Regisztráció  Belépés
evimami2007.blog.xfree.hu
"Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen!" János 3:16 ... Ácsné Évi
1959.10.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Mi az életünk értelme?
  2010-07-24 18:16:18, szombat
 
  Mi az életünk értelme?
Előbb-utóbb minden ember felteszi a kérdést: Mi az élet értelme? Egyáltalán miért születtem meg? Mit keresek ezen a földön?
Sokféle vélekedést hallottam (olvastam) már. Van, aki az önmegvalósításban, van aki a családalapításban, a gyermeknemzésben, vagy a karrierjében látja élete értelmét. Vannak olyanok is, akik azt gondolják, hogy ha valamit hagynak az utókor számára, akkor már nem éltek hiába...
Vannak, akik megelégszenek annyival, hogy ezen a földön amit csak lehet el kell érni, fel kell halmozni, ki kell használni az élet adta lehetőségeket, hiszen egyszer úgyis meghalunk. Vannak olyanok is, akik az emberi kapcsolatok széppé tételében, szeretetben, egymás iránti toleranciában, egymásért való áldozathozatalban keresik az életük célját és értelmét. Nos ők már kicsit közelebb vannak az igazsághoz...
Olvastam egy olyan írást is, mi szerint az önmegvalósítás fenti módjai fontos lépét jelentenek a boldogság felé vezető úton a szükségtelen bánat, az értelmetlen szenvedés, fájdalom elkerüléséhez.

Nagyon szegényes lenne a lelki életünk, gondolkodásunk, ha a fenti dolgok jelentenék számunkra az élet értelmét. Annál is inkább, mivel emberi természetünknél fogva hosszútávon képtelenek lennénk az önmegvalósítás efféle útját végigjárni.
Ez lenne a boldogság felé vezető út?! Elkerülhető a bánat, a szenvedés és a fájdalom?! Nem hinném!!!
Egyszer egy férfi azt mondta, hogy ha lesz egy szép felesége, egy háza, egy autója, kettő millió forintja a bankban, akkor boldog lesz.
Néhány év múlva ez a férfi a következőt mondta: "Van egy szép felesége, két autója, két háza, és több millió forintja a bankban, és mégsem boldog!"

Akkor hát mi az életünk igazi célja és értelme???


LinkLinkLink

A Bibliában minden pontosan le van írva, nincs elrejtve senki elől!
"A tejes írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre;
hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített."
2 Timoteus 3,16-17.

"Keressétek az Urat, amíg megtalálható! Hívjátok segítségül, amíg közel van!"
Ézsaiás 55,6

"Mert aki kér, mind kap, aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik!"
Máté 7,8

Kívánom, hogy legyen segítségetekre ez a néhány sor életetek értelmének megtalálásában!
Szeretettel: Ácsné Évi
 
 
2 komment , kategória:  Magazinban megjelent cikkeim  
Hallásvesztés teljes süketségi
  2010-07-24 18:13:22, szombat
 
  Hallásvesztés a teljes süketségig
Amennyiben az ember egészségesen születik meg, és többnyire komolyabb betegségek nélkül felnő, teljesen természetes számára, hogy az érzékszervei megfelelően működnek. Azonban, ha valamelyik ezek közül károsodik, azt rettenetes traumaként éli meg.

