Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / DoktorStrix / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 50 
Titkok hálójában
  2019-05-09 20:15:20, csütörtök
 
 
TITKOK HÁLÓJÁBAN


Nyolc izgalmas kémnő, akiről elfelejtettek rendes filmet csinálni


Miközben a kémfilmek (meg általában a bűn- és akciófilmek) klasszikus formulája szerint a női szereplők többnyire tesztoszteronködbe burkolt sztárspionok optikai kiegészítőiként díszelegnek, egyre több kőkemény, de jobbára fiktív női karakterre épülő kémfilm készül. Fájó hiány mutatkozik azonban az igaz történeten, valós történelmi figurákon alapuló produkciók terén - pedig volna miből meríteni. A múlt héten mutatták be a mozik A vörös ügynök című, Judi Dench főszereplésével forgatott filmet a brit atomtitkot kiszivárogtató angol fizikusnőről, mi pedig összeszedtük az elmúlt száz év nyolc legizgalmasabb, ám a mozgókép történetében igencsak alulreprezentált nőalakját, aki kémkedésre adta a fejét.


MP - 061.hu Mata Hari (1876-1917)


Minden idők legismertebb kémnője, az 1917-ben Franciaországban kivégzett Mata Hari, azaz Margaretha Geertruida Zelle izgalmas történetét még a némafilmes korszakban - először 1920-ban - megfilmesítették. Az egzotikus kinézetű, titokzatos múltú hollandus varietésztárt és luxuskurtizánt olyan híres szépségek játszották el a vásznon, mint Asta Nielsen, Gábor Zsazsa, Marlene Dietrich, Jeanne Moreau és Sylvia Kristel - akik bár mindannyian beleadtak apait-anyait, a filmek elég gyengék voltak azok, hogy a feledés homályába merüljenek. (A legismertebb és talán legparádésabb alakítás a svéd Greta Garbóé, akit George Fitzmaurice rendező még nem bújtatott bele az áldozati báránybőrbe, miként azt megtették a későbbi Mata Hari-filmekben.) Az újabb történészi narratívák szerint a hányattatott sorsú végzet asszonyának, akinek a combjai között emberéletek tízezreinek a sorsa dőlt el a Nagy Háború idején, és akiért orosz tisztek, német hercegek és francia politikusok adogatták egymásnak a hálószobakilincset, feltehetően az volt a legnagyobb bűne, hogy szerette a szexet. Kivégzésekor állítólag visszautasította, hogy bekössék a szemét, mosolygott és csókot dobott a kivégzőosztag felé, amikor a puskák eldördültek.Nancy Wake (1912-2011)


Az új-zélandi születésű ausztrál kémnő a második világháborúban a Gestapo legkeresettebb embere volt, 1943-ban ötmillió frank vérdíjat tűztek ki a fejére. A brit Special Operations Executive ügynöke a náciktól kapta a Fehér Egér nevet is, mivel többször is ügyesen kitért a lebukás elől. Az ,,ausztrál bombázó" - ahogy egyik kolléganője nevezte - először nővérként dolgozott, majd Amerikába utazott, egy darabig New Yorkban élt, majd Londonba, később Párizsba költözött férjhez ment és újságírónak állt. Az ország megszállása után a francia ellenállási mozgalom egyik vezetője és hírvivője lett, szabotőrként és futárként működött. Amikor leleplezték, Londonba menekült, közben elfogták a férjét, a gazdag francia gyáros Henri Edmond Fioccát, aki akkor sem árulta el, amikor a németek halálra kínozták, hogy információkat csikarjanak ki az asszonyról. Wake visszatért Franciaországba, és fontos szerepet töltött be London és az ellenállók kapcsolattartójaként. Kihívó magatartása, feltűnő szépsége és rettenthetetlen bátorsága megvédte a legnehezebb pillanatokban is. ,,Hőstetteit" hosszan lehetne sorolni: állítólag rengeteg németet ölt meg, a legenda szerint egy SS őrt puszta kézzel iktatott ki. Soha nem kapták el, a háború után a brit hírszerzésnek dolgozott. 2011-ben hunyt el, 99 éves korában. A fehér egér című önéletrajzi regényéből tévéfilm és sorozat is készült.Josephine Baker (1906-1975)


