Regisztráció  Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
,,Sose búcsuzz el minden új nap egy új remény.Van hogy elveszítesz mindent mégis élj a holnapért." Drót Erika
1966.11.04
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Diabetikus sárgabarackos sütemény
  2018-07-17 18:44:15, kedd
 
  Diabetikus sárgabarackos sütemény






Hozzávalók

1,5 dl napraforgóolaj
2,5 dkg sütésálló édesítőszer + a szóráshoz
1 tasak vaníliás cukor
1 csipet só
1/2 db citrom leve
3 db tojás (L méretű)
17,5 dkg búzafinomliszt
17,5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
3 tk sütőpor
1/2 tk őrölt fahéj
3-4 ek tej
75 dkg sárgabarack vagy 2 kis doboz (nettó 235 g-os) sárgabarackbefőtt



Elkészítés

Az olajat kikeverjük az édesítőszerrel, a vaníliás cukorral, a sóval és a citromlével, majd egymás után hozzáadjuk a tojásokat. A kétféle lisztet elvegyítjük a sütőporral és a fahéjjal, majd adagonként, a tejjel váltogatva a tojásos masszába dolgozzuk. A tésztamasszát sütőpapírral bélelt tepsibe töltjük.
A megmosott sárgabarackot kimagozzuk. (A lecsepegtetett konzerv gyümölcsről konyhai papírtörlővel leitatjuk a nedvességet.) A tésztát sűrűn kirakjuk a fél barackokkal, és 180-190 fokra előmelegített sütőben sütjük 35-40 percig. Miután kihűlt, minimális cukorszórással díszítjük.
 
 
0 komment , kategória:   SÜTEMÉNYEK -CUKORBETEGEKNEK   
Isteni cukormentes málnatorta
  2018-07-13 14:06:05, péntek
 
  Isteni cukormentes málnatorta







Hozzávalók az alaphoz:

fél bögre mandula (helyettesíthető dióval vagy pekándióval)
fél bögre kimagozott datolya
csipet só

Hozzávalók a krémhez:

másfél bögre natúr kesudió éjszakára beáztatva
2 citrom leve
1 ek vanília esszencia
1/3 bögre nyers kókuszolaj
1/3 bögre méz (helyettesíthető agavésziruppal is)
1 bögre málna

Elkészítés:

A torta alapjának hozzávalóit aprítóval dolgozzuk ragadós masszává, és ha kellőképpen összeállt, akkor egy kapcsos tortaformában egyenletesen oszlassuk el. Ez lesz a tortánk alja.

A kókuszolajat és a mézet alacsony hőfokon olvasszuk fel. A málna kivételével az összes hozzávalót egy nagy teljesítményű turmixgépben dolgozzuk krémesre. A krém 2/3-át kanalazzuk ki, és egyenletesen oszlassuk el a tortaalapunkon. A turmixgépben maradt masszához öntsük hozzá a málnát, ezt is turmixoljuk össze, majd az így kapott masszát öntsük az első krémréteg tetejére és egyengessük el. Az így kapott tortánkat rakjuk hűtőbe néhány órára, amíg meg nem dermed.

Ha kész, díszítsük egész málnaszemekkel.
 
 
0 komment , kategória:   SÜTEMÉNYEK -CUKORBETEGEKNEK   
Epres-rebarbarás sütemény - cukormentesen!
  2018-06-04 18:36:03, hétfő
 
  Ebből büntetlenül falhatsz: epres-rebarbarás sütemény - cukormentesen!







Rebarbarás-epres sütemény

Hozzávalók:
(kb. 25x30 cm-es tepsihez)
7 db M-es tojás
20 dkg vaj vagy 15dkg kókuszzsír
6 evőkanál por eritrit
1 mokkáskanál vanília őrlemény
1/2 kezeletlen citrom héja és leve
1 mokkáskanál szódabikarbóna
10 enyhén púpos evőkanál manióka liszt
1 jó marék pucolt, feldarabolt rebarbara
2 marék darabolt eper
egyéb bogyós gyümölcs 1 marék

1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy nagyobb tálba tegyük, amiben majd habbá is tudjuk verni. A fehérjéhez hozzáadjuk a citrom levét, és elkezdjük felverni. Amikor már kezd habosodni 1 evőkanál eritritet adunk hozzá, úgy verjük tovább, majd fokozatosan még két evőkanálnyit a habosítás közben.

2. Amikor kész, a szobahőmérsékletű vajat 3 evőkanál eritrittel, a vaníliával és a citrom héjával is kihabosítjuk, majd egyesével hozzákeverjük a tojássárgákat is.

3. A manióka liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát. A kész vajas habhoz hozzáadjuk a fehérje 1/3-át, és egy szilikon lapáttal vagy kanállal óvatosan összeforgatjuk úgy, hogy a manióka liszt 1/3-át is közben hozzáadjuk. A fehérje és a manióka liszt maradékával is az előzőek szerint teszünk.

