Belépés
venci76.blog.xfree.hu
A ruha teszi az embert - a gyűjtemény a gyűjtőt. Szalvéta Gyűjtő
1976.04.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Szófia hercegnős szalvéta:
  2014-07-04 21:37:09, péntek
 
  Egy Szófia hercegnős papírszalvéta, melyből néhány cseredarabom is van:Link

A Szófia hercegnő (eredeti cím: Sofia the First) színes, amerikai televíziós 3D-s számítógépes animációs sorozat. A sorozatot az Amerikai Egyesült Államokban a Disney Junior vetítette, Magyarországon a Disney Channel sugározta és az M2 adta le.


Ismertető:

Szófia egy átlagos kislány, akiből vajon, hogy is lesz egy csodálatos hercegnő? Szófiának el kell sajátítania valamilyen értékeket és tudást ahhoz, hogy csatlakozzon az udvarba. A királyi etikett labirintusáról, nem is beszélve? Szófia a legfiatalabb Disney hercegnő. A napjait, amolyan átlagos lányként éli. A Bűbáj Birodalomban mindaddig, amíg édesanyját feleségül nem veszi a király. Szófia egy csapás alatt, a lenyűgöző királyi kastély, érthetetlen világában találja magát. Új társaságra talál, két újdonsült mostoha testvérére, aki Amber és James. Szófia története eközben akkor kezdődik, amikor felmenői meséje ért véget. Abban az időpontban, amikor a megszokott életétől elszakadva, muszáj helyet állnia, a számára ismeretlen királyi udvarban. Szófia élete viszont egy csapáson belül megváltozik akkor, amikor édesanyját feleségül veszi a Bűbáj Birodalom királya. Szófia egy pillantat alatt egy kastélyban találja magát az édesanyjával, új mostohaapjával, II. Roland Királlyal és mostohatestvéreivel. Ez az a hely ahol nem csak új családja a fontos,hanem az udvar elvárásainak is megfelelőnek kell lennie, mint újdonsült hercegnő. Szófiának fontos megtanulnia, hogy kell hercegnőként viselkedni. Hamarosan ezért a Csipkerózsikából jól ismert tündérek, akik Flóra, Fauna és Fiona iskolájában találja magát. Ezen belül a Királyi Előkészítő Akadémián, ahova a mesék világának a többi hercegei és hercegkisasszonyai is járnak. Itt páran a jól ismert Disney hercegnőkből is felbukkannak, mint például Hamupipőke is. A kalandos és megkapó útja során, Szófia megtanulja a királyi udvarban, hogy kell mozogni és hercegnőként viselkedni. Eközben ugyanaz az elbűvölő, őszinte és bátor kislány marad, aki odafigyel mindenkire. Valamint arról is gondoskodik, hogy körülötte levő emberek közül különlegesnek érezze magát mindenki.

Szereplők:

Szófia - Egy átlagos kislány, később hercegnő.
Amber hercegnő - Szófia egyik újdonsült mostohatestvére.
James herceg - Szófia másik újdonsült mostohatestvére.
Miranda királynő
Hildegard hercegnő
Baileywick
II. Roland király
Fauna - Az első jól ismert tündér.
Flora - A második jól ismert tündér.
Fiona -A harmadik jól ismert tündér.

Magyar hangok

Győrke Laura (1. évad) és Rutkay Laura (2-4. évad) - Szófia
Koller Virág - Amber hercegnő
Boldog Gábor -James herceg
Zsigmond Tamara - Miranda királynő
Csuha Borbála - Hildegard hercegnő
Jakab Csaba - Baileywick
Laklóth Aladár - II. Roland király
Csomor Csilla - Fauna
Kovács Vanda - Flora
Szórádi Erika - Fiona
Horváth Illés - Tapsi
Nádasi Veronika - Robin
Tamási Nikolett Mia
Posta Viktor - Minimusz
Gulás Fanni - Cleo hercegnő


hu.wikipedia.org/wiki/Szófia_hercegnő
Link
 
 
0 komment , kategória:  Figurásszalvi,2-ért albumomhoz  
Mickey egér üzenete ezen a papírszalvétán :
  2014-07-04 21:26:44, péntek
 
  Nice is not the same as wimpy = A kedves nem ugyanaz, mint a gyáva.


LinkLink
 
 
0 komment , kategória:  Figurásszalvi,2-ért albumomhoz  
Tini Ninja Teknőcös szalvéta:
  2014-06-27 20:49:39, péntek
 
  Nem sok, de többféle Tini Ninja Teknőcös szalvéta is forgalomban van , itthon és külföldön is, ez az egyike ezeknek a mintáknak, amik forgalomban vannak szalvétamintaként. A mesefigurás szalvéták igen kedveltek,bármely tervező,ha mesefigurás szalvétát terez, 99%-ban sikerre számíthat, igaz akkor főleg, ha újat is tud nyújtani, tömegével kiadott mesefiguráknál egy idő után lankadhat a siker, tudni kell nagyon jól hozzáadni valamit, kreatívnak kell lenni nagyon. Barbie Babás szalvéta sokkal többféle van, és hercegnősök is, ha ezek mellett elhivatott valaki, akkor biztosan megveszi mindet, de valaki lehet, hogy mindig valami mást, újat akar az asztalra tenni, ha egy újabb lehetőség adódik az alkalmi terítéshez:LinkA Tini Nindzsa Teknőcök, vagy Tini Titán Teknőcök (rövidebb formában Nindzsa Teknőcök, Hős Teknősök, vagy csak TNT), egy kitalált, emberszerű mutáns teknősökből álló nindzsa-csapat, akik Manhattan csatornarendszerében laknak.

A Tini Nindzsa Teknőcök először 1984-ben, az amerikai Mirage Studios által kiadott Teenage Mutant Ninja Turtles című képregényben szerepeltek. A bűnüldöző teknőcök ötlete egyetlen skiccből született meg, melyet Kevin Eastman készített viccből barátjának Peter Lairdnak. A vicc azonban nem bizonyult rossz ötletnek és egy adó-visszatérítésből származó pénzből és némi kölcsönből Eastman bácsikájától, a két fiatal művész maga adta ki a Nindzsa Teknőcök első képregényét. A mutáns teknőcök eredetileg az 1980-as évek népszerű képregényeinek, a Fenegyereknek, az Új Mutánsoknak, a Cerebusnak és a Ronin a paródiájaként születtek meg.

A Nindzsa Teknőcök sikerüket nagyrészt Mark Freedman licenc-ügynöknek köszönhetik. 1988 januárjában Freedman, Eastman és Laird felkeresték egy kis kaliforniai játékgyártó vállalat, a Playmates Toys irodáját, akik szerették volna kiterjeszteni kínálatukat az akciófigurákra is. A játékfigurák és a korábban adásba került Tini Nindzsa Teknőcök rajzfilmsorozat beírta a Teknőcök nevét a popkultúra történelmébe.Főbb szereplők

A különféle változatokban az egyes szereplők más történeti háttérrel rendelkeznek.

