Regisztráció  Belépés
1vargaildyko.blog.xfree.hu
...Légy, amivé legszebb hajlamaid által válhatsz - de elsősorban maradj ember. (Tatiosz) Tücsök Ildykó
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/19 oldal   Bejegyzések száma: 185 
ZTE Star 1 – Full HD kijelző a középkategóriában
  2014-04-25 13:04:15, péntek
 
 

ZTE Star 1 - Full HD kijelző a középkategóriában

A ZTE hivatalosan is lerántotta a leplet legújabb csillagáról, melynek érdekessége, hogy bár hardver és ár alapján egyértelműen a középkategóriát képvislei, előlapját egy 1920 x 1080 pixel felbontású érintőkijelző uralja.

Néhány napja csak kiszivárgott élőfotókon volt látható, de hivatalosan is bemutatkozott a ZTE középmezőnybe szánt, mégis remek képességekkel megáldott újdonsága, a Star 1.

A cirka 225 dolláros kezdőárral piacra kerülő okostelefon 5 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel felbontású Full HD kijelzőjével tűnik ki kategóriájából, hiszen eddig csak a prémium modellek esetében beszélhettünk hasonló kaliberű megjelenítőről. Persze a ZTE Star 1 egyéb téren sem mutat gyengeségeket, de hardvere már jobban illeszkedik az általa képviselt szegmensbe: meghajtásáért egy négymagos, 1,6GHz-es Qualcomm Snapdragon 400 processzor felel, amit 2GB RAM, 16 vagy 32GB bővíthető tárhely, 2300mAh kapacitású akkumulátor, LTE modem, valamint 8 megapixeles hátlapi és 5 megapixeles előlapi kamera egészít ki. Érdemes megjegyezni, hogy a telefon külső megjelenése több ponton is hasonlóságot mutat a Huawei Ascend P6-tal, ami nem lehet véletlen. A ZTE nyilván látott némi fantáziát versenytársa ötletében, aminek lényege, hogy a készülék alsó és felső éle finoman le van kerekítve, ami egyrészt jól néz ki, másrészt felettébb barátságos megjelenést kölcsönöz a telefonnak.

Az Android 4.4.2 KitKat operációs rendszer köré épülő mobil rózsaszín, fekete és fehér árnyalatokban landol a kínai piacon, egyéb régiókban való elérhetőségéről egyelőre nincs információ.

További hírek, tesztek okostelefonokról, mobilokról: GSM Magazin


Link

 
 
0 komment , kategória:  Kütyük-Tudomány-Gazdaság  
Köztéri lámpaoszlopok, mint a szélessávú hálózat részei
  2014-03-14 10:20:32, péntek
 
 

Köztéri lámpaoszlopok, mint a szélessávú hálózat részei

A városokban élő lakosság száma óránként 7.500 fővel gyarapodik, a mobil adatforgalom pedig 2019-ig előreláthatólag a mainak a tízszeresére bővül. Plusz egyre nő a közvilágítás iránti igény - a három tényező most végre közös nevezőre jut.

A Philips és az Ericsson az összekapcsolhatóság és a LED-es világítás előnyeit ötvözve új "világítás, mint szolgáltatás" városi szolgáltatási modellt fejlesztettek ki. Az új közvilágítási modell segítségével a városi hatóságok helyet biztosítanak a mobil szolgáltatóknak, hogy azok elhelyezhessék szélessávú mobil infrastruktúráikat az összekapcsolt lámpaoszlopokban. A szolgáltatók ezáltal javítani tudják hálózataik adatátviteli lefedettségét és kapacitását, ami jobb szélessávú mobil felhasználói élményt biztosít. A modell a városi infrastruktúrára fordított költségek megtérülését is meggyorsítja, mivel megfizethetővé teszi az ezeknek a rendszereknek kiépítésével és kezelésével összefüggő kezdeti beruházási költségeket, csökkentve a városok költségvetésére nehezedő nyomást.

