Belépés
dnemethk.blog.xfree.hu
" A tegnapi bánat célt is adott: Bár szívembe markolt,de élni hagyott. Jöhetnek százszám szélviharok, Mert ezen a Földön nem félni vagyok...&q... Kathalynka Kathalynka
1967.11.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Nutellás,mascarpones,almatorta
  2011-01-30 17:20:15, vasárnap
 
  Nutellás,mascarpones,almatorta.

(kicsit macerás de isteni finom)
Fénykép később róla. Elfelejtettem lefotózni,s két pillanat alatt elfogyott. Újra kell sütnöm.


Hozzávalók:

4 tojásból piskóta tészta (tortalapok)
***
1/2 kg alma
1dl édes fehérbor (ha kicsi gyerekeknek készítjük akkor a bor helyett szűrt almalét adunk hozzá)
mokkáskanál fahéj
2 cs, vanillincukor.
3-4 dl víz
2 cs vaníliás pudingpor
5-6 evőkanál kristálycukor
***
1/2 kg áttört túró
4 tubus natúr krémsajt (medve,de más is jó)
4-5 jóóó evőkanál nutella (nem a csíkos/vajas)
1 cs zselatinpor (sima mezei)
***
4 tojásos piskótát sütök tortaformában. (lustábbak készen is megvehetik)
(aki nem tudja hogyan készül,írjon nekem szívesen segítek.)

Először az almakrémet készítsük el,mert hűlnie kell.
A meghámozott,kimagozott,felszeletelt almákat puhára főzöm a vanillincukorral,borral fahéjjal,s annyi vízzel,hogy az almákat ellepje.
Ha megpuhultak az almák villával,vagy turmixgéppel pépesítem,s ehhez a még forró péphez öntöm a cukorral,kevés vízzel,vagy tejjel kikevert pudingport. Sűrűsödésig főzöm.
Jó sűrű masszát kapunk.
Félreteszem hűlni.

Most elkészítem a nutellás krémet (közben sül a piskótatésztám)

Az áttört túrót,a krémsajtokat,a nutellát jól összedolgozom.
(ízlés szerint mehet bele egy kicsi cukor) (én nem szoktam)
A zselatinport kevés vízzel felforrósítom.
Kicsit hűlni hagyom,közben kevergetem,majd a nutellás masszához öntöm.

A kisült és kihűlt tortalapot két lappá vágom.
Az egyiket visszateszem a tortaformába.
Erre simítom a már kihűlt almás krémet,majd a nutellás 3/4 részét.
Tetejére a tortalap másik felét borítom.
A maradék nutis krémet elsimítom rajta.
Megkoronázhatjuk művünket durvára vágott dióval,szeletelt mandulával,kevés tejszínhabbal,narancshéj spirálokkal,stb saját fantáziánk szerint.
1-1. 1/2 órát hűtőben pihentetjük. (ha a család bír addig türelemmel várni)

Jó étvágyat kívánok!

 
 
2 komment , kategória:  Receptjeim  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2020.06 2020. Július 2020.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 294 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 16
  • e Hét: 16
  • e Hónap: 134
  • e Év: 5025
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.