de a legfontosabb a te életedben is a gyakorlati, szolgáló szeretet! 26 / 2650


Kérdező: Álmomban kiszáradt földön jártam kétségbeesve, majd ezen átkelve, csodálatos világba értem.
HANG: Egy álomnak sokrétű jelentése lehet. Múlt, jelen és jövő, olyan képekben jelennek meg, amely képek érzelmi világod színeiben sokkal többet tárnak eléd, mint amit értelmi képességed valaha is megközelíthetett volna. Igen, mert egy másik dimenzió felé nyit ki benneteket az alvás állapota, s ebből a dimenzióból olyan információk jelennek meg szimbólumokban, amelyek megfejtése nagyon tudja gazdagítani az ébrenlétben megélt jeleneteket.
A te álmod, amely feltűnően pozitív érzelmi hatással végződött, nemcsak a földi élet sivárságának mulandóságát szimbolizálta, hanem a lelki életed fejlődését is eléd vetítette. Vállalnod kell a "lelki szárazság" végigkínlódását abban a reményben, amelynek beteljesülése kárpótol minden lelki szenvedésedért! 29 / 2933


Kérdező: 2. Álmaimról,
HANG: 2. Álmaid gyökere a halálfélelem! Ez nálad jogos! Ha valaki a tengeren hajójának horgonyát úgy gondolja, hogy legjobb, ha más hajóra veti, akkor bizonytalan érzések hatalmasodnak el rajta, mivel a másik hajó semmivel sem biztosabb alap, mint saját hajója.
Te a jövődet bizonytalannak éled meg, mert nem arra a jelenre teszed a hangsúlyt, amely jelen az Én jelenem. Kívülről várod a biztosítást, holott ennek alapját, tehát Engem, magadban hordasz! Ha erre teszed a hangsúlyt, akkor meg fogod élni, hogy nem is te hordasz Engem, hanem Én hordozlak téged! De ehhez jobban kell tudatosítanod magadban azt, hogy Én benned élek! 12 / 1000


Kérdező: A mostani társkapcsolatomban a se vele, se nélküle, a hogyan vele, hogyan nélküle keresztjét cipelem. Nem látok megoldást. Nem tudom, mit tegyek.
HANG: Az elmondott álmaid arra figyelmeztetnek, hogy ugyanúgy, mint eddig, ezután is szükségszerű következményei lesznek döntéseidnek.
Álmaidban azon döntéseid végkifejlettségét élhetted át, amelyeket nem Mellettem, nem Értem és természetesen nem Velem hoztál.
Drága Gyermekem! Mivel Én nem tudok ellentmondásba keveredni önmagammal, ezért nem tudom megakadályozni sem azt, hogy Ellenem dönts, sem azt, hogy döntésednek ne legyenek logikus következményei. Amilyen fát ültetsz, olyan gyümölcsöt fogsz arról szüretelni. A jó fának jó, a rossz fának rossz gyümölcse terem! Egyikről sem a fa tehet. Az tehet róla, aki ültette!
Ha Mellettem döntesz, akkor még fel fogsz keresni leveleddel, és Én továbbra is megígérhetem neked, hogy Bennem nem fogsz csalódni!
Soha nem hagyom magukra azokat, akik hisznek Bennem, akik szeretnek Engem! Mindig igazolom enyéimnek, hogy ők a Győztes oldalán állnak, ha Mellettem állnak! Szeretném ezt neked is igazolni! 13 / 1141


Kérdező: 1. Álmomban utasítást kaptam, hogy kérjem el a feladatomat az Atyától.
2. Egy évtizedek óta nem látott családnál vagyok álmomban. Jó nekem ott! Ott azt mondták, hogy egy médium helyét kell elfoglalnom.
HANG: 1. Amit álmodban kaptál utasítást, azt ébrenlétben meg kell valósítanod! Igen. Ébren és figyelemmel kell reggel beszélgetned Isteneddel, hogy át tudja adni neked az aznapra szóló eszközöket feladatod teljesítésére.
A lényeget tudod. Feladatod az, hogy mindenkit, akivel közelebbi kapcsolatba kerülsz, meg kell tanítanod szeretni, vagyis arra, hogy soha ne ártson senkinek, hogy mindig bocsásson meg mindenkinek és segítsen ott, ahol segíthet.
Nem ezt kell átvenned, hanem azokat az eszközöket akarja megmutatni neked az Atya, amelyekkel a szeretni tanítást, mint célt, megcélozhatod.
2. Nagyon mélyre nyúlnak részfeladataid gyökerei. Közvetítő szerepedet egyértelművé kell tenned magad előtt is, hogy kellő alázattal tudd adni másoknak azt az erőt, ami Tőlem kaptál, azt a bátorítást, amely Velem összekapcsol és megelevenít embertársaidban, és azt a békét, amely az új látások hatására sem borul fel, hanem inkább jobban elmélyed benned és azokban, akik felé küldetésed szól.
E második álmod tehát egy olyan beavatás egyik része, amely tovább segít a lelki fejlődésed útján.
Azt ajánlom, hogy maradj a józan realitások talaján. Légy türelmes, és csak arra koncentrálj, hogy a napi feladatok minőségére figyelj. Vagyis nagyobb gondod legyen az, hogy hogyan teszel valamit, mint az, hogy mit teszel. Azt, hogy mit kell tenned, legtöbbször nem te határozhatod meg. De az, hogy hogyan teszed azt, amit tenned kell, az tőled függ. Erre kell hát tenned a hangsúlyt! 13 / 1151


Kérdező: 2. Egy álomszerű valóság (valóságszerű álom) jósolt nekem.
HANG: 2. Az az álomszerű valóság, mely jósolt neked, nem Tőlem való. Soha nem kapcsolom össze senki boldogságát anyagi dolgokkal. Főleg nem ajánlom senkinek a lottózást. Mentsen meg az Isten minden anyagi megkötözöttségtől! 13 / 1229


Kérdező: 1. Álmomban választanom kell.
HANG: 1. Te már az életben választottál! Engem választottál! Ezt csak azért tehetted, mert az Én szeretetem nemcsak megelőzte a te szeretetedet, hanem együtt is volt veled eddigi utadon. Azért nem hagytalak el, mert nem a gonoszság, hanem a tudatlanság vezetett, és Én láttam lelked mélyén azt a tiszta szándékot, amely mindig melletted tartott Engem.
Az ÚT, amit választottál, az egyetlen ÚT az életre. Több nincs!
A visszatérő álmaidban válaszd mindig a növényeket. Bármelyiket választod, Engem választasz! 14 / 1281


Kérdező: 3. Volt egy gyönyörű álmom, melyben átjárt a szépség.
HANG: 3. Újjászületett szellemi lény csak a szeretetben tudja megélni a Velem való egységet, melyre a kaput az a szépség, harmónia, benső béke nyitja rá, amit álmodban megéltél. 15 / 1355


Kérdező: Egy álom magyarázatát szeretném kérni. Sok ember között voltam, amikor hallottam, hogy Mózesnek hét választottat kell kiválasztani. Gondoltam, én nem leszek ezek között. Ekkor kilépve testemből, láttam az otthagyott testemet. Megnyugodtam, mert átéltem, hogy csak a testem halt meg.
HANG: Álmod azt jelenti, hogy lelked mélyén nincs benned nagyravágyás, de igenis van benned vágy arra, hogy választott légy. Ez azért nem ellentmondás, mert a választottságot nem úgy fogod fel, hogy ezáltal különb lennél másoknál, hanem úgy, mint ajándékot, szolgálatra történő felszólítást.
Álmod a tudatalatti világodba enged bepillantást, és azt hozza felszínre, ami nagyon fontos, a halál tényének helyes szemléletét, s így életed földi részében is nyugalmat tudsz találni Nálam.
Hidd el, hogy választottam vagy! Hidd el, hogy nemcsak Számomra, Jézus számára, hanem sok ember számára alkalmas vagy arra, hogy Én, Jézus, iránymutató tudjak lenni benned! 26 / 2591


