Belépés
nobi94.blog.xfree.hu
Csak az számít, hogy tudd, mit akarsz, és küzdj érte. Vigyázz az útra, melyre lépsz, mert az élet útja kétes és nehéz. Ha lépsz, fontold meg léptedet! Koczkás Norbert
1994.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/16 oldal   Bejegyzések száma: 154 
Nyekk, a macska
  2023-07-28 16:21:38, péntek
 
  A Nyekk, a macska (Eek! The Cat) amerikai-kanadai rajzfilmsorozat, amelyet Savage Steve Holland és Bill Kopp készítettek a Nelvana közreműködésével a Fox Kids számára 1992 és 1997 között.
A műsor 5 évadot ért meg, 75 epizóddal. Egy epizód 24 perces. Szinkront az 1-2-3. évad kapott. Vetítés: TV2, Fox Kids, Jetix

Miről is szól a sorozat?
Nem számít hányszor húzzák-vonják, vadásszák le vagy roppantják össze,
ő mindig tettre készen visszatér.
Nyekkhez a mókában barátai is
csatlakoznak: Cápi a szomszéd véreb,
aki feleakkora mint ő,
de a fogai olyanok, mint a láncfűrész vagy igaz szerelme Annabelle,
aki habár négyszer akkora, mint Nyekk, rózsaszín tüllszoknyában és
magassarkúban parádézik.
Jószándékú, alapjában véve
szerencsétlen, de bátor macsek
Nyekk, kinek sokszor az esze
helyett a szíve diktál.



 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
Scooby Doo és a 13 szellem
  2023-07-24 17:41:16, hétfő
 
  A Scooby-Doo és a 13 szellem (eredeti címén The 13 Ghosts of Scooby-Doo) a hetedik spin-offja a Hanna-Barbera szombat reggeli rajzfilmjének, a Scooby-Doo, merre vagy? sorozatnak. 1985-ben készült a sorozat mind a 13 epizódja.

A szuperdetektívek, Diána, Bozont és Scooby-Doo szellemvadászatra indulnak, méghozzá nem is akármilyenre: ezúttal valódi szellemeket keresnek, sőt: a világ 13 leggonoszabb szellemét! Scoobyékhoz csatlakozik a picurka és gyors beszédű varázsló/szélhámos, Flim Flam, és a kis csapat a világ legnagyobb mágusa, Vincent Van Gond vezetésével (akit a legendás horrorszínészről, Vincent Price-ról formáztak, és akinek maga Price kölcsönzi a hangját)
Egy templom belsejében Pacni és Csonti éppen arra készülnek, hogy becsalják a halandókat a démonok templomába, hogy azok felnyissák a démonok ládáját, melybe egykoron a világ 13 legrettenetesebb démoni lelkét és szellemét zárták be, hogy ne háborgassák a Földet. A szellemek viszont csak úgy lehetnek szabadok, ha halandók felnyitják a ládát. A két együgyű szellem, akik a légynek sem tudnak ártani, Csonti és Pacni azt akarják, hogy Bozont és Scooby felnyissák a ládát.
Kizárólag Scooby-Doo kaphatja el őket újra, mert bizony ő volt az is, aki véletlenül felnyitotta a ládát, és kiengedte a szellemeket. A csapat a fél világot felforgatja a szellemeket kergetve, miközben a rajongók a körmüket rágják a képernyők előtt. Rettegj és rémüldözz te is: ezzel a 2 lemezes gyűjteménnyel a teljes sorozatot végigizgulhatod!


Vetítés: TV2, Cartoon Network, Boomerang

 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
Csutak úrfi
  2023-07-13 17:10:31, csütörtök
 
  A Csutak úrfi (Poil de carotte) 1996 és 1999 között futott televíziós francia rajzfilmsorozat, amelyet Jules Renard 1894-ben megjelent azonos című regénye alapján készült.

A sorozatot Franciaországban 1999. június 30. és 2001.április 10. között a TF1-en a TF! Jeunesse blokkban, majd 2006. július 26. és 2008 június 8. között a France 5, míg Magyarországon a Minimax mutatta be 2008-2009 táján.

