Belépés
anitahajdu.blog.xfree.hu
Minden ember lelkében dal van, És saját lelkét hallja minden dalban, s akinek szép a lelkében az ének, az hallja mások énekét is szépnek! H anita
1965.12.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Lencse saláta...
  2013-12-16 23:45:08, hétfő
 
 

Lencse saláta


Link



Hozzávalók:
-60dkg lencse
-4pár virsli
-2 nagy fej lilahagyma
-3 gerezd fokhagyma
-petrezselyemzöld
-8evőkanál borecet
-8 evőkanál olaj
-fél citrom leve


A virslit megfőzöm,felkarikázom.

A lencsét sós vízben megfőzöm.

Marinádot készítek közben:az ecetet,olajat,citromlevet és a zúzott fokhagymát
kevés vízzel összekeverem,sózom,borsozom.

A megfőtt, lecsepegtetett langyos lencsét egy mélyebb tálba teszem,
ráöntöm a marinádot,a vékony csíkokra szeletelt lilahagymát,és a virslit,
az egészet lazán összeforgatom. Megszórom apróra vágott petrezselyemmel.

Rögtön is fogyasztható,de akár másnap,hidegen is nagyon finom.
Magában önálló ételként,de akár húsok mellé is.



Link

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-Zöldséges,Hal..+Köret  
Gombafejek sörtésztában ...
  2012-04-12 23:17:12, csütörtök
 
 
GOMBAFEJEK SÖRTÉSZTÁBAN

Link


Hozzávalók:

- 25 dkg gomba
- 2 tojás
- 2 dl sör
- 1 ek olaj
- só
- olaj a sütéshez
- 10 dkg liszt



Elkészítése

A gombákat megtisztítjuk.
A tojások sárgáját kikeverjük a sörrel,majd hozzáadjuk a lisztet, sót
és a tojások keményre vert habját. utoljára adjuk hozzá az olajat.
A gombafejeket belemártjuk az elkészített sörtésztába.
bő, forró olajban hirtelen aranybarnára sütjük.
Rizzsel, sült burgonyával és tartármártással tálalhatjuk.


( Csináljátok meg ezt csirkemell filéből. Hát aztán igazi ünnepi kaja!! )


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-Zöldséges,Hal..+Köret  
Parajban sült halfilé recept...
  2012-04-03 11:42:00, kedd
 
  Parajban sült halfilé recept


Link




hozzávalók 3 főre ...

45 dkg kg leveles paraj (mirelit)
40 dkg halfilé (fagyasztott)
15 dkg vaj
4 gerezd fokhagyma




Elkészítés:

1. Tűzálló tálat alaposan kivajazzuk a vaj harmadával.

2. A fokhagymát összetörjük, a maradék 10 dkg vajat felolvasztjuk,
majd elkeverjük benne a fokhagymát.

3. A felengedett paraj felét a tálba terítjük.
Sózzuk, fokhagymás vajjal meglocsoljuk.

4. Ráfektetjük a halszeleteket, megsózzuk.

5. Beterítjük a spenót másik felével, újra megsózzuk
és meglocsoljuk a fokhagymás vajjal.

6. Forró sütőben megsütjük.



Tettem rá egy kis főzőtejszínt, és megszórtam reszelt parmezánnal,
mellé pirított újkrumpli volt.
Sütés: majd' egy óra, 180 fokon.












További sült hal receptek (link)


Link







 
 
0 komment , kategória:  Receptek-Zöldséges,Hal..+Köret  
Török kisir recept (bulgur)
  2012-03-16 02:59:56, péntek
 
 

Török kisir recept


Link




hozzávalók 4 főre

- 2 dl bulgur
- 1 db paradicsom
- 8 szelet uborka
- 2 szál újhagyma
- 3 ek olívaolaj
- fél citrom leve
- 1 ek pirospaprika
- petrezselyem
- só



Elkészítés :

A bulgurt a pirospaprikával és egy csipet sóval készre főzzük.
Közben a zöldségeket nagyon apróra vágjuk.
Ha megfőtt a bulgur, hozzáöntjük a zöldségeket, az olívaolajat és a fél citrom levét.
Megkeverjük. Ha kell, utóízesítjük.


ajánlat
Köretként adhatjuk.








