Regisztráció  Belépés
lenke1964.blog.xfree.hu
Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább. "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még a... Varga Lenke
1964.08.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 106 
A saját utamat kell járnom halálom órájáig
  2018-06-05 08:23:55, kedd
 
  A saját utamat kell járnom halálom órájáig,
ugyanis mások elgondolásait nem érthetem,
nem követhetem és nem válthatom valóra,
csak a magamét." (Charlotte Bronte)
 
 
0 komment , kategória:  SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS  
Amíg jól érzed magad a bőrödben nincs semmi hiba.
  2018-06-05 07:57:46, kedd
 
  Egyáltalán nem probléma az,ha különbözöl másoktól. Mindenki a szeretetre vágyik,semmi gond azzal,hogy be szeretnél illeszkedni.
Megeshet,hogy másokkal méred össze magadat,és idegennek érzed a többi lelket a környezetedben.
Az angyalok azt mondják,soha ne gondold azt,hogy te nem vagy olyan jó,mint mások,mert ez nem igaz.
Azt szeretnék,ha tudnád,a te sajátos képességeidre is szüksége van a világnak.
Nem muszáj megváltoznod ahhoz,hogy kedvére tegyél a környezetednek,mert amennyiben más próbálsz lenni,mint amilyen vagy,az nem tesz boldoggá.
Ha azonban belső hangod azt súgja,ideje új készségeket elsajátítanod,és törődnöd egészségeddel,akkor jót teszel magaddal,és mindez olyan barátokkal ajándékoz meg,akik olyannak szeretnek amilyen vagy.
Mindaddig,amíg jól érzed magad a bőrödben nincs semmi hiba.
Soha ne kertelj,bánj emberségesen másokkal,tartsd meg a szavad,és végezd el a munkád.
Nem muszáj a tökéletességre törekedned,a legújabb divatot követned,a legjobban kinézned,vagy a társaság kedvencének lenned,mert te úgy vagy jól,ahogy vagy! A menny,örömmel néz le rád,amikor jól érzed magad a bőrödben,mert
Isten olyannak alkotott meg,amilyennek lenned kell,kamatoztasd hát a meglévő képességeidet.
 
 
0 komment , kategória:  SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS  
Soha ne legyél elégedett az életszemléleteddel.
  2018-06-04 08:15:34, hétfő
 
  Soha ne legyél elégedett az életszemléleteddel.
Mindíg van valami új és izgalmas tanulnivaló,és csak akkor fogsz tanulni,ha nyitott,és érzékeny maradsz a világban folyó eseményekre.
A legújabb dolgot nem mindíg könnyű megérteni.
Ez ne keserítsen el,hanem inkább légy hajlandó bizalommal elfogadni,és tudd,hogy az elfogadással egyre inkább meg fogod érteni.
Mély belső tudatoddal érezni fogod,hogy az új eszmék,új módszerek és új gondolatok igazak e vagy sem.
Ha belső tudatod azt súgja,hogy rendben vannak,engedd,hogy az új igazságok beléd ivódjanak,még ha nem is érted őket tökéletesen.
A megértés fényei mint ahogy a hajnali pirkadat,fokozatosan bontják ki majd a sugaraikat,s te egyszer csak ráébredsz az egésznek a jelentésére.
Életed hátralévő részét nem folytathatod ugyanazon a régi módon.
Hajlandónak kell lenned valami új dologba belekezdeni.

Eileen Caddy: Nyisd meg lelked ajtaját
 
 
0 komment , kategória:  SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS  
Dolgozz önmagadon!
  2018-06-04 08:14:29, hétfő
 
  A személyiség teremti meg a hozzá illeszkedő életkörülményeket. A régi személyiségeddel nem teremthetsz új valóságot magadnak. Az új valóságot csak egy új személyiség teremtheti meg. Dolgozz önmagadon!"

(Dr. Joe Dispenza)
 
 
0 komment , kategória:  SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS  
Gyökerező fa vagy fehér sas
  2018-06-04 08:13:39, hétfő
 
  Teljesen más egy gyökerező faként létezni,
és teljesen más egy még frissen repülni tanuló sasként repülni,szárnyalni.

A gyökerező fa puhatolja a föld határait,mélységét és lehetőségét.
Óvatosan veszi el a föld csodálatos adományait,hisz azok az adományok szilárd megtestesülésként,a föld darabjaként(akár agyag,víz vagy ásványi anyag)részét képezi,amiből még fél elvenni.
Óvatos és keresi a kapcsolatot.
A kezdő szárnyaló sas érzi a határtalan,és a végtelent,amiben szintén óvatosan lavírozik,mégis olyan erőt érez,mely átjárja teljes lényét,testét és szellemét.
A szél ereje,a levegő minősége,a magasság felelőssége szinte mindent kimos belőle.

Persze minden viszonyítás kérdése,kinek gyökerező faként,kinek szárnyaló sasként kényelmesebb,vagy inkább biztonságosabb létezni.