Miről is szól a rajzfilmsorozat?
Csutak úrfi azért kapta csúfnevét,
mert égővörös haj éktelenkedik a kobakján. Bár tanárai nagyon elégedettek
vele és a környezete is hamar felismeri, hogy rendkívül éles eszű,
otthon állandó körülötte a feszültség.
A családi bonyodalmat az váltotta ki, hogy édesanyja halála után apja új asszonyt hozott a házba, a mostoha pedig nem tudja elviselni, hogy Csutak úrfi
mindenben felette áll az ő drága kis fiacskájának, Félixnek.
De a 10 éves kisfiú szerencsére bírja
cérnával.
Ebben nem csak barátai segítenek,
hanem jó humorérzéke, vagánysága is.


 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
Babe 2 - Kismalac a nagyvárosban
  2023-04-22 21:23:59, szombat
 
  Babe 2 - Kismalac a nagyvárosban
Babe: Pig in the City (1998)
Egyéb címek: Babe 2.
Nemzet: ausztrál
Stílus: családi, fantasy
Hossz: 88 perc

Miről is szól a film?
A pirospozsgás vidám kismalac fürdik a dicsőségben, miután kutyákat is megszégyenítve megnyerte a helyi juhászversenyt. Arthur gazda (James Cromwell) visszautasít minden ajánlatot
Babe megvételére. Sajnos azonban súlyosan megsérül munka közben. Felesége, Esme (Magda Szubanski) nem bírja továbbvinni a farmot. A bankok könyörtelenül be akarják hajtani adósságaikat. Esme kénytelen a nagyvárosba utazni, hogy rendezze a farm sorsát. Babe és Esme az egyetlen olyan szállodába mennek, ahol háziállatokat is befogadnak.
A környékbeli lakók azonban éppen akkor elégelik meg az állatokat és elszállíttatják őket. Babe elmenekül és megpróbál újdonsült kis barátai kiszabadításában segíteni.

A filmnek készült egy első része is, melynek tartalma:
Babe, a kismalac vidáman és boldogan éli életét.
Ám minden megváltozik, amikor az anyját elhurcolják egy teherautón, amely mindig elviszi a disznókat, de sohasem hozza vissza őket. Idővel a kurta farkú kismalac is a vásáron köt ki, ahol a sors összehozza a szófukar Hoggett gazdával.
A férfi hazaviszi a farmjára, ahol minden állatnak megvan a maga helye.
A szeretetre méltó kismalac belopja magát a többi állat szívébe, miközben régi malacvágya is teljesül, juhászkutya lesz belőle.
A gazdája benevezi az év terelőversenyére. Babe a birkákkal összefogva készül a nagy eseményre.

Babe
(1995)
Egyéb címek: Babe, the Gallant Pig
Nemzet: ausztrál
Stílus: vígjáték, családi
Hossz: 92 perc

Előzetes és részlet:
https://youtu.be/XoMZtqQq3LQ
https://youtu.be/3tZ2S-as7yk
 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
Egy bogár élete
  2023-04-16 15:16:26, vasárnap
 
  Az Egy bogár élete (eredeti cím: A Bug's Life) 1998-ban bemutatott egész estés amerikai 3D-s számítógépes animációs filmvígjáték, amely a 2. Pixar-film. Az animációs filmet John Lasseter és Andrew Stanton rendezte, a Pixar Animation Studios készítette, és a Walt Disney Pictures forgalmazta.

Miről is szól a film?
Minden évben, a hangyák kolóniájának be kell gyűjtenie a termést a rettegett sáskák számára. Az egyik hangya, Fürge, feltaláló, aki szerkezeteivel több galibát okoz, mint amennyit segít. Legújabb gépezete, amely az aratást könnyíti meg, elszabadul, s ennek eredményeképp a sáskáknak nagy erőfeszítés árán összehordott maghalom a vízben köt ki, épp mielőtt a fenyegető rovarok megérkeznek. Vezetőjük, Szökken a nyár végéig ad haladékot a hangyáknak az újbóli felhalmozásra, azonban megkettőzi az adagot, miután Fürge előlép a hangyakirálynő legkisebb lánya, Pötty védelmében. Ügyetlensége miatt Fürge a kolónia királyi tanácsa elé kerül. Mikor azt javasolja, hívjanak harcos bogarakat segítségül, Atta hercegnő, a trón örököse engedélyezi az utat Fürgének, ám pusztán azzal a szándékkal, hogy eltüntesse az útból, míg az újabb begyűjtés tart.

