Belépés
hunjano.blog.xfree.hu
A szkítha népek hosszúéletűek s mi ennek a fajnak vagyunk utolsó hajtása . A szkítha összesség ma: a magyar." /Csuray Károly / "A szólás szabadság... Hunjano
1965.01.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
devizahitelesek problémája
  2011-02-15 09:28:32, kedd
 
 
Z. Kárpát Dániel: Mi lesz a devizahitelesekkel? - videóval

Z. Kárpát Dániel azonnali kérdésében a devizahitelesek problémájára hívta fel a figyelmet.
Elmondta, hogy az utóbbi egy évben 31 százalékkal emelkedett a törlesztő-részletek mértéke,
ez ellen pedig a kormány nem tett semmit.

Véleménye szerint mindenképpen szükség lenne a kormány által csak halogatott
Nemzeti Eszközkezelő felállítására is.
Kiemelte:
jelenleg 105 ezer olyan ingatlan van, amelynél több mint 90 napja nem fizetik
a hiteleket és összesen körülbelül egymillió ember "várja rettegve"
a kilakoltatási moratórium végét.


Link
 
 
0 komment , kategória:  J O B B I K .hu  
Gaudi-hozzászólása
  2011-02-15 08:54:54, kedd
 
 
Felszólalás a készülő új alkotmány bizottsági vitájában
Választás, 2011, február 14 - 20:33

Az Országgyűlés Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottsága 2011. február 14-i ülésén Magyarország Alkotmányának szabályozási elveiről szóló határozati javaslatot (H/2057. szám) tárgyalták. Alább Gaudi-Nagy Tamás ülésen elhangzott hozzászólása olvasható:
Jegyzőkönyv részlet



DR. GAUDI-NAGY TAMÁS (Jobbik):

Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Bizottság! Tisztelt Államtitkár Úr! A Jobbik Magyarországért Mozgalom, mint ahogy látható, részt vesz most ebben a bizottsági vitában, és úgy döntött, hogy bár az alkotmány-előkészítés szakaszában nem olyan irányba mentek a dolgok, ami egyébként a mi elveink szerint szükséges lett volna, azaz a történeti alkotmányunk ismételt kibontása és a történeti jogfolytonosság helyreállítása, és javaslatainkat döntő mértékben lesöpörték, a 27-ből három javaslatot fogadtak csak el, azonban mégis a képviselői felelősségünk és a választókkal szembeni felelősségünk az, hogy miután egyetlenegy párt vagyunk, amely következetesen szeretné kompromisszumok nélkül a történeti alkotmányunkat újra érvényre juttatni, ezért minden lehetőséget kihasználunk arra, hogy elmondjuk az ezzel kapcsolatos érveinket.

Egyébként a most előttünk fekvő koncepció és egyáltalán az alkotmányozás szó sem fogadható el számunkra. Szerintünk a helyes és követendő eljárás alapvetően egy olyan alaptörvény alkotása, amely tartalmilag azt a feladatot végzi el, amelynek a lényege az, hogy a Corpus Juris Hungarici anyajog testét képező, történeti sarkalatos törvények eszenciáját megfogalmazza, és megnyissa az utat, hogy a 67 éve megszakadt jogfolytonosság ismét helyreálljon. Ennek érdekében egy teljes körű felülvizsgálata szükséges az elmúlt 67 év jogalkotásának, az önkényuralom és az elmaradt rendszerváltozás teljes körű mérlegét meg kell vonni, és nyilván azon szerzett jogokat és azon sérelmeket, amelyeket az elmúlt időszak okozott, ezeket mind ki kell küszöbölni. Ezt most nyilván hosszú lenne kifejteni, ennek érveit úgyis elmondjuk majd a vitában.

