Belépés
csibi52.blog.xfree.hu
Fel a fejjel semmi remény,vagy talán mégis? Huszák János
1946.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Hófehérke.
  2009-11-21 10:34:18, szombat
 
  Hófehérke

Hozzávalók:

A krémhez:
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
4 dl tej
4 evőkanál liszt
Tészta:
kevés tej
1 tojássárgája
1 csomag szalalkáli
3 evőkanál porcukor
30 dkg liszt

Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejet adunk hozzá, hogy a tészta nyújtható legyen. 3 részre osztjuk, és előmelegített sütőben kb. 160 fokon, 10-15 perc alatt egyenként halványra sütjük a lapokat. A porcukrot, és a lisztet 2 dl tejjel elkeverjük, a többi tejet felforraljuk. Hozzáadjuk a keveréket, és sűrű krémet főzünk belőle, amikor kihűlt, a margarinnal habosra keverjük. Megtöltjük a lapokat, egy napot hagyjuk puhulni, utána a tetejét porcukorral meghintjük, és felszeletelve kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény receptek  
Havas Tátra.
  2009-11-21 10:32:02, szombat
 
  Havas Tátra


Hozzávalók:
Tészta (2 lap):
cukor
csipet só
7 db tojás
22 dkg liszt
25 dkg margarin
3 dl víz
Krém:
25 dkg porcukor
25 dkg margarin
1 csomag van. cukor
3 csomag vaníliás pudingpor
7 dl tej
3 csomag tejszínhabpótló por +a hozzávaló tej, vagy 0,5 l kemény habbá vert tejszín

Elkészítése: Tészta: A vizet a margarinnal, cukorral, sóval felforralom. Mikor forr belekeverem a lisztet és a tűzön kevergetem még kb.: 2-3 percig. Hagyom kihűlni, majd lassan belecsorgatom a jól összekevert tojásokat. 2 jól kikent tepsibe elsimítom. Előmelegített sütőben sütöm. 15 percig nem szabad kinyitni a sütőajtót. Kb.: 20 percig sül. Krém: Pudingot főzök, a margarint kihabosítom a porcukorral. Ha kihűlt a puding, összekeverem a kettőt és a tésztára simítom. Megcsinálom a tejszínt a tetejére teszem. Ráteszem a felső lapot, úgy hogy a "csúcsos" fele legyen felfelé. Leszórom porcukorral, csokival lecsorgatom a tetejét. Hideg helyre teszem 2-3 óra múlva lehet szeletelni.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény receptek  
Hatlapos.
  2009-11-21 10:30:10, szombat
 
  Hatlapos


Hozzávalók:
Tészta:
60 dkg liszt
10 dkg zsír vagy sütőmargarin
1 dkg szalalkáli
1 tojás
annyi tej amennyit a tészta felvesz
10 dkg cukor
Krém:
1 liter tej
3 evőkanál kakaó
6 kanál liszt
15 dkg porcukor
10 dkg vaj vagy sütőmargarin

Elkészítése: Tésztához hozzávalóit annyi tejjel gyúrjuk össze, amennyit felvesz. 6 lapot sütünk belőle (tepsi hátulján). Krém: 1 liter tejet, 6 kanál liszttel, 3 evőkanál kakaóval,
15 dkg porcukorral lassú tűzön felfőzünk. A tűzről levéve, mikor langyosra hűlt, 10 dkg vajat vagy sütőmargarint keverünk hozzá. Langyosan töltjük meg a lapokat.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény receptek  
Háromszoros élvezet.
  2009-11-21 10:22:43, szombat
 
  .
Háromszoros élvezet


Hozzávalók:
15 dkg darált dió
1 csomag sütőpor
4 evőkanál liszt
20 dkg kristálycukor
7 tojásfehérje
Krémhez:
7 tojássárgája
étcsoki
háztartási keksz
5 dkg étcsoki
20 dkg porcukor
5 dkg tejcsoki
2 csomag vanília ízű pudingpor
7 dl tej
25 dkg margarin

Elkészítése: A tojásfehérjét 20 dkg cukorral felverjük kemény habbá, hozzáadunk
15 dkg darált diót, 4 evőkanál lisztet, 1 csomag sütőport. Közepes nagyságú tepsit kikenünk, lisztezünk és megsütjük.
7 tojássárgája, 20 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás pudingpor, 7 dl tej. Ezeket összekeverjük, és sűrűre főzzük. 25 dkg margarint habosra keverünk, és a kihűlt krémhez adjuk. A kész krémet megfelezzük, az egyik felébe 5 dkg tejcsokit, 5 dkg étcsokit olvasztunk és hozzáadjuk.
A tésztát megkenjük a barna krémmel, háztartási keksszel beborítjuk, majd megkenjük a sárga krémmel.
Tetejére csokit reszelünk. Pár órára puhulni hagyjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény receptek  
Hamis tiramisu.
  2009-11-21 10:20:20, szombat
 
  Hamis tiramisu


Hozzávalók:

