Belépés
lenke1964.blog.xfree.hu
Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább. "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még a... Varga Lenke
1964.08.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 207 
Lippai Marianna: Így iskolakezdés előtt...
  2018-08-24 07:30:09, péntek
 
  Lippai Marianna: Így iskolakezdés előtt...

A gyermekeitek nem attól lesznek értékesek, hogy ötöst hoznak haza az iskolából, hanem attól, hogy EGÉSZSÉGESEK!

Amikor arról írok, hogy ne a gyermeked osztályzata legyen a legfontosabb, meg a jó teljesítménye, és a kitűnő eredményei, hanem azt értékeld, hogy EGÉSZSÉGES, akkor nagyon is tudom, hogy miről írok. Mindig tudom.

Szemtanúja voltam a lányom mindennapos küzdelmének. Annak a küzdelemnek, amit az életéért vívott. Annak a küzdelemnek, amit a halálos betegségével szemben vívott. És annak a küzdelemnek, amit az élni akarásáért vívott. 5 és fél éves korától kezdve a kórházat jártuk. Mondhatni, a kórház lett a második otthonunk. A kórházi ágyon fekve, mást se láttam a szemében, csak a "segíts rajtam anya!" segélykiáltást. Mást se láttam az arcán, csak a kétségbeesést, hogy, ,,mi lesz velem anya?". Mást se éreztem a lelkéből, mint azt, hogy ,,nagyon félek anya!". És mindig érezte az anyai szívem, amit érzett az ő szíve, hogy, ,,élni akarok anya!". Istenem! Mit nem adtam volna azért, hogy EGÉSZSÉGES legyen! Mit nem adtam volna azért, hogy ketteseket hozzon haza! Mit nem adtam volna azért, hogy ,,beírást" kapjon az ellenőrzőjébe! És mit nem adtam volna azért, hogy az iskolaigazgató behívjon, mert rendetlenkedett a gyermekem az iskolában! De, ami a legfontosabb, hogy mit nem adtam volna azért, hogy EGÉSZSÉGESEN lássam őt élni, és felnőni! Hm.. Mindez csak egy vágy maradt a lelkemben. Egy álom. Ami soha nem valósult meg. Így hát ezzel a vággyal, vágyakozással, álommal és mérhetetlen fájdalommal a szívemben, lelkemben kellett aztán végül 13 évesen Dominika lányomat a mennyországba elengednem...

Nos, ha eddig a gyermeketek egészséges létét, apróságnak, jelentéktelennek, netán semmitmondónak gondoltátok, akkor szeretném, ha tudnátok, hogy ez bizony, NEM AZ. Ez minden, csak nem éppen apróság, és még csak nem is jelentéktelen, és egyáltalán nem semmitmondó. Hanem, a legfontosabb! A legértékesebb! A legnagyobb boldogság! Minden más viszont apróság, jelentéktelen, semmitmondó és még csak nem is meghatározó. Hiszen ha egészség van, akkor minden jó az életünkben, de a legjobb benne, hogy gyönyörködhetünk az egészséges gyermekünkben! (Lippai Marianna)

NYUGODTAN MEGOSZTHATJÁTOK!
 
 
0 komment , kategória:  Lippai Marianna  
Éld meg a mai napot, úgy ahogy te akarod!
  2018-04-13 07:52:25, péntek
 
  Éld meg a mai napot, úgy ahogy te akarod! Csináld azt, amit szeretnél, és ahogy te szeretnéd! Nevess annyiszor, amennyiszer csak te akarsz! Menj oda ahová csak szeretnél! Legyél azzal, akivel jól érzed magad! Vedd meg azt, amire oly régóta vágysz! Legyél az, aki lenni szeretnél, vagy lenni szerettél volna! Járj egy kicsit a saját kedvedbe, s meglásd: nyugalmat és örömet viszel ezzel a lelkedbe. Mindig legyél fontos magadnak. Nem másoknak. Magadnak. Legyen úgy minden, ahogy neked jó, s ne úgy, ahogy mások gondolják, hogy neked mi lenne a jó.
(Lippai Marianna)
 
 
0 komment , kategória:  Lippai Marianna  
Merd újra megengedni magadnak
  2018-03-17 09:23:51, szombat
 
  Nem számít, hogy milyen tragédiát éltél meg, vagy, hogy milyen fájdalmas dolgokon mentél keresztül, és az sem számít, hogy egy időre gyászba borult a lelked. Merd újra megengedni magadnak, hogy öröm járja át a szívedet, engedd meg magadnak a jókedvet, és merd bátran, "bűntudat nélkül" ismét szeretni és élvezni az életet! (Lippai Marianna)  
 
0 komment , kategória:  Lippai Marianna  
ÉLETKEdvelők!
  2018-02-25 08:47:17, vasárnap
 
  ÉLETKEdvelők!