Olyan ereje van a fának,ami sziklaszilárddá válhat fejlődése során gyökerei álltal,mely egyre stabilabb.
A sas,olyan magasságokba eljuthat szárnyalásai és lavírozásai álltal,amit még maga sem képzelt el talán,de újabb és újabb szinteket érhet el(akár a felhők felett is)

Én hatalmas áldásnak érzem azt,hogy lehetőségem van....
A tanulásra ...a fejlődésre....az egyre ÉLHETŐBB ÉLETRE!

 
 
0 komment , kategória:  SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS  
Nem kell tökéletesnek lennie. A világ sem az.
  2018-05-15 16:27:14, kedd
 
  A gyereknevelés és tanítás során az a legfontosabb, hogy egy gyerek mindig tudja, akkor is szeretik őt, ha nem tökéletes, és hogy ezen képes javítani. Ez olyan bizalom a felnőtt részéről, amit minden korú gyerek megérez. Hogy hisznek benne. Tévedhet és hibázhat.
Nem kell tökéletesnek lennie.
A világ sem az."

(Tari Annamária)
 
 
0 komment , kategória:  SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS  
Élj úgy, hogy Te mindig az maradj, aki igazán vagy.
  2018-05-04 08:40:39, péntek
 
  Az önbizalmad alapja, hogy képes légy, független egyéniségként megélni önmagad, éppen ezért, eljött az ideje, hogy végre felszabadítsd magad. Ezt meg kell tenned saját magadért, az önbizalmadért, legfőképpen az önbecsülésedért. Hidd el, senkit nem tudsz megváltoztatni, és Te sem tudsz megváltozni. Annak kell lenned, aki valójában vagy. Nem a külsőségnek, és nem másoknak kell megfelelned. Neked kell jól érezned magad a bőrödben! Érezned kell, hogy mitől vagy boldog, mi az, ami felszabadít, és mi az, amire a szíved áhít. Figyeld meg magad, ahogy az emberekkel beszélsz, ahogy a mindennapi feladatodat végzed, ahogy árad belőled az energia, és ahogy átjár a boldogság. Lehet, hogy tele vagy rengeteg titokkal, rejtett képességekkel, mikről ez idáig, Te magad sem tudtál. De Téged, hidd el így szeretnek, mert Te is sugárzod, a szeretetet. Akik szeretnek, azok soha nem akarnak megváltoztatni, mert akkor az már nem Te lennél. Mindig önmagad légy, saját valód mutasd, és önbizalommal telve járd be az utad. Ha így teszel, és bízol önmagadban, a megérzéseidben, a döntéseid helyességében, akkor képes vagy, bármilyen problémát, nehézséget könnyedén megoldani. Néha állj meg, és nézz szét, hogy mindig, a helyes úton légy. Munkáddal teremts értéket, fejezd ki önmagad, és vállalj számodra, örömet okozó feladatokat. Kívánom, a munkádban, és az Életedben légy kitartó, és kreatív, mert hidd el, az Élet nem mindég borús, csak akkor, ha azzá teszed. Élj, hát a fényben, a boldogságban, és a nevetésben! Élj úgy, hogy Te mindig az maradj, aki igazán vagy.  
 
0 komment , kategória:  SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS  
TÜRELem
  2018-05-04 08:32:09, péntek
 
 

Mostanra értettem, meg mit jelent türelmesnek lenni. Nem azt jelenti, hogy beletörődünk abba ami van, hanem azt hogy hiszünk magunkban és abban hogy minden akkor érkezik az életünkbe amikor alkalmasak vagyunk a befogadására.

A türelem egy pozitív energia, akkor tele vagyunk HIT-tel, bizalommal és boldogan várunk.
Nincs benne sürgetés, ragaszkodás, kapkodás, erőszak stb... semmi negatív energia. Tisztában vagyunk azzal, hogy elérjük, megteremtjük amire vágyunk.
Azok a legsikeresebb és egyensúlyban lévő emberek akik megtanultak várni.
Kíváncsi vagy hogyan érhető el?

Az első dolog pontosan tisztában kell lennünk azzal mit szeretnénk és tudjuk, hogy a lehetőségek szépen megérkeznek ahhoz hogy meg tudjuk valósítani.
A második dolog Kérj és Adatik a lehetőség, semmit nem adnak ingyen, ez nem azt jeleni hogy ma kérünk és holnap már a markunkban van.
Az Univerzumban egyensúly van. Az egyensúly eléréséhez türelmet erősítjük magunkban.

A munkát Önmagunkkal kezdjük, megerősítjük magunkban a hitet, türelmet, kitartást hogy képesek vagyunk elérni a céljainkat. Türelem legfőképpen Önmagunkhoz, hogy az akadályainkat megtaláljuk, kitisztítsuk és újra írjuk, és naponta programozzuk a sejtjeinket a céljaink elősegítésére.

Tudd hogy erős a hited, kitartásod és a türelmed, minden megérkezik amikor alkalmassá válsz a fogadására!
 
