Regisztráció  Belépés
1vargaildyko.blog.xfree.hu
...Légy, amivé legszebb hajlamaid által válhatsz - de elsősorban maradj ember. (Tatiosz) Tücsök Ildykó
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 139 
Művészi recycling: CD tenger a zöld mezőn
  2014-03-14 10:20:02, péntek
 
 

Művészi recycling: CD tenger a zöld mezőn

600.000 db használt CD jó nagy kupac szemét. Burce Munro, aki alkotásai középpontjába a fényt állítja, néhány installációjában a szemétből varázsolt csodát.

Régóta gondolkodom azon, hogy mit lehetne kezdeni azzal a rengeteg CD-vel, ami az évek során a nyakunkon maradt. Most már tudom! Bármikor örömmel odaajándékozom Bruce Munro valamelyik gigantikus, szabadtéri installációjához.

A brit művész óriási vízililiom leveleket, tengert és holdbéli tájat készített az elmúlt évek során használt CD-ből és a végeredménye varázslatos. Az ember lányának eszébe se jut, hogy amit lát tulajdonképpen szemét, csak a szépséget és a csillogást csodálja.

Myreille

Forrás: www.moksha.hu


Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Lakáskultúra  
A lépcső olyan szerkezet
  2014-03-12 11:42:57, szerda
 
 

Up & down...

,,A lépcső olyan szerkezet, amelyen haladva különböző magasságban fekvő helyiségek között közlekedhetünk. A magasságbeli különbségeket lépcsőfokok segélyével osztják egy-egy lépésnek megfelelő kisebb részekre."

Fogalmazódik meg fekete-fehéren.

Pedig, oly sokszor használjuk mindennapjainkban. De szinte keresztülnézünk rajta!

A gyerekeknek sokszor a félelmetes, mélybe tátongó űrt jelenti, vagy éppen a hatalmas és gigászi Mount Everestként magasodik eléjük. A felnőttek talán akkor gondolnak rá intenzívebben, amikor a tetejére érve megvilágosodnak, hogy többet kellene gyakorolniuk azt a bűvös dolgot, a testmozgást.

Funkciójának betöltése mellet, napjainkban már sokkal többről van szó. Dísztárgyként megformálódó alakzattá vált, ami kecsesen nyúlik fel a magasba, vagy mint a sziklába magának utat törő patak, hömpölyög alá. Megjelenése többször emlékeztet inkább egy sziluettre, és feledteti el a nevét, melyet őseink adtak neki, ,,lépcső".

Geometriai elemek különféle felhasználása, vegyítése, egymásba fonódása. A térbe való tökéletes illeszkedésük miatt válnak remekművé, a modern építészet eme törpe óriásai.

A szakavatott szemnek, lehet nem is annyira modern. Az olykor, kígyóként az ég felé tekergő alakzat visszatekint, alkalmanként a szecesszióra jellemző Antoni Gaudi formabontó építészetére.

Forrás: BB Industry / Kettler designLink

Link

 
 
0 komment , kategória:  Lakáskultúra  
Ablakok helyett képernyők a repülőgépen
  2014-03-04 10:08:51, kedd
 
 

Ablakok helyett képernyők a repülőgépen

Falba ágyazott vékony képernyők fogják helyettesíteni a hagyományos kabinablakokat egy épülő szuperszonikus repülőgépen.

Az S-512 nevű járművet megálmodó Spike Aerospace bostoni vállalat szerint az ablakok eltávolításával csökken a légellenállás, amely "mindig kihívást jelent a repülőgéptörzs megtervezésekor és megépítésekor". Az új szuperszonikus repülő várhatóan 2018-ra készül el - adta hírül a BBC News.

Hivatalos weboldalának egyik blogján a cég azt írta, hogy az ablakok további szerkezeti alátámasztást igényelnek, és növelik a jármű súlyát, ám a gépre erősített mikrokamerák és a síkképernyők révén ezek a problémák kiküszöbölhetőek. A vállalat úgy tervezi, hogy külső kamerákkal szereli fel a gépet, és a benti képernyőkön élőben közvetíti a tájat. Az utasok kikapcsolhatják a képernyőket vagy megváltoztathatják a képüket.

Darren Ansell, a Central Lancashire Egyetem szakértője szerint azonban egy ablak nélküli repülőgépen való utazás szokatlan élmény lehet az utasok számára. "Nem lesz természetes fény - azt is szimulálják -, vagyis kicsit olyan lesz, mint egy zárt csőben ülni. Mi a helyzet továbbá a biztonsági szempontokkal? Amennyiben baleset történik, miből fogják tudni az utasok, hogy a gép épp merre néz, vagy hol landoltak, ha a kinti kamerák tönkremennek?" - sorolta aggályait az űr- és légtérmérnöki tudományokban jártas szakember.