40 dkg babapiskóta
500 ml folyékony tejszín
3 zacskó instant capuccino por

Elkészítése: A tejszínt felverem kemény habnak, beleszórom a capuccino porokat, tovább verem, jó kemény krémszerű lesz. A babapiskótákat megmártom rumos kávéban, lerakom egymás mellé két sorban, a fele krémet rásimítom, megmártogatom a többi piskótát, ráhelyezem a tetejére a kávés felükkel felfelé. A maradék krémmel bevonom az egészet, díszítem kakaóval, reszelt csokival, ízlés szerint. Kis hűtés után szeletelhető, percek alatt kész.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény receptek  
Habkönnyű túrós.
  2009-11-21 10:18:01, szombat
 
  Habkönnyű túrós


Hozzávalók:

Tészta:
10 dkg cukor
16 dkg Rama
késhegynyi szódabikarbóna
25 dkg liszt
2 tojássárgája
Töltelék:
2 csomag vaníliás cukor
8 dkg cukor
25 dkg túró
8 dkg vaj vagy sütőmargarin
10 dkg cukor
csipet só
reszelt citromhéj
5 egész tojás
1 evőkanál liszt
2,5 dl tejföl

Elkészítése: A tészta hozzávalóit alaposan kidolgozzuk, majd 30 percig a hűtőben pihentetjük, különben nagyon ragadós lesz a tészta. Elfelezzük, és az egyiket kinyújtjuk a tepsibe kb. 30x25 cm-es, amit előzőleg kibélelek sütőpapírral, vagy kikenem zsiradékkal
(pl.: sütőmargarinnal). A töltelékhez a túrót, a vajjal vagy sütőmargarinnal, a 10 dkg cukorral, a citromhéjjal, és a tojások sárgájával habosra keverem, meg egy csipet sóval. A fehérjét felverem habnak. A tejfölt kikeverem a 8 dkg cukorral, és az 1 evőkanál liszttel. Majd az egészet összekeverem, és ezt a tölteléket teszem a két lap közé. Előmelegített sütőben,
180°C-on kb. 35-40 percig sütöm. Hagyom kihűlni, utána szabad szeletelni. Isteni fini! Lehet mazsolával is gazdagítani! Én gyakran megduplázom a tölteléket, ha sok a tojás itthon.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény receptek  
Mákos-túrós kocka.
  2009-11-21 10:14:57, szombat
 
  Mákos-túrós kocka

Hozzávalók:

15 dkg málnalekvár
1 csipet őrölt szegfűszeg
1 narancs reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
18 dkg lágy vaj vagy margarin vagy sütőmargarin
20 dkg kristálycukor
6 tojás
1 csomag sütőpor
5 dkg finomliszt
20 dkg darált mogyoró
20 dkg darált mák
1/2 dl rum
5 dkg mazsola
A krémhez és a díszítéshez:
1 citrom reszelt héja és leve
15 dkg cukor
5 tojássárga
75 dkg tehéntúró
1,5 tasak (1,5 dkg) zselatinpor
7,5 dl tejszín
1 nagy doboz őszibarack befőtt
3-4 kivi
1 tasak (12 g) tortazselépor
Elkészítése: Előkészítés: a mazsolát beáztatjuk a rumba. Kibélelünk sütőpapírral egy
kb. 20x30 cm-es tepsit, a sütőt előmelegítjük 180 fokra. Összekeverjük a mákot, a mogyorót, a lisztet és a sütőport. A tojásfehérjét csipet sóval, 14 dkg, apránként hozzáadott cukorral habbá verjük. A vajat vagy margarint vagy sütőmargarint kikeverjük a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, a narancshéjjal, és a szegfűszeggel. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgát, majd a mákos keverékkel felváltva a tojáshabot, végül pedig a rummal együtt, a mazsolát. Tepsibe simítjuk,
35-40 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, és két lapra vágjuk. A lekvárt felforrósítjuk, megkenjük vele a lapok vágott felületét. A krémhez beáztatjuk a zselatint 1 dl hideg vízbe, a túrót áttörjük. A tojássárgákat gőz felett habosra keverjük a cukorral, a citrom héjával és levével, majd lehúzzuk a tűzről. Felolvasztjuk a zselatint 3 evőkanál forró krémmel, és a krém egészéhez adjuk, aztán több részletben hozzákeverjük a túrót. A tejszínt kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a túrókrémbe. Megkenjük a krémmel a tésztalapokat, egymásra illesztjük őket, és 12 órára a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt 1 órával a díszítéshez az őszibarackokat vékony szeletekre vágjuk, a levet megtartjuk. A kiviket meghámozzuk, felszeleteljük, majd az őszibarackkal felváltva a sütemény tetejére csinosítjuk. Elkészítjük a zselét 2,5 dl befőttléből, és a tortabevonóporból, majd széles ecsettel bevonjuk vele a gyümölcsöket. 1/2 órára visszatesszük a hűtőbe, végül kockákra vágva kínáljuk.