Leonardo - A Teknőcök vezetője, bátor és higgadt harcos, a busido elkötelezett követője. Fegyvere két katana. Nevét Leonardo da Vinciről kapta.

Raffaello - A csapat rosszfiúja, forrófejű és sokszor meggondolatlan. Heves természete miatt gyakran megkérdőjelezi Leonardo vezetői pozícióját. Fegyvere egy pár szai. Nevét Raffaello Sanzioról kapta.

Donatello - A csapat lángelméjű tudósa, feltalálója és technikai zsenije. A harc helyett szívesebben használja az eszét a konfliktusok megoldására. Fegyvere egy bot. Nevét Donatelloról kapta.

Michelangelo - A csapat felelőtlen és kalandvágyó mókamestere, aki az egész napot csak szórakozással töltené. Fegyver egy pár nuncsaku. Nevét Michelangelo Buonarrotiról kapta.

Szecska mester - A Hős Teknősök nevelőapja és szenszeie, aki átváltozása előtt a nindzsucu egyik legnagyobb mestere Hamato Josi volt. Az eredeti történet szerint, mint a teknőcök ő is egy vegyi anyag hatására alakult át. Szecska mester Fenegyerek tanítójának, Sticknek a paródiája. Sok idők folyamán, egyszer aztán visszaváltozott végleg emberré, egy ellenszer segítségével, míg a teknőcök végleg emberméretű teknőcök maradtak.

April O'Neil - A Teknősök hű segítőtársa és barátja. Régiség kereskedő, az első rajzfilmben és mozifilmekben riporter.

Casey Jones Egy régi lelki sérelme miatt örök bosszút fogadott a Vörös Sárkányok ellen. Mindig hoki maszkban harcol, hogy ne ismerjék fel. Fegyvereként csöveket hoki baseball és golfütőket használ. Jó barátja a teknősöknek, különösen jó barátságban van Raffaellóval akivel rokon lelkek. Szerelmes April O'Neil-be.

Baxter Stocman Ő egy rendkívüli elmével megáldott tudós, aki egyben őrült is. A siker, a pénz, és a hírnév teljesen megváltoztatta. Oroku Sakinak kezdett el dolgozni, aki hatalmas vagyonokat ajánlott fel neki munkájáért. Bármilyen gépet képes megépíteni. Szerkezeteit főleg a Zúzó aljas terveinek megvalósításához készíti el. April az alkalmazottja volt, azonban kirúgta, mivel a lány túlságosan is kíváncsi volt és felfedezte titkait. A teknőcöket és barátaikat már többször is megpróbálta elpusztítani, de mindig kudarcot vallott. Oroku Saki pedig ezért keményen megbüntette. Számtalan alkalommal megcsonkította testét, azonban sosem halt meg, hála a zseniális elméjének.

Oroku Saki Zúzó Ő a Vörös sárkányok és a Fürge-láb harcosok, egy nindzsákból álló bűnbanda vezére. Ő gyilkolta meg Szecska mester mesterét Hamato Josit. Egy kegyetlen hazug álnok ember, aki bármit megtesz a célja érdekében. Számos ember dolgozik neki köztük Baxter Stocman aki már többször megpróbálta elárulni de nem sikerült neki és ezért Zúzó mindig megbüntette. Zúzó jobb keze Hun (TNT) nagy és erős mégis féli és tiszteli mesterét. Zúzó lánya Karai akit gyerekkorától kezdve nindzsának képzett ki (a 2003-as rajzfilmeb csak fogadott lánya).

Krang Zúzó felettese az első rajzfilm sorozatban, egy x-dimenzióbeli idegen. A képregény utromjairól mintázták, hozzájuk hasonlóan ő is egy robottestben él. Bázisa a Technodrome. Az új rajzfilmben, mintegy viccből az egyik utromot Krangnek hívták

Fürge-láb harcosok (a negyedik mozifilmben Talpas klán, az új rajzfilmben egyszerűen csak nindzsák). Zúzó harcosai. A Marvel képregények Kéz nindzsáinak paródiái. Gyakran együtt működnek a Vörös Sárkányokkal.
Tini Nindzsa Teknőcök a televízióban
Tini Nindzsa Teknőcök (Teenage Mutant Ninja Turtles, 1987-1996)
Searchtool right.svg Bővebben: Tini Nindzsa Teknőcök (televíziós sorozat, 1987)

Az első adaptáció. A képregénynél játékosabb, humorosabb hangvétellel. Szecska mester itt Hamato Josi, aki egy antopomorf patkánnyá változott, nem pedig Josi patkánya mint a többi változatban. April O'Neil pedig TV riporter. Zúzó itt felettest kap az X-dimenzióbeli Krang személyében, akit a képregénysorozat utromjairól mintáztak. Zúzóhoz tartozik még az emberszabású rinocérosz-vadkan páros Rocksteady és Bebop. Zúzó nindzsái itt egytől egyig robotok.

Magyarul a harmadik évad végéig (a 65 epizódig) volt a sorozat látható az mtv csatornán, később az RTL klub is műsorra tűzte.

Az IGN.com az 55. legjobb rajzfilmsorozatnak választotta
Teenage Mutant Ninja Turtles: Legend of the Supermutants, Myutanto Tatoruzu: Chojin Densetsu Hen (1996)

Két részes anime. Az első rajzfilmsorozaton alapul.
Ninja Turtles: The Next Mutation (1997-1998)

Élőszereplős sorozat. Az első három mozifilmhez hasonlóan, ezt is bábokkal és maszkokkal oldották meg. Van néhány laza történeti kapcsolat a trilógia és sorozat között. A legnagyobb különbség az alapműhöz képest, hogy itt feltűnik az ötödik (és egyetlen nőstény) nindzsa teknős Vénusz. A szereplők vendégszerepeltek a Power Rangers: In Space című sorozatban.
A Tini Nindzsa Teknőcök új kalandjai (Teenage Mutant Ninja Turtles, 2003-2009)

Az alapműhöz sokkal hűbb adaptáció. A legnagyobb különbség, hogy Zúzó itt egy utrom. Az ötödik évadtól minden évfolyam alcímet kapott:

A jövő kalandorai (Fast Forward, 2006-2007): sugárzási sorrendben ötödik, történeti rendben hatodik évad. A jövőben rekedt teknőcök kalandjait mondja el.
Ninja Tribunal (2006-2008): Elveszett évadnak is nevezik. A jövő kalandorait sugározták helyette. Az epizódok végül kábeltelevíziók és DVD forgalmazók jóvoltából láttak napvilágot. Magyarul nem sugározták.
Back to the Sewer (2008-2009): A jövőből haza tért teknőcök kalandjait mondja el a virtuális világban. 2012 február elsejétől látható az RTL KLUB műsorán.
Turtles Forever (2009): Film hosszúságú epizód. A sorozat teknőcei találkoznak az első rajzfilm és az eredeti képregény teknőceivel. A teknőcök megalkotásának 25. évfordulójára készült. Magyarul nem sugározták.