Azonban most kicsit érdekesen alakul a helyzet, hiszen ha jól értjük, a most előttünk fekvő koncepció tulajdonképpen, bár a bizottság előterjesztette, lényegében nem fog olyan útmutatóul szolgálni, amely az alkotmányozás útját meghatározza. Igazából így a vitának az értelmét is meglehetősen korlátozottnak látjuk. Mi élni kívánunk azzal a lehetőséggel, hogy elmondjuk majd a történeti alkotmány melletti érveinket, de ezt a vitát így, ebben a formában, hogy ráadásul nem fűződik hozzá érdemi jogkövetkezmény, meglehetősen korlátozott hatásúnak látjuk. Azt azonban mindenképpen értékeljük, hogy egy olyan változás állt be most a kétharmados többség részéről, mely végül is felismerte azt, hogy nem lehet egy egyhatalmi centrumban megfogalmazott elvek alapján, alkotmánynak nevezett, chartális okiratot ráerőltetni az országra, hanem gyakorlatilag, ha jól értelmezzük, kinyílik a lehetősége annak, hogy azok az érvek, amelyeket egyszer már a bizottsági szakaszban nem fogadtak meg, például a termőföld kiemelt védelme, magyar katonák külföldre küldhetőségével kapcsolatos szigorú tilalom, illetve korlátozás, és egyáltalán a nemzeti önrendelkezés visszaállításához szükséges legfontosabb jogelvek és garanciák megfogalmazása, ezek újra elhangozhassanak. Ennek értelmében mi tehát annyit tudunk most tenni, hogy egyrészt a vitára alkalmasságát ennek a koncepciónak nem látjuk fennállni.

Azért nem látjuk tehát általános vitára alkalmasnak,
mert nem áll azon az alapon, amely szerintünk egyedüli üdvözítő út lehet,
tehát a történeti jogfolytonosság helyreállítása és
a történeti alkotmány ismételt érvényre juttatása.
Ugyanakkor viszont tudomásul vesszük, hogy ha és amennyiben ez parlament elé kerül,
akkor ott minden eszközt és lehetőséget megragadunk arra,
hogy meggyőzzük a kétharmados többséget arról,
hogy ezzel a történelmi felelősséggel, amelyet kapott, jól és helyesen éljen,
és
a 33 nemzedék által kicsiszolt történeti alkotmány mellett foglaljon állást,
és ne akarjon most egy egyszerű alkotmányozási aktussal túllépni, megkerülni olyan kérdéseket,
amellyel pedig már 67 éve igazából nem nézett törvényalkotói szinten senki szembe.
Ennek szellemében kívánunk eljárni a vitában.
Köszönöm.


 
 
0 komment , kategória:  J O B B I K .hu  
Baráth Zsolt:Morális változást
  2010-11-13 15:03:32, szombat
 
 
Baráth Zsolt: Morális változást!
2010.11.09

Magyarország 1945-re a szovjet hadsereg által megszállt ország lett. Az 1947-ben ismét megcsonkított országunk, újra egy nagy birodalom gyarmatává vált. A magyar kommunisták a ,,Nagy Testvér"-Szovjetúnió támogatásával, pár év alatt átvették a hatalmat. A Rákosi Mátyás vezette Magyar Dolgozók Pártja (MDP) a sztálinista típusú egypártrendszerű diktatúrát vezette. A korszakra a személyi kultusz és a féktelen terror volt a jellemző.

A bolsevik diktatúra mindennapi rutintevékenységévé vált: a munkások, polgárok, parasztok, az arisztokrácia és egyházi személyek; üldözése, kisemmizése, tönkretétele, koncepciós perek általi meghurcolása. Az ,,osztályidegen elemek" munkatáborokba történő deportálása, majd rabszolgamunkára kényszerítése. Az alaptalanul meggyanúsított emberek börtönbe-gyűjtőfogházakba való éjszakai elhurcolása (csengőfrász). Mindezek számok tükrében: Több ezer családot kitelepítettek, sok tízezer embert őrizetbe vettek, és közel 1 millió embert vontek ügyészi eljárás alá.



A párt ökle az ÁVO, illetve a belőle önállósított Államvédelmi Hatóság volt. Mely szervezet tevékenységét, a legkülönfélébb kegyetlenkedések, kínzások, vallatások jellemezték. A kommunista ,,pártemberek", pártkáderek és kiszolgálóik, a társadalom és a társadalmi normák elleni totális támadás mellett gyorsan tönkretették az éppen talpra állni igyekvő gazdaságot is. Erőltetett kolhozosítással, vagyis a mezőgazdaság tönkretételével, a nehéz- és hadiipar gazdaságtalan fejlesztésével végül nyomorba taszították a lakosságot.



