Belépés
hunjano.blog.xfree.hu
A szkítha népek hosszúéletűek s mi ennek a fajnak vagyunk utolsó hajtása . A szkítha összesség ma: a magyar." /Csuray Károly / "A szólás szabadság... Hunjano
1965.01.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
A Bajkeverők IV.
  2010-12-01 11:38:57, szerda
 
 
A Bajkeverők IV.

A chaszideusok szerint az ember igazi boldogsága, hogy elmerüljön Isten szemlélésébe. Mivel pedig az ilyen egyesülést nyomott vagy szomorú hangulatban nem lehet elérni, a chaszideusnak vidámnak kell lennie. Ezt elérendő kötelessége szeszes italt fogyasztania.

A chaszideusnak bátornak is kell lenni, azaz mindennel dacolnia kell, ami a caddik akaratával ellenkezik.

A zsidóság felvilágosultabb részei a caddikokat közönséges csalóknak tartják, de megtűrik őket, mert a caddik nélkül megtörne a vallásosság az effajta zsidók körében. Általában elmondhatjuk, hogy a chaszideus zsidóság az emberiség legtudatlanabb, legbabonásabb és legdurvább rétegéhez tartoznak, akik az Istenség iránti kötelességeiket ugyan a legpontosabban teljesítik, de ugyanakkor hazudnak, lopnak, csalnak, sőt gyilkolnak és több helyütt rabjai az iszákosságnak.

(Ha meggondoljuk, hogy kormányaink a múlt század második felében főképp chasszideus zsidóság beszivárgását tették lehetővé a magyarság közé és hogy a köznevetségbe fullasztott Istóczyn és Egánon kívül senki sem látta ennek az inváziónak a veszedelmét, azt kell mondanunk, hogy a vaksággal sújtott akkori vezetőség döntötte sírba Magyarországot.)

Egy következő mérsékeltebb, de épp oly csaló szekta a Frank Jakab által az 1700-as évek közepe táján alapított ú. n. frankista szekta. Frank anti-talmudista álmessiás és rajongó kabbalista, egyike a legfurfangosabb zsidó szélhámosoknak. Törökországba került s itt kisebb vagyont sikerült szereznie és itt adták neki a Frank nevet. Visszatérve Galíciába a szegény és tudatlan zsidók között elindította messiása szélhámosságait felhasználva a sabbatai-féle mozgalom körüli tapasztalatait. Kijelentette, hogy ő a megtestesült Istenség és tudatlan hívei imákat intéztek hozzá. Amikor misztikus orgiákon kapták rajta, mind az ortodox zsidók, mind a keresztények üldözni kezdték.

Fantasztikus szélhámossággal elhitette a kameneci katolikus püspökkel, hogy hívei a Talmud helyett a Zohárt ismerik el igaz szent könyvnek s ebben a Szentháromságról, Isten megtestesüléséről szóló keresztény tanok megtalálhatók. Így helyezte magát és híveit a püspök védelme alá.

A védelem csak egy ideig tartott, mert a káptalan rájött az ámításra. A frankisták török területre menekültek, itt meg az ortodox zsidók vádolták be őket. Frank ügyes fogással azzal állt elő a lembergi érseknél, hogy hajlandók mindnyájan a katolikus hitre térni. Hosszú huzavona és halogatás után végre meg kellett keresztelkednlök. Franknak keresztapaságát a rövidlátó nemesség biztatására maga III. Ágost lengyel király vállalta el.

Hamarosan kiderült azonban, hogy Frank továbbra is prófétának és messiásnak tisztelteti magát hívei előtt. A per során kiderült az is, hogy Frank már előzőleg az iszlám hitét is fölvette. A törvény szerint halálra kellett volna ítélni, de mivel a király keresztfia volt, életfogytiglani fegyház büntetést kapott.

Évek múlva szigorú büntetése enyhült annyira, hogy újra fölvehette híveivel a kapcsolatot. Ekkor a varsói ortodox görög püspökhöz fordult és rajta keresztül II. Katalin orosz cárnőhöz. Levelében kifejtette, hogy a katolikusok azért tartják őt fogva, mert azt találta mondani, hogy az ortodox görög vallás az igazi vallás és ezt nyíltan hirdetni is merte. De a rabbinita zsidók oly befolyással voltak Oroszországban, hogy levelére választ sem kapott.

Amikor azonban Lengyelország első felosztása alkalmával Frank börtöne orosz kézre került, Frank kémül ajánlkozott föl az oroszoknak a lengyelek ellen. S ettől fogva nagy pénzeket húzott a cárnőtől. Hívei élére állt, híre és vagyona egyre nőtt.

Tanítása a következő: 1) Frank is Isten megtestesítője, 2) minden hitvallás és szertartás elvetendő Talmud ellenes, 3) a vallásnak célja a meggazdagodás és az élet örömei, 4) a csalás csak helytelen elnevezése az ügyességnek, 5) az első és legfontosabb kötelesség a szent Úr iránt való vak engedelmesség.

Frank a fokozottabb siker céljából beállította üzelmeibe nemesi keresztatyja költségen előkelő nevelésben részesült lányát Évát. Éva, az új hit megtestesülése, meglehetősen kétes szerepet töltött be a kolóniában.

Tulajdonképpeni célját, t. i. hogy nagyobb földbirtokhoz jusson akkor érte el, amikor az egyik eladósodott herceg várkastélyát és birtokát megvette. Egyúttal báróvá is lett. Visszavonuló életet élt, sőt jótékonykodott, ezért a környező lakosság szerette a Szent Urat. Mindamellett feslett életű lányával fejedelmi fényűzésben élt, sőt oly híreket kezdett terjeszteni magáról, hogy ő voltaképpen a meggyilkoltnak hitt III. Péter orosz cár, Éva pedig az orosz cárnőnek természetes gyermeke.

A nagy lábon való élet folytán adósságai nőttek. Amikor a vén világcsaló halálát közeledni érezte, mégegyszer körlevelet intézett híveihez, felszólítva őket, hogy látogassák meg. És hívei jöttek, mesés kincseket hozva hódolásul a nagyúrnak. Temetése nem katolikus, hanem zsidó rítus szerint történt. Halálával a szekta lassan széthullt, eloszlott, bizonyítva, hogy semmiféle közeledés nem várható a zsidóktól a kereszténység irányába.
 
 
0 komment , kategória:  A Bajkeverők IV.   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 2960 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 193
  • e Hét: 614
  • e Hónap: 6736
  • e Év: 389772
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.