Így voltam ezzel én is, amikor 24 évesen, a második gyermekem születése után elkezdett halkulni a világ...
Eleinte csak az egyik fülemmel hallottam picit tompábban, de már ez is mérhetetlenül zavart. Elmentem fül-orr-gégészetre, ahol megállapították, hogy egy kis fülzsírdugón kívül nincs más baj. Kezelés után sem lett jobb, de megnyugtattak, hogy melegítsem otthon és majd rendbejön. ...Hiába melegítgettem, de azért próbáltam bebeszélni magamnak, hogy ez tényleg "semmiség". Ekkor már két kisgyermekem volt és igen lekötöttek az otthoni teendők.
Négy év múlva, amikor letelt a GYES, munkába álltam. Olyan munkakörben dolgoztam, ahol igen nagy szükség volt a kifogástalan hallásra, így nagyon hamar kiderült, hogy nálam gond van...Elmentem kivizsgáltatni magam. Megállapították, hogy otosclerosisom van. Ez műthető betegség. Hamarosan sor is került a műtétre. Az utolsó hallócsont helyére kis tantál drótprotézist ültettek, aminek a segítségével újra jól hallottam. Örömöm nem tartott sokáig, mert ez pár hónap múlva lekadt a helyéről, és ettől kezdve még rosszabb lett a helyzetem. Mivel a műtét sikertelennek bizonyult az én esetemben(...100 közül egy van ilyen), ezért nem műtötték meg a másik fülemet. Ahogy teltek az évek egyre rosszabbúl hallottam. A munkámat már csak hallókészülék segítségével tudtam ellátni.
A folyamat nem állt meg. Nem tudtam tovább dolgozni, leszázalékoltak, rokkant járadékos lettem. Évről évre egyre erősebb készülékekre volt szükségem. Felkerestem egy fül-orr-gégész specialistát. Megkérdeztem, hogy van-e számomra még valami remény? Ismertem egy műtéti megoldást, a cochleáris implantátum beültetését. Erről faggattam az orvost, de szerinte ez nem segítene rajtam, ráadásul ezt a fajta műtétet eddig főleg gyermekeken végezték el, mivel a koponyát is meg kell nyitni, és ez felnőtteknél a csont keménysége miatt már nehezebb.
46 évesen már a legnagyobb teljesítményű készülékeket viseltem, de már azzal együtt is csak szájról olvasva értettem a beszédet.
Nagyon el voltam keseredve. Már csak azzal tudtam vígasztalni magamat, hogy sokkal rosszabb lenne, ha a látásomat vesztettem volna el...
Azt, hogy nem borultam ki egészen, egyedül Istennek köszönhetem. A Benne való hitemből merítettem újra és újra erőt.
A legnagyobb fájdalmat az jelentette számomra, hogy már nem hallhattam szeretteim hangját, és az Istentiszteleteken a prédikációt sem tudtam mindig követni, érteni. Nem hallottam a zenét, énekelni sem tudtam. A közlekedésben sem számíthattam a hallásomra, nagyon körültekintően kellett gyalogosként, vagy kerékpárral közlekednem. Gyakran kerültem kínos helyzetekbe, mivel nem volt rám írva, hogy süket vagyok. Sokszor volt egyszerre komikus és tragikus számomra egy-egy blamás szituáció.

Bekövetkezett az a pillanat az életemben, amikor már emberileg semmilyen megoldás nem látszott arra nézve, hogy még valaha is hallhatom a hangokat.
Egy napon, amikor egyedül voltam itthon, mérhetetlen elkeseredésemben és lelki fájdalmamban hangosan felzokogtam és minden addiginál nagyobb hittel imádkozni kezdtem az én Mennyei Atyámhoz:
Uram!
Hiszem, hogy Neked van hatalmad a körülmények, az események és az én problémám fölött. Ha akarsz, meg tudsz engem gyógyítani.
Könyörülj rajtam, segíts nekem!
Ha mégis így kell leélnem hátralévő életemet, akkor mutasd meg, hogyan élhetek így ahogy vagyok teljes értékű életet!
Istenem! Nem bírom tovább. Kérlek segíts rajtam! Ámen.
...Teljesen megnyugodtam. Tudtam, éreztem, hogy imádságom meghallgatásra talált.