4. A masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és óvatosan elterítjük. A gyümölcsöket és a rebarbarát a tetejére szórjuk. Nem kell belenyomkodni, mert magától bele fog egy kicsit süllyedni a tésztába. 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük, míg szép színe lesz a tésztának.

5. Amikor megsült, 10 percet hagyjuk a tepsiben pihenni, majd papírostul kiemeljük egy rácsra, hogy az alja ne vizesedjen be. Ha már teljesen kihűlt, felszeleteljük, a tetejét por eritrittel meghinthetjük.
 
 
0 komment , kategória:   SÜTEMÉNYEK -CUKORBETEGEKNEK   
Csokis-narancsos keksz
  2018-04-21 00:30:52, szombat
 
 




Csokis-narancsos keksz (tej-, cukor-, és gluténmentes recept)


Hozzávalók

15 dkg vaj (vagy 5 dkg ghee és 10 dkg kókuszzsír)
5 dkg kókuszvirág cukor
10 dkg eritrit vagy xilit
1/4 tk vaníliaőrlemény
1 db M-es tojás
18 dkg manióka liszt (vagy 5dkg tápióka keményítő és 13 dkg darált mandula, dió, kókuszliszt)
1/2 tk szódabikarbóna
1/2 db kezeletlen narancs reszelt héja
2 tk citromlé
10 dkg étcsokoládé

Elkészítés

A szobahőmérsékletű lágy vajat, az édesítőket, a vaníliát, a citromlét és a narancshéjat kihabosítjuk, majd a tojást is hozzákeverjük.
A lisztet a szódabikarbónával és az apróra darabolt csokoládéval összekeverjük. A lisztkeveréket egy fakanál, vagy spatula segítségével jól elkeverjük a vajas résszel.
A masszából, egy kávéskanál segítségével kis golyókat formálunk, és egy sütőpapírral bélelt tepsin úgy helyezzük el őket, hogy 5 cm-re legyenek egymástól. Nem kell lenyomkodni.
200 fokra előmelegített sütőben 10-11 percig sütjük, majd rácsra pakolva hűtjük.

Link

 
 
0 komment , kategória:   SÜTEMÉNYEK -CUKORBETEGEKNEK   
Házi szilvás gombóc CUKORBETEGEKNEK
  2018-03-18 17:30:21, vasárnap
 
 


Házi szilvás gombóc

Hozzávalók (10 db-hoz):

210 g zabpehely
180 g magozott szilva
25 g eritrit
1 db tojás
2 dl forró víz
15 g olívaolaj (1,5 evőkanál)
1 csipet só
1 kk. vaníliaőrlemény
1 kk. fahéj
por állagú eritrit a tetejére

A panírhoz:

70 g barna rizsdara
40 g mandulaliszt
10 g eritrit
1 kk. fahéj

Elkészítés

A szilvát kimagozom, felezem, megszórom fahéjjal és félre teszem. Közben felteszek egy fazékba vizet főni. Nem a hozzávalókban szereplő 2 dl-t, hanem a 4 literes lábast úgy 3/4-ig.

A zabpelyhet kávédarálóval porrá őrölöm és egy tálban elkeverem az eritrittel, a tojással és a vaníliaőrleménnyel. Az olívaolajat hozzáadom a 2 dl forró vízhez, majd az egészet a tálba öntöm és alaposan elkeverem.

A panír hozzávalóit egy száraz serpenyőben elkeverem és közepes lángon, ügyelve arra, hogy ne égjen meg, megpirítom. A tésztát gondolatban 10 egyenlő részre osztom, és vizes kézzel csípek belőle. A tészta nagyon ragadós, ezért dolgozom vizes kézzel. A lecsípett darabot a tenyeremben szétlapítom, közepére helyezek egy fél fahéjas szilvát, ráhajtogatom a tésztás és gombóccá formázom.

Ahogy készülnek a gombócok, folyamatosan teszem őket a forrásban lévő vízbe. Akkor van kész, amikor feljön a víz tetejére. A kész gombócokat kiszedem és még forrón egy fakanál segítségével beleforgatom a panírba úgy, hogy minden oldalát érje a panír.

A végén megszórom porrá darált eritrittel.

Szénhidráttartalom: 1 db golyóban 20 gr szénhidrát van
 
 
0 komment , kategória:   SÜTEMÉNYEK -CUKORBETEGEKNEK   
Almás-gyömbéres muffin CUKORBETEGEKNEK
  2018-03-18 17:19:11, vasárnap
 
 




Almás-gyömbéres muffin



Hozzávalók (12 db-hoz):

120 gr teljes kiőrlésű tönkölyliszt
100 gr fehér tönkölyliszt
80 gr nyírfacukor
75 ml olívaolaj
2 tojás
2 kisebb alma
1/2 csomag sütőpor (6 g)
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
szeletelt mandula a tetejére

Elkészítés

A kétféle lisztet elvegyítjük a sütőporral és a fahéjjal. Az almát meghámozzuk és felkockázzuk. Az olívaolajat kézi mixer segítségével eldolgozzuk a cukorral és a tojással, majd belekeverjük a mandulatejet és a reszelt gyömbért.