A világ első afroamerikai származású női világsztárja letaglózó előadásainak és lenyűgöző szépségének köszönhetően kapta közönségétől a Bronz Vénusz, a Fekete Gyöngy és a Kreol Istennő művészneveket. Szexszimbólum volt, aki a korabeli hírességeket is teljesen elvarázsolta. Hemingway szerint ő volt a legérzékibb nő, akit valaha látott, Picasso pedig a modern Nofertitiként emlegette. Többször is járt Magyarországon, első budapesti fellépésére a híres magyar slágergyáros, Zerkovitz Béla külön dalt is írt számára, amelyet Josephine később világsikerre is vitt. De nem csak énekes- és táncosnőként érdemelte ki hírnevét. Amerikában született és nőtt fel, de Párizsban találta meg azt a világot, amiért a későbbiekben az életét is hajlandó volt kockáztatni. Amikor a németek elfoglalták Párizst, a népszerűsége miatt nem korlátozták a mozgásban, így a célszemélyektől az előadások utáni partizásokon kiduruzsolt, majd láthatatlan tintával kottákra vetett titkos adatokat külföldre csempészte a szövetségeseknek. Még a második világháború idején kitüntették, ezzel ő lett az első amerikai származású nő, aki megkapta a legmagasabb francia katonai elismerést. A háború után visszatért Amerikába, és az afroamerikai polgárjogi-egyenlőségi küzdelem egyik élharcosa lett. Egész életében küzdött a fajgyűlölet ellen, amivel már gyerekkorában szembesült, 11 évesen egy brutális rasszista gyilkosságnak is szemtanúja volt. Világlátása majdnem a karrierjébe került, hiszen esetenként vagyont érő szerződésektől esett el, amikor visszautasította azokat a fellépéseket, amelyekre feketéket nem engedtek be, és rengeteg támadás, fenyegetés érte. A négyszer férjezett Baker egyébként nemcsak férfiakkal, hanem nőkkel is intim viszonyokba keveredett, például Frida Kahlo is megvolt neki.Noor Inayat Khan (1914-1944)


A muzulmán vallású, indiai apától és amerikai anyától származó Noor Inayat Khan az indiai Noor Tipu szultán egyenes ági leszármazottjaként Moszkvában született, Angliában nőtt fel, majd Párizsban a Sorbonne-on gyermekpszichológiát, az Ecole Normale de Musique-on zenét tanult, publicisztikát és könyvet is írt, családjával a háború kezdetén szökött vissza a szigetországba. Itt a titkosszolgálat beszervezte, csatlakozott a Women's Auxiliary Air Force-hoz, de szorongott, törékenynek vélte magát, attól tartott, hogy fecsegni fog. Ezért nem ejtőernyősnek, hanem rádiósnak képezték ki, három hónapig tartott, amíg csatasorba állíthatták (többnyire ennek a fele, hat hét is elég volt). A Különleges Hadműveletek Parancsnokságának első női rádiósaként Franciaországba küldték, hogy Londont informálja a francia fővárosból. Miután a Gestapo számtalan kémet tartóztatott le, Noort visszavárták Londonba, ő azonban még hónapokig kitartott és kommunikációs hálózatot működtetett Nora Baker vagy Madeleine kódnéven, aztán valaki elárulta. A Gestapo letartóztatta és Karlsruhében bebörtönözték, majd 1944-ben több társával a dachaui koncentrációs táborba hurcolták és - harmincévesen - kivégezték. Tízhónapos kínzása alatt sem tudtak kiszedni semmit. Bátorsága és hazaszeretete példátlan, mégis csak nagyon kevesen ismerik a nevét. Hősiességéért Franciaországban és Angliában is megkapta a legmagasabb katonai kitüntetést, a Croix De Guerre-t és a George Cross-t. Ő az első muszlim nő, akinek szobrot állítottak Londonban.Violette Szabo (1921-1945)


Violette Reine Elizabeth Bushell az 1944-es normandiai partraszállás sikeréért áldozta az életét. Londonban nőtt fel, de Párizsban született francia anyától és angol apától, azaz nem magyar származású. A Szabó név akkor ragadt rá, amikor 19 évesen, 42 napos szenvedélyes románc után feleségül ment az idegenlégió Szabó István (Etienne Szabo) nevű, magyar felmenőkkel bíró századosához. A férfi az egyiptomi csatatéren, El Alameinnél elesett, már nem is láthatta közös lányukat. Violette angolnak vallotta magát, 1944 nyarán hazafias buzgalmában jelentkezett a Churchill toborozta női kémszervezetbe. Azzal bízták meg, hogy ejtőernyős különítményével ugorjon le a francia partoknál, szabotázsakciókkal gyöngítse meg a szövetségesek feltartóztatására odavezényelt Das Reich náci hadosztályt. Violette feladata az volt, hogy hangolja össze a francia ellenállók tevékenységét. Földet éréskor kificamodott a bokája, egy német járőr elfogta és átadta a Gestapónak. Napokig kínozták, de nem vallott, a bajtársai megpróbálták kiszabadítani a Limoges-börtönből, de elkéstek: a 23 éves foglyot a ravensbrücki táborba szállították, ahol Hitler személyes parancsára végezték ki. A különleges női kémalakulatnak, amely Winston Churchill közvetlen utasítására alakult meg, hetvenöt nő volt a tagja, de a háborút csak huszonkettő élte túl.Josiko Kavasima (1907-1948)