...Eltelt néhány hónap. Egy újabb hallásvizsgálat alkalmával az adjunktusnő, azt mondta nekem:- "Maga már nem hall, csak emlékszik."
Ez volt a teljes igazság. Felajánlott egy lehetőséget, mint utolsó alternatívát számomra, mégpedig a cochleáris imlantátum beültetését.
Egyetlen percig sem gondolkodtam, nem volt számomra kérdéses, hogy alávetem magam ennek a műtétnek.
8 hónapot kellett még várnom, mire sorra kerültem. Szemet sem féltem... Boldog voltam, hogy új reményt kaptam.
Altatásban műtöttek. Műtét után 3. napra már haza is engedtek. Egy hétig szedtem fájdalomcsillapítót, majd még egy hónapra volt szükség a teljes gyógyulásig. Csak ezután kaphattam meg a külső készüléket.
Mi is a lényege ennek a halláskorrekciónak? A belső fülben a csigába elektrodákat ültetnek, ami ingerli majd a hallóidegeket. Ez összeköttetésben van a fül mögött a bőr alá ültetett mágnessel. A külső készülék(ami egy mini processor) ehhez a mágneshez kapcsolódik. Ez a készülék veszi a hangokat és átalakítja elektromos jelekké, amit a csigán keresztül a hallóidegek felé visznek az elektrodák, az agy pedig hangként ismeri fel a jeleket.Fantasztikus élmény volt már az első alkalommal felfedezni újra a hangok világát. Hallottam amint a férjem a mobilján örömmel újságolta a gyerekeinknek, hogy -"képzeljétek, anyu hall !!!". Hatalmas élmény volt az is, amikor az utcán hallottam a járókelők cipőjének kopogását.
Eleinte nem teljesen úgy hallottam a családom hangjait, mint ahogy emlékeztem. Eltelt néhány hét, mire be tudtam azonosítani az emlékeimből a hangokat. Pár hónapon keresztül járnom kellett a készüléket beállítatni a klinikára. Minden alkalommal jobb és jobb lett.
Sokszor már meg is feledkezem róla, hogy süket vagyok. Készülék nélkül viszont már tényleg semmit sem hallok. A zenei hallásomat illetően az emlékeimből élek, mert csak az általam ismert dallamokat tudom élvezni, de ez is hatalmas öröm a számomra.Mindezt azért írtam le, mert miután a saját bőrömön tapasztaltam ezt a fajta nyomorúságot, nagyon együttérzek azokkal, akik hasonló helyzetben vannak.

Kívánom, hogy minnél több halláskárosult ember juthasson hozzá ilyen, vagy hasonló segítséghez! 
 
0 komment , kategória:  Magazinban megjelent cikkeim  
Klasszikus családkép
  2010-07-24 18:11:21, szombat
 
  Klasszikus családkép
Klasszikus családkép: apa, anya, gyermekek.
Manapság sajnos egyre kevesebb példát lehet erre látni. Egyre több házasság felbomlik, s ennek sokszor leginkább a gyermekek a szenvedő alanyai.
A gyermeknek mind mentálisan, mind pedig fizikálisan szüksége van édesapára és édesanyára. Joguk van hozzá, hogy saját szüleik szeretetben, igazi törődésben, felelősséggel fel is neveljék őket.

Emlékszem, általános iskolás koromban (a 60-as 70-es években) egyedül én voltam az osztályban elvált szülők gyermeke. Sokat szenvedtem emiatt. Mindig arról álmodoztam, hogy a szüleim szeretik egymást, és mind együtt vagyunk.
Az én gyermekeim korosztályában már azok vannak kevesebben, akiknek a szülei nem váltak el, vagy egyáltalán összeházasodtak.
Miért van az, hogy az évek múlásával rohamosan csökken a család intézményének népszerűsége?

Én úgy gondolom, hogy a legfőbb ok némely emberek egyre fokozódó önzésében, kapzsiságában és az erkölcsi szabadosságban rejlik. Sokan jól akarnak élni, ha lehet kevés munkával, mások kihasználásával minél magasabb haszonra szert tenni. Ki a meggazdagodással, ki pedig a létminimumért való küzdelemmel van elfoglalva. Ilyen körülmények között pedig nem nagyon jut idő és energia a család közösségének ápolására, egészségesen tartására, a gyermekek felelősségteljes nevelésére. Márpedig, ha a gyermek mögött nincs megfelelő szülői, családi háttér, ő sem biztos, hogy majd törekedni fog a saját életében arra, hogy igazi családot alapítson.