Kérdező: 1. Álmomban majdnem mindig meg akarnak ölni.
HANG: 1. Két fontos mondanivalója van ennek az álmodnak. Az egyik az, hogy te nagyon ragaszkodsz a mulandó, földi élethez. E ragaszkodásodat nagyon helytelennek tartja a benned élő isteni szikra, vagyis a lelkiismeret. Az Én Lelkem meg akarja értetni veled, hogy senki a világon, tehát te sem születtél a földre azért, hogy örökre itt maradj. A másik mondanivalója ennek az álmodnak az, hogy nem Értem akarsz élni, hanem önmagad ellen! Olyan ez, mint mikor valaki azzal van elfoglalva, hogy bántja a sötétség, ahelyett, hogy világosságot gyújtana. 21 / 2084


Kérdező: 2. Álmomban gyakran menekülök.
HANG: 2. Ahonnan menekülsz, és ahová menekülsz, Én nemcsak jelen vagyok e helyeken, hanem mindkét helyen Én vagyok a megoldás! Ha ébrenlétben ezt el tudod fogadni, tehát azt, hogy az enyéim számára a körülményeknek is az Istene vagyok, akkor megszűnnek ezek az álomképek! 21 / 2105


Kérdező: Két csodálatos álmom volt. Az egyikben repültem, a másikban nagy erőfeszítéssel kapaszkodtam egy hegyre, de megérte!
HANG: Mindkét álmod arról tanúskodik, hogy érdemes abszolút első helyre tenned Engem életedben!
Amint igaz az, hogy a jó Istennek csak jó gyermekei lehetnek, úgy igaz az is, hogy a boldog Istennek csak boldog gyermekei lehetnek! Aki ezt megértette, az mindent megértett, amit itt a földön meg kellett értenie. Mindenki azért jött le a földre, hogy a boldog Isten boldog gyermekeként térjen vissza a színről színre látás állapotába!
Ennek megvalósítása úgy történik, hogy Engem nemcsak egyszerűen befogad valaki önmagába, hanem amennyire rajta áll, Velem EGGYÉ válva éli életét. Ez jelenti azt, hogy abszolút első vagyok életében.
Te egy újjászületett ember vagy! Tehát a FÉNY gyermeke vagy! De tudnod kell, hogy a föld nem mennyország! Amit magadban hordasz, az nemcsak nem azonos azzal, ami körülötted van, de erkölcsileg ellentéte annak! Benned van a mennyország, az Én Lelkem szeretete, az Én szeretetem Lelke! Isten rád bízott Engem, s Általam Önmagát! Tudnod kell, hogy sorsomat hordozod! De ERŐMET is!
Együtt kapaszkodunk tehát álmod hegyére, hogy majdan csodákban legyen részed!
Bízom benned! Örüljünk egymásnak. De vállaljuk egymás keresztjét is! 21 / 2131


Kérdező: Álmomban utaztam valahová, s visszafelé csodálatos módon kaptam meg a szükséges útiköltséget. Majd egy furcsa kereszt került a kezembe a zsebemből.
HANG: Álmod arról tudósít, hogy a te életed megoldását ne csak magadtól reméld, mivel egy gondviselő Szeretet vigyázza lépteidet. Nem kell hát aggodalmaskodnod.
A furcsa kereszt, amely a zsebedből került elő, arra figyelmeztet, hogy Engem, Jézust, ne magadon kívül keress, hanem magadban, mert Én ott élek a szívedben, és mindig szeretettel figyelek rád, ha Hozzám fordulsz. Tehát nemcsak benned élek, de érted élek benned. Vagyis azt szeretném, ha az Én boldogító jelenlétemet jobban értékelnéd, ha Én, Jézus igazi örömforrás tudnék lenni már földi éltedben is. 26 / 2645


Kérdező: 3. Álmomban ki akart menni belőlem a lélek. Kértem, hogy ne!
HANG: 3. Mélyülnöd kell annak az igazságnak átélésében, mely szerint az életnek, így a te földi életednek is, Isten az ura, és el kell hinned, hogy Isten jobban tudja, mikor szólítson el a földről téged, mint te. Nagyon egyértelművé kell tenned magadban az, hogy mindenki akkor jár legjobban, ha rábízza életét és halálát ISTENRE! 29 / 3016


Kérdező: Két álmomról kérem a HANG véleményét.
HANG: Az első álmod, amelyben a keleti vallások át akarták venni a te keresztény vallásod felett az uralmat, arról értesít téged, hogy éppen úgy, mint álmodban, ébrenlétben sem, szabad, hogy bármiféle csillogás, furcsaság, érdekesség, eltántorítson attól az életformától, amelyet Tőlem, a te Jézusodtól tanultál. Tehát életutadat Velem kell járnod akkor is, ha ez különböző kísértésekkel is jár.
A másik álmod szintén bizonyos józanságra akarja felhívni a figyelmet. Vagyis arra, hogy ne az álmok világa legyen számodra fontos, hanem az, hogy ébrenlétben törekedj kiegyensúlyozott lenni, s higgadt megfontolással törekedj szembesülni azokkal a problémákkal, amelyek életutadon természetszerűen fel fognak merülni. 30 / 3079


Kérdező: 2. Másik fiamnak is rossz álmai vannak.
HANG: 2. E második gyermeked sem tud Nélkülem önmagára találni! Ő is olyan karmikus görcsöket hozott magával a földre, amelyek feloldását nem vállalhatod át tőle. Neki is rá kell jönnie, hogy Nálam, Jézus nélkül, semmit nem tehet ahhoz, hogy lelki békéjét megtalálja! Te nem találhatod meg helyette az ő életének értelmét. Ha ő komolyan meg akarja találni ezt, akkor Nálam feltétlenül meg fogja találni, de Nélkülem soha (Máté 7;7)! 32 / 3343


Kérdező: Egy szörnyű álmomról kérdezem a HANG-ot.
HANG: Semmi gond! Imáid olyan erőket tudnak mozgósítani, amelyekről a földön nem is tudtok fogalmat alkotni! Az imád nemcsak védőpajzs, hanem olyan támadó fegyver is az ellenséges erők ellen, amely fegyver az Én, a te Jézusod erejét hordozza.
Te sem teljes ártatlansággal jöttél a földre! Neked is van adósságtörlesztésed, de tudnod kell, éppen az imáid által igazolod azt, hogy a GYŐZTES oldalán állsz!
Ismét azt mondom: Nincs semmi baj! Te az Enyém vagy! Tudnod kell azt is, hogy aki az Enyém, azt tőlem soha senki el nem veheti! Benned élek, és ez Részemről megváltozhatatlan!
Nagyon örülök, hogy felismertétek ennek az álomnak értelmét. Igen! Valóban hited megerősítését szolgálta. Szeretném, ha soha nem felejtenéd el: Én, Jézus, csak olyasmit engedek meg veled kapcsolatban, ami jobban Hozzám kapcsolja lelkedet. 35 / 3540


Kérdező: 1. Helytelen a felfogásom?
HANG: 1. Lelked mélyéig fel kellett dolgoznod magadban azt, hogy a gyermek nem 'rossz', hanem Isten ajándéka! Álmaid annak adják jelét, hogy ez megtörtént benned. De jelzik azt is, hogy a szellemvilágban azok, akik különös hangsúlyt tettek a gyermeki lelkületre (pl. mint kis Teréz), ezek a gyermeki lelkek, szívesen kerülnek kapcsolatba veled!
2. Valóban nyitott könyv vagy Előttem. Álmod arról is tudósít, hogy te magad is gyermek vagy, és Én, Jézus, aki kifejezetten arra szólítottalak fel benneteket, hogy legyen ébren bennetek gyermekségetek, isten-gyermekségetek tudata, ha az égi hazában végleges otthonra akartok találni, akkor arra a nyitottságra és tanulékonyságra, tehát az alázatnak arra az alapelemére mutattam rá, amely nélkül nincs üdvösség (Lukács 18,17)! 36 / 3772


Kérdező: 3. Álmaimról...
HANG: 3. Álmaid valóban sokszor informálnak előre olyan eseményekről, amelyek folyamatáról ébrenlétben nem lehet tudomásod. De e téren is tudnod kell, hogy minden álom eszköz jellegű. A cél mindenkor annak az áldozatos szeretetnek a vállalása, amely Általam, Velem és Bennem, mindenkor lehetővé teszi számodra azt a benső harmóniát, amelyre teremtődtél.
Ne feledd: a te hazád is a mennyben van. E menny, e másik dimenzió, már itt és most is a szívedben van. De áldásos jelenlétét csak hittel élheted át! 36 / 3871