Kortársai közül többen a keleti Mata Hariként emlegették, mások a Kelet Jeanne D'Arcja-ként aposztrofálták, utalva hazafias hősnői szerepére. Kína utolsó uralkodóihoz fűződő családi kapcsolatai miatt sokan mandzsu hercegnőnek nevezték. Ajszin Dzsioró Hszianju néven született, egy arisztokrata mandzsu család tizennegyedik lányaként. Egy japán kalandornak adták, aki a mandzsu restauráció megszállottja volt, és már kora gyerekkorától Japánban nevelte a lányt. Neve ekkor Kavasima Josiko lett, és a háború előtti japán média kedvence volt. Az 1930-as, 1940-es években fennálló, japán vezetés alatt álló bábállam, Mandzsukuo területén a japánok szolgálatában végzett titkosszolgálati tevékenységet, állítólag részt vett egy ötezer fős gerillavadász haderő létrehozásában és pletykák keringtek arról is, hogy (Dzsin parancsnok álnéven) részt vett a mandzsúriai hadműveletekben. Transzneműsége, férfiruhában tett bohóckodásai, kapcsolata befolyásos és gazdag szeretőkkel, drámai, közönség előtt tett megnyilvánulásai mind hozzájárult hírnevéhez és hírhedtségéhez. Már életében könyvet és számtalan cikket írtak róla, kiadták a dalait, készült róla film (The Last Princess of Manchuria, 1990) és regény is. Kínában 1948-ban árulásért kivégezték, de megítélése ma is ellentmondásos. Kínában hírhedt árulóként ismerik, Japánban sokak számára rokonszenves háborús emlék.Ethel Rosenberg (1915-1953)


Az amerikai kommunista mozgalomban aktív Rosenberg házaspárt azzal vádolták, hogy a hidegháború idején atomtitkokat adtak át a Szovjetuniónak. Bűnösségükre nem voltak közvetlen bizonyítékok, ám végül, sokak - köztük Jean Cocteau, Albert Einstein, Jean-Paul Sartre, Pablo Picasso, Bertold Brecht és XII. Piusz pápa - tiltakozása ellenére és a McCarthy-korszak szélsőségesen kommunistaellenes közhangulatának nyomására halálra ítélték őket. Az 1995-ben nyilvánosságra került információk megerősítették, hogy Julius Rosenberg valóban szovjet kém volt, míg Ethelről csak valószínűsítik ugyanezt. Az 1951. március 6-án kezdődött perben Rosenbergék folyamatosan ártatlannak vallották magukat. A pár az ítélet meghozatala után két éven át próbálkozott fellebbezni különböző jogi fórumokon, de nem jártak sikerrel. 1953. június 19-én a hírhedt Sing Sing börtönben villamosszékben végezték ki mindkettejüket. Julius és Ethel Rosenberg volt az első két civil amerikai, akiket kémkedésért végeztek ki. A békeidőben történő kémkedést az amerikai Kongresszus 1954-ben főbenjáró bűnnek minősítette, és ez az ő esetük után Rosenberg-törvényként került bele a jogalkotásba.Anna Chapman (1982-)


A közelmúlt egyik legnagyobb kémbotránya a szexi vöröshajú orosz spion nevéhez fűződik. Chapmant, azaz Anna Vasziljevna Kuscsenkót hálózatának kilenc másik tagjával együtt 2010-ben tartóztattak le az Egyesült Államokban, ahonnan nem sokkal később kitoloncolták. A 162-es IQ-jú gyönyörű nő egy magas rangú KGB-tiszt lányaként Volgográdban nőtt fel, közgazdaságtant végzett, majd Londonba költözött, ahol egy rövid életű házasság révén megszerezte jelenlegi angol nevét. A következő állomás Manhattan volt, ahol a már említett hálózat részeként a kémnő csáberejét és angol nyelvtudását is bevetve kapcsolatokat épített ki az amerikai társasági és politikai élet legmagasabb köreiben is, és érzékeny információkat szivárogtatott ki Moszkva számára. Miután letartóztatták, akár életfogytiglani börtönre is ítélhették volna, de egy amerikai-orosz kémcsere megmentette, és hazatérhetett. A titokszolgaként elhasznált Annát sztárként fogadták hazájában, kitüntették, majd egyből bulvárhőst csináltak belőle, akit nem volt nehéz rávenni, hogy divatbemutatókon és magazinok címlapján pózoljon. Néhány éve saját tévéműsort is kapott.


Link
 
 
0 komment , kategória:  Film - színház  
Karácsonyi szép PPS-ek
  2017-12-21 19:45:12, csütörtök
 
 


KARÁCSONYI SZÉP PPS-EK


Mottó:

Egy pillanatnyi igazság megszépítheti, és meg is
fogja szépíteni a világot. Egy pillanatnyi béke
megmentheti, és meg is fogja menteni a világot.
Egy pillanatnyi szeretet tökéletessé teheti, és
tökéletessé is fogja tenni a világot.
Sri ChinmoyAz oldalon ünnepi PPS-eket találsz


Klikk az alábbi Linkre. Utána az ott látható PPS -ek megnyitva megnézhetők, de le is töltheted a gépedre.

Ahhoz, hogy meg tudd nézni egy program kell hozzá. Ha nem tudod megnézni,

a PowerPoint nézegető programot is letöltheted az alábbi Link "ITT" alatt!

Ha jelszót kér, kattints a"csak olvasásra" gombra és az F5 billentyüvel tudod inditani.

Ha nem ir ki semmit, akkor is az F5 billentyüvel indithatod.


A Tudnivalók kicsit bővebben a Link alatti szöveges magyarázatban is megtalálhatók!