Az 1956-os szabadságharc után Csermanek-Kádárék létrehozták a Magyar Szocialista Munkáspártot. Százezrek menekültek el az országból. Megint tízezreket börtönöztek be, ezreket végeztek ki. A ,,puha" diktatúra időszaka alatt az ország laktanyáiban a szovjet hadsereg gépezete és katonái ,,állomásoznak". Létrejött a gyáron belüli munkanélküliség fogalma, az 1956-os szabadságharcot a csőcselék-fasiszta elemek által gerjesztett ellenforradalommá minősítették. Továbbá kiterjedt a lakosság titkosszolgálati megfigyelése, nőtt a besúgóhálózat. A történelem-hamisítás mindennapos volt, az oktatás része lett. A kormány továbbra is a pártnak volt alárendelve, a parlament egészen az első szabad választásokig csupán formalitás volt.



Az 1980-as évek elején, az államcsőd elkerülése végett, úgy gondolták a MSZMP vezetői, idegen ,,tanácsadók" javaslatára, hogy kölcsönöket vesznek fel a Nemzetközi Valutaalaptól, a Világbanktól és különböző Kereskedelmi bankoktól. Ennek következménye a teljes eladósítás, az adósságspirál. Ez alatt az 45 év alatt a társadalmi norma átalakult; hazugságok, képmutatás, rosszindulat, irigység, feljelentések, félelem, közönyösség, vallásellenesség, nemzetünk-történelmünk iránti ellenszenv, az elcsatolt országrészeken élő magyarság elutasítása jellemezte a kis és nagy közösségek egy jelentős részét.

A Magyar Dolgozók Pártja felsővezetői hozták létre a Magyar Szocialista Munkáspártot, aminek jogutódja a Magyar Szocialista Párt. Százezrek könnye és vére tapad ezekhez a pártokhoz. Az előbb említett pártoknak a tagjai, janicsárjai a teljesség igénye nélkül: Biszku Béla, Fekete János, Horn Gyula, Lendvai Ildikó, Kiss Péter, Gyurcsány Ferenc, Kovács László.



Kérdésem a következő: mikor rehabilitálják a kommunista diktatúra miatt szenvedett áldozatokat és azok családjait? Mikor vonják felelősségre a még számon kérhető embereket?

Baráth Zsolt
 
 
0 komment , kategória:  J O B B I K .hu  
Adjátok vissza az íróinkat!
  2010-11-13 15:00:17, szombat
 
 
Adjátok vissza az íróinkat! - Farkas Gergely napirend utáni felszólalása Herczeg Ferencről
2010.11.10

Elfeledett íróinkért indított felszólalás-sorozatom mai epizódjában a Horthy-korszak legnagyobb írófejedelmeként számon tartott Herczeg Ferencről emlékezem meg. Hosszú, 91 éves életútja alatt számos történelmi időszakot megélt, amelyek lenyomata kirajzolódik műveiben, krónikásként mutatja be az általa megtapasztalt korszakok szellemiségét.

Volt ünnepelt nemzeti író, népszerű színpadi szerző, sikeres országgyűlési képviselő, a Magyar Tudományos Akadémia tiszteletben álló tagja, jelölték irodalmi Nobel-díjra, de mindezek ellenére a halála óta eltelt közel 60 évben szinte teljesen eltűnt a köztudatból. Itt az idő, hogy leporoljuk emlékét, és visszahelyezzük az őt megillető helyre a magyar irodalomban.

Az 1863-ban, a ma Délvidékhez tartozó Versecen született Herczeg Ferenc jó példája annak, hogy nem a származás függvénye az, hogy kiből válik magyarságot szerető, példamutató hazafi. Herczeg ugyanis sváb családban nevelkedett, kezdetben még nem is beszélt magyarul, de édesapja motiválására - aki szerint ,,a magyar a világ legéletrevalóbb nemzete"- gyorsan pótolta ezt a hiányosságát, és írásaiban tapasztalható, irigylésre méltó kifejezőkészsége és esztétikai érzéke tesz tanúbizonyságot arról, hogy a semmiből milyen magas szintre is lehet emelni a magyar nyelv ismeretét.

Herczeg már fiatalon berobbant a hazai irodalmi életbe és rövid idő alatt népszerű lett. Tehetségének elismeréséről mi sem tanúskodik jobban, hogy első regénye után a Budapesti Hírlap munkatársává kérték fel, valamint meghívást kap a Petőfi és a Kisfaludy Társaságba is. Életének első felében elsősorban színdarabokat írt, oly népszerű darabokat, mint például a kuruc hangulatot idéző Ocskay brigadéros, a világsikerű Kék róka, vagy a Bizánc című történelmi színjáték. A kor legnépszerűbb színpadi szerzője volt.