Kérdező: 3. Van-e üzenete a napfogyatkozásnak?
Egy látomásszerű álmomról kérdezem a HANG-ot.
HANG: 3. Mindennek van üzenete! Csak 'akinek füle van, hallja meg!' Látomásodnak is! A kereszt és a ragyogás sokat mond! A kereszt eltűnik, de a ragyogás megmarad! Erre is azt kell mondanom: 'Akinek füle van, hallja meg!' 37 / 3971


Kérdező: 2. Egy csodás álomról kérdezem a HANG-ot.
HANG: 2. Az álomban a tudatalatti világod azt jelezte, hogy te nem csupán a 'felszínen' akarsz követni Engem. Ezt a magatartásodat díjaztam azzal, hogy átéltettem veled valamit abból a közvetlen szeretetből, amivel Én, Jézus, egy örökkévalóságon át szeretni foglak téged. Tehát a mennyek országából kaptál némi ízelítőt.
De tudnod kell, hogy a földi életedet elsősorban nem azért kellett vállalnod, hogy közvetlen szeretetemet élvezd, hanem azért, hogy te mutasd ki embertársaid szolgálatában az Irántam való szeretetedet! Ezért mondhatjátok joggal, hogy a földön a szeretet elsősorban nem élvezet, hanem ÁLDOZAT! Az Enyém is az volt, s bizony, nem lehet e téren sem más a ti életetek, mint Mestereteké volt a földön (Jn 15.19)! Tudnod kell azt is, hogy az Általam megkívánt szeretet mindig kötelez! 38 / 4036


Kérdező: 1. Miről szólt az álmom?
HANG: 1. Álmod arról beszél, hogy egy szeretetlen világban kell szeretettel tanúságot tenni Rólam, a te Jézusodról. A könyv, amely téged erre késztetett, az élet könyve volt, amelybe hűségeddel már beírtad a nevedet örökre! Te tudod azt, hogy fontosabb szeretni betegen is, mint egészségesen reménytelennek lenni, mert a reménytelenség hosszú távon mindenkit beteggé tesz! 43 / 4758


Kérdező: 1. Valóban olyan a lelkem, amilyennek a szemem tükrözi?
2. Két álomról szeretném a HANG véleményét hallani.
Mindkettő lényege egy nagy egység örömteli átélése volt.
HANG: Valóban azonos tartalmat hord a két kérdésre adandó válaszom. Halljad hát!
Nemcsak a szem a lélek tükre, de a lélek tükre az egész test! Sőt, egész környezeted is! Tested az a felszín, amelyen megmutatkoznak azok a tünetek, amelyek gyökereit a lélek hordja. Ez azt jelenti, hogy minden olyan hiányosság, elferdülés, szakadás, amelynek szenvedő alanya a lélek, a testen érzékelhetővé válik.
A test olyan, mint egy repülőgép műszerfala. Ha a repülésben valami rendellenesség van, akkor az kijelződik a műszerfalon. Nyilván nem elég, hogy valaki észlelje a kijelzést. Az pedig végleg nem megoldás, hogy valaki vagy ne vegyen erről tudomást, vagy alkalmatlanná tegye a kijelző készüléket a jelzésre. Ettől a gépben lévő hiba meg nem szűnik, sőt, végzetes hibává nőhet.
Ez emberi nyelvre fordítva azt jelenti, hogy a lélek meg nem gyógyított sebei boldogtalanná tehetik azt, aki pontosan azért szellemi lény, hogy lelkében boldog, békés ember legyen!
A szemed által észlelt elmosódott képek azt jelentik, hogy lelked nem volt nyitott, s még most is hiányos befogadása e téren az átfogó érzések, álmok szimbolikus megfejtésének egységesítésére. Nyelvileg meg tudod fogalmazni magadnak is, másoknak is a hiányokat, bőségeket egyaránt. De a mindenkiből feléd áradó ismeretszerzési lehetőségeket csak elmosódottan tudod kezelni.
Most egy hosszú mondatba tömörítem mondandóm lényegét! Aztán egy kicsit aprózom.
Ha elhiszed azt, hogy minden és mindenki azt közli veled, hogy Isten szeret téged. Ha el tudod fogadni, hogy nemcsak bent vagy abban az egységben, melyet Isten szeretete, úgy, mint Önmagát, téged is létben tart, és azért tart létben, amiért Önmaga és minden más létezik, vagyis azért, hogy ne a különbségekre, amelyek benne nem is léteznek, hanem arra az egységre irányuljon szíved szeretete, ami Ő, és melyet így fejeztem ki: szeresd felebarátodat, mint önmagadat. Vagyis, ha elfogadod azt, hogy önmagadnak teszed a legjobbat akkor, ha mindenkit feltételek nélkül, teljesen szeretsz, és önmagad hasítod szét, ha különböztetsz, változtatsz szereteted intenzitásán önző módon, melynek jogosságát hiába fogalmazod meg magad számára pillanatnyilag elfogadhatóan, attól az még nem lesz az, akkor szemed látása javul és gyógyul!
Paradox módon tehát neked nem tisztánlátásra kell törekedned, hanem arra, hogy tisztán szeress a homályos látásod ellenére is. Akkor gyógyulsz! Még egyszerűbben: akkor jársz jól, ha azokat is egészen szereted, akikkel nem értesz egyet. Tehát nem az egyetértésből jön a teljes szeretés, hanem a teljes szeretésből az egyetértés. Még tömörebben: a szeretés tesz látóvá, nem a látás szeretővé!
Álmaidban erre a szeretésre éreztél rá, ezt közölte veled tudattalanod, ezért gyógyultál is! De az a személy, akit említettél, nem az a személy! Csupán benned lokalizálódott rá! 14 / 1354


Kérdező: 3. Mit jelent az álmom?
HANG: 3. Álmod azt jelenti, hogy elérkezett az idő, amikor Lelkem vezetésével meg kell tanulnod, meg kell látnod azt, hogy miben állhatsz embertársaid segítségére. Ennek lehetősége körülményeidben kezd kibontakozni. 1 / 42 Való Zénó


Kérdező: III./ Egy bérházban értesítést kaptunk, hogy másnap este 6-kor meg fogunk halni. Nagyon féltünk. A megadott időpontban szellemi lények jöttek be. Majd egy feszülés után határtalan boldogság járt át.
HANG: III. A harmadik álmodnak is nagyon megnyugtató a magyarázata. Kettőnk kapcsolatának szilárdságát bizonyítja. Amint a tenger felszínén fodrozódó hullámok nem zavarhatják meg a mélység nyugalmát, úgy a te életed felszínén történt problémák sem szüntethetik meg benned az Én békémet, mely nem csupán fegyverszünet az élet harcában, hanem a Bennem átélhető hazataláltság békéje. Adj hálát azért, hogy elszakíthatatlanul egymáshoz tartozunk. 6 / 492


Kérdező: Három álmomról kérdezem a HANG-ot.
HANG: Álmaid mindegyike erőt, békét és örömöt hagyott maga után. Ez tehát azt jelenti, hogy mélyen, a tudattalan világodat is átjárja az Én, a te Jézusod jelenlétének melege. Ezek az álmok a 'feltöltekezés' időszakát jelentik lelked fejlődésének útján. Azért fontos ezt tudnod, mert Isten, aki minden jónak ajándékozója, a földön élő embereket rá akarja nevelni arra, hogy ne az ajándékait értékeljétek a legjobban, hanem magát az AJÁNDÉKOZÓT!
Kétségtelen, hogy kellenek boldogító megtapasztalások a földi életetek folyamán, de ezeknek 'előkészítő' szerepük van.
A földön az Isten gyermekeit nem a megtapasztalásokból, hanem a HITBŐL élés kell, hogy jellemezze. E kijelentésem: 'Hittél, mert láttál. Boldogok, akik nem látnak, mégis hisznek. (Jn 20.29)', nemcsak egy másik emberre vonatkozik, de vonatkozik ugyanarra az emberre is, aki boldog, mert megtapasztal, de még boldogabbnak mondható, amikor már nem tapasztal, és mégis hisz Bennem, hű marad Hozzám!
A te áldozatos, szolgáló szereteted számomra, a te Jézusod számára feltétlenül örömet jelent, akár megtapasztalás, akár megtapasztalás nélküli HIT a forrása örömödnek. A te szíved békéjét viszont csak az a HIT tudja biztosítani számodra, amely HIT megtapasztalások nélkül is ÉLŐ HIT tud maradni! Az úgynevezett 'lelki szárazságtól' tehát nem félni kell, hanem számítani kell rá, és vállalnia kell annak, aki minden áron, valóban hű akar maradni Hozzám! 38 / 4062


Férjem levágott fejével álmodtam.