A Climate Group és a Philips a világ 12 nagyvárosában végzett közös kutatásuk során arra a következtetésre jutottak, hogy LED-es technológia segítségével 50-70%-os energiamegtakarítás érhető el - intelligens vezérléssel párosulva a LED-es világítással elért megtakarítás akár a 80%-ot is elérheti! A programból kiderült továbbá, hogy a kutatásban résztvevő városok elégedettebbek a LED-es világítással annak társadalmi és környezeti előnyei, többek között a fokozott biztonságérzet és jobb láthatóság miatt. Mindez a LED-es világítótestek által kibocsátott fehér fénynek köszönhető, szemben a hagyományos nagynyomású nátrium rendszerek narancsszínű fényével.

"Az új, összekapcsolt közvilágítási modell is bizonyítja a tárgyak hálózata (Internet of Things) elv életképességét, illetve a fénynek a világításon túlmutató képességeit is" - mondta el Frans van Houten, a Philips elnök-vezérigazgatója.

A mobilszolgáltatóknak a kielégítő lefedettség és a kapacitás fenntartása érdekében fejleszteniük és sűríteniük kell a telepített celláikat. A "Zero Site'' elnevezésű lámpaoszlop, amelybe az Ericsson kisméretű cella-termékeit beépítik, új lehetőséget kínál a hálózatüzemeltetők számára a rádiós cellák elhelyezésére. Az új megoldás révén szélessávú mobil infrastruktúra-eszközök eddig nem használt helyeken is telepíthetők, ami nagyban megkönnyíti a cellasűrítést.

Forrás: www.ma.hu 
 
0 komment , kategória:  Kütyük-Tudomány-Gazdaság  
Kíváncsi a Naprendszer legnagyobb holdjára?
  2014-03-12 11:37:12, szerda
 
 

Kíváncsi a Naprendszer legnagyobb holdjára?

Felfedezése után mintegy négyszáz évvel elkészült a Jupiter legnagyobb holdjának, a Ganümédésznek a teljes geológiai térképe, amely részletesen megjeleníti a jég borította, zord égitest földtani jellemzőit.

A Ganümédész a legnagyobb hold az egész Naprendszerben. Átmérője 5262 kilométer: mérete alapján akár bolygóként is besorolható lenne, mert nagyobb a Merkúrnál és a Plútónál. A Holdon kívül az egyetlen olyan égi kísérő, amely ideális körülmények között akár szabad szemmel is látható a Földről. Ugyancsak egyedülálló a tekintetben is, hogy az egyetlen hold a Naprendszerben, amely saját mágneses térrel rendelkezik.

Felfedezőjének Galileo Galileit tartják. Az olasz természettudós 1610-ben jegyezte fel létezését a többi Galilei-holddal - az Ióval, az Európével és a Kallisztóval - egyetemben.

Tudósok egy csoportja az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA Voyager- és Galileo-programjának keretében készült felvételek felhasználásával alkotta meg a Ganümédész átfogó térképét. A maga nemében ez az első olyan teljes geológia térkép, amely a kisbolygóövön túli gázóriások valamelyik holdját ábrázolja.

"A Ganümédész felszíni jellemzőinek megjelenítésével pontosabb válaszok adhatók az egyedülinek tekinthető hold kialakulásával és fejlődésével kapcsolatos kérdésekre" - mondta Wes Patterson, a Johns Hopkins Egyetem Fizikai Laboratóriumának kutatója, aki a tudóscsapat tagja volt.

A korábbi megfigyelések alapján a Ganümédész jeges világát két, egymástól élesen elütő földrajzi sajátosság határozza meg. Az egyik tereptípust roppant ősi, sötétbe boruló, kráterek szaggatta felszín alkotja; a másikat világosabb, valamivel fiatalabb, egymással váltakozó mélyedések és hegygerincek teszik ki.

A kutatók szerint az amerikai földtani szolgálat (U.S. Geological Survey) által közzétett térkép kiváló eszköz lehet a többi jég borította égitest geológiai jellemzőinek feltárásához, illetve összehasonlításához is, ugyanis a Ganümédészen megtalálható a holdakon kiformálódott felszíni alakzatok összes típusa.