1894-től, nem tévedés 50 éven át az Új Idők irodalmi hetilap főszerkesztője volt. A kor legmagasabb példányszámú folyóiratát a dualizmus, majd a Horthy-korszak legjelentősebb lapjaként tartották számon és csak 1949-ben szűnt meg.

De ne szaladjunk ennyire előre az időben: 1896-ban szülővárosa, Versec országgyűlési képviselőjévé választották. Tisza István barátja és híve, akinek bíztatására vállalt a politikában szerepet, de mindemellett az irodalmat sem hanyagolta el, hanem ontotta magából a könyveket.

Műveiben elsősorban történelmi eseményeket elevenített fel. Ilyen például kiemelkedő kisregénye, a Pogányok, melyről a kritikusai így vélekednek: ,,az ősmagyar lélek kereszténnyé válásának történeti problémája aligha tett még szert mélyebb és szebb lélektani keretre, mint Herczegnek ebben a művészi alkotásában." Többször, visszatérően foglalkozott a Rákóczi-felkeléssel, például egyik legjobb regényében, mely a Pro libertate! címet viseli. De foglalkozott Szent István korával, vagy épp a '48-as szabadságharccal is, utóbbival a számomra egyik legkedvesebb, a Hét sváb című novellájában.

A Magyar Tudományos Akadémia 1899-ben választotta tagjává, majd 1925-ben Nobel-díjra jelölte Az élet kapuja című művéért, mely Bakócz Tamásnak állít emléket.
A Horthy-korszak alatt közéleti szerepvállalása nem merült ki az Új Idők szerkesztésében, ugyanis 1927-ben a Magyar Revíziós Liga megalakulásakor annak elnökének választották.

A szovjet megszállás után Herczeg Ferencet teljesen elhallgattatták, 50-es évek elején pedig kitelepítették a magyar gulágra, amely a Hortobágyon volt. 1953-ban a munkatáborok megszüntetése után szabadult. Azonban már nem élt sokat, 1954-ben, méltatlan körülmények között meghalt.

Hosszú életútja során számos tette és az összesen több mint 100 regényt, elbeszélést és színművet magába foglaló életműve mindenképpen érdemessé teszi Herczeg Ferencet az utókor tiszteletére, és méltó emlékezésre.

Herczeg gondolkodásának összegzésére jó példa az 1920-ban, Szegeden elhangzott gondolata, mely példaértékű lehet minden magyar ember számára és amely előttünk jobbikos képviselőknél is szemünk előtt lebeg munkánk során:

,,Nem akarunk rombolni, mi építeni akarunk. A mi fegyverünk nem a gyűlölet, hanem a szeretet. Mi részt akarunk venni abban a munkában, amely az egész magyar társadalomból egy egységesen szervezett, jól fegyelmezett, istenfélő, munkás, hazafias társadalmat akar alkotni. (...) Mert naggyá, gazdaggá csak a nemzeti érzés tehet."

Tisztelt Képviselőtársaim! Zárszóul, ezt az utolsó mondatot szeretném megismételni, hogy Herczeg Ferenc üzenete visszhangozzon ezen padsorok között, és ennek tükrében végezzük munkánkat:
,,Mert naggyá, gazdaggá csak a nemzeti érzés lehet."

Köszönöm a figyelmet!

Farkas Gergely
jobbik.hu
 
 
0 komment , kategória:  J O B B I K .hu  
Kovács Enikő a költségvetésről
  2010-11-13 14:57:52, szombat
 
 
Hegedűsné Kovács Enikő a költségvetésről
2010.11.11

Az Országgyűlés Önkormányzati és területfejlesztési bizottságának a törvényjavaslat általános vitára való alkalmasságáról történő szavazás során kisebbségben maradt, a Jobbik képviselőcsoportjához tartozó tagjai - a Házszabály 77. § (4) bekezdése alapján - az alábbi kisebbségi véleményt terjesztik elő:

A Fidesz-KDNP paradigmaváltást hirdetett meg kormányzati politikában, de ezt a költségvetési törvényjavaslat sajnálatos módon egyáltalában nem tükrözi. A ,,forradalmi változás" teljességgel érintetlenül hagyja a központi költségvetés önkormányzati alrendszerét.