Kérdező: 2. Férjem levágott fejével álmodtam.
HANG: 2. Álmod azt akarja aláhúzni benned, hogy elirányítód csak Én lehetek, s bár neked nagyon szeretned kell férjedet, de ne akarj az ő fejével gondolkodni, hanem az Enyémmel az ő érdekében is. Férjed egészségi állapota csupán feladatokat ad számodra, de semmiképpen sem gondot! Az ő gyógyulása is annyiban valósul meg, amennyiben feladatnak és nem gondnak éli meg betegségét.
Nagyon szeretlek benneteket, és nagyon bízom abban, hogy a teljesség igényével akarsz Engem életed partnerévé tenni. 8 / 612


Egy csodálatos álmomról kérdezem a HANGOT.

Kérdező: Egy csodálatos álmomról kérdezem a HANGOT.
HANG: Az Én szeretetemnek csak igazságban szabad megnyilvánulnia, és semmiképpen sem ámításban. Ezért álmoddal kapcsolatban tudatom veled, hogy nem valami jövőkép vetítődött eléd, amely a látomással szinkronban megvalósulásra vár, hanem olyan pillanatnyi lelki állapot szimbóluma, amelyért feltétlenül hálásnak kell lenned, mivel lelked mélyén azt éled meg, hogy problémáid, gondjaid lényegét nem neked kell megoldanod, de mégis, sőt a vártnál jobban fognak azok megoldódni, éppen azért, mert átvehette Lelkem ezek kormányzását.
Tehát nem álmodozásra kell felhasználnod álmodat, hanem hálálkodásra azért, hogy Lelkem úgy működhet benned, ahogy működhet.
Drága Gyermekem! Kevés olyan ember él a földön, akinek lelki állapota stabil. Sajnos azok is kevesen vannak, akik mentesek lennének a felesleges szorongásoktól. Te lelked mélyen megkaptad ezt a kegyelmet. Ennek kettő oka van. Az egyik az, hogy tudtad mélyíteni magadban azt a hitet, amelyet Én az enyéimben csak azért kevesellhettem, mert nem Tőlem, hanem tőletek függ, hogy ez megtörténjék. A másik ok az, hogy a Tőlem kapott szerepedre a későbbiekben neked is, de másoknak is szüksége lesz, hogy erőt tudj meríteni a Velem való élő kapcsolatból.
Újra mondom: Adj hálát álmodért és a jövőben is tégy meg mindent, hogy egyre jobban mélyüljön, tisztuljon benned az a HIT, amely nem más, mint a szívednek a szeme. Ez csak gyakorlat által történhet. Imában, cselekedetekben egyaránt! 12 / 1057


Kérdező: Egy csodálatos álomról kérdezem a HANG-ot.
HANG: A földön az Isten iránti szeretet elsősorban nem élvezet, hanem áldozat. Ez azt jelenti, hogy míg Isten közvetlenül is ki tudja mutatni irántatok megélt szeretetét, és ezt meg is teszi, de csak ritkán, mert a földi élet nem arra való, hogy állapotszerű érzelmi boldogság járjon át benneteket. A földi élet pontosan arra való, hogy gondolkodásotok átalakítása segítségével tegyetek tanúságot Isten iránti szeretetetekről az emberek szolgálata által arról, hogy igazi, örök hazátok a mennyben van. A földi élet elsődlegesen arra való, hogy ti mutassátok ki Isten iránti szereteteteket az emberek, főleg az ellenségeitek iránti szeretetetek által. Ti csak elmondani tudjátok Istennek, hogy szeretet él bennetek Iránta. Ennek kimutatása csak olyan áldozatok árán igazolható, amely vele jár az emberek szolgálatával.
Te annyira szereted Istent, amennyire szereted embertársaidat. Annyira szereted embertársaidat, amennyire segítesz a rászorulókon. Az, hogy nem ártasz senkinek, megbocsátasz mindenkinek, még nem elég, de feltétlenül szükséges, hogy ne légy ellensége önmagadnak. A másokon segítés - főleg azokon, akik nem tudják, vagy nem akarják ezt viszonozni -, ez az a terület, ahol felismerhető, hogy mennyire szereted Istent. Ne feledd: a te keresztednek is a függőleges szára a természeted, a vízszintes szára pedig a körülményeid. Keresztedről tehát a földön le nem szállhatsz! E kereszted által kell megszentelődnöd!
Az a kereszt, amelyet kabátodra tűztem álmodban, pontosan azt az áldozatkészséget akarja jelezni, amely kell, hogy szívedben jelen legyen, hogy ne csak szavakkal szeress Engem, a te Jézusodat.
('Éhes voltam, és adtatok ennem. Szomjas voltam, és adtatok innom. Idegen voltam, és befogadtatok. Nem volt ruhám, és felruháztatok. Beteg voltam, és meglátogattatok. Börtönben voltam, és fölkerestetek. Erre megkérdezik az igazak: Uram, mikor láttunk éhesen, hogy enned adtunk volna, vagy szomjasan, hogy innod adtunk volna? Mikor láttunk idegenként, hogy befogadtunk volna? Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy meglátogathattunk volna? ....- Bizony mondom nektek, amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek.( Máté: 25; 35 - 40)' 39 / 4132

* * *
Álmomban is imádkoztam azért, aki bántani akart.

Kérdező: 2. Álmomban is imádkoztam azért, aki bántani akart.
HANG: 2. Az a tény, hogy álmodban is imádkoztál azért, akiről úgy láttad, hogy bántani akar, ez azt mutatja, hogy lelked mélyén megértettél Engem! Számomra ez örömöt jelent. Számodra pedig legyen nagy vigasztalás. 16 / 1508


Bal latorként láttam magam álmomban.

Kérdező: 1. Bal latorként láttam magam álmomban.
HANG: 1. Te azzal a latorral azonosítod magadat, amelyik nem tudott hinni Bennem, mikor a kereszten egymás mellett függtünk. Ne azonosítsd magadat vele! Velem azonosítsd magadat! Benned élek és az a vágyam, hogy ezt örömnek, benső békének, tehát boldogságnak éld meg! Nem tudom helyeselni, amikor valaki - bizonyos értelemben - állapotszerű bűntudatban éli le életét! Nem azért jöttem közétek, hogy a múltat bogarásszátok, hanem azért, hogy a jelent, az Én segítségemmel, megszenteljétek!
Nagyon sajnálom, hogy a reinkarnáció felismerése sok emberben nem azt eredményezi, hogy felszabaduljon, hanem azt, hogy vezekeljen! Bár megértenétek, hogy a jelen problémáinak felvállalása azzal az elhatározással, hogy a szeretetben való növekedést és a szeretni tanítást kell előtérbe állítani, tehát a szolgáló szeretetet, nem könnyítik azok a vezeklések, amelyeket bárki vélt, vagy elképzelt előző életének bűnei miatt vállal magára! Bűnöket nem lehet jóvátenni, és nem is kell! Kinőni kell a bűnökből! Kinőni kell az önzésből, és nem arra törekedni, hogy a múlt önzéseiért a jelent megkeserítsétek magatoknak! A szolgáló szeretet nemcsak titeket kötelez, hanem Engem is, Istent is! Ezt tudatosítsd magadban! 23 / 2252


Sok furcsa álmom van! Miért?