A rovarok városához érve, amely egy lakókocsi alatti szeméthalom, Fürge belebotlik egy csapat állását vesztett cirkuszi bogárba, akiknek legutóbbi előadásuk káoszba fulladt, s egy kis közjáték okán harcosnak véli őket. A művészlelkületű társaság ugyanakkor tehetségkutató ügynöknek gondolja Fürgét, aki a számukat szeretné bemutatni szigetén. A tanács nagy meglepettségére, Fürge rövidesen visszatér a kolóniába, ahol hősökként fogadják és ünneplik a jövevényeket; egyedül Attának vannak kétségei a szedett-vedett társasággal kapcsolatban, s kis híján fültanúja is lesz annak, mikor Fürge és a cirkuszosok rájönnek tévedésükre. Már éppen lelépnének a vendégek, mikor Pötty bajba kerül. Együttes erővel Fürge és a csapat megmenti a csöpp hangyát az éhes madártól, ami megszilárdítja mindenki hitét, így Attáét is, aki másképp kezd tekinteni Fürgére.

A sáskák búvóhelyén Szökken fivére, Korpa azt javasolja bátyjának, hogy ne menjenek vissza a hangyák szigetére, hiszen bőségesen elég élelmük van az esős évszakra idejére. Szökken emlékezteti őt és a többieket is, hogy ha nem tartják félelemben a hangyákat, eszükbe juthat számbeli fölényüket ellenük fordítani, s végleg elűzni őket. Elindulnak hát behajtani a termést. Mivel korábban tudomására jutott, hogy a szöcskét egyszer kis híján felfalta egy madár, Fürge azt a tervet eszeli ki, hogy egy álmadárral kergessék el terrorizálóikat. Javaslatát a cirkuszi bogarakon keresztül tárja a tanács elé, hogy azok úgy véljék, a ,,harcosok" ötletét valósítják meg. A hangyák így a begyűjtési munka helyett a madár megépítésébe fektetik energiájukat, ám épp miután elhelyezik azt a fa odvába, feltűnik a cirkuszi porondmester előadóit keresve. Kiderül az igazság; Atta száműzi Fürgét, s a hangyák kétségbeesetten igyekeznek annyi magot gyűjteni, amennyit
csak tudnak. Képtelenek az elvárt mennyiséget felhalmozni, s mikor Szökken megérkezik, átveszi az uralmat a boly felett, a sziget minden élelmét magához rendelve.

Pötty fültanúja lesz a sáskák tervének, miszerint dolguk végeztével megölik a királynőt, így rejtekhelyéről Fürge és a cirkuszosok nyomába ered. Meggyőzi őket, hogy visszatérjenek és üzembe helyezzék a madarat az eredeti elképzelés szerint. Az álcázott szárnyas halálra rémíti a sáskahadat, s már épp megkezdenék a visszavonulást, mikor a mit sem sejtő porondmester lángra gyújtja a madarat. A feldühödött Szökken ráuszítja kerge csatlósát Fürgére, akit a sáska rendesen helyben hagy, de nem annyira, hogy ne tudjon feltápászkodni és szavaival felnyitni népe szemét: a sáskák nem többek, mint élősködők, akiknek szükségük van a hangyákra. Az erőfölényükről meggyőződő hangyák együttes erővel rohanják le a betolakodókat, s mindőjüket elkergetik - kivéve Szökkent, akit foglyul ejtenek. Vihar csap le a szigetre, s kitör a pánik a hangyák között. Szökken kihasználja az alkalmat és Fürgét felkapva a magasba száll, hogy végezzen vele egyszer s mindenkorra. Atta alattvalója segítségére siet, s ketten együtt az igazi madár fészkéhez csalják Szökkent. Szökken sarokba szorítja Fürgét, ám az utolsó pillanatban felbukkan a madár, elragadja a sáskát és megeteti fiókáival.

A tavasz beköszöntével a Korpával kibővült cirkuszosok elbúcsúznak a hangyáktól. Atta lesz az új királynő, s párjául Fürgét választja, akinek aratógépét a kolónia hasznosítja az újabb begyűjtéshez.