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény receptek  
Mákos krémes
  2009-11-21 10:09:22, szombat
 
  Mákos krémes

Hozzávalók:
\tSárga piskótához:
\t1 vaníliás cukor
\tcsipetnyi só
\t20 dkg kristálycukor
\t20 dkg liszt
\t5 kicsi tojás
\tMákos piskótához:
\t1 citrom reszelt héja
\tcsipetnyi só
\t20 dkg kristálycukor
\t20 dkg mák
\t5 kicsi tojás
\tKrémhez:
\t10-15 dkg cukor
\t1 vaníliás cukor
\t1/2 l tej
\t1 vaníliás puding
\t20 dkg vaj vagy sütőmargarin

Elkészítése: A piskóta készítésekor mindent oda készítettem és kimértem. Kibéleltem alufóliával a közepes méretű tepsimet. A mákos piskótához először az 5 tojásfehérjét a sóval, és egy kis cukorral kemény habbá vertem a robotgéppel, majd egyenként hozzáadtam a sárgákat, a habverést közben sem abbahagyva. Azután a cukrot adagoltam, de a habverést még mindig nem hagytam abba. Kicsit még robotoltam a masszát, végül a mákot, mintha liszt lenne (reszelt citromhéj belekeverve), óvatosan beleforgattam egy lyukas kanállal, vigyázva, hogy ne törjem össze az egészet. Ezután a mákos masszát a tepsibe öntöttem. A sütőt ekkor kapcsoltam be 180 C°-ra. Aztán a habverő fejet gyorsan elmostam és kezdtem újra az
5 tojásfehérjéből a habverést, a sárga piskóta készítését. Amikor kész lett, rámertem óvatosan a mákos piskótára, vigyázva, hogy ne keveredjenek. Fél óra alatt sült meg, de 20 perc után letakartam a tetejét. Visszatérve az eredeti süteményemhez. Elkészítettem a pudingot cukor nélkül, de egy vaníliás cukrot adtam hozzá. Amikor kihűlt, hozzákevertem a cukorral habosra kevert vajhoz vagy sütőmargarinhoz, és még robotoltam egy kicsit hogy minél könnyebb legyen. A kihűlt, felfordított piskóta szélét levágtam, (ezt megkentük egy kis lekvárral és befaltuk), és a tetejére kentem a krémet, végül csokiforgácsot hintettem rá.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény receptek  
Madártejszelet.
  2009-11-21 10:03:51, szombat
 
  Madártejszelet

Hozzávalók:
A díszítéshez:
fél csomag habfix
2 dl tejszín
reszelt csokoládé
A krémhez:
2 evőkanál porcukor
25 dkg sütőmargarin
6 dl tej
5 evőkanál liszt
3 evőkanál kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
8 tojássárgája
A piskótához:
8 evőkanál szitált liszt
8 evőkanál kristálycukor
8 tojásfehérje

Elkészítése: Elsőként a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, s lazán hozzáadom a szitált lisztet. Előmelegített sütőben megsütöm, hagyom kihűlni. A krémhez a tojást a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem, majd a lisztet hozzáadva a tejjel felfőzöm. A kihűlt krémhez hozzákeverem a porcukorral eldolgozott margarint. A tejszínhabot felverem a fix-szel, a csokoládét lereszelem, majd összeállítom a sütit. A piskótát megkenem a sárga krémmel, tetejére teszem a tejszínhabot, és végül megszórom csokireszelékkel.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény receptek  
Pehelykönnyű túrós pite.
  2009-11-21 09:58:10, szombat
 
  Pehelykönnyű túrós pite

Hozzávalók (30 szelet):
a töltelékhez:
1,5 evőkanál finomliszt
1 darab nagy citrom reszelt héja
2 csomag vaníliás cukor
30 dkg kristálycukor
1 kg tehéntúró
maréknyi mazsola
4 darab tojásfehérje
a tésztához:
30 dkg finomliszt
4 darab tojássárgája
0,5 dl tej
1 kiskanál kristálycukor
3 dkg élesztő
15 dkg Rama Sütőmargarin
a tepsi kikenéséhez:
2 dkg Rama Sütőmargarin

Elkészítése: 1. Az élesztőt a cukorral ízesített langyos tejben fölfuttatjuk. A tojások sárgáját a puha margarinnal kikeverjük. A felfuttatott élesztővel és a liszttel összedolgozzuk, majd a tésztát két részre osztjuk.
2. Az egyiket 22x32 cm-esre nyújtjuk és margarinnal kikent tepsibe fektetjük. A túrót áttörjük, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával meg a liszttel összedolgozzuk. Kedvünkre mazsolát keverünk bele, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. A tésztára simítjuk.
3. A másik kinyújtott tésztával befedjük. 3 órán át pihentetjük, majd villával megszurkáljuk. Előmelegített, közepesen forró sütőben (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 30 perc alatt megsütjük. Kockákra vágva, még melegen tálaljuk!
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény receptek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 13622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 176
  • e Hét: 1017
  • e Hónap: 4001
  • e Év: 10416
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.