A Spike Aerospace tavaly decemberben jelentette be az S-512 terveit, amely a világ első szuperszonikus üzleti magánrepülőgépének címére pályázik. A 80 millió dollárból (18,3 milliárd forint) épülő jármű 18 utas szállítására lesz alkalmas, és a cég szerint mindössze 3-4 óra alatt fogja teljesíteni a jelenleg 6-7 órás New York-London távot. Más cégek, köztük a Aerion és a Gulfstream is hasonló szuperszonikus gépek kifejlesztésén dolgozik.

MTILink
 
 
0 komment , kategória:  Lakáskultúra  
Ablakok háza
  2014-02-27 12:05:53, csütörtök
 
 

Ablakok háza

A panorámáért és a napnyugtáért otthagyták a munkájukat is. Lilah Horwitz (designer) és Nick Olson (fotós) nem hétköznapi pár: valóra váltották azt, ami az első randevújukon csak ártatlan álmodozásnak tűnt.

Nyugat-Virgina hegyvidékén sétálva találtak egy helyet, ahonnan csodálatos kilátás nyílt a környékre, a tóra és a fákra - na meg az épp lemenő Napra. Eljátszottak a gondolattal, milyen lenne itt élni, egy olyan csupa ablak házban, ami nem akadályozza a kilátást, és minden nap ebben a tájban és festői naplementében gyönyörködhetnének.

Egy év sem telt el, és a pár belevágott az álom megvalósításába. Mindketten otthagyták munkahelyüket, majd túrába kezdtek Pennsylvaniából indulva, útközben számtalan kiselejtezett ablakot összegyűjtve. A helyszínre érve már épp elég anyaguk volt ahhoz, hogy összeálljon az álomházuk, újrahasznosított faanyagból és persze a megálmodott üvegfallal. Íme:

Forrás: www.lakaskultura.uLink

 
 
0 komment , kategória:  Lakáskultúra  
Tündérpalota
  2014-02-19 12:52:26, szerda
 
 

Tündérpalota

Fotelek fehér bundában, kanapé vajpuha bőrben...

Mint egy téli tündérbirodalom, úgy néz ki Paola Navone új kollekciója.

Az olasz Baxter számára tervezett ülőbútorok és kiegészítők mesés hangulatúvá varázsolják a teret. Annak ellenére, hogy minden darab tiszta fehér, semmi hideg nincs benne: a bundás fotelek és a vajpuha bőrborítás a kanapén otthonos-kuckós érzetet biztosítanak egy csipet luxussal.

A párizsi Maison & Objet kiállításon bemutatott enteriőrben az apró fénypontok és a kristályosan csillogó lámpák és csillárok még tökéletesebb környezetet teremtettek a Navone-bútorok számára - fehér berendezés esetén lehet bátran másolni.

Forrás: www.lakaskultura.hu


Link

Link


 
 
0 komment , kategória:  Lakáskultúra  
Kemping a gyerekszobában
  2014-02-12 10:21:09, szerda
 
 

Kemping a gyerekszobában

Egy saját kuckóra minden gyereknek szüksége van...

A saját szoba és a saját kuckó nem ugyanaz, ezt bármelyik gyerek megmondhatja... Remek az is, ha pokrócból, székekből és dobozokból épül saját kezűleg, de ezt a sátor-ágyat se utasítaná vissza egy gyerek se.

A belga Mathy By Bols számára a francia François Lamazerolles tervezte a Lit Tente nevű gyerekszobabútort. Tetszőleges színre festhető MDF-lapokból áll, a vászonajtó felcsavarható, kitámasztható vagy lereszthető. A sátor ráadásul valójában két ágyat rejt, hiszen az alsó fiókból is előhúzható egy, így az sem lehet probléma, ha ottalvósra sikeredik a barátoknál a sátras kuckózás...

Forrás: www.lakaskultura.huLink

Link


 
 
0 komment , kategória:  Lakáskultúra  
A kék mélységei
  2014-02-08 13:37:11, szombat
 
 

A kék mélységei

A torontói székhelyű Reza Aliabadi műhely legkékebb projektje volt tavaly egy körcikkely alaprajzú lakás nappalijának átalakítása.

Az egész lakás alig több 65 négyzetméternél, ebből mintegy 45 négyzetmétert foglal el a nappali-konyha-étkező, amelynek egyik különlegessége, hogy 3 határolófala van, és ebből az egyik ívben hajlik, a másik pedig az íves falon elhelyezkedő, plafontól földig érő, hatalmas ablaksor.

A megrendelő kiejezetten vonzódik a kék színhez, és érdekes módon a nappali átalakítása egy fotó és egy festmény beszerzésével kezdődött - természetesen mindkettőn a jeges kékek játsszák a főszerepet.

Ezt követően a fa padlót felszedték, és a nyers betont kékre festették, majd jött a hófehér, az oszlophoz jéghegyként csatlakozó, lebegő étkezőasztal. A kék párnák és egyéb apró kiegészítők mellett egy kényelmes, de hangsúlyosan a tér közepébe helyezett kék függőfotel erősíti a tengeri hangulatot - ebből is látszik, hogy a teljes stílusváltáshoz néha elég csak a színekkel játszani.