Véleményem szerint a társadalom egészséges családi közösségekre épül. Ha csökken ezek száma, nincs igazi alapja a társadalom megfelelő működésének. Ha a társadalom, mint intézmény nem működik megfelelően, akkor nem lesznek ép családok...és így tovább. Ez egy ördögi kör, amiből meg kellene találni a kiutat.

Mi a megoldás? Igen, ez egy nehéz kérdés...

Talán ha minden felnőtt ember be tudná látni, hogy amit Isten kigondolt, az jó! A család intézményének gondolata pedig Tőle származik.
"A férfi ezért elhagyja apját és anyját, és ragaszkodik feleségéhez, és lesznek ketten egy testté." Efézus 5,31

Mai világunkban egyre nagyobb a káosz, nem kellenek az egészséges erkölcsi korlátok, nem csoda, ha bekövetkezik a "zuhanás". Ha így haladunk tovább, leszármazottaink nem sok jóra számíthatnak.
Gondoljuk át! Óriási a felelősségünk a következő nemzedékekért!
 
 
0 komment , kategória:  Magazinban megjelent cikkeim  
Újra láthatnak a vakok?
  2010-07-24 18:10:13, szombat
 
  Újra láthatnak a vakok?Újra láthatnak a vakok annak a mikrochipnek köszönhetően, amelyet német orvosok fejlesztettek ki.
A Tübingeni Egyetem orvoscsoportja chipet ültetett vak páciensek retinája alá, akik ennek segítségével újra felismerik a tárgyakat és a betűket - olvasható a Der Spiegel című német magazinban.
Különösen egy finn férfi esetében értek el olyan eredményeket, amelyek az implantátum fejlesztésében átütő sikernek számítanak. A 44 éves Miika a chip segítségével átlépte azt a határt, amelyen túl jogilag már nem számít vaknak - mondta el Eberhart Zrenner, a kutatócsoport vezetője.

Az implantátum ezerötszáz fotocellából áll, amelyeket egy háromszor három milliméteres mikrochipen helyeznek el. Ezt négyórás operáció során helyezik el a retina alatt.

Zrenner szerint a test jól alkalmazkodik az implantátumhoz. "Egyetlen esetben sem lépett fel komoly probléma, például gyulladás" - mondta el az orvos.

A Tübingeni Egyetem etikai bizottságának feltételei alapján a chipet néhány héten belül el kell távolítani. Zrenner, aki Retina Implant néven céget alapított, kijelentette: az elkövetkezendő évben mintegy két tucat páciensnek fognak új, vezeték nélküli látóchipet beépíteni, ezek pedig már tartósan a retina alatt maradhatnak.


 
 
0 komment , kategória:  Magazinban megjelent cikkeim  
Segítség! Abortusz!
  2010-07-24 18:08:07, szombat
 
  Segítség! Abortusz!

...Avagy, merre tart az emberiség értékítélete? Erkölcs, tisztaság, becsület, szeretet, hűség, önfeláldozás, ...léteznek még eme fogalmak?

Én a múlt század közepén születtem. Pár generáció életét átéltem, ill szemlélhettem ezalatt.
A 70-es években voltam tini lány, de nem kellett külön erkölcstan órára járnom ahhoz, hogy el tudjam dönteni, mi a helyes és mi a helytelen, hogy illik-e egy lánynak lefeküdni "fűvel-fával", vagy nem, hogy a gyermeknemzésnek és a szülésnek a házasságon belül van a helye és ideje.
Akkoriban szégyen volt, ha egy lány teherbe esett, vagy egyszerűen csak összeköltözött egy fiúval. Még felnőtt korban is szégyellni való dolog volt az élettársi kapcsolat.