 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
Visszatérés a Boszorkány-hegyről
  2023-04-16 15:13:15, vasárnap
 
  Visszatérés a Boszorkány-hegyről
Eredeti címe:
Return from Witch Mountain (1978)
Nemzet: amerikai
Stílus: családi, fantasy, kaland
Hossz: 95 perc

Miről is szól a film?
Dr. Gannon a sötét lelkű tudós és bűntársa, a vénkisasszony Letha
elrabolja Tony-t, a természetfölötti képességekkel rendelkező kisfiút.
Beépítenek egy szerkentyűt a
gyermek agyába, hogy hatalmukban tarthassák és kihasználhassák erejét
amely akkora, hogy autókat képes a
magasba emelni vele.
Tony szintén misztikus tudású húga egy csapat iskolakerülővel együtt nekivág, hogy kiszabadítsa testvérét és
megmentse Los Angelest a fenyegető nukleáris katasztrófától.

A film előzetese:
https://youtu.be/WJ4Tx4Vq_K8

 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
Óz, a hatalmas
  2023-04-16 09:20:43, vasárnap
 
  Az Óz, a hatalmas (eredeti cím: Oz, the Great and Powerful) egy 2013-ban bemutatott amerikai fantasztikus-kalandfilm.
A film L. Frank Baum Oz, a nagy varázsló című világhírű regénye alapján készült, továbbá egy előzmény az 1939-es Óz, a csodák csodája című film történéseinek.
A film visszanyúl a kezdetekhez és bemutatja, hogyan lett Ózból, a pitiáner kis cirkuszi bűvészből a mindenki által ismert és tisztelt nagyhatalmú varázsló.

Miről is szól a film?
1905-ben, Kansasben Oscar "Oz" Diggs egy pitiáner kis bűvész egy vándorcirkuszban, szélhámos, valamint nagy nőcsábász. Miután felsül egyik nagy mutatványában, csalódást okoz egy beteg kislánynak, és megtudja, hogy egyetlen igaz szerelme hozzámegy egy másik férfihoz, úgy érzi, ennél rosszabb már nem lehet. Csakhogy ekkor egy tornádó magába szippantja őt, miután egy hőlégballonnal távozik a cirkuszból. Oscar kétségbeesetten imádkozik, hogy nem akar meghalni, és ha élve megússza ezt a kalandot, megígéri, hogy mostantól jó ember lesz. A tornádócsőben kavarogva eszméletét veszti, s mikor magához tér, egy különös, ismeretlen helyen találja magát: Óz birodalmában.

Oscar hőlégballonja lezuhan egy folyó közepén. Itt hősünk találkozik Theodórával, egy fiatal és gyönyörű boszorkánnyal, aki abban hisz, hogy egy megjövendölt varázsló elpusztítja a gonosz boszorkányt, aki megölte Óz királyát. Szerinte Oscar a várva várt nagy varázsló, és azért jött, hogy békét és boldogságot hozzon a birodalomba, így elvezeti őt Smaragdvárosba. Az út során Oscar elcsábítja Theodórát, ahogy a legtöbb nőt szokta, s az ifjú boszorkány halálosan beleszeret Oscarba. Smaragdvárosban találkoznak Theodora nővérével, a szintén szépséges Evanórával, aki elmagyarázza Oscarnak, hogy a gonosz boszorkány a sötét erdő mélyén lakik, és csak úgy lehet megölni, ha a saját varázspálcáját ellene fordítják. Ha Oscar sikerrel jár, ő lehet Óz új uralkodója, s minden képzeletet felülmúló gazdagság vár reá.