A PPs-ek listája:
Jézus levele

Advent / négy gyertya /

Karácsony, Olaszország

Advent,advent

Karácsony

Karácsony1

Advent

Adj békét

Advent idején

Karácsony igaz története

Mit adhatnék karácsonyra?

Zenélő karácsonyfa


JÓ SZÓRAKOZÁST! - Mind nagyon szép!ÜNNEPI PPS-ek

Link

 
 
0 komment , kategória:  Film - színház  
Mozart
  2015-11-12 19:15:26, csütörtök
 
 

MOZART . . . . . .

Wolfgang Amadeus Mozart (Salzburg, 1756. január 27. - Bécs, 1791. december 5.) osztrák muzsikus, zeneszerző, a bécsi klasszikusok egyik vezéralakja, az európai komolyzene történetének egyik legnagyobb alkotója, az egyik legjátszottabb és legismertebb szerző, aki szinte minden műfajban alkotott a (kamarazenétől a szimfóniákon és versenyműveken át egészen az egyházi zenéig, ill. az operákig)."A MOZART című musical Lévay Szilveszter, szabadkai születésű zeneszerző talán legösszetettebb és legizgalmasabb műve.. Azt a mindannyiunkat érintő kérdést feszegeti, mire vagyunk képesek a világban, hol "lakik" tehetségünk és hogy miként tudunk megküzdeni velünk együtt élő "szellemeinkkel".
A darabban 10 éves tornász-artista "zsenik", mint Amadeus gyermekkori énje szaltóznak a felnőtt zeneszerző Mozartot megszemélyesítő művészeink körül.
Mivel a zenés színház célja a szórakoztatás és a gondolati kalandok együttes megidézése, így ennél az előadásnál erre alkalmasabb nincs is. Technikai csodák, magával ragadó dallamok, szélsőséges érzelmek, mind a Világszínház alapvető kérdésére segítenek választ adni: tudjuk-e igazán létezésünk fontosságát itt, most, ezen a földön."
Kerényi Miklós Gábor rendező, művészeti vezető


Lévay Szilveszter és Michael Kunze vérbeli musicalje a Budapesti Operettszínház legendás előadásai közé tartozik. Bécs, Hamburg, Tokió és Oszaka után érkezett Budapestre 2003-ban - és itt is visszaigazolta az előzetes várakozást! Sikert, méghozzá óriási sikert aratott, a nézők nem véletlenül követelték vissza! A Fővárosi Operettszínház így 2014-ben újra műsorra tűzte.

A XX. sz. vége felé kialakult Mozart-láz felfedezte a zeneszerző szélsőséges, lázadó személyiségét, és jó pár műalkotást eredményezett. Ezek közül kiemelkedik az Amadeus film- és színpadi változata, valamint Lévay Szilveszter Mozart!-ja. Utóbbi új szempontok szerint közelít a hőshöz: Wolfgangot szinte mai fiatalként kezeli, aki képtelen elviselni az atyai uralkodást, a császárvárosi intrikákat - s miközben így harcban áll a külvilággal, belül sincs békéje, gyermekkori énje, a zseniális Amadé minden mozdulatát befolyásolja, s nem engedi szabadon.

Érdekes, változatos, nagyon mai, nagyon emberi történet egy fiatalról, aki harcol saját meggyőződéséért, a szerelméért, a szabadságáért... Aki nem bírja a megaláztatásokat, és nem akar beleilleszkedni a világ unalmas viselkedési sémáiba, s akit úgy hívnak: Mozart!

Nagyformátumú látvány, szélsőségesen erős táncok, valóságos és vizionárius elemek. Izgalmas musicalzene, áradó, slágergyanús dalokkal fűszerezve, régi és új kedvencekkel a színpadon.

Nézzük, hallgatjuk, és magunkra ismerünk benne! Ilyenek lennénk - ha mernénk!Tegnap este volt szerencsénk megnézni a MOZART című musicalt a Fővárosi Operettszínházban. Hatalmas, telt házas érdeklődés a darab iránt (mi is már hónapokkal korábban megvettük a jegyet) és a látottak/halottak tökéletesen igazolták a várakozásokat.

És hogy miről is szólt ez a jó két órás, két felvonásos előadás? Természetesen a zseniális osztrák muzsikus és zeneszerző Wolfgang Amadeus Mozart alig 36 esztendőnyi viharos életéről. A csodagyerekből felnőtt válás, az önállósodás, a pompa és a nélkülözés kettős világában való létezés, a zseni szellem megzabolázása és kiteljesedése közötti vívódásról. Mindezeket remek színészi teljesítmények, találó dalszövegek és kifejező zenei megoldások segítségével adta át a közönségnek a tehetséges fiatalokból és elismert művészekből álló társulat. A címszerepet hármas szereposztásban játsszák, mi Kocsis Dénes játékát élvezhettük. Ugyanolyan remekül formálta meg a fékezhetetlen ifjút és a munkalázban égő "tébolyult" géniuszt, elvarázsolva a nagyérdeműt. Természetesen a szerzők és a rendező is úgy építették fel az egész művet, hogy a történeti, drámai csúcspontokon a főszereplő legyen a középpontban. Nem mellékesen minden fontos szereplőnek saját dallamvilága van, amivel még több mélységet adtak az egyes karaktereknek. Igen változatos stílusú és hangulatú dalokat hallhatunk. Néhány dallam Mozart eredeti műveit (például Varázsfuvola, Requiem) idézte, máskor a Hair ősrock kavalkádja szólalt meg, aztán érzelmes, szomorú dallamok következtek az Evita, vagy az Operaház Fantomja szellemében. Kicsit olyan érzésünk volt, mintha a leghíresebb musicalek legjobb pillanatait gyúrták volna egybe.