Volt valami felemelő és gyönyörű abban, ha egy lány és egy fiú szűzen kötötték össze az életüket, és a házasság megkötése előtt hűségesek voltak és tisztán megőrizték magukat jövendő párjuk számára. Ma már ez számít szégyellni valónak, legalább is a köztudatban. Lekorlátozódott az Istenfélő, konzervatívan gondolkodó emberek körére.


Pár évtizeddel ezelőtt az azonos neműek kapcsolata a társadalomban elfogadhatatlan volt.
Ma már ebből csinálnak "divatot", és az egészséges érzésű nőket és férfiakat vádolják azzal, hogy nem akarják elfogadni a másságot, tiltakoznak a melegfelvonulások ellen és hangot adnak ellenérzésüknek a különféle fórumokon.
Tudomásom szerint már az óvodákban sem megengedett dolog a nemek közötti különbség kihangsúlyozását szolgáló játékok és foglalkozások alkalmazása...


Egy 8.-os kislány elmondásából tudom, hogy ma, hogyan zajlik egy szexuális felvilágosítás az ált. iskolában. Fel sem merül, még a gyanúja sem annak, hogy a 13-14 évesek között akad még "érintetlen". A felvilágosítás a védekezésről szól, és az abortusz megejtéséről (esetleg a szülő tudtán kívül is!). "Szakszerű" felvilágosítást kapnak a nőgyógyásztól a kislányok arra vonatkozólag, hogy hogyan adagolják be otthon a szüleiknek, ha már teherbe esetek, hogy ne legyen ebből nagyobb családi probléma...Egyetlen szóval sem utal az orvos arra, hogy ebben a korban még nem ajánlatos a szex, ill. veszélyes egy terhesség kihordása és a baba megszülése. Arra sem történik, még csak célzás sem, hogy a szex, az a házasságon belül szép, és megengedett...

Mi következik ebből?
Elértéktelenedik a házasság intézménye, a család fogalma. A gyermekek egyre gyakrabban a bizonytalan kapcsolatok "gyümölcseként" születnek meg -ha nem abortusz áldozatai lesznek-.
Nem lesz egy biztonságos háttér mögöttük, amit az anya és az apa egészséges kapcsolata és felelőssége jelent.
Iskolás koromban én voltam az egyetlen, akinek elváltak a szülei, az én gyerekeim pedig azzal lógtak ki a sorból, hogy az ő szüleik nem váltak el...


Kérdezem: akkor miről szól a tv-ben az abortusz ellni reklám? Hiszen azokkal a bizonyos "felvilágosításokkal" épp hogy ösztönözve vannak a fiatalok a szabadosságra. A védekezés mellett pedig történhetnek "balesetek".
Ki mondja meg nekik, hogy ezt nem szabad, ez tilos, ha még az iskolában sem erről szól a nevelés?!
Ma már elnézik egy gimnáziumban, ha szünetben a folyosón csókolóznak a tanulók. Arra kijelölt helyen még dohányozhatnak is. Mi történt? Miért estek ki a gyerekek a figyelem alól? Ha nincsenek korlátok, könnyen bele lehet esni a szakadékba!
A közeli játszótér körbe van kerítve, nehogy a kicsik kiszaladjanak az úttestre az autók elé. "Kerítésre, korlátokra"
később is szükség lenne ahhoz, hogy erkölcsileg, mentálisan egészséges nemzedék nőjjön föl a jövőben...

Ki a felelős azért, ha egy magzat élete még az anyaméhben megszakad?! A lány? a fiú? Vagy a szülők? Esetleg az iskolai felvilágosítás? Mindenkinek figyelmébe ajánlom a Néma sikoly c. film megtekintését!

Édesanyák, édesapák, orvosok, pedagógusok gondolkozzatok el ezen! 
 
0 komment , kategória:  Magazinban megjelent cikkeim  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 3583 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 120
  • e Hét: 1095
  • e Hónap: 10812
  • e Év: 47086
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.