Száznál is több alapnormatíva, normatíva, kiegészítő normatíva stb. megvizsgálása alapján megdöbbentő, hogy ezek az összegeknek megközelítően 90%-a fillérre megegyezik az előző évi összegekkel (2010-es költségvetési előterjesztés alapján). Felmerül a kérdés, mennyiben nevezhetjük a törvényjavaslat beterjesztését megelőző időszakot költségvetés tervezésnek, sokkal inkább mechanikus másolásként értelmezhetjük azt. Ez annál is inkább meglepő és sajnálatos, mivel előző évben éppen a Fidesz, mint ellenzéki párt volt az, aki joggal bírálta a 2010-es költségvetési törvényjavaslatot azért, mert a normatívák csökkentése következményeképpen összességében 150 milliárd forinttal jutott kevesebb az önkormányzatok támogatására.

Ezen az összegeknek előző évi szinten hagyása további reálérték csökkenést jelent a már bejelentett és előre prognosztizálható - az önkormányzati intézményeket is sújtó - rezsiköltség-emelkedések miatt.
Összességében nem tudjuk másként értékelni az előterjesztést, mint hogy a Fidesz-KDNP kormányzat asszisztál - így utólag is - az előző évi MSZP kormány önkormányzatokat szétverő politikájához. Ezt a vélekedésünket támasztja alá az is, hogy a helyi önkormányzatokat megillető SZJA megosztását bemutató 4. sz. melléklet szerint, a tavalyi évi 8% / 32% -os arány az előterjesztés alpontjaiban megmarad, ugyanakkor az előirányzat teljes összege 47,312 milliárd forinttal csökken.

Rendkívül sajnálatos, hogy pont a gyermekeket érintő normatívák azok, amelyek egy-két ritka kivételtől eltekintve nem nőttek, sőt több esetekben csökkentek is.

Az önkormányzati társulások által fenntartott intézmények számára biztosított normatíva emelkedés azt mutatja, hogy a kormányzat igenis ösztönzi a körzetesítést, amelyet egy rendkívül elhibázott és káros következményekkel járó koncepciónak tartunk. Tudjuk, hogy épp ez az a folyamat, mely néha növekvő, néha csökkenő mértékben, de a kistelepülések leépüléséhez és elnéptelenedéséhez vezetett.

Elfogadhatatlannak tartjuk továbbá, hogy míg több büntető feljelentés alapján nyomozás van folyamatban, sőt maga az ÁSZ - saját vizsgálatai eredményeképpen - több feljelentést is tesz a 4-es metró beruházással kapcsolatban, valamint az Európai Unió 11 közbeszerzési eljárás szabálytalan lebonyolítása miatt korábban már megítélt támogatásokat vont el a fejlesztéstől, addig az állam további 17 milliárd forinttal kívánja támogatni azt.
Helyi szervezési intézkedésekhez kapcsolódó többletkiadások támogatása (5. melléklet) idén 500 millióval lesz több, mint tavaly. Tudva levő, hogy ez a ,,kerete" az önkormányzati szféra létszámleépítésének. Ez az előző évben is már kiugróan magas volt az azt megelőzőekhez képest. Meglátásunk szerint ebben a rendszerben további leépítések már csak a működőképesség veszélyeztetése árán képzelhető csak el, így semmiképpen sem támogatható.

2010. november 10.

Hegedűsné Kovács Enikő

jobbik.hu
 
 
0 komment , kategória:  J O B B I K .hu  
Zétényi Zsolt alkotmánybírónak
  2010-11-13 14:55:18, szombat
 
 
A Jobbik július után újból Zétényi Zsolt ügyvédet, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány kuratóriumának elnökét jelöli alkotmánybírónak - erősítette meg Dúró Dóra az MTI értesülését. Zétényi Zsolt 1990-től négy évig az MDF parlamenti képviselője volt, nevéhez fűződik az a törvényjavaslat, amely az 1944 decembere és a rendszerváltás között elkövetett és politikai okból megtorlatlanul maradt - már elévült - emberölések és más bűncselekmények ügyében lehetővé tette volna a büntethetőségét. Az Alkotmánybíróság a parlament által elfogadott törvényjavaslatot megsemmisítette.

jobbik.hu
 
 
0 komment , kategória:  J O B B I K .hu  
Interjú Hegedűs Tamással
  2010-11-13 14:53:31, szombat
 
 
"Én már semmin nem lepődöm meg a parlamentben" - Interjú Hegedűs Tamással
2010.11.12

A vastagbőr.blog.hu Hegedűs Tamást kérdezte a parlamenti munka kulisszatitkairól, az álláshalmozásról és a lobbistákról.