 
 
0 komment , kategória:  Receptek-Zöldséges,Hal..+Köret  
Füstölt lazacos-gombás gnocchi ...
  2012-03-08 22:44:25, csütörtök
 
  Füstölt lazacos-gombás gnocchi


Link



Hozzávalók :

50 dkg gnocchi
15 dkg gomba
15 dkg füstölt lazac
1,5 dl tejszín
petrezselyemzöld
fél citrom leve


Elkészítés :

1. A gnocchit főzzük ki a csomagoláson található utasítás szerint.

2. A megtisztított, felvágott gombát kb. 5 percig pirítsuk kevés olajon,
majd adjuk hozzá a felcsíkozott lazacot, és pirítsuk tovább.

3.Picit sózzuk, szórjuk rá a petrezselymet és facsarjuk rá a citrom levét,
majd adjuk hozzá a tejszínt.

4. Végezetül a kifőtt gnocchit öntsük hozzá, keverjük jól össze.

5.Tálaláskor 1-2 citromkarikát helyezzünk rá.


Az eredeti recept tagliatelle tésztával írja.
Szerintem gnocchival laktatóbb.
Tonhallal is el lehet készíteni!






 
 
0 komment , kategória:  Receptek-Zöldséges,Hal..+Köret  
Karfiol sajttal ...Karfiol sajttal
  2012-02-25 01:06:17, szombat
 
  Karfiol sajttal


Hozzávalók:

1,5 kg. karfiol,
2 dl. tejföl,
15 dkg. reszelt füstölt sajt,
5 dkg. vaj ( margarin), só,
1 evőkanálnyi ételízesítő,
csipetnyi őrölt fekete bors,
1 csokor petrezselyemzöld.
Zsemlemorzsa szükség szerint.



Elkészítés:

A rózsáira szedett karfiolt enyhén sós vízben megfőzzük,
majd kiszedjük és lecsepegtetjük.
Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával.
Az edény alján elrendezzük a karfiol rózsákat, megszórjuk ételízesítővel,
zsemlemorzsával,az apróra vágott petrezselyem levél felével,
a felkevert tejföl nagyobb részével, majd megszórjuk reszelt sajttal
és a végén ezt is meglocsoljuk tejföllel.

Előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük.
Tálaláskor apróra vágott petrezselyem levéllel megszórva, friss kenyérrel kínáljuk.
Köretnek is kiváló.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-Zöldséges,Hal..+Köret  
Dióval és sajttal sült brokkoli ...
  2012-01-30 07:36:56, hétfő
 
  Dióval és sajttal sült brokkoli

Hozzávalók :

1 közepes brokkoli (kb. 50 dkg)
10 dkg durvára őrölt dió
1 teáskanál szárított, aprított zsályalevél
1 jókora csipet só
kb. 10 dkg emmentáli sajt (ízléstől függően bármely jól olvadó sajttal helyettesíthető)
2 evőkanál olívaolaj
1 kis gerezd átpréselt fokhagyma


Elkészítés :

A brokkolit alaposan megtisztítom, nagyobb rózsákra szedem, amiket aztán félbevágok,
mert a sima vágási felületre jobban tapad a diós-olajos keverék.

A brokkolikat kb. 5 percig forró sós vízben blansírozom, leszűröm, jeges vízben lehűtöm,
így megőrzik szép zöld színüket.

Az öntethez a diót, a fokhagymát, a sót, a zsályát és a borsot nylonzacskóba szórom,
hozzáadom az olívaolajat, jól összerázom, majd beleszórom a blansírozott brokkolikat.
Alaposan összekeverem, hogy a diós keverék jól bevonja a zöldséget.
Egy sütőtálba öntöm a diós brokkolikat, 180 fokra előmelegített sütőbe tolom.

A sajtot finomra reszelem, 10 percnyi sütés után meghintem vele a brokkolikat.
Még 10-15 percig sütöm, amíg a sajt szépen ráolvad,
a brokkolirózsák pedig még roppanósak maradnak.


Jó étvágyat!