Tini nindzsa teknőcök (2012- )

Egy animációs sorozat, a Nickelodeon készíti, premierje 2012. szeptember 29-én volt. A sorozat több különbséget is tartalmaz az eddigiekhez képest. Itt a Zuzó ismét ember, és van egy utrom serege, amelynek minden emberét Krangnek hívják. Emellett itt Szecska mester és a Zuzó egy nő miatt vesztek össze. A legnagyobb különbségek, hogy a sorozatban Szecska mester vette a teknősöket, és ő is attól a szertől lett mutáns mint a teknősök, és April egy 16 éves lány. Magyarországon szintén a Nickelodeon kezdte el először vetíteni 2013. január 20-án.
Videojátékok

Az első Tini Nindzsa Teknőcökkel foglalkozó videojátékokat a japán Konami cég állította elő. Az 1989-ben megjelent Teenage Mutant Ninja Turtles című videojáték volt az első darab, mely Nintendón, PC-én, Amigán, Atarin és egyéb konzolokon is megjelent. Az 1980-as évek vége a Tini Nindzsa Teknőcök aranykora volt, ezért természetes volt hogy a kiadott videojátékot újabbak követték. Még ugyanebben az éveben megjelent a Teenage Mutant Ninja Turtles: The Arcade Game című videojáték. 1990-ben két játék debütált, a Teenage Mutant Ninja Turtles: Fall of the Foot Clan mely csak kizárólag Gameboyon jelent meg, és ez volt az első alkalom hogy a Tini Nindzsák elérhetővé váltak a Gameboy rajongói számára is. A másik 1990-es játék a Teenage Mutant Ninja Turtles: Manhattan Missions volt, melyet csak DOS-ra írtak. 1991-ben egyre kevesebb konzolon jelentek meg a játékok, az első játéktól eltérően ahol az elkészített játékot több konzolon is lehetett játszani, a játékok kifejezetten egy-egy konzolra íródtak. ATeenage Mutant Ninja Turtles III: The Manhattan Project kizárólag csak Nintendón, a Teenage Mutant Ninja Turtles II: Back from the Sewers csak Gameboyon és a Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles in Time Arcade-on volt játszható, igaz ez utóbbi 1992-nem Super Nintendón is megjelent. 1992-ben jelent meg a Sega Genesis-re a Teenage Mutant Ninja Turtles: The Hyperstone Heist, és ugyanebben az évben a Teenage Mutant Ninja Turtles III: Radical Rescue mely a Gameboy kedvelőknek készült. 1993-ban a Tini Nindzsa Teknőcök népszerűsége csökkent, s ez meglátszott a videojátékokon is, ebben az évben csak egy videojáték készült a Teenage Mutant Ninja Turtles: Tournament Fighters melyet a Sega Genesis mellett, Nintendón és Super Nintendón is végig lehetett játszani.


Forrásoldal: hu.wikipedia.org/wiki/Tini_Nindzsa_Teknőcök
 
 
0 komment , kategória:  Figurásszalvi,2-ért albumomhoz  
Mandalamintás szalvétámhoz:
  2014-05-17 23:14:35, szombat
 
 

Link

A "mandala" szó a szanszkrit nyelvből ered és szent vagy mágikus kört jelent. Minden emberi kultúrában találkozhatunk a mandalák sokféle megjelenési formájával, pl. egyes templomok vagy szent helyek alaprajza, misztériumjátékok szakrális tánca, varázsigék mormolása közben homokba rajzolt mágikus körök, különleges meditációs képek vagy a templom építészetben és kódex festészetben.
A mandala felépítésének három alapvető rendezési elve: a középpont, a középpontból történő kisugárzás és a külső kör, ami az egészet lezárja. A középpont a titokzatos szellemi erőközpont, minden létezés szülőhelye a térben és időben. A kiáramlás, a középpontból történő kisugárzás kifelé törekszik, egészen a határig, a körig, összeköti a belsőt a külsővel és végül visszatér a perifériáról a középpontba. Így az egész mandala a középpontra koncentrál, ahonnan a mozgás kiindul és ahová ez az egész visszavezet. A középpont a kezdete és a vége minden lehetséges útnak. Egy ősi bölcsesség szerint: ,,Ha a pontot meg akarod ragadni, fedezd fel a környezetét." A külső kört egy határvonalként kell értelmezni, mely egy szent helyet védelmezve körülölel. Egyidejűleg azonban a végtelen, az egyetemes, a mindent felölelő szimbóluma is. Egy régi bölcs mondás szerint: ,,Az Isten egy kör, melynek a középpontja mindenhol ott van és a külső határa sehol sincs." A mandala, mely többdimenziós összefüggéseket mutat be egyszerűen és legtöbbször szimmetrikusan, könnyen felfogható a szemünkkel, mivel a szem írisze is egy mandala, egy látszólag egyszerű forma, mely azonban rengeteg összetett információt tartalmaz, ahogy ezt az íriszdiagnosztika is bizonyítja.
Akárhová megyünk, bárhol felfedezhetünk mandala formákat, gondoljunk csak a kerékre, a fazekaskorongra vagy az óra számlapjára. Azonban a természet is gazdag mandala formákban. Semmilyen mandala nem nyűgöz le annyira a szépségével, mint a virágok. A gyümölcsök, faágak, fatörzsek és a növények gyökerének keresztmetszete is a mandala szerkezetére emlékeztet, csakúgy, mint a madárfészek felépítése vagy a pókháló. A mikrokozmoszban is felfedezhetjük egysejtű lényekben vagy a növényi és állati organizmusok sejtjeiben, akárcsak számtalan csodálatos kristály- és molekula szerkezetben.
A makrokozmoszban csak képzeljük el a Napot és az őt körülvevő bolygókat, mely szintén egy mandalaként értelmezhető. A Nap a többi környező naprendszerrel együtt alkotja a Tejútrendszert, mely egy spirál alakú mandala. A számtalan galaxis, melyet egy hatalmas energiamező fog össze, mai tudásunk szerint olyan, mint egy végtelenül hatalmas kozmikus világ-mandala.
A világmindenségnek ez a végtelen és az emberi felfogóképességünket meghaladó nagysága, és a benne lejátszódó energetikai folyamatok külső megjelenési formáin túl megsejthetünk mélyebb, azaz szellemi összefüggéseket is. Az emberi létezést képtelenek vagyunk a maga teljességében felfogni, ha nem irányítjuk tudatosságunkat a létezés transzcendens területeire.

Ősidők óta tudomása van az emberiségnek az analógiák világáról a makro- és mikrokozmosz, az anyag és az energia, a testi és szellemi-lelki folyamatok között. A finomanyagi életerő újra dinamikus kapcsolatban van az asztrális, mentális és spirituális szintekkel, ahogy az ezoterikus hagyományokban nevezik. Így hangzik az óegyiptomi hermetikus filozófia ősi szellemi törvénye: ,,Amint fent, úgy lent."