Oscar tehát útnak indul a sötét erdőbe, hogy legyőzze a gonosz boszorkányt. Útja során melléje szegődik egy Finley nevezetű repülő majom, ami elkötelezi magát Oscar mellett, miután megmentette őt egy oroszlántól. Eljutnak egy lepusztult porcelánvárosba, amit a gonosz boszorka seregei romboltak szét. Itt Oscar meggyógyít egy árván maradt kínai kislányt, egy élő porcelánbabát, akinek megragasztja eltört lábait. Immár ő is csatlakozik hozzájuk. A kis csapat eljut a sötét erdőbe, ahol szembekerülnek a "Gonosz boszorkánnyal", Glindával. Ő elmondja, hogy ő Óz hajdani királyának lánya, akit Evanora ölt meg, és, hogy Evanora az igazi gonosz boszorkány. Mindezt Evanora végignézi kristálygömbjén át, és repülő majomseregeit küldi Oscar és Glinda ellen, hogy végezzenek velük, ám ők szerencsésen megmenekülnek.
Theodora a kristálygömbben látja, hogy Oscar együtt van Glindával, amitől igencsak elszomorodik. Evanora elhiteti vele, hogy Oscar mindvégig csak játszott vele, sosem szerette őt igazán. Felajánlja, hogy egy varázslat segítségével segít neki örökre elfelejteni Oscart, és egy mágikus almát nyújt
át neki. Ám galádul becsapja a húgát; amint Theodora beleharap az almába, elveszti minden szépségét, és kedvességét, a szíve megkeményszik, a bőre bezöldül és megcsúnyul. A gonosszá vált Theodora bosszút esküszik Oscar ellen, amiért megbántotta őt.

Smaragdvárosban megrettenti a lakókat, azzal fenyegetve, hogy ő és Evanora lecsapnak a városra félelmetes seregükkel, hacsak a nagy varázsló nem áll ki ellenük. Oscar elbizonytalanodik, és menekülőre fogná a dolgot, noha Glinda biztosítja őt, hogy le tudja győzni a boszorkányokat, mert ha nem is igazi varázsló, de ennek ellenére tehetséges, és nagy tudás lakozik benne. Oscar ezen felbátorodva, és felidézve magában nagy hőse (Thomas Alva Edison) munkásságait, elhatározza, hogy azt fogja tenni, amihez a legjobban ért: a szemfényvesztéshez. Smaragdváros polgárainak segítségével megszervezi eddigi legnagyobb bűvésztrükkjét.

Elérkezik a nagy csata napja, Evanora és Theodora a város ellen uszítják félelmetes repülő majomseregüket, megrettentve ezzel a városlakókat. A harc során Glinda is fogságba esik, akivel Evanora egyszer s mindenkorra végezni akar. Oscar látszólag el akar menekülni egy hőlégballonnal, amit a boszorkányok észrevesznek, és felgyújtják, így mindenki halottnak hiszi őt. Ám Oscar nem tartózkodott a ballonban, hiszen ez csak a trükkjének egy része. Később "varázslatos módon" megjelenik egy füstfelhőben (amire valójában egy kivetítő sugározza ki az arcát), és némi tűzijáték segítségével teljesen ámulatba ejti Óz népét, ezáltal mindenkivel elhitetve, hogy ő a hatalmas, nagy varázsló. Mivel a boszorkányok képtelenek átlátni Oscar trükkjein, vagy harcolni az ellen, így visszavonulót fújnak. Oscar bocsánatát fejezi ki Theodórának, amiért megbántotta őt, és elmondja, hogy mindig szívesen látják őt Ózban, de Theodora nem hallgat rá, és örök bosszút esküszik a varázsló ellen. Evanora ezalatt végzetes varázspárbajt vív Glindával, melyből utóbbi kerül ki győztesen; összetöri Evanora varázserejű nyakláncát, amitől ő elveszti szépségét, fiatalságát, és minden hatalmát. Glinda örökre száműzi őt Ózból, de Evanora megesküszik, hogy egyszer még visszatér, majd majomserege szárnyain elrepül.

A boszorkányok legyőzésével Ózban béke köszönt be, Oscarból pedig az a nagy varázsló válik, akire mindenki számít. Noha nincs varázsereje, a maga módján képes segíteni és védelmezni a népét. Köszönetet mond a barátainak, amiért hittek benne, és egyenként megajándékozza őket, ezzel mindenki legnagyobb álmait váltja valóra.

A film előzetese:
https://youtu.be/PvtFLgaQCZQ


 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
Szuper haver
  2023-04-15 10:17:03, szombat
 
  A Szuper haver egy 1999-ben bemutatott animációs sci-fi akciófilm Brad Bird rendezésében.