Kérdező: 3. Sok furcsa álmom van! Miért?
HANG: 3. Fárasztó álmaid forrása élő hited és bizalmad csekély mértéke. Ha nem arra tennéd a hangsúlyt, hogy milyen vagy, hanem arra, hogy KIÉ vagy, ha jobban tudnál hinni abban, hogy nagyobb AZ, aki benned van, mint ami kívüled van. Ha el tudnád fogadni, hogy az istenszeretőknek minden a javára válik, tehát, ha elhinnéd, hogy Én, a te Jézusod, boldogító módon vagyok benned, és örülök neked, ha te örülsz Nekem, akkor angyalaim tudnának gondoskodni arról, hogy pihentető, frissítő, örömteli álmaid legyenek. 38 / 4096


Azok a képek álmodban, - amelyekről beszámolsz - azért vannak, hogy felkészítsenek téged arra a munkára, amelyre kijelöltelek

Kérdező: Mi a szándéka velem az Úrnak?
HANG: Az a szándékom veled, hogy benned éljek! Azért akarok benned élni, hogy te már itt a Földön hordozd magadban a Mennyországot; benső békéd, boldogságod legyen, és erről tanúságot is tégy, vagyis tudjam általad is szeretni az embereket! Azok a képek álmodban, - amelyekről beszámolsz - azért vannak, hogy felkészítsenek téged arra a munkára, amelyre kijelöltelek, és amelyre te igent mondtál. Ez akkor fog megvalósulni, ha figyelmeddel, energiáddal Felém fordulsz, és felvállalod azt az állhatatos munkát, hogy tanulj Tőlem! ... 43 / 4751


Egy gyönyörű álmomról kérek véleményt.

Kérdező: 3. Egy gyönyörű álmomról kérek véleményt.
HANG: 3. A gyönyörű álmod éppen azt akarja éreztetni veled, hogy nemcsak tudnak rólad az égiek, de szeretnek is téged, és soha nem engedik meg, hogy erődön fölüli kereszted legyen, ha bízol bennük!
Hidd el! Az Isten valóban JÓ Isten! Hidd el, hogy ha valaki komolyan elfogadja, hogy van GONDVISELŐJE, annak soha nem lehet akkora gondja, hogy idegileg tönkremenjen! Isten az Ő gyermekeinek vagy csökkenti keresztjét, vagy növeli erejét. De közömbös nem maradhat. Isten valóban JÓ Isten! 37 / 3939


Szentostyával kapcsolatban álmodtam.

Kérdező: 1. A szentostyával kapcsolatban álmodtam.
HANG: 1. A szentostyában történő megjelenülésem álmodban felszínre hozta benned mind az éhséget Irántam, mind a méltatlanságod tudatát Velem kapcsolatban.
Tudnod kell, hogy Én, Jézus, nem azért maradtam itt közöttetek az Oltáriszentségben, mert bárit is méltónak tartanék közületek erre, hanem azért, mert szeretetem leghatékonyabb kimutatásának tartom azt, hogy eledelként nyújtom Magamat nektek.
Tehát amikor szentáldozásról van szó, akkor ne a bűnbánat érzése uralkodjék el rajtatok, hanem az az égi öröm, amelyet szívem szeretete kell, hogy jelentsen, ébresszen mindannyitok szívében. 33 / 3400


Báránnyá változtam

Kérdező: Álmomban báránnyá változtam. Csodálkoztam ezen.
HANG: Mint tudod, a bárány a szelídség jelképe. Ha azt élted meg, hogy bárány lettél, akkor ez arra szólít fel, hogy a szelídséget kell megcéloznod, ha valóban önmagadra akarsz találni.
Én, Jézus, aki jó pásztornak mondtam magamat, szintén bárányként, Isten bárányaként vagyok ismert közöttetek.
A szelídség olyan jellemvonás, amely isteni értékeket hordoz. Küldetést kaptatok, hogy bárányként menjetek a farkasok közé (Lukács 10;3), és a világvége nagy drámájában a bárányok, a juhok mondatnak Isten áldottainak (Máté 25;33-34).
Ahhoz, hogy ezt a bárány-küldetést örömmel tudjátok vállalni, feltétlenül fontos az okosság és az óvatosság! Csak ezekkel felszerelve tudjátok nyugodt szívvel, nyugodt lelkiismerettel vállalni e küldetéseteket. E küldetést csak azért adhattam nektek, mert Nálam mindig megtalálhatjátok, Tőlem mindig megtanulhatjátok az értelemnek és a szívnek rendezettségét, tehát az okosságot és az óvatosságot. 31 / 3262


Pokolban jártam.

Kérdező: 3. Azt álmodtam, hogy a pokolban jártam.
HANG: 3. Álmodban kaptál bizonyos jelzést arra, hogy másképpen kell gondolkodnod, de Én, Jézus, nem alkalmazhatok erőszakot veled szemben sem. Nem tudok helyetted megtérni!
Álmodban jelzést kaptál arról, hogy nem szükségszerű meghalni valakinek ahhoz, hogy a pokolban tudja magát. Az, hogy te onnan kikerültél, kell, hogy reménnyel töltsön el. E remény azonban kell, hogy élő forrásból táplálkozzék! Ilyen élő forrás e válaszom is! 33 / 3470


Péter kulcsát láttam

Kérdező: 1 Egy álmom: szent Péter kulcsát láttam, de nem értem el.
HANG: 1. Zártságnak éled meg vallásosságodat. Ez részben igaz, részben nem. Minden, ami hagyományon alapul, lehet akadály, de lehet lendítőerő is azon az Úton, amellyel Én, Jézus, azonosítottam magamat.
A 'megszokás' csak akkor jó, ha a jobb felé képes kinyitni valakit. Különben akadálya a lelki fejlődésnek. Imák, szertartások, ünnepek, ezek nem önmagukban értékek. Ezekkel kapcsolatban döntő a CÉL! Vagyis Én, Jézus! A Velem való egyre bensőségesebb, egyre boldogítóbb, egyre lelkesítőbb kapcsolat. Ez a döntő! 34 / 3505


Ördög

Kérdező: 2. Álmomban megjelent az ördög
HANG: 2. Az ártó erők zavarása ellen a legjobb védekező magatartás az, ha este, mielőtt elalszol, kéred őrangyalodat, kéred a jó angyalok, a szerető szellemek segítségét, akik mintegy védő palástot terítenek rád, és álmodban a biztonság érzése fog átjárni. 21 / 2084


Harang

Kérdező: 1. Álmomban egy félelmetes hang jött ki belőlem.
HANG: 1. Alázatosabbnak kell lenned! Én, Jézus szelíd és alázatos szívű voltam földi életemben is, és erre adtam nektek példát. Mindazoknak megadom az erőt is ehhez, akik valóban azt akarják, hogy Én éljek bennük, és ne különböző félelmet keltő erők. 40 / 4262


Keresztet rajzoltak homlokomra.

Kérdező: 1. Egyik álmomban keresztet rajzoltak homlokomra, ez óriási hatást tett rám.
HANG: 1. Jelentése minden álomnak van. Jelentősége viszont különböző. Az első álmodban olyan jó angyalok munkáját tapasztalhattad meg, akik különböző beavatásokat végeznek az Általam kijelölt személyeken. ...
A te beavatásod olyan áldássá formál téged, melyre nemcsak neked, de mindazoknak nagy szükségük van, akik kapcsolatba kerülnek veled! 22 / 2194


Kulcs rozsdás, fényes

Kérdező: Álmomban egy rozsdás és a fényes kulcs közül a rozsdásat választottam.
HANG: Jól választottál! Az újdonságot szimbolizáló ‘fényes kulcs' és az idők viharát átvészelt 'rozsdás kulcs' szimbólum, gyakran próbára tesz benneteket. Az újdonság csak akkor jelent valódi értéket, ha gyökerei messze visszanyúlnak a múltba!
Aki sziklára akarja építeni életét, annak a mélységekben kell megtalálnia a megfelelő alapot. A csillogó felszín olyan futóhomokot jelent, amely csak a felületen mutatkozik kívánatosnak, de tartást nem tud biztosítani.
Amit te lelked mélyén választottál, az valóban komoly munkára hívja fel figyelmedet. Olyan szellemi munkát kíván, amelyben a tartalomra kell tenned a hangsúlyt, és nem a formára.
Tudattalan világod álmodban arra figyelmeztet, hogy ne engedd elcsábíttatni magadat különböző pótcselekvésekkel a lényegtől!
A lényeg, tehát a szándék és a cél mindig Én, Jézus, kell, hogy legyek. Tőlem, Velem indulj, és Értem élj! Tehát az örökkévalóság mérlegén is értéket jelentő legyen az, ahogyan éled életedet. Az erre történő rálátást csak azzal a 'kulccsal' lehet megnyitni, amely az emberi történelemben azért rozsdás, mert ritkán van használatban, s azért öreg, mert azóta van, amióta tudhatjátok, hogy Én, Jézus, legyőztem a világot. Ennek a 'kulcsnak' a másik neve: Az Én kedvemért, az embertársaidra figyelő szeretet!
Végig az emberiség történelmén, a csillogást jelentő fényes 'kulcs' dominál mindenütt, amely az örökkévalóság mérlegén nulla értéket mutat. E kulcsnak másik neve: A mások érdekeit figyelmen kívül hagyó ÖNZÉS. 32 / 3269