A mandala, a maga teljességében szintén rámutat a külső megjelenési formákon túli dimenziókra. Tömörített formában megtalálhatjuk bennünk az emberi létezéssel kapcsolatos tapasztalatokat, sejtelmeket, kimondatlanul, egy érzékelhető képben megjelenítve.

(A forrásoldal a linkre kattintva tekinthető meg)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Figurásszalvi,2-ért albumomhoz  
Négy angyalt mintázó szalvétámhoz:
  2014-02-26 16:43:33, szerda
 
 

Link

Részlet Énok könyvéből

I. Könyv [1-36]

Az őrangyalok könyve:

A négy angyal közbenjáró imája

9. 1. És Mikháel, Gábriel, Uriel és Rafael letekintve a mennyből, és látták a sok vérontást, ami a földön történt, és minden törvénytelenséget, ami a földet sújtotta.

2. És ezt mondták egymásnak: ,,A föld városai kihaltakká váltak, és siralmaik feljutottak a mennyek kapujához.

3. És most hozzátok, a mennyben lévő szent lényekhez könyörögnek az emberek lelkei, mondván: "Vigyétek peres ügyünket a Magasságos elé!"."

4. És ezt mondták a korok Urának: ,,Urak Ura, istenek Istene, királyok Királya, és a korok Istene, a Te trónodnak dicsősége minden nemzedékben és minden korban (fennáll), és a Te neved szent, dicsőséges és áldott minden korokban!

5. Te teremtettél mindent, s minden hatalom a Tiéd. Minden dolog meztelen és nyitott Te előtted, minden dolgot látsz, és semmi nem rejtheti el magát Előled.

6. Láttad, mit tett Azázel, aki megtanított minden igazságtalanságot a földön, és megnyitotta előttük az örök titkokat, amelyek a mennyekben voltak [fenntartva], és amelyek után az emberek vágyakoztak, hogy megtanulhassák azokat:

7. És Shemjáza, kinek hatalmat adtál társai fölött, hogy vezesse őket.

8. Akik lementek a földön élő emberek lányaihoz, és az asszonyokkal háltak, és így megfertőzték magukat, és feltártak előttük mindenféle bűnt.

9. Az asszonyok óriásokat szültek, és azoktól az egész föld vérrel és igazságtalansággal telt meg.

10. És lám, most a meghaltak lelkei felkiáltanak, és kérelmeik feljutnak az ég kapujába, siralmaik felszálltak: és nem szűnnek meg kérelmeik a törvénytelen cselekedetek miatt, melyek a földön elterjedtek.

11. Te mindent tudsz mielőtt azok megtörténnek. Látod mindezeket és megtűröd? Nem adsz utasítást nekünk arra, hogy mit tegyünk velük mindezek miatt?"


Részlet a jelenések könyvéből, a Bibliából:

Ezrek pecsétje. Ezután négy angyalt láttam, amint a föld négy sarkán állt és föltartóztatta a föld négy szelét, hogy ne fújjon a földön, sem a tengeren és semmiféle fán. Akkor láttam, hogy napkelet felől egy másik angyal száll föl, akinél az élő Isten pecsétje volt. Hangosan rákiáltott a négy angyalra, akinek az volt a dolga, hogy ártson a földnek és tengernek: "Ne ártsatok a földnek, se a tengernek, se a fáknak, amíg meg nem jelöljük Isten szolgáinak homlokát!" Hallottam a megjelöltek számát is: száznegyvennégyezren voltak Izrael fiainak minden törzséből: Júda törzséből tizenkétezer, Rúben törzséből tizenkétezer, Gád törzséből tizenkétezer, Áser törzséből tizenkétezer, Neftali törzséből tizenkétezer, Manassze törzséből tizenkétezer, Simeon törzséből tizenkétezer, Lévi törzséből tizenkétezer, Isszakár törzséből tizenkétezer, Zabulón törzséből tizenkétezer, József törzséből tizenkétezer, Benjamin törzséből tizenkétezer.


Van oka mindig, hogy egy szalvétatervező miért épp egy olyan szalvétát tervez meg, amit utána a boltban nekünk módunkban áll megvenni, itt is nem lehet tudni, hogy a négy angyal a könyvvel mit szimbolizál. Talán a sorsunk könyvét olvassák őrangyalaink, míg vigyáznak ránk? Vagy valóban a bibliai angyalok ők?
 
 
0 komment , kategória:  Figurásszalvi,2-ért albumomhoz  
Régi korokat felidéző modern papírszalvéták:
  2013-10-20 14:25:39, vasárnap
 
 

Link

Jelenleg egy-egy cseredarabom van minden szalvétából, bárkivel szívesen elcserélem őket.

Az egyik szalvétán szerepel ez a két szó: Glade Jul. Ez a norvég kifejezés magyarul azt jelenti:Boldog Karácsonyt. Egy dal is meghallgatható norvég nyelven a linkre kattintva, mely ezzel a két szóval kezdődik, gondolom ismerős lesz mindenkinek a dallama, ha belehallgat a felvételbe.Észak-Európában két változata is van ennek a dalnak, az egyik az,ami úgy, azzal a szöveggel kezdődik, ahogy mi is ismerjük, a másik pedig az a változat, ami úgy kezdődik, ahogyan ezen a felvételen is hallható : Boldog Karácsony, Szentséges Karácsony.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Figurásszalvi,2-ért albumomhoz  
Terepszínű szalvétámhoz:
  2013-08-31 19:47:34, szombat
 
  A szalvétából jelenleg van normál és koktélméretű cseredarabom is, ma tehetettem rájuk szert, ha szeretne valaki cserélni belőlük, mert gyűjti a szalvétát, vagy dekupázsolás céljából, esetleg érdeklik a katonai dolgok, és érdekességként szeretne szert tenni terepszínű szalvétára is, szívesen cserélek vele is ezekből a szalvétákból:Link

A terepszín színtartománya: zöld, sárga , barna.
Kapcsolódó színnevek: földszínek, kheki, katonaszín, ponyvazöld
Színnévtípus:színcsoportnév, asszociatív
Funkció: katonai öltözet
Gyakoriság: o o o o -
Megjegyzés: A terepszínű katonai öltözet az álcázást szolgálja, foltjai mind földszínűek.

Amit érdemes tudni a terepszínű mintázatokról, hogy egy adott mintázat csak egy bizonyos környezetben érvényesül. Különféle helyzetekre különféle minták léteznek, ennek megfelelően a figurafestésben is érdemes olyat választani, ami passzol az általunk használt terepekhez. Hülyén néz ki egy havas bevetésre öltöztetett csapat egy dzsungeles környezetben.