A geológiai térkép részletesen bemutatja a Ganümédész belső evolúcióját, a többi Galilei-holddal való dinamikus kölcsönhatását és a felszínébe csapódott kisebb égitestek nyomait. A hatalmas hold kiformálódása időben csaknem végigkísérte a Naprendszer kialakulását.

MTILink
 
 
0 komment , kategória:  Kütyük-Tudomány-Gazdaság  
Teljes kapacitáson a világ legnagyobb tükrös naperőműve,
  2014-03-12 11:28:23, szerda
 
 

Teljes kapacitáson a világ legnagyobb tükrös naperőműve, videóval

Az Obama-kormány komoly hangsúlyt fektet a megújuló energiaforrások hasznosítására: két éve 116 ezer hektárnyi területen 17 napenergia-zónát jelöltek ki, Kalifornia, Nevada, Arizona, Utah, Colorado és Új-Mexikó államokban.

Elérte teljes kapacitását csütörtökön a világ legnagyobb tükrös naperőműve, az Ivanpah Solar Electric Generating System (ISEGS) a Mojave-sivatag kaliforniai részén, a nevadai határ közelében.

Az NRG Energy, a BrightSource Energy és a Google tulajdonában lévő, részben a washingtoni energiaügyi minisztérium által folyósított hitelből megépített erőmű az Egyesült Államokban felhasznált napenergia 30 százalékát fogja előállítani. Az egy kiszáradt tófenéken kialakított, 1425 hektáros alapterületű létesítményben csaknem 350 ezer, számítógép vezérelte, garázsajtó nagyságú tükör fókuszálja a nap sugarait három, egyenként 140 méter magas toronyra szerelt vízforraló tartályra, amelyek gőzével turbinákat forgatnak meg.

A három egység összesen 392 megawattnyi energiát állít elő 140 ezer kaliforniai otthon számára. A 2,2 milliárdos költséggel megépített komplexumban termelt tiszta energia évi 400 ezer tonna széndioxid kibocsátását váltja ki, ami megfelel 72 ezer gépkocsinak a forgalomból való kivonásával.

Az ivanpahi létesítményt tavaly decemberben indították be. Az Egyesült Államokban a naperőművek az energiatermelésnek ma még csak az 1 százalékát állítják elő, de az országban, elsősorban a délnyugati államokban, több ezer kisebb-nagyobb új létesítmény építése folyik.

Az Obama-kormány komoly hangsúlyt fektet a megújuló energiaforrások hasznosítására. Az országban 2012-ben összesen 116 ezer hektárnyi területen 17 napenergia-zónát jelöltek ki, Kalifornia, Nevada, Arizona, Utah, Colorado és Új-Mexikó államokban, ahol a naperőművek építése nincs káros hatással az állat- és növényvilágra és a természeti kincsekre. (Az ivanpahi létesítmény területén az elmúlt hónapokban több tucatnyi madár pusztult el.)

Az amerikai energiainformációs hivatal adatai szerint az energiának a naperőművekben történő előállítása még mindig jelentősen drágább, mint a hagyományos módszerekkel. Miközben a széntüzelésű erőművekben megtermelt egy kilowattórányi energia 100 dollárba kerül, addig ugyanezt a mennyiséget a naperőművekben 261 dollárért állítják elő.

A 2011-ből származó adatok nem tartalmazzák a szövetségi és állami kormányzatok által adható adókedvezmények ármódosító hatásait.

Az amerikai napenergia-szektor az energiaügyi tárca adatai szerint 140 ezer embernek és 6100 cégnek biztosít munkát. A foglalkoztatás ebben az ágazatban 2012 ősze óta 20 százalékkal nőtt.