 
0 komment , kategória:  SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS  
Az álom a valóság egyik arca
  2018-05-04 08:29:10, péntek
 
  ÁLOM ÉS VALÓSÁG

Az álom a valóság egyik arca. Ahhoz hogy ki tudjunk teljesedni igazán, egy álom létfontosságú, amely elég nagy ahhoz hogy ezért elkötelezzük magunkat mellette és igazi kihívásnak éljük meg. Az álmot tárgyiasítjuk a céllal és konkrét tervet dolgozunk ki a megvalósításra. Ezért minden nap magunk elé helyezzük, energiát adva a megvalósulásnak, a lehetőségeknek az ötleteknek amelyeket végig gondolva minden nappal teszünk szorgalmasan a megvalósulásáért.
Célszerű rövid távokra lebontani az utat, hogy közben az akadályok legyőzésével, egyre nagyobb önbizalommal tudjuk a következő távot megtenni. Ha fókuszban vagyunk, akkor megtalál minket minden ötlet, segítség és mi rá fogunk ismerni. A céljainkra való fókuszt, és azok megvalósulását két dologgal erősíthetjük, a vizualizációval és a megerősítésekkel. Az úton szépen kifejlődik a kreativitás, a türelem, a kitartás.
Az előre tervezés kiszámíthatóvá teszi napjainkat és minket is. Ez nem jelenti azt, hogy unalmasan éljük az életünket, inkább azt, hogy tudatában vagyunk annak, mit szeretnénk elérni és hogyan. Egyben hajlandók vagyunk tenni is érte, miközben fontos megőrizni a rugalmasságunkat. Minden tervezésünk ellenére sem fognak mindig úgy alakulni a dolgaink, ahogy szeretnénk.
Az önmunkának és a kikapcsolódásnak a nagy tervek megvalósításában ugyanúgy szerepe van, mint a kemény és alázatos munkának. Jól felépített tervünkben a legfontosabb megtalálni az egyensúlyt. Egyensúlyt a munka és pihenés, a gondolkodás és cselekvés között, ezek adják meg az élet igazi értékét. Ez a kiegyensúlyozottság nyújtja az értéket és az örömteli életet.
Kipróbálható, használható fejleszthető módszerről van szó, ezért ápolnunk és tanítanunk kell őket, hogy a gyermekeink már szilárd alapokra építkezhessenek. Alkalmazásukkal nem csak ideiglenes, mulandó örömöket szerezhetünk, hanem életünket tartalmasnak, hasznosnak, értékesnek tekinthetjük.
Az élet ennyire sem lenne élhető, ha nem tennénk másokért. Sokan vannak köztünk, akik hajlandók áldozni, pénzben, energiában, szakértelemben, és azt mások szolgálatába állítani. Egy jobb ügyért, egy jobb helyzetért, egy jobb világért munkálkodnak. Biztosan mindig lesz mit javítani, lesz hol segíteni, de amíg a jobbító tenni akarás bennünk van, és kifejezésre juttatjuk, addig jó irányba toljuk az emberiség szekerét. Méltósággal érezhetjük magunkat embernek, és ezt az érzést átadhatjuk minden embernek. A kiteljesedett, sikeres élethez ezek a legjobb lépcsőfokok.

Álom és valóság?
Szerinted?
 
 
0 komment , kategória:  SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS  
Találd meg az utadon a változásod kapuját
  2018-05-01 08:00:15, kedd
 
  A mai napon legyen az a pillanat, ami a Most pillanata, amikor megérzed, hogy eljött a változás ideje. Ne arra várj, hogy valaki elindítson, vagy, a szerencse az ajtódon bekopogjon! Találd meg az utadon a változásod kapuját, ha kell, dörömbölj, de ne fordulj vissza, ha valami nem sikerül. Hidd el, sokkal biztosabb, ha megszünteted a kiszolgáltatottságot, ha bízol Önmagadban, abban, hogy a változásod kapuja megnyílhat. Légy határozott, és döntsd el, milyen változásokat szeretnél elérni az Életedben. Engedd el a múltat, a fájdalmakat, melyek még most is felzaklatnak. Önmagad boldogságával töltsd meg a szíved, hogy tudj másoknak is adni szeretetet. Figyelj a megérzéseidre, hallgass a belső hangodra, és ne engedd, hogy mások becsapjanak. Nehéz lesz szembenézni az igazsággal, a hazugsággal, és a sok ármánnyal. Épp ezért, bízz nagyon magadban, a Hitedben, mely segít, hogy a változás kapuját megnyithasd. Adj magadnak szabadságot, és boldogságot! Alakítsd úgy az Életed, hogy minden nap örömöd leld benne. Szabadulj meg a terhektől, és fogadd az új energiát, az Égiektől. Érezd, ahogy az Életed újra megtelik színekkel, szeretettel, és ragyogó fényekkel. Kívánom, légy erős, és magabiztos, akiben a változás tüze, már ott lobog. Tápláld, és óvd, így mindig veled lesz, a boldogságod.  
 
0 komment , kategória:  SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS  
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 106 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 49 db bejegyzés
e év: 811 db bejegyzés
Összes: 31541 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1287
  • e Hét: 2876
  • e Hónap: 39617
  • e Év: 538666
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.