Ezen írásomat, pontosan egy évvel ezelőtt írtam. Mert szükség volt rá. És mert fontos. És mert nagyon szeretnék megértetni veletek valamit. Ami sok embernek nagyon nehezen megy. Sőt! Olyannyira nehezen megy, hogy még képes beszólni" is tapintatlanul, modortalanul, ízléstelenül egy-egy olyan édesanyának, aki eltemette a gyermekét, mondván: nem kéne már arról a gyerekről fotókat posztolni, hiszen már nem is él!" Sajnos én is megkaptam már ezt a mondatot. Ritkán ugyan, de mégis megkaptam. És egy időben fájt tőle a lelkem. Most már nem fáj. Most már erős vagyok és határozott. És hirdetem ország-világnak, hogy attól, hogy egy édesanyának, édesapának már nem él a gyermeke, attól még a gyermeke!!!! És bármikor joga van ahhoz, hogy megmutassa az ő kincsét! (Mint ahogy most teszem ezt én is Dominikával...) KÖSZÖNÖM, HA ELOLVASSÁTOK!
---------------------------------

Úgy érzem, meg kell, hogy védjem, vagy is ki kell, hogy álljak azon édesanyák, édesapák mellett, akiknek meghalt a gyermekük. Miért van erre szükség? Mert olykor tapintatlan és egy szikrányit sem kedves kritikával illetik őket azért, mert merik még mindig időközönként büszkén mutogatni elhunyt gyermekük fotóját. De miért is ne mutathatnák meg? Miért is ne beszélhetnének róla? Miért is ne emlékezhetnének akkor, amikor csak akarnak? Ugyanis attól, hogy egy anyának, apának meghal a gyermeke, tehát azért mert nem él, attól még a gyermeke! Akire - még így is - ugyanolyan büszke, mint az a szülő, akinek él a gyermeke. Sok ember viszont nem így gondol erre. Ugyanis a megjegyzéseik, amik valahogy így hangzanak: engedd már el azt a gyereket!", meg, hogy, ,,hagyd már, mert így nem tud megnyugodni!", meg, hogy ne gondolj már rá annyit!", egyet jelent azzal, mintha azt kérnék tőlük, hogy felejtsék el a gyermeküket. Kérdezem én: ti eltudnád felejteni a gyermeketeket? Kétlem. Hiszen ha csak egy napot nincs otthon, mert éppen a nagyinál van, ti már bele vagytok őrülve a hiányába és egyfolytában rá gondoltok. Vagy amikor elengeditek táborba, és felültetitek az iskolabuszra, már akkor az az érzés kap el benneteket, hogy Istenem! Nem fogom látni 4 napig!". Szóval másra sem tudtok gondolni, csak rájuk. Látjátok? Van az úgy, hogy nincs mindig veletek és mellettetek a gyermeketek, mégis minden gondolatotok körülöttük forog. Mert hiányzik nektek. Mert szeretitek. Mert ő jelenti számotokra az életet.

Na, hát ugyanígy éreznek azok a szülők is, akik elveszítették a gyermeküket. És míg élnek így fognak érezni. Úgyhogy teljesen elfogadható, hogy minden nap megemlítik őket, és minden nap beszélnek róluk és minden nap hiányzik nekik a saját gyermekük. Én, mint szintén ,,magára maradt anyuka", úgy szoktam fogalmazni, hogy meg van engedve nekünk a mindennapi emlékezés. Mert nekünk már csak ennyi jut. Ellenben veletek. Akinek viszont sokkal több.

Nekünk tehát az a boldogság, hogy beszélhetünk a gyermekünkről, és az egykor róla készült fotókat büszkén mutogathatjuk. Nektek viszont az, hogy beszélhettek is a gyermekeitekről, akár minden nap friss képet is kirakhattok róluk, és még ráadásul a nagyitól, vagy éppen a táborból is hazajön hozzátok.

Mi értjük a ti boldogságotokat. Ugye most már ti is értitek a miénket? (Lippai Marianna)

KÖSZÖNÖM, HA MEGOSZTJÁTOK!
 