Forrás: www.lakaskultura.huLink

Link


 
 
0 komment , kategória:  Lakáskultúra  
Patinás környezet, impozáns terekkel
  2014-01-31 09:58:26, péntek
 
 

Patinás környezet, impozáns terekkel

A Falk Miksa utca Budapest egyik legpatinásabb utcája, amelynek kivételes hangulatához az antikvitás boltok és a galériák is hozzájárulnak.

Az utca egyik legszebb, 1900-as évek eleji lakóházában található ez a 250 négyzetméteres nagypolgári lakás, melyet Szendrő Péter építész és a 81font közös munkája nyomán nyerte el mostani, impozáns formáját. Az említett páros, számos szórakozóhely - Doboz, Platz, Kolor, Kraft - tervezése után kezdett bele a különleges adottságú, francia-magyar tulajdonú magánlakás renoválásába, teljeskörű átalakításába. A lakás korábban a Bum Bum Galériának adott otthont, illetve olyan nemzetközi filmprodukciók forgatási helyszíne volt, mint a Napfény Íze és az Evita.

A nagyvilági hangulatú, letisztult stílusú lakás grandiózus terei lehetővé teszik nagy társasági élet folytatását, így a tulajdonosok gyakran és szívesen szerveznek itt kulturális programokat, koncerteket, vacsorákat vagy épp borkóstolókat.

Forrás: www.lakaskultura.huLink

Link

 
 
0 komment , kategória:  Lakáskultúra  
Moszkvai garzon: hét lépés a konyhától a hálóig
  2014-01-22 12:00:25, szerda
 
 

Moszkvai garzon: hét lépés a konyhától a hálóig

Egy apró lakás, amelyben a fehér, a szürke és a fekete a meghatározó szín és a legélénkebb folt a piros hűtő. Miről álmodik a lány?

Megboldogult lánykoromban éppen egy ilyen lakásra vágytam. A háló elválasztható, de egyben a lakás része is. A konyha használható, kényelmes a kanapé és a tárolásra is akad hely bőven. A fehérre festett téglafal már akkor is a kattanásom volt, amit a férjem azóta is bolondságnak tart - na, ezért kell ezeket a dolgokat még házasság előtt kipróbálni.

A képeken látható lakás Moszkvában található és Aiya Lisova tervezte. Kifejezetten imádom a fekete falon végigfutó fehér csövet - amit az ember olyan gyakran (és kényszeresen) próbál elrejteni, miközben remek hangulatot adhat a lakásnak -, és az étkezőasztal felett valamint a hálószobában álló lámpákat. Ami nekem hiányzik, egy munkasarok, de én nem élhetek laptop és internet nélkül...

Myreille

Forrás: www.moksha.huLink

Link
 
 
0 komment , kategória:  Lakáskultúra  
Üzleti játszótér: pókerasztal a tárgyalóteremben
  2014-01-21 13:38:05, kedd
 
 

Üzleti játszótér: pókerasztal a tárgyalóteremben

Tárgyalóteremben is lehet újat mutatni. Az új koncepció célja, hogy ösztönözze a kreativitást, és teret adjon a nagyszerű és komoly ötletek számára.

A Pullman, az Accor szállodalánc felsőkategóriás márkája megalkotta azt a tárgyalótermet, amely egyszerre komoly és játékos.
A Mathieu Lehanneur által megálmodott tárgyalóterem szimbóluma a pókerasztalra hasonlító tárgyalóasztal: az asztal szélét borító bőr azt sugallja, hogy mindenki, aki az asztalnál helyet foglal, részt vesz a játékban, és játékosként folyamatosan összpontosít, akár a pókerben. De a modern asztal lehetőséget nyújt arra is, hogy a körülötte ülők pihentessék rajta kezüket vagy éppen - nem túl udvariasan, ám annál kényelmesebben - könyököljenek egy barátivá váló beszélgetés során.

A különleges pihenősarokban az üzletfelek a természetben érezhetik magukat, úgy ülhetnek a kényelmes fotelekben, mintha egy hatalmas lombkorona alatt pihennének, távol a tárgyalóteremtől. Az avantgard stílusú terem inspiráló közeg a jó ötletekhez - így a dobozok, a polcok és a rajtuk elhelyezett tárgyak is.

Kíváncsinak lenni a legjobb módja annak, hogy inspirációt nyerjünk: az asztalokon elhelyezett zárt dobozok kinyitásával képletesen egy másik világra, új dolgokra, megoldásokra lehet találni.

Az új filozófián - miszerint a munka és a pihentető szórakozás megférhet egymás mellett - és a dizájnelemeken kívül a teljes technikai háttér (szélessávú, megbízható internet, iPad dokkoló, óriási plazmaképernyő stb.) is segíti a zökkenőmentes és kényelmes üzleti tárgyalásokat.

Myreille


Forrás: www.moksha.hu


Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Lakáskultúra  
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 139 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 121 db bejegyzés
Összes: 104031 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3414
  • e Hét: 8672
  • e Hónap: 55134
  • e Év: 1339141
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.