- Hogy fér össze a parlamenti munka a korábbi életével? Hogy telik egy napja?

- Előző munkahelyemen a "nyolcórás" munka ismeretlen volt, reggeltől estig dolgoztam mindennap. Ez most sincs másképp, de még kiegészül a hétvégi munkával is. Ennek oka elsősorban az, hogy a "normál" képviselői munka mellett általános frakcióvezető-helyettesként engem terhel a szakmai munka megszervezése, a képviselőcsoport operatív szintű irányítása és a háttérszervezési munkák döntő része is, az apparátus irányítását is beleértve.

- Szeretne-e valamit külön Tiszavasvárinak kiharcolni "odafent"?

- Ellenzéki pozícióból nem tudunk "idefent" lobbizni a kormánynál, viszont minden egyéb segítséget megadunk. Elsősorban szakértői szinten, de igyekszünk felhívni például befektetők figyelmét is a városra, az általunk elérhető formális és informális kommunikációs csatornákon.

- Egyetért azzal, hogy képviselő ne lehessen polgármester, hanem legyen főállású képviselő?

- Egyetértek. Mindkét munkakör teljes embert, teljes munkaidőt igényel.

- Milyen belülről a parlamenti munka? Erre számított? Mi fogadta?

- Pörgős, legalábbis szavazásos napokon. Mivel korábban már dolgoztam a végrehajtó hatalomban, volt rálátásom a parlamenti munkára, így nagy meglepetés nem ért. Mindettől függetlenül felemelő érzés volt átlépni az Országgyűlés kapuját, és nap mint nap a Szent Korona mellett bejárni dolgozni. Ez komoly felelősséggel tölt el.

Ami új a korábban jellemzőkhöz képest, az a kétharmados többségből fakadó "kézivezérléses" gyakorlat. Elképesztő, mennyire kiszámíthatatlanná vált a munka szervezése, mivel a Fidesz minden egyes rögtönzését izomból át tudja vinni, néha már tragikomikus szinten. A hektikus működés biztos, hogy nem válik a törvényhozói munka színvonalának javára.

- Hogy tetszik a képviselői élet? Sok inget mos a felesége?

- Tetszik a képviselői élet, otthon érzem magam ebben a szerepkörben. Úgy alakult, hogy szinte minden korábbi szakmai és élettapasztalatomat - amely a közigazgatásra, a kutatómunkára és a versenyszférára egyaránt kiterjedt - ötvözni tudom munkám során. Nekem ez valóban olyan, mint egy munkahely: hétfő reggeltől péntek estig bent vagyok, vagy a Parlamentben, vagy az irodaházban. A kongó folyosó nekem megszokott látvány...

Azt szoktam mondani, ironikusan, hogy ha nem lennék elvált ember, biztosan most menne tönkre a házasságom. (Ezzel egyben - implicite - az ingvasalásos kérdésre is válaszoltam.) Szóval nem egy családbarát munka, az biztos.

- Mit csinál a Parlamentben?

- Ha a Parlament épületére gondol, oda akkor járok, ha plenáris ülés vagy bizottsági ülés van. Általában végigülöm az üléseket, nyitástól zárásig. Ha szakterületemről, a gazdaságpolitikáról van szó, akkor hozzászólok, indokolt esetben más tárgykörökben is, de e tekintetben inkább "edző" vagyok, mint "versenyző". A szervezési feladatok ezzel persze nem szűnnek meg: mivel előttem a laptop, az élet ilyenkor is pörög ezerrel. Lényeges feladat a frakcióálláspont kialakítása a szavazások során, amelyek hétfőként futószalagon mennek. Fontosak ugyanakkor a folyosói beszélgetések is, amelyeknek szintén megvan a maguk szerepe a képviselői munkában. Adott esetben sajtótájékoztatót is tartok.

Ha pedig nincs ülésnap, az irodaházban végzem mindazt a munkát, ami a zökkenőmentes működéshez és a politikai hozzáadottérték-termeléshez kell.

- Mi volt a legfurcsább dolog, amit az Országházban látott/hallott?

- Én már semmin nem lepődöm meg...

- Milyen lobbi folyik a parlamentben? Észlelt olyat, hogy cégek befolyásolni akartak egy szavazást?

- Ellenzéki helyzetben ilyet nem érzékelünk. Nem mi vagyunk a lobbisták célpontjai.

- Hogy értékeli a saját eddigi parlamenti teljesítményét? Mik a tervei az őszi ülésszakra?