A terepszín lényege nem csak az, hogy a viselőjét egy fához tegye hasonlatossá, hanem az, hogy megtörje az emberi sziluettet. Könnyű növényzetet színben utánozni, de az igazi rejtőmintázat titka, hogy a viselője nem ott van, ahol feltételezik, hogy van. Egy rejtőmintázatot két dolog jellemez: a szín és a mintázat. Egy dzsungelbéli csatához leginkább a zöld és barna árnyalatokat használják a növényzet és a kosz reprezentálásra. Sivatagban inkább a sárga- és homokszínek érvényesülnek, míg havas területeken fehér és szürke. A minél jobb eredmény érdekében a katonák az arcukat is a ruhájukhoz passzolóan festik ki. A cél itt is az, hogy a test körvonalai minél jobban elfolyjanak a környezetben. Az emberi szem is az őzéhez hasonlóan működik: Ha a katona ruháján és a környezetében egyforma színek találhatóak, akkor ezeket bizonyos távolságból már csak egy nagy foltban látjuk, miáltal megvalósul a rejtőzködés és nem vesszük észre az ott fekvő alakot.

Természetesen nem csak emberek elrejtésére lehet használni terepmintát, hanem más objektumok, járművek, akár épületek álcázására is. Gyakorlatilag a modern hadviselésben a katonák egyedi elrejtése másodlagos prioritásúvá csökkent. Már az első Világháborúban a ellenfelek repülőgépek segítségével derítették fel egymást, így a ahhoz, hogy ezek elől a "szemek" elől seregeiket elrejtsék, nagyobb mércében kellett gondolkodniuk.

A Második Világháború óta az amerikai hadsereg szinte minden járművét természetes zöld és barna árnylatokra festi. A katonák mindig hordanak magukkal rejtőhálót és ki vannak képezve, hogy a természetben található anyagokból rögtönözzenek álcát járműveiknek és önmaguknak egyaránt. A szövetségesek ilyen eszközökkel rejtették el a dzsipeket, tankokat, sőt komplett katonai bázisokat, gyárakat és más épületeket is.

A cikk forrásoldala, melynek részleteit most itt idéztem:inkvizitor.hu/index.php/cikk/mutat/cikk_148/

Szerző: Stark

Az igazi hadászati terepszín az első világháborúval egyidős. 1915-ben francia művészek állami megrendelésre pacifista szándékkal, mármint hogy legalább a katonák élete legyen nagyobb biztonságban, mázolták hazafias lelkesedéssel terepszínűre konstruktívista stílusban a tankokat, a hadihajókat, vagy a katonák ruházatát. Az álcázás a mai napig töretlenül népszerű trend mind a hadseregek, mind a képzőművészek körében. Például Andy Warhol nyolcvanas évekbeli munkái is ebben a stílusban készültek.

(Forrásoldal,ahol a teljes cikk elolvasható:borsa.hu/20071122/csajok_terepszinben/csajok_terepszinben/)
 
 
0 komment , kategória:  Figurásszalvi,2-ért albumomhoz  
Angry Birds mintás szalvétámhoz:
  2013-08-31 19:34:25, szombat
 
  Ma tehettem szert erre az Angry Birds-ös szalvétára, melyből most több cseredarabom is van így, ha valakinek megtetszene ez a szalvéta valamilyen okból, vagy mert gyűjti a szalvétákat, vagy mert dekupázsol, esetleg ez a téma érdekli, és szívesen szert tenne érdekességként egy ilyen mintájú szalvétára, szívesen cserélek belőle bárkivel. A szalvéta normál méretű.Ezen a szalvétán a játékból konkrétan a Sárga madár(Yellow Bird) látható,melynek feladata:Vastagabb vagy vékonyabb fa barikádokat összetörni. Képernyő-megérintéskor/kattintáskor bekapcsolódó funkciója:Gyorsabban kezd repülni ezáltal képes tökéletes rombolást végezni.:Link

Az Angry Birds egy kétdimenziós ügyességi és logikai elemeket ötvöző videojáték, melyet a finn Rovio Mobile fejlesztett, és az Apple cég iOS rendszerein vált elérhetővé elsőként, 2009 decemberében. Azóta ebből a változatból több mint 12 millió példány kelt el, ami arra ösztökélte a fejlesztőket, hogy más platformokra is elkészítsék művüket, például Androidra, Symbianra vagy Windows Phone 7-re.

A játék leírása:

Egy kilőtt madár a sertések védművét dönti össze

A játék lényege, hogy a felhasználónak egy csúzli segítségével kell a különböző színű és formájú önfeláldozó madarakat különböző építményekre kilőni, azzal a szándékkal, hogy az ott tartózkodó disznókat elpusztítsa. Ahogy a játékos teljesíti a pályákat, újabb madárfajták válnak elérhetővé, amik mind sajátos képességekkel rendelkeznek, melyek megfelelő időben történő aktiválása kulcsfontosságú lehet a pályák teljesítése érdekében. A fejlesztők számos ingyenes frissítéssel és bónusz tartalommal ellátták programjukat, de önálló szoftverek is megjelentek bizonyos ünnepek vagy valamilyen promóció alkalmából.

Az Angry Birds legfőbb pozitívumának az addiktív játékmenetet, a humoros stílust és az alacsony árat tartják. A számítógépes és konzolos változatokon túl megjelentek az játék nevével fémjelzett termékek több formában is (a játék karakterei például a különböző plüssfigurák képében), de már filmre vagy televíziós sorozatra is készültek tervek. Az összes változatot számítva a játékot már több mint 500 millió alkalommal töltötték le, ezért jelenleg a legnépszerűbb játéknak, 2010 egyik legkiemelkedőbb sikerének, illetve a legsikeresebb mobil alkalmazásnak tartják.

Történet és fejlesztések:

Jaakko Iisalo az Angry Birds vezető tervezője a 2011-es Game Design Expón

2009 elején a Rovio alkalmazottjai egy különleges játék fejlesztése mellett tették le voksukat. A javaslat a fő tervezőhöz Jaakko Iisalohoz érkeztek hogy egy olyan játékot kellene készíteni amelyben pár mérges madár szerepelne. A madaraknak nem volt se lábuk se szárnyuk. Ekkor még nem volt meghatározva sem a játékstílus sem a játék lényege. A csapatnak tetszett az ötlet így végül megkezdték a fejlesztést.

A játék koncepciója a mérges madarakra lett hangsúlyozva. Innen kapta végül a nevét: Angry Birds. Azonban a madaraknak ellenségekre is szükségük volt a játékmenet miatt. Mivel a játék kifejlesztése pont arra az időszakra esett amikor a H1N1 néven elhíresült sertésinfluenza volt jelen, így az alkotók végül a malacok mellett döntöttek, mint a madarak fő ellenségei.

A fejlesztési költségek akkor már meghaladták a 100 000 eurót és ebben a költségben még nincs benne a későbbi fejlesztések árai. Végül a játékot az Electronic Arts segítségével közzétették az iOS-en lévő App Store alkalmazás-áruházba ahonnan 2009. decemberétől már le lehetett tölteni. Később a játék már mindenféle játékkonzolon volt elérhető közvetlenül a Rovio által. Ez utóbbi alól kivétel a PSP amelyet a Sony az Abstraction Games és az Electronic Arts licencszerződés alapján hozott forgalomba.