A zene mellett a látványról is érdemes szót ejteni. A jelmezek a 18.század vége divatját tükrözték: rizsporos parókák, díszes kabátok, fűzők és földig érő szoknyák. A díszletek igazából csak jelzésértékűek voltak, mint a különböző városok sziluettjei, két hatalmas rámpa, egy-két bútordarab és egy hatalmas parabola-antenna (vagy vmi hasonló?), ami egyszer egy épület kupoláját, máskor meg egy sírhalmot jelképezett. Az európai színvonalú színpadtechnikának köszönhetően nem csak a forgószínpad, de a különböző emelők és süllyesztők is látványos megoldásokkal szolgáltak, és a "kézzelfogható" látványelemek hatását helyenként vetített mozgóképekkel fokozták tovább. Az akusztika tökéletes volt. Arányosan és kellő hangerővel szólaltak meg a hangszerek és az énekesek is.

Nem mondhatom, hogy az elhangzott dalok mindegyike száz százalékig bejött nekünk, de ez szerintem igazából pillanatnyi hangulat kérdése, hogy a színen megjelenő lelkiállapotok közül éppen melyik találja meg a nézőt. Egy rockzenét szerető embernek leginkább Mozart, vagy Colloredo nagyherceg dalai okozhatnak borzongást, de Constanze főtémája is megfogja az embert (szenzációsan énekli Vágó Zsuzsi).

Mindenesetre megfogott az egész, gyönyörködtünk a jelmezekben és a díszletben, meg a színpad "tudásában" is. Ami nekünk hatalmas élmény volt, az a főszereplő Kocsis Dénes! Eddig még sosem láttuk őt színpadon, nem nagyon ismertük és féltünk is tőle, hogy ha majd kijön, csalódás lesz, hogy nem Dolhai, a korábbi címszereplő fog ott állni. De nem, és nagyon el voltunk tőle ámulva. Az ő Mozartja engem az Amadeus-film Mozartjára emlékeztet, infantilis hülye gyerek, aki már néha annyira idegesítő, hogy az ember megrázná, hogy térjen magához. De nekem így is teljesen hiteles volt a figura. A hangja is nagyon jó. De a többiek, Polyák Lilla, Vágó Zsuzsi, Földes Tamás is nagyon jók voltak. Az egész előadás nagyon szép és jó volt, élveztük valamennyien. Ez egy csoda volt, egy nagyon látványos, lenyűgöző előadás, szép dalokkal, vidám elemekkel, a kitűnő színészekkel, és a főszereplő fergeteges alakításával. Mi ilyen szépen megrendezett, ámulatba ejtő előadást, ilyen örömteli színészi alakítást még nem láttunk. Ez valami más volt az eddigiekhez képest!

Köszönjük!

A végén természetes volt a vastaps, a közönség állva ünnepelte az egész társulatot!!!

Pompás élmény a MOZART, aki szereti a musicalek világát, feltétlenül nézze meg. Nem csalódhat.


The Best of Mozart

Link


 
 
0 komment , kategória:  Film - színház  
PPS-ek birodalma
  2015-09-14 22:00:32, hétfő
 
 


PPS-EK BIRODALMAAntoine de Saint-Exupery: Gondolatok "A kis herceg" című könyvből

Link
ALGÉRIA

LinkBarátaimnak

Link
BERENDEVO KIRÁLYSÁG - mesefalu / Moszkva

Link
BROUZDANI Szép képek 31 / Zene ,,Green Green Grass Of Home", előadó: Tom Jones/

Link
BUDAPEST FÉNYEI

LinkEMLÉKKÖNYV

Link

TONY CURTIS

Link
ERMITÁZS

Link
France - CHATEAU DE CHENONCEAU

Link
HOKKAIDÓ

Link
INDIA

Link
Marokkó - CASABLANCA

Link
Nagy László: ADJON AZ ISTEN /Koncz Zsuzsa/

Link
Svájc - BRIENZI TÓ
Central Switzerland - The Roof of Europs
kapu.biz/kapu_files/file/2016/Dia/Brienzersee.pps

Link
SVÉDORSZÁG

Link
TUNISZ

Link
ÚJÉVI ÁLDÁS

Link
A VILÁG

LinkA VILÁG LEGKÜLÖNLEGESEBB LÉPCSŐI

Link
TIBCSI OLDALA

Link

 
 
0 komment , kategória:  Film - színház  
A vihar
  2015-02-20 19:00:39, péntek
 
 
A VIHAR


A vihar (eredeti címén La Tempestad) egy 2013-as mexikói filmsorozat. Főszereplői: William Levy, Ximena Navarrete, Iván Sánchez, Laura Carmine, Daniela Romo és César Évora. Magyarországon elsőként az egyik kereskedelmi csatorna műsorán volt látható.