- Megtettem mindent, amit lehet, erőmön felül is. Úgy gondolom, színvonalasan. Közben hibáztam is többször, persze. Jelentős részem volt abban, hogy a nulláról felépüljön a frakció működési háttere és folyamatrendszere. Őszi terveim szerint ezt a folyamatot viszem tovább, de komoly energiát és figyelmet köt le részemről a költségvetés vitája is. Ez az ősz legfontosabb szakmai feladata. Ezen felül szakértői, kutatói projekteket szervezek, a frakció munkájának szakmai alátámasztására.

- Nem érzi úgy, hogy feleslegesen ülnek a Parlamentben, ahogy a többi ellenzéki párt is?

- Egyáltalán nem. Közhely, de igaz: jelenlétünk komoly szerepet játszhat abban, hogy a Fidesz számos elképzelésünket vagy ahhoz nagyon hasonlókat valósított, valósít meg kormánypártként. Katalizátorként hatunk sok kérdésben. Ezen felül - a ciklus egészének során - alternatívát tudunk felmutatni a következő választásra, lehetséges váltópártként. Ehhez színvonalas, kitartó és hiteles munkára van szükség részünkről. Ezen vagyunk."

vastagbor.blog.hu - jobbik.hu
 
 
0 komment , kategória:  J O B B I K .hu  
hazaáruló törvényt szavazott
  2010-11-13 14:50:00, szombat
 
 
Mirkóczki Ádám: Két hazaáruló törvényt szavazott meg a Fidesz-KDNP koalíció
2010.11.12

A rendészeti törvény módosítása értelmében külföldi karhatalmi erők is bevethetők Magyarországon, attól tart a Jobbik, hogy tüntetések leverésére szlovák vagy román rendőröket is hívhatnak majd - jelentette ki mai sajtótájékoztatóján Mirkóczki Ádám. Az Izraellel kötött társulási szerződés a Jobbik szerint azért aggályos, mert felvásárolhatják az ország ingatlanait. Mirkóczki azt mondja: a Fidesz és a KDNP nem ezt ígérte a kampányban, nem erre kaptak a választóktól felhatalmazást.

Magyar érdekekkel, a magyar nemzettel megy szembe mind a rendészeti törvény módosítása, mind a társulási szerződés Izraellel - fogalmazott. Elképesztőnek tarja a kormány arroganciáját, gőgjét. A kétharmados többség megszavazta a rendészeti törvény módosítását, amely értelmében így külföldi karhatalmi erők is bevethetők Magyarországon.

Mirkóczki szerint nincs jóérzésű magyar állampolgár, aki ezt jó szívvel támogatni tudná. Hétfőn társulási szerződést kötött Magyarország Izraellel, ez olyan jogokkal ruházza fel az izraeli állampolgárokat, mintha hazájuk az unió tagja lenne. Nálunk a legmagasabb az izraeli kaszinó és ingatlanberuházások száma, a Jobbikos képviselő attól tart, hogy további ingatlanokat is felvásárolnak majd.

A Jobbik demonstrációt is szervez a két törvény ellen. Úgy látják: a Fidesz és a KDNP nem erre kapott felhatalmazást, a kampányban nem ezt ígérték.

Mirkóczki idézett a napokban leköszönt megyei rendőrfőkapitány egyik interjújából, melyben a rendőri vezető azt mondta: soha nem kellett indokolatlanul erőszakot alkalmazniuk.

Úgy látja, hogy az egri demonstrációkon soha nem történt atrocitás, a rendőrség viszont indokolatlanul erőszakosan lépett fel például 2009. augusztus 19-én, amikor gárdistákat és civil ruhás Jobbik-tagokat és szimpatizánsokat vittek be. Azóta sorozatosan születnek a felmentő ítéletek. Juhász sikerekről is beszélt, Mirkóczki viszont sikertelenségnek látja, hogy még mindig nem lehet tudni, ki követte el a Fidesz-MIÉP választási csalást Füzesabonyban, ki tört be a Jobbik irodájába fél éve. Az új főkapitánytól ezeknek az ügyeknek az eredményes lezárását is várja a Jobbik, s bíznak abban, hogy nem elődje mentalitását követi majd.

eger.jobbik.hu - jobbik.hu
 
 
0 komment , kategória:  J O B B I K .hu  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 2960 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 575
  • e Hét: 3523
  • e Hónap: 10244
  • e Év: 375734
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.