Lépcsőház

Kérdező: 3. Két lépcsőházas álmomról kérdezem a HANG-ot.
HANG: 3. A lépcsőházas álmok törekvési irányokat szimbolizálnak. A felfelé haladó lépcső pozitív iránya lelki fejlődésednek mutat utat. Felfelé törekvő vágyaid képesek legyőzni fáradságodat, s reményeidben nem fogsz csalódni mindaddig, míg valóban akarsz felfelé haladni. A Belém vetetett remény rendületlen kitartást igényel! 39 / 4239


Ötágú csillag

Kérdező: 3. Ötágú csillaggal álmodtam. Jó jel ez?
HANG: 3. Az ötágú csillag végletet szokott jelezni. Ha a csillag két csúcsa lefelé, egy pedig fölfelé áll, akkor az eszmény-világ irányában mutatja a fejlődésedet. Ha egy csúcsa lefelé és két csúcsa fölfelé áll, akkor lehúzó erők közeledtét jelzi. A csillag, mint szimbólum, mindig a bizonytalanság felszámolását jelzi annak életében, aki e jelet kapta. 24 / 2421


Piramis

Kérdező: 2. Egy másik álmomban csillogó tetejű piramist láttam, amely lefelé kopott volt.
HANG: 2. A második álmod e beavatottság forrását mutatja meg, amely a piramis csillogó csúcsával szimbolizálja azokat a szellemi erőket, amelyek iránt van érzéked, van antennád arra, hogy abból a tömény szellemi zűrzavarból, amely most elözönli világotokat, kiszűrd azokat az értékeket, amelyek valóban képesek benned és általad építeni, buzdítani és vigasztalni.
A piramis kopott része két gondolatot hordoz. Az egyik az, hogy a legtisztább eszme is képes silányulni, ha elindul lefelé, és a másik, hogy szürkés, semmitmondó területek is vezethetnek csillogó értékek felismerésére, ha valakiben van kitartás vállalni a szürke hétköznapok által felépíthető életpiramist.
Beavatottságod kell, hogy biztonságot jelentsenek neked arra, hogy nem vagy soha egyedül, hogy jóságos szellemi erők dolgoznak rajtad, benned, és neked soha nem lehet okod az elcsüggedésre, mert választottam vagy! 22 / 2194


Szív, kereszt

Kérdező: 2. Álmomban egy világító szívet láttam, amely leszállt a földre.
HANG: 2. A szív mindenkor a törekvésközpontnak, tehát a szándékvilágnak olyan szimbóluma, amely arra a szeretetre akarja irányítani figyelmeteket, amelyre Én, Jézus, tanítottalak benneteket (Jn. 13:34)! A szíven látható kereszt pedig arra figyelmeztet, hogy a földönt nincs szeretet szenvedés, tehát áldozat-vállalás nélkül. 36 / 3877


Romos ház

Kérdező: 1. Miért álmodom gyakran, idegen, romos házzal?
HANG: 1. Álmod annak a szimbóluma, hogy te mások által rommá vált életeket szeretnél helyrehozni, mert úgy gondolod, hogy így jöhet helyre a te életed is.
Bármennyire is furcsa számodra, de igaz, hogy a te életed helyen van! Aki úgy tudja imában lelkét Hozzám emelni, mint te, az feltétlenül élő kapcsolatban van az Én szerető szívemmel! Ez nem is lehet másképpen! Hidd el, ezt Én, Jézus mondom neked!
Neked tehát meg kell találnod szíved békéjét abban a látszatra semmi különöset nem jelentő feladatokban, amelyeket reggeltől estig, mint napi munkádat, meg kell tenned. Veled és benned vagyok! Meg kell ezzel elégedned! Az, amit földi szemmel nem lehet látni, megláthatja az égi szem, vagyis a szív szeme, a HIT! 36 / 3812


Templom

Kérdező: Álmomban, egy templomban ragyogó, lüktető sárga fény járt át, és csodálatosan feltöltött erővel ébredtem.
HANG: Álmotok, többek között, két nagy lehetőséggel rendelkezik. Az egyik az, hogy nagyon mélyen és tartósan be tudja építeni és rendezni tudja lelketekbe az ébrenlétben kapott benyomásokat. A másik lehetőség az, hogy más dimenziók hatással tudnak lenni rátok, amennyiben ez szándékotokkal valamiképpen megegyezik, illetve amennyiben érdeklődést tud kiváltani belőletek.
Ti szinte mérhetetlenül több energiával rendelkeztek, mint amennyit általában ébrenlétben aktualizáltok. Ha szándékotok tiszta, akkor angyalaim fel tudják használni az álmotoknak e lehetőségét arra, hogy meglendítsék bennetek azokat az energiákat, amelyek előbbre tudnak vinni benneteket a szerető szolgálat kibontakoztatásának útján.
Álmodban tehát az égiek segítettek abban, hogy merj vállalni több és nagyobb áldozatot, mint amennyit eddig vállaltál. Igen, mert képes vagy erre! 24 / 2373


Kérdező: 3. Álmomban, egy romos templomban átölelt a FÉNY.
HANG: 3. Álmodban a tudattalanod kinyílt Felém, és Én, Jézus, örömmel érzékeltettem veled azt, hogy életed megoldása, életed boldogító forrása Én, Jézus vagyok! 27 / 2764


Kérdező: 3. Egy templomi álmom jelent-e valamit a jövőmre nézve?
HANG: 3. Egy pozitív és egy negatív tartalma volt álmodnak. Ez az álmod azt érzékelteti veled, hogy a templomban a negatív események is jóra tudnak fordulni. (Gondolj arra, aki kétségbeesésében öngyilkos akart lenni, de nem halt meg! 33 / 3423


HANG: - Tettél fel még egy kérdést álmoddal kapcsolatban. Aki álmaiban templomban van, az lelke mélyén nagyon közel van Hozzám, Jézushoz! 40 / 4293


Kérdező: 3. Templommal kapcsolatos két álmom volt.
HANG: 3. Templomi álmaiddal kapcsolatban azt tudom mondani, hogy megízleltél valamit abból az emelkedett lelkületből, amelyre szükséged van. 41 / 4440


Utazom. Álmaimban mindig utazom, ...

Kérdező: 2. Álmaimban mindig utazom, de amikor visszatérek otthonomba, az sohasem ugyanaz.
HANG: 2. Nagyon régóta keresed helyedet. Évezredeket gondolj! Itt volna már az ideje, hogy Nálam megtaláld önmagadat. Nagyon szeretlek és nagyon várlak! 11 / 938


Vonat. Gyakran majdnem lekésem, vagy rossz vonatra szállok ...

Kérdező: 3. Sokat álmodom vonattal. Gyakran majdnem lekésem, vagy rossz vonatra szállok, de meghúzom vészféket.
HANG: Ami pedig az utazásaidat illeti, arról azt kell tudnod, hogy te, mint kereső ember, amikor azt veszed észre, hogy pályamódosítást kell végezned, akkor ezt vállalod is. Két értékes vonást hordozol tehát magadban e téren. Az egyik az, hogy van szemed a látásra, a másik az, hogy van benned annyi rugalmasság, amennyire szükséged van ahhoz, hogy lelki fejlődésedet biztosítani tudd.
Leveledben említetted még azt, hogy szeretnéd tudni, mit jelent az, ha valaki álmában gyakran lóval álmodik. Nálad feltétlenül egy olyan önfegyelemnek a jele, amelyre szükséged is van. 27 / 2712


Állandóan elhagyok, elvesztek valamit. ...