2015-ben az egyik kereskedelmi csatornán ujból kitört A Vihar! Akinek anno nem volt lehetősége, és nem szeretett korán reggel 5 órakor kelni, hogy megnézze a sorozatot, és inkább a tévéből szereti nézni a sorozatokat, annak most újra itt a fantasztikus lehetőség!

Ha A vihar rajongó vagy, és lemaradtál, most újranézheted. Mostantól bármikor megteheted!TOMBOLÓ SZENVEDÉLYEK, VILLÁMLÓ INDULATOK! - AZ ÉRZELMEK CSATÁJA!

Csodálatos betétdala pedig ma már világsláger!Hoy Tengo Ganas De Ti ft. Christina Aguilera

Link
Marina Reverte (Ximena Navarrete) hotelmenedzser kiáll egy meggyalázott alkalmazottja mellett, amiért elveszíti az állását. Marina a tüdőbeteg édesanyjára gondolva elfogadja egy váratlanul feltűnt jóakarója ajánlatát. Új élete helyszínén - egy isten háta mögötti faluban - a helyi kiskirály lánya reménytelenül szerelmes a faragatlan, ám becsületes és vonzó halászhajó-kapitányba. Vonzalma a férfi iránt könnyelmű tettre sarkallja Esthercitát egy bódult éjszakán...


Főszereplők:


William Levy - Damián Fabré
Damian a történet főhőse, egy halászhajó faragatlan, de vonzó és becsületes kapitánya.
William Kubában született egy nagyon szegény családba, így már korán a saját lábára kellett állnia. Sportösztöndíjának köszönhetően elvégezte az iskolát, vonzó külsejének hála pedig a modellszakma is felfigyelt rá. A következő állomás már az első tévészerepe volt. Óriási népszerűségnek örvend, latin Brad Pittnek is szokták emlegetni.


Ximena Navarrete - Marina ReverteXimena mexikói modell, 2010-ben az ő fejére került a Miss Universe modellverseny koronája. Ezután világszerte felfigyeltek a nevére, számos nagy márka reklámarca lett. A vihar az első olyan felkérése, ahol színésznőként is kipróbálhatta magát


Iván Sánchez - Hernán Saldana

Iván az iskola befejezése után úgy döntött, hogy szeretne világot látni, ehhez pedig tökéletes lehetőséget nyújtott ígéretes modell karrierje. Első sorozat- és filmszerepeivel is hamar megtalálták. Hazájában, Spanyolországban óriási népszerűségnek örvend.
Hernánt gyerekkorában mindig piszkálták az iskolában, egyedül Marina védte meg a többi gyerektől. Felnőttként rossz útra tért és csatlakozott a maffiához, Marina iránt érzett rajongása azonban nem szűnt meg.


Laura Carmin - Esthercita

Laura először egyáltalán nem úgy tervezte, hogy a kamerák előtt szerepel majd: marketing diplomát szerzett az egyetemen. Később Mexikóba költözött, hogy színésznő legyen. Televíziós karrierje 2008-ban indult be.
Esthercita Damian ex-felesége, aki sok nehézségen megy keresztül. Egy súlyos hajóbaleset után új személyazonossággal tér vissza. 
 
0 komment , kategória:  Film - színház  
Tegyük szebbé a világot
  2014-11-14 18:30:14, péntek
 
 
TEGYÜK SZÉPPÉ A VILÁGOT!


"Sokkal könnyebb változtatni azon, amit te teszel, mint azon, amit más tesz." Donald Walsch: Beszélgetések Istennel

Dolgok, melyeket titkoltak, titkolnak előlünk


David Icke könyve
A végtelen szeretet az egyetlen igazság. Minden más illúzió.


A történelem legnagyobb titka derülhet ki a FED-ről
http://www.vilaghelyzete.blogspot.hu/2013/02/a-tortenelem-legnagyobb-titka-derulh et.html

David Icke: Ébred már az oroszlán c. előadása 4 részben
http://www.youtube.com/playlist?list=PLQKWj3qzPLk5HYroJaQ0jNaRCh5jpy-D7

Medvegyev beismeri a földönkívüliek létezését
https://www.youtube.com/watch?v=SbyG6FO02JU&feature=player_embedded

Diana hercegnő halálának titka
http://www.naptemplom.eoldal.hu/cikkek/hirek_-amik-megvaltoztatjak-vilagunkat--ak tualis/diana-hercegno--halalanak-titka.html

Magyar helyzetelemzés 2012. Kisasszony havában / Czeke András előadása
http://www.youtube.com/watch?v=T8EGGUmhVYA

Titkos Társaságok - akik a háttérből irányítanak
http://www.youtube.com/watch?v=nt16sGDnT08&feature=player_embedded#!