Eredeti címe:
The Iron Giant
Nemzet: amerikai
Stílus: animációs, családi, fantasy
Hossz: 86 perc

Miről is szól a film?
Az 1950-es évek Amerikájában járunk,
amikor is egy hatalmas földönkívüli robot csapódik a tengerbe, majd onnan kimászva a közeli erdőben bújik el.
A különös robot fémtárgyakat eszik, többek között autókat és traktorokat is elfogyaszt.
A katonaság Kent Mansley ügynök
vezetésével és egy helyi fiatal,
Hogarth is a keresésére indul, majd a katonaságot megelőzve megtalálja és befogadja. Közöttük egy különös barátság kezd kialakulni.
Hogarth elhatározza, hogy új barátját bármi áron meg fogja védeni.
Ebben segítségére siet Dean McCoppin vaskereskedő-művész is.

Hogarth új barátját képregényekkel tömi, többek között Superman kalandjait olvassa fel neki.
Kent Mansley ügynök félelmében egy atomfegyverrel próbálja az óriást elpusztítani, ám kapkodásával veszélybe
sodorja a kisváros lakóit is.
Csak egyvalaki mentheti meg a várost és a lakosokat, mégpedig a hatalmas robot, ki életét áldozva pusztítja el az atomrakétát.
A robbanástól darabjaira esik, ám ezek a darabok jelzéseket küldenek
egymásnak és elindulnak megkeresni
egymást, hogy talán ismét egy hatalmas robottá álljanak össze.

Itt nézheted meg magyarul:
https://mesekincstar.tv/szuper-haver-teljes-mese/


 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
Okko szállója
  2023-04-15 08:26:41, szombat
 
  Az Okko szállója (angol címén Okko's Inn) japán gyermekregény-sorozat, amelyet Reidzsó Hiroko írt és Aszami illusztrált.
A regényt 20 kötetben adta ki a Kodansha 2003 és 2013 között az Aoi Tori Bunko márkája alatt. Egy mangafeldolgozás is megjelent Óucsi Eiko rajzolásában a Kodansha Nakajosi sódzso mangamagazinjában, a fejezetek hét tankóbon kötetbe gyűjtve is kiadásra kerültek.
A DLE és a Madhouse gyártásában egy 24 részes animeadaptációt és egy anime filmet is bemutattak 2018-ban.
Az animét Magyarországon a Viasat Film tűzte műsorára 2022-ben.

Miről is szól a sorozat?
Miután elvesztette szüleit egy autóbalesetben, Szeki "Okko" Oriko a nagymamájához, Minekóhoz költözik a
Tavaszváró (Hananoyu) Szállóba,
egy rjokanba.
A szálló örököseként Okkónak meg kell tanulnia a szállodavezetést, s kis ügyvezetőként segíti nagymamája munkáját.
Okko nem sokkal érkezése után összebarátkozik egy fiú, Tacsiuri "Uribo" Makoto szellemével, Mineko késő gyerekkori barátjával, aki mások tudta nélkül segít Okkónak és lelket önt bele, ha letaglózná a kemény munka.
Az iskolában Okko találkozik Akino Macukival, egy rózsaszín lolita divatot követő, önző lánnyal, akinek a családja vezeti a rangos Őszutó (Harunoya) Nagyszállót. Kezdetben nem jönnek ki jól egymással, de később sok segítséget kap Okko Macukitól. Okko egy másik szellemmel,
Akino Mijóval is találkozik, aki Macuki nővére volt, de mivel csak Okko látja őt, vele marad a Tavaszváró (Hananoyu) Szállóban.
Okko a néhai nagyapjától kapott csengő segítségével elengedi Szuzukit, egy kis csengettyűkoboldot, akiről kiderül, hogy ő vonzza a Tavaszváróba a különleges és problémás vendégeket.

Főszereplők:
Okkó - Hegedűs Johanna
Uribo - Kelemen Noel
Mijó - Bak Julianna
Csengettyűs Kobold - Kovács András Bátor
Macuki - Engel-Iván Lili
Minekó - Zsolnai Júlia
Ecukó - Udvarias Anna
Kó - Bordás János
Genzó - Németh Gábor
Mesélő - Haffner Anikó
Miki - Markovics Tamás

 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
A Vadon hercegnője
  2023-04-15 08:21:03, szombat
 
  A vadon hercegnője (angol címén Princess Mononoke) 1997-ben bemutatott japán animációs történelmi fantasy film. Mijazaki Hajao írta és rendezte,
valamint a Studio Ghibli gyártásában készült.