Kérdező: 1. Visszatérő álmaim: állandóan elhagyok, elvesztek valamit. Dolgokhoz nem találom a megfelelő eszközöket.
HANG: 1. Benső elbizonytalanodásaid arra figyelmeztetnek, hogy Velem, Jézussal, embertársaiddal és önmagaddal való egyértelműséged megragadt a felszínen. Az egyértelműség elmélyítésének a hiánya a következő módon orvosolható:
a./ Velem, a te Jézusoddal akkor mélyül kapcsolatod, ha imáidban és életviteledben nagyobb hangsúlyt teszel arra, hogy Én, Jézus valóban a te Jézusod vagyok! Ha erre naponta többször is figyelmezteted magadat, akkor e valóságnak a tudata feltétlenül gyökeret fog verni a tudatalatti világodban, s ennek következtében minden más ehhez fog igazodni.
b./ Embertársaid irányában meg kell tanulnod, hogy szíved szeretete, tehát önzetlenséged ne erőltetett birkózásnak legyen a gyümölcse, hanem annak, hogy Én, Jézus benned élek, s így minden csak javadra válhat.
c./ Magaddal kapcsolatban erősödnöd kell abban az egészséges hitben, amely annak az alázatnak az alapján áll, amelyet köreitek ALAPALÁZAT néven fogadtak el Tőlem. (Bizalomteli helytállás a meglátott jóban, s nyitottság a jobb felé. E 'jobb' mindenkor csak Velem, Jézussal támasztható alá az evangéliumaim alapján ). Erre csak az képes, aki tudomásul veszi, hogy a Bibliában rangsorolni kell, mert Isten az embert nem bábunak teremtette. 40 / 4303


Éjszaka egy hang rám parancsolt: ,,Ébredj!"

Kérdező: Éjszaka egy hang rám parancsolt: ,,Ébredj!" Ki volt és mit értett ezalatt.
HANG: Az alvás állapota tudatalatti világod idő-tér korlátainak fittyet hányva olyan információkat képes belevetíteni tudatodba, melyekre bizonyos problémák megoldására, veszély elkerülésére, örömök felkészítésére szükséged van. Tudatalatti világod nyitott a szellemvilág felé, de nem határtalanul. A tudatosan kialakított erkölcsi magatartásod határt szab e nyitottságnak, s így egészen ritka eseteket kivéve, amikor valaki tudatosan teljesen eladta magát a gonosznak, csak jó szellemek hatásai érvényesülhetnek.
Azt mindig nagyon jól teszed, ha Tőlem védelmet kérsz, de van őrangyalod is, aki nagyszerűen tud aktivizálódni érdekedben, ha erre megkéred.
Az említett esetben tehát nem is az a lényeg, hogy kitől jött a felszólítás, hanem az, hogy jött. E felszólítással két fontos üzenetet kaptál. Az egyik az, hogy te soha nem vagy egyedül. Van aki vigyáz rád. Ennek tudatosítása feltétlenül elősegíti benned az Én békémnek elfogadását. Zaklatott világotokban ez mérhetetlenül fontos. Igen, mert az Én békém nem csupán valami statikus nyugalmat jelent, hanem jótékony hatást fejt ki mindazokra, akikkel kapcsolatba kerülsz. Örülj hát ennek és adj érte hálát Istennek.
A másik, a szószerinti értelmezés. Az ébredés éberséget jelent. Főleg azok, akikről köztudott, hogy szerető lelkek, ki vannak téve annak, hogy ne csak felhasználják, de ki is használják őket. Nem kevés azoknak a száma, akik a jóságot a bárgyúsággal azonosítják, s természetesnek veszik, hogy az ilyen emberek becsaphatók.
Te ugyan nem tartozol azok közé, akik becsaphatóknak látszanak, de annál jobban kell vigyáznod, mert minél határozottabb, egyértelműbb valaki, annál rafináltabb módon jön ellene a kisértő. Már évezredekkel ezelőtt Én is gyakran felhívtam tanítványaim figyelmét e szavakkal: ,,Ébren legyetek!"
Neked természetednél fogva megadatott a fegyelmezett gondolkodásnak képessége, de jobban kell vigyáznod arra, hogy kivel és milyen mélységig lehetsz bizalmas. Szeretettel kérlek, ne sértődj meg, de azért mondom, amit most mondok, mert kellemetlenségektől akarlak megkímélni: Nálad az őszinteség leple alatt, bizony, kicsit a fegyelmezetlenség húzódik meg a beszédedben. 7 / 553Felszolgálok, visszatérő álom

Kérdező: 1. Sokszor visszatérő álmom az, hogy felszolgálok.
HANG: 1. Ne zavarjon az említett visszatérő álmod, mert lelked mélyén él benned az, amit ez az álom szimbolizál: SZOLGÁLAT! Másokat kiszolgálni olyan eledellel, amelyről tudnod kell, hogy csak azért szolgálod fel, mert tápszer van bennük! Ez az álom szinte felszólítás arra a munkára, ami mindannyitoknak feladata kellene, hogy legyen! A szolgáló szeretet önmagában nem elég! Bölcsességre is szükségetek van, hogy szolgáló szereteteteknek tartalma olyan legyen, amely az Én áldásomat, az Én kegyelmeimet közvetíti.
Kell tehát, hogy legyen benned egy egészséges céltudatosság! És ez már átvezet a következő kérdésedre. 23 / 2339

Gyermekekkel.

Kérdező: 3. Gyakran álmodom engem körülvevő gyermekekkel.
HANG: 3. Az angyalok, tehát azok a jó szellemek, akik nagyon szeretnek téged is, úgy próbálják ezt érzékeltetni veled, hogy álmaidban kedves, jóságos gyermekek érzékelésével erősítik veled a kapcsolataikat. 35 / 3622


Jelet láttam.

Kérdező: 2. Álmomban egy csodálatos jelet láttam. Mit jelent ez nekem?
HANG: 2. Aki azt a csodálatos ragyogást látja akár álmában, akár ébrenlétben, amelyet te láttál, az a FÉNY gyermeke! Adj ezért hálát! 28 / 2821


Jelet láttam.

Kérdező: 2. Álmomban egy csodálatos jelet láttam. Mit jelent ez nekem?
HANG: 2. Aki azt a csodálatos ragyogást látja akár álmában, akár ébrenlétben, amelyet te láttál, az a FÉNY gyermeke! Adj ezért hálát! 28 / 2821


Áldozás

Kérdező: 2. Egy álmom magyarázatát kérem, amelyet áldozás előtt éltem át.
HANG: 2. Álmod lelki fejlődésed útját mutatta néked. Hozzám csak fáradtan, gyengén, másoktól, akár ellenkező előjelekkel rendelkező egyének útján lehet eljutni. Bizony, a Földön a szeretet elsősorban nem élvezet, hanem áldozat! 42 / 4641


Álmok megtévesztőtől

Kérdező: 3. Igaz-e, amit álmomban a fejem fölött feliratként láttam?
HANG: 3. Az álmodban látott felirat nem Tőlem van. A megtévesztő vetítette eléd, hogy bizonytalanságot szítson a szívedben. Akinek Én Jézus üzenek, az mindig megérti annak tartalmát és mindig építi, buzdítja, vigasztalja azt, aki az üzenetet kapja. Az Én üzenetem nem minősít, hanem utat mutat. Ebben az útmutatásban láthatod meg valóságosan önmagadat. 42 / 4648


Belém akartak táplálni valamit, ...

Kérdező: 2. Belém akartak táplálni valamit, de nem tudom, hogy mit.
HANG: 2. A másik álmod azt jelzi, hogy sok titokzatos erő kering körülötted és benned. Ezért gyakran kérd őrangyalaid segítségét, mert nagy szükséged van az ő segítségükre, bölcsességükre, szerető gondoskodásukra. 13 / 1173


Koporsóban láttam magamat.