Kalmár János előadása a titkos háttérhatalom ténykedéseiről
http://www.youtube.com/watch?v=0am5zBIIAL8&feature=share

Bill és Ted zseniálisan álcázott kalandja (Kik is valójában a jótékonykodó milliárdosok, és mik a valódi céljaik)
http://www.magyarvagyok.com/videok/listak/filmek/

Izgalmas témák és beszélgetések a FixHd TV Enigma című műsorában
http://www.youtube.com/results?search_query=enigma+fixhd&oq=enigma+fixhd& aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=11618l32946l0l34310l12l12l0l4l4l0l2 65l1534l0.4.4l8l0

Ördögi titkok - Tények 2001.09.11-ről (Bizonyítékok hosszú sora az elképesztő hazugságról, és a felelősök még mindig a helyükön vannak.)
http://www.youtube.com/watch?v=cEo36AxABg8&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=MzUoDTktQN8&feature=endscreen&NR=1

Alex Collier: A Hold titkai:
http://www.starlive.eoldal.hu/cikkek/okkult-hatalmak/alex-collier_-a-hold-titkai. html

Élet a Holdon (mi látható a Holdon, ha nem kendőzik el az igazságot)
http://www.youtube.com/watch?v=rG4ocKkT3jA

Miért is kell a NASA-nak felhőket gyártania?
http://www.youtube.com/watch?v=uPJ23Mbjk_Q&feature=fvwrel

Titkos képek a NASA és az ENSZ aktáiból
http://www.youtube.com/watch?v=ChmPUgkqSoY&feature=related

HAARP összeesküvés (Jesse Ventura 6 részes filmje) érdemes végignézni.
http://www.youtube.com/watch?v=UGjOiM8L_kY

Háború a nemzet ellen (1. DVD) kötelező megnézni!
http://www.youtube.com/watch?v=4ZuHzbPdiMg
http://www.youtube.com/watch?v=DWaw-kg9AwQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=NhAIwzGsc50&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=GFWKsNB51PQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=5AM-a9knV2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=TpbuEifGaP0&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=LgEW46KPoM0&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=IyVGy8opcWQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=rHzBvbI_61o&feature=related

Háború a nemzet ellen (2. DVD)
http://www.youtube.com/watch?v=O7bN2AZvvVo&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Ru8CFl6MGmk&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=QWJrK68I5Fc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=1KE-WqTGnR4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=KQgftAbdiBc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=LVLNGCjWqXM&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=9hn8vpYSuJU&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=B_VIVsX2FZ8&feature=

Hogyan vernek át minket "szabad rabszolgákat" már évszázadok óta. Gál Marcell előadása
http://www.kataklizma.info/2011/09/06/hogyan-vernek-at-minket-szabad-rabszolgakat -mar-evszazadok-ota

A magyar államadósság visszafizetését meg kell tagadni! Interjú Drábik Jánossal
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1ul4ZoeJV_s

Drábik János 2 részes előadása: NEM FIZETEK
http://www.magyarvagyok.com/videok/29-Oktato/93860-Drabik-Janos-NEM-FIZETEK-Hol-a -penz-1945-2011.html

Az emberi faj titkolt történelme
http://www.kataklizma.info/2011/05/31/az-emberi-faj-titkolt-tortenelme

Óriások pedig léteztek
http://www.youtube.com/watch?v=_mv6_f84s70&feature=related


Fenti Linkek zöme jelenjeg nem elérhető - Sajnálom!


Forrás:
http://tegyukszeppeavilagot.hupont.hu/72/dolgok-melyeket-titkoltak-elolunk#ixzz2e zgM0lL7


LinkAmi és ahogy nincs a médiában

Elhallgatott igazságok avagy a meztelen valóság a mátrixon túl.

Érdekel? »-csak októberig!!! Utána megszünik - EZ is!

Link 
 
0 komment , kategória:  Film - színház  
Unesco világörökségek pps
  2014-02-22 20:09:39, szombat
 
 UNESCO VILÁGÖRÖKSÉGEK PPS


Klikk a LINK-re

Unesco World Heritage
Würburgtól Ho Long Boy-ig /Vietnam/

LinkSpanyolország, Ordesa és Monte Perdio nemzeti parkból egy felvétel
Norvégia

Link


1000 szigetek - Canada

LinkEzer sziget

LinkTravel Canada-Capilano Suspension Bridge Vancouver

Link


 
 
0 komment , kategória:  Film - színház  
Ének az esőben
  2014-01-03 19:07:59, péntek
 
 ÉNEK AZ ESŐBEN


Talán még emlékeztek rá sokan?!
Ének az esőben... Egy kis nosztalgia!!!

Az Ének az esőben (Singin' in the Rain) egy 1952-ben bemutatott színes, amerikai filmmusical. A főszerepeket Gene Kelly, Donald O'Connor, Debbie Reynolds és Jean Hagen játsszák.

Stanley Donen alkotása minden idők egyik legnépszerűbb filmjének számít: az Amerikai Filmintézet (AFI) 2007-ben például minden idők legnagyobb amerikai filmjei között az 5. helyre sorolta. Az Entertainment Weekly listáján a 10. helyen szerepel, és a rangsorban egyetlen más musical sem előzi meg. A címadó sláger - részben a különböző feldolgozásoknak is köszönhetően - igazi örökzöldnek számít, bár kevésbé köztudott, hogy valójában egy korábbi filmből származik, akárcsak a dalok többsége: mindössze 2 új dalt írtak az Ének az esőben számára, ebből is az egyik plágiumgyanús.