A cég később további operációs rendszerre próbálta felhelyezni az Angry Birds-öt. Ezek közül az Androidra történő fejlesztés történt a legérdekesebbnek. A felhasználói felület a processzor sebessége sokkal nagyobb volt mint az iOS esetében. Végül a csapat egy másfajta verziót állított fel ahhoz képest hogy a tesztek alatt kiderült hogy 30 féle androidos mobilon futott hibátlanul az iOS-es verzió. Egy hónappal az eredeti kiadás után az Androidon 2010.októberében debütált. Még 2010 elején elkezdődött a Facebook verzió fejlesztése amely a legnagyobb konkurenciája lett a Farmville ottani verziójának. Az Angry Birds Facebook 2012. februárjában mutatkozott be.

Az eredeti Angry Birds

Szintek:


Minden szint egy külön ún. Epizódba tömörül amelyekben különböző "részeken" helyezkednek el a szintek. Ezek darabszáma lehet 21 vagy 15.
Epizód eredeti neve Epizód magyar neve Megjelenés dátuma Részek száma Szintek száma
Poached Eggs "Buggyantott tojások" 2009.december 3 21
Mighty Hoax "Hatalmas átverés" 2010.március 2 21
Danger Above "Veszély felülről" 2010.április 3 15
The Big Setup "A nagy építés" 2010.július 3 15
Ham 'Em High "Sonkák magasan" 2010.december 3 15
Mine and Dine "Bányászat és étkezés" 2011.június 3 15
Birdday Party "Madárnapi parti" 2011.december 2 15
Bad Piggies "Rossz malacok" 2012.október 9. 3 15
Surf and Turf "Szörf és föveny" 2012.március
2012. október 9. 3 15

Madártípusok:

Név Leírás Képernyő-megérintéskor/kattintáskor bekapcsolódó funkciója
Piros madár(Red Bird) Nincs különleges funkciója, egyszerű pusztítást végez. Nincs (felkiált)
Kék madár(Blue Bird) Képes az üvegeket összetörni. Három külön madárra válik szét.
Sárga madár(Yellow Bird) Vastagabb vagy vékonyabb fa barikádokat összetörni. Gyorsabban kezd repülni ezáltal képes tökéletes rombolást végezni.
Fekete madár(Black Bird) Képes bármilyen fajta építményt eltüntetni robbanással ami érintés/kattintás nélkül is bekövetkezik amint hozzáér bármihez Felrobban
Fehér madár(White Bird) Egy robbanó "tojásbombát" hordoz Ledobja a tojást ami robbanással végez pusztítást
Zöld madár(Green Bird) Bumeráng módjára képes visszafordulni Érintés/Kattintás hatására irányt vált
"Nagy Testvér" madár
vagy
Terence(Big Brother Bird, Terence) Nagy termetének köszönhetően képes totális rombolást végezni, mindent lerombolni Nincs (felkiált).
Narancs madár(Orange Bird) Kicsi termetű nagy munkát nem tud végezni, de képes felfújódni érintés nélkül is ha bármihez hozzáér majd később leereszt. Felfújódik.
A hatalmas sas(Mighty Eagle) Egyedi madártípus amely a "Nagy testvér" madárhoz hasonlóan képes rombolni, ám nem állandó csak bizonyos időközönként vehető igénybe és használata fizetős Nincs.
Rózsaszín madár(Pink Bird) Buborékokkal támadja a malacokat Érintésre buborékokat fúj.

Malacok:

Név Leírás

Kismalac(Small Green Pig) Könnyen elpusztítható.
Nagy malac(Big Green Pig) Könnyen pusztítható, nagyobb méretű.
Sisakos malac(Helmet Pig) Nehezen pusztítható, egy sisakkal védekezik a madarak ellen.
Vörös-bajuszú malac(Moustache Pig) Nehezen pusztítható, különlegessége hogy nagy vörös bajusza van. Gyakran vegyítik a sisakos malaccal.
Királymalac(King Pig) Nehezen pusztítható, az utolsó szinteken szokott szerepelni

Egyéb Angry Birds játékok:

Az alapjátékon kívül érkeztek még újabb különálló, témaspecifikus változatok is. Ilyen például Angry Birds Season, illetve a Rio ami az azonos című animációs film szereplői is megjelennek. 2012-ben az Angry Birds Space jelent meg, melynek újdonsága, hogy az egész játék az űrben játszódik. A játéknak elkészült a Facebook verziója is, mely az Angry Birds Friends nevet kapta. A Poached Eggs, a Mighty Hoax és a Golden Eggs pályák mellett itt volt először megtalálható a Surf and Turf, valamint rendelkezik csak itt megjelenő pályákkal (Green Day, Pigini Beach), valamint egy Tournament nevű játékmóddal is, ahol a felhasználó ismerőseivel minden héten újabb pályákon versenyezhet. Készült még egy direkt NFC-s telefonokra készített verziója, az Angry Birds Magic. 2012. novemberében megjelent a játék Star Wars verziója, aminek szintén elkészült a Facebook verziója.

A sorozat:

A Rovio bejelentette, hogy az Angry Birds játék alapján elkezd egy tv-sorozatot gyártani . Azt tervezik, hogy 52 rövid (kb. 3 perces) epizódot készítenek. A sorozatot a finn Kombo stúdió gyártja, amit a Rovio 2011 júniusában megvásárolt. A sorozatnak 2013. március 16-án volt a premierje, neve pedig Angry Birds Toons lett. A sorozat epizódjai elérhetőek az összes Angry Birds játékon is.

(Forrásoldal:hu.wikipedia.org/wiki/Angry_Birds)
 
 
0 komment , kategória:  Figurásszalvi,2-ért albumomhoz  
Egy keleti sárkánymintás szalvéta:
  2013-07-09 21:07:29, kedd
 
  A szalvétához ma volt alkalmam hozzájutni, ha valaki gyűjti a szalvétákat, vagy érdeklik a keleti motívumú dolgok, szívesen cserélek vele ebből a szalvétából:Link

A kínai asztrológia szerint a Sárkány éve alkalmas arra, hogy szerencsét próbáljunk. A Sárkány évében született személy pedig kifejezetten a szerencse fia. Van egy sláger Csepregi Éva (Neoton Família)előadásában, melynek címe: A sárkány éve. A kínai horoszkóp általános jellemzése a Sárkány jegy szülöttének személyiségére. Kínai szerelmi horoszkóp a 12 jegyre.