MTI

Katt ide a videóért! --->
Link 
 
0 komment , kategória:  Kütyük-Tudomány-Gazdaság  
Dual-boot mobil lesz az új GeeksPhone
  2014-02-28 11:18:22, péntek
 
 

Dual-boot mobil lesz az új GeeksPhone

A spanyol gyártó új okostelefonja, a GeeksPhone Revolution bekapcsoláskor két operációs rendszert - az Androidot és a Firefox OS-t - is felkínál leendő felhasználói számára, tehát a dual-boot mobilok tábort gazdagítja majd.

Friss infók érkeztek a GeeksPhone új mobiljáról, amely a Revolution nevet viseli. A készülékről eddig nem lehetett tudni, hogy mely operációs rendszer köré épül, most pedig kiderült, hogy nem egy, hanem rögtön kettő OS is felkerül a fedélzetére, azaz dual-boot eszköz lesz.

A Revoultion bekapcsoláskor megkérdezi, hogy az Android vagy a Firefox OS betöltését kezdje meg, tehát akár felváltva is használható a Google és a Mozilla rendszerével - igazi kettő az egyben megoldás.

Ami a készülék hardverét illeti, a középkategóriát gazdagítja: meghajtásáról egy kétmagos, 1,6GHz-es Intel Atom processzor gondoskodik, amit 1GB RAM és 8GB tárhely egészít ki. A megjelenítő egy 4,7 hüvelykes, 960 x 540 pixel (qHD) felbontású érintőkijelzőben manifesztálódik, aminek képélessége ugyan elmarad egy kicsit a HD panelekétől, mégis bőven elegendő ebben a kategóriában.

További hírek, tesztek okostelefonokról, mobilokról: GSM Magazin


Link

 
 
0 komment , kategória:  Kütyük-Tudomány-Gazdaság  
Az árpa, amit 8000 éve elfelejtettek elvetni
  2014-02-27 12:03:36, csütörtök
 
 

Az árpa, amit 8000 éve elfelejtettek elvetni

Több mint nyolcezer éves gabonatárolóra és benne több kiló árpára bukkantak lengyel régészek a híres török neolitikus lelőhelyen, Catalhöyükben.

Az Anatólia déli részén lévő Catalhöyük az egyik legősibb település, már a neolitikum idején, i.e. 7200 és 6000 között folyamatosan lakott volt. A legjobb állapotban fennmaradt neolitikus lelőhely, amelyet 2012-ben felvettek az UNESCO világörökség listájára.

"Egy kicsiny, hét négyzetméternyi szobában négy agyagból készült tárolót találtunk. Mindegyikben árpa volt" - mondta Arkadiusz Marciniak a Poznani Adam Mickiewicz Egyetem Őstörténeti intézetének professzora a PAP lengyel hírügynökségnek.

A régészek két már feltárt tárolóból majdnem öt kilogramm árpát gyűjtöttek össze. Ilyen jó állapotban megőrződött gabona igen ritka a világon. A szobában találtak egy másfajta gabonát is. Archeobotanikai elemzéséből kiderült, hogy egy már kihalt búzafaj, amely nagyon népszerű volt a Közel-Keleten és Európában a neolitikum idején. A szoba, ahol az ősi gabonára és tárolóira bukkantak, egy nagyobb épület része, amelyet 8200 évvel ezelőtt laktak.

A Törökország középső részén lévő Anatóliai-fennsíkon fekvő Catalhöyükben az első ásatásokat az 1960-as években kezdték meg James Mellaart brit régész vezetésével. Csak jóval később, 1993-ban folytatódtak a feltárások, a nemzetközi régészcsoportot Ian Hodder, a Stanford Egyetem professzora vezette. A lengyel régészek 2011-ben csatlakoztak hozzájuk.

MTILink
 
 
0 komment , kategória:  Kütyük-Tudomány-Gazdaság  
Sony SPA-TA1 – táblagépből digitális fényképezőgép
  2014-02-27 11:58:21, csütörtök
 
 

Sony SPA-TA1 - táblagépből digitális fényképezőgép

A Sony az okostelefonoknál már alkalmazta a telefonra szerelhető kamera ötletét, most ez a megoldást alkalmazná a táblagépek esetében is. A SPA-TA1 egy felcsatolható kiegészítő, mellyel a táblagépről digitális kamera varázsolható.