Az Ének az esőben az egyik legbájosabb zenés film, amit valaha vászonra vittek. Ki ne ismerné a képsort, amikor egy jókötésű férfi dalol és táncol egy szál esernyővel a rend ámuló őre előtt a zuhogó esőben? Gyönyörű, szépséges és felejthetetlen a film és a zene. Még ennyi év után is nagyon szeretjük. Ez a film mindig örökzöld marad.

Filmtörténet..


Ének az esőben / Singin' in the Rain (1952) filmrészlet

Link"Singin' in the Rain" (Title Song) 1952 ~ Gene Kelly

Link
Dalszöveg

Ének az esőben, ó, nincs is jobb dolog,
Ének az esőben, egy kis dalt dúdolok,
Ének az esőben, de furcsa ritmusok,
Ének az esőben...

Úgy sír, zokog a szél, és rámtör az eső,
Én csak énekelek, szívem álmokat sző,
A zápor, s a szél nem bánthat sosem.
Már rég messze jár, mire észreveszem.
Az eső rámcsorog, de én boldog vagyok,
Ha csúf az idő, mindig rád gondolok,
És vár a siker, egy dal hozza el,
Az eső most velem énekel.

Ének az esőben, ó, nincs is jobb dolog
Ének az esőben, egy kis dalt dúdolok,
Ének az esőben, de furcsa ritmusok,
Ének az esőben...


Úgy sír az, zokog a szél, és rámtör az eső,...
...Az eső most velem énekel.
Hull az eső és én hallgatom,
Csúsznak a cseppek az ablakon,
Visszajössz hozzám egy szép napon,
Biztosan tudom, biztosan tudom,
Biztosan tudom, biztosan tudom.


Nálunk Záray Márta és Vámosi János előadásában ismert.

Link
Másik örökzöld zenéje:
Debbie Reynolds, Gene Kelly & Donald O'Connor - Good morning

Link


Link


 
 
0 komment , kategória:  Film - színház  
Ujévi áldás - PPs
  2013-12-28 19:38:20, szombat
 
 ÚJÉVI ÁLDÁS PPS

Link


 
 
0 komment , kategória:  Film - színház  
Elment az öszöd
  2013-09-01 20:13:48, vasárnap
 
 
ELMENT AZ ÖSZÖD


Elment az öszöd - a teljes film


Történet:
Tavaszi országgyűlési választások, őszödi beszéd és nyilvánosságra kerülése, MTV-ostrom, október 23-a az Astoriánál - ezek a fontosabb sarokkövei a filmnek, amely a közeli jövőben - 2017-ben játszódik, s a szereplők is innen gondolnak vissza 2006-ra. Egy ex-miniszterelnök, egy netes újságíró, egy betörő és egy biztonsági őr dialógusai adják a film keretét. A helyszín: a Kozma utcai börtön, ahol mindenki az ítéletére vár.


"A 2006-os esztendő talán a legsúlyosabb, leginkább terhelt esztendő volt a rendszerváltás óta. Filmem az esztendő fontos történéseit dolgozza fel, bemutatva a hátteret is.
Tavaszi országgyűlési választások, őszödi beszéd és nyilvánosságra kerülése, MTV-ostrom, október 23-a az Astoriánál - ezek a fontosabb sarokkövei a filmnek, amely a közeli jövőben - 2017-ben játszódik, s a szereplők is innen gondolnak vissza 2006-ra. Egy ex-miniszterelnök, egy netes újságíró, egy betörő és egy biztonsági őr dialógusai adják a film keretét. A helyszín: a Kozma utcai börtön, ahol mindenki az ítéletére vár.
A film módszere világszerte sikeres és elfogadott - kortárs közszereplőket színészek alakítanak ( pl. az angol miniszterelnökről, a királynőről vagy a Kennedy családról szóló játékfilm). Magyarországon ez a feldolgozási mód új, mint ahogy az is ritka, hogy kibeszéletlen társadalmi kérdéseket feszeget egy film, amely abszurd dráma és nem paródia, a jelenetek és események pedig valós alapúak.
Jogászok, politológusok, történészek és szakértők támogatták munkámat, hogy hitelesen ábrázolhassam a 2006-os év ma már történelmi eseményeit. Nem véletlen, hogy az őszödi beszéd a mai napig vitatéma. A következményeit pedig bőrünkön érezzük."
Dézsy Zoltán
rendező-producerTévéostrom, 2006. október 23., börtön és Gyurcsány, Gyurcsány, Gyurcsány.

Dézsy Zoltán rendező-producer elképesztő filmjét mindenkinek látnia kell!


Link
 
 
0 komment , kategória:  Film - színház  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 50 
2021.04 2021. Május 2021.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 135 db bejegyzés
Összes: 4124 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 140
  • e Hét: 3659
  • e Hónap: 19929
  • e Év: 248327
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.