Hozzáadjuk a lisztes elegyet, és spatula vagy fakanál segítségével, gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát. Beleforgatjuk az almadarabokat.

A muffintepsi mélyedéseit papírkapszlikkal kibéleljük, elosztjuk bennük a masszát, megszórjuk szeletelt mandulával. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

Szénhidráttartalom: 1 db muffinban 20 gr szénhidrát van

 
 
0 komment , kategória:   SÜTEMÉNYEK -CUKORBETEGEKNEK   
Rumos gesztenye-golyó CUKORBETEGEKNEK
  2018-03-18 17:16:24, vasárnap
 
 



Rumos gesztenye-golyó




Hozzávalók (20 db-hoz):

250 gr natúr darált gesztenye
40 gr nyírfaporcukor
50 gr vaj, vagy olívaolaj( vagy kükuszzsír
2 evőkanál rum
cukrozatlan kakaópor - a forgatáshoz

Elkészítés

A felengedett gesztenyét összedolgozzuk az olvasztott vajjal és a többi hozzávalóval. A masszából golyókat formázunk, majd mindet megforgatjuk kakaóporban. Hűtőben tároljuk.

Szénhidráttartalom:

1 db golyóban 6 gr szénhidrát van

Kalóriatartalom: 42 kcal/db

 
 
0 komment , kategória:   SÜTEMÉNYEK -CUKORBETEGEKNEK   
Pudingos diabetikus szelet
  2018-03-09 23:08:51, péntek
 
 



Pudingos diabetikus szelet

Hozzávalók 6 főre
A piskótához:
6 db tojás
6 ek. víz
12 ek. folyékony édesítőszer
10 ek. liszt
2 ek. kakaópor
1 cs. sütőpor
A krémhez:
4 cs. vaníliás vagy tejszín ízű főzős pudingpor
4 ek. folyékony édesítőszer
1,2 l tej
1/2 l növényi cukormentes tejszín



Elkészítés:

1.A piskótát megsütjük a szokásos módon.
2.A tejben megfőzzük a pudingot ,ha kihűlt a puding akkor a keményre felvert tejszínt belekeverjük és a piskótára kenjük.
3.A tetejét megszórjuk kakaóval. Nagyon finom és krémes.
 
 
0 komment , kategória:   SÜTEMÉNYEK -CUKORBETEGEKNEK   
Téli gyümölcssaláta
  2011-01-25 16:39:06, kedd
 
 
Téli gyümölcssaláta



Hozzávalók:

2 narancs, fél citrom leve, 2-3 alma, 1 banán, 5 dkg mazsola, 1 kupica konyak, 2 evőkanál Canderel-por, 1 kiskanál őrölt koriander; a tetejére 5 dkg durvára vágott dió, mandula vagy mogyoró (2 dl tejszín, 1 evőkanál Canderel-por).


Elkészítés:

A mazsolát alaposan megmossuk, majd a konyakkal meglocsolva legalább egy óráig állni hagyjuk. Ezalatt a narancs sárga héját lereszeltjük, és annyi vízzel, amennyi ellepi, 5 percig forraljuk, majd leszűrjük, de a levét megőrizzük. A narancs fehér bundáját lebontjuk, eldobjuk, a húsát először félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A megtisztított, karikára vágott banánnal, és a szintén megtisztított, kis kockára vágott almával összekeverjük, a citromlével meg a narancshéj levével meglocsoljuk. A Canderel-porral ízesítjük, és a beáztatott mazsolát a levével együtt belekeverjük. A tört diót a tetejére szórjuk, és legalább egy órára lehűtjük. (Tálalás előtt a tetejét még Canderel-porral édesített tejszínhabbal is koronázhatjuk.)
 
 
1 komment , kategória:   SÜTEMÉNYEK -CUKORBETEGEKNEK   
Vaníliafagylalt
  2011-01-25 16:33:48, kedd
 
 




Vaníliafagylalt


Hozzávalók:

5 dl tej, 2 tojássárgája, 1-1,5 teáskanál folyékony édesítő, 1 mokkáskanál vaníliás pudingpor, fél rúd vanília.

Elkészítés:
Turmixgép poharába öntjük a tojássárgát, 1 dl tejet, az édesítőszert és a vaníliás pudingport. Habosra keverjük, majd tűzálló tálba öntjük. A megmaradt tejet a vaníliával felforraljuk. A tűzálló tálat tűzre tesszük, és folytonos keverés közben a forró tejet ráöntve, kis lángon addig hevítjük, amíg gőzöl, de még nem forr. A vaníliát kidobjuk belőle, és hagyjuk kihűlni. Fagylaltgép tartályába öntjük a sűrű masszát, és megfagyasztjuk.
 
 
0 komment , kategória:   SÜTEMÉNYEK -CUKORBETEGEKNEK   
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 77 db bejegyzés
e hónap: 1086 db bejegyzés
e év: 8777 db bejegyzés
Összes: 12475 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 903
  • e Hét: 6844
  • e Hónap: 30208
  • e Év: 236369
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.