A Sony ötlete nem egészen újkeletű, több gyártó is rukkolt már elő hasonló megoldással okostelefonoknál. A Sonynak is van már lencse típusú kameramegoldása okostelefonokhoz. A Sony Smart Lensről már mi is beszámoltunk, amely az okostelefont alakítja fényképezőgéppé.

Most azonban a táblagépekre szerelhető SPA-TA1 névre keresztelt kiegészítővel készül a vállalat, amely önmagában nem egy kamera vagy egy lencse, csak az eszköz kiegészítőjeként funkcionál. Segítségével a táblagépről egy csapásra digitális fényképezőgép lesz.

Kétféle modell áll a felhasználók rendelkezésére, ugyanazok a típusok, melyek korábban az okostelefonoknál is. A DSC-QX100 egy nagymértékű zoomolásra alkalmas modell 249 dollárért, a felsőkategóriás DXC-QX10-es pedig 499 dollárba kerül.

Az SPA-TA1 hatféle méretben kapható majd, az egyes készülékméretekhez igazodva. Remek kiegészítői lehetnek minden Somy phabletnek és táblagépnek az Xperia Z Ultrától kezdve a Sony Vaio Tap 11-ig.

Méretek:

1) 85 × 65.6 × 33.9mm
2) 106 × 65.6 × 33.9mm
3) 127 × 65.6 × 33.9mm
4) 148 × 65.6 × 33.9mm
5) 169 × 65.6 × 33.9mm
6) 190 × 65.6 × 33.9mm

Az Xperia Blog szerint az SPA-TA1 április 4-én debütál Japánban.

További hírek, tesztek táblagépekről, GPS készülékekről:Táblagép MagazinLink
 
 
0 komment , kategória:  Kütyük-Tudomány-Gazdaság  
Magyarul is elérhetővé az egyik legkedveltebb...
  2014-02-14 11:40:01, péntek
 
 

Magyarul is elérhetővé az egyik legkedveltebb nyelvoktatási platform, a Duolingo

Magyar nyelven is elérhetővé a világ egyik elsőszámú idegennyelv-tanulási platformja, a Duolingo, amelynek felhasználói teljesen ingyen tanulhatnak nyelveket az interneten, valamint az iPhone- és Android-alkalmazásokon keresztül.

Már magyarul is elérhető a Duolingo: ezt a cég magyarországi képviselői erősítették meg közleményükben. A húszmilliós felhasználói táborral rendelkező oktatóprogram különlegessége, hogy nyelvi tanfolyamait a játékokhoz hasonlóan fejlesztették ki, ezért a tanulás élménye egyszerre jutalmazó és addiktív.

Az alkalmazás teljesen ingyenes a felhasználók számára, és a különleges finanszírozási modellnek köszönhető az is marad. A cég az úgynevezett crowdsourcing modellen keresztül teremti elő a működéséhez szükséges forrásokat. Miután egy felhasználó megtanulta például az ételek megnevezését, lefordíthat egy menüt. Ezeket a fordításokat a cég továbbértékesíti nagy, nemzetközi médiavállalatok számára. A Duolingo első ilyen jellegű ügyfelei között volt a CNN és a BuzzFeed amerikai hírportál.

A jelenleg többek közt angol, francia, portugál, német, török, spanyol és magyar nyelven is elérhető platform kifejlesztette a nyelvi inkubátort, ahol önkéntesek munkájából születnek új kétnyelvű-tanfolyamok. Eddig több mint húszezer önkéntes jelentkezett, hogy a japántól a klingonig, számtalan nyelven oktasson. A Duolingo magyar verzióját is az inkubátor segítségével, a közösség tagjainak közreműködésével fejlesztették ki. A cég a közeljövőben további nyelveket kapcsol be a szolgáltatásba.