 
0 komment , kategória:  Lippai Marianna  
Angyalok vannak.
  2017-12-24 08:20:09, vasárnap
 
  Angyalok vannak.
Tudtad? Mindig is léteztek.
Észrevétlenül téged is körülvesznek. Óvnak, védenek és a szolgálatodra mindenkor készek. Bár láthatatlanul, de mindent a legnagyobb szeretettel tesznek. Mert szeretnek.
Ők csak szeretni tudnak. "
(Lippai Marianna)
 
 
0 komment , kategória:  Lippai Marianna  
Tedd az életed részévé az ölelést!
  2017-12-19 08:29:04, kedd
 
  Tedd az életed részévé az ölelést! Addig add, amíg adhatod eme szeretetteljes érintést és az ezzel járó érzést. Azt, amikor érzik a testeden keresztül a lelked szeretetét, amikor szavak nélkül is megdobbantod a másik ember szívét. Az öleléssel adj ki magadból minden jót, amit csak lehet, azért, hogy boldoggá tégy emberéleteket. Mert az ölelés többet ér néha minden kimondott szónál és bizony oly sok mindent elmond helyettünk. Azt, hogy mennyire szeretünk, hogy milyen mély az érzésünk és azt, hogy akit ölelünk, mindennél fontosabb nekünk. (Lippai Marianna)  
 
0 komment , kategória:  Lippai Marianna  
Napindító ÉLETKEdv üzenet szülőknek...
  2017-11-01 10:45:54, szerda
 
  Napindító ÉLETKEdv üzenet szülőknek...
A gyermeked iránt érzett szeretet és tisztelet egyik formája az, ha mindig szeretettel beszélsz róla másoknak. Ha ugyanis panaszkodsz rá, az olyan, mintha pletykálnál róla, vagyis kibeszélnéd a háta mögött.
Nos, én magamtól sosem kezdek el beszélni a lányomról - főleg meg nem idegen embereknek -, de tegnap muszáj voltam. A postán ügyintéztem éppen, vállamon a kistáskám, a kezemben pedig már előkészítve a pénztárcám. Pár perc volt az egész ügyintézés, de azért ebbe a pár percbe még az is belefért, hogy váltottunk két-három kedves mondatot a postás kisasszonnyal. Nem maradt más hátra, mint a fizetés. Nyílt a pénztárcám, és szinte még időm se volt kivenni belőle a pénzt, ugyanis abban a szent pillanatban a postás hölgy szeme megesett egy fotón, amelyet a pénztárcámban hordok. Jött is a kérdés rögtön: ,,Óh, ki ez a gyönyörű kislány? Csak nem a lányod?" Sokszor kerülök ilyen helyzetbe, és még mindig nem tudom rá a helyes választ. Vagyis, hogy mit kellene rá válaszolnom. ,,Igen, a lányom." Vagy: ,,igen, a lányom. Volt." Ez esetben maradtam annál a feleletnél, hogy igen, ő a lányom és az őszinteséget választottam. Elmondtam hát neki heves szívdobogással, könnyek nélkül, ellenben hatalmas mosollyal az arcomon, hogy most lenne 20 éves, de csak lenne, mert 7 éve meghalt, azaz "előre ment". És még azt is elmondtam, - úgy belejöttem az áradozásba - , hogy milyen szép volt a lányom, hogy milyen büszke vagyok rá, és hogy mennyire szeretem, és hogy boldog vagyok, ha róla beszélhetek. Ezt egyébként azért tettem hozzá a legvégén a monológomnak, mert leírhatatlanul rosszul és kellemetlenül érezte magát a hölgy, azt hitte, hogy ezen kérdésével most fájdalmat okozott, netán sebeket szakított fel. Megnyugtattam őt. Mondtam, hogy ne aggódjon, mert nem csinált semmi rosszat. Sőt! Hálás voltam neki, amiért dicsérettel illette a lányomat. Nekem pedig mindig boldogság, ha a büszkeségemről beszélhetek, azaz a lányomról. Csillogó szemekkel és az arcomon maradt boldog mosollyal, végül fizettem, köszöntem és eljöttem. Jó ideig a hatása alatt voltam a lelkes beszédemnek, amit a lányomról tartottam a postáskisasszonynak. Közben pedig az volt benne, hogy, ,,Jézusom! úgy beszéltem róla, mintha még élne!" Pedig már nem él. Csak a gondolatomban, a szívemben, a lelkemben, és az emlékeimben.
Hogy most ezzel mi az üzenetem? Hát az, hogy örülj és légy nagyon-nagyon boldog attól az érzéstől, hogy él a gyermeked! Légy rá iszonyatosan büszke! És ha valaki megkérdezi tőled, hogy mi újság a fiaddal/lányoddal, akkor ne kezdj el rá panaszkodni és ne járasd le a sárga földig, hogy ,,nem tanul, link, állandóan csavarog, visszabeszél, udvariatlan, ilyen, olyan, amolyan...". Ha büszke vagy rá és szereted, ezt nem teszed! A legboldogabb szülő legyél az érzéstől, hogy él a gyermeked! Szóval, ha legközelebb megkérdezi tőled bárki is, hogy mi újság a fiaddal/lányoddal, nem is kell mást tenned, csak annyit mondani válaszképpen, hogy KÖSZÖNÖD SZÉPEN JÓL VAN, BÜSZKE VAGY RÁ ÉS NAGYON SZERETED!
NYUGODTAN MEGOSZTHATJÁTOK!
 