A Sárkány uralta évek:
1904 február 16. - 1905 február 3.
1916 február 3. - 1917 január 22.
1928 január 23. - 1929 február 9.
1940 február 8. - 1941 január 26.
1952 január 27. - 1953 február 13.
1964 február 13. - 1965 február 1.
1976 január 31. - 1977 február 17.
1988 február 17. - 1989 február 5.
2000 február 5. - 2001 január 23.
2012 január 23. - 2013 február 9.
2024 február 10. - 2025 január 28.
2036 január 28. - 2037 február 14.

A Sárkány szülött tulajdonságai

Jókora adag önbizalommal megáldott, a szerencse jegyében született a sárkány. Elképesztő energiával rendelkezik, képes kitartóan bármikor, bármeddig dolgozni, küzdeni a céljaiért. Akaraterejének, sikervágyának köszönhetően gyakran jut el karrierjének a csúcsára. Vezetésre, irányításra teremtett egyéniség. Érvényesülni, csillogni, kézben tartani. Ez a három jelző a sárkány életeleme. Igen nagylelkű és a szeretett lényeihez igen hűséges és ragaszkodó. Szövetségben nagyon jó partner, hiszen utolsó erejéig képes bármiért is harcolni.

Negatív tulajdonságok: Sikervágyából adódóan nem szeret várni. A késedelem az egyik legnagyobb ellensége. Türelmetlensége mellett, néha tapintatlanság és udvariatlanság is társul. A pénzhez nincs túl sok érzéke, mivel könnyen kifolyik a markából, bár ennek ellenére ugyanolyan könnyen képes pótolni azt.

Pozitív tulajdonságok: Spontán - szinte soha nem fogy ki a képtelen, ugyanakkor nagyszerű ötletekből. Igazi jó főnök, aki sodró lendülettel húzza maga után a többieket. Hivatásában odaadó, lojális, ám ha nem találta meg azt ami motiválja, könnyen lép egyik helyről a másikra. Különcsége inkább szerethetővé, mint kiközösítetté teszi.

A sárkány nő:
Feminista, kozmopolita típus, aki rendkívül szeszélyes, szenvedélyes és büszke. A sárkány nő a szerelemben megszerzi, amit akar, bármi áron.. Nem tűri a korlátokat, szabadságra és érvényesülésre vágyik. Ha megtalálja a neki megfelelő, alkalmazkodó, de kemény kezű, harcos partnerét, tökéletesen boldoggá tudja tenni.

A sárkány férfi:
Igen nagy akaraterejű, szabad lelkületű egyéniség. Örökké tettre kész, dinamizmusa szüntelen. A szerelemben nagyon őszinte és ragaszkodó, biztos, meleg háttérre vágyó. Türelmetlenségét érdemes tolerálni.

Híres sárkányok: James Brown, Salvador Dali, Charles Darwin, Juhász Ferenc, Kocsis Zoltán, Al Pachino, Gyöngyösi Katalin, Szécsi Margit, Frank Zappa, Gina Lolobrigida, a "Kicsi Sárkány" - Bruce Lee

Az elemek szerinti típusok: jin (-) és jang (+)

FÉM - 0 (+) és 1 (-) végű évszámok
VÍZ - 2 (+) és 3 (-) végű évszámok
FA - 4 (+) és 5 (-) végű évszámok
TŰZ - 6 (+) és 7 (-) végű évszámok
FÖLD - 8 (+) és 9 (-) végű évszámok

Sárkány típusok:

Víz-Sárkány: Ő az egyetlen típus, akinél nem tapasztalható a sárkányra annyira jellemző türelmetlenség. A lehetőségeket mindig kutatja, gyorsan kapcsol és máris tettre kész. Hibájának mondható, hogy időnként szórakozottá válik és kieseik a ritmusból.

Fa-Sárkány: Hatalmas képessége van arra, hogy elképzeléseit megvalósítsa. Tárgyalóképessége a legfejlettebb a sárkányok között mivel diplomatikus és nagyvonalú.
Túlzott kíváncsisága gondokba sodorhatja.

Tűz-Sárkány: Óriási sikervágy, akarat, munkabírás, vezetői kézségek. Társaságban mindig szívesen látott személy. Akaratossága, konoksága óvatosságra int. Igazi világmegváltó.

Föld-Sárkány: Mélyen gondolkodó, filozofáló sárkány típus. Jó üzleti érzékének köszönhetően képes nagy vagyonra is szert tenni. Sok barátja van a magány örökké elkerüli.

A Sárkány kapcsolata más jegyek szülötteivel:

Sárkány-Sárkány: Az eredeti, eszes, gyakran rejtélyes Sárkányok érdekes párost alkotnak. Mégsem jönnek ki könnyen egymással, mert túl akarják szárnyalni egymást. Kapcsolatuk feszültséggel teli, ez azonban arra is jó lehet, hogy mindkettőjüket nagy teljesítményekre sarkalja. Kalandvágyuk katasztrófához is vezethet.

Sárkány-Patkány: Rokonszenves pár. A melegszívű, a szerelemben simulékony Patkány megfelel a Sárkány izésének. Ha az első szenvedély a Sárkánynál már múlóban van, a Patkány érti, miként szítsa újra fel a lángot. Cserébe a Sárkány szellemi téren nyújt változatosságot, és erre a tudásszomjas Patkánynak szüksége is van.

Sárkány-Bivaly: Két erős természet, egyik sem enged a maga igazából. Érdeklődésük teljesen különböző. Az elővigyázatos Bivaly nem bízik igazán a Sárkányban. Szélhámosságnak véli a Sárkány terveit, a Sárkány pedig szívesen nevet a lassú Bivalyon, és a Bivaly nem adja meg a Sárkánynak azt a csodálatot, ami nélkül a Sárkány nem tud élni.

Sárkány-Tigris: Jó lehet a kapcsolat, ha képesek engedményekre. Mindkettő tüzes, sokszor meggondolatlan. Nem fognak egymás mellett unatkozni. A Tigris idealizmusát a Sárkány teljes mértékben támogatja és okos tanácsokkal segíti. Nem mindig harmonikus kettejük kapcsolata, de többnyire jól megértik, értékelik egymást.

Sárkány-Nyúl: Ez sem rossz kapcsolat. Sok tekintetben különböznek ugyan, de világnézetük azonos. A Nyúlnak imponál a Sárkány bátorsága, lelkesítő képessége. A Sárkány pedig értékeli a Nyúl őszinteségét és megbízhatóságát.

Sárkány-Kígyó: Az elegáns Kígyó imponál a Sárkánynak határozott stílusa miatt. Egy szép Kígyó-nő társaságában a büszke Sárkány elemében érzi magát. Mindketten élvezik az életet, szerelmük tüzes. Bonyodalmak akadhatnak kapcsolatukban, már csak azért is, mert a Kígyó hajlamos a hűtlenségre.

Sárkány-Ló: Jó ízlésük és mozgékony természetük vonzó párrá teszi őket, de türelmetlenségük, alárendeltségre való képtelenségűk megnehezíti együttlétüket. A Sárkány-szépség elvárja Lovától, hogy csak vele foglalkozzék, de a Ló szívesen néz új kalandok felé. Veszekedéseik rövidek, de gyakoriak.

