Regisztráció  Belépés
gigi55.blog.xfree.hu
"Szelíd legyél, derűs és hallgatag és bölcs mosollyal tűrd, ha bántanak legyél folyó, ha támad majd a tél páncélod lesz, kemény és hófehér." Kerepesi Jánosné
1963.06.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Francia csokoládékrém
  2011-05-13 19:45:21, péntek
 
  Hozzávalók:

20 dkg keserű csokoládé (minél feketébb, annál jobb)
4 tojás
2 evőkanál tejszín
1 vaníliás cukor

Elkészítés:

Gőz felett, alacsony tűznél olvasszuk fel a kockákra tört csokoládét. Amikor már krémes, adjuk hozzá a tejszínt, majd húzzuk le a tűzről. Válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját. A sárgákat keverjük a meleg csokoládéhoz. A fehérjéket verjük fel, adjuk hozzá a vaníliás cukrot is, majd óvatosan keverjük a habot a csokoládémasszába. Öntsük üvegtálba vagy kisebb poharakba, hűtsük le, majd tegyük néhány órára a hűtőszekrénybe.
 
 
0 komment , kategória:  krémek  
Tejszínes csokoládékrém
  2011-05-13 19:43:20, péntek
 
  Hozzávalók:

15 dkg jó minőségű étcsokoládé
3 dl tej
3 tojássárgája
10 dkg cukor
1 evőkanál zselatinpor
2 dl tejszín

Elkészítés:

A csokoládét összetörjük vagy felaprítjuk, és kis lábosban összekeverjük a tejjel. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg a csokoládé megolvad és a tej forrni kezd. Ekkor levesszük a tűzről.

A tojássárgáját keverőtálba tesszük a cukorral, fehéredésig keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a csokoládés tejet, habverővel alaposan összekeverjük. Egy tiszta edénybe öntjük, és lassú tűzön, kevergetve gyöngyözve főzzük (ne forraljuk fel!), amíg a krém annyira besűrűsödik, hogy megtapad a kanálon. Vegyük le a tűzről.
Egy kis tűzálló tálba tegyünk két evőkanál vizet, egyenletesen szórjuk bele a zselatint, és várjunk, amíg megkocsonyásodik. Öntsük bele a forró csokoládékeverékbe, és addig keverjük, amíg elolvad, majd tovább keverve hagyjuk a krémet kihűlni, de ne várjuk meg, amíg teljesen megköt. Habverővel lazán keverjük bele a tejszínt is.
Öntsük hat pohárba, és tegyük több órára, akár egész éjszakára a hűtőbe, amíg teljesen megszilárdul. (Az elkészítési idő a hűtést nem tartalmazza.)
 
 
0 komment , kategória:  krémek  
Csokoládékrém
  2011-05-13 19:41:00, péntek
 
  Hozzávalók:
5 dl tejet, 4 tojássárga, 15 dkg cukor, 7 dkg liszt, 10 dkg tört étcsokoládé
Elkészítés:
A tejet forraljuk fel a csokoládéval, majd hagyjuk langyosra hűlni. Közben a tojássárgákat keverjük habosra a cukorral és a liszttel, majd folyamatos keverés mellett szűrjük bele a langyos tejet. Ezután lassan változatlan kevergetés mellett melegítsük, amíg meg nem sűrűsödik.
 
 
0 komment , kategória:  krémek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 1216 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 114
  • e Hét: 1003
  • e Hónap: 3649
  • e Év: 80704
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.