 
0 komment , kategória:  Lippai Marianna  
Senki nem kéri tőled, hogy a rohanó világgal együtt rohanj..
  2017-09-16 07:52:55, szombat
 
  Senki nem kéri tőled, hogy a rohanó világgal együtt rohanj...

Nincs időm rá! Be van osztva az időm! Időhiányban szenvedek! Mikor lesz arra időm? Nem sok időm van rád! Nincs időm rád! Ugye ismerősek ezek a mondatok? Kérlek, lassíts! Húzd be a féket! Állj meg! Hova ez a nagy sietség? Egyáltalán végiggondoltad-e már, hogy mi értelme van ennek a nagy hajszának? Eszedbe jutott-e már, hogy kinek jó ez? És kinek nem? Vagy, hogy úgy összességében megéri-e ez a folyton rohanás, sietés, pörgés? Vannak, akik azt mondják, ,,hát, ilyen rohanó világot élünk, haladni kell vele, mert különben...". Mert különben? Mi lesz akkor, ha nem vagyok hajlandó felvenni a tempót a többiekkel? Mi történhet akkor, ha én nem szeretném átvenni az engem körülvevők ,,nem normális" életritmusát? Megmondom mi lesz akkor. Nyugalom, harmónia, életkedv és még több idő. Igen. Még több időd lesz pl. a szeretteidre, mert eddig csak a pénzt hajszoltad, hogy aztán ez is meg legyen, meg az is meg legyen, minden legyen. Pontosan fogalmazva a megszerzett tárgyak mámorában éltél és még az sem volt elég. Mert az embernek sose elég semmi. Ha van, még több kell, ha nincs valami, azért kell. Ebből adódik a kimerülésig fajuló loholás, rohanás, úgy, hogy mire a nap végére érsz, idegbeteg leszel. Ja és közben természetesen semmire nem volt időd. Legfőképpen a hozzád tartozóidra nem. A férjedre, a feleségedre, az édesanyádra, az édesapádra, a gyermekedre, netán a testvéredre. És miközben te időhiányban és a tárgyak, valamint a különböző javak ,,felvásárlásában" éled a napjaidat, felnőnek a gyermekeid, megöregszenek a szüleid, és rosszabb esetben szinte idegenek lesztek egymásnak a házastársaddal, ugyanis ,,idő hiányában" jóformán sosem voltatok együtt. Ér ez ennyit? Gondold csak végig: a tárgyak elromlanak, megunod őket, lecseréled, kidobod, arról nem is beszélve, hogy ha meghalsz, veled együtt nem temetik el az autódat, a plazma tévédet, vagy épp a több százezer forintos szekrénysorodat. Pedig te mentél éjjel-nappal, hajtottál, csak, hogy ezek mind meg legyenek. Mindent félretettél ennek érdekében. Még a szeretteidet is. Közben pedig a nagy ,,gürizésben", lemaradtál pl. a lányod, vagy fiad gyermekkoráról, amit viszont már nem élhetsz át újra.

Kezdj el egy új időszámítást az életedbe! Akár ettől a pillanattól! Vagyis, dolgozz inkább kevesebbet, a családoddal viszont legyél többet! Ünnepekre, alkalmakra vegyél kisebb értékű ajándékot, és inkább adj nagyobb szeretetet! És ne túlórával, hanem inkább a szeretteiddel töltsd az idődet, hiszen ez által leszel igazán képes megszeretni az életedet! (Lippai Marianna)
 
 
0 komment , kategória:  Lippai Marianna  
Ma is légy hálás és boldog
  2017-05-13 19:14:15, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Lippai Marianna  
Minden este köszönj el szeretteidtől
  2017-05-13 19:13:38, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Lippai Marianna  
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 207 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 1016 db bejegyzés
Összes: 31746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 586
  • e Hét: 586
  • e Hónap: 17645
  • e Év: 919577
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.