Az oktatóprogram lett a világ egyik elsőszámú edukációs alkalmazása a Google Play és az iTunes alkalmazásboltokban is. Az Apple cég tavaly az Év iPhone alkalmazása, a Google webáruháza pedig a Best of the Best Android-alkalmazás díjat ítélte oda neki.

MTI 
 
0 komment , kategória:  Kütyük-Tudomány-Gazdaság  
Xperia Z Ultra – Wi-Fi only verzióban is
  2014-02-08 13:32:35, szombat
 
 

Xperia Z Ultra - Wi-Fi only verzióban is

A Sony bemutatta az Xperia Z Ultra új kiadását, mely nélkülözi a GSM modult, tehát mobilként nem, csak egyfajta Wi-Fi only tabletként használható. A készülék 6,4 hüvelykes Full HD kijelzőjének hála ideális erre a feladatra.

A Sony úgy gondolta, hogy 6,4 colos megjelenítővel megáldott phablete GSM modul nélkül is népszerű lehet kompakt tabletre vágyó felhasználók körében. Így született meg az Xperia Z Ultra Wi-Fi only kiadása, ami a napokban debütált Japánban.

A hagyományos telefonhívások kezelésére képtelen, ugyanakkor Wi-Fi adapterének köszönhetően internetezésre és VoIP hívásokra egyaránt alkalmas óriásmobil hardvere a legtöbb ponton megegyezik a korábban kiadott Xperia Z Ultráéval. Működéséért egy négymagos Snapdragon 800 processzor felel, amit 32GB tárhely és 2GB RAM egészít ki.

A 212 grammos kütyü kezdőára 495 dollár körül alakul Japánban, egyéb régiókban való megjelenéséről még nincs hír. Bízunk benne, hogy a februári MWC során ez változni fog, hiszen ésszerű lépés lenne a Sony részéről, ha erre a jelentős alkalomra időzítené a megújult Z Ultra nemzetközi premierjének bejelentését.

További hírek, tesztek okostelefonokról, mobilokról: GSM MagazinLink

 
 
0 komment , kategória:  Kütyük-Tudomány-Gazdaság  
2013 fordulópont volt a mobilpiacon
  2014-01-31 10:08:58, péntek
 
 

2013 fordulópont volt a mobilpiacon

A 2013-as év fordulópontot hozott a mobileszközök piacán: év végére a 18-59 éves internetezők több mint fele rendelkezett okostelefonnal, a táblagépek penetrációja pedig ugyanebben a csoportban egy év alatt több mint háromszorosára nőtt - derült ki a KutatóCentrum felméréséből. A most megjelent Smartphone Report adatai szerint az okostelefon-használók háromnegyede napi szinten internetezik készüléke segítségével, egynegyedük pedig több mint tíz általa letöltött alkalmazást használ aktívan.

Pár éven belül második nagy fordulópontját éli a telekommunikációs iparág: mindössze 5-6 éve, hogy a mobiltelefonosok aránya túllépte a vezetékes telefonnal rendelkező háztartásokét, 2013 pedig a mobilpiacon hozott fordulatot. A KutatóCentrum évente ismétlődő kutatása, a Smartphone Report adatai szerint a 18-59 éves internetezők körében 2013 év végére az okostelefonok penetrációja meghaladta a
hagyományos készülékekét. Míg egy éve a vizsgált csoport tagjainak 42 százaléka rendelkezett okostelefonnal, mostanra már 56 százalékuk, szemben a hagyományos telefonok 46 százalékos penetrációjával. "A technológia rendkívül dinamikus terjedésének köszönhetően további áttörések várhatók a piacon: egy amerikai előrejelzés szerint 2014 végére az Egyesült Államokban már több embert érhetünk el mobiltelefon képernyőjén keresztül, mint a hagyományos asztali számítógépek segítségével" - vázolta a prognózist Györke Zsuzsanna, a KutatóCentrum kutatási projekt menedzsere.