 
 
0 komment , kategória:  Receptek-Zöldséges,Hal..+Köret  
Rakott zöldbab gazdagon...
  2012-01-25 10:52:56, szerda
 
  Rakott zöldbab gazdagon

Hozzávalók:

1 kg zöldbab
50 dkg darált hús
1 fej hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
pirospaprika

bors
kevés pirosarany
25 dkg szeletelt bacon
1 pohár tejföl
kb. 15 dkg reszelt sajt
3 tojásból + lisztből galuska
kb. 2 evőkanál olaj
2 szem paradicsom



Elkészítés :

A zöldbabot (ha nincs friss, tökéletes a fagyasztott vagy az üveges is) sós vízben megfőzzük.
Ezalatt az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát olajon üvegesre pároljuk,
és a darálthúst, az ízlés szerinti fűszereket és a pirosaranyat, pirospaprikát hozzáadva pörköltet készítünk
(érdemes az átlagosnál kicsit erősebben fűszerezni, mert a zöldbab sokat magába szed).
A három tojásból, kevés vízből, lisztből a szokásos módon galuskát készítünk
(én a tojást is fűszerezem sóval, borssal, fokhagymaporral, mert szerintem feldobja az ízét).
A bab felét tűzálló tálba tesszük, erre jön a galuska fele, - majd a pörkölt fele,
aztán a bab másik fele, - majd a galuska, - végül a pörkölt.
Erre ráöntjük a fűszerekkel kikevert tejfölt,
majd az egészet befedjük szeletelt baconnel, karikára vágott paradicsommal,
végül reszelt sajttal.
Kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Isteni! Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-Zöldséges,Hal..+Köret  
Burgonya - füszeres ...
  2011-12-01 15:48:31, csütörtök
 
  Cajun-burgonya :

hozzávalók :

- 1 kg (nagy) burgonya
- 1.5 kávéskanál napraforgóolaj
- 2 evőkanál friss korpakenyérmorzsa
- 0.5 kávéskanál őrölt kömény
- 1 kávéskanál fokhagymás só
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 kávéskanál őrölt fekete bors
- 1 kávéskanál szárított kakukkfű
- 1 csipetnyi cayenne-i bors


A különleges, csípős fűszerköpenyben sütött burgonyahasábokat ínyenc körítésként
és önállóan is kínálhatjuk.



Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra (gázsütő: 7. fokozat).
Súroljuk meg a burgonyákat,
és mindegyiket vágjuk hosszában nyolc gerezdre (a héját hagyjuk rajta).
Tegyük egy nagy keverőtálba, öntsük hozzá az olajat,
és forgassuk bele a gerezdeket, hogy az olaj egyenletesen ellepje őket.

Keverjük össze a kenyérmorzsát, a cayenne-i borsot, a köményt, a fokhagymás sót,
a pirospaprikát, a borsot és a kakukkfüvet egy nagy edényben.
Tegyük bele a burgonyát, és forgassuk addig, amíg egyenletes bevonat nem kerül rá.

Rakjuk a gerezdeket egymás mellé egy nagy teflontepsibe,
és süssük 35-40 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.
Tálaljuk melegen.


Változat:
Kínáljuk falatokként, zsírszegény joghurtba mártogatva.



Link
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-Zöldséges,Hal..+Köret  
Fetás padlizsánkrém ...
  2011-10-05 22:21:13, szerda
 
  Fetás padlizsánkrém :


Hozzávalók :


- 2 db padlizsán
- 15 dkg feta
- 2 db lilahagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- pici mustár
- bors
- olívaolaj




Elkészítés :


A padlizsánt megmosom, picit megszurkálom,
és aluóliával lefedett sütőrácson megsütöm (180 fokon).
Közben a hagymát és a fokhagymát felaprítom, olívaolajon megfonnyasztom,
majd a megsült, meghámozott padlizsánt is hozzáadom, picit együtt sütöm.
Ezután turmixgépbe teszem, hozzáadom a feta sajtot, a mustárt és a borsot, összeturmixolom. Hűtőbe teszem, és pár óra múlva, mikor összeértek az ízek, piritóssal és zöldségekkel tálalom.

Jó étvágyat hozzá!


( Vigyázzatok az egészben sült padlizsánnal,nekem valahogy mindíg szétrobbantak...
azóta félbevágva sütöm. )
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-Zöldséges,Hal..+Köret  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 2760 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 339
  • e Hét: 778
  • e Hónap: 7324
  • e Év: 200236
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.