Kérdező: 3. Koporsóban láttam magamat .
HANG: 3. El kell temetned eddigi életed, és újjá kell születned! 18 /1747


Madzagot húztam kifeszítve

Kérdező: 1. Első álmomban egy madzagot húztam kifeszítve, amely nem szakadt el.
HANG: 1. Az első álmod arra figyelmeztet téged, hogy gyakran köszönd meg azt a többleterőt, amellyel rendelkezel. Amint az említett madzagnak sem természete az, hogy ne szakadjon el, úgy a te tűrőképességedhez is Tőlem kapod az erőt ajándékként, és nem vagy saját erődre hagyatkozva csupán. 13 / 1173


Kígyó

Kérdező: 2. Kígyókkal küszködöm álmomban.
HANG: 2. Álmod a földi dogokból akar kiábrándítani. Azt akarja tudatni veled, hogy keresned kell az odafent valókat. Ha nem teszed meg önszántadból, akkor rá leszel kényszerítve olyan szenvedések árán, amit megúszhattál volna, ha önként vállalod.
Az odafent valók keresése úgy indul reggel, hogy kérned kell magadra az Én áldásomat. Ez az áldás fog tudni adni annyi fényt napközben, hogy észrevedd szeretetem jeleit, melyek biztosítani akarják szíved békéjét.
E jelek hordozói lehetnek könyvek, személyek, események egyaránt. Még a rosszban is képes leszel meglátni a lelki fejlődésed számára szükséges jót! Esténként adj hálát, köszönd meg Istenednek, őrangyalodnak gondoskodó szeretetét. 16 / 1540


Kérdező: 3. Kígyókkal álmodtam.
HANG: 3. A kígyókkal történő álmok, bár fokozottan figyelmeztetnek a jövő kellemetlenségeire, de neked tudnod kell, hogy te a Győztes oldalán állsz. Anyámat, Máriát, gyakran ábrázolják úgy, hogy lábával a kígyó fejét tapossa. Ő valóban a Napba öltözött asszony, a Béke Királynéja! Nagy buzgalommal tanít benneteket, és sokat könyörög értetetek. Könyörgése, szeretetének lángja győzelemre viszi Szívem szeretetét a megtévedt, de jó szándékú emberek életében. Amint nektek szükségetek van rá, úgy neki szüksége van rátok! 36 / 3876


Kérdező: 1. Mit jelentenek az álmaimban látott kígyók?
HANG: 1. Életed érzelmi és testi vágyainak szimbolikus megjelenítői azok a képek, amelyeket álmodban kísértésként látsz. Az a kígyó, amellyel álmodban találkoztál, egyelőre nem elpusztítani akar téged, hanem kezeletlen vágyaidat akarja felfűteni, hogy azután teljes mértékben megkaparintson. Nem fog neki sikerülni! Te az Enyém vagy! Akkor is, ha gyengének érzed magad, és akkor is, ha a kígyó minden trükköt bevet ellened. Én, Jézus senkit nem engedek nagyobb kísértésbe, mint amekkorát elbír. Az a fontos, hogy légy Hozzám mindig őszinte, hogy tudatodon, vágyaidon ne hagyj kiskapukat! Bízz Bennem, Én, Jézus legyőztem a világot, az Én erőm a te erőd is. Én soha senkitől nem kérek olyat, amit ne tudna megtenni, és abban, amit kérek, ne lenne egy életre szóló öröme. 42 / 4663


Sas király

Kérdező: 2. Álmomban egy HANG sast küldött hozzám.
HANG: 2. Az álmok szimbolikus nyelvén a sas a szárnyaló lélek vágyait jelképezi. Vágyad az, hogy a Szentlélek ösztönzését érzékeld. Ha vágyaid szárnyai a senkinek nem ártást, a mindenkinek megbocsátást, a szolgáló szeretést tűzik ki célul, akkor, mint a sas király a madarak között, úgy Engem, mint UTAT vállaló vágyad, királyi erővel fog felruházni téged, hogy a test lehúzó vágyai felett uralkodni tudj magadon. 39 / 4160


Egy HANG - táborban történt álmomról kérek véleményt.
(Bor. Vannak, akik cukrozzák a bort, míg a többiek ezt nem teszik.)

Kérdező: Egy HANG - táborban történt álmomról kérek véleményt.
HANG: Álmodban azt láttad, hogy vannak, akik cukrozzák a bort, míg a többiek ezt nem teszik.
Valóban igazad van, hogy soha nem lehet semmit úgy megrendezni, hogy mindenki egyformán kedvét lelje abban. Mindig voltak, vannak és lesznek olyanok, akik, bár jobbat nem tudnak ajánlani, de a jelentben felkínált lehetőségekkel nincsenek megelégedve.
Egy olyan tábor megrendezése és lebonyolítása, amilyen a HANG-tábor volt, nemcsak az égiek és a jó szándékú, jól felkészült földiek oldaláról követel komoly erőfeszítéseket, de megmozdulnak és a jövőben is számolnotok kell, hogy meg fognak mozdulni bizonyos ártó erők is. A rend és a fegyelem biztosítása a felszínen gyakran nem teszi lehetővé mindenki számára az igazi szeretet arcának felismerését, s így rövid távon úgy tűnik, hogy a keretre nagyobb hangsúlyt tesznek az illetékesek, mint a tartalomra. Hosszú távon semmiképpen sem ez a helyzet.
Nagyon fontos, hogy egy nagyobb létszámú összejövetel alkalmával ne csak a szervezők, a rendezők oldaláról legyen meg az Általam megkívánt szeretet, de legyen meg ez minden jelen lévő szívében is. Ha ez megvan, akkor Lelkem csodákra képes egy ilyen összejövetelen. Ezt megtapasztalhatjátok mind az inárcsi utolsó vasárnapok találkozóitokon, mind a budapesti Gyógypedagógiai Főiskolán minden hónap második vasárnapján történő összejöveteletekkor.
Ígérem nektek, hogy mindkét esetben, az irányított meditációk alkalmával, amelyeket ilyenkor megéltek, olyan benső gyógyulásoknak lesztek megélői, amelyek a testi bajok megszüntetését is, nemcsak megcélozzák, de egyesekben meg is valósítják! 36 / 3875


Visszatérő álmom


Kérdező: 2. Visszatérő álmom, hogy felemelt kezemmel elűzöm a gonoszt.
HANG: 2. Visszatérő álmod éppen azt húzza alá, hogy Velem dolgozol. A gonoszt legyőző felemelt kezed ezt szimbolizálja. Tehát áldásom van életeden akkor is, ha te gyengeséged tudatában nem is érzed ezt!
23 / 2288

Kérdező: Visszatérő álmaimról kérdezem a HANG-ot.
HANG: Mindkét álmod munkahellyel kapcsolatos, és mindkét álmodban nem juthatsz ki onnan. Az első álmod nem, a második álmod súlyosan veszélyes munkahelyről szól.
Álmaid régi életednek olyan megkötözöttségeit akarják érzékeltetni veled, amelyeket saját erőddel le nem oldhatsz magadról, de ezekkel együtt élni sem vagy képes úgy, hogy szíved nyugalmát biztosítsd.
Álmod azt érzékelteti, hogy nagyon komolyan kell venned további sorsodat! A létfontosságú döntésedet már nem halogathatod: vagy menekülsz, vagy szembesülsz. Vagy a bódulás útját választod, vagy vállalod Velem a boldogság útját. Azért mondom, hogy Velem, Jézusoddal, mert Nélkülem senki sem találhatja meg szíve nyugalmát. Én vagyok számodra az egyetlen olyan ÚT, amely egyben KIÚT is! Kiút minden bizonytalanságból, kiút a haldoklásból az élni akarás felé, a halálból az életbe!
Azt el tudom mondani, és érzékeltetni tudom veled, hogy a CÉL Én vagyok. Még azt is meg tudom ígérni, hogy az Én erőm, a te erőd is, ha Engem, mint CÉLT célzol meg. De ehhez az eszközöket neked kell megtalálnod és összeszedned. 27 / 2707


Kérdező: 1. Egy álmomról kérdezem a HANG-ot.
HANG: 1. A te visszatérő álmod saját benső világodat szimbolizálja. Ti, emberek, ha elhinnétek azt a csodálatos szépséget, amelyet a Szentlélek jelenléte jelent egy lélekben, már nem is a földön élnétek!
Értékeld hát Isten munkáját magadban. De arra vigyázz, hogy ez elbizakodottá ne tegyen, mert az általad szépnek álmodott ház a Szentlélek munkája nélkül egy semmit érő, romház lenne csupán. 32 / 3323


Kérdező: 2. Visszatérő álmom, hogy vevőimet nem tudom kiszolgálni.
HANG: 2. Visszatérő álmaid arról tudósítanak, hogy azok a bűneid, amelyeket mulasztással követtél el, most marják lelkedet. Jobban el kell hinned, hogy Én, a te Jézusod, mulasztásaidat is javadra tudom fordítani, mert a szeretet körén belül MINDENHATÓ vagyok az Atyával és a Szentlélekkel együtt!
Ha elhiszed, hogy múltban elkövetett mulasztásaidat nemcsak a te javadra, de mások javára is tudom fordítani, akkor e visszatérő álmok jelzése meg fog szűnni. 30 / 3114
 
 
0 komment , kategória:  Álmok, Vallásos álmok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 90 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3
  • e Hét: 191
  • e Hónap: 1169
  • e Év: 15296
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.