Sárkány-Kecske: Egyik sem tudja igazán, mit kezdjen a másikkal. Ha a Sárkány nagyon hevesen akarja a Kecskét meghódítani, az ijedten visszahúzódik. A Kecske becsvágya és törekvése a Sárkány számára is hasznos lehet, ha ugyan követi a tanácsait. A Sárkány a Kecske fölé helyezi magát, és lebecsüli annak képességeit. Ha mindketten arra törekednek, hogy jobban megismerjék egymást, a partneri kapcsolat mégsem lehetetlen.

Sárkány-Majom: Egymáshoz illő pár, együtt sokra vihetik az életben Intelligenciájuk, másokra való hatásuk, függetlenségük és bátorságuk a Majmot és a Sárkányt sikerpárrá teszi. Szerelmük mégsem lesz igazán mély. Ez nem illik a természetükhöz, de nem is zavarja őket. Tudják, mit tartsanak egymásról, és azt is; miként jöjjenek ki a legjobban egymással.

Sárkány-Kakas: Két tüzes temperamentum találkozása. Ritkán unatkoznak: Fontos, hagy anyagi vonatkozásban szót értsenek, különben állandóan vitatkoznak. A Sárkány-nő szereti ha csodálják és elkényezte tik, s ezt a Kakastól elvárhatja. Kölcsönösen ösztönzik egymást, tele vannak ötletekkel. Ha a Sárkánynak valamilyen bolond ötlete támad, a Kakas gyakorlati esze mindent helyre hozhat.

Sárkány-Kutya: Nem igazán harmonikus a kapcsolatuk. Igaz, a Kutya könnyen meggyőzi a Sárkányt, de ez nem tartós, egyetlen Sárkány sem tartja a Kutyát szellemileg egyenrangú partnernek, a Kutya pedig teljes mértékben megy a Sárkány önzését. Kicsi a valószínűsége a tartós kötődésnek. A szerelemben sem találnak sok hasonlóságot egymásban, mert a Kutya hűségét a Sárkány egyáltalán nem értékeli.

Sárkány-Disznó: A Disznó-nő csodalattal tekint fel az erős és tehetséges Sárkányra, a Sárkány pedig sugárzik a Disznó szerelmében. A Sárkány ilyenkor arra is képes, hogy elkényeztesse mindig jókedvű Disznó partnerét. Mindketten boldog és élvezetes együttélésre számíthatnak Gyakran jó üzleti és művészi partner kapcsolat is kialakulhat közöttük.

(Forrásoldal:www.harmonet.hu/ezoteria/2698-kinai-horoszkop-sarkany-(1952;-1964;-1 976;-1988;-2000;-2012;).html)
 
 
0 komment , kategória:  Figurásszalvi,2-ért albumomhoz  
Az 1928-as francia divatot mintázó szalvétámhoz:
  2013-04-10 19:19:56, szerda
 
  La Boutique de la Mode, depuis 1928- A divat butikja, 1928-ból:Link

Az első világháború utáni racionális divat megteremtője Gabrielle Chanel volt. Coco - ahogy becézték - sikeres párizsi félvilági szépségként kezdte pályafutását, de nem elégítette ki ez a kétes karrier. Mivel mindig saját maga tervezte ruháit, 1913-ban kalaposüzletet nyitott a Rue Cambon 31-ben, amelyet a következő évben ruhaszalonná fejlesztett. A háború utáni nőideál, a fiús kamaszlány, a garszon öltöztetője és megtestesítője volt, annak ellenére, hogy 1925-ben már betöltötte a negyvenkettedik évét. Kezdettől fogva az egyszerű, kényelmes öltözéket kedvelte. Deauville-ban már a háború előtt barátja gyapjúkardigánját és sapkáját hordta. Elsők között vágatta le 1919-ben rövidre haját és hódolt a napozás örömeinek. Modelljei mindig funkcionálisak: nincs rajtuk felesleges varrás, csillogás. A kényelmes öltözékeket szerette, a kötött alapanyagokat. A pulóver, a kardigán, az ingruha, az ún. dzsömper bemutatóiról indultak el világhódító útjukra. Az ő újítása volt az igazi ékszer helyett hordott, művészi megmunkálású bizsu, amelyet ugyan a húszas években talált ki, de a harmincas évek gazdasági válságának idején vált igazán népszerűvé.

A húszas évek elején egyenes vonalú modelljei még forradalminak tűntek; a harmincas években már viszont a finom, angolos, egyszerű elegancia megtestesítőjévé vált. Vevője volt Greta Garbo, Marlene Dietrich, a windsori hercegné. A háború kitörésekor, 1939-ben becsukta műhelyét. 1954-ben visszatért a divat világába ,,egyszerűen azért mert otthon unatkoztam", nyilatkozta. Újrateremtette a dolgozó nő ideálját, egy halhatatlan öltözködési stílust alkotva meg. Munka közben, bemutatóra készülődve halt meg 1971-ben.

1919-ben nyitotta meg üzletét a rue Saint-Florentin 7-ben Jean Patou, akit 1930-ban Chanellel együtt a divat vezetőjének tekintettek. Úgy vélték, sikerének az a titka, hogy ,,irtózik a katzenjammeres túlzásoktól, és mindig az arányos és finom egyszerűségű vonalakat hozza, de ezek keretében igyekszik komplikáltabb effektusokat is elérni". A brit, pontosabban ír Molyneux kapitány, aki miután leszerelt, 1919-ben a rue Royale 5. számban kezdett, hamarosan a legjobbak közé került egyszerű vonalú, nemesen díszített, elsősorban konzervatívabb vevők ízlését szolgáló alkotásaival.

A harmincas években a gazdasági válság éreztette hatását az haute couture területén is. Több nagynevű cég tönkrement, kisebb lett a fizetőképes közönség, a szalonok nem mertek kockáztatni. 1932-ben azt panaszolták a divattudósítók, hogy mintha megállt volna az élet, még Patou sem hozott semmi újdonságot. ,,Jóformán nehéz megkülönböztetni, hogy a megjelent hölgyek és manequenne-ek toilettjei nem mind egy és ugyanazon szezon produkciói - írta a Magyar Divatipar. - Az eddigi vezető nagy házak fénye mind jobban letűnőben van... - tette hozzá -, újítást csak egy-két nem nagyon ismert közepes ház hozott: Marcel Rochas és Schiaparelli."

(Forrásoldal: fdk.hu/tanulmanyok/letunt-idok-eltunt-divatok/ii-akik-es-ahol-a-divatra-hatnak-a- divat-kozpontjai/ )

A szalvétából van pár cseredarabom is, ha valakinek megtetszik, írjon nekem, szívesen elcserélem bárkivel.
 
 
0 komment , kategória:  Figurásszalvi,2-ért albumomhoz  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 3343 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 28
  • e Hét: 1960
  • e Hónap: 4942
  • e Év: 4942
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.