Az okostelefonok terjedése mellett a táblagép-penetráció is dinamikus növekedést mutat: a vizsgált csoportban 2012-re 1 százalékról 5 százalékra nőtt az eszközzel rendelkezők aránya, tavaly pedig megháromszorozódott, és év végére elérte a 17 százalékot. A tabletek iránti kereslet növekedését a Depo.hu ár-összehasonlító oldal adatai tovább árnyalják. "2013-ban duplájára nőtt az oldalunkon a táblagépekre irányuló keresések száma, ami többek között annak köszönhető, hogy egyre több olyan alacsonyabb árkategóriájú készülék jelent meg a piacon, amely a széles közönség számára is elérhető. Ennek megfelelően a legnépszerűbb termékünk egy mindössze 15 ezer forintos tablet volt - mondta el Szabari László, a Depo.hu vezetője. - A top 10 legkeresettebb táblagép közé mindössze három magasabb
árkategóriájú eszköz, a Google Nexus 7 (3.), a Samsung Galaxy Tab 2 7.0 (5.) és az Apple iPad 2 (7.) került be."

Magabiztosabban használjuk készülékeinket

Az okostelefonok egyik vonzó jellemzője, hogy tulajdonosaik az applikációk segítségével egyedivé tehetik készüléküket. A magyar felhasználók is előszeretettel töltenek le alkalmazásokat: már 2012-ben is a megkérdezettek 67 százaléka használt rendszeresen általa letöltött applikációkat, 2013 év végén pedig már 89 százalékuk, ráadásul minden negyedik felhasználó több mint tíz általa letöltött alkalmazást aktívan használ. A fizetős applikációk is terjednek: a felmérés résztvevőinek 19 százaléka fizetett már alkalmazásért, 12 százalék több alkalommal is. "Egy igen jelentős iparágról beszélhetünk: Amerikában 2013-ban 25 milliárd dollárra becsülték a mobilapp fejlesztői piac méretét, ami az előrejelzések szerint 2016-ra 46 milliárd dollárra ugrik fel" - mondta el Györke Zsuzsanna.

Ágyba visszük a telefont

A mobiltulajdonosok egyre többször használják internetezésre készüléküket: a felhasználók 76 százaléka napi szinten kapcsolódik a világhálóra, szemben a 2012-ben mért 63 százalékkal.

A nők kétharmada és a férfiak fele "meztelennek" érzi magát, ha nincs karnyújtásnyira az okostelefonja, és rendszerint ki is használják a közelséget: elsősorban az ágyban, lefekvés előtt vagy ébredés után nyomkodják telefonjukat, de tévénézés és számítógépezés közben is szívesen előveszik azt, sőt, a megkérdezettek 40 százaléka még a mosdóba is magával viszi készülékét. Bár a válaszadók 78 százalékával előfordult már, hogy baráti társaságban is nyomkodta telefonját, 77 százalék illetlennek tartja ezt.

A KutatóCentrum Smartphone Report felmérésének eredményeit bemutató teljes tanulmányt, mely a konkrét márkapreferenciákat, valamint a piacon elterjedt eszköztípusok megoszlását is részletesen tartalmazza, a KutatóCentrum értékesíti.

A kutatás hátteréről:

A SmartPhone Report a KutatóCentrum éves tracking elemzése, amely a 18-59 éves internetezők okostelefon-használati szokásait méri fel. Az adatgyűjtés 2013 októberében 1021 internetező online megkérdezésével történt. Az adatbázis a legfontosabb demográfiai ismérvekre - életkor, nem, településtípus és régió - reprezentatív a 18-59 éves internetező lakosságra nézve.

A teljes elemzést a KutatóCentrum értékesíti.

A KutatóCentrum honlapja: www.kutatocentrum.huLink

 
 
0 komment , kategória:  Kütyük-Tudomány-Gazdaság  
     1/19 oldal   Bejegyzések száma: 185 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 121 db bejegyzés
Összes: 104031 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 720
  • e Hét: 20626
  • e Hónap: 67088
  • e Év: 1351095
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.