Miről is szól a film?
Egy óriás vaddisznó, amelyet démon szállt meg, megtámad egy emisi falut. Az utolsó emisi herceg, Asitaka kénytelen kiiktatni a harcban, azonban a vadkan megátkozza.
Az átok jobb kezére telepszik, s bár emberfeletti erőt ad neki, de ő maga is tudja, hogy végül el veszi az életét. Asitaka ezért a falu jósának, Hii-szamának tanácsára elhagyja népét és nyugatra megy, hogy gyógyírt találjon. Útja során találkozik Dzsigóval egy vándor szerzetessel, aki elárulja neki, hogy segítséget kaphat az erdő szellemétől, melynek erdejét óriási állatistenek lakják. Az erdő mellett található Vasváros (új szinkronban Vasgyár) lakói a vaskohóik fűtéséhez folyamatosan irtják az erdőt, hogy vasat és tűzfegyvereket állítsanak elő, melyekkel képesek felvenni a harcot az erdő fenevadjaival. Az erdőben lakó állat-istenek között találhatók óriás farkasok, mint Moro, a farkas istennő, aki örökbe fogadta Szant, egy fiatal lányt, amikor annak szülei meghaltak. Szant a vasvárosiak csak a ,,Vadak hercegnőjének" hívják.

Nyugatra tartó útja során Asitaka két sérült vasvárosira bukkan, akiket a farkasok sebesítettek meg. A sebesültekkel az erdőn keresztül elindul Vasvárosba, amikor megpillantja az Erdő Szellemét új szinkronban Vadistent), egy lényt, amely nappal kirin-szerű alakot ölt, éjszaka pedig erdő fölé magasodó alaktalan lépegető óriás.
Asitaka visszatér Vasvárosba, de kihasználva, hogy a férfiak távol vannak, azt szamurájok vették ostrom alá, ezért elindul értesíteni Ebosit. Eközben Okkoto és a vaddisznók nem képesek felvenni a harcot a tűzfegyverekkel szemben, és szinte mindannyian elpusztulnak. Okkoto megsérül és elkezd démonná változni. Szan próbálja megakadályozni, hogy Nago sorsára jusson, de az ő testén is felcsapnak a rontás jelei. Asitaka és a harc során szintén megsérült Moro mentik meg a lányt. Megjelenik az Erdő Szelleme, aki elveszi Moro és Okkoto életét is. Ebosi emberei közben vaddisznónak álcázva behatolnak az erdőbe és Okkotót követve eljutnak az Erdő Szelleméhez. Ebosi többször rálő a szellemre, végül lefejezi abban a pillanatban, amint éjszakai formáját kezdi el felvenni. Dzsigo begyűjti a fejet, de az Erdő Szelleme a ,,halál pusztító istenévé" változik és miközben a fejét keresi, elkezd mindent elpusztítani maga körül - beleértve Vasvárost is. Asitaka és Szan Dzsigo után erednek, hogy visszaszerezzék a fejet és visszaadják az Erdő Szellemének mielőtt még felkel a Nap. Miután ez megtörténik, az Erdő Szelleme eltűnik, de pusztulásával mindent meggyógyít maga körül: a földet, a leprásokat, Asitakát és Szant. Az emberek és a természet egyensúlya tehát visszaállni látszik. Szan viszont nem tudja megbocsátani az embereknek, amit tettek, s úgy dönt, hogy továbbra is az erdőben fog élni. Asitaka a városban marad és segít újjáépíteni azt, de megígéri Szannak, hogy időnként meglátogatja. Ebosi elképed azon, hogy Asitaka, Szan és farkasok mentették meg őt és Vasváros lakóit, és elhatározza, hogy egy jobb várost építenek a romokon. A film záró képsorain egy kodama jelenik meg az újjászülető erdőben.

 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
     1/16 oldal   Bejegyzések száma: 154 
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 220 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 48
  • e Hét: 197
  • e Hónap: 